- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Mobilaréna teszt: Honor 8 - tisztelet a kivitelnek
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések, továbbá szakmai topikban tilos hirdetni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
clon
senior tag
válasz
dokee78 #1893 üzenetére
Igen (majdnem) mindenkié kék
Ezzel reklámozták már a megjelenés előtt, így a legtöbbeknél priorizált szín lett.Aki 2 kártyával tolja, ráadásul ugyanazon szolgáltatóval az tapasztalt-e olyat, hogy pin kéréskor az 1-es kártyahelyen levő pin-hez tartozó kódot nem fogadja el hanem helyette a 2-es pin-t igen -> a 2-es kártyánál meg az 1-es pin-t
Ezek után viszont hívásnál nem cseréli fel a két kártyát. Viszont az 1-esról neteztem és 1-2 pálcika volt a jelerősség a 2-esnél viszont Full pedig mindkettő ugyanazon szolgáltató (sajnos elfelejtettem tesztelni a 2.es kártyát, hogy hívás esetén nem esik-e vissza ott is a jelerősség). -
törölt tag
Használ valaki Anysoftkeyboard-ot? Akárhányszor elkezdek gépelni az értesítések-nél megjelenik egy üzenet, hogy válasszak beviteli módot. Csak ennél a billentyűzetnél írta ki eddig. Írtam a fejlesztőnek, de 5 napja nem válaszol.
-
törölt tag
válasz
#86973952 #1891 üzenetére
Zárás parancssorral pedig így néz ki. Ehhez szintén kell a fenti letölthető csomag, tehát a c:/adb
Bootloader nyitás:
1. Bekapcsolt állapotban kösd össze a telefont a számítógéppel.
2. A számítógépen nyisd meg a Start menüt, és írd be, hogy: cmd
3. Megjelenik egy parancssor ablak, ebben dolgozz tovább (minden sor végén enter):cd c:/adb
Ezzel belépsz az adb mappába.adb devices
Kiírja az azonosítót: Pl. 1131221321312 deviceadb reboot bootloader
Újraindul a telefon bootloader módban, egy fehér képernyő lesz, egy kis robottal, és némi szöveggel.fastboot oem relock ****************
A kapott bootloader nyitó kódot írod a csillagozott rész helyére-------
Tehát a folyamat ugyanaz, mint nyitásnál. Csak unlock helyett relock lesz a parancsban. Ezzel valószínű relock lesz, de azért érdemes megpróbálni.
Egyébként:
UNLOCK = Nyitott
LOCKED = Zárt
RELOCKED = Visszazárt -
törölt tag
válasz
#86973952 #1318 üzenetére
BL kód lekéréséhez kapcsolódóan a nyitás menete.
2 fontos dolog!
1. A BL nyitás elméletben garancia megvonással jár, gyakorlatban viszont senki nem foglalkozik vele. Másszóval a Huawei szerint elveszti a garanciát, de a szervizben nem szokták nézni.
2. Ez két részből áll:
1.1. Parancssorral ugyan lehet zárni a bootloadert, de locked helyett relocked lesz. Tehát semmi értelme, mert látszik, hogy már nyitva volt.
1.2. A gyári ROM flash nem állítja vissza a bootloadert zárt állapotra.
Megoldás: Fizetős, de orvosolható. Honor 8 is bekerült a DC Unlocker kompatibilitási listájára, így vele zárható nyom nélkül a bootloader. Innen tölthető le.Azért DC előtt ellenőrizzétek le, hogy itt milyen állapotra zárja vissza a BL -t. Szerintem itt is így van, mert már szinte minden Huawei telefonon így működik.
Tehát a nyitás:
1. Bootloader nyitás - előkészület:
1.1. Töltsd le ezt. Csomagold ki a számítógépen a c:/ meghajtó gyökerébe: c:/adb/
1.2. Beállítások --> Fejlesztői lehetőségek --> USB hibakeresés
Amennyiben nincs ilyen a beállítások menü alján, akkor lépj be a A telefonról menübe, majd addig bökdösd a build számot, amíg ki nem írja, hogy "Fejlesztő vagy". Ezután megjelenik a Fejlesztési lehetőségek menüpont.
1.3. Beállítások --> Fejlesztői lehetőségek --> OEM feloldást engedélyezd2. Bootloader nyitás:
2.1. Bekapcsolt állapotban kösd össze a telefont a számítógéppel.
2.2. A számítógépen nyisd meg a Start menüt, és írd be, hogy: cmd
2.3. Megjelenik egy parancssor ablak, ebben dolgozz tovább (minden sor végén enter):cd c:/adb
Ezzel belépsz az adb mappába.adb devices
Kiírja az azonosítót: Pl. 1131221321312 deviceadb reboot bootloader
Újraindul a telefon bootloader módban, egy fehér képernyő lesz, egy kis robottal, és némi szöveggel.fastboot oem unlock ****************
A kapott bootloader nyitó kódot írod a csillagozott rész helyére. -
clon
senior tag
Senkit nem akarok megbántani, de ez a "karcosság" megint túlhúzott dolog.
Nekem nincsen rajta első-hátsó fólia csak egy Nilkin átlátszó tok és heti 1 alkalommal kiveszem belőle, hogy a letöröljem róla a "port", mert a zsebben hordás miatt az üveg+átlátszó vékony tok közé megy a zsebpiszok. Ennek ellenére semmilyen karcolódást nem látok rajta.
- az üveg miatt jobban észrevehető a legkisebb karc is (de ezt lehetett tudni vásárlás előtt, hiszen elöl-hátul üveg)
- az átlátszó tok vékony az ujjlenyomat olvasó használhatósága miatt, ezért a hosszanti részen könnyebben hajlik le a telefon széléről amivel közé engedi a port, stb és mivel üveg a hátlap rögtön jól észrevehető minden ajta
- a teljes tok meg pont az érdekes megjelenését veszi el a telefonnak
- nadrágzsebben és zakózsebben hordva mellé semmit sem téve nekem karc nem lett rajtaAmi még szerintem fontos, az a csúszóssága. Az üveg miatt csúszik a kézből, de én pont nem tapasztaltam tok nélkül mert a kéz nem "tiszta", zsírosodik, izzad, stb és emiatt pont megtapad az üvegen. Ami miatt csúszik az a szuggesztió : üveg -> csúszik és hopp máris csúszik
Valójában a vastagsága vagyis pont a vékonysága és az ujjlenyomat olvasó és az üveg kombó ami a csúszáshoz vezet. A vékonysága és az üveg kialakítás miatt reflexszerűen nem erősebb a fogás és erre jön a hátsó ujjlenyomatolvasás és rögtön nem teljesen stabil a fogás és máris nyer(het) a gravitáció.
Nem kell annyira hímestojásként bánni vele. Szép telefon, jó telefon és nyugodtan meg lehet fogni ugyanúgy mint egy műanyagházas telefont nem fog tőle "összetörni" az üveg rajta sem pedig karcolódni tőle. -
mb9
csendes tag
válasz
lenovomen #1886 üzenetére
Úgy mint a H7, 4G és 2G dual active
Más: 1 hétig hordtam zsebben minden nélkül és sehol nem láttam mikrokarcokat. Szerintem a képernyő védelmével semmi gond, attól függetlenül, hogy senki nem tudja biztosan, GG vagy nem. Viszont a hátlap tényleg eléggé karcolódik, ezt több videóban is megfigyeltem már, szerencsére nekem sikerült vigyázni rá.
-
V@ns
aktív tag
Köszönöm, akkor a listám végére teszem őket
Nem szeretnék vitát szítani, egyszerűen a kamerás képességeket mutatja ez az összehasonlítás, érdekesnek találtam, gondoltam megosztom veletek [link]
Én kellemesen csalódtam az iPhone-ban is, egyből másmilyen fotókat lő, ha nem a gyári appot használják fotózásra
XDA-n nagyon panaszkodnak, hogy karcolódik azonnal a telefon, valakinek megvan a tökéletes első-hátsó fólia + tok kombója már? -
DaWehun
tag
bocsi duplán küldtem el!
-
DaWehun
tag
Csináltam egy összehasonlítást ami nem mondanám, hogy tökéletes lett, de talán jó lesz. Honor 8 és Honor 6 között, 6-osról váltottam 8-asra. A két kép közt nagyjából 1 év különbség van + pár nap. Mit szóltok?
-
peanar
senior tag
válasz
Hedgehog9780 #1852 üzenetére
Működik csak pont azt beszéltük hogy bekapcsolt kijelzőnél kell
(#1853) V@ns
Ha vissza nézed az első hozzászólásaimat, ott egy kisregényt írtam erről a cégről honorshop.hu=mobilasz.hu. Én kétszer kerültem velük személyes kapcsolatba, mindkétszer megbántam hogy hozzájuk fordultam...én személy szerint őket nem ajánlom.(#1860) keszi1991
Nincs köze a kamera bugnak ahoz hogy ki kapja meg a frissítéstMint ahogy már párszor írtam, egyik telóra manuálisan raktam fel a teljes b120 romot, a másik telefon még a mai napig nem jelzi a frissítést. A feleségem azt mondta, hogy ő kivárja
Ha tűkön ülsz, nem győzöd kivárni, akkor telepítsd fel te is a teljes romot -
laci0530
senior tag
válasz
#04331520 #1874 üzenetére
Azért arra is érdemes figyelni, hogy a Unicode karakteres sms küldésnél előfordulhat, hogy egy 160 karakteres üzenetet több sms-nek számláz ki a szolgáltató. Emlékeim szerint a régi Nokia készülékekben is volt ilyen opció, hogy át lehetett váltani a helyes magyar ékezetekre, viszont akkor egyetlen sms üzenetbe csak kb. 70 karakter fért bele. Hogy ez mostanság is hasonlóképp van-e, nem tudom, de érdemes figyelni rá, ha szűkös a keret.
-
dokee78
félisten
Újra kapható a Telekomnál.
-
törölt tag
Megtennétek, hogy küldtök egy SMS-t ismerősnek az összes ékezetes betűvel. Neken áíóőúű ezek a ékezetek nem mennek át.
-
LaciGSM
aktív tag
Sziasztok! Aki használja a 2SIM-et: Tényleg Dual Active a teló? tehát ha mondjuk az 1 SIm-mel beszélek, a 2 SIM is aktív és tud hívást fogadni? vagy Dual Standby és közben leszakad a hálóról??
-
Gregorg
tag
Egyes alkalmazások használatakor a kijelző fényereje változik. Átváltok mozilla browserre és picit sötétebb lesz a kijelző. Kilépek belőle az előző felületre és visszaáll a régi fényerőre.
Ez beállítás? -
törölt tag
válasz
#86973952 #1859 üzenetére
Úgy látom náluk készülék csomagban jár, tehát minimum 2 telefonnál. Azért még rá lehet kérdezni.
"Cégeknek
Kérjen egyedi árajánlatot már 2db készülék vásárlása esetén!
Ha nálunk választ egyedi készülék csomagot, az alábbi előnyöket kínáljuk:14 napos elállási lehetőség
Gyártói Garancia (minimum 12 hónap)
Ingyenes házhozszállítás
Biztosítás kötésének lehetősége
A Prémium-Mobil Kft. támogatja ügyfeleit és segít elérni az üzleti céljaikat. Változó igényeknek megfelelően széles termékkínálatból válogathatja össze a készülékeket. Ha nem találja a rendelni kívánt termékeket, ne csüggedjen, kérjen egyedi ajánlatot arra is. Számunkra nagyon fontos a bizalom, így készülékeinket csak gyártói Garanciával áruljuk.Bármilyen kötelezettség nélkül kérjen ajánlatot a lenti űrlap segítségével:"
...stb.
/Forrás/
-
keszi1991
tag
Nekem még b101, rámegyek h frissités keresése.de semmi!!vmi trükk kell h megkapjam, mondjuk kamera hiba nem.volt nálam lehet nem is kap o m meg?
-
törölt tag
Más EU ország nem probléma, mert páneurópai garancia van. Így, hogy ők ajánlják a közvetlen gyártói szervizes intézést, nagy valószínűséggel rendben van.
Viszont netes vásárlásnál van 14 napos elállási jog. Ez idő alatt le tudod infózni a gyártónál IMEI szám alapján. Illetve hogy valóban jogosult -e a magyarországi szervizelésre.
Egyébként az a "szerencsés" eset, hogy több ország központi szervize a TeleMax ennél a márkánál. Ezért több Huawei/Honor készülék landol nálunk. Pl. Ausztriából is.
-
tsgkmr
csendes tag
Na most segítsetek. Azt írta a bolt, hogy gyártó garancia van minden készülékükre (Honor esetében 2 év). Gond esetén vihetem közvetlenül hozzájuk vagy a szervizbe is. Viszont más EU-s országba szánt készülék. Akkor fogom tudni 2 évig szervizeltetni vagy csak abban az országban tudnám, ahova szánták?
-
V@ns
aktív tag
Köszönöm a válaszokat mindenkinek és a tesztképeket!
Szerintem elégedett leszek vele, ha nem is jobb a Lumiámtól, nem érzem, hogy nagyon nagy visszaesés lesz ez a telefon, bizakodó vagyok.
Tegnap megnéztem a Pólus MM-ben, hogy van-e 64GB arany, de sajnos nincs, áru pedig csütörtökön várható.
A kirakott teszt példányt megnyomogattam, elég epic volt, hogy a feloldás után az első ami bejött, az ez a topic volt a Chrome-ban
Innen rendelt már valaki? [link] -
törölt tag
Jaja. Az tuti, hogy nem ide szánt. Bolti garancia van rá.
Hoorus:
Annak úgy nem sok értelme lenne, mert idejű garancia kiírás értékcsökkentő tényező. Lehet olyan bolt, ami csak az első évben vállalja a közreműködést, de ettől még a termékre 2 év garancia van. A kiírás meg erre vonatkozik. -
clon
senior tag
Ha a bolt vállal 1 év garanciát a hivatalos 2 év garancia helyett akkor az nem biztos, hogy magyarországra szánt készülék - vagy "csak" a Honor készülékeket tünteti ki az 1 évvel, mert a Huawei készülékek mind 2 éves garanciásak az oldal szerint (és van amelyik +1 év regisztráció után).
-
Hoorus
őstag
Nem csak a bolt vállal rá 1 évet? Utána a telemax-hoz nem lehet vinni? Úgy tudom, Ők szervizelik itthon a Huawei telókat..
-
-
Nordik
őstag
Hol látjátok az euronics oldalán, hogy csak 1 év garancia van rá?
Illetve ez a Glamour napok kedvezmény mivel jelenleg akciós a készülék akkor nem vonatkozik ra? Jól értelmezem?
-
clon
senior tag
Az Euronics nem hivatalos partnere a Honor 8-nak, feltehetően ezért az 1 év garancia.
-
clon
senior tag
Ez talán a Mate 8 radio app Link - talán nem az online radió app-ja.
-
dokee78
félisten
Telekom webshop kifogyott,újabb készlet várható.
Rendelhetnének feketét is. -
acelos
tag
Az Euronicsban 123199Ft a 32Gb és 131999Ft a 64Gb.Ha jól tudom ők hivatalos viszonteladó partnerei a Honornak.(P9 is akciós)
-
peanar
senior tag
válasz
ChrisLowe #1820 üzenetére
Igen, a koppintás maradt le a betűk előtt...így már valóban müxik
(#1822) dokee78
Pár tesztképet lőttem én is, semmi extra, minden további beállítás nélkül és nem sok időt ráfordítva.
Az utolsó 6 kép sötétben készült, a sötétebb képek Fénykép (vaku nélkül), a jobban kivehető az Éjjeli felvétel módban. Az utobbinál jobban beállítva, kevésbé remegő kézzel (éjjfél környékén már csak erre futotta) jobb képeket lehet csinálni.
-
törölt tag
Nillkin -nél látszik a képeken, hogy nem ér ki teljesen a fólia/üveg.
Kis segítség, itt a Nillkin hivatalos weboldala, ahol több kép is van. Már ha az eladó nem tette volna ki.
[link]Itt megnézhetitek az összes terméket Honor 8 -hoz kapcsolódóan (IS) leírással együtt angol nyelven.
-
imcsoo
aktív tag
Sziasztok. Nekem is úton van egy Nillkin elő+ hátlapi fólia de így akkor nem is várom ha az se takarja az egész kijelzőt...
Sima fóliába sincs olyan ami legalabb a képernyőt takarná? Ha van linkelknétek?
A kék plasztik alis tok nem rossz amugy.
De a szilikon nekem nem jött be szóval lehet el ajándékozom.Most látom csak.. Nekem B101-es Rom van fent de nem tapasztalol raszteres kamera hibát, így is ajánlatos frissíteni? Bár még nem dobta be a frissítést.
dokee75: ment pü
-
dokee78
félisten
A 60 fps FHD videó tetszik, de az a Slow Motion elég gyenge.
Szerintem következő hónapban beruházok egy kék példányra.
Kár,hogy fekete nincs a Telekomnál.Dwatti Számomra bőven jók ezek a képek.
Estit tudsz mutatni? -
ChrisLowe
csendes tag
Merthogy kopogtatni kell. Megy a kétkoppos képernyőmentés és az összes betűírás. Betűírásnál egy kopp majd húzni a betűt. Nekem egyedül az E nem megy de pl szépen ráhúztam az M betűre a spotify-t, a W betűre az időjárásom így két ikont lespóroltam. 😊
Egyébként elég jó hatásfokkal működik sőt továbbmegyek nagyon bénán kell leírni a betűt, hogy ne ismerje fel. -
Dwatti
addikt
Megjött a garancia a mall.hu-tól
Részletek :
J Ó T Á L L Á S I J E G Y(Garanciajegy)
I. ADATOK
Jótállási jegy (a továbbiakban: ”Jótállási jegy”) az Internet Mall Hungary Kft. (székhely: 1222 Budapest, Nagytétényi út 112., cégjegyzékszám: 01-09-861959, telefonszám: 061-205-3006, e-mail cím: ugyfelszolgalat@mall.hu, a továbbiakban: ”Eladó”) által üzemeltetett http://mall.hu honlapon (a továbbiakban: ”Honlap”) keresztül történt, a Honlapon szereplő termék (a továbbiakban: ”Termék”) tárgyában kötött adásvételi szerződéssel keletkező jótállási jog (a továbbiakban: ”Jótállás”) érvényesítéséhez.
Termék megnevezése: 8, Dual SIM, Fekete
Termék márkája: HONOR
Megrendelés időpontja: 2016.szeptember.27
Jótállás kezdőnapja: 2016.szeptember.30
Jótállás ideje: 2 év / 24 hónap
stb. adatok....
A Termékre 2 éves gyártói garancia vonatkozik, melynek kezdete megegyezik a Jótállás kezdőnapjával!
Továbbiakban mellékelve van egy hibabejelentő . -
espista
senior tag
Felraktam a fóliát is. Jó minőségű. A kijelzőt teljesen takarja, de a fehér keret belsejéig nem ér ki oldalt. Addig jó lesz, amíg rendelek üveget rá.
-
espista
senior tag
Ma vettem a MobileHome-ban Nillkin Super Frosted tokot (ajándék fóliával). Szokásos Nillkin minőség, még nem nagyon fájdalmas áron. A fóliát majd csak este teszem fel. Aki ott akar vásárolni, előtte adja le emailben a rendelését, mert raktáron nem sok mindent tartanak. (P9 Lite-ra is vettem szilikon tokot, meg fóliát. Azok viszont jó áron voltak.)
-
Andrew801
tag
Nekem nagyon nem akar frissíteni a teló. Rékeresek a frissítésre, de azt mondja, hogy nem talál újabbat...
-
mb9
csendes tag
válasz
Sontir Fel #1808 üzenetére
Dupla koppintás nincs. A rajzolás meg kikapcsolt képernyőnél nem működik. (Tudom, így nem sok értelme van)
(#1809) peanar: a rajzolás működik, bekapcsolt képernyőnél és nem az ujjbegyeddel kell csinálni, hanem ahogy a mellékelt ábrán mutatja. Teljesen haszontalan funkció így, de működik.
-
peanar
senior tag
válasz
Sontir Fel #1808 üzenetére
Szia. Egyik sem, ez a része (még)nem működik a romban, valamit elbaltáztak honor bácsiék. A duplakopp nem is fog működni, ennek a beállítása, ki/be kapcsolása teljesen kimaradt a romból, mivel ott az ujjlenyomat olvasó.
-
Sontir Fel
őstag
sziasztok!
kb 3 hete használom a telefont, de a képernyőre rajzolást és a dupla koppintás nem működik. elvileg engedélyeztem, de hiába rajzolgatom a C betűket a képernyőre, nem történik semmi
A telefonom rossz vagy user error van?
-
törölt tag
válasz
Darksiders84 #1803 üzenetére
Nem hiszem, hogy lesz G9. Nova van. Meglátjuk.
dokee78:
Jaja, TWRP -vel nem fog menni az OTA. Egyébként a 3 gombos sem, tehát nem lesz updater.Van amelyiknél felmegy ROOT -ra az OTA, valamelyiknél nem. Mostanában már inkább az utóbbi a jellemző. Mókolt ROM -ra nem ajánlott OTA -zni.
A legjobb az unROOT és a 3 gombos páros.
-
Darksiders84
aktív tag
Valaki tud esetleg valamit hogy mikor várható nálunk megjelenni a Huawei G9?
-
dokee78
félisten
Nézzél youtobe,tele van összehasonlító videókkal.
Én is vaciláltam,de nekem a fémháznál többet ér a +1 GB RAM,ami későbbi Android verziónál jól jöhet.
Az,hogy picit erősebb a SOC a P9-ben az nem igazán érezhező,mondom ezt csak a videók és beszámolók alapján.#1801 Hoorus
Ha jól rémlik,Huawei és Honornál hasonlóan megy.
Ha a gyári Recoveryt lecseréled OTA frissítés,csak akkor fog menni,ha vissza teszed a gyári Recoveryt.porterocka tud nyilatkozni ez ügyben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy tételben - Használt telefon felvásárlás
- Újszerű Oppo Find X6 Pro 16/512 GB
- Edzett üveg: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz 899 Ft
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB független, szürke, Pitaka karbon tokkal és fóliával
- Samsung Galaxy Z Flip7 / Z Fold7 / S25 / S25+ / S25 Ultra új BONTATLAN 3év garancia
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !