Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
Sziasztok, most vettem egy ilyent. Próbálom beállítani a cikk alapján, de semennyire nem értek a hálózatos dolgokhoz, így a fele kínai. Vigyázat, nagyon amatőr kérdéseim lesznek!
Eddig:
Összeszereltem, HDD fiókot gumival kiékeltem, így nem zörög, HDD-t inicializáltam, firmware-t frissítettem, transmission-t telepítettem.De:
- Fix IP-t a router kezelőfelületén kell beállítani?
- Mi az az FFP? (Az admin felületen a programcsomagoknál nem láttam ilyent)[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Enyém az előlapi USB-be dugott vinyót, pent nem ismeri fel (hátsók működnek). Lehet ez vmi beállítási probléma vagy kellene működnie és hibás?
+
Az előlapon az alsó kis gomb mire jó?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz rgeorge #3033 üzenetére
Köszi, ezt el tudtam olvasni, még le is tudom fordítani. De konkrétan hogysmint lehet vele kezdeni vmit?
Szóval értem én, hogy gőzgép, de mi hajtja?Előlapi USB kérdésre van vkinek vmi ötlet? Szóval minden különösebb beállítás, programinstalláció nélkül ha rádugok egy USB-s tárat, akkor fel kéne ismernie a NAS-nak? (Azzal együtt, h a hátsók felismerik) Tehát ha az első nem reagál, akkor biztosan hibás?
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz spiky03 #3038 üzenetére
Pedig nem ártanak a gumibogyók rezgéscsillapítás miatt. Ezért is kell a NAS-hoz adott hosszabb szárú csavar. Egy kis zacskóban voltak a NAS tartozékai közt, nézd meg.
Ill. én magát a rack-ket is kiékeltem egy gumidarabbal, hogy a sínben se tudjon mocorogni.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
A NAS által létrehozott mapparendszert lehet és szabad módosítani? Pl. a gyökér könyvtárba a music, video, stb. mellé hozhatok létre új könyvtárakat vagy csak azokon belül?
Azokon belül hol érdemes / szabad? Admin vagy Public?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Azért így 1-2 hét után rájöttem, hogy bizony ez hangos ahhoz, h a nappaliban legyen.
Mindenki kapaszkodjon: Sztem beteszem a fürdőszobába (WC-be lenne a legjobb, de ott nincs konnektor) Ez az ötlet csak nagy, vagy óriási marhaság? Fröccsenő víztől védett helyen lenne, ill. nyitott ajtónál fürdünk, így olyan óriási pára sem szokott lenni.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Még kipróbálom, h marad a nappaliban egy eldugottabb sarokban (Szoba sarkába sarokkanapé és szekrény által bezárt "lyukba"). Sajnos a lakás 45m2, se spejz, se külön konyha, előszoba, garázs.
Végső esetben, hosszabb távon kialakítható a WC-ben, mert elvileg van ott vhol 230 a falban, amit meg lehet csapolni.
-
Dorian
félisten
Engem is zavar a hangja, kb. olyan, mint egy hűtőé. Úgy betettem a fürdőszobába
Pontosan hogyan lehet ezt a belső másolást végző MC-t használni? TC lassúsága, hogy minden a belső hálón kerszetülkergetve történik egyre jobban zavar, főleg, h a gépemben 100-as lankártya van csak.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Ha a NAS-ba a meglévő 4TB-os HDD mellé beteszek még egy 2TB-osat, akkor kell bármit beállítanom, vagy beszerelem, felismeri, működik? A korábban létrehozott fájlrendszer utána duplikálva lesz?
-
Dorian
félisten
válasz spiky03 #3246 üzenetére
Tehát a webes felületen kattintgatva ezt meg tudom csinálni és nem kell Linuxban varázsolni ugye?
Ugyanazt a mapparendszert (videók-képek-akármi) hozza létre ezen a vinyón is, mint a másikon, tehát lesz egy külön meghajtóm, vagy hogyan kell elképzelni?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Jelentem: A nas fél év fürdőszobai száműzetést - és páratartalmat - túlélve (nappaliban nem bírtam elviselni a hangját) beköltözött a WC-be, miután most oda is építettem be konnektort.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Anonymus23 #3826 üzenetére
És ez a WD Red hangját hogyan némítja?
-
Dorian
félisten
válasz Anonymus23 #3828 üzenetére
Én azért hallom rendesen. Pedig a nason belül a rack gumival full ki van támogatva. Szerencsére nagyon kevés a lakásomban az alapzaj. Mielőtt vettem meghallgattam ezt a nast egy havernál, a nappalijában alig vettem észre, h működik. Nálam meg zavaró volt. Ha meg egy másik HD is belekerül majd, főleg. Mindegy, most már véglegesre megoldva.
-
Dorian
félisten
Sziasztok!
Kiindulópont:
Laptop újratelepítés + NAS-hoz nem értésSzóval egy kedves fórumtárs állította be távoli kapcsolattal az egész nast meg mindent és most is pont ennyire értek hozzá. Újra kellett a laptopom telepítenem. Transmission torrent kliens volt rajta, amivel a laptopról a nasra tudtam letölteni.
Kérdésem, hogy pontosan mit, milyen verziót töltsek le, ill. a beállításaiban van vmi extra, vagy megadom a nas download mappáját, mint célmappát és annyi?[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Mr Dini #5126 üzenetére
Megnéztem, nálam a routeren nincs beállítva port-továbbítás. Nem tudom, h ez szükséges-e, mert korábban is jól működött a le/feltöltés.
A TM Remote GUI-ban "távoli host" -hoz mit kell beírni? (Alatta port-nak a 9091-et ajánlja fel automatikusan)
-
Dorian
félisten
válasz spiky03 #5134 üzenetére
Banyek. Én is a nas ip-jét írtam be eddig, de \\ előtaggal, vmiért úgy rémlett kell elé. Most ezt töröltem, egyből jó lett minden
Köszi mindenkinek!
Mondjuk még most kicsit bizonytalan vagyok, nem jön a megszokott 8-9 MB/s sebességgel, csak 2 körül, de ez lehet az adott torrent miatt van. Sebességkorlátot nem állítottam be.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Sziasztok,
Tegnap volt egy kis gond: Gyerek egyik rajzfilmje lefagyott. Nézem a NAS-t, pirosan világít a HDD1 az elején. Ilyent még sosem láttam, jól megijedtem, hogy kuka lett a winyó. Újraindítottam, már nem piros. Ugyanaz a rajzfilm újra lefagy. Újraindítottam, akkor már ránéztem a smart adatokra, az jó állapotot, sebességet, hőmérsékletet jelzett. Utána pedig órákig filmeztem, problémamentesen.
Mi lehetett a gond?
Elég valószínűtlennek gondolom, de ha hibás pont az a video-fájl, az okozhat ilyesmit? Logikusan az max csak a lejátszó-PC-t fagyaszthatná le, nem?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Nem ismerem ezt a programot.
Az úgy jó, ha a NAS-ból kiveszem a HDD-t és a PC-be nem beszerelem, hanem egy USB-s dokkolóra dugom?
És ha hibát állapít meg, akkor ezeket a bad sectorokat tudja zárolni vagy ilyesmi, h oda többet ne írjon?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest