- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Én sosem hittem az ilyen DC meg HT féle vakításokban.
"
Vagy vakítás vagy sem. Nem találkoztam még korrekt tesztel, ami minden oldalról körbejárja a problémát. Sajnos ez a teszt sem mélyül el a HT vizsgálatában.
Ráadásul a tesztelők könnyen juthatnak hibás következtetésre.
Ha egy szálon futó programokkal vizsgálom a többmagos processzorok hatékonyságát, hibás következtetésre jutok. Könnyen bebizonyítom, hogy a magok számának növelése, nem hoz teljesítménytöbbletet, tehát parasztvakítás, az egész. Viszonyt az órajel növelése, szépen hozza többlet teljesítményt.Nyilván a HT esetében is manipulálható a végeredmény.
Ha azokat a programokat hagyom be a tesztben, ami hozza az elvárásaimat, akkor:Király, mert legalább másfél fizikai mag teljesítményét hozza a HT, magonként.
Vagy.
Vakítás, mert növekedés helyett, teljesítményt is veszítek a HT használatával. -
-
Az, hogy miben hiszel, az neked kell eldönteni (vannak is erre a célra ilyen célkeresztes épületek
) ezeket a dolgokat, hogy HT viszont ki lehet tesztelni és teljesen objektív értékelni
Csak azt nem szeretem, hogy előre lehordunk dolgokat, amikről még alig van anyag neten
Ha majd lesz tízmillió teszt erről, hogy mire jó és mire nem jó a HT, akkor lehet megalapozottan szidni és dícsérni, eredménytől függően.
(mint pl a PCIE skálázódásról... erről is eleinte csak as szájhagyomány terjedt hogy a 8x már kurvalassú... ahha ja a a 16x sebességét tudja 97%-ban a játékok alatt)
Természetesen azért védem, mert nekem is ilyen van, de még én sem tudom, hogy mire jó
Ezért akarok tesztelgetni...
Ha az lesz az eredmény hogy HT nélkül jobban megy a GTA, akkor már adom is el a p1ts4ba és jön a 2500k @ 4,5GHz
-
-
Ha lesz egy kis időm, majd nyomok game bencheket valami jó kis CPU limites felbontásban értelmes játékokkal rendesen lemérve Fraps-szal. És nem csak így "kb leolvasás" után
Engem főleg GTA, BF, és DiRT érdekelne
Egyrészt azért hogy az ilyen kommenteknek, mint amit te most leírtál legyen is valami alapjuk, másrészt pedig azért mert engem is rettenetesen érdekel, és ez a teszt nem csillapította teljesen a kíváncsiságomat...
-
Elvileg, ha nincs túlzottan kihasználva a gép, akkor valamivel gyorsabban reagál, mert hamarabb tud szóhoz jutni a GUI threadje. Ha viszont ezerrel megy a feldolgozni való, akkor még visszaesést is okozhat, hiszen ugyanazért a fizikai magért küzd a HT által futtatott két szál. Ennek a váltásnak nyilván van 0-nál nagyobb erőforrás-igénye. És sajnos rengeteg program (még a Microsoft Visual Studio is...) annyira kretén, hogy nem figyel a fizikai magok számára, csak indít annyi feladatot, ahány (logikai) magot lát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest