- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Celeron aranykor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na, szombat óta a helyzet erőteljesen megváltozott.
A bőrgyógyász rendesen átnézett, kaptam egy halom cuccot, csak nem írtam még, vártam vele, hogy mi lesz:
- Atoderm olajtusfürdő: ez tényleg jó, csak baromi drága, ~5k / liter
- Atoderm Intensive balzsam: még nem vettem, elkenegetem a régit, de a fenti alapján valószínűleg jó lesz, persze ez se olcsó. Ha majd elmúlik akkor van ugyanebből preventív verzió is, amivel hetente lehet magam kenni.
- egyénileg kikevert, hígitott Mofuder (szteroidos krém), hogy nagy felületet be tudjak vele kenni, s oda úgy sem kell erős.
- antibiotikum (klabax), a nagy felületű sebek miatti fertőződések ellen
- Advantan (szteroidos krém) arcra (a Mofuder nem jó erre)
- Cetirizin (antihisztamin) adag duplázva
- Mofuder maradt (mint erős tűzoltás, ahol esetleg több kell)Kicsit olyan volt kiváltani meg most használni mind, mintha 80 éves lennék.
De hatnak, sokkal jobban érzem magam, a bőröm szinte tökéletes velük. Szteroidos cuccokat persze 2 hét után abba kell hagyni, legalábbis napi szinten, különben elvékonyodik a bőr, stb. De azokra annyira nincs is szükség, csak tűzoltásnak, a hidratálás a lényeg: megfelelő tusfürdő + balzsam. Csak hát nem olcsók, de hát ugye az egészség az első, ezen nem érdemes spórolni.
Amúgy érdekes, hogy itt Veszprémben elég hamar sikerült megfékezni ezt a rühet. Budapesten elég sokat szenvedtem, s semmi se volt túl jó. Itt meg kb azonnal sikerült elmulasztani a tüneteket, s drasztikus javulást elérni.
-
Na, ma voltam a bőrgyógyászaton. Nem volt bent a Főorvos Úr. Adtak egy számot, holnap reggel telefonálok.
A háziorvos által adott gyogyikombó egyébként jól bevált, sokkal jobb lett ma, de azért elmegyek a bőrgyógyászhoz is, hogy mit mond. A kis tégelyes cuccnak kb a 2/3 részét magamra kellett kenni, be is sziívta a böröm, s abból kettő van, szóval még két alkalomra elég,
A szteroidos cucc annyira nem fogy, abból kevesebb is elég.
-
Na, most jöttem háziorvostól, nézett is rajta, hogy dec 15 meg hogy nézek ki. Elég jó arcnak tűnik, legalábbis nagyon tetszett a hozzállása, ennek örülök nagyon. Kaptam három cuccot:
- Cetirizin-EP 10 mg filmtabletta
- Cremor Aquosus tégelyes krém
- Mofuder 1 mg/g krémNapi rutin: tabiból bevenni egyet. Fürdés után egyik krém felken vékonyan a száraz felületekre (hát, van hova), vár 2-3 órát. Aztán a másik krémmel is bekenni.
Ha holnapra nincs nagy javulás, akkor bőrgyógyászat. Kaptam beutalót, s mindenképp el fognak látni, mivel a bőrgyogyi orvos a háziorvos közeli barátja. Szóval protekciót kaptam. Kész, ez kell basszus, hogy elássanak.
-
válasz
#51736960 #35 üzenetére
Tudom, úgy voltam vele, hogy egy próbát megért volna, itt Veszprémben még nem voltam. Anno Budapesten Elocomot írogattak fel, az "jóféle" szteroidos cucc, szóval felejtős. Most megyek, aztán megkérdem a háziorvost, hogy 12 év után változott-e a helyzet, van-e ilyen ekcéma bogyó, amit egyszer beveszek, aztán soha többé nem viszketek.
-
Igen, mostanában ezen agyaltam, lehet ettől van, anno 12 éve is ez volt. Mármint nem PH!, volt ennél rosszabb is. Arról van szó, hogy eléggé türelmes, felbaszhatatlan ember vagyok, aztán lehet tudatalatt beletelt a pohár, túl sok mindent nyomtam el. Most viszont az ekcéma miatt meglehetősen ingerlékeny vagyok, lehet nem véletlenül.
-
válasz
customer114 #29 üzenetére
Még nem, tegnap nem volt időm időpontot kérni, ma meg mint kiderült, csak délig van időpontkérés (!!!), úgyhogy holnap. Himbilimbim kivan már.
-
Vagy sóbarlang.
Ja, tengerpart az valóban jó, legalábbis régen a fűfélés allergiám ellen igen jótt tett.
A szteroidos injekció az elég durván hangik, főleg, hogy nekem kb mindenhova kéne. Főleg karon meg póló nyakánál, de a lábam és a teljes felsőtestem is szeret bepirosodni aztán izomból viszketni, bár azok legalább nem sebesednek ki. Ja meg szám is cserepes, ami sosem volt. Illetve ami vicces az a szemöldököm, hámlik alatta a bőr, de csak ott. Borotválkozni nem is merek (már 1.5 hónapos szőr van rajtam), mert félek, aztán hogy attól úgy szétirrálódik és -sebesedik az nyakam és az arcom, hogy azt is megbánom, hogy megszülettem.
-
Igen, ételérzékenység vagy tisztasági szer szokott lenni általában. Illetve ritkább esetekben lehet lehet lelki oka is, anno legalábbis elég valószínű, hogy attól volt. Ételallergiám sosem volt, s nem is változott az étrendem. Szóval így maradt a mosópor.
Ja, ezek a kenceficék csak tünetileg kezelik, nem szerettem régen sem.
-
Bastard Cream.
Ja, anno jópár cuccot kipróbáltam, egy japó cucc jött be, de már nem tudom mi. Remélem majd a bőrdoki mond valami okosat, s nem szteroidos szemetet fog felírni, mert ugyan javít rajta, de aztán másképp rossz. Amúgy az okot kéne megtalálnom, nagyon remélem a mosópor volt, csak idő kell neki.
-
Sorstársak?
Új hozzászólás Aktív témák
lo Aki esetleg nem bírja gyomorral, az most még visszaléphet. Nekem ezt egyszerűen csak muszáj kiírom magamból.Az...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest