Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
A hibát ne itt hanem a settings.json-ban keresd, hirtelen nem tudom van-e olyan bejegyzés, ami arra kényszeríti, hogy minden indításkor csináljon egy rechek-et.
Esetleg nem lehet az, hogy nem tudja írni azt a fájlt, ahol ennek az eredményét tárolná -> mivel nobody -val fut. Próbaképp állítsd át root-ra a usert a transmission.sh-ban: user=root
Ez meg szerintem felesleges bele, kommenteld ki :
chsh -s /ffp/bin/sh nobody
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Gabesz26
senior tag
Nem ffp-s van fent. Programcsomagok közül telepítettem, még pár hónappal ezelőtt fel. A NAS webes felületén ezt látom.
Ha próbálom elérni a routert a webes felületen keresztül (nas ip:9091), akkor nem sikerül kapcsolódni, GUI sznítúgy (idáig ment minden, és semmi új dolog nem került be a rendszerbe ami megkavarhatta volna). A NAS-t gond nélkül látja a hálózat, a megosztott tartalmakat el tudom érni.
-
Kowax
tag
A menüben nem találtam ilyen lehetőséget...
"... az egyetlen esélyed az volna, h különféle buildekkel próbálkozol, noha én eddig csak a különféle samsungtévékhez valóról hallottam (szintén a feliratmacera miatt kellett hekkelni) ..."Ezt egy kicsit kifejtenéd bővebben? Hogyan kell ezt csinálni? A remény hal meg utoljára...
Böff!:))
-
Gabesz26
senior tag
Még az elején, de nem oldotta meg.
A TM GUI azt írja ki, hogy coonection refused (és a putty is, ha próbálnék kapcsolódni), úgy hogy a hálózaton a NAS tartalma látható (router beállításaiban fix ip-t kapott a NAS). Csináltam factory resetet a NAS-on és a routeren is, de semmi eredménye nem lett. Most tényleg elakadtam
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Ott valami nagyon el van állítva, mert ilyet nem kéne hogy csináljanak. Arra gondolok, hogy nem fér azokohoz az állományokhoz írási joggal egyik folyamat sem, ahol tárolná ezek elkészültének az állapotát.
Az FFP az pendriveon vagy hdd-n van, milyen felhasználó nevében futnak a szolgáltatások és milyen felhasználó tulajdonában vannak az érintett fájlok. Én ezeket nézném meg először.
Esetleg kezdhetnéd elölről az egész tiszta lappal, mert ez így nagyon nem ok.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
arty
veterán
na, a lustaságom megkímélt az újratelepítéstől
a gond a következő volt: az utorrent alól átmásolt .torrent fájlok nevében NEM volt ott egy ilyen hash szám -- pl: lunixdistro.343fdf43533.torrent, miközben a resume fájlban, amit a transmission készített hozzájuk, ott ott volt (lunixdistro.343fdf43533.resume) ... lelőttem a transmission daemont, átneveztem a torrent fájlt h tartalmazza a hash számot is és igy elinditva a daemont: már csak seedelt - nem volt előtte verify
tehát: lunixdistro.torrent -> lunixdistro.343fdf43533.torrent lett és ez oldotta meg
(amit ujonnan raktam be most torrentbe a transmission guin, ott látszott, h a torrent fájlt átnevezi a betöltés után a transmission - ebből láttam, h jé a régieket nem nevezte át, azokat csak felismerte)
kösz mindenkinek az ötletelést
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
gyorol
tag
Igazad van, most próbálkozok vele, a FHD tökéletesen megy, bár most áll minden. (se torrent, se másolás).
De közben próbálok most másolni is, igaz, hogy most a NAS-ról NAS-ra de igy hogy megy a film is néha beakad. (ez pedig rettentően lassú 350-460 kbyte/s-el másol és csak a stram megy).
9 Gb mkv-t átlag 4,55 Mbyte/s el másoltam fel hálózaton. (nekem ez is kicsit lassú de nem ismerem a routert).Egyenlőre ennyi. Bocsi a szőrszálhasogatásért, csak most csöppentem bele a témába, és érdekel mi, miért van. A routerem pedig amgy is le akarom cserélni
May the force be with you!
-
gyorol
tag
Köszönöm a segítséget! Mostmár kb. tiszában vagyok a lehetőségeimmel, és a számokkal is. Azonban még 3 dolog nyitott számomra, - még mindig wifin keresztül próbálok mindent, tudom hogy kábelen toljam,mert az a tuti, de tesztelni csak így lehet a dolgokat - hétvégére szerzek elég hosszú kábelt is, aztán ott is kipróbáloma sebességet:
1.) A NAS-ról NAS-ra másolás rettentően lassú 350-460 kbyte/s-el másol. pl.: a gyári TM-el letöltött filmet az admin mappából a video mappába szerettem volna másolni.
2.) A 9 Gb mkv-t átlag 4,55 Mbyte/s el másoltam fel hálózaton wifin keresztül laptopról (csak az ment). Namármost csak hogy jól értem-e a dolgokat: a routerem 150Mbps-t tud a laptopban a beépített is szintén. Ha átszámolom akkor az maximum : 18,75 MB/s lehetne. Ehhez képest a negyede volt. Valami beállítási gond lehet?
3.) Olvastam korábbi kommentben a média indexelést (ez mit takar pontosan?). Az lehet hogy lassítja a másolási folyamatot mindenhol (pc->NAS wifin keresztül ; NAS -> NAS)? Mert be van pipálva a Twonky.
Ez ugye befolyásolhatja az első 2 pontot is.Ui.: Nyilván nem szeretnék még midnig ennyire erőszakos lenni, csak szeretnék képben lenni a témával
May the force be with you!
-
arty
veterán
https://www.simonholywell.com/post/2009/04/samba-file-share-over-ssh-tunnel/
ez elég jó leírásnak tűnik
tehát keress utána az FFP telepítésének, SSH működjön (admin helyett root a user, jeélszó azonos), putty.exe-vel a nas 22-es portjára kapcsolódva ellenőrizheted is
ha megy, routeren portforward: tehát pl a 3456-os portot forwardolod nas ip 22-esére
szülőktől: te IP-d 3456os portjára puttyval kapcsolódsz, létrehozod a tunnelt és máris mehet a távoli gép sharejeinek biztonságos böngészése (fenti leírás jónak tűnik, noha biztos lesznek buktatók)szerk: ahogy látom más leírások alapján: xp óta a windowsokat nehezebb belőni: https://www.bitvise.com/file-sharing
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
bala90
csendes tag
Szia!
Köszönöm, kész is: sikerült is létrehozni putty-tyal az SSH tunnelt, így a cikkben említett "fiktív" IP-ről el tudom érni remote a NAS-t.
Kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet a putty-os bejelentkezést kiiktatni a rendszerből? Létre lehet hozni az SSH tunnelt más módon is, valamilyen programmal? Nézelődtem, de hátha megy neked exhas egy biztos megoldás.
Találtam egy ilyet: http://nemesis2.qx.net/pages/MyEnTunnel
De nem győzött meg az a mondat, hogy "So I STRONGLY suggest you DON'T use this with root accounts for security reasons! ". Mi a véleményed?Esetleg DLNA/UPnP-re van remote megoldás?
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
bala90
csendes tag
Sikerült beállítani, most már az ő user-ük is ki tudja alakítani az SSH tunnelt!
Viszont: hiába állítottam be a samba-ban, hogy ez a user mikhez férjen hozzá (/photo mappa), látja a többit is, és böngészni is tud benne, pl. az admin mappában. Ezt nem szeretném, és nem találtam még megoldást arra, hogyan lehetne a hozzáférést korlátozni. Van valami ötleted/ötletetek?
-
TRob1
veterán
Köszi szépen. Plex-re azért gondoltam próbának, mert elérhető tv-ra is a plex alkalmazás, és megnézném, milyen.
Amúgy olvastam, igen. Csak épp semmit nem konyítok ehhez, ráadásul ffp eddig nem akart megjelenni a listában (A http://zyxel.nas-central.org/wiki/FFP_as_zypkg oldalon máshogy volt megadva az elérés, gondolom az miatt nem jelent eddig meg). De most sikerült.¤ R'n'R ¤
-
Tonyk
veterán
utána parancsok:
slacker -U
slacker -a minidlnaEz sajna nem lesz elég, mert kell egy rakás függőség neki!
-
TRob1
veterán
Köszi, ez jó (a mappákat már belőttem nekem megfelelően - a 3 alap+downloads -, de a többi az így frankó)
ui: Szigorúan csak priviben nincs kedved kicsit érthetőbben leírni hogy kell belőni hogy elérjek xy mappát bárhonnan ahol van net? Akár Weben, akár ftp-n... (TL-WR1043ND v1 router)
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
Jah, köszi, ez a rész érthető nagyjából. Meg is van a dolog, igaz még csak saját hálón próbáltam a filezilla-t. (elvileg TC-vel is lehet sftp kapcsolódni, de az még nem jött össze - plugin megvan)
És mi van ha nem számít a biztonság? Akkor sima ftp ugyanígy? (Mert pl. TC-t akarok, vagy csak simán valami böngészőt) Vagy hogy lehet csak pl 1 mappát megadni és azt elérni máshonnan? (Vagy innentől nem számít hogy egy mappa vagy minden mert ha látják a jelszót akkor mindegy?) És mi van a https-sel? Az sem biztonságos?
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
R3plica70
aktív tag
Közben el kezdtem Win alól DiskInternals Linux Reader segítségével hálózaton átmásolni az adatokat a régi HDD-ről, de állandóan megszakad a másolás, látszólag elveszti a kapcsolatot a hálózati hellyel
Ezt az egy readert sikerült ennyire beüzemelnem, a többivel eddig sem jutottam
És igen, zavar a dolog, ha gond lesz a NAS-sal akkor mivel tudom visszanyerni az adatokat a HDD-ről? Mert V2-ben formázott HDD-t a fenti reader se látta, pedig sima JBOD és nem RAID tömb.
Kezdem bánni lassan hogy megváltam a régi jól bevált 325-östől.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
"ha rendese aludna a hdd, akkor nem lenne ki-be kapcsolgatás"
Ha az alvásra vs kikapcsolásra gondolsz, az egykutya. Az alvás motornak olyan, mintha ki-be kapcsolnád.
szerk.: Ha pedig rezonál, szedd szét, igazgasd meg a keretet rögzítő csavarokat. Utána nem fog. Sajnos "típus hiba", normális összepakolás után eltűnik a rezonálás.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
nem akarom elkiabálni, de a S.M.A.R.T. letiltása óta akár mikor nézem a nas-t, alszik a hdd2
bíztató...így viszont, ha ébren van, kézzel kell majd futtatgatni a hdsentinel-t ... ha nem felejtem el ...
---
(#1183) Pampipapi: admin user se tud belelépni?
[ Szerkesztve ]
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Azt láttam, köszi, de egy jobban belakott NAS mért értékeire azért kíváncsi lennék. Nem tudom, hogy a PH-s tesztben mennyire volt "használva" a masina, csak adatátvitelt írnak, lehet, hogy semmi más nem futott.
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
Avicularia
veterán
-
csabiee
csendes tag
Azt nem, csak gyors ránéztem az összefoglalóban. Leformáztam windows alatt, visszaraktam, eddig működik, kíváncsi leszek marad-e így. Néha fél percekre "lefagy", nem lehet elérni sehol, de utána működik tovább. Valószínű valami bibi csak van ezzel a hdd-vel.
Egyébként milyen hdd javasolt nasba? WD Red szériáról olvastam, hogy jó. 2.5 vagy 3.5 a jobb? -
Shokkolo
addikt
a telepítés megvan, fut is a transmisson, és a GUI is fent van a gépen.
Csak érdekel volna, hogy oda a grafikus felületre is ki tudjam tennia hibatűrés dolgot értem, tudom a raid0 kockázatát.
csak azt nem rétettem, hogy miért is lenne az egyik HDD "feleslegesen" bent"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
- Garanciális be quiet! Silent Loop 2 360mm (BW012) ( Light Wings ventikkel )
- IPad Mini 4 - 128 GB - Cellular + Wifi (+ TOK + FÓLIA)
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- 1 TB Samsung M.2 2280, NVMe, PCIe, Gen4X4, SSD /számlával / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest