Hirdetés

2023. április 1., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#43) JulWCZar válasza Thome (#42) üzenetére


JulWCZar
senior tag

Thome te ugyanúgy köszönés nélkül bevágtad a trollhammert, mi több, ugyanúgy az izom Acerrel jöttél. Egy darabig azt hittem megint te vagy.

Szóval ha már ekkora a közönségigény, had foglaljam össze.

1. Van ez a csoport: összecsukható számítógép kell, amiben az akksi max szünetmentes táp, minél olcsóbb legyen, minél nagyobb teljesítménye legyen (grafikus is), az sem baj ha hajszárító üvölt a billentyűzet alatt. Lanparty-ra hurcolászni jó, vagy koliban laksz, mit tudom én.

Ennek a csoportnak én is az izom Acert ajánlom. Nekem is volt, mert megfelelt az igényem annak ami most leírtam.

2. Van ez a másik csoport, nem árulok zsákbamacskát (így jó modorosan), ők a túlnyomó többség:
- Kedves szüleink, és egyéb koca felhasználók: neteznek, szöveget szerkesztenek, filmet néznek, zenét hallgatnak: nekik bármilyen 15"-es megfelelt. Sőt, az izom Acer áráért egy fokkal jobban összerakottat is kaphattak, még akár ThinkPadet is.
- Hölgyek akik olyan laptopot akartak ami belefér akár egy női táskába is: nekik való a netbook. Nem azok akik olcsóságból vették, azoknak az ultrabook nem fog alá licitálni egy jó darabig.
- Szoftverfejlesztők, akik ezt a csodálatos virtuális világot alkotják nekünk: ők a koca userektől annyiban térnek el, hogy a 768-as felbontástól azért több kell nekik, valamint az erős processzor és a gyors háttértár sem hátrány.
- Üzletemberek + HWSW szerkesztőség: ők az ultrahordozható gépeket keresik, amelyek ugyan drágák, de jól összerakottak, és lehet őket hurcolászni, hogy szebbnél szebb PowerPoint prezentációkkal bírják rá az embereket a devizahitel felvételre.

Na kéremszépen, ezeknek MINDNEK megfelel a 2011-es MacBook Air. Egy spirálfüzet méretű, 1,35 kilós, 6-7 órát bíró, villámgyors és nagy SSD-vel és izmos processzorral felszerelt strapabíró, csöndes gép. Itt van a cikk lényege elásva (képzavar?).

Ráadásul, és nem fogjátok elhinni, nem hogy nincs alternatívája, de még ami a közelébe ér (Samsung 9), az sem olcsóbb, ellenben a fenti nagy halmaz egy jókora részének nem felel a megkötései miatt.

A hozzászólásaitok másik része pedig valami kisebbségi komplexusból fakadó irigység. Azon nem tudok segíteni, de nem is témája a blogbejegyzésnek.

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.