- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
T 1000
aktív tag
Maximálisan egyetértek. Ami ma az egészségügyben van, az nem hálapénz. Tulajdonnképpen megzsarolva érzed magad, folyamatos kételyben: ellátnak-e rendesen, enélkül a pénz nélkül? A hálapénzt az ember utólag adja, elméletileg nem kötelező és csak ha elégedett vagy, kvázi olyan, mint a borravaló, vagy nem? Ha jó volt a pincér, igényesen kiszolgált, nagyon szívesen adok neki combos borravalót, de én döntöm el, hogy adok vagy nem.....
-
tkazmer
addikt
válasz
VaniliásRönk #196 üzenetére
És miért is baj az, ha valakinek jó a fizetése?
-
Batman
őstag
válasz
Kalandor #194 üzenetére
ok, és ha vizitdíjjal együtt fizeted kezelés elött honent tudod, hogy hálás leszel e, Azt a szinvonalat kapod amit elvártál? Vagy mikor kijössz a korteremből ott van egy autómata, ahol villogó gombok jelölik a szinteket , kiválasztod mennyire voltál elégedett és kidobja az árat, hogy mennyit kell fizetned....
Szerintem a hálapénz ,úgy ahogy van felejtős. A hálát ki lehet fejezni egy csokor virággal doktornőnek, vagy egy jó borral a dokinak. -
VaniliásRönk
nagyúr
Te annyit látsz hogy hurrá van patika, azt hogy mennyit raknak zsebre a patikatulajdonosok gyk. 0 felelősség és munka után azt nem, mit gondolsz miért tiltakoztak amikor az állam versenyt akartak a gyógyszerpiacon?
Nagyanyám a saját bőrén tapasztalta, úgyhogy sajnos igaz, bár gondolom te ezt is jobban tudod.
Mond csak milyen módon látsz te a dolgok mögé? -
T 1000
aktív tag
Van egy alapvető probláma: senki nem szeret sem adót, sem egyéb más dolgot fizetni. A jónép többsége minimálbéren van bejelentve, már aki bevan, és mindenki nyújtja a kezét, ha szociális ellátásról van szó. Bejön hozzám a bankba a vállalkozó hogy hitel kéne, minimálbérre vagyok bejelentve de a havi 5 kiló megvan tisztán..... aztán rinyál az orvosnál hogy ''300 ft vizitdíj? annyit még életemben nem láttam enybe'' R-go, mindíg a becsületes emberek fogják megszívni, mert ugye azt a kissebségit is el kell látni, aki a 8. gyerekét szüli, nade kinek a pénzéből? Igenis legyen egyéni számla, ki mit fizet be, olyan és annyi szolgáltatást kapjon. Ha az embereket nem ösztönzik, és amíg ''ez van, ezt kell szeretni'' ellátás van az egészségügyben, addig nem lesz változás. Legyen egy alap ellátás állampolgári szinten, de legyen magasabb szintű, választható szolgáltatás is. Pl. a benzinkútnál is eldönthetem, hogy alapmosást, vagy szupermosást kérek a pénztárcámtól függően. Az egészségügy is egy szolgáltatás ! Ha begyúllad a fogam és el kell mennem fogorvoshoz, akkor is eldönthetem, hogy az ingyenes államihoz vagy magándokihoz megyek-e.....
-
tkazmer
addikt
válasz
VaniliásRönk #185 üzenetére
Na és vajon ha mondjuk a sarki vegyesboltban dolgozol, akkor vajon miből kapod a fizetésed? Többek között annak a szegény néninek a vásárlásaiból származó bevételból, aki éppenhogy tejet meg kenyeret tud venni magának, néha még azt sem...Nehogy már megtiltsuk annak, aki valamibe eszement sok pénzt beleöl(pl ilyen az egészségügy), hogy valami profitja is legyen...
-
tkazmer
addikt
válasz
Kalandor #181 üzenetére
viszont aki most hazavaszi az 20-50-100 millát egy évben adómentesen, na annak 10 év börtön alsóhangon + vagyonelkobzás.
Az ilyet nehéz azért bebizonyítani, pont azért, mert a hálapénz után nem adózik az érintett. Szerintem erre (is) jó megoldás lehet az szja-ból levonható ingatlanadó.. -
Racecam
nagyúr
válasz
Akkor államosítsuk a gyógyszeripart is, nehogy már a mi pénzünkön gazdagodjanak a buzsoá pénzeszsákok. És vissza a patikákkal is!! Azok a mocskos imperialista bérencek lehúznak bennünket mindenhol. Egyáltalán, nem lehetne valami jobb rendszert bevezetni ahol minden az ''emberek'' tulajdonában van? Mondjuk állami kézben. És akkor végül eljuthatunk oda, hogy mindenki csak a szükségleteinek megfelelően részesedik a közös javakból. Nem lesz itt pénzét számolgató tőkés. Ki mindegyikel, ki innen. Az lesz ám a jó világ. Mondjuk hívjuk kommunizmusnak. És amíg elérünk odáig azt nevezzük szocializmusnak. Ez jó, miért is nem jutott előbb eszünkbe?
Vagy már volt akinek jutott?
Te ne mond nekem, hogy nem látok bele, mert amit Te itt leírtál az pont azt bizonyítja, hogy kettőnk közül Te nem látsz bele semmibe. és addig amíg az államot mindig valamiféle személynek titulálod valószínűleg nem is fogsz.
u.i.: Amit meg az amerikai egészségügyről mondtál, az jól hangzik, csak egyszerűen nem igaz. -
tildy
nagyúr
válasz
Oké, részemről mehet az a dolog is, hogy fix évi állami tb befizetés mindenkinek(mondjuk évi 50 ezer ft ), a maradékot meg fizesse midnenki maga , egy teljes egészségbiztosítóba.
Én jobban örülnék neki, mint annak, hogy most (ha nem diákmunkás lennék perpill, igaz februárig tbztem én is) az utolsó putriban henyélő semmirekellőnek is fizetem az orvosi ellátását.
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
Az ügyvédek maximum azokkal az orvosokkal hasonlíthatóak össze, akik mondjuk háziorvosok, saját cégük van. Az ilyenek pedig elég jól keresnek, akár jobban, mint néhány ügyvéd. Viszont pl az állam által fizetett ''népügyvédek'', vagy hogy hívják őket, azért nagyon nem egy jobb ügyvéd fizetését kapják...
-
VaniliásRönk
nagyúr
Tippelj miből lendült fel ennyire a gyógyszeripar? Segítek, az állam és a betegek pénzéből, ha kicsit belelátnál nem örülnél ennyire.
Amerikában tudod hogyan működik ez? A halálos betegségeket, amiket az esetek többségében nem lehet gyógyítani - viszont a ''halottak'' kezelése is vagyonokba kerül, ha megoldható egyszerűen nem diagnosztizálják időben, aztán meg széttárják a kezüket, hogy már nem lehet segíteni. Így érvényesül a verseny. Főleg egy olyan országban fog ez még durvábban realizálódni ahol az embert a nyugati tőkések egyszerűen balkáninak tekintik. Nehogy azt hidd hogy a szivükön viselik az egészségedet, a magyar állam pedig nem fog ezzel törődni, most sem teszik, főleg ha kapnak pár Ft-ot a zsebükbe. Az hogy begyüjtötték az összes beteg kórtörténetét szerinted milyen célt szolgált?
Komolyan nem értem hogyan lehet ennyire naív mindenki... -
Racecam
nagyúr
válasz
Kalandor #181 üzenetére
Ezt azért elég nehéz lenne kivitelezni, ellenőrizni. A mostanit sem lehet.
Ennél akkor már sokkal jobb megoldás, ha egyszerűen tiltva lenne.
De persze a tiltás sem ér sokat, csak az segítene, ha a hálapénzel nem lenne mit meghálálni, mert anélkül is megkapnád ugyanazt a szolgáltatást, mint amit most csak így kapsz meg. -
T 1000
aktív tag
válasz
Kalandor #181 üzenetére
Nekem az fáj, hogy a múlt hónapban 197 e Ft személyi jövedelemadó előleget volntak le! Nekik miért nem kell adózniuk? Ha fizetek az államnak, meg a Tb.-nek, miért kell fizetnem az orvosnak? Vonjanak le 1 %-al többet, de ne tegyenek ki annak a megalázottságnak, mikor célozgat nekem a doki a pénzzel kapcsolatban...
-
T 1000
aktív tag
Nekik az a sz@r, hogy sokáig szívnak, mire jól keresnek, addigra annyi elégedettlenség gyűlik fel bennük, hogy ha odakerülnek, kegyetlenűl aratnak....Az én véleményem az, úgy kell élnünk, hogy ne kelljen ügyvédhez, dokihoz menni, csak ha már nagyon muszály. Azért hogy ilyen helyzetben van a magyar egészségügy, mi is felelősek vagyunk: egészségtelen táplálkozás, dohányosok aránya, az alkoholfogyasztást nem is említem, stressz, túlóra, elhízás, munkamánia, pénzhajszolás.....
-
T 1000
aktív tag
Szerintem a felelősség relatíve dolog, egy mozdonyvezető egyszerre több száz ember életéért felel (lásd szajol) és akkor a busz- sofőrökről, stb nem is beszéltünk, ha egy villanyszerelő rosszúl programoz egy lámpát, attól is halhatnak meg emberek, a 80 e ft-os fizetésből élő darukezelő példáját nem is említem. A világ nem igazságos, ez van, pl egy ügyvéd 10 perc alatt megírta az adásvételim, röpke 120 e Ft-ért, ha elrontotta volna sem hal bele senki......
-
T 1000
aktív tag
Hálapénzről: 1997-ben olyat zakóztam a Simsonommal, hogy 4 darabba szakadt a lépem, 2 hónapig feküdtem a balesetin 8Debrecen, Kenézy), lóvé nélkül lehet nem élem túl. Iszonyat, ami ott ment, a vizitelő orvos elment mellettem szónélkül, már a műtét másnapján, a nővérektől meg bepisálhattam volna, a járóképes betegek hoztak nekem kacsát. Ezt látva apám összekaparva a család összes pénzét szétosztogatott 97-ben! közel 400 000 ft-ot, és láss csodát, naponta 3-szor vittek ultrahangozni, hogy minden okés-e, egyet köhintettem 3 nővér ugrott, ja és 1 hét után megkérdezték, kérek-e esetleg fájdalomcsillapítót, komolyan mondom felháborító ! Tesómnak 1 hónapja született meg a 3. gyerek, tippeljetek mennyibe volt csak a szülés, amin ugye az ember nem szívesen spórol....
Biztosító: múltkor elmentem a dokihoz mert 41 fokos lázam volt, a párom támogatott, mert magamtól menni sem tudtam, 3 órát vártam a háziorvosnál, akit 2 éve nem láttam (szerencsére) és csak annyit tennék hozzá a 300 ft-os vizitdíjhoz, hogy havonta átlagosan 40 000 ft Tb járulékot fizetek....
Személy szerint szívesen kifizetnék akár 5-10 ezer forintot, hogy ha 1-2 évente elmegyek betegen a dokihoz, akkor foglalkozzon velem, ne kelljen lázasan órákat várnom. Igenis szeretném ha ezért a pénzért versenyezzenek a biztosítók, vagy akár a dokik.... -
Batman
őstag
Örülök , hogy ennyi hsz született, nem baj hogy nem midnenki ért egyett, de legalább látszik ,hogy érdekli az embereket, és lehet róla beszélni. Ez az első lépés , hogy beszéljünk róla.
Elolvastam az összes hsz-t ami az éjszaka született.
A véleményem, hogy nyílván emelni kellene az orvosok bérét, de az is nyílvánvaló, hogy nem csak az övékét, de ez egy olyan komplex és bonyolult dolog mely az egész gazdaságra kihat, amit lehetelen megvalósítani hip-hop. Szép és jó dolog, hogy emeljük meg midnen felelős pozícót betöltő ember fizetését, de jelenleg ez kivitelezhetetlen, és szerintem elöbb a hozzálásban kellene változásokat eszkalálni utána lehetne a fizetésést gyarapítani.
Mindig is elismertem az orvosok munkáját a cikkben sem , az áldozatukat és a megpróbáltatásaikat vontam kétségbe. Le a kalappal, de minden szakmában elvárják az alázatot, ha én hibázok , vagy ügyfél nem elégedett az általam végzett szolgáltatással, ki is rúghatnak. -
tildy
nagyúr
Mondok valamit, jó cégnek nem nagyon kell akkora reklám , mert maga a cég neve a biztosíték,a reklám .
Vegyük például az optik-medet, egyik legdrágább lézeres szemészeti ''klinika'' idehaza. Nem nagyon lehet a reklámjaival találkozni, de amint rákeresel arra , hogy látásjavító szemműtét , és beleolvasol topicocba satöbbi, rájössz, hogy nagyon ismert, nagyon korrekt cég, aki -bár fizetsz 200 000-t a műtétért- TÖKÉLETES ellátást nyújt.
Én spec elővizsgálaton, ami másoknak csak 1-2 alkalom, kb 8-9 szer voltam, keménylencsém miatt. Semmivel nem kértek többet, nem tartották a markukat, tökéletes ellátást kaptam, és ami nem mellékes azóta tökéletesen látok. Nem akartam először odamenni, 60%-os áron is lett volna másutt műtét. De egyedül ők vállaltak garanciát az eredményre. Ez meggyőzött . Azóta -és látva pl. a korábbi eseteket, mikor majdnem elhajtott a fenébe a belgyógyász a kórházból, mikor összesve, görcsösen, nem mentővel bementünak kórházba , hogy segítsenek rajtam (de szerencsém, volt, egy másik doktor meglátott mikor már kb ájulásból hoztak vissza , azt mondta max 1-2 órán belül kiszáradtam volna)- úgy vagyok vele, inkább fizetek (és az egészségpénztárammal si csak jó tapasztalat van!!!) de az állami intézményeket ha tudom, inkább kerülöm. -
kovy79
őstag
Sok igazság van az írásodban, de Jetbrowse-nál a pont.
''ha semmin sem változtatnánk, csak az orvosok fizetését növelnénk az ötszörösére, azok akik eddig is elfogadtak hálapénzt, azután is tartanák a markukat''
Ne felejtsd el, hogy míg te egész nap kockulsz a gép előtt az orvosok mit tesznek és milyen teherrel a vállukon!
Egy kezdő orvos túlórával együtt (és az nem napi 2-3 óra!) 130K-t tehet zsebre, ami valljuk be nem túl sok.
Szóval ha felelősség és a tanulással eltöltött idő alapján béreznénk, ötszörösét kereshetnék az orvosok és hidd el, bár nem szünne meg, de minimálisra csökkenne a szóban forgó dolog.
A lényeg, hogy erről sem ők, sem mi nem tehetünk (mármint a már kialakult helyzetről) és a változtatást sem mi, vagy ők fogják eszközölni. -
Rive
veterán
De mondok mást, érdekes módon Szlovákiában miért működik ez a rendszer?
Ott azért nem egészen ez a rendszer működik. A hazai megoldás érdekes 'echte ungarische' mixtúra... Vannak kétségeim pl. afelől, hogy az állam többségi tulajdona mellett miképpen is érvényesül majd az üzleti résztulajdonosoktól remélt hatékony működés. Illetve így az sem hajtja a vezetőséget, hogy a csőd a fejükre szakad... Jobb szeretem az olyan megoldásokat, amikhez az államnak csak a törvényi kereteken keresztül van köze. -
Batman
őstag
Pl. külföldi lektorált folyóiratokban megjelenő cikkek száma, hivatkozásjegyzék mérete, általa műtött beteg táppénzes napjainak száma, stb.
Ez elég gáz lenne , mert akkor mindenki az eredményekre hajtani, már most is megvan az ,hogy nem akarják rontani az orvosok az arányukat. Hogy mennyi napot vagy bent az tökre nem attol függ milyen állapotban vagy, engem 38fokos lázzal küldtek haza mert nem volt szabad ágy az új betegeknek. -
mikado
tag
Néhány gondolatom lenne a hálapénz témakörében:
Felháborítónak tartom, de miért is? Mindenki elvégzi a munkáját, megkapja érte a bérét, ennyi. Mitől különbek az orvosok mint bárki más? Ha nem tetszik a fizetés menjenek el árkot ásni. Egy példával illusztrálnám a fentieket: Vannak pl. a tűzoltók. Ha a Magasságos Doktor Úr háza esetleg kigyullad, netán a Doktor Úr is bent van, a tűzoltónak _esküben vállalt kötelessége_ a saját élete kockáztatásával is megmenteni az övét. Extra szolgáltatásként néha gázpalack is van a házban, nem is egy. Kérdezem én, egy ilyen eset után a Doktor Úr átnyújt egy jól kitömött borítékot a tűzoltóknak? (egyébként el sem fogadnák) Miért nem ad? Talán nem hálás? Teszik mindezt a tűzoltók nettó 90-100e. konvertibilis magyar forintért, és ebben már minden benne van!
A félrértések elkerülése végett: Minden tiszteletem azoké az orvosoké, akik naponta életeket mentenek, gyógyítanak, teszik mindezt emberségesen, figyelve arra, hogy a páciens is ember. -
torma99
aktív tag
Saját sztorim a hálapénzről.
2006 áprilisában járunk. Egyik reggel amikor felébredtem észrevettem,hogy kegyetlenül fáj a hátam. Gondoltam elfeküdtem ezért még egy-pár percig az ágyban maradtam, hátha helyrejön, de a fájdalom csak erősödött. Ez odáig fajult, hogy alig bírtam átmenni a szomszéd szobába, hogy szóljak a bátyámnak, hogy baj van. Majd visszabotorkáltam az ágyamba és lefeküdtem.
A következő emlékkép, hogy egy mentőben fekszem (egy olyan zöldségszállítósban, orvos nincs, eü felszerelés nincs), és a bátyám mondja, hogy nyugi, mindkét veséd begörcsölt,de meg fogsz maradni.
És most jön a lényeg:
Urológiára fel, átadnak a mentősök az orvosnak. Egy kanyi vasat sem akartak elfogadni, de a bátyám adott mindkettőnek egy ezrest. Korrektek voltak a lehetőségekhez képest mindent megtettek. Amikor tolnak be a vizsgálóba bátyám is jönni szeretett volna be velem(nem tudom mi a szabály, csak nem akart egyedül hagyni). Orvos egyből ráripakodik, ki innen, ez vizsgáló stbstbstb. Bátyám becsúsztatott egy szerényebb összeget az orvos zsebébe, mire az orvos: Fáradjon be nyugodtan, azonnal megvizsgálom az öccsét. Elmutogatta neki, hogy mi is a bajom, azonnal adott valami fájdalomcsillapítót, mindenhol soron kívül fogadtak (ultrahang,röngten, stb.) 3 óra alatt már a zárójelentéssel ballagtunk hazafelé. Azóta ő az orvosom, nem mondja nyíltan, hogy adjak pénzt, nem is látom hogy elvárja, de amint fizetek, egyből észrevenni a különbséget.
Az a szomorú, hogy sok embert látok akik nem tudnak fizetni, mert nincs pénzük, vagy mert nem akarnak, ők bármit is csináljanak fél-1 napokat fognak ott ülni a kórházban.
Nem olvastam el a fentebbi hozzászólásokat, lehet már volt róla szó, csak tapasztalat, az USA és Olaszország kórházaiban is lehet ennyit, sőt még többet is ülni, és nem veszek észre túl sok különbséget az ellátásban (igaz nem is kellett kimosni a saját ''művemből'' még), csak high-techebb a berendezés... -
finest
addikt
Esetleg 26%, gondolod, h valaki befektet max. 6%-ért az egészségügybe? Ennél még a banki alapkamatok is jobbak, na jó, azok talán nem, de egy államkötvény biztos. Mi ebben így egy biztosítónak a biznisz? Mindegy. Csodálkoznék, ha csupán 6%-ért érdekelté válna bárki.
Komolyan gondolod, amit írsz?
Az EÜ nem mentes apolitikától, közösségi dolog. A megváltozatása politikai döntés, én abszolut kiegyensúlyozottan írtam ''politikai'' felhangot. Valószínűleg azért ellenzik az orvosok a reforomot, mert a változatásokban tojtak a véleményükre, ill. mert nem jók. Egyetlen olyan döntés nem volt, amiben érdemben vitatkozhattak volna, a kormányzati döntéseket csak elfogadni lehetett. Erről is sokat lehetett hallani, meg arról, h hogyan bolykottálják a kórházak rendszeresen a miniszter rendeleteit is. Sajnálom, ha ezt politikai felhangnak tartod, de így történt.
A kézzel-lábbal való tiltakozásról nem tudok. Annyi biztos, h eltértünk az eredeti témától, nem is folyatom.
[Szerkesztve] -
TompapaTM
csendes tag
Úgy hallottam egyszer valakitől - csak így konkrétan -, hogy Kínában kicsit fordítva megy a dolog. Az ember elmegy az orvoshoz, aki kivizsgálja. Ha minden rendben van, pénzt kap, mert nincs bajom, tehát jól dolgozott eddig. Ha talál betegséget, vagy konkrét tünetekkel megyek hozzá, akkor nem kap pénzt, mert nem ''vigyázott rám''. Csak akkor kap hálapénzt, ha már meg is gyógyított.
Jól hangzik. Lehet, hogy még igaz is... Mindenesetre sok ember halhat meg úgy is, hogy inkább nem mondja meg a kínai doki a diagnózist, hogy megkaphassa a jattot -
Racecam
nagyúr
Még az elérhető profit mértéke is meg lenne határozva, talán 6%-ot említtetek, ha jól figyeltem. De még egyszer mondom, ha nem fizetsz többet mint most, ennek ellenére jobb szolgáltatást kapsz, akkor miért is zavar téged a profit? Fel kellene már nőni emberek!! A szocializmusnak vége, megbukott. Ez már egy másik rendszer és itt bizony nem Isten és ember ellen való vétek, ha valaki profitot termel.
De mondok mást, érdekes módon Szlovákiában miért működik ez a rendszer? Miért van az, hogy akárkit hallok nyilatkozni róla, betegek és orvosok (olyan orvosok is, akik a bevezetéskor a legnagyobb ellenzői voltak), most kézzel-lábbal tiltakoznak, nehogy az új kormány visszacsinálja az egészet.
Más: szóltam az elején, hogy nem kérünk a politikai felhangokból. Többször nem szólok. -
finest
addikt
Ez bármelyik megyei kórházban így van, annyi különbséggel, h esetleg nem sakkoznak.
A BNO kódon azért el lehetne gondolkozni. A biztosítok bevonása mellett érvelők, nem veszik figyelembe azt, h a tőkebevonásnak komoly profitot kell termelnie, h a befektetőnek megérje. És azt a profitot tuitra megfizettetik mindannyiunkkal.
Irtó unalmas érv, h majd több lesz az orvosok fizetése, ha csökken a létszám. A közalkalmazotti bértábla évek óta be van fagyasztva. Ugyan mennyit emelkedett a fizetés az évek során, hiszen az orvosok fogynak, az önkormányzatoknál is létszámcsökkenés volt, a tanárok is fogyogatnak, hallottatok béremelésről?
A racionalizálással egyetértenék, ha lenne csak egy olyan kormány, amelyik nem ad hoc módon áll neki a változtatásoknak, ha lenne ráció a raciban.
/Moderálva. - Race/
Szerintem azzal magus88 barátnője is egyetért, h a rendszer rossz, de azzal is, h a reformok óta biztosan csak romlott a helyzet. -
Loha
veterán
A többiztosítós rendszerrel kapcsolatban érdemes megnézni a Sicko c. dokumentumfilmet: [link]
A hálapénz nem jó dolog, de mégis adok a pizzafutárnak, ha jó munkát végzett, ha nem akkor nem kap, fodrásznál stb. ugyan ez a helyet, de ha elvárja a borravalót, akkor tőlem tutira nem kap...
Sztem a probléma forrása elsődlegesen, az orvosok nagyon alacsony fizetése, ami néhány kivételtől eltekintve hálapénzzel együtt is alacsony, és itt most ahhoz viszonyítok, hogy egy munkáját jól végző szakmunkás is simán többet keres, de egy talpraesett érettségizett is, szóval sztem egyáltalán nincs arányban a fizetésük az elvégzett munkával, ami biztosan nagyon szar érzés, ami nem tesz jót a munkamorálnak...
Láttam itt sok véleményt arról, hogy más munkákban is alacsonyak a fizetések.
Erre azt tudom mondani, hogy először is, orvosra biztosan mindenkinek szüksége lesz elöbb vagy utóbb, másodsorban pedig nagyon nem mindegy, hogy milyen minőségben végzik a munkájukat.
Harmadik, de nem utolsó sorban pedig, ha nem fog rövid időn belül sokat emelkedni, az orvosok fizetése, akkor egyszer csak azt fogjuk észrevenni, hogy drágán ''kiképzett'' orvosaink mind elmennek külföldre vagyonokért dolgozni, és csak az 50 év feletti, nyelveket nem beszélő, lassan kiöregedő, a munkájukba belefásult orvosok, vmint pár elhivatott jómódú családi háttérrel megtámogatott fiatal orvos marad, az üres helyek egy részét meg külföldi, főleg román orvosokkal fogják betölteni, persze csak addig amíg a román orvosok nem fognak jobban keresni a magyaroknál... Jelenleg is nagyiparilag kezd már beindulni az orvosok exportálása külföldre, mert külföldön szivesen látják a jól képzett magyar orvosokat, az orvosok meg nehezen bírnak ellenállni a 10-15x fizetéseknek, meg kicsit nehezen viselik már a jelenlegi magyar helyzetet... -
magus88
csendes tag
Köszönöm a válaszodat!
Elgondolkodtam, tényleg miden rossz, ami állami kézben van... lehet...
Akkor ilyen alapon minden állami kézben lévő dolgot meg kéne szüntetni....
Én a határőrséget privatizálnám, az én kezem alatt biztos jobban müködne...., vagy az apeh-et.
De most komolyan, természetesen igazad van, a ''racionalizáció'' a kulcsszó. Hogy mit értenek alatta. Pl új, modern kórházak épitése és a régi, elavultak bezárása egy jó út lenne.
Vagy, ami most a megyei kórházban van(szándékosan nem irom, hol), hogy az pl. az érsebészek minden hónap utolsó hetében nem műthetnek, csak különösen sűrgős esetben, mert pénzt kell spórolni, és az orvosiban sakkoznak(ez nem vicc, higyjétek el,ez igy van). Tehát, havonta 1 hetet sakkoznak spórolás cimén, ez is racionalizáció a jelenlegi kórházvezetés szerint.
Mivel 1 hétig nem megy a műtő, egy csomót spórolnak, arra a hétre amugy a dokik nem kapnak ugye hálapénzt, tehát jó ez -
Racecam
nagyúr
válasz
EQMontoya #156 üzenetére
Na, akkor itt van, tessék:
''A kötelező társadalombiztosítás keretei között működik: a járulékok mértékét és az alapcsomagot az Országgyűlés határozza meg.
2008-tól 5-8, kötelező egészségbiztosítási pénztár alakul, melyek gazdasági társaság formájában működnek. Az egészségpénztárak többségi tulajdonosa az állam marad, de 49 százalékban a magántőke is megjelenik.
Az állampolgárok fél éven keresztül (várhatóan 2008. július-december) válogathatnak pénztárak között. A nem választó polgárok az egyes térségekbe sorolt pénztárakhoz kerülnek.
A kompromisszumos modell 2009-ben indul ''élesben''.
Az OEP 2008-ban megszűnik. A járulékok begyűjtése változatlanul központi kézben marad. A pénztárak úgynevezett fejkvóta alapján kapják meg a biztosítottak után járó pénzt.''
Itt van világosan a fejkvóta is magus88 pontosan írta le #147-es hozzászólásában: [link] -
Racecam
nagyúr
Nézd, én hiszek abban, hogy a kórházak működési költsége, az emberek gyógyítási költsége sokkal jobban racionalizálható, ha a profit érdek is jelen van az egészségbiztosításban. Had utaljak vissza a gyógyszertárakra. Azok is, milyenek voltak 10, vagy 15 évvel ezelőtt? Kevés volt belőlük, a nyitvatartási idő rövid volt, lepusztultak voltak, veszteséget termeltek. De érdekes módon, ahogy magánkézbe adták őket, mintha egy csapásra minden megváltozott volna. Profitot is termelnek, van pénz a fejlesztésre, több embert is foglalkoztatnak, megszépültek. Szóval, látványos a változás. Ki gondolta volna, hogy a veszteséges patikák, ilyen, viszonylag rövid idő alatt, ennyire látványosan fejlődnek? És mi változott? Az emberek nem lettek betegebbek (sőt a gyógyszerfogyasztás még csökkent is valamennyit), akkor?
-
magus88
csendes tag
Lehet, tényleg rosszul látom a dolgokat, Raceman. 1 dolog nem világos, és öszintén kérdezem, mindenféle irónia nélkül, van egy kevés pénzből éphogy működő jelenlegi rendszer egy jelentős létszámleépités után, több ezer embert küldtek el. Az orvosi egyetemeknek milliárdos adósságuk van, fejenként. Ezek után, honnan lesz a profit + 6-7 cég működési költsége?
-
EQMontoya
veterán
nem ba.om meg, mert szaporodik, aztán igyis elég sok lesz. de ezt mégis miből gondolod, hogy a többség abban lesz? márboccs, de az álamnak mi a túrósrétes érdeke lenne abban, hogy egy biztositó helyett üzemeltet 3at, mindet saját kézben? káosz gyártásán kivül semmi racionalitást nem látok benne.
-
EQMontoya
veterán
az oep nem, mert állami biztositó, de hogy ezek az erős megszoritások mennyire lesznek átvihetőek egy magánkézben lévő, alapvetően profitorientált cégre, az azért számomra kérdéses. nem mondom, lehet, hogy müködni fog, nyugaton is müködik, csak ott nagyon más ehez a hozzáállás.
[Szerkesztve] -
magus88
csendes tag
-
magus88
csendes tag
Én csak azt irtam le, hogy lehet ''veszteséges'' egy beteg a biztositó számára. Hisz az állam se azt mondja, hogy minden beteg után annyit ad, amennyibe annak a kezelése kerül, hanem egy fejkótát ad és kész.
Hogy a biztositó megszabadulhat a ''rossz'' betegtől? A jelenlegi vezetés azt szeretné, hogy ezt ne tehesse meg.Ennek drukkolok én is. -
EQMontoya
veterán
nem teheti meg, de gondolkozz ésszel. felmondja a szerződésedet, bepereled, évek múltán kiderül, hogy jogtalanul mondta fel (Te fizettél rendesen, nem szegted meg a feltételeket), amikor Őt jól megbirságolják... de addig Te nem termelsz Neki veszteséget, lehet, hogy igyis jobban jár. teccikérteni? ez nem törvényszerüség, ez gazdasági kérdés.
-
Racecam
nagyúr
válasz
EQMontoya #138 üzenetére
Ugye ezt Te sem gondolod komolyan, hogy ezt megteheti egyetlen biztosító is?
A mostani sem teheti meg és ugyanezek a kötelezettségek vonatkoznak majd az újakra is.
magus88 Mit kap a biztosító, honnan?A beszedett biztosítási dijakból fedezi a költségeket, miért kapna az ''államtól'' bármit is?
A kórház kapja a biztosítótól a kezelésre a megállapított összeget. De az egészséges embereken a biztosító úgymond megkeresi a krónikus betegek költségeit. Ez most is így van egyébként, az egyetlen biztosítónál.
Zewa: Te valamit nagyon félreértesz, és nem mondtam, hogy ez rossz, sőt éppen az ellenkezőjét. -
magus88
csendes tag
Van egy vesebeteg, kétnaponta jár dializisre (kiszűrik a véréből a káros anyagokat, amit a beteg veséje nem tud)
Utánna kap a biztosító mondjuk évi 400000Ft-ot az államtól, de monjuk 20x-osába kerül a kezelése egy évben+ a gyógyszerek. Tehát, évi 19x400000Ft a ''veszteség'' ezen a betegen.... -
R.Zoli
őstag
Sorry csak jó látni ,hogy van legalább pár embernek normális rálátása a dolgokra és nem ír le akkora sületlenségeket mint páran akik távolról sem szagolják a dolgot... Az meg a másik ,hogy miután orvos vagyok engem ez jobban érint mint másokat és kicsit több érzelem is van bennem a téma kapcsán...
-
Racecam
nagyúr
válasz
EQMontoya #133 üzenetére
Miért bontana szeződést?
magus88 A patikusoktól és a gyógyszergyártóktól miért nem kéred számon a profitot? Láttad már, hogyan fejlődnek rohamosan a gyógyszertárak? Csak itt mellettünk kettőt újítottak fel teljesen és még kettő nyílt. Az én pénzemből. Meg a Tiédből.
Szóval én azt látom 19 évesen megfertőzött a politika, csak nyomod a hallott szöveget, nem tudod még, hogy mi lesz, de azt már eldöntöttted, hogy az csak rossz lehet. -
magus88
csendes tag
Persze kivánom, hogy egészséges légy, és soha ne légy beteg.
Még annyit, a profitot a biztosítók kiveszik a rendszerből, tehát ennyivel KEVESEBB jut gyógyitásra, hisz ugye a mostani vezetés azt mondja, nem kell többet fizetni.
Kérdésem, a reklámot miből fogják fizetni?
Eddig az oepnek nem kellet reklámoznia magát 100 milliókért, hogy lépj be az oepbe, mert az jó neked. De ha a magáncégek az egész ország területéről gyűjthetik a páciensket(ahogy a kisebbik párt szeretné), akkor kell reklám is... azt ki fizeti, miből fizetik?
Legyek demagóg? Mennyi műtét ára fordítódik reklámra, a 6-7 biztositó elnőkére, akinek lesz 1 csinos titkárnője meg 1 aki tud gépelni.
Tehát, reklám, óriásplakát, prospektusok,székházak, helyi képviseletek, főnökök, cégautók, csini titkárnők + PROFIT, ugyanabból a pénzből, amiből most nem működik, ez szép lesz -
Racecam
nagyúr
Nagyon szépen megkérlek két dologra.
Az egyik, hogy fejezd be a politikai agitációdat, a másik, hogy csak egy kicsit is gondolkozzál el és összeesküvés elméletek gyártása helyett talán maradj a tényeknél.
Egyelőre azt lehet tudni, hogy a biztosítók nem válogathatnak a betegek között, mindenkivel kötelező lesz biztosítást kötniük. Addig, amíg ezzel szemben nincs tényszerű cáfolat, addig talán induljunk ki ebből. -
Zewa
senior tag
Én ugy vagyok a hálapénzel/ borra valóval hogy akkor adok ha elegett vagyok a szólgáltatással.
Avval nekem személy szerint nicns gondom ha egy beteg meglátása szerint ad pénzt a kezelés végén, de azt gusztustalannak és etikátlannak tartom ah egy orvos oda tartja a markát vagy kijelenti hogy mennyi a tarifa! -any@d! leváglám a kezét.
Mivel a hálapénzel elég rendesen kilehet egészíteni a fizetést ezért sok orvos belemegy, ha fél millás fizujuk lenne havonta akkor is lenne olyan aki elfogadná nem is egy.
Ez Igy volt, Igy van, és egy jo időig igy is lesz sajnos
Aludni?! majd akkor ha világosodik..
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
A 270huf tényleg vicc(nem mintha az 500 nem lenne az).
A biztosítókról viszont ellentétes a véleményünk, lekopogom, eddig minden rendben van velük(autobalesetnél, nyaralás-lemondásnál betegség miatt rendben fizettek). Persze, biztos vannak kevésbé jó biztosítók is, de a mi filozófiánk szerint ezen nem igazán érdemes sokat spórolni.
Az usa egészségügye annyiban jó, hogy nekem, mint adó és járulékfizető állampolgárnak nem kell kifizetnem olyan emberek orvosi kezelését, akik nem fizetnek járulékot. Bár ha jól tudom, ez valahogy hasonlóképp lesz itthon is hamarosan. Egyébként valahogy erről az usa beli rendszerről nekem a felnőtt ember jut eszembe, akinek elvben magáról kell gondoskodnia... -
Hebry
senior tag
Skacok 2 óra elmúlt, menni kéne aludni!!!
[Szerkesztve] -
EQMontoya
veterán
ilyen most se nagyon van. nah meg az a megoldás, ami kisebb súlyú problémát old meg, mint amekkorát előidéz, nem megoldás, hanem egy kalap szar, már elnézést.
magus88: igen, itt is a magyar mentalitással van a gond... hogy ezt a biztositók meg is fogják tenni, és a nagyon faszán müködő magyar igazságszolgáltatásnak hála meg is fogják tudni. de mondom, maga az ötlet nem rossz, csak normális társadalom szükségeltetik a megvalósitásához.
[Szerkesztve] -
magus88
csendes tag
válasz
EQMontoya #119 üzenetére
Kedves EQMontoya!
Tudod, ha a biztosítók nonprofit rendszerként működnének, nem lenne gond. De a hirekben én azt hallom, hogy garanciát akarnak a profira, amit meg is kapnak.
Amugy, sajnos ez már rég eldöntött vita, már évek óta készitik elő többbiztosítós modellt. Biztos bevezetik. Ha tudsz, nézz meg jól 1 receptett. Van rajta egy ilyen középen, hogy BNO kód. Ez egy 5 karakterből álló kód, ami a betegségedet jelőli. Pontos dátumot nem tudok, kb 1 éve vezették be, ha nincs rajta a betegséged kódja a recepten, nem adhatja ki a gyógyszert a patikus.
Mi a trükk? Egy patikus barátom mutatta, hogy egy leolvasó után egy külön rendszer gyűjti a névhez rendelt bno kódokat, amit elküld 1 központba, onnan 1 másikba, majd az oephez.
Értelme, ha te régen, beváltottál egy antibitikumos receptett, azt látták az oepnél, de nem tudták, mire szeded, megfáztál, vagy súlyos AIDS-es vagy.
Na, most már tudják, a kód miatt.
Te bemész a magánbiztosítóhoz, hogy szeretnél szerződést kötni, hidd el, az iróasztal másik oldalán űlő biztositós tudni fogja (mert igy-ugy megszerzi az adatbázist)(a gyógyszercégek eddig is lopták az adatokat az oeptől, hogy lássák, melyik orvosok irják fől a gyógyszereiket, és kiket kell még puhitani), hogy egészséges vagy, vagy beteg, és ha beteg vagy, igy vagy ugy, de meg fog szabadulni tőled. Most azt mondják, hogy nem igy lesz, de akkor miért gyűjtik az adatokat sunyi módon.
Ez az egész BNO kód egy sunyi adatgyűjtés, hogy tudják mind -
EQMontoya
veterán
nem, ez jogos. de, nézd meg a másik oldalát, közgazdaságilag, ugyanigy. Te, kedves tkazmer, bevállalnál-e 6 év kemény tanulást és több millió fortintos kifizetést azért, ami lehet, hogy a büdös életben nem térül meg? biztositalak, nem. inkább fogod azt a pár milliót, csinálsz 1 saját céget, legalább ugyanúgy, ha nem sokkaljobban fogsz élni, és nem lesz főnököd. magyarul a problémára a tandij nagyon nem megoldás, maximum az orvosi egyetemre jelentkező hallgatók számát fogja csökkenteni, ami már alapból csökkenti az itthon maradó orvosok számát, hát még az előbb leirt megtérüléses elmélet... igy aztán télleg nagyon fasza lesz
magus88: sok mindenben egyetértek, a végével nem, elvégre külföldön tökéletesen müködik a biztositós rendszer... jah, hogy ott nem mindenki a más kárán akar gazdagodni, és nem magyar mentalitással? hát igen, itt kezdődik a probléma.
[Szerkesztve] -
magus88
csendes tag
Sziasztok!
A barátnőm orvos, ügyeletért 500Ft-ot kap óránként, amiből adózás után kb 250-270Ft marad, tehát ennyi az órabére.
Most mondom az elején, nem fogad el hálapénzt.
Tehát óránként 250-270Ft-ért dönt emberéletekről... a takarítónő barátnője 800Ft-ot kap óránként, az angoltanár,akihez jártam 3500Ft-t kért óránként.
Mindenki számolja ki, mennyit kap óránként. Ő hat évet tanult 250-270Ft-ért.
Kérdés, ki járt olyan magántanárhoz, aki számlát adott volna...
Ja, és hogy ügyel, reggel elmegy, melózik 4-ig, akkor átveszi az ügyeletetet, egész éjszaka fenn van és melózik, majd másnap reggel nem mehet haza, mert elvárják, hogy benn maradjon, és melózzon 5-6-ig, aztán hazajön, és bezuhan az ágyba.
Azt tudtátok, hogy az ügyelet nem számit teljes munkaidőnek, csak az 1/3-a, mert állitólag a többiben ő pihen???
És azt tudtátok, hogy egy orvos az ügyelettel együtt annyi időt tölt a munkahelyén, mintha egy átlag ember 80-éves koráig dolgozna?
Lehet szidni az orvosokat, és mocskos hálapénz, de nem látjátok, mi van mögötte.
Kinek van pozitiv élménye a biztosítókkal? Kit nem vertek át még soha?
Mi az egészségügy? A politika szerint hatalmas teher. EZ NEM IGAZ. Egy szolgáltatás.
Ha te beteg vagy, és nem tudsz dolgozni, tanulni, az államnak az az érdeke, hogy téged meggyógyitson, hogy menj tanulni, dolgozni, keress pénzt és fizess sok sok adót, hogy működjön, gazdagodjon az állam.
Ha te egy magán biztosító vagy, mi az érdeked? Minnél több pénzt beszedni, és minnél kevesebbet költeni a betegekre, hogy neked sok maradjon... és itt a betegek nagyon megszivják, ezért nem müködik ez a rendszer.
Mindig az USA-t emlegetik, de azt nem mondják, hogy 100 millió embernek nincs betegbiztosítása, őket is ellátják, de utánna küldik a számlát, ami pillanatok alatt milliókra rughat. Képzeld el a szitut, nincs biztositásod csak 1 hónapra, mert pont kirugtak a munkahelyedről és nincs pénzed, csóró vagy és abban a hónapban nem tudod fizetni az egészségbiztosítást, karambolozól, túléled, de nagyon súlyos, pl helikopterrel mentenek(hopp, ott mindjárt ugrot 1-2 milla), több műtét, intenziv osztály, összeraknak a köcsög hálapénzéhes orvosok, majd kapsz egy 25 millás számlát. És ugye honnan indultunk, munkanélküli vagy, nem tudod fizetni, akkor honnan fogod fizetni a 25 millát... egy életre tönkremész. Na ez a szuper USA biztositás.
/Moderálva. - Race/ -
tkazmer
addikt
válasz
EQMontoya #110 üzenetére
Ha a magyar egy főre jutó gdp csak a 70%-a lenne a németekének...de jó is lenne az...
(#115) R.Zoli
Nyilván vele is, bár ilyenkor még megtörténhet, hogy esetleg mégiscsak visszamegy orvosnak. Olyan emberből viszont szerintem kevés lehet, akik, miután elvégezték a közismerten nem épp könnyű orvosi egyetemet, teljesen más területen helyezkednek el, ahol egyáltalán semmi hasznát nem veszik az orvosi diplomájuknak.
[Szerkesztve] -
R.Zoli
őstag
De most egy másik kérdés..És az aki az orvosi diplomájával egy napot sem praktizál és teljesen más területen helyezkedik el az orvosi diplomájával azzal nem fizettetnéd vissza a 10 millát? Én igen... Miután valakitől elvette a helyet aki lehet ,hogy hivatástudatból végezte volna el az egyetemet és kiváló orvos vált volna belőle...
-
tkazmer
addikt
-
tkazmer
addikt
válasz
VaniliásRönk #109 üzenetére
De a rendszer nem marad a jelenlegi állapotában, ez látszik. Akárki akármit mond, változik, hogy ki milyennek ítéli meg a változást, az más kérdés. Namost a változásnak nem látszik az eredménye, tekintve, hogy még be sem fejeződött. Viszont azzal egy választást lehet nyerni, ha valaki csinál néhány normális korházat. Feltételezed, hogy ez nem jut eszébe egy illetékesnek sem? A magam részéről bízom benne, hogy a megfelelő emberek önérdekből fognak javítani az egészségügyön, mert az egy olyan dolog, amivel nagyon sok embert el lehet érni, és ami szinte mindenkit értint.
-
EQMontoya
veterán
ááá bazz. forditva ülünk a lóra, és hevesen köpködünk, hogy libás lovat adtak alánk, mert itt a fejének kéne lennie, azt a farka van. norvégia ezt azért teheti meg, mert úgyis oda fog menni az orvos a fizetés miatt. szerinted, mondjuk, ha egy orvos nem annyit keresne itt, mint németországban pl, csak a 70%-át, kimenne? nem, mert annyiért nem éri meg szerintem idegen nyelvterületre kimenni. de ha 5x annyit keres, akkor én is azt mondom, hogy teljesen érthető, hogy kimegy. most nagyon jó lesz, mert megfizettetjük az orvossal a képzést, akiben jogosan fog felmerülni, hogy: bzmg, ha milliókat fizettem érte, az legalább térüljön meg, és még nagyobb lendülelettel fog menni kifelé, mint eddig. Te meg itt dögölhetsz meg (meg én is, ha itthon maradok).
-
VaniliásRönk
nagyúr
Az orvosok egy jelentős hányada nyugdíjkorhatár előtt áll (5-10 év, nem egyenletes a koreloszlás), ha kihúzza addig a rendszer a jelenegi állapotában akkor nagyon durván fog összeomlani. De ha csak a jelenlegi tendencia folytatódik akkor is komoly gondok lehetnek pár éven belül, a legtöbb kórházban már most létszámhiány van.
Jetbrowse: Mint ember képzeld el a helyzetet, Te maradnál?
EQMontoya: Én sem maradok itt, nem kérek ebből a társadalomból, megváltoztatni úgyse tudom.
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
válasz
EQMontoya #105 üzenetére
Szerintem teljesen normális, ha egy olyan orvosnak nem mi fizetjük a képzését, aki, miután megszerezte a diplomáját, nem itt fog tevékenykedni.
Egyébként hozzá tartozik a témához, hogy norvégia, mint olajnagyhatalom nem tartja magát elég gazdagnak ahhoz, hogy saját orvosi egyetemet tartson fent, ezért küldi többek között hozzánk is a hallgatóit. Na mindegy, ez már eglszen más tészta, de azért az is kérdéses, hogy mi a fenének van nálunk annyi egyetem... -
Jetbrowse
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #104 üzenetére
Így van!
De a fogyás gyorsabb mint azt gondolod.
K.A.jött, most volt rezidens az állam pénzén(ami állítólag nincs, mint olvastam az imént), aztán ha megvan a szakvizsgája megy külföldre tovább. Átutazó, de hát ezt is kibírjuk. Nem? Majd a multi orvosa visszahajtja a szalag mellé a hangyát és megtermelteti vele.... -
tkazmer
addikt
válasz
VaniliásRönk #104 üzenetére
azután meg valószínűleg már késő lesz.ezt pontosan hogy érted? mihez lesz késő?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ez nem így működik, már nagyon régóta orvoshiány van, az hogy a média csak nemrég kapta fel a témát az egy dolog. Mi volt a válasz? Ukrajnából meg Romániából importáltak határon túli magyarokat, a többségük szaktudását meg inkább nem minősíteném (tisztelet a kivételnek), amíg el nem fogynak addig nem változik semmi, azután meg valószínűleg már késő lesz.
-
R.Zoli
őstag
Pontosan...Ez a lényeg...Amint kevés lesz az orvos atöbbit csakis úgy fogjuk tudni visszacsábítani ha jobb feltételeket biztosítunk....Arról már ne is beszéljünk ,hogy egy orvos kitanítása jelenleg kb. 10 millió forint és mivel nem tudunk normális feltételeket teremteni nekik ezért a 10 millát és az orvost is bukjuk...
-
tkazmer
addikt
válasz
Jetbrowse #96 üzenetére
És az, hogy ha kevesebb orvos lesz több, lesz a fizetés egyszerűen nevetséges Azért nem egészen...a kevés orvos eredménye az orvoshiány, amin csak úgy lehet segíteni, ha újabb orvosokat alkalmazunk. Az újabb orvosok viszont francokat fognak itt dolgozni, ha máshol sokszor ennyit kapnak, ezért ahhoz, hogy legyen egyáltalán orvos, emelni kell a fizetésüket.
Nagyjából olyan ez, mintha el akarnám adni a házamat. Most lenne rá 1 vevő, aki kínál 50m forintot. 2 év múlva mondjuk mindenki házat akar venni, tehát házhiány lesz. Ilyenkor viszont már simán eladom a házamat 100m-ért, mert lesz olyan a mondjuk 10 érdeklődő közül, aki kifizet érte annyit, hogy tudjon hol lakni. -
bambano
titán
válasz
Jetbrowse #96 üzenetére
Jó lenne, ha cáfolnád, amit írtam. Cáfold meg pl. azt, hogy állambácsi nem tőled meg tőlem meg Finest adózótárstól szedi el a pénzt. EZT tudod cáfolni?
Cáfold meg azt, hogyha megemelik az orvosok fizetését, arra valahonnan fedezetet kell biztosítani. EZT tudod cáfolni?
A szőlő egyébként savanyú, tavaly tavasszal elég súlyos betegségem volt, magánrendelőbe mentem, otthagytam egy kalap pénzt és nem kaptam rendes ellátást. Az ilyen orvos elmegy a jó büdös francba. Vegyék el a diplomáját. Mondom, nagy kalap pénzért, magánrendelés volt. Nem állami lepukkadt kórház. Akkor döntöttem el, hogy nekem legfeljebb Bubba írhat zárójelentést.
Ha kevesebb az orvos, attól nő a fizetés. Ez egy egyszerű kereslet-kínálati kérdés, a közgazdaságtan legalapvetőbb dolga. Ellenkezőjének hiteltérdemlő bizonyítása esetén azonnal foglatass helyet egy stockholmi repülőjáratra.
A rossz munkahely elől menekülők kérdését sok multi megoldotta már: saját üzemorvos. Na annak pitizz, hogy engedjen el táppénzre, mert befőzési időszak van, meg óvodaszünet.
Én csak sírok, hogy sokan még mindig a 70-es évek szintjén gondolkodnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óra topik
- Netflix
- Anime filmek és sorozatok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- ASUS Radeon RX 7600 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged