- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na, szombat óta a helyzet erőteljesen megváltozott.
A bőrgyógyász rendesen átnézett, kaptam egy halom cuccot, csak nem írtam még, vártam vele, hogy mi lesz:
- Atoderm olajtusfürdő: ez tényleg jó, csak baromi drága, ~5k / liter
- Atoderm Intensive balzsam: még nem vettem, elkenegetem a régit, de a fenti alapján valószínűleg jó lesz, persze ez se olcsó. Ha majd elmúlik akkor van ugyanebből preventív verzió is, amivel hetente lehet magam kenni.
- egyénileg kikevert, hígitott Mofuder (szteroidos krém), hogy nagy felületet be tudjak vele kenni, s oda úgy sem kell erős.
- antibiotikum (klabax), a nagy felületű sebek miatti fertőződések ellen
- Advantan (szteroidos krém) arcra (a Mofuder nem jó erre)
- Cetirizin (antihisztamin) adag duplázva
- Mofuder maradt (mint erős tűzoltás, ahol esetleg több kell)Kicsit olyan volt kiváltani meg most használni mind, mintha 80 éves lennék.
De hatnak, sokkal jobban érzem magam, a bőröm szinte tökéletes velük. Szteroidos cuccokat persze 2 hét után abba kell hagyni, legalábbis napi szinten, különben elvékonyodik a bőr, stb. De azokra annyira nincs is szükség, csak tűzoltásnak, a hidratálás a lényeg: megfelelő tusfürdő + balzsam. Csak hát nem olcsók, de hát ugye az egészség az első, ezen nem érdemes spórolni.
Amúgy érdekes, hogy itt Veszprémben elég hamar sikerült megfékezni ezt a rühet. Budapesten elég sokat szenvedtem, s semmi se volt túl jó. Itt meg kb azonnal sikerült elmulasztani a tüneteket, s drasztikus javulást elérni.
-
törölt tag
A bőrgyógyászaton nem érdemes csodát várni: ugyanazokat a gyógyszereket írják fel, amiket két perc guglizás után te is ki tudsz keresni. Ha receptköteles, akkor meg felírja a háziorvos.
Sőt, ha nem vigyázol, a bőrgyógyász még árthat is, mivel mostanában divat, hogy mindenre erős szteroidtartalmú szereket adnak, amiket ritkán ugyan lehet használni, de hosszútávon tönkreteszi a bőrt. Nekem például száraz piros bőrre szteroidos gyulladáscsökkentőt adtak, amit ki sem váltottam, inkább sima körömvirágkrémmel kúráltam magam, a piros foltokra meg a gyerek fenékkrémét kentem (cinkoxidos), 3 nap alatt meggyógyultam
Akinek visszatérő bőrproblémai vannak, annak érdemes kísérletezni (persze óvatosan), nem vagyunk egyformák, mindenkinek másképp reagál a bőre. Nekem például nagyon bejön a Sudocrem is, amikor látom, hogy picit elkezd hámlani, bekenem egy kis felületen, és következő napra már meg is gyógyul.Az ekcémával viszont nincs tapasztalatom, úgyhogy a fentebb említett kenőcsök nem tudom, hogy milyen hatást váltanának ki nálad, úgyhogy csak óvatosan. Próbálj meg kis felületen kísérletezni, azzal nem árthatsz sokat.
-
NandoXXL
senior tag
Ekcéma alatt én nem ajánlom, viszont tünetmentes időszakban jó lehet: Tescoból a legolcsóbb háztartási só, 30-50dkg a vízbe és kész a tengeri víz, melegen izomzatnak is jó. Aki érzékeny rá, az utána zuhannyal öblítse le magát. Ekcéma alatt zuhany, gyógyszertári mosdó kenőcsel illat és adalékanyag mentest, ua. mint a babáknak, törölközővel óvatosan, inkább félig vizesen száradj meg. Mosódió plusz teafaolaj (DM) mosószer helyett, nem olyan hatékony mint a mosószer az olajból 2-3 csepp az öblítéshez öblítőszer helyére akár ecettel (többet ne, és ne a ruhára közvetlenül). Ha gond a teafaolaj ecettel is lehet öblíteni. Plusz bőrgyógyásztól krém, mert ha előjött akkor nehéz kezelni házilag, illetve szteroid van tablettában.
-
Cathfaern
nagyúr
Attól, hogy nincs akkut ételérzékenységed, még én nem vetném el, hogy a probléma gyökere az étrendedben van. Mert lehet "alapból" nincs tünet, de egy "apróságtól" (mosópor) már elő is jön. Nyilván az ember erre azt mondja, hogy a mosópor változott, tehát a mosópor a rossz, de könnyen lehet, hogy inkább csak felerősít, egy amúgy meglévő problémát. Az ételérzékenység (meg úgy általában az allergia) nem bináris dolog, attól hogy nincsenek állandó tünetei, még lehet ételérzékenységed (enyhébb laktózérzékenységnél pl. simán előfordul, hogy meg tud enni minden tünet nélkül tejterméket, de ha úgy jön ki a lépés, hogy egymást követő nap sok laktózt fogyaszt, akkor máris előjönnek a tünetek).
Részben tudnám ajánlgatni a nem rég megjelent cikkemet, de ha nem akarsz ennyire drasztikus étrendváltást, szerintem akkor is érdemes lehet végignézni, hogy mit lenne célszerű elhagyni az étrendedből. Ha leírod, hogy általában mit eszel, valószínűleg meg lehet mondani, hogy mik azok belőle amik akár ekcémát is okozhatnak (de látatlanban laktóz meg glutén esélyes). -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged