- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Rák
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
-
LOGOUT
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
-
jelenleg két hálózatod van: a MI vezetékese és a TPLINK vezetéknélkülije
a NAS-odat eddig netbios protokoll segítségével találtad meg, ami szórta az ő saját(!) hálózatába az infót, hogy ki ő és hogy hivják - az MI hálózatában feltehetően ez továbbra is történik, ám más hálózatba nem kerül át az info a NAS-ról- pécén adminként felveheted a nas-t (ip és név) ebbe a fájlba: C:\Windows\System32\drivers\etc\lmhosts.sam és akkor a pécé eléri a nas-t (félmegoldás)
- netbios protokollt routolod a tplink hálózatába (nem tudom hogyan)
- el kell érni valahogy, hogy a tplinkre kötött eszközöknek is az MI osszon IP-t és kvázi egy hálóba kerüljenek az eszközök ... és akkor itt mondanám, hogy igen, egy hálózatos topikban kellene érdeklődni, esetleg ha a tplinknek van sajátja, abban..... -
mcwizard
tag
Szia!
Hátha esetleg segít:
- Nekem is ez a Telekomos, 5670-es ONT-m van, passthrough módban. Mögötte egy TP-Link WR1043ND router (1.8 és 3.0 verziójú routerem is van, mindegyikkel jó).
- Transmission verziója 2.82.
- A NAS dinamikus IP-re van állítva, a TP-link router osztja ki a fix IP-t a NAS-nak.
- A TP-link routerben az ARP Binding engedélyezve van a NAS-nak a MAC cím, IP cím párosára:
- Transmission-ban nekem így van beállítva:- TP-link routerben az UPnP engedélyezve van:
Bármilyen portot beírok a Transmisson-be, a TP-link felületén egyből látom a változást, amint lefrissítem azt.
Üdv,
-
egyébként a második link ( https://canyouseeme.org/ ) ezt írja?
"Success: I can see your service on 79.122.79.81 on port (52011)
Your ISP is not blocking port 52011"vagy neked csak annyi van ott, hogy
"Your ISP is not blocking port 52011" ?mert akkor szerintem nincs jól belőve a 2(?) portforward... de ha megírod a konfigod, talán többet tudunk meg
-
dhcp-n kapott IP-t a nas korábban? -> routerben nézd meg mit kapott most
nas-on belőtt fix IP volt? -> nas reset (első sípszóig gomb nyomvatart!), elvileg visszaáll DHCP-re(?) és starter util vagy a router már írja majd, mi az IP-je (elvileg user/password is rezetelődik(?)) -
Tonyk
veterán
Itt azokat állítod, hogy a nason milyen portokon figyeljenek az egyes szolgáltatások. Ettől még kívülről nem lesz elérhető, (hacsak nem használod az upnp-t, mai azért elég kockázatos önmagában), mert a kívülről történő elérésükhöz portforward kell.
A p2p portot vedd ki onnan. Mint mondtam, a 9091-es port adminisztrációs port, nem a letöltések portja. (Egyébként sem a TM-hez tartozik ez a beállítás.)Látom ez a két port a TM-hez téged nagyon bevisz az erdőbe. Tehát, van alapból a 9091-es port, ami a TM adminisztrációjához tartozik. Ezen a porton kommunikálsz, amikor pl. torrentet adsz hozzá a TM-hez, hogy töltse le, vagy ezen kommunikálsz vele, amikor a beállításokat buzerálod.
A másik port konkrétan bármi lehet 0-tól 65535-ig, kivéve a használt és a jól ismert portokat (22,23,80,443,110,25,445, stb.). Mondjuk úgy hogy 10000-65535-ig bármit választhatsz. Tegnap ebből véletlenszerűen leírtam a 22345-öt. Ezt beállítottad a TM-ben, majd ezt a portot (a külső 22345-ről) beengedted (a belső 22345-re) a nas belső címére. Ezen a porton, megy a torrentek feltöltése a hozzád kapcsolódó letöltők részére. Nevezzük úgy , hogy adatforgalom. Tehát a TM két portot használ, egyiken (9091)-en te kommunikálsz vele, a másikon (adatforgalmi port) meg a többi letöltő kommunikál vele. -
Tonyk
veterán
A 9091-es port az adminisztrációs port. Ezen éred el a TM admin felületét (webfelület, de ezzel a portal kapcsolódsz a tm remote guival is).
A torrent adatport kell itt állítani: Az első képeden állítsd be pl 22345-ös portot, majd mindkét pipát vedd ki! A routeredben a TCP 22345-ös portot forwardold a 192.168.1.63 -as ip címre, az UPNP-t pedig kapcsold ki valahol máshol a router menüjében!
A TCP 9091-es portot csak akkor forwardold, ha távolról hozzá akarsz férni (nem otthonról). Akkor se ezt hanem pl external 19091-es portot az internal 9091-re a 192.168.1.63-ra. -
Tonyk
veterán
"Igazad van, félreérthető voltam."
Nem. Nem félreérthető voltál, hanem nem összekapcsolódó dologokról beszéltél.
"Portot nyitottam újat, elméletileg működik. "Javaslom, akkor járjunk már a végére ezeknek az "elméletileg" dolgoknak. Pár screenshoot sokat segítene : Nas IP beállítások, TM beállítások (Hálózat (WAN) fül), router porforward.
-
gumimaci1235
tag
Én is kűzdöttem ugyanezzel a problémával. (Közben volt hogy azt a filmet amit nem látott a TV, Putty + MC-er átmozgattam más megosztott mappába, és aztán megjelent a TV-n, de egy idő után ez nagyon idegesítő volt.) Nem találtam más megoldást. Lereseteltem a NAS-t, és újraraktam mindent. Azóta megszűnt a problémám.
-
krealon
veterán
"Ez (lemezcsere) működik RAID0 esetén is?"
Nem, mert RAID 0 eseten nincs vedelem, igy ha kiveszed az egyik vinyot, akkor az adataid elerhetetlenne valnak.
RAID 0 eseten csak a mentes, majd visszaallitas (vagy egy masik NAS-ra migralas, azaz NAS es lemez csere egyszerre) mukodhet. -
-
-
Az a cdsdaemon igen rendesen pörgeti a CPU-d. Ha jól emlékszem ez volt az a kód, melyett a ZyXEL implementált a Twonky szerver miatt, de akkor is fut, ha nincs engedélyezve. Eléggé trehány a kód, ezért viszonylag gyakori jelenség, hogy sokáig pörgeti a procit. Tedd fel MetaRepository alól a Tweaks csomagot, ahol a disable unneded daemons fülön le tudod tiltani.
-
Tonyk
veterán
Nálam az NSA320, ami ugye a kistestvére a 325-nek, torrent letöltés mellett (100/30-as net) is DLNA-n kiszolgál egy-két fullhd stream-et is. Szóval a 325-nek is tudnia kéne ezt. Nálad inkább az lehet a gond, hogy túl sok szálon és titkosított kapcsolaton keresztül megy ki az adat. Sajna a torrent igen erőforrásigényes (CPU).
200-as globális korláttal, titkosítással, DHT nélkül problémamentes az egyidejű torrent és a stream, igaz a TM-ben sincs is "kismillió" aktív torrent.
Nyilván, ha azt akarod, hogy minél több torrent aktív legyen, akkor csak a sávszélesség megvonással, tudsz segíteni, de itt meg fenn áll az, hogy tíz, száz torrent így is, úgy is megeszi a cpu-t. Ha beállítasz egy egészséges fel és letöltési sort, globális korlátot + sávszél limit-et, nem lehet gond.
-
M_AND_Ms
veterán
Be tudsz lőni gy olyan sebességet, ami már nem terheli annyira a procit, hogy szaggasson miatta a film.
Nálam eleve egy fékezett állapotban futnak a torrentek. Alapból bőven elég 6000 KB/s (100Megás a netem). Eddig semmiről se maradtam le, sohase volt, hogy életbevágó lett volna, hogy 2 perc alatt lent legyen a 25Gigás BR anyag. Ha mégis, akkor egy koppintás és nekieresztem
-
-
-
A root a "rendszergazda" user Linuxon (is).
Ha teszel fel FFp-t (összefoglaló, MetaRepository telepítése; majd onnan FFp), akkor SSH-n keresztül (pl. a PuTTy klienssel, ha Windows-t használsz) be tudsz lépni a NAS-ra a root felhasználóval, s a webes felületen regisztrált admin jelszavával.
-
Szia!
Valószínűleg a Twonky média szerver éppen építi az adatbázisát. A fájlrendszered nagyságától, s a média fájlok darabszámával egyenesen arányos az idő, amit igénybe fog venni, aztán ha befejezte, akkor remélhetőleg nem fogja pörgetni a CPU-t/HDD-t.
A Transmissiont meg érdemes slapt-gettel telepíteni, barmalej2 repójából. Ez a leírás ugyan minidlna-hoz van, de a négyes pontig bezárólag, minden lépés ugyanaz, mint a TM telepítés esetében.
Aztán:
slapt-get -i transmission
chmod 755 /ffp/start/transmission.sh
/ffp/start/transmission.sh start
És már fut is a TM.
A Twonky-t meg érdemes lekapcsolni, s ha DLNA szerver kell, a minidlna-t feltenni helyette.
Ja és ha még nincs fent FFp, az összefoglalóban leírtak alapján, tedd fel a MetaRepository-t elsőként, ahonnan pár kattintás csupán feltenni.
-
nem tudom, hogy amiatt van-e (más anomáliákat okoz ez a beállítás, az biztos), de egyszerű: próbáld ki!
azt viszon tudd: felelőtlenség jelszó nélkül használni a windowst!
ha az automatikus belépés miatt használod így, akkor jó hírem van:
írd be a start menü/futtatás-ba:
control userpasswords2és itt beállíthatod, hogy a felhasználód automatikusan belépjen az ezelőtt beállított jelszóval
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Egy ZyXEL NSA325v2 "felsőkategóriás" NAS első napjai a szolgálatban, ismerkedése és házassága a Transmissionnel.
- Kedvező ár! Dell Precision M4600 laptop (15,6FHD/I7-G2QM/8GB/320HDD/FirePro/AkkuX)
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- Kedvező ár! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/8GB/128SSD/Good)
- Meta Oculus Quest 2/3/3S Szemüveg és Kiegészítő Shop
- 24" EIZO Full HD LED monitor, Több db + 2 év bolti Garancia + Számla!!!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest