- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman
őstag
A kórházak közti átjárhatóságról annyit, hogy én körzetileg nem budapestre tartozom, de bementem a kórházba, és szó nélkül elláttak, azóta is oda járok. Kérdeztem is , hogy nem e baj, hogy nem hozzájuk tartozom, azt mondták nem. Szóval nem tudom, hogy mi ez a nagy hajcihő ekörül ., vagy csak nekem volt szerencsém.
Jah és a dokinak, hálás vagyok amiért segít ezt ki is fogom fejezni, de max egy üveg bor-ral, ugy erzem ezzel diszkréten a tudtára lehet adni , hogy tenyleg értékeltem a munkáját. -
Batman
őstag
válasz
Kalandor #194 üzenetére
ok, és ha vizitdíjjal együtt fizeted kezelés elött honent tudod, hogy hálás leszel e, Azt a szinvonalat kapod amit elvártál? Vagy mikor kijössz a korteremből ott van egy autómata, ahol villogó gombok jelölik a szinteket , kiválasztod mennyire voltál elégedett és kidobja az árat, hogy mennyit kell fizetned....
Szerintem a hálapénz ,úgy ahogy van felejtős. A hálát ki lehet fejezni egy csokor virággal doktornőnek, vagy egy jó borral a dokinak. -
Batman
őstag
Örülök , hogy ennyi hsz született, nem baj hogy nem midnenki ért egyett, de legalább látszik ,hogy érdekli az embereket, és lehet róla beszélni. Ez az első lépés , hogy beszéljünk róla.
Elolvastam az összes hsz-t ami az éjszaka született.
A véleményem, hogy nyílván emelni kellene az orvosok bérét, de az is nyílvánvaló, hogy nem csak az övékét, de ez egy olyan komplex és bonyolult dolog mely az egész gazdaságra kihat, amit lehetelen megvalósítani hip-hop. Szép és jó dolog, hogy emeljük meg midnen felelős pozícót betöltő ember fizetését, de jelenleg ez kivitelezhetetlen, és szerintem elöbb a hozzálásban kellene változásokat eszkalálni utána lehetne a fizetésést gyarapítani.
Mindig is elismertem az orvosok munkáját a cikkben sem , az áldozatukat és a megpróbáltatásaikat vontam kétségbe. Le a kalappal, de minden szakmában elvárják az alázatot, ha én hibázok , vagy ügyfél nem elégedett az általam végzett szolgáltatással, ki is rúghatnak. -
Batman
őstag
Pl. külföldi lektorált folyóiratokban megjelenő cikkek száma, hivatkozásjegyzék mérete, általa műtött beteg táppénzes napjainak száma, stb.
Ez elég gáz lenne , mert akkor mindenki az eredményekre hajtani, már most is megvan az ,hogy nem akarják rontani az orvosok az arányukat. Hogy mennyi napot vagy bent az tökre nem attol függ milyen állapotban vagy, engem 38fokos lázzal küldtek haza mert nem volt szabad ágy az új betegeknek. -
Batman
őstag
válasz
noizewasher #58 üzenetére
Hello!
Köszi a válaszod.
Az ellátással kapcolatban annyit, hogy nem azt kértem rajta számon, hogy miért nem ő látott el (mint a cikk-ben is írtam), hanem a viselkedését a hozzáállását. Van itt jelen pár orvos kolléga , szerintem helyeselni fognak, hogy nem természetes dolog, ha műtét után kis idővel belülről fertőzés indul meg az ember testében. Igaz szabin volt, de már azzal az 5-10 perccel, hogy egy szobat odébb jött volna és meglesi a munkáját majd vázolja a helyzetet az ügyeletes kollégának, hogy mis is volt , nem nekem kell a fájdalomtól eltorzult arccal motyogni, hogy mi történt velem a műtét alatt.
Annyit vártam volna tőle, hogy emberséges legyen, valami apró törődést vagy bár mi.
Jelenleg fent áll a veszélye ,hogy ez miatt újra meg kell műteni. Most ,hogy bizzak meg az orvosban, aki eddig le se tojt, vagy most talán mivel látja nagy a baj , lehet elcseszett valamit , most a sarkára fog állni? Őszintén nem szeretném magtudni, remélem holnap mikor felkelek , elmúlt minden és meggyógyultam. -
Batman
őstag
Tildy nyereséges EP cikkéhez csak annyit, h látni kéne mitől nyereséges. Jobb lett-e az ellátás a leépítések hatására a kvótarendszerrel, várólistákkal etc. Ja, h a kórházak továbbra is eladósodnak...
Míg régen , több fontos vizsgálatot, viszonylag hamar akár soron kívül is megcsináltak a betegségem és állapototm miatt, most műtét elött kilincselni kellet, hogy ugyan már ne két hónap múlva legyen csak időpont a CT-re engem jövő héten műtenek.
Siralmas , hogy példáuil egy rákos ahol álltalában az idő nagyon fontoss , meg is hallhat még sorra kerül a várolistán. Két hónap egy rákos beteg életében kezelés nélkül sok esetben egyenlő a halállal. -
Batman
őstag
A beteg ember rémült, elkeseredett és fél. Fél a betegség következményeitől, fél attól, hogy mi lesz vele, fél a haláltól. De legalább annyira fél attól, hogy esetleg azért nem fog meggyógyulni, mert nem tett meg mindent azért, hogy meggyógyulhasson. A legtöbb embernek ilyenkor csak önmaga számít (és a család is így gondolkodik természetesen) ezért minden általa eredményesnek vélt eszközt meg fog ragadni, hogy a saját gyógyulásáért orvosi szempontból, mindent megtegyen. És hálapénzt fog adni, mert ha nem ad (úgy gondolja), meg fog halni...
Többnyire igazad van. Általában hálapénzt nem is a balesetis orvosok kapnak, akik bekötenek egy eltörött kezet, hanem azok az orvosok akik komolyabb beavatkozásokat végeznek és ahol bízni kell az orovosban. Az emberek ezt a bizalmat próbálják megvásárolni. -
Batman
őstag
A többiztosítós rendszerben én arra is kiváncsi lennék, vajon jobban ki lehet e állni, vagy a biztosító ki áll e a beteg jogaiért, és biztosításának megfelelő ellátás meglétéért?
Persze most, arrol is lehet fizetni, hogy valaki többet tud fizetni biztosításra valaki kevesebbet. De elvileg a legalapabb biztosítással is a mostani ellátási szintet meg kell, hogy kapja. Szóval veszteni nem fog. Szerintem.
Hálapénz:
Olyan mint a tyúk és a tojás kérdése, vajon mi volt elöbb?
Az ember a saját kárán tanul és az biztos ,hogy többet nem fogok adni, és mindenkit erre biztatok majd környezetemben.
Külföldi beszámolóra én is kiváncsi lennék.
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- Precision 7560 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Nintendo Switch OLED 64 + 512GB (kiegészítőkkel)
- iKing.Hu - Nubia Z60S Pro - Cyan - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged