Hirdetés

2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:01:03

LOGOUT.hu

Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9901) koxx válasza Aryon87 (#9899) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Nem kizárt, én örülnék neki. A 4K engem nem érdekel, de a 960-as fícsör tetszik.

(#9902) spanyoll válasza Tybike81 (#9900) üzenetére


spanyoll
addikt

Próbáld ki egy sima felületnél is. Legyen a telefon párhuzamos a felületre (laptyával'), aztán ha akkor is jelentkezik a hiba, akkor reménykedjünk, hogy csak valami szoftveres bugba futottál bele és nem az amire gondolok...
(rendes objektíveknél ezt decenterességnek hívják, egy lencsetag elmozdulása miatt nem lesz éles ott ahol kéne. namármost kérdés, hogy itt van-e egyáltalán annyi lencsetag, el tud-e csúszni, stb).

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#9903) beyruth82 válasza koxx (#9901) üzenetére


beyruth82
veterán

Egyébként miért csak pár másodpercesek lehetnek ezek a szuper lassítások?Miért nem lehet egy órás vagy végtelen akár?Ennek technikai akadalya van vagy mi?

(#9904) Tybike81 válasza spanyoll (#9902) üzenetére


Tybike81
őstag

Próbálok ma olyan képet csinálni és feltöltöm majd. Ha lencse gond van akkor gariba küldjem el?

Samsung Galaxy S24 Ultra 512gb, SGW4 Classic 46mm

(#9905) apezka válasza koxx (#9901) üzenetére


apezka
tag

A P20-on már 8.1 droid fut, így ha esetleg a mate is megkapja majd, akkor talán jön az új kamera szoftver és vele a tudás is...

A stressz akkor jön, amikor nincs kit pofán b...!

(#9906) spanyoll válasza Tybike81 (#9904) üzenetére


spanyoll
addikt

Kérdéses, hogy egyáltalán ilyen picsányi lencsében van-e annyit tag és azok elcsúszhatnak-e. Ha nem kapott a telefon egy esést akkor szerintem nem kéne ilyennek lennie. Ha úgy ahogy írtam is jelentkezik a hiba akkor vedd fel a kapcsolatot a szervizzel mindenképp. DE tesztelt ujjal rábökéssel is. Ha úgy jó, akkor viszont szoftveres a probléma, mert az elcsúszott lencsetag fókuszálási módtól függetlenül problémát okoz.

@beyruth82: Hardveres okok miatt. Feltelik gondolom a buffer, nincs elég hely tárolni azt a nagyon kis idő alatt keletkezett baszott sok adatot, ezért korlátozzák időben. Nem véletlenül kerülnek dollár tízezrekbe a komoly slowmo kamerák, amik tudják időkorlát nélkül felvenni az ilyeneket.
Meg aztán ez játékra van leginkább, a max 720p-s (bár vannak gyanúim, hogy az is skálázott) kép leginkább játékra jó, bár arra nagyon.
Én akkor fogom cserélni a telefont, ha valamelyik megkapja a 4k@120fpst elsőként. Na az jól hangzik :)

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#9907) #04441088


#04441088
törölt tag

(#9908) Tybike81


Tybike81
őstag

Na itt egy próba kép... [kép]
Ja és élő képen nem látszik, csak mikor elkészült

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S24 Ultra 512gb, SGW4 Classic 46mm

(#9909) koxx válasza beyruth82 (#9903) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Iszonyat nagy a hardverigenye. Keress ra a phantom kamerakra, tobb 10-100ezer dollarba kerulnek igaz ott mar olyan tudasuak is vannak amik 720p-tol 4K -ig rogzitenek akar 1millio fps-sel.(bar az 1m fps-t csak kis felbontasban lehet)

(#9910) Tybike81


Tybike81
őstag

Na próbálom szemléltetni a gondom... ennek így kell müködni vagy én vagyok a hülye? Esetleg ez jól van így és nincs semmi gond? Ennyit tud a kamera? B129 soft, de a 131el is ilyen volt.

Autofocussal bal oldalt a fasor és a fűves terület nagyítás után olyan homályos:
[kép]

De ha kijelölöm a focust akkor már jobban néz ki a fasor és a fűves rész:
[kép]

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S24 Ultra 512gb, SGW4 Classic 46mm

(#9911) zoleeno1 válasza GEIL (#9892) üzenetére


zoleeno1
addikt

A p20 hanyadek, de ez a porsche szamomra a non plus ultra:Y

[ Szerkesztve ]

Honor Magic5 Pro; konfig: http://zoleeno1.atw.hu

(#9912) kali válasza Tybike81 (#9910) üzenetére


kali
legenda

Eltér kicsit a szög a két képnél, ami miatt más is változik a képen, , ezért nehéz pontosan összehasonlítani, de ettől függetlenül arra gondolnék, hogy máshová nyomsz fókuszt (ha csak kicsivel is bizonyos esetekben), mint teszi azt az automatika, így a távol(abb)i részek másként alakulhatnak.
Az esetleges hibát úgy lehetne inkább vizsgálni, ahogy spanyoll is írta, tehát ne legyenek távolabbi és közelebbi tárgyak...stb. a témán, hanem minden azonos távolságra legyen a készüléktől és párhuzamosan a készülék hátlapjához képest, továbbá ügyelni a fényviszonyokra, hogy ne valamelyik oldalról essen be a fény, ami bekavarhat a jobb és bal oldal összehasonlításakor, aztán úgy készíteni (ideális esetben állványról és időzítővel, hogy ne ránthass bele...stb.) képet auto fókusszal.

[ Szerkesztve ]

(#9913) spanyoll válasza Tybike81 (#9910) üzenetére


spanyoll
addikt

Téglafal, textúrás asztal pont fentről, ruhaanyag, stb. Valami egyfajta textúrájú dolgot fotózz és pont párhuzamosan. Akkor lehet megmondani jól. Ahogy kali mondja ez a kép nem alkalmas erre.

Mod:

Tessék, itt egy szekrényoldal, kb ilyesmire gondoltam.

[ Szerkesztve ]

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#9914) dinostaRR


dinostaRR
tag

Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy az normális jelenség, hogy ha a fényerő minimumon van vagy ahhoz nagyon közel sötét szobában és pl. bekapcsolom a telefont akkor a random kép ami megjelenik olyan mintha felülről és középről egyből megjelenne de az alján csak századmásodpercre később. Nagyon szemfülesnek kell lenni, hogy észrevegye az ember. Illetve olyan mintha a fekete színnel játszana még egy kicsit a megjelenítésnél. Ez az első oledes készülékem.

PSN: dinostaRRHU [SONY PS5 - Huawei Mate 10 Pro]

(#9915) Tybike81 válasza kali (#9912) üzenetére


Tybike81
őstag

Az elsőnél nem nyomtam fókuszt, ott a kamera választott, a másodiknál én jelöltem ki a fókuszt....

Samsung Galaxy S24 Ultra 512gb, SGW4 Classic 46mm

(#9916) kali válasza dinostaRR (#9914) üzenetére


kali
legenda

AMOLED sajátosság (a fekete megjelenítésekor nem kapcsolja be, illetve kikapcsolja a pixeleket, ezáltal tud jobb feketét, mint például az IPS megjelenítők), pláne a sötét, de nem statikus képeknél vehető észre minimum/alacsony fényerőnél.

Tybike81: Tiszta sor, hiszen odaírtad korábban is.

[ Szerkesztve ]

(#9917) Jano_023


Jano_023
őstag

Sziasztok. Be lehet azt valahogy állítani, hogy a sima képernyő lehúzásnál ne jöjjön be a kereső és az ajánlott alkalmazások. Általában ha a felső részt akarom lehúzni akkor is ez jön be és nagyon zavar. Köszi

''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''

(#9918) kali válasza Jano_023 (#9917) üzenetére


kali
legenda

Szia,

Az ajánlott alkalmazások funkció kikapcsolható: Hosszan nyomsz a kezdőképernyő üres részére, vagy csinálsz ott egy csíptetést két ujjal, majd; Beállítások -> Ajánlott alkalmazások: Ki
A kereső nem kapcsolható ki.
Kitehetsz esetleg alulra negyedik virtuális gombot a redőny le- és felhúzásához, úgy elég azt megnyomni és nem kell lehúzó és feltoló mozdulatokat végezni: Beállítások -> Intelligens asszisztens -> Rendszer-navigáció -> Navigációs sáv: Az utolsó két opció utolsó gombja az

[ Szerkesztve ]

(#9919) Jano_023 válasza kali (#9918) üzenetére


Jano_023
őstag

Köszönöm.

Akkor más: Ha a Spotify megy akkor kiríja hogy fut a háttérben és nem lehet ezt az értesítést kikapcsolni. Ezzel lehet valamit csinálni ? Valamint a messengernél feljönnek az előugró fejek és azzal is gondja van. Kapok egy értesítést hogy valami alkalmazás a többi felett akar megjelenni és nem tudom kikapcsolni.

''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''

(#9920) kali válasza Jano_023 (#9919) üzenetére


kali
legenda

Az összefoglalóban van linkelve egy alkalmazás, azzal a legtöbb ilyen értesítés kikapcsolható, ha a manuális beállításokra nem hallgat és hibalehetőségnek látja a rendszer a háttérben futást, vagy legalábbis erőszakosan fontosnak tartja az értesítést.

(#9921) Jano_023 válasza kali (#9920) üzenetére


Jano_023
őstag

Köszönöm, megnézem.

''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''

(#9922) Z.É.T. válasza Jano_023 (#9917) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Illetve Kali ajánlása mellett még az ujjlenyomat szenzort lefelé simítva is lehúzható a redőny. (két koppintással pedig törölhetőek lehúzva)

Szerintem megszokás után mindkét megoldás ezerszer jobb a sima fentről lehúzásnál.

(#9923) Summi72


Summi72
kezdő

Sziasztok.

Tanácsot kérnék tőletek. A SIM-váltós (itt a net hol a net) mizériám a végére ért. Lehetőségem van telefont cserélni, vagy visszakapni az árát. Vajon mennyi rá az esély, hogy ismét belenyúlok egy ilyen bugos telcsibe? S akkor kezdhetem elölről az egész kálváriát...
Sajnos a piacon nincs párja a telónak. Samsung nálam eleve kilőve, s Sony nem jön be, talán az új P20... Az meg drága is, meg még nem is van is, meg nem is tetszik.
Mintha lett volna itt valaki, aki cseréltette a telcsijét, s az újjal is ugyan úgy járt. Vélemény?
Köszönöm!

(#9924) kali válasza Z.É.T. (#9922) üzenetére


kali
legenda

Valóban, azt a lehetőséget elfelejtettem.

Summi72: Szia, ne legyen igazam, de ha azokkal az előfizetésekkel és SIM kártyákkal gond volt az egyik telefonban, akkor nagy eséllyel másikban/többiben is az lesz.
Privátban megkeresett az elmúlt héten még egy fórumtárs és találkoztunk, az én SIM kártyáimmal probléma nélkül működött az ő telefonja is - pont olyan jól mindig, ahogy az én telefonommal és SIM kártyáimmal az ide korábban feltöltött videómon is látszik -, valamint az egyik SIM kártyája az én bármelyik SIM kártyámmal szintén okés volt, de a másik SIM-jével (pedig az is új volt, nem olyan régen cseréltette)) bármilyen másik SIM megborult néha, ha két aktív SIM-mel lett bekapcsolva vagy újraindítva a készülék, az egyiket letiltós és úgy bekapcsolós mód viszont mindig működött a problémás SIM kártyánál is.
Nem rémlik, hogy bármikor is hozzászólt volna itt, de olvassa a fórumot - úgy jutott el hozzám is -, hátha leírja a részleteket, mert nem mindent jegyeztem meg a SIM kártyákkal kapcsolatban, mivel sietett és viszonylag gyorsak voltunk.

(#9925) Summi72 válasza kali (#9924) üzenetére


Summi72
kezdő

Köszi Kali! Valahol ettől féltem. Akkor marad a pénz vissza, s telefon keresés ismét. :(

(#9926) spanyoll válasza Tybike81 (#9915) üzenetére


spanyoll
addikt

A kamera pedig alapjáraton vagy közeli dologra fókuszál, vagy valami mozgóra, vagy egy nagyon kontrasztosra. Érthető, hogy középen lévő dolgokra fókuszált automatán nagy szín és fénykülönbséggel, nem a háttérre. Még mindig azt mondom: lőj olyasmi képet mint én és akkor tudunk segíteni.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#9927) Tybike81 válasza spanyoll (#9926) üzenetére


Tybike81
őstag

Semmi gond, én kezeltem rosszul a kamerát... :)

Samsung Galaxy S24 Ultra 512gb, SGW4 Classic 46mm

(#9928) golyós válasza Summi72 (#9923) üzenetére


golyós
őstag

Én cseréltettem 3 nap után és ugyan az :(
Kalinak lesz igaza .
Hétvégén úgy néz ki le tudom próbálni Telenor kártyával, hátha kiszűrhető a Voda kártya hibája, és talán lefrissűl a Telenor kártya miatt a 131-re ;)

Honor 20 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM

(#9929) bandigyerek


bandigyerek
senior tag

Megjött az én telefonom is. Rögtön egy kérdéssel kezdeném: A beállítások "témája" fehér. Nem lehet átrakni feketére, vagy sötétre? A másik pedig, hogy a beállítások ikonnál a sarokban van egy szürke pötty. Azmiaz?

(#9930) kali válasza bandigyerek (#9929) üzenetére


kali
legenda

Beállítások > Akkumulátor -> Kezelőfelület színek sötétítése
A pöttyös jelzés az Oreo újdonsága, értesítés, hogy eszközölni kell módosítást, frissítés áll rendelkezésre...stb.
Az összefoglalóban találsz leírást, ha át akarod állítani a hagyományos (ikonszámlálós) értesítési módra.

[ Szerkesztve ]

(#9931) bandigyerek válasza kali (#9930) üzenetére


bandigyerek
senior tag

:R

(#9932) koxx


koxx
MODERÁTOR

A 720p/240fps videó minősége finoman szólva elég fos, remélem javítanak rajta.

(#9933) Summi72 válasza golyós (#9928) üzenetére


Summi72
kezdő

S nem idegesít, hogy ilyen hibája van a telcsinek? Én csak havonta 1x váltok nete,s hetente 1 újraindulás... de nem tudom tolerálni ezt a hibát vagy bugot. Egyelőre maradok a mate 8-on, aztán nyáron meglátom lesz e valami felhozatal.

(#9934) #04441088


#04441088
törölt tag

:C :C :U
Komolyan az ilyeneken felbaszom magam...
link

(#9935) D4ni válasza #04441088 (#9934) üzenetére


D4ni
őstag

Juditka buta, ne légy olyan mint Juditka :N :N

Viccet férre téve, sosem értettem ezt a másolósdit. Ha nem követik a trendet a gyártók, akkor okostelefon sem lenne.

"Fujigama? Nem ismerem ezt a márkát. - Csak kívül Fujigama, belül Sony "

(#9936) Sly189


Sly189
senior tag

Olyat hogyan tudok beállítani, hogy amikor a kocsiban vagyok és a telefon kapcsolódik a kocsihoz egyből elindult a gyári "zene" app. Viszont én a Power Ampra vagyok berendezkedve. Ötlet?

(#9937) #04441088 válasza Sly189 (#9936) üzenetére


#04441088
törölt tag

Beállítások, kereső. Alapértelmezett alkalmazások.
Beállítod Poweramp-ot.

Egy próbát megér.

[ Szerkesztve ]

(#9938) Kavinton75 válasza golyós (#9928) üzenetére


Kavinton75
senior tag

Sajnos nem fog frissülni, mert nekem 2 Telenoros kártya van benne és csak 129-es.
Viszont tökéletesen megy a váltás a két kártya között.

További termékeim: http://hardverapro.hu/tag/kavinton75 // Keep swimming...Keep swimming

(#9939) Kavinton75 válasza Jano_023 (#9917) üzenetére


Kavinton75
senior tag

Be lehet tenni egy gombot a lehúzásra, az nem jó?
Elég nagy ez a telefon, hogy a tetejét tapicskoljam egy kézzel.
Alul meg van egy csomó hely, így egy gomb elfér.
Ez nem iPhone ahol a vissza gomb is felül van.

Az intelligens asszisztensen belül:

További termékeim: http://hardverapro.hu/tag/kavinton75 // Keep swimming...Keep swimming

(#9940) Kavinton75 válasza dinostaRR (#9914) üzenetére


Kavinton75
senior tag

Sötétben minimum fényerőn menj a menüben (de csak, ha feketére van állítva) és kezd el le fel húzni.
Láthatod, hogy van lilás utánhuzás.
Ezt először a Nokia 930-on vettem észre, mert előzőnél nem volt ilyen.
A panel képfrissítése kicsit lassabb, de csak ilyenkor lehet látni.

További termékeim: http://hardverapro.hu/tag/kavinton75 // Keep swimming...Keep swimming

(#9941) D4ni válasza Kavinton75 (#9940) üzenetére


D4ni
őstag

+dinostaRR:

Oled sajátosság, én s7 edgen figyeltem meg és lumia 735-ön.
iPhone X-en kíváncsi lennék hogy néz ki.

[ Szerkesztve ]

"Fujigama? Nem ismerem ezt a márkát. - Csak kívül Fujigama, belül Sony "

(#9942) gusthy válasza Jano_023 (#9917) üzenetére


gusthy
veterán

A szerintem legkényelmesebb megoldás az, hogy az ujjlenyomatolvasón tudsz lefelé görgetni. Ez Oreo-ban alap fícsör.

[ Szerkesztve ]

(#9943) Toobee válasza gusthy (#9942) üzenetére


Toobee
veterán

Honor 8-ból a benyomható leolvasó hiányzik nekem nagyon. 3 funkciót hozzá lehetne még így adni: szimpla, dupla, hosszan nyomás.

https://barbieripnk.hu/

(#9944) Jano_023


Jano_023
őstag

Jó reggelt.
Úgy néz ki meg kapjuk a kamera szoftvert. Link

''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''

(#9945) golyós válasza Summi72 (#9933) üzenetére


golyós
őstag

Nem különösebben. A 2es sim privát, egy hónapban 2x hívnak azon, nem használom. A céges Voda kártya korlátlan beszélgetés 10Gb nettel, mindenre elég.
Jobban idegesít az a tulajdonsága a telefonnak, hogy eszméletlen érzékeny a bekapcsoló gomb, emiatt naponta 1-2x újraindul a telefon.Ilyenkor kell a mobilnet kikapcs,2es sim letilt, mobilnet vissza, 2es sim engedélyez.
Az még jobban idegesít, hogy válaszra se méltatnak a Huaweitől, nincs hivatalos válasz, hogy ez és ez a hiba, tudunk róla, cseréltessen a hivatalos gyártói álláspontra hivatkozva sim kártyákat amig jó nem lesz..
Addig engem néznek hülyének a szolgáltatók, hogy mit cserélgetek.

Honor 20 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM

(#9946) koxx válasza Jano_023 (#9944) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

:C

(#9947) zoleeno1 válasza Jano_023 (#9944) üzenetére


zoleeno1
addikt

Szuper! :C

Honor Magic5 Pro; konfig: http://zoleeno1.atw.hu

(#9948) beyruth82 válasza Jano_023 (#9944) üzenetére


beyruth82
veterán

Akkor auto hdr is lesz már benne remélem mert az eléggé alap funkció más telefonnál még AI sem kell hozzá.....

(#9949) bigrock


bigrock
addikt

Tud valaki működő WIFI FTP Server app-ot javasolni?
Eddig 3 félét próbáltam, egyik sem működött, többféle username/passwd/port szám variációban....
Köszi

(#9950) lecso56 válasza bigrock (#9949) üzenetére


lecso56
csendes tag

Én ezt használom régóta nekem bevált. :)

Huawei Mate 10 pro titanium gray BLA-L29 142(C432) & Xiaomi mi Band 3

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.