- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Őskoczka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
laci1128
tag
Arra gondolok, hogy programozóként elég nehezen tudod a HT előnyeit kihasználni, a multitasking pedig általában nehezebben kezelhető fejlesztőként...
(Ok, rosszul értve nagyon hülyén hangozhat...
)
A P4 gázságával egyetértek, Cerkákat, kezdeti P4-eket PIII-ak alázzák töredék fogyasztásból, alacsonyabb órajelekkel. -
Benőke
őstag
Nem akartam mást mondani, csak a véleményemet ill a tapasztalatomat írtam le.
A P4 HT -je nem tudom miben volt más. Nem ástam magam bele a procik lelkivilágába ennyire. A mostani prociknál is fen áll ez a "probléma"...
Csak egy felesleges nyűgnek tartom. Vagy oldják meg hogy teljesen szétválasztható legyen 2 szál a processzor magon belül.
Szerintem marketing téren nagyobbat szól a HT mint a valóságban. Részemről ez egy marketing ficsör... -
Benőke
őstag
A HT egy baromság volt az Intel részéről. A programok nem használják ki. Nem is fogják. Mert a HT nem engedi meg a programszálak korlátozások nélküli különválasztását. teljesen világos, hogy lesznek olyan programok amiknek ez jó és amelyeknek ez nem jó. Viszont a programokat nem elég többszálúsítani, hanem a HT -re is figyelni kellene. Mármint hogy mik azok a feladatok amik szétbonthatóak és mik azok amik nem.
HT esetében nem szétbontható feladatok külön programszálba kerülnek és mivel függőség van közöttük ezért nem hogy gyorsulás hanem egyenesen lassulás lesz belőle. Ezért kétélű a kard, mert a saját kezünket is meg lehet vele vágni.Irodai felhasználásban (táblázat, szöveg szerkesztés, pasziánsz, levelezés) lassulás esetén sem okoz gondot a felhasználónak.
Szerverek esetében más a helyzet. Általában nem azért adnak ki pénzt a cégek, hogy lassabb gépet vegyenek, miután bedőltek minden marketingszövegnek és ferdített valóságnak, aztán belövik a cuccot és kiderül, hogy felét sem hozza a marketingdumának. Nem tudom mely területeken hogyan számít a HT pontosan, de egyet igen. Adatbázis szerverek esetén megtáltosodik a gép ha nincs HT. Amiket mi használunk azoknál 50% körüli a gyorsulás. Gyakorlatilag nem hittem a szememnek, hogy letérdel egy adatbázis szerver a HT től. Nem néztem meg mindet, és biztos verziók között is lehet különbség. Ettől függetlenül mellbevágó a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest