Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- ricshard444: iPhone 17 Pro Max - Kedves téglám
- siti: Toshiba T3100e (ez is a gázplazma erejével)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- urandom0: Aki használ/használt Giten kívűl más verziókezelőt, mesélne róla?
Új hozzászólás Aktív témák
-
laci1128
tag
Arra gondolok, hogy programozóként elég nehezen tudod a HT előnyeit kihasználni, a multitasking pedig általában nehezebben kezelhető fejlesztőként...
(Ok, rosszul értve nagyon hülyén hangozhat...
)
A P4 gázságával egyetértek, Cerkákat, kezdeti P4-eket PIII-ak alázzák töredék fogyasztásból, alacsonyabb órajelekkel. -
Benőke
őstag
Nem akartam mást mondani, csak a véleményemet ill a tapasztalatomat írtam le.
A P4 HT -je nem tudom miben volt más. Nem ástam magam bele a procik lelkivilágába ennyire. A mostani prociknál is fen áll ez a "probléma"...
Csak egy felesleges nyűgnek tartom. Vagy oldják meg hogy teljesen szétválasztható legyen 2 szál a processzor magon belül.
Szerintem marketing téren nagyobbat szól a HT mint a valóságban. Részemről ez egy marketing ficsör... -
Benőke
őstag
A HT egy baromság volt az Intel részéről. A programok nem használják ki. Nem is fogják. Mert a HT nem engedi meg a programszálak korlátozások nélküli különválasztását. teljesen világos, hogy lesznek olyan programok amiknek ez jó és amelyeknek ez nem jó. Viszont a programokat nem elég többszálúsítani, hanem a HT -re is figyelni kellene. Mármint hogy mik azok a feladatok amik szétbonthatóak és mik azok amik nem.
HT esetében nem szétbontható feladatok külön programszálba kerülnek és mivel függőség van közöttük ezért nem hogy gyorsulás hanem egyenesen lassulás lesz belőle. Ezért kétélű a kard, mert a saját kezünket is meg lehet vele vágni.Irodai felhasználásban (táblázat, szöveg szerkesztés, pasziánsz, levelezés) lassulás esetén sem okoz gondot a felhasználónak.
Szerverek esetében más a helyzet. Általában nem azért adnak ki pénzt a cégek, hogy lassabb gépet vegyenek, miután bedőltek minden marketingszövegnek és ferdített valóságnak, aztán belövik a cuccot és kiderül, hogy felét sem hozza a marketingdumának. Nem tudom mely területeken hogyan számít a HT pontosan, de egyet igen. Adatbázis szerverek esetén megtáltosodik a gép ha nincs HT. Amiket mi használunk azoknál 50% körüli a gyorsulás. Gyakorlatilag nem hittem a szememnek, hogy letérdel egy adatbázis szerver a HT től. Nem néztem meg mindet, és biztos verziók között is lehet különbség. Ettől függetlenül mellbevágó a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 512B SSD RTX 2060 Super 8GB Chieftec HC-10B-OP Zalman 850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 TI 16GB Gamemax Brufen C3 BG 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H170 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB ZALMAN S2 TG A-Data 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 WIFI i9 14900KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3090 Trinity OC 24GB LIAN LI PC-O11D 750W
- Prémium Acer Predator Triton 300 Special Edition gamer laptop i7, RTX 3060 Full Fém ház, újszerű.
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G9 i7-1255U 32GB 1000GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
- Creative Sound BlasterX H6 Gamer fejhallgató számlával és garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 8/256 GB Titanium Gray 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest