Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Zsoca1991102: Kábel kereső / ér pár kereső
- djculture: Éhezők ssd és memória viadala.
Új hozzászólás Aktív témák
-
laci1128
tag
Arra gondolok, hogy programozóként elég nehezen tudod a HT előnyeit kihasználni, a multitasking pedig általában nehezebben kezelhető fejlesztőként...
(Ok, rosszul értve nagyon hülyén hangozhat...
)
A P4 gázságával egyetértek, Cerkákat, kezdeti P4-eket PIII-ak alázzák töredék fogyasztásból, alacsonyabb órajelekkel.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Benőke
őstag
Nem akartam mást mondani, csak a véleményemet ill a tapasztalatomat írtam le.
A P4 HT -je nem tudom miben volt más. Nem ástam magam bele a procik lelkivilágába ennyire. A mostani prociknál is fen áll ez a "probléma"...
Csak egy felesleges nyűgnek tartom. Vagy oldják meg hogy teljesen szétválasztható legyen 2 szál a processzor magon belül.
Szerintem marketing téren nagyobbat szól a HT mint a valóságban. Részemről ez egy marketing ficsör... -
Benőke
őstag
A HT egy baromság volt az Intel részéről. A programok nem használják ki. Nem is fogják. Mert a HT nem engedi meg a programszálak korlátozások nélküli különválasztását. teljesen világos, hogy lesznek olyan programok amiknek ez jó és amelyeknek ez nem jó. Viszont a programokat nem elég többszálúsítani, hanem a HT -re is figyelni kellene. Mármint hogy mik azok a feladatok amik szétbonthatóak és mik azok amik nem.
HT esetében nem szétbontható feladatok külön programszálba kerülnek és mivel függőség van közöttük ezért nem hogy gyorsulás hanem egyenesen lassulás lesz belőle. Ezért kétélű a kard, mert a saját kezünket is meg lehet vele vágni.Irodai felhasználásban (táblázat, szöveg szerkesztés, pasziánsz, levelezés) lassulás esetén sem okoz gondot a felhasználónak.
Szerverek esetében más a helyzet. Általában nem azért adnak ki pénzt a cégek, hogy lassabb gépet vegyenek, miután bedőltek minden marketingszövegnek és ferdített valóságnak, aztán belövik a cuccot és kiderül, hogy felét sem hozza a marketingdumának. Nem tudom mely területeken hogyan számít a HT pontosan, de egyet igen. Adatbázis szerverek esetén megtáltosodik a gép ha nincs HT. Amiket mi használunk azoknál 50% körüli a gyorsulás. Gyakorlatilag nem hittem a szememnek, hogy letérdel egy adatbázis szerver a HT től. Nem néztem meg mindet, és biztos verziók között is lehet különbség. Ettől függetlenül mellbevágó a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16 2023 M3 Pro 36GB 512GB macbook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG25UM58 25 Full HD Ultrawide Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1185G7 32GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

(Ok, rosszul értve nagyon hülyén hangozhat...
)![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)