- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulWCZar
senior tag
Es itt egy hatalmas negativum: egeszen egy nem reg kihozott frissitesig az Air gyilkolta a routert.
Nem tudom mit ronthattak el a wifi driverrel, de instabil volt tole tobb wifi router is.
Most mar nem csinalja, de egy nagy fekete pont jar erte.
-
JulWCZar
senior tag
150 napig birta.
De azert igy sem rossz
-
JulWCZar
senior tag
Uptime: 101 nap
-
JulWCZar
senior tag
Kommentek ugyanonnan:
"I've had a series of business laptops and netbooks since 2004, and the 11" MacBook Air 2010 hit all the sweet spots: great screen, great keyboard, small, thin, light, no space wasted on an optical drive, fast performance (thanks to the SSD and despite a slightly anemic CPU), runs Windows like a champ either in Boot Camp or virtually.
The 2011 model's backlit keyboard and zippy CPU just make it that much better. There really isn't much competition out there. I was a pretty hardcore Windows user but I just couldn't find a Windows PC that could match the Air in all the ways that mattered to me. Amazing little machine.""I'm by no means an Apple fanatic, and have previously owned 6 laptops, all PCs. The ultraportable Sony VAIOs were my laptop of choice until I picked up a MacBook Air. It's leaps and bounds better than any previous laptop in terms of battery life, build quality, heat dissipation, and stability. "
-
JulWCZar
senior tag
Nagyon sikeres az ultrabook a saját árszegmensében.
MacBook Air supplies almost one-third of Apple notebook sales
"MacBook Air sales were hovering at about 8 percent of Apple's notebook sales in June and July, but shot up to 25 percent following the Sandy Bridge update in July. MacBook Airs have continued to increase their share of Apple's portable mix, climbing to 28 percent in October, according to IDC data."
"The combination meant that many users could abandon heavier MacBook Pros or desktop Macs for ultimate portability without significantly sacrificing performance."
-
JulWCZar
senior tag
-
JulWCZar
senior tag
-
JulWCZar
senior tag
-
JulWCZar
senior tag
Igen, a Core 2-es is már versenyképes volt, de ezzel az ULV Core-ral brutális. Ezért is írtam ezt az egészet. Ezt látni kell.
Az Apple most árversenyt csinál, ami azért elég szokatlan. Azzal a szemmel amivel most én nézem a számítógépes világot, azt látom hogy mindenki kapkod hogy választ adjon erre, egyre másra jönnek a bejelentések amik az Airnek szólnak és az ultrabook szegmensébe tartoznak.
Biztos vagyok benne hogy a fent emített Sony és a ThinkPad X széria is hamarosan ULV procikat kap. Ez mondjuk az eleve aranyban mért Sony-nak nem tesz jót, mert méregdrágán adja az Intel, és ezért is ment más gyártóktól a rinya hogy nem lehet ultrabookot csinálni 1000 dollárból.
[ Szerkesztve ]
-
JulWCZar
senior tag
A ThinkPad és a Macbook is annyiban több mint a Dell/Sony páros, hogy vannak hozzá aftermarket cuccok és közösség is.
Nekem pl. a Lenovo nem kínálja azt amit akarok, de tudom hogy megvehetem a fent felsorolt dolgokat, és már van aki letesztelte.
A mostani Air meg eleve kiforrottan jött a világra tavaly, és a mostani csak egy frissítés volt. A Sony pedig fröccsöntött egy teljesen új dolgot, aminek a helyére jövőre fröccsönt még egyet. Ráadásul drágább mint az Air. Szerintem ez nem versenyképes.
-
JulWCZar
senior tag
Az x201s 1440x900-as kijelzője teljesen jó egy élesen látó embernek. Mivel minden tartalmat lehet zoomolni, ezért a hangyapiszok betűs oldalak sem jelentenek problémát. De ha 768 pixeled van, ott nem tudsz varázsolni.
(OS X + Air touchpad párossal még kevésbé zavaró zoomolni, mert baromi jó. A három újjas multi desktop kezelése is gyógyír klausztrofóbia ellen)Igen, a Dell amit láttam 2.6 kiló volt, ami pont az Air kétszerese. És DTR-nek 300-350K-ért Amerikából világgaris W520-ast kapsz, ami strapabíró, van benne UltraBay (optika helyett HDD fiók, vagy akksi), lehet belerakni eSata SSD-t, mindehhez van egy nagy, kísérletező kedvű, maximalista közösség, ezért az ilyen hekkelést nem neked kell súlyos pénzekből kitapasztalni. Nem véletlenül erős brand a ThinkPad.
Vékonykának vékonyka a pci-e sávszél, de biztos jobb mint csak a HD 3000.
Azért azt megnézném mit tud a Sony a saját dokkolójával, az sem lehet gyorsabb, és abban is HD 3000 helyett ül egy VGA, úgyhogy kb. megtudható belőle mire számítson az ember a jövőben MacBook+Thunderbolt vonalon. -
JulWCZar
senior tag
Alakul a Thunderbolt bővíthetőség:
-
JulWCZar
senior tag
Az a nagy dög Dell SSD nélkül lassabb lesz mint az Air. Azzal meg már egy árban van vele, de egy nagy dög (nem tudom melyik típus, mert kulcsszavakra kerestem, találtam mindenféle XPS-t, meg XPS 15z-t). De a W520-as ThinkPadhez képest is max egy konzumer gép, viszont az ára már a közelében van.
Az meg hogy szerinted tök jól hodozható, egy dolog. Végülis asztaltól asztalig, nem egész nap a válladon hordozva biztos hogy kényelmesen hordozható.
Tömeget nem látok, a mérete nagy, de ami biztos hogy az akksi ideje jóval kisebb lesz, mivel az akkumulátora 56Whr-ás, az Air-ben pedig 50Whr-ás van, és nem 10%-al fogyaszt többet, az fix.
A Sony Z baromi drága, főleg ha 256 GB-os SSD-t akarsz bele. És abban sincs grafika, csak a dokkolóban. Emellett még műanyag is. A kijelző szempontjából tetszik.
De ez egy baromi drága Sony laptop amit már az Engadget tesztjében sem mondtak annyira összerakottnak, és jövőre ugyanúgy nyoma sem lesz a Sony birodalomban, mint a tavalyi Z-nek. A dokkoló meg maximum a most kiadott cuccokkal fog menni, amik ugyanúgy mennek le a WC-n jövőre (mindig ezt csinálja a Sony. Veheted a legdrágább cuccukat, ugyanolyan hitvány sorsod lesz mintha csak egy kazettát vettél volna tőlük). De mindenképp egyéni lesz vele az ember, mert egy marha drága laptop.Ha pedig olvastad a blogbejegyzést, láthatod, hogy az X220-asoknak 768-as kijelzője van, ezért kiesnek az érdemi felhasználásból.
-
JulWCZar
senior tag
Megint csak mellébeszélsz.
"de 320+k-ból tuti, hogy nem apple-t vennék, nagyon-nagyon limitált és egyáltalán nem jött be."
Mutass kérlek egy jobb gépet 320+Kból, max 500K. De felőlem a csillagos ég is lehet a határ.
"én mondjuk ennyiből dell-t vennék, az tuti"
Erre a Dellre is kiváncsi vagyok.
"nekem azzal van bajom, hogy ennek a közönségnek olcsóbban lehet ugyanilyen, vagy jobb gépet szerezni mint a legújabb air... "
Mutass. Ne csak beszélj. Nekem itt volt egy valag pénz, hónapok óta, ha lett volna jobb, megyek és kifizetem aznap. De nem találtam az istennek se.
De ne felejtsd (ha nem olvastad el bejegyzést): hordozható (14" alatt), nem 768 pixel, és az árban legyen benne az SSD.
[ Szerkesztve ]
-
JulWCZar
senior tag
Valamit csinálnia kell a MacBook Pro árával az Apple-nek, mert jelenleg saját maguk alatt vágják a fát.
A 13"-es már eleve labdába sem rúg (esetleg az miatt hogy belegányolható még egy meghajtó, és akkor lehet HDD+SSD kombó). Durván elpicsázza az Air házon belül: 1780 font ha 256 GB SSD-vel választod, és ebben is csak integrált videó van. A felbontása pedig kisebb. És nehezebb is.
Mindemellett azok akik eddig a 15"-est választották, azok is elhajlottak az Air felé. Ha már külső monitoron dolgoznak javarészt, és az Air képes hozni a tavaly Pro-k teljesítményét akkor a szexibbet és olcsóbbat választják.
De van az irodában egy 2009-es 17"-es Pro is, ami heroin árban lett véve, és lassabb mint az Air.
Sőt, én az iPad-hez sem nyúlnék, több okból sem, de ha nagyban élném az iLife-ot, akkor sem kellene még egy kütyü, mert amire tabletet használnék, arra ez + az androidos telefonom is jó.
-
JulWCZar
senior tag
Örülök hogy így is lehet veled társalogni.
Igen, az igényeidnek megfelel az Acer, az Air meg nem fog egyhamar.
Az Apple-t meg felőlem lehet gyűlölni, ahogy le is írtam, itthon rászolgál a közösség hangosabbik fele.
A MacBook Pro-tól nem vagyok egyáltalán hasra esve, nagyon drága, és a ThinkPad W/T széria minden szempontból (ár/teljesítmény/felépítés/imho design) jobb nála, feltéve hogy nem kell az OS X.
-
JulWCZar
senior tag
Thome te ugyanúgy köszönés nélkül bevágtad a trollhammert, mi több, ugyanúgy az izom Acerrel jöttél. Egy darabig azt hittem megint te vagy.
Szóval ha már ekkora a közönségigény, had foglaljam össze.
1. Van ez a csoport: összecsukható számítógép kell, amiben az akksi max szünetmentes táp, minél olcsóbb legyen, minél nagyobb teljesítménye legyen (grafikus is), az sem baj ha hajszárító üvölt a billentyűzet alatt. Lanparty-ra hurcolászni jó, vagy koliban laksz, mit tudom én.
Ennek a csoportnak én is az izom Acert ajánlom. Nekem is volt, mert megfelelt az igényem annak ami most leírtam.
2. Van ez a másik csoport, nem árulok zsákbamacskát (így jó modorosan), ők a túlnyomó többség:
- Kedves szüleink, és egyéb koca felhasználók: neteznek, szöveget szerkesztenek, filmet néznek, zenét hallgatnak: nekik bármilyen 15"-es megfelelt. Sőt, az izom Acer áráért egy fokkal jobban összerakottat is kaphattak, még akár ThinkPadet is.
- Hölgyek akik olyan laptopot akartak ami belefér akár egy női táskába is: nekik való a netbook. Nem azok akik olcsóságból vették, azoknak az ultrabook nem fog alá licitálni egy jó darabig.
- Szoftverfejlesztők, akik ezt a csodálatos virtuális világot alkotják nekünk: ők a koca userektől annyiban térnek el, hogy a 768-as felbontástól azért több kell nekik, valamint az erős processzor és a gyors háttértár sem hátrány.
- Üzletemberek + HWSW szerkesztőség: ők az ultrahordozható gépeket keresik, amelyek ugyan drágák, de jól összerakottak, és lehet őket hurcolászni, hogy szebbnél szebb PowerPoint prezentációkkal bírják rá az embereket a devizahitel felvételre.Na kéremszépen, ezeknek MINDNEK megfelel a 2011-es MacBook Air. Egy spirálfüzet méretű, 1,35 kilós, 6-7 órát bíró, villámgyors és nagy SSD-vel és izmos processzorral felszerelt strapabíró, csöndes gép. Itt van a cikk lényege elásva (képzavar?).
Ráadásul, és nem fogjátok elhinni, nem hogy nincs alternatívája, de még ami a közelébe ér (Samsung 9), az sem olcsóbb, ellenben a fenti nagy halmaz egy jókora részének nem felel a megkötései miatt.
A hozzászólásaitok másik része pedig valami kisebbségi komplexusból fakadó irigység. Azon nem tudok segíteni, de nem is témája a blogbejegyzésnek.
-
JulWCZar
senior tag
Nameg: 320K fölött mi jobb?
Szóval értem én hogy bedobálsz ide dolgokat, de én jóval efölött is kerestem és nincs.
Én csak az olcsó Aceres sértődöttségét látom nálad, mint a kollégánál. Amit azért sem értek mert leírtam hogy nekem is az volt 4 évig, és a végén nem gyújtottam fel hogy áldozatot mutassak be Steve Jobsnak.
[ Szerkesztve ]
-
JulWCZar
senior tag
Volt budget Acerem, lehetett vele játszani, játszottam is. De kegyetlenül megérezni mekkora kompromisszum ez súly/méret/melegedés/zaj/stabilitás/akkumulátor idő szempontjából amikor nem játszik az ember.
De aki komolyan játszik, annak Macbook Air árban kell vennie gépet, aki meg csak koca játékos, annak a HD 3000 is elég.
-
JulWCZar
senior tag
Légy szíves mutasd meg mi a jobb ennél. (ami nem a W520 szegmense)
Átlagfelhasználók szempontjából az ultrabook koncepció, és annak a jelenlegi királya (ez a laptop itt fent) mindenképpen kiemelkedő. Ekkora SSD-vel szerelt laptopot pedig nem fogsz venni olcsóbban. Ilyen kijelzőt sem fogsz kapni, pedig igény van rá. Ilyen összeszereltséget nem kapsz (még egy ThinkPad is nyeklik, főleg 9 cellás akksival).
Próbálj ki egyet ha van rá lehetőséged. Gondolom Budapesten van bolt ahol ezt meg lehet tenni.
És bármennyire napi lol, nem kegyetlenül drága. Nem fizettem prémiumot az alma logoért. Mondjuk jó helyről kell venni, ez tény, de ez a ThinkPadekre is igaz.
-
JulWCZar
senior tag
Alakul ez:
A Sony beáll a Thunderbolt mögé
[link] -
JulWCZar
senior tag
válasz zsolidodd #22 üzenetére
Az SSD nincs az alaplapra forrasztva, úgyhogy akár még cserélhető is lehet
Itt is egy opció, az árát ne nézd: [link]A 13"-es Pro és a 13"-es Air nagyon közel van egymáshoz. (1000-1300 GBP vs 1000-1350 GBP).
Mivel nekem nem fontos az alma, Pro-t sosem vettem volna, de akinek az volt az eredeti kiszemeltje, az jó ha megfontolja az Airt.[ Szerkesztve ]
-
JulWCZar
senior tag
A blogbejegyzésből azt kihagytam hogy optikai meghajtóval engem a világból ki lehet kergetni. Ezért is tetszett hogy a ThinkPadekbe lehet rakni HDD fiókot.
-
JulWCZar
senior tag
Én ezt értem, csak azt mondom, hogy a közösség inkább adta volna fel az IPS-t, ha ez kell hogy maradjon a képarány. Tele van a sírásukkal minden fórum. Szép dolog hogy tartották sokáig, de ez nem vigasztal ha most nem. És az Apple tartja, úgyhogy meg lehet csinálni. A Lenovo meg nagyon nyereséges ahogy hallom, úgyhogy ez sem lenne kifogás. De kétlem hogy megcsinálják.
Az meg hogy a múltban ULV volt, az megint irreleváns. Ott a kész gépük, rakják bele. Az Apple bele tudta rakni. A Samsung is. Sőt, a ThinkPad már eleve Sandy Bridge, úgyhogy nem lehet kifogásuk.
A ThinkLight-ot is csak a pletykákra mondtam. Akkor még semmi nem volt biztos. És tényleg konzervatívok, ezért is vannak úgy beszarva minden frissítéskor hogy vajon melyik tradíciót rúgják fel a kínaiak.
Nincs bajom a ThinkPad-del, mindegyik ami az évek során a kezeim közül megfordult hosszabb-rövidebb ideig arról győzött meg hogy nekem ez kell, de 768 pixelre nincs mentség. Ha nem lenne az Air 1440x900-as kijelzővel, lenyelném a békát. De van.
-
JulWCZar
senior tag
Az Apple sem maga gyártja, hanem gyártatja, nekik sikerült. Igaz nem IPS, de abból meg gyártattak az iPadba. Azt láttam hogy a ThinkPad-es közösség inkább akart más felbontást mint IPS-t. Úgyhogy én bevésem a fekete pontot.
A másik fekete pont meg azért jár nekik, mert átaludták ezeket az ULV procikat. Ez sem volt Apple exkluzív, Samsungnak is jutott meg ki tudja még kinek (volt aki már júniusban bejelentette hogy arra épít gépet). Pedig az X220-asnak jót tenne, főleg mert a hűtésére panaszkodnak (fel-fel süvítő venti), nameg sosem jön rosszul na.
A T-s dolog még onnan maradt meg mikor a legújabb széria még csak pletykaszinten mozgott, volt egy-két review, de még azt sem tudták biztosra melyikben lesz ThinkLight.
-
JulWCZar
senior tag
A legnagyobb Cinema Displayt (vagy már Thunderboltot? Mindegy is) kihajtja, az pedig 2560x1440, márpedig ahhoz kell sávszélesség.
Nekem nem létszükséglet az erős videó, Civ 4 nagyon szépen fut, más nem számít. Az biztos hogy egy Radeon HD 2400 XT-nél gyorsabb, nameg a Sandy Bridge chipjével már békét kötöttem mielőtt megvettem az Airt.
Azért is nem mentem rá a használt ThinkPad X201s-re, mert az még nem SB volt.
A Thunderbolt akkor lesz izgalmas ha rámegy Kína. Jelenleg horror áron láttam még a sima kábelt is.
-
JulWCZar
senior tag
Természetesen az ultrahordozható szegmensről van szó. Ha figyelmesebben elolvastad volna, láthatod hogy ennyi pénzért olyan ThinkPadet is kapsz ami megeszi reggelire.
Ha figyelmesen elolvasod mielőtt idehánysz, láthatod hogy nem Word/Excell a munkám: ezen a gépen egy teljes webszerver is gyönyörűen elfut a Virtual Boxban, miközben a több mint egymillió soros kód (ami a szerveren fut) villámgyorsan böngészhető.
Ezt adja a Core i5 és az SSD. Egy ekkora gépben pedig ez elképesztő teljesítmény, tavalyi normál méretű laptopok szintje.
-
JulWCZar
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen routert?
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Synology NAS
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Windows 11
- Óra topik
- További aktív témák...
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook