- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- EmPoWeR: Költözés uTorrent-ből qBittorrent-be
-
LOGOUT
Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aryon87
félisten
Ma megtörtént az első pofára ejtés, elég kalandosan
Nemzeti színház melletti csiga vagy mifene. Elcsúsztam, teló fejmagasságig repült, onnan landolt a latyakos "talajra". Tok felfogta a becsapódást. Üvegfólia nincs rajta, megúsztam most karc nélkül. A tok jobb alsó sarkán az ütés nyoma(Egyszerű szilikontok, picit erősebb anyagból)
-
Műszakis
tag
play áruházban volt régen de nem találok olyan widget kapcsolót ami 4g/3gvagy 2g re kapcsol és nem a beállításokba visz be hanem át is kapcsol rögtön , nekem azért kell mert kékestetőn dolgozok 30as nak szinte nulla a hálózata és ilyenkor (minden eddigi telómon ) átváltottam edgre, kényelmesebb lenne neked is mint a beállításokban kapcsolgatni .esetleg ha tudtok ilyet megköszönöm.
-
hacki87
senior tag
Fasza ez a gyári autós gyorstöltő. 50% feltöltött 100% 45perc alatt kb közbe ment a waze, igaz amikor 10km egyenes volt előttünk akkor a kijelző le volt kapcsolva.
-
Tomtotom
senior tag
Sziasztok! Próbálta már valaki a Nillkin Carbon Fiber tokot? Nagyon tetszik, csak azt nem tudom, ha rápattintom a telóra, hogy szedem le, mert műanyag, és körbeöleli a telefont,nem olyan mint a Nillkin Forested.
-
GEIL
addikt
Sziasztok !
Tegnap este beüzemeltem a telót....Esztergom és Dorog környékén 4G hálózaton nemjönnek meg az sms-ek és nemtudnak hívni sem csak "sipol"....telón nyomok egy repülő mód be/ki és jön az sms hogy visszahivást kér "XY"...stb.....manuális 4G/3G/2G helyett 3G/2G-re váltva minden pöpec.....ez van.tudtam előre de bevállaltam.....amugy este voltam szlovákiában ( határtól 34km-re északra)...Ottani 4G hálózaton is jöttek az sms-ek és tudtak hívni is.....szóval ez a hiba nem teló gond tényleg....Telenor 4G gond...de magyarországon sem mindenhol.
-
Bazsi84
aktív tag
Egyebkent mikori a legujabb biztonsagi frissites a telora? Nekem UK verzios es november 6.Nem regi az kicsit uj telohoz kepest?
-
Nem lehetetlen, hogy valóban nyeremény, de utána kell nézni rendesen, mert akadnak csalók, akik így próbálják eladni a szolgáltatótól vásárolt, esetlegesen letiltásra ítélt készülékeket.
Számlát és jótállási jegyet a nyereményekhez is adnak általában, így megállapítható, hogy honnan származik.
A Mate 10 Pro esetén annyival egyszerűbb hazánkban a helyzet, hogy a BLA-L29 (kétkártyás) típust nem lehet mobilos szolgáltatóknál megvásárolni, így annál a részletek/számlák nem fizetése miatt nincs letiltási hibalehetőség.
A BLA-L09 (egykártyás) típust nálunk csak a mobilos szolgáltatók forgalmazzák, de mind a három hálózati zár nélkül, így ha ilyet veszel, az hiába független, adott a letiltás veszélye.Műszakis: Ha úgy állítod be a rendszert, hogy készenlétben semmi húzós alkalmazás vagy folyamat ne fusson, akkor alig merül úgy..
Tailorzsolt: A fiókodban nincs elállítva valami kapcsolódó beállítás, amit onnan leszinkronizál és utána másként működik, vagy valami olyan utólag telepített, külsős alkalmazás, ami befolyásolhatja?
Ha újraindítás után egy ideig nincs gond, akkor az utóbbi valószínűbb. -
Tailorzsolt
tag
Pár nap után ismét jelentkezett a korábbi problémám, hogy a YouTube-ot nem tudom kihúzni teljes képernyőre.. Megint töröltem a frissítéseit, akkor működött, aztán néhány óra múlva már megint nem megy.. Újraindítás után megint működik, aztán eltelik negyed óra és megint nem megy. Nem értem hogy mi a fene lehet vele a baj... :/
-
zoleeno1
veterán
válasz
yodamester10 #8273 üzenetére
Békés megyében is ugyanez van... bezzeg karácsonykor napoztunk
-
japy
őstag
Sok nyereménynek titulált Mate 10 Pro telefont látok. Tud valaki valami konkrétat ez valóban lehetséges? Ha ilyet vásárolok van valami buktatója? (Letiltás vagy egyebek?)
-
Aryon87
félisten
válasz
yodamester10 #8269 üzenetére
Ahhoz képest egész jó is. Merrefele van ilyen nagy hó?
-
válasz
Aryon87 #8266 üzenetére
Ebben a hidegben nem fotóztam kint sokat, de korábban 0 °C környékén többször és nagyobb/hosszabb intervallumokban is, úgy nem volt gond. (Tok nincs a telefonon.)
A korábbi telefonjaim közül is egyedül az iPhone-okra mondhatom, hogy nem tűrték jól a hideget, már a fagypont környékét sem igazán. -
Aryon87
félisten
válasz
spanyoll #8265 üzenetére
Éjjeli felvétel módnál leakadt, újra kellett indítani. Pro módnál pedig szintén leakadt a kamera, se jobbra se balra, csak a normál módra visszaváltást hagyta. Át kellett melegíteni, hogy hajlandó legyen a pro módban való fotózásra is. 2 fotó emiatt nem is készült el, sőt egy automatán, vakuval való kép sem készült el, ami jól sikerült. Újraindítás után annak a képnek annyi lett, nem tudta elmenteni.
Sajnos egy ismerősömnél is tapasztaltam ezt a jelenséget, mikor még a Note8-am volt, és az övével csináltuk az összehasonlító tesztet, pedig akkor még nem voltak mínuszok.
Szal óvatosan a hidegben való fotózással, nem tűri a teló, max úgy hogy pár katt, utána belső zsebbe míg az új helyszín megvan, és így ismételgetni. -
Aryon87
félisten
Kis ízelítő, miért is szeretem a Huawei/Honor márkát:
-
Ti^Em
aktív tag
válasz
spanyoll #8262 üzenetére
Az enyem mar volt szervizben. 1 hetet. A kkvs csere engedelyee varok, de azzal nem vagyok elorebb ha ad egy masikat mivel a halozatuk szar, ezert kenytelen leszek s8+ note8 vagy varok egy kicsit es s9+ ra csereltetni es kifizetni a kulonbozetet. Mindenkepp kicserelik csak 30 nap alatt jon meg az engedelyezo level...ennyi az atfutasi ido, jo esetben 2 hét. Imadom a telefont de ha nem valtozik az alatt az ido alatt a helyzet akkor nem ebbol kerek úja.
-
spanyoll
addikt
Még mindig a többieknek van igaza, hogy homár cikk, médiás megjelenés, stb.
Mert ha bemész, akkor ők 1 hónapig bent fogják a telefont szervízre mint hibás, aztán utána kapsz másikat, stb, utána mész fogyvédhez, esetleg per, mire ebből lesz valami az sok sok hónap, ha nem év. -
Ti^Em
aktív tag
válasz
Aryon87 #8259 üzenetére
En viazont Makon lakom es itt nem nagyon van 3g. Ha lenne mobilnetem nem zavarna, de azert az vicc hogy csak wifin tusom hasznalni az uj telefonom. Ha ezt nem oldjak meg 1-2 heten belul akkor figyasztovedelem es marka valtas... Tudom hogy nem a telefon hibaja, de igy gaz... Flottas kartya és munkaeszköz.
-
-
Aryon87
félisten
válasz
G3borhun #8256 üzenetére
Nyugi, megoldjak. Atmenetileg a 3G a megoldas. En Pesti vagyok, Telenoros, nekem nincs gondom a halozattal, 4G/4G+ megy, van hivasom, jon sms, es nem panaszkodtak meg hogy nem hallanak.. Beszelgetes utan visszavalt max halozatra. Egy videki utra menet akadt meg 3G-n az S71 vasutvonalon Vac-Bp kozti szakaszon.
Lehet jo peldanyt fogtam ki? 🤔 -
-
G3borhun
csendes újonc
Sziasztok kérlek valaki magyarázza el nekem mi ez az egész a telenor-és a mate 10 pro között? megrendelték nekem a telefont félre volt rakva bementem nem adták oda mert szar volt a rendszerük.. ez volt tegnap ma bementem ma azt mondták valami technika baja van a telefonnak... nagyon jó ez a telenor hello data csomag, de a jó ...... k.....a életért kell szorakozni az emberrel ....
-
törölt tag
Alapértelmezett videólejátszót lehet valahogy módosítani?
Az alapértelmezett alkalmazásoknál van hívás, üzenet, email...stb. de videólejátszó nincs.
És ha feliratos sorozatot néznék mindig a gyárival nyitja meg, amiben nem látom a feliratokat... -
nylacika
aktív tag
Érdeklődnék, hogy otthoni biztonsági kamerához használja-e valaki a CamHi appot? Hogy tudom kilőni, hogy ne fusson folyamatosan a háttérben??? bármit csinálok ottmarad az értesítési sávban, csak elrejteni tudom, de ettől még fut...
-
nylacika
aktív tag
Véleményem szerint nem a telefon a hibás, hanem az Oreo. Sajnos sok alkalmazás nincs hozzáigazítva, lehet, hogy az is ilyen. Én a call recorder prot használom. Ha van kedve, akkor rögzít, ha nincs, akkor nem... Nálam elég sok program okoz hibát, ami nincs optimalizálva az Oreoval.
-
Wilika
aktív tag
Nekem sem.
Az elmúlt 3 évből kb. az összes hívás megvolt, erre itt a hiper-szuper telefon és...Nekem csak azt csinálta, hogy a beszélgetésedből egyik fél sem halott semmit.
-
Sly189
senior tag
ACR hivasrogzito működik valakinek?? Korábban megvettem a Pro verziót, de most a Mate 10 pro nal nem akar magától rögzíteni...
-
GEIL
addikt
Kiváncsi leszek mit fog tudni nálam képernyőidőben.....LG G4 akksija olyan trotty már, hogy jó ha a 2 óra összejön....kezdetek kezdetén volt kb 3 óra 20 perc max.....de mindenzt 50%-os fényerőn....Wifi, adat. gps mindig bekapcsolva....szinkronizálás minden kikapcsolva, emailt nem használok.....google fiokom bejelentkezve és csak Facebook, Messenger, viber futnak folyamatosan az alkalmazások között. Ha így bírna 5-6 órát már nagyon elégedett volnék..de szerintem többet is fog bírni...fényerőt majd meglátom milyen ez az OLED az IPS után.....páromnak P9 lite 2017 van és nagyon elégedett vele, de barátkozok vele én is.
-
rhonin
senior tag
válasz
Műszakis #8236 üzenetére
Ezek mennek nálam is automatán + messenger lite + hangouts, youtube.
Gmail helyett Aquamailt használok beérkezett üzenetekre push e-mail van beállítva. éjszaka off.
Chrome helyett pedig a Samu browsert.Nálam a memória fele mindig elérhető. Ilyen problémám még nem volt. Egy cache törlést lehet, hogy megejtek majd valamikor mert még soha nem küldtem rá.
Lehet, hogy az is dob a latban nálad, hogy hotspotról kapod a netet és nem mobilneten jön.
Bár más is linkelt már ilyen 10 órás képernyőidőket.... -
gusthy
veterán
válasz
beyruth82 #8230 üzenetére
A GPS elenyésző mennyiségű energiát fogyaszt akkor is, ha folyamatosan be van kapcsolva. Teljesen felesleges kapcsolgatni. A BT már valamivel többet, de azért ha megnézed a hw eszközök fogyasztását, akkor nem oszt, nem szoroz. Nekem 24 órában megy a BT, és most épp 0,34%-ot fogyaszt.
-
Aryon87
félisten
válasz
Kavinton75 #8235 üzenetére
Nfc meg BT mellett egesz szepen teljesit meg igyis. Nalam ezek offon vannak. Viszont csak mobilneten van, wifit nem is latott miota megvan.
AOD is aktiv -
Műszakis
tag
Szia! Kali tanácsára én úgy használom hogy minden kézi indításra van állítva , kivéve viber skype gmail , én az elején azzal köszködtem hogy szó szerint elfogyott a memóriám , optimizálo mini alkalmazás 78 százalékos foglaltságot is mutatott, reset úgynézki megoldotta ,autó fényerőn használom illetve a masik telon bekapcsolva a hotspot es azon jön a net , szokasos google hulyeségek letiltva csak a crom megy, illetve a honfoglaló játék ai szószerint szívja az akkut.ami még problémat jelentett nálam hogy kali amit linkelt neki milyen használtságot mutat tarhelyben a rendszer , nekem 16 gb körül volt neki a fele , azt hittem ez miatt van memória fogyasztásom.
Reset után 8gb firmware, de ahogy telepítem telekom 145 mb egyéni frissitesét és újraindítom azonnal 16gb mutat ezt bem értem miért van , kollegámnak is megnéztem vodás van neki , ott is 16gb -
Kavinton75
senior tag
válasz
Műszakis #8227 üzenetére
Nem rossz, de nekem mindig be van kapcsolva a:
- bluetooth
- 4G mobiladat
- NFC
- Wifi
- Always on display
- GPSNem akarok semmit sem kapcsolgatni, mert pont, amikor kellene, akkor nem megy
Ezekkel együtt nekem teljesen megfelel és 2 napot szépen elmegy.
Elég sok alkalmazást letiltottam a háttérben, de még nem végeztem -
rhonin
senior tag
válasz
Akkor sorban:
GPS: helymeghatározás módja: wifi és mobil hálózatok használata.
Google helyzetmegosztás és helyelőzmények kikapcsolva. Legutóbbi helykereséseknél csak a google play szolg. és a HwLBSservice látható.Ezt nem tudtam, hogy automata váltásnál ha mobilnet megy akkor a wifi is be van kapcsolva mivel felül az állapotsávnál nálam nem látható a wifi jel. De akkor kikapcsolom és vezérelem manuálisan.
Bluetooth kikapcsolva, talán ha hetente használom 2x.
Fényerő automatán és a csúszka 1/3-ra van állítva kb.GPS használatot hol kellen még kilőni?
-
válasz
A helymeghatározásnál az engedélyek kiosztásán múlik minden, hiába van bekapcsolva, ha nem használja semmi, akkor nem fogyaszt érdemben, a nagyobb baj az, hogy a legtöbben nem ellenőrzik és úgy hagyják, ahogy alapértelmezésben sok alkalmazás használhatja, a legtöbb a felhasználó számára részint feleslegesen. (Beállítások -> Alkalmazások és értesítések -> Jogosultságok -> Tartózkodási hely)
A mobilnet és a wifi nem megy egyszerre, de ha jól van beállítva minden, akkor azzal sincs gond, a váltás is működik, itt is az a probléma sokszor, hogy alapállapotban a wifi hálózatra sok alkalmazás van ráengedve, hogy úgy ellenőrizheti és letöltheti a frissítéseket, szinkronizálhat, küldhet adatokat, használható helyinformációkra...stb., ezt is érdemes átfutni és a feleslegeseket kilőni, de ehhez sajnos az alkalmazásokat és a beállításokat kell egyesével átnézni és beállítani, viszont felettébb érdemes.
A Bluetooth LE verziós, tehát alacsony fogyasztású, ha az ellenoldallal nincs különösebb gond adott tekintetben, akkor nem húzós a fogyasztása. -
Így nézhet ki a te telefonod
Helyzetjelződ állandóan megy holott ha egy alkalmazásnak szülsége van rá az úgyis megkérdezi bekapcsolja-e ha meg nem használod akkor feleslegesen van bekapcsolva és zabalja az aksit.Mobilneted és wifid Egyszerre mindkettő be van kapcsolva az is teljesen feleslegesen mikor egyszerre úgyis csak az egyiket használod.Az autovaltás ebben a telefonban elég hektikusan működik(magyarul sehogy nem vált).Bluetoothod is állandóan be van kapcsolva holott nem hasznalsz bluetooth eszközt 0-24 óráig.Még azt is meg merem kockáztatni hogy a fényerőd sem automata hanem fix magas fényerőn van mindig.Így persze hogy 5-6 óras kinelzőidők jönnek össze. -
rhonin
senior tag
válasz
Műszakis #8227 üzenetére
Akkuhasználatról is dobj be egy képet légy szíves ha még tudsz.
AOD on/off? Szerintem amúgy elég sokat zabál, nálam kb. az akssiból saccra 10-15%-ot simán kiharapott.
1500-2000 ébresztést csinált 1 ciklus alatt Gsam batteryvel monitorozva.
Bár lehet, hogy valami be volt/van ragadva mivel külső AOD progi is volt feltelepítve igaz el lett távolítva, de ki tudja milyen anomáliákat okozott, hogy korábban fent volt.Mások szerint ennyit nem kellene számítania, emiatt gondolom, hogy nálam nem volt ok ezzel kapcsolatban valami.
Amúgy 2 teljes nap használattal kb. 6 órás kijelzőidő jön össze fele/fele mobilnet/wifi és automatán váltogat.
Auto fényerő mellett. Jó lenne ha el tudnám ezt érni amit te. -
golyós
addikt
válasz
beyruth82 #8222 üzenetére
Igen, félreéretted.
Hiányzik belőle pár dolog, ( például a Néma funkció az valóban néma volt)de a harmatgyenge kamerát nem bírtam továb.
Hála égnek már itt is tiltható alkalmazásonként a teljes net tiltás alkalmazásonként, pl a Neutron Player-nek nem engedsz netet akkor nem jár le az 5 napos próba és nem kell 2000ft-ért megvenni a teljes verziót
A MIUI számológépet is letöltöttem mert jobb mint a gyári Huawei-é.(#8227) Műszakis az komoly
-
Műszakis
tag
válasz
Kavinton75 #8217 üzenetére
-
GEIL
addikt
Most hívtak telenorból....megy végre a rendszerük...kész az új szerződésem és elhozható a telefonom is végre.
-
gusthy
veterán
Nem rossz, nem rossz.
-
golyós
addikt
-
Hovi
aktív tag
Sziasztok. Mate 8-at cserélem 10 pro-ra, de a sim dual standby miatt bizonytalan vagyok. 2 kártyám van. Céges ami csak beszéd és sms, illetve a saját ami csak net. Ha a saját aktív a net miatt, a masikon cseng a bejövő hívás? S ha beszélek, jól gondolom hogy addig nem mehet a masikon a net. A 8-at most igy használom, beszélek közben jön egy kép vagy email a neten amiről beszélek. Köszönöm a válaszokat.
-
deka10
senior tag
válasz
aprokaroka87 #8205 üzenetére
Mobo playert használok most, ha a gyári is tudná a dlnat az jobb lenne.
-
-
zoleeno1
veterán
TWRP és LineageOS támogatást kapott a Mate 10 Pro
Én biztosan nem moddolnám/romolnám ezt a remek rendszert/telót, nem érzem hiányát, de hátha valakit érdekel
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kínos szituba keveredett a Nothing
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- iPhone topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24B1XHS 60Hz FHD IPS 7ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest