Hirdetés

2023. április 1., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#17) Tim82 válasza JulWCZar (#13) üzenetére


Tim82
nagyúr

Azt láttam hogy a ThinkPad-es közösség inkább akart más felbontást mint IPS-t.

Ööööö, az X220 kérhető IPS-sel/AFFS panellel, illetve nem véletlenül van a tablet-vonal... Másrészt meg a Thinkpad-es közösség az egyik legkonzervatívabb felhasználói csoport, amelyik létezik az IT világában, így kíváncsi lennék, hogy hol olvastad ezt... 2007-től csak a tableteket és egyes mobile workstation modelleket szerelték IPS-sel, mert a Lenovo panelgyártó szerződéses partnerei (pl. Philips, BOE-Hydis stb.) vagy bedobták a törölközőt, vagy kiszálltak az IPS-es cuccok gyártásából akkor - ennek megfelelően évekig panaszkodtak az user-ek, hogy miért nincsenek már jó kis IPS-es Thinkpad-notik pl. a T szériában. (Vagy az R-ben, amíg még volt R széria.) Ugyanez áll a képarányra is, a Lenovo jóval tovább ragaszkodott a business szériákban pl. a 4:3 képarányú kijelzőkhöz, mint bármelyik másik gyártó, a T szériában a T61-gyel, az X-ben az X200-zal tértek át teljesen a 16:10-re (bár még volt olyan T61 modell, amelyik 14" 4:3 kijelzővel volt szerelve, ennek megfelelően ritka és keresett darab is szokott lenni az olyan).

A másik fekete pont meg azért jár nekik, mert átaludták ezeket az ULV procikat.

ULV procikat 2004-2005 óta használnak az X szériában (X40, X41, X6xs, X2xxs, X30x), bár valóban, az X220 generációjában nincsen ilyen modell, amelyik ULV Sandybridge processzorokra épülne.

A T-s dolog még onnan maradt meg mikor a legújabb széria még csak pletykaszinten mozgott, volt egy-két review, de még azt sem tudták biztosra melyikben lesz ThinkLight.

Ha van valami, ami fix több, mint egy évtizede, a T és X szériákban lévő Thinklight (kivéve a tablet-vonalat).

*
Félre ne értsd, nem magának a cikknek szól a kritika/pontosítás, csak úgy érzem, a Thinkpad-ekről szóló rész, mondjuk úgy, lehetett volna körültekintőbb és megalapozottabb.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.