Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Loha

veterán

válasz erdoke #250 üzenetére

Azért azt ne felejtsük el, hogy magyarországon mindenki adózik, az is akinek hivatalosan nincs is fizetése, beleértve a sok nyugdíjast is. Ha bármit vásárolunk adózunk, ha szolgáltatásokat veszünk igénybe adózunk, szóval összességében rengeteg pénz folyik be az állami kasszába csak éppen az elosztással, meg a hatékonysággal nem stimmel vmi. Ha a TB járulékok nem fedezik a költségeket át lehet csoportosítani máshonnan is a pénz, pl ne mondja nekem senki, hogy az autósokon beszedett összes pénz az autósok javát szolgálja, rengeteg más helyre is megy onnan...

Csak egy hírtelen jött egyszerű kis példa:
    Bkv megveszi a frankó Volvo buszokat amiket úgy terveztek, hogy feltételezték a légkondi meglétét. A buszokon természetesen meg lehet dögleni a melegben ezért utólag jóval drágábban beszereltetik a légkondikat. Oké mindenki követ el hibákat ahogyan az orvosok is, de ugyan ezt eljátszák utána a villamosokkal is? Hopp ugrott megint pár milliárd az adófizetők zsebéből...

• Loha

veterán

válasz bambano #237 üzenetére

akik több kárt okoznak, mint hasznot, Ezt gondolom úgy értetted, hogy kárt is okoznak...

Az a baj, hogy mivel orvosokból nincs túlkinálat sőt egyes paraszolvenciában hiányt szenvedő munaköröknél egyenesen hiány van, ezért nehéz betölteni a az elküldött orvos helyét és, ha egy orvost elküldenek attól nem lesz kevesebb beteg, tehát az ő munkáját vkinek el kell végeznie... Sztem a beteget nem fogja érdekelni, hogy hatékonyabban működik a korház, ha őt éppen nem tudja egy orvos sem ellátni... És sok esetben egy kevésbé jó orvos is többet ér a semminél...

• Loha

veterán

válasz bambano #232 üzenetére

Az ilyen orvost jobb helyen elküldik kapálni, maradnak azok, akik gyorsan és jól dolgoznak. Majd egyszer csak marad bérfölösleg, amit ki lehet osztani.

Ezzel a gondolatmenettel az a gond, hogy sok helyen, ha egy orvost mondjuk elküldenek kapálni, akkor nincs senki aki a helyét elfoglalná. Azok az orvosok akik pedig gyorsan és jól dolgoznak ilyen alacsony bérekért, egyre kevesebben vannak, tehát 2 lehetőség marad: Vagy egyes emberek nem fognak elég gyorsan orvos kezei közé kerülni, vagy a gyorsan és jól dolgozó orvosok fognak sokat túlórázni, hogy enyhüljön az orvoshiány, de akkor meg rövid időn belül, a gyorsan és jól dolgozó orvosokból is olyanok lesznek mint akik az ismerősödet ellátták, és ezen a dupla fizetés sem változtat.

• Loha

veterán

A többiztosítós rendszerrel kapcsolatban érdemes megnézni a Sicko c. dokumentumfilmet: [link]

A hálapénz nem jó dolog, de mégis adok a pizzafutárnak, ha jó munkát végzett, ha nem akkor nem kap, fodrásznál stb. ugyan ez a helyet, de ha elvárja a borravalót, akkor tőlem tutira nem kap...

Sztem a probléma forrása elsődlegesen, az orvosok nagyon alacsony fizetése, ami néhány kivételtől eltekintve hálapénzzel együtt is alacsony, és itt most ahhoz viszonyítok, hogy egy munkáját jól végző szakmunkás is simán többet keres, de egy talpraesett érettségizett is, szóval sztem egyáltalán nincs arányban a fizetésük az elvégzett munkával, ami biztosan nagyon szar érzés, ami nem tesz jót a munkamorálnak...

Láttam itt sok véleményt arról, hogy más munkákban is alacsonyak a fizetések.
    Erre azt tudom mondani, hogy először is, orvosra biztosan mindenkinek szüksége lesz elöbb vagy utóbb, másodsorban pedig nagyon nem mindegy, hogy milyen minőségben végzik a munkájukat.
    Harmadik, de nem utolsó sorban pedig, ha nem fog rövid időn belül sokat emelkedni, az orvosok fizetése, akkor egyszer csak azt fogjuk észrevenni, hogy drágán ''kiképzett'' orvosaink mind elmennek külföldre vagyonokért dolgozni, és csak az 50 év feletti, nyelveket nem beszélő, lassan kiöregedő, a munkájukba belefásult orvosok, vmint pár elhivatott jómódú családi háttérrel megtámogatott fiatal orvos marad, az üres helyek egy részét meg külföldi, főleg román orvosokkal fogják betölteni, persze csak addig amíg a román orvosok nem fognak jobban keresni a magyaroknál... Jelenleg is nagyiparilag kezd már beindulni az orvosok exportálása külföldre, mert külföldön szivesen látják a jól képzett magyar orvosokat, az orvosok meg nehezen bírnak ellenállni a 10-15x fizetéseknek, meg kicsit nehezen viselik már a jelenlegi magyar helyzetet...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés