- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajos75
senior tag
Sziasztok!
A napokban beállítottam egy VPN kapcsolatot a telefonon és azóta a telefon feloldáshoz Pin vagy Mintát kér a feloldáshoz.
A VPN kapcsolatot töröltem de a telefon feloldáshoz korában beállított védelmet nem lehet törölni.
Tudnátok abban segíteni hogyan lehetne törölni a védelmetjelenleg nem aktív a beállítási lehetőség.
-
juhasz22
aktív tag
válasz
dragonn1226 #6591 üzenetére
Tessek magyar teszt minden benne van
-
dragonn1226
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Kb. két hete nyúzok egy ilyen készüléket (fekete, 2/16GB). Szeretném én is megosztani a tapasztalataimat, főleg azokat segítve, akik ilyen telefon vásárlásán gondolkodnak. Igyekszem nem ismételni azokat, amik a tesztben már leírásra kerültek, inkább lehetséges kérdések mentén haladnék.
1. Elégséges a 2GB RAM?
Attól függ, mire akarod használni. Mindennapi használatra bőven elég, azonban, ha Asphalt 8/P-GO - Kamera - Böngésző - Messenger appok között szeretnél ugrandozni anélkül, hogy bármelyiket (vagy mindegyiket) kilone a rendszer, akkor ez nem a Te telefonod (egyelőre, talán a "N" segít majd valamit az agresszív memoriakezelesen).
Kisebb appok gond nélkül futnak egymás mellett, emiatt nem kell aggódni.2. Lehet rajta játszani?
Igen, lehet, méghozzá egész jó élmény. Személyesen Pokémon GO, Asphalt 8, Real Racing 3, Beach Buggy Racing, Angry Birds 2, The Room 3, Smash Hit appokat teszteltem, zavaró akadas egyedül az Asphalt 8 esetében jelentkezett, Tokyo mapon, max grafikán. Közepes beállítások mellett ott sincs semmiféle probléma. Teszteltem továbbá a PPSSPP emulatort is egy Assassin's Creed rommal, tökéletesen futott.3. Tényleg rossz a kamerája?
A kamerája (már a szenzor) nem rossz, de a beépített Kamera app képfeldolgozó algoritmusa kissé gyenge. Nappal éles és egész jó minőségű képeket lehet vele lőni, melyek arra jók, hogy az emléket megőrizzék vállalható szinten. Éjszaka automatikusan nagyon magas ISO-val operál az eszköz, ami a kis méretű szenzornak eléggé megterhelő, a zajszures nagyon látványos, a részletek tényleg elvesznek. Ha szép képeket akarsz készíteni ezzel a telefonnal, ajánlatos beszerezni egy RAW-ot támogató appot (pl. Lightroom), a különbség ég és föld lesz. A későbbiekben csinálok majd egy galériát ennek szemléltetésére.
Videót max. 1080p-ben, 30 FPS-sel vehetsz fel. Digitális stabilizátor van, nem ajánlom a használatát. A képminőség a tesztnek megfelelően se nem kiemelkedő, se nem rossz. Átlagos.4. Szépen szól? Nem recseg?
Bizony, a beépített hangszóró jól sikerült, egész hangosan és nagyon tisztán szól. Én nem vettem észre, hogy recsegne. Mobilos hangszóróhoz híven a magas rles közepes tartományok szólnak a legjobban, de akad némi basszus is. A fejlhallgatómat (AKG K518 DJ) jól kezeli, a hangerő és a hangzás is kiváló. A zenelejátszó app SWS funkciója sokat dob az élményen.5. Lehet rajta filmet nézni?
Persze, a kijelző nagysága és felbontása elég jó hozza. Hardveresen sem gyenge, MX Playerrel, HW+ dekoderrel közel hibátlanul lejátszotta a 4K 60FPS-es "Sony Camp" videót (http://demo-uhd3d.com/fiche.php?cat=uhd&id=144). A lejátszási sebesség és a használható dekoderek (SW, HW, HW+) Ugyanakkor erősen kodek függők, .ts kiterjesztésű fájlok esetén a 4K 30 FPS sem volt hibátlan. 2K tartalmak lazán lejátszhatók az eszközön.6. Akksi mennyire merül gyorsan? Melegszik a teló?
Felhasználás függő. Ha sokat használod be a GPS-t és a 4G-t (pl. P-GO...XD), órákat akarsz rajta játszani, meg közben fotózni, akkor nap végére úgy 20-25℅ nafta marad benne. Ha átlag user vagy, ki fog bírni 1,5-2 napot is. Netezni, zenét hallgatni és hosszú Mobilarena hozzászólást írni nyugodtan lehetnem lesz megterhelő neki.
A teló felső része (kamera magasságában) játék közben melegszik, de nem zavaró módon.Egy személyes javaslatom, hogy amíg még nincs tokban a kütyü, óvatosan a zsebben tartással (főleg ülés közben). Egyrészt szerintem kényelmetlen, másrészt pedig a telefon viszonylag hosszú és vékony, lehet, hogy enyhén meghajlik/megcsavarodik. Nem tudom, volt-e már erre precedens ennél a modellnél, de jobb félni, mint megijedni.
Remélem tudtam segíteni és elnézést a hosszú hsz-ért.
-
Matyi222
senior tag
válasz
petya220 #6584 üzenetére
Rátettem erre az EMUI 5.0-ra a Revolution-t. Mondom ha már lúd akkor legyen kövér
Na szóval csinált bele a badwolf beépített hívásrögzítőt, hát ez kellett nekem. Amúgy kipróbáltam és ha visszaállítom a gyári EMUI 4.1.1-et valóban visszazár Locked-re nyom nélkül.Szóval köszi!!!
UI:
Valaki kereste a duplakoppot Revolutionnal már tudja azt is.
-
@matthew@
őstag
válasz
Matyi222 #6571 üzenetére
Közben találtam egy Widgetes megoldást: Unread Badge (for Gmail) ez a gyári Gmail App-ot "használja" csak kiteszed a Widget-et aminek tudsz adni Gmail kinézetű ikont, és ki is jelzi az üzenetk számát, ha pedig rányomsz a widgetre akkor a gyári Gmail appot nyitja meg
-
winben
aktív tag
Ez kb olyan, hogy ahogy a pc-ben win8/10 alatt a 4G annyi, mint Androidon az 1G. Működik, de nyögvenyelős a használata. A 8G ram pc-n annyi, mint androidon a 2G. A legtöbb felhasználónak elég, nagy ritkán kell kompromisszumot vállalni, de a nagy hétköznapokban mindig kellemesen elég lesz.
A 2G+ ram androidon annyi, mint pc-n a 8+. Csak pro usereknek hasznos.
A kérdés csak az, hogy mobilon ki számít pro usernek. -
Diabo6
senior tag
Szia!
Miért lett mostanában mindenkinek kevés a 2GB? Miért félnek tőle az emberek? Azért mert kijött pár készülék, ami 3 GB-os? Véleményem szerint teljesen felesleges még a 3 GB, azaz nem lesz emiatt több egy készülék jelenleg.
Évek óta 2 GB-os készülékeim vannak és sose volt hiányom. Szerintem a következő 2 évre is elég lesz egy ilyen készülék.Mellesleg én is szemeztem azzal a készülékkel, de egyáltalán nem tetszett külsőre. Annyit meg egyáltalán nem ér számomra plusz 1 Giga, hogy ne szeressem a telefonomat.
-
zozek
tag
Sziasztok,
Telefon vásárlás előtt vagyok és ez is a kiszemeltek között van,de kicsit félek a 2Gb ramtól, legalább 2 évre kellene készülék. Felhasználást tekintve alap dolgokra kellene,viber,waze,messenger,chrome,zene hallgatás játék csak Hill climb racing. Redmi-ket néztem még 3GB csábító,de valahogy ez jobbon tetszik gari miatt is, illetve redmit nem nagyon lehet hirtelen venni most.
-
Liller7
tag
Sziasztok!
OS service+others<---ez mi?Ma vettem észre,hogy a mobilnetemből elvett 10 megát. -
CaL!BeR
csendes tag
válasz
petya220 #6561 üzenetére
Nem igazán vágom, hogy az pontosan milyen, de én ezt a hátlapot vettem hozzá: Nillkin Super Frosted
Merev PU műanyag, hátulja pedig recés, hogy ne csússzon.
Régen ilyen volt az Xperia Z-men is, én meg voltam vele elégedve attól függetlenül, hogy az első peremei alul és felül nyitottak egész jól védte a szerkezetet.
-
Robertó79
tag
Tudtok ajánlani valami jó időjárás appot, ami a kis településeket is kijelzi?
-
@matthew@
őstag
Köszi, megnézem azt is!
Egy másik kérdés: Van arra lehetőség, hogy a Gmail app kijelezze egy kis számmal, hogy mennyi olvasatlan üzenetem van, úgy mint ahogy pl a Viber-nél? Erre gondolok
-
alok
csendes tag
válasz
Balathruin #6566 üzenetére
COL reminder-t pro verziót használok. Azon nekem úgy van beállítva, hogy addig nyaggat amíg nem intézem el az adott feladatot ;-)
Bocs, @matthew@-nak szerettem volna válaszolni! -
ORCA58
addikt
válasz
@matthew@ #6564 üzenetére
Csak azért, mert olyan rövid hang van beállítva!
Én így használom: Ott az értesítési LED. Ha villog, valami történt, pl. egy naptárbejegyzés jelzett, stb. Tény, ha zsebben van nehezen látható.
A saját riasztás (ébresztés) funkciót és az aCalenart használom. A naptárban a fontos eseményhez több, akár napokkal korábbi riasztás is beállítható, a LED színe változtatható.
Most kipróbáltam, hogy milyen hosszan jelezne, ha egy több perces hang lenne beállítva hozzá? Nos valószínű addig szól, amíg tart a szám. Jelenleg egy 10 perces szám volt beállítva, végig is játszotta.
Gondolom a beépített naptárnál is ez lenne a helyzet.
Az SMS-t a Profi zenéje jelzi, ami elég hosszan szól,de csak egyszer megy végig.
Van egy hasznos tulajdonsága a telefonnak, ha le van kapcsolva a képernyő, akkor hosszan játssza figyelmeztető hangot, de ha be van kapcsolva, akkor csak pár másodpercig hiszen úgyis használom, észreveszem. -
@matthew@
őstag
Azt próbáltam, de az a baj, hogy az csak egyet pittyent és annyi, így ha épp nincs telefonközelben, vagy a zajok miatt nem hallja akkor az az emlékeztető már el is veszett. Viszont tegnap este sikerült betenni az akku kímélő kivételek közé az egyik jónak ígérkező app-ot (Just Reminder) és úgy már jelzett is szépen és addig nem hagyja abba amíg le nem nyomom
-
bandi0000
nagyúr
ez az agresszív meme kezelés miben nyilvánul meg? nyilván hamarabb újratölti az appokat, de pl facebook vagy messenger értesítéseket meg kapjuk rögtön vsgyis bármikor jelez ha kell ugye?
skkumlátor sac/kb mennyit bír közepes használattal?
-
CaL!BeR
csendes tag
-
@matthew@
őstag
válasz
Balathruin #6558 üzenetére
Hogy tudom védetté tenni?
Megtaláltam, megpróbálom úgy, remélem ezzel megoldódik -
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Ma jött meg a P9 Lite (édesapám használná), viszont az emlékeztetők nagyon fontosak neki. Mindig olyat használt amit beállít és az addig cseng/zaklatja amíg ki nem nyomja. Kerestem is pár ilyen app-ot pl Just Reminder, etc. felteszem, beállítok egy időt, hogy jelezzen, de a telefon szép csendben elvan, meg sem szólal. Ez vmi user error lesz vagy mi lehet a baj? (App-on belül mindig be van állítva h jelezzen)
Köszi a választ! -
Algatros
csendes tag
Gyors kérdés, ha ezt a Béta Nougatot felrakom akkor ha kijön a teljes verzió rátudom rakni vagy rollback-elnem kell 6.0-ra és úgy fel a teljes Nougat?
-
ANDROID???
addikt
-
krysztyan
tag
Sziasztok!
Valahogy egy p8 lite-ről át lehet a jegyzettömböt egy p9 litera rakni úgy hogy ugyanúgy a jegyzettömbbe látszódjon mintha a régi telón?
Előre is köszi, üdv!
-
ORCA58
addikt
válasz
bandi0000 #6541 üzenetére
Mondatjuk én is középkorú, de inkább fiatal 6 unokás nagypapa vagyok.
Szerintem tökéletes jól használható telefon. Még sohasem fagyott le, és nem produkált random újraindulást, sőt magam sem indítgatom újra, mert nem igényli. Többekkel ellentétben frissítés után sem volt FR de nem tapasztaltam hibát így sem. Facebook, Messenger nem a barátom. Lehet van program ami nem indul el, de nincs időm kipróbálni a Play készletét, így nem tudom. Hasonlóan stabil volt az elődje is, a G6-os. Ezért választottam ismét Huaweit. Csak a giroszkópot hiányolom. -
bandi0000
nagyúr
sziasztok
mennyire vagytok megelégedve a telefonnal? ár/érték arányba nem találtam jobbat, persze a nagyobb márkák közül, van valami széria hibája?
ami leginkább érdekelne, hogy egy középkorú embernek megfelelne ez? leginkább a memóriától félek, gondolom ilyen hogy kifagyás, nem induló alkalmazások stb anomáliák nincsenek ugye?
kamera jó képeket csinál? gyenge pontja van a telefonnak?
-
xeo98
csendes tag
válasz
Matyi222 #6535 üzenetére
Persze mindenre van megoldás
Akkor úgy mondom, hogy szeretném ha tudná ezt a ficsört mert szívesen használnám kocsiban, kajaközben, betonozás után (tavaly nyáron kerítésépítés után két hétig nem tudtam használni az ujjlenyomatolvasót, mert a zsalukő szészedte az ujjaimat)A Novát azért megnézem, bár mivel bejön a gyári launcher csak emiatt nembiztos, hogy felteszem...
-
batai15
félisten
üdv! látom van már nougat a litera. hogy sikerült ? ram kezelés jobb lett ?
-
Jarod1
veterán
Jól látom kijött a Nougat a Lite ra?
-
Matyi222
senior tag
Igazából nem nagy dolog. Nyitni kell a Bootoadert, ez fent a leírásban.
Felrakod a TWRP-t,
majd a 2 zip fájlt felmásolod a telefonra,
TWRP-vel nem WIPE-olsz semmit egyből flash egymás után,
elsőre a update.zip (Itt van 2 hibaüzenet, de nincs jelentősége)
másodikra a update_data.zip
Ezek visszarakják a gyári recovery-t WIPE autómatikus.Telefon újraindul és kész is. Ha gondolod visszazárod a Bootloadert.
Innentől ha lesz újabb BETA az már felmegy a 3 gombos frissítéssel.
Az egyszerűség ellenére is azt javaslom, hogy CSAK akkor álljon neki bárki ha tudja mit csinál, mert adódhatnak mindig egyedi esetek/problémák.
Én is nagyon sokat olvastam utána és csak így raktam fel, mikor már biztosan tudtam, hogy működik....
-
Matyi222
senior tag
Ezzel a rommal is visszament a gyári recovery és visszazártam a bootloadert, szóval most is teljesen gyári minden.
Még mindig nagyon jó, majd írok az akkuról stb....
Azért a Spanyolt linkeltem, mert itt szét vannak szedve melyik ROM, melyik készülékhez való
VNS-L31/L11:
Update.zip
update_data_full_VNS-L31_hw_eu.zip
update_data_full_VNS-L11_hw_eu.zip
VNS-L21/L23:
Update.zip
update_data_full_VNS-L21_hw_eu.zip
update_data_full_VNS-L23_hw_la.zipXDA linken meg nem tudtam eldönteni, de szerintem ott VNS-L31 van linkelve.....
-
Balathruin
veterán
Van angolul is, garanciát meg nagyon nehéz ennél a telefonnál elbukni, mivel megoldható hogy visszazárjon a bootloader.
-
Matyi222
senior tag
Sziasztok!
Beléptem én is a P9 lite csapatba 2 hete, eddig csak olvastam az írásokat. Ma rászántam magam, hogy kipróbáljam az EMUI 5.0-ás verziót. Az első bekapcsolást Screenshots-al végig "lőttem" akit érdekel nézze meg.
Jó kis cucc lesz ez rendszer ahogy nézegetem.Huawei p9 Lite EMUI 5.0 Android 7.0 Első bekapcsolás képekben.
-
ORCA58
addikt
válasz
CaL!BeR #6502 üzenetére
Igen van rajta gyári fólia és nagyon strapabíró. nem hiszem, hogy egyhamar le kellene szednem.
Ugyan olyan mint az Ascend G6-on, ami közel 3 éves, és még mindig a gyári van rajta. Egy ici-pici karc látható rajta összesen. Mivel ezt nem tudtam, mielőtt megjött a G6, vettem rá egy fóliát és rendeltem tempered glass védőt is, de nem volt szívem lehúzni a gyárit, így azok 3 éve a polcon "porosodnak".
Egy hibája van, hogy a kéztől zsírosodik, amit nedves (NEM CSUROM VIZES!), majd száraz konyhai törlőpapírral szoktam tisztítani. -
CaL!BeR
csendes tag
Sziasztok,
Ma vettem barátnőmnek egy P9 Lite DS Gold-ot tokkal, vonóval, powerbank-el meg minden finomsággal.
Viszont mikor rá akartam rakni a kijelző védőt, akkor láttam, hogy ezen már van valamilyen fólia.
Gyárilag már fóliázva lenne a kijelzője? Én úgy látom ez nem ilyen "gagyi füles" lehúzható valami. Nektek is volt rajta ilyen? Ez karcvédelem szempontjából mennyire tekinthető teljes értékű fóliának? Esetleg ugyan ez a gyári 51991518 fólia lenne rajta? Kinek mennyit (és mit) bírt rajta?
Előre is köszi a válaszokat.
Üdv. Norbi
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- PlayStation 5
- Elektromos autók - motorok
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Nem okoz az adattárolón hibát a Windows 11 augusztusi frissítése
- Háztartási gépek
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Xbox Series X|S
- Milyen autót vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Brutál szép állapot!! Apple iPhone 14 Pro Max 128GB 91% akkumulátor - Deep Purple
- IPhone 14 Pro 128GB gyári független megkímélt jó akku
- Apple iPhone 14 Plus (Használt, független , 128 GB, 6 GB RAM, Fekete)
- Apple iPhone 12 Pro Max (Használt, független , 128 GB, 6 GB RAM, Szürke)
- Apple iPhone 15 Pro Max (használt, Független, 256 GB, 8 GB RAM, Natúr Titánium)
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Sportokra tervezve, prémium dizájnnal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3333
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest