Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arty
veterán
nem tudom, hogy amiatt van-e (más anomáliákat okoz ez a beállítás, az biztos), de egyszerű: próbáld ki!
azt viszon tudd: felelőtlenség jelszó nélkül használni a windowst!
ha az automatikus belépés miatt használod így, akkor jó hírem van:
írd be a start menü/futtatás-ba:
control userpasswords2és itt beállíthatod, hogy a felhasználód automatikusan belépjen az ezelőtt beállított jelszóval
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Valószínűleg a Twonky média szerver éppen építi az adatbázisát. A fájlrendszered nagyságától, s a média fájlok darabszámával egyenesen arányos az idő, amit igénybe fog venni, aztán ha befejezte, akkor remélhetőleg nem fogja pörgetni a CPU-t/HDD-t.
A Transmissiont meg érdemes slapt-gettel telepíteni, barmalej2 repójából. Ez a leírás ugyan minidlna-hoz van, de a négyes pontig bezárólag, minden lépés ugyanaz, mint a TM telepítés esetében.
Aztán:
slapt-get -i transmission
chmod 755 /ffp/start/transmission.sh
/ffp/start/transmission.sh start
És már fut is a TM.
A Twonky-t meg érdemes lekapcsolni, s ha DLNA szerver kell, a minidlna-t feltenni helyette.
Ja és ha még nincs fent FFp, az összefoglalóban leírtak alapján, tedd fel a MetaRepository-t elsőként, ahonnan pár kattintás csupán feltenni.
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Mr Dini
addikt
A root a "rendszergazda" user Linuxon (is).
Ha teszel fel FFp-t (összefoglaló, MetaRepository telepítése; majd onnan FFp), akkor SSH-n keresztül (pl. a PuTTy klienssel, ha Windows-t használsz) be tudsz lépni a NAS-ra a root felhasználóval, s a webes felületen regisztrált admin jelszavával.
-
Mr Dini
addikt
Persze. Ha betallózod neki a torrent fájlokat, beállítod letöltés helyének az útvonalat, ahol korábban lett letöltve. Majd jobbklikkelsz az adott torrentre és a listában a Verify local data (nincs előttem, de ilyesmi rémlik) opciót választod.
-
Mr Dini
addikt
-
Tonyk
veterán
Nem kikapcsolni kell, hanem leállítani a torrenteket. De ez csak akkor lényeges, ha nagy sávszélességgel megy a letöltés (nagy cpu terhelés) Tehát azért ennek jó lenne utánajárni a "lehet"-nél egy kicsit pontosabban.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
M_AND_Ms
veterán
Be tudsz lőni gy olyan sebességet, ami már nem terheli annyira a procit, hogy szaggasson miatta a film.
Nálam eleve egy fékezett állapotban futnak a torrentek. Alapból bőven elég 6000 KB/s (100Megás a netem). Eddig semmiről se maradtam le, sohase volt, hogy életbevágó lett volna, hogy 2 perc alatt lent legyen a 25Gigás BR anyag. Ha mégis, akkor egy koppintás és nekieresztem
[ Szerkesztve ]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Tonyk
veterán
Nálam az NSA320, ami ugye a kistestvére a 325-nek, torrent letöltés mellett (100/30-as net) is DLNA-n kiszolgál egy-két fullhd stream-et is. Szóval a 325-nek is tudnia kéne ezt. Nálad inkább az lehet a gond, hogy túl sok szálon és titkosított kapcsolaton keresztül megy ki az adat. Sajna a torrent igen erőforrásigényes (CPU).
200-as globális korláttal, titkosítással, DHT nélkül problémamentes az egyidejű torrent és a stream, igaz a TM-ben sincs is "kismillió" aktív torrent.
Nyilván, ha azt akarod, hogy minél több torrent aktív legyen, akkor csak a sávszélesség megvonással, tudsz segíteni, de itt meg fenn áll az, hogy tíz, száz torrent így is, úgy is megeszi a cpu-t. Ha beállítasz egy egészséges fel és letöltési sort, globális korlátot + sávszél limit-et, nem lehet gond.
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Mr Dini
addikt
Az a cdsdaemon igen rendesen pörgeti a CPU-d. Ha jól emlékszem ez volt az a kód, melyett a ZyXEL implementált a Twonky szerver miatt, de akkor is fut, ha nincs engedélyezve. Eléggé trehány a kód, ezért viszonylag gyakori jelenség, hogy sokáig pörgeti a procit. Tedd fel MetaRepository alól a Tweaks csomagot, ahol a disable unneded daemons fülön le tudod tiltani.
-
krealon
veterán
"Ez (lemezcsere) működik RAID0 esetén is?"
Nem, mert RAID 0 eseten nincs vedelem, igy ha kiveszed az egyik vinyot, akkor az adataid elerhetetlenne valnak.
RAID 0 eseten csak a mentes, majd visszaallitas (vagy egy masik NAS-ra migralas, azaz NAS es lemez csere egyszerre) mukodhet. -
amargo
addikt
Bevallom minidlna-t nagyon kevés ideig használtam és nem akarlak másik eszközre rábeszélni, de serviio alatt soha nem volt ilyen gondom, egy próbát megér. Most már szerintem van csomag is rá.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
-
gumimaci1235
tag
Én is kűzdöttem ugyanezzel a problémával. (Közben volt hogy azt a filmet amit nem látott a TV, Putty + MC-er átmozgattam más megosztott mappába, és aztán megjelent a TV-n, de egy idő után ez nagyon idegesítő volt.) Nem találtam más megoldást. Lereseteltem a NAS-t, és újraraktam mindent. Azóta megszűnt a problémám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest