- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Solad
addikt
Ez is jo dolog. Edesanyam mult heten jott haza a korhazbol (azt mar nem is emlitem hogy csutortokon, de zaroert es egyeb papirokert hetfon kellett visszamenni). Amikor bekerult delutan 4 korul foglalta el a helyet. majd fel6 kornyeken jott a vacsora. 2 szelet kenyer semmivel. Mint kiderult a ravalot ebedkor osztjak ki, igy nem volt mit tenni, mentem es vittem neki kajat. persze a napidij beszedesre kerult.
Ami pedig uralkodott az osztalyon az egy vicc...egyszeruen nem hittem el amit tapasztaltunk. Keresztanyam itthonrol vitt be tut hogy le tudjak venni a vert. Miutan ez megtortent a nover nem tudta a leragasztani a gezt mert nem volt ragtapasz. A korhazban az egesz emeleten nem volt hasznalhato vernyomasmero, infuziot nem tudtak adni mert nem volt, stb. Annyira nem vagyok tajekozott a tobbiztositos rendszer reszleteit illetoen ezert nem is mondok velemenyt de ugy gondlom ennel rosszabb nemigen lehet a helyzet. -
bambano
titán
Lehet, hogy most én esetem a szövegnemértés bűnébe
Szóval a kórházak kedvenc trükkje volt régebben, hogy feküdt a beteg 6 napot a kórházban, elszámoltak az oep felé 8-10 napot. Ez ellen akarnak védekezni az ápolási díjjal, mivel a betegek által befizetett ápolási díj alapjául szolgáló napok számának meg kell egyeznie az oep felé elszámolt napok számával. Ha az oep felé többet akar elszámolni, akkor a betegtől többször 300 forintot kell(ene) elkérnie, azért meg a legtöbb beteg balhézni fog. Magyarul a beteg egyben pénzügyi ellenőr is lett. -
magus88
csendes tag
''Hogy mennyi napot vagy bent az tökre nem attol függ milyen állapotban vagy, engem 38fokos lázzal küldtek haza mert nem volt szabad ágy az új betegeknek.''
Minden kórháznál, osztályon megvan, hogy hány napot fizet az oep bizonyos betegségekre. Pl belgyógyászat 1 hét, pszichiátrai 9 nap, utánna a beteg után nem ad pénzt az oep, ezért a beteget haza kell küldeni. (akár lázasan is). Ha nem küldi haza a doki, akkor a főnöke finoman jelzi, hogy ne termeljen veszteséget...
Tehát, már most is a pénz dönti el, meddig vagy kórházban, nem az állapotod vagy a doki véleménye...
Azér ez gáz nem? -
tkazmer
addikt
Mivel a Kalandor által említett pénzt utólag fizetnéd ki, a doki nem tudna róla, hogy nem tudsz neki egy 10-est fizetni. Meg amúgyis, régen rossz, ha ezért a 10-esért szolgál ki, az lenne a normális, ha kiszolgálna, aztán ha a már gyógyult beteg nagyon erősködik, esetleg max egy 10-est elfogad. Vagy legalábbis ezt vettem ki Kalandor hsz-éből. Saját véleményem annyi, hogy szerintem felesleges a 10e-s korlát, mindenki a lehetőségeinek,, és az elégedettségének mérten fejezze ki a háláját, már ha ki akarja valamilyen módon.
-
T 1000
aktív tag
Maximálisan egyetértek. Ami ma az egészségügyben van, az nem hálapénz. Tulajdonnképpen megzsarolva érzed magad, folyamatos kételyben: ellátnak-e rendesen, enélkül a pénz nélkül? A hálapénzt az ember utólag adja, elméletileg nem kötelező és csak ha elégedett vagy, kvázi olyan, mint a borravaló, vagy nem? Ha jó volt a pincér, igényesen kiszolgált, nagyon szívesen adok neki combos borravalót, de én döntöm el, hogy adok vagy nem.....
-
tkazmer
addikt
Az ügyvédek maximum azokkal az orvosokkal hasonlíthatóak össze, akik mondjuk háziorvosok, saját cégük van. Az ilyenek pedig elég jól keresnek, akár jobban, mint néhány ügyvéd. Viszont pl az állam által fizetett ''népügyvédek'', vagy hogy hívják őket, azért nagyon nem egy jobb ügyvéd fizetését kapják...
-
T 1000
aktív tag
Nekik az a sz@r, hogy sokáig szívnak, mire jól keresnek, addigra annyi elégedettlenség gyűlik fel bennük, hogy ha odakerülnek, kegyetlenűl aratnak....Az én véleményem az, úgy kell élnünk, hogy ne kelljen ügyvédhez, dokihoz menni, csak ha már nagyon muszály. Azért hogy ilyen helyzetben van a magyar egészségügy, mi is felelősek vagyunk: egészségtelen táplálkozás, dohányosok aránya, az alkoholfogyasztást nem is említem, stressz, túlóra, elhízás, munkamánia, pénzhajszolás.....
-
tiv83us
veterán
''Külföldi beszámolóra én is kiváncsi lennék''
Csak a sajat orszagom neveben tudok beszelni. Itt aki halapenzt elfogad es kiderul, illetve ennek fejeben kulonos ellatasban reszesiti a halapenz kozvetitojet, az orvosi engedelye megvonasat vonja maga utan.
Magyarul nem praktizalhat a kedves doktor ur 2-5-10 evig, hanem mehet pincerkedni, vagy foldet turni.
Az mas kerdes, ha egy gyogyult beteg visszater a korhazba es atnyujt egy csokor viragot, vagy esetleg vasarol egy jo uveg bort a dokinak, de egyaltalan nincs elvarva, egyeni dontes.
''Halapenz'', mint ahogy magyarul ertelmezzuk tiltott az USA-ban. /Mondjuk itt meg is vannak fizetve a dokik, es a korhazi szamla is lesz olyan vaskos, hogy elmenjen a kedved a halapenztol/
-
tildy
nagyúr
Én már döntöttem, , csak akkor megyek ha nagyonmuszáj.
Talán emlékeznek páran mikor meséltem , hogy egy bélrenyheségem volt, de előtte 1 órán belül méhen kívűli terheségnek definiálták (fiúval akkor nem is voltam) , majd majdnem felnyitottak vakbél gyanúval.
És ez még csak az egyik.
A másik, mikor már AB-ért is hálapénzt (30 ezret ) vártak volna el, arról nem is beszélve, hogy néztek rám.
Egyedül magándokikkal /klinikával voltam elégedett. Sőt, nagyon elégedett. Ezért is örülnék egy olyan rendszernek, mint amilyen részben már most is az egészségpénztár.
Tehát lenen x %-a a TB-nek, ami menne a közösbe, de a többit magábiztosító(k)nak.
Így kórházi kezeléskor lehetne jó részt a magánhoz befizetett összegből állni.
Valahogy úgy érzem, az emberek így jobban odafigyelnének pl. a táplálkozásra is. Sajnos betegesebb egyéneknek ez lehet nem járható út, de ki lehet találni olyat, hogy nagyon súlyos betegségek esetén (rák, infarktus, évekig tartó betegség stb) az állami részbe befizetett terhére menjen a gyógyítás.
------------------------------------------------------------------------
Mégegyszer a hálapénzről.: helpdeskesként sok embernek segítettem. Még sem tartottam a markom. Egyszerűen midnenkinek megvan a maga fizetése, amiért dolgozik. Ha pluszban tartja a markát , az nem csak adócsalás, hanem egyszerűen pofátlanság.
Ha nem tud hálapénz nélkül meglenni, és úgy már nincs kedve orvosnak lenni, akkor inkább ne is menjen orvosnak. Mindenki jobban jár így . Hisz ennek hivatásnak kéne lenni, és akkor még a hippokratészi esküt nem is említettem.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Ez a miniszterasszonyos beszólás geciség volt. Elmondhatták volna, hogy leeht itt pesten is, ha ideiglenes lakcímet beljelentesz itt...
nomindegy , újabb pár népi fazekasedény doki....
Mellesleg: sosem adok hálapénzt. Nem érdemlik meg. Aki meg megérdemli, az meg amúgysem fogadja el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motoros topic
- Google Pixel topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- BestBuy topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged