2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Ketogén étrend

  • (f)
  • (p)
Írta: |

...

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Amikor 2016-ban elkezdtem megírni ezt a cikket még elég más körülmények uralkodtak. A ketogén (vagy más néven nagyon alacsony szénhidráttartalmú) étrend Magyarországon nagyrészt ismeretlen volt, legfeljebb egy-két nagyon hiányos és tévinformációkat tartalmazó cikkel lehetett találkozni vele kapcsolatban. Ezért belefogtam egy elég nagy lélegzetvételű cikkbe, részben azzal a szándékkal, hogy ezeket tisztázzam, részben azzal, hogy a ketogén étrendet népszerűsítsem. Most 2019-ben azt látom, hogy igazán egyikre sincs szükség már. Szerintem sajnálatos módon továbbra se annyira népszerű az étrend, mint megérdemelné, de elterjedt és ismert annyira, hogy aki foglalkozik étrend kérdéskörrel az legalább hallott róla. Így azt gondolom, hogy a régi, részben elavult verzió csak feleslegesen sok betűt tartalmaz, és elveszik benne a lényeg. Emellett megpróbál érvelni a ketogén étrend mellett, amiről így 3 év elteltével azt gondolom, hogy nincs értelme. Valakinek vagy szimpatikus az étrend, vagy úgyse lehet meggyőzni :) Ha valaki mindezek ellenére szeretné az eredeti verziót is elolvasni, itt megtalálható: [link]
Továbbá azóta megjelent több ketogén étrenddel foglalkozó könyv is magyar fordításban (talán magyar szerzőktől is). Ezek adott esetben jobb források lehetnek, mint az általam összeszedett cikk (reklámozni nem akarok, de egyszerű google kereséssel meg lehet őket találni).

Amennyiben valaki nem ismeri a Logout.hu oldalt, szeretném felhívni a figyelmét, hogy a bejegyzés alatt található fórum nem moderált szakmailag. Az ott megjelenő kommentekért, információkért semmilyen mértékben nem tudok felelősséget vállalni, illetve nem is tükrözik a véleményemet.

Továbbá szeretném leszögezni, hogy nem vagyok szakember, sem orvosi, sem dietetikusi végzettséggel nem rendelkezem. A bejegyzésben szereplő információk nem saját kútfőből származnak, különböző forrásokból gyűjtöttem őket össze. Tehát ez a bejegyzés tekinthető inkább egy digitális jegyzetnek, mint egy önálló műnek.

Fontos, hogy aki bármilyen ismert krónikus betegséggel rendelkezik, az mindenképp beszéljen az orvosával, mielőtt elkezdi az étrendet. Különösen igaz ez azokra, akik a következő betegségek valamelyikével rendelkeznek: pajzsmirigy alul / túlműködés, cukorbetegség, máj problémák, hasnyálmirigy problémák, vese problémák, bármilyen krónikus emésztési rendellenesség, szív problémák.

Aki mindezeket megértette és még mindig kíváncsi a cikkre, az lapozzon a következő oldalra :)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Az inzulinpumpa

    Talán már te is találkoztál azzal a parányi kis szerkezettel, amely sok betegnek az életet jelenti. Hogy mi is az az inzulinpumpa? Cikkemben ezt járom körbe...

  • Karácsonyi étlap

    A téli forgatagban bizonyára sokunk fejében megfordult már, hogy mi is legyen az asztalon karácsonykor?

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.