- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na, szombat óta a helyzet erőteljesen megváltozott.
A bőrgyógyász rendesen átnézett, kaptam egy halom cuccot, csak nem írtam még, vártam vele, hogy mi lesz:
- Atoderm olajtusfürdő: ez tényleg jó, csak baromi drága, ~5k / liter
- Atoderm Intensive balzsam: még nem vettem, elkenegetem a régit, de a fenti alapján valószínűleg jó lesz, persze ez se olcsó. Ha majd elmúlik akkor van ugyanebből preventív verzió is, amivel hetente lehet magam kenni.
- egyénileg kikevert, hígitott Mofuder (szteroidos krém), hogy nagy felületet be tudjak vele kenni, s oda úgy sem kell erős.
- antibiotikum (klabax), a nagy felületű sebek miatti fertőződések ellen
- Advantan (szteroidos krém) arcra (a Mofuder nem jó erre)
- Cetirizin (antihisztamin) adag duplázva
- Mofuder maradt (mint erős tűzoltás, ahol esetleg több kell)Kicsit olyan volt kiváltani meg most használni mind, mintha 80 éves lennék.
De hatnak, sokkal jobban érzem magam, a bőröm szinte tökéletes velük. Szteroidos cuccokat persze 2 hét után abba kell hagyni, legalábbis napi szinten, különben elvékonyodik a bőr, stb. De azokra annyira nincs is szükség, csak tűzoltásnak, a hidratálás a lényeg: megfelelő tusfürdő + balzsam. Csak hát nem olcsók, de hát ugye az egészség az első, ezen nem érdemes spórolni.
Amúgy érdekes, hogy itt Veszprémben elég hamar sikerült megfékezni ezt a rühet. Budapesten elég sokat szenvedtem, s semmi se volt túl jó. Itt meg kb azonnal sikerült elmulasztani a tüneteket, s drasztikus javulást elérni.
-
Na, ma voltam a bőrgyógyászaton. Nem volt bent a Főorvos Úr. Adtak egy számot, holnap reggel telefonálok.
A háziorvos által adott gyogyikombó egyébként jól bevált, sokkal jobb lett ma, de azért elmegyek a bőrgyógyászhoz is, hogy mit mond. A kis tégelyes cuccnak kb a 2/3 részét magamra kellett kenni, be is sziívta a böröm, s abból kettő van, szóval még két alkalomra elég,
A szteroidos cucc annyira nem fogy, abból kevesebb is elég.
-
törölt tag
Szerintem a kaja váltja ki legtöbb embernél, akiknek van ilyen jellegű gondja az nagy valószínűséggel nem az egészséges táplálkozásáról híres ugye? Én tudom, hogy tésztát tésztával eszek, mint egy olasz, meg lecsusszan a süti is mindig az angol cukros teadélutánhoz.
Úgyhogy nem csodálom, hogy rajtam is előjön.
Ebből eredően allergiateszt mindenképp ajánlott, meg egy alap vérkép is, ha már így is úgy is vért vesznek mert az is mutathat érdekességeket.Az internet vs doki tényleg így van. Persze ésszel, egy köhögéssel mi a fsznak rohangáljak orvoshoz mikor ugyanúgy NeoCitrant fog felírni stb. Van ezerféle krém, szteroidosat eleve csak receptre adnak szóval nagyon elkúrni se tudja az ember. De ha nem használ és ekkora méretekben mint itt, ezzel már persze érdemes elmenni orvoshoz.
Érdemes a RI/OS értékeket is megnézetni, lehet az a magas és az járhat viszketéssel, szőrösödéssel is. -
aero.
veterán
Nekem a könyököm jött ki mindig, de csak nyáron. Jó pár éve kaptam rá elocomot, párszor bekentem azóta talán csak egyszer jött elő, de el is tűnt.
-
Na, most jöttem háziorvostól, nézett is rajta, hogy dec 15 meg hogy nézek ki. Elég jó arcnak tűnik, legalábbis nagyon tetszett a hozzállása, ennek örülök nagyon. Kaptam három cuccot:
- Cetirizin-EP 10 mg filmtabletta
- Cremor Aquosus tégelyes krém
- Mofuder 1 mg/g krémNapi rutin: tabiból bevenni egyet. Fürdés után egyik krém felken vékonyan a száraz felületekre (hát, van hova), vár 2-3 órát. Aztán a másik krémmel is bekenni.
Ha holnapra nincs nagy javulás, akkor bőrgyógyászat. Kaptam beutalót, s mindenképp el fognak látni, mivel a bőrgyogyi orvos a háziorvos közeli barátja. Szóval protekciót kaptam. Kész, ez kell basszus, hogy elássanak.
-
Gabás
addikt
válasz
Cathfaern #42 üzenetére
Nem is akarom a szavakat kiforgatni, csak zavaró, hogy egyszerre nevezel haszontalannak egész tudományágakat. A legnyilvánvalóbb példa a gyógyszerek „jó működésére” a védőoltások, de nem kevés olyan halálos betegség van, amelyet „egyszerű” gyógyszerek tüntettek el teljesen a világból
-
Cathfaern
nagyúr
Nyilván a filozófiai is fizikai témakör, mert az agyadban az elektronok hatására keletkeznek a gondolatok
Szerintem azért lehetett érteni mire gondolok (amúgy el lehetne vitatkozni azon is, hogy a gyógyszerek inkább kémia).
"A szomorú MO-i helyzetet nem érdemes kivetíteni a teljes modern orvostudományra."
Igazából a magyar helyzet még egész jó, mert itt legalább az orvosok jó képzést kapnak és értenek ahhoz amit csinálnakNézz be nyugodtan valamelyik "határátkelős" topicba / fórumba, elég horror dolgokat olvasni a "nyugati" orvoslásról.
-
Gabás
addikt
válasz
Cathfaern #40 üzenetére
Minden beavatkozás „fizikai”, csak a gyógyszerek esetében nem mindig olyan egyszerű célozni, mint egy szikével. Persze, hogy az lenne a legjobb, ha nem lenne szükség gyógyszerekre, de azért vigyázzunk az összeesküvés-elméletekkel… A szomorú MO-i helyzetet nem érdemes kivetíteni a teljes modern orvostudományra.
Loveless: Szükség törvényt bont
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
#51736960 #39 üzenetére
+1, Ha nincs szükség valami fizikai beavatkozásra (fogorvos, sérülések, törések, sebészet, stb.), akkor nem sokat ér az ember az orvosokkal.
Bőrgyógyászat nagyon jó példa. Ugye vagy elmész államira, vagy elmész magánorvoshoz.
Ha elmész államihoz, akkor totál hidegen fogja hagyni az orvost, hogy meggyógyítson, úgyis a magánrendeléséből él, illetve neki mindegy, hogy mit gondolsz róla. Szóval felír valamit, hogy ne mondhasd hogy nem foglalkozott veled, jó eséllyel valami olcsóbb cuccot, gondolván, hogy úgyis azért jöttél államira és vártál x hetet / hónapot, mert nincs magánra pénzed, akkor gyógyszerre se lesz. Ha már nagyon sokadszor mentél vissza és kiakadsz, hogy miért nem tud meggyógyítani, akkor megkapod, hogy "sajnos önnek ilyen a bőre" (konkrét idézet, ekcéma volt az is, nem saját, de közeli rokon).
Ha elmész magánorvoshoz, akkor ő abból él, hogy a kezelésekért és látogatásokért fizetsz. Tehát nem érdeke, hogy meggyógyítson, az az érdeke hogy időnként visszajárj hozzá, legalább kontrollra / gyógyszerfelírásra, jobb esetben valami kezelésre is.
Jó eséllyel mindkét esetben valami kenőcsöt fogsz amúgy is kapni, ami természetéből adódóan hatástalan, mivel a bőrnek pontosan az a lényege, hogy megvédje a szervezetet mindentől, így meg fogja védeni a kenőcstől is. Helyileg lehet valamit nyugtat / segít, de ezzel a problémát nem oldottad meg.Nyilván vannak lelkiismeretes orvosok, akik mindent megtesznek azért, hogy meggyógyulj, de ez ritka, mint a fehér holló, és jó eséllyel az ő kezeik is meg vannak kötve, mert a gyógyszeripar se arra van beállva, hogy a beteg meggyógyuljon véglegesen. Egyszerűbb és az ipar számára hosszabb távú megoldás csak a tüneteket kezelni.
-
törölt tag
válasz
customer114 #38 üzenetére
Nincs orvos a családban, csak öreg vagyok mint az országút és sok bajom volt már. Az esetek nagyobb részében tök feleslegesen mentem orvoshoz, mert nem tudtak újat mondani.
Például legutóbb a szájpenészem volt (nem olyan undorító mint amilyennek hangzik), elmentem orvoshoz, felírt egy szert. Amikor kérdeztem, hogy mennyi idő alatt jövök rendbe, azt mondta, hogy "ezzel a kenőccsel 7 nap, kenőcs nélkül egy hét..."
Igazából egy kezemen meg tudnám számolni, hányszot segített rajtam érdemben orvos: egyszer begipszelték a törött karom, kivették a mandulám, és egy baleset után összevarták a homlokom. Ezeken kívül gyakorlatilag minden mást meg tudtam volna oldani magamtól.Még egy vicces sztori: szemészetre próbáltam bejutni a múltkor, fürtökben lógtak az emberek a rendelőben, esélyem se volt. Bementem a gyógyszertárba valami általános szemcseppért, erre a gyógyszertáros lány kérte, hadd nézzem a szemembe, hátha úgy jobban tud segíteni: azonnal észrevette, hogy árpa van benne, addot egy speckó szemcseppet, 3 nap után semmi bajom nem volt
Sajnos észre kell venni, hogy mi folyik az egészségügyben, időnként muszáj a saját kezünkbe venni a dolgokat és orvosi segítség nélkül elintézni a dolgokat. Van az angolban egy jó mondás erre: "Desperate times call for desperate measures"
(Nem menőzni akarok az angollal csak nem ezt tudom rendesen lefordítani)
-
válasz
#51736960 #35 üzenetére
Tudom, úgy voltam vele, hogy egy próbát megért volna, itt Veszprémben még nem voltam. Anno Budapesten Elocomot írogattak fel, az "jóféle" szteroidos cucc, szóval felejtős. Most megyek, aztán megkérdem a háziorvost, hogy 12 év után változott-e a helyzet, van-e ilyen ekcéma bogyó, amit egyszer beveszek, aztán soha többé nem viszketek.
-
törölt tag
A bőrgyógyászaton nem érdemes csodát várni: ugyanazokat a gyógyszereket írják fel, amiket két perc guglizás után te is ki tudsz keresni. Ha receptköteles, akkor meg felírja a háziorvos.
Sőt, ha nem vigyázol, a bőrgyógyász még árthat is, mivel mostanában divat, hogy mindenre erős szteroidtartalmú szereket adnak, amiket ritkán ugyan lehet használni, de hosszútávon tönkreteszi a bőrt. Nekem például száraz piros bőrre szteroidos gyulladáscsökkentőt adtak, amit ki sem váltottam, inkább sima körömvirágkrémmel kúráltam magam, a piros foltokra meg a gyerek fenékkrémét kentem (cinkoxidos), 3 nap alatt meggyógyultam
Akinek visszatérő bőrproblémai vannak, annak érdemes kísérletezni (persze óvatosan), nem vagyunk egyformák, mindenkinek másképp reagál a bőre. Nekem például nagyon bejön a Sudocrem is, amikor látom, hogy picit elkezd hámlani, bekenem egy kis felületen, és következő napra már meg is gyógyul.Az ekcémával viszont nincs tapasztalatom, úgyhogy a fentebb említett kenőcsök nem tudom, hogy milyen hatást váltanának ki nálad, úgyhogy csak óvatosan. Próbálj meg kis felületen kísérletezni, azzal nem árthatsz sokat.
-
Igen, mostanában ezen agyaltam, lehet ettől van, anno 12 éve is ez volt. Mármint nem PH!, volt ennél rosszabb is. Arról van szó, hogy eléggé türelmes, felbaszhatatlan ember vagyok, aztán lehet tudatalatt beletelt a pohár, túl sok mindent nyomtam el. Most viszont az ekcéma miatt meglehetősen ingerlékeny vagyok, lehet nem véletlenül.
-
válasz
customer114 #29 üzenetére
Még nem, tegnap nem volt időm időpontot kérni, ma meg mint kiderült, csak délig van időpontkérés (!!!), úgyhogy holnap. Himbilimbim kivan már.
-
customer114
őstag
Az nem hangzott el - vagy csak nem láttam leírva - hogy: bőrgyógyásznál voltál már?
-
x_o_n
veterán
Nekem a lányom ekcémás,most hogy kijött nyáron,természetesen sok minden otthon maradt neki,igy itt potoltuk,shea vaj a kulcs szó,és ilyenkor kerülni kell minden tusfürdőt stb mert csak ront a helyzeten.
tehát fürödni is ilyen semleges krémmel kell,(gyóógyszertárban lehet kapni,tubusos) de bio bolt részeken is van utána meg bekenni shevajjal,ezzel rendbe raktuk neki itt is -
Nekem tavaly télen jött elő, valószínűleg étel allergiára. Laser game után haverokkal bevertünk egy 24 szeletes mák tortát 4 másik haverommal.
Másnap reggelre tele lett - hát nem tudom szebben megfogalmazni - a szemérem dombom jobb fele, a derekam meg a hátam jobb alsó része vörös kiütésekkel. Viszketett mint a rohadás, apró hólyagokkal lett tele, amelyekben víz szerű anyag volt. Mint kiderült, ha ezt kivakarom, akkor a benne lévő folyadék bőrrel érintkezve tovább fertőzi a még sima bőrfelületet.
Egyeztettem háziorvossal és ezt a cuccot javasolta. Elvileg bárányhimlőre van, de hűsít és megakadályozza a tovább fertőzést. Ezzel a motyóval 2 hét alatt elmúlt.
Törölközésnél arra érdemes figyelni, hogy a problémás részt ne dörgöld, hanem csak finom mozdulatokkal itasd fel a vizet róla.
Remélem tudtam valamennyit segíteni.
-
törölt tag
Ismerek valakit, akinek -állítása szerint- akkor jön elő (a kezén), ha hegeszt. Egyéb esetben sose. Gondoltam megemlítem.
-
bambano
titán
még egy lehetséges ok: egy csomó hasonló betegség stressztől is előjön.
rios motor, meg prohardver szerver -
bambano
titán
ha ételérzékenység is előfordulhat, akkor én cserélném vagy elhagynám az ásványvizet is.
-
d@vee
őstag
Nekem úgy fél éve jött elő. Addig sohasem volt. Eleinte kenegettem aloe verával, de az csak a pírt tüntette el. Dokihoz elmentem, adott egy tégelyes kenőcsöt meg cetirizint, ami egy allergia gyógyszer. Kb. 4 nap alatt eltüntette rólam, de sajnos amint letettem a krémet elő is jött pár napra rá. A két kezemen van, 1-1 ujjamon. Ha előjön, kenem, elmúlik, pár nap és visszajön, így vagyok vele mióta dokinál voltam.
A melóhelyen ultra derm-el mostunk kezet, napi 4 alkalommal, szerintem attól jött elő. De már nem dolgozom ott lassan 3 hónapja, viszont a tünet fenn áll.
Igaz, gondot nem okoz, csak utálom mikor kijön rajtam, mert csúnya és idegesít.
Tapasztalat: lópikula...tartósan eddig nem használtak a "gyógy"szerek -
lócitrom
őstag
nekem először csecsemőkoromban jött ki. akkor rámondták, hogy macskára vagyok allergiás meg azt is mondták, hogy tejre. ebből gyakorlatban meg semmi sem volt igaz. elmúlt, könnyű volt kezelni ugye akkora testfelületen. azóta is van macskám, tejtermékeket tonnaszámra tudom fogyasztani máig.
aztán olyan 14 éves koromban megint kijött, akkor már véresre vakartam annyira kellemes volt. jó, volt két allergiavizsgálatom, soha semmit nem találtak. felírtak egy ilyen fürdőolaj(?) szerű valamit. ilyen szintetikus de citrusos, mondhatni kellemes illata volt, észrevételeim alapján csak akkor hatott, ha még ép bőrfelületre került. máskülönben nem volt értelme és egyébként ha csak az lett volna a kádban víz helyett, akkor lett volna valódi haszna. de amekkora kiszerelésben adták és amennyiért... e mellé felírtak továbbá valami hűtőkenőcsöt (+Zyrtec. szerintem amúgy semmit sem ér). valami glicerines anyagnak tűnt és leginkább a zsírra hasonlít. ez ugyan jó, de mivel nagyon ragadós, így az embernek nemcsak felkenni nincs türelme, de a repedezett bőr ahogy felszívja olykor eléggé határozottan viszket tőle és ugyan nem arról van szó, hogy fáj, de annyira ingerel, hogy muszáj megvakarnod, ami meg szintén kényelmetlenséghez vezet. megint moshatsz kezet, különben kened szét a zsíros anyagot. így én általában fürdés után, lefekvés előtte ütemeztem. megjegyzem az már mellékes, hogy bármit összekenhettem vele, amit értem, de én ezt a rutint sem tudtam tartani minden este. fáradt voltam elment az idő mással. francnak sem volt kedve az egészhez. 2-3 év alatt múlt el, de nem végleg.....
aztán most ismét kijött 3 éve. tököm tele van vele. szerencsémre már nem olyan agresszív, mint valaha, de továbbra is iszonyatosan zavaró. először csak enyhén tűnt fel, majd a tél rásegített, de kordában tudtam tartani Elocom géllel. aztán mivel egy normálisabb nyár volt, így elmúlt végül is, de ismét nem teljesen. télre rendszeresen kijön. még idén tavasszal újra rákezdett, mert annyira változékony az időjárás, hogy megérzi a bőröm. aztán azóta is tart, most a hideg ismét rátett egy lapáttal és meguntam. kénytelen vagyok kezelni, mert zavar. néha arra ébredek fel, hogy vakarnom kell a karom. sőt, ilyenkor nem tudom mi van, de mintha észbe kapna a szervezetem és ha már így felébredtem, elkezd viszketni minden olyan terület, ahol éppen jelen van a szárazság. kell 10-15 perc, hogy végre vissza tudjak aludni meg letudjam ezeket a köröket. rohadtul unalmas.
fehéredés: tulajdonképpen, aki ettől a szarságtól szenved tartósan az rommá vedli magát. így ha kened magad, ha nem... kifakulsz. elkerülhetetlen. az ütemét tartod max vissza, ha nem kened magad. én eleve fehér vagyok, de tudok barnulni. ugyanakkor manapság már nem mennék ki tűző napra földet művelni, mert megégnék. ilyen magas UV-sugárzás mellett eleve másnak se ajánlanám, ha nem alkalmaz komoly védelmet.összességében a kifehéredés volna a legkisebb gond. ha már lenne állandó ép bőrfelületed, már lenne mire építeni és sokat javít a közérzeten, ami nem utolsó.
tapasztalatok/javaslatok: ezeknek egy részét biztos ismered, de hátha nem. ivás. akármilyen rossz állapotban is van a bőr, amíg él anyagcserét folytat. sokat enyhíthet a folyamatos folyadékpótlás. kevésbé lesz dehidratált, összefüggő, repedezett bőrfelület, ami irritálhat. télen annyira nem indokolt, de olyan 2 liter nem árthat. a műszálat el kell tüntetned az életedből, ami mondjuk szerintem nem baj. kerülni kell a szintetikus ruhaneműket tetőtől talpig, télen-nyáron. MOSÓPORT NE HASZNÁLJ! függetlenül attól, hogy mennyire jó márkáról van szó, mosóport SOHA ne használj. ha ekcémád van, ha nincs, bizonyos anyagok becsomósodhatnak, mert nem oldódtak fel és a szövetek között lerakódhatnak. van is egy ilyen anyag máig, aminek nem jut eszembe a neve, de az az egyik fő kiváltó oka sok allergiás tünetnek. folyékony mosószerrel ilyen gond nincs, kivéve, ha pont egy adott illóanyagra vagy érzékeny, ami éppen abban jelen van. szappanok/samponok/tusfürdők esetében is gond lehet a különböző adalékok okozta száradás. erre jó példa a mentás baba tusfürdő. kerülni kell az egyértelműen szárító hatást kiváltó illatokat, kozmetikumokat. kerülni kell a hirtelen és nagy hőmérséklet-változásokat. ez a legnagyobb gond, hisz nem mi befolyásoljuk. a sérült bőr erre marhára érzékeny. változó páratartalom, tűző nap, izzadás majd hirtelen lehűlés. semmi sem kedvez neki, ha nem állandó vagy nem fokozatos és a klímaváltozás miatt sajnos nem kímél. így én ezen a nyáron például már egyáltalán nem tudtam megszabadulni az ekcémától. holott ha stabilan van 35-40°C és úgy izzadok folyamatosan, hogy van pótlás, akkor sokszor ki tudta heverni a bőröm és télig egyáltalán nem szenvedtem emiatt. aztán ha már tél, a masszív hideget is kerülni kell. csak a repedezéseke tartósítja. szaunát még nem próbáltam, de az átlagos párás levegő is ritkán jó hatású. a sós párás az egyetlen, ami kellemes hatású, ezért a tengerpart az tényleg javasolt vagy fürdősós fürdőzés.
nekem nagyjából ennyi jutott eszembe. nagy kín, de meg kell próbálnia kordában tartania az embernek. főleg amíg semmi bombabiztosan nem tudnak mondani az orvosok. nem vagy egyedül, annyi szent.
-
NandoXXL
senior tag
Ekcéma alatt én nem ajánlom, viszont tünetmentes időszakban jó lehet: Tescoból a legolcsóbb háztartási só, 30-50dkg a vízbe és kész a tengeri víz, melegen izomzatnak is jó. Aki érzékeny rá, az utána zuhannyal öblítse le magát. Ekcéma alatt zuhany, gyógyszertári mosdó kenőcsel illat és adalékanyag mentest, ua. mint a babáknak, törölközővel óvatosan, inkább félig vizesen száradj meg. Mosódió plusz teafaolaj (DM) mosószer helyett, nem olyan hatékony mint a mosószer az olajból 2-3 csepp az öblítéshez öblítőszer helyére akár ecettel (többet ne, és ne a ruhára közvetlenül). Ha gond a teafaolaj ecettel is lehet öblíteni. Plusz bőrgyógyásztól krém, mert ha előjött akkor nehéz kezelni házilag, illetve szteroid van tablettában.
-
Met
nagyúr
Állítólag a tengersós fürdő akármik jót tesznek az ekcémának.
-
madgie
titán
Nem hiszem ,hogy ekcémám van, de random szárad, viszket vörös foltokkal itt-ott a bőröm. Anno szívtam vele eleget, egyszer egy bőrgyógyász ajánlotta a Physiogel-t, évek óta csak 3-4 napig azzal kenem, ha megint előjönne, pikk-pakk elmúlik.
-
Cathfaern
nagyúr
Attól, hogy nincs akkut ételérzékenységed, még én nem vetném el, hogy a probléma gyökere az étrendedben van. Mert lehet "alapból" nincs tünet, de egy "apróságtól" (mosópor) már elő is jön. Nyilván az ember erre azt mondja, hogy a mosópor változott, tehát a mosópor a rossz, de könnyen lehet, hogy inkább csak felerősít, egy amúgy meglévő problémát. Az ételérzékenység (meg úgy általában az allergia) nem bináris dolog, attól hogy nincsenek állandó tünetei, még lehet ételérzékenységed (enyhébb laktózérzékenységnél pl. simán előfordul, hogy meg tud enni minden tünet nélkül tejterméket, de ha úgy jön ki a lépés, hogy egymást követő nap sok laktózt fogyaszt, akkor máris előjönnek a tünetek).
Részben tudnám ajánlgatni a nem rég megjelent cikkemet, de ha nem akarsz ennyire drasztikus étrendváltást, szerintem akkor is érdemes lehet végignézni, hogy mit lenne célszerű elhagyni az étrendedből. Ha leírod, hogy általában mit eszel, valószínűleg meg lehet mondani, hogy mik azok belőle amik akár ekcémát is okozhatnak (de látatlanban laktóz meg glutén esélyes). -
KYZRR
őstag
Elocom?
Nekem is volt gyerekkoromban, azzal kenték, idén nyáron újra előjött, kb. 3 nap kezelés után eltűnt.
Mondjuk, nekem csak a könyökömnél volt, az sem olyan durván. -
vwpolopg
őstag
Baby & sensitive dreft? Azt használtam mert a korábbira lidl-ös mosógélre allergiás lettem, sehol nem lehet márdreftet kapni... Amikor még 1x találtam egy spárban a kicsi, literes változatot, megvettem mind, de azóta semmi. Fekete van, color van, a sensitive eltűnt...
Baby&sensitve persilre váltottam, azzal jó minden.
-
Goose-T
veterán
Nekem nemrég előjött a nyakamon egy tenyérnyi felületű égő, repedező piros folt, de elkezdtem kenegetni aloe vera növény levelének a belsejével, és pár nap alatt elmúlt, azóta nem is jött vissza. Lehet azt is meg kéne próbálnod, szívesen adok aloe verát nagy mennyiségben is. Van otthon három nagy balkonládányival, pár éve vettem egy darabot, és annyira jól érezte magát, hogy elszaporodott, azért kellett átültetnem kisebb cserépből nagyobb cserépbe, utána meg a három balkonládámból szorította ki a muskátlikat. Szóval ha jársz Budapesten, akkor szívesen adok egy egész ládányival.
-
Vagy sóbarlang.
Ja, tengerpart az valóban jó, legalábbis régen a fűfélés allergiám ellen igen jótt tett.
A szteroidos injekció az elég durván hangik, főleg, hogy nekem kb mindenhova kéne. Főleg karon meg póló nyakánál, de a lábam és a teljes felsőtestem is szeret bepirosodni aztán izomból viszketni, bár azok legalább nem sebesednek ki. Ja meg szám is cserepes, ami sosem volt. Illetve ami vicces az a szemöldököm, hámlik alatta a bőr, de csak ott. Borotválkozni nem is merek (már 1.5 hónapos szőr van rajtam), mert félek, aztán hogy attól úgy szétirrálódik és -sebesedik az nyakam és az arcom, hogy azt is megbánom, hogy megszülettem.
-
Igen, ételérzékenység vagy tisztasági szer szokott lenni általában. Illetve ritkább esetekben lehet lehet lelki oka is, anno legalábbis elég valószínű, hogy attól volt. Ételallergiám sosem volt, s nem is változott az étrendem. Szóval így maradt a mosópor.
Ja, ezek a kenceficék csak tünetileg kezelik, nem szerettem régen sem.
-
nemlehet
őstag
Az ekcéma 99%-ban ételérzékenységre jön elő. Nem vagyok ezo-öko-bio típus, de eddig úgy tapasztaltam, hogy lehet kenegetni, de az nem megoldás hosszú távon.
Egyik kollégám is erősen ekcémás ő volt ilyen ételintolerancia teszten, kijött, hogy kb mindenre érzékeny vagy allergiás, de az első 1-2 hét szenvedése után amikor már átalakította az étrendjét szinte teljesen elmúlt neki az ekcémája. Szóval érdemes kísérletezni.
-
tam@s
tag
Ismerős a téma...
Le kell menni a horvát tengerpartra nyáron, 1 hét fürcsi megoldja néhány hónapra.
Én elfogyasztottam már kb 10 dokit, egyik se tudott mit kezdeni vele, de a mostani adott be egy "HYDROCORTISON-RICHTER 25 mg/ml + 5 mg/ml szuszpenziós injekció" injekciót 1 hónapja (bele a kivakart sebbe a bokámon), elmúlt. Még a bőrön se látszik. Gondolom, ez is csak átmeneti lesz, de jobb, mint az utóbbi 10 év éjszakai vakarózása.
Ja, és még egy tapasztalat.
1,5 évig nem ettem húst. Azalatt az idő alatt nem volt ilyen problémám. Amióta újra eszek (csirkét utálom, szóval vöröshús), újra előjött a probléma. Lehet, hogy nem 100% az összefüggés, csak egy tapasztalat. -
petipetya
nagyúr
Azt a gélt kerested már neten? Külföldről sem lehet rendelni?
-
-
Bastard Cream.
Ja, anno jópár cuccot kipróbáltam, egy japó cucc jött be, de már nem tudom mi. Remélem majd a bőrdoki mond valami okosat, s nem szteroidos szemetet fog felírni, mert ugyan javít rajta, de aztán másképp rossz. Amúgy az okot kéne megtalálnom, nagyon remélem a mosópor volt, csak idő kell neki.
-
Sorstársak?
Új hozzászólás Aktív témák
lo Aki esetleg nem bírja gyomorral, az most még visszaléphet. Nekem ezt egyszerűen csak muszáj kiírom magamból.Az...
- Projektor topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest