Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
fant0mi
őstag
Ha nem tudnam, hogy elvileg lehetetlen, azt mondanam, hogy a ő betu miatt. Problemas hosszu ekezet. Nekem is hibat ad.
Ugy csinald, hogy beirod, hogy mezotur, megnyomod a nagyito gombot es a talalati listabol valasztod Mezoturt. Ne a begepeles kozben feljovo gyorslistabol. -
Digger
senior tag
A minap érdekes hibába futottam bele! Békéscsabáról Mezőtúrra szerettem volna terveztetni vele a 46-os úton, de némi molyolás után hibát üzent. A pontos szövegére nem emlékszem, de azt állította, hogy nem lehetséges a tervezés. Sokat nem bajlódtam vele, a célpont előtti várost elfogadta és elindultam. Aztán mikor Gyomaendrődre értem, itt is hasonlóan hibát dobott Mezőtúrra! Aztán megpróbáltam a Mezőtúr utáni várost úti célnak állítani, azt meg hiba nélkül megtervezte!
Ez mitől lehetett? Miért nem tetszett neki Mezőtúr?
Utcát nem adtam neki, csak a várost választottam ki. -
A héten többször szembesültem az alábbi anomáliákkal:
- M0 4-es út felől megyek M7 felé, írja, hogy térjek le az 5-ösre, Karcag felé, de amikor ráközelítek, látom, hogy azt szeretné, hogy letérjek az M0-ról, felmenjek az 5-ösre, ott forduljak meg, és térjek vissza az M0-ra
- ugyanezen szakasz, M6-os letérőnél ugyanezt csinálta a héten szint minden nap, vagyis, hogy térjek le M0-ról M6-ra, majd egyből térjek vissza az M0-ra
- hétvégén M6-oson mentünk, ott ugyanazt csinálta, tehát pl. térjek le M8 felé, majd egyből térje vissza az M6-ra,
- 6-os útnál ugyanaz - térjek le, forduljak meg, térjek vissza M6-ra.Ezeknek mi lehet az oka? Évek óta használom, nem volt még ilyen hete, a beállításokon nem változtattam.
-
merqree
őstag
válasz
TomBond #8243 üzenetére
Mert a térképre pillantani, vagy nézni luxus.
Aztán, minden navigációs program felhasznalasi feltelei azzal kezdodnek, higy semmilyen karert nem vallalja a felelosseget. Nyilvan, ennek ellenere vannak, akik kocsival belehajtanak egy folyoba vagy toba.Nagyon keves az olyan eset, ahol nem derulne ki, hogy a gepkocsi vezeto "ész nélkül" kovette a navigacios utasitast. Attol, hogy okostelefon, okos navigacio dontenie az embernek kell, es a donteseert o maga felel.
Igoval jartam ugy, hogy egy szerpentitnt ugy akart atvagatni velem, hogy a beallitas ellenere, levitt volna egy foldutra, hogy aztan kaptassak azon, es ne az aszfaltos uton. De vitt mar be az Igo erdőbe, szó szerint, aztan arra a főútra ertem vissza, ahonnan lekanyarodtam az utasitas miatt. Megsem az igot szapulom, mert en voltam a hulye. -
Szili17
tag
válasz
TomBond #8243 üzenetére
Jelentetted őket? Be tudod linkelni hol volt a gond?
Ha igen akkor tudunk segíteni, ha nem akkor csak sajnálni sajnos.Tudod egy ilyen balosnak is 1000 oka lehet (nem 1000 kb 3, de így drámaibb).
Pont a minap beszéltem valakivel aki szerette volna ha itt nem mondja a Waze hogy fordulj jobbra, mert másfelé úgy sem lehet menni. A probléma a következő, ha nem mond semmit, akkor az emberek 99%-ának (aki utána balra megy, amit be kell mondani, mert lehet jobbra is ugyebár) azt mondaná, hogy "50 méter múlva fordulj balra" kb pont itt, ahol most csak simán fordulj jobbra van.
Megtévesztő lenne? Marhára! De neki szent meggyőződése volt, hogy úgy majd jobb lesz. Ilyennek is lehetsz az áldozata, ami sajnálatos, de korrigálható. Viszont csak akkor ha tudjuk hol történt.Hazafelé jövet meg nyilván azért akart mindenáron jobbra vinni, mert más irányba akart hazahozni, de ezt felteszem indulástól fogva csinálta, aztán ez egyszercsak abbamaradt (volna), amikortól fogva már az a jobb út, amin te akartál menni. Vagy választhattál volna másik útvonalat kézzel.
Egyébként meg lehet hogy tegnap is olyan ***** nagy dugó volt Szentendrén mint szombaton és azért nem arra vitt volna? Sosem tudhatod. Ez saját tapasztalat, mentem arra, a Waze nem Szentendre felé vitt volna, de megszokásból arra indultam aztán jött a "hoppá, nem erre kellett volna" felismerés, és 2 perccel később megláttam az okot amint a 11-es úton ácsorogtam a dugóban Budapest irányából Szentendre felé. -
TomBond
aktív tag
Hát lehet hogy én végeztem a waze használatával.
Egy hete szombaton a bükkben köszönhettem neki egy kb fél-háromnegyed órás kirándulást, egy sima jobbra fordulás helyett "fordulj balra" utasítás hangzott el. Aztán a bevitt egy településre ahol megfordított és visszavitt a kiinduló helyre.
Tegnap a pilisben akart világjáró túrat csináltatni velem. Visegrádról indulva a nullás felé minden áron Esztergom felé akart vinni, minden egyes kereszteződésnél mondja, hogy fordulj jobbra, de az út egyenesen vezet, Szentendrére. Aztán kikapcsoltam, és az i-goval szépen hazajöttem.Tudom a fanatikusok ezt is kicsavarják, és én leszek a hülye, aki nem tud használni egy navit.
-
Szili17
tag
válasz
fant0mi #8241 üzenetére
Fú tényleg az elsőre a repülő mód segíthet. Köszi!
Bár nálam amikor ilyen volt ott a telefon szarta el, egyáltalán nem volt hajlandó kapcsolódni a hálózathoz (roaminból hazajöttem), így félreálltam és újraindítottam a telefont.2. meg én iOS esetén hallottam erről a jelenségről, de sajna nem tudok róla semmi többet (nekem a zöld bojleren nem volt még ilyen gondom).
-
marcedli
tag
Nem minden bubira szól. Ha valaki a másik oldalon jelentette, akkor neked nem szól, érdemes figyelni, merre néz a bubi, ha jobbra, az a te oldalad. De sokszor van olyan is osztott pályás úton, hogy valaki szembe jelent (rendőr másik oldalon). Na ilyenkor sem szól, mert attól még, hogy a figyelmeztetés irányát megváltoztatta, maga a jelentés a másik (bal) szegmensen van, amin értelemszerűen te nem is tudsz menni.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Agostino #8229 üzenetére
én majdnem 4 hete bébi vagyok (koronával)
pedig mentem már vagy 400km-t. -
-
Szili17
tag
válasz
Agostino #8229 üzenetére
Ez baromi kiszámíthatatlan sajnos.
Ilyen esetben mint a tiéd is megesik viszonylag gyakrabban és várni kell hogy elmúljon. Ez van hogy 1 nap, nekem legutóbb több hét volt.
Nem is zavart, amíg nem akartam benzinárat frissíteni. :/ Sajnos nem tudok titkos trükkről, várni kell és sajnos nem is új bug. -
Agostino
addikt
sziasztok
elég sok helyen utánaolvastam de megoldásra nem bukkantam. nem mintha nem tudnék létezni a mostani helyzetben, de nemrég új telefont vettem, felraktam a waze-t, vezettem vagy ezer kilométert és még mindig baby wazer vagyok. van valami titkos menete, hogyan lehet helyrebillenteni? vártam pár napot, lassan két hetet is, de semmi változás
-
fant0mi
őstag
válasz
radi8tor #8220 üzenetére
A fixnel van az, amit irsz. A rendorsegi jelenletnel/nemfixtraffinal kene szoljon akarmennyivel is mesz, hogy "rendorsegi ellenorzes varhato".
Akkor nem szol, ha a Beallitasok - Kijelzo es terkep - Figyelmeztetesek az utvonalon menuben a Traffi/rendor ki van kapcsolva. -
merqree
őstag
Nekem a hírlevél szolgáltatás nagyon szimpatikus, amit Marcedli csinál, de nem lehetne sűrűbben kapni? :-)
-
Nono76
tag
Sziasztok! A traffipaxot hanggal már nem jelzi előre? A múlt héten jártam úgy, hogy csak kiírta hogy trafi lesz x méter múlva, de hangot nem adott. Úgy emlékszem régen ez működött, szépen bemondta hogy rendőrségi ellenőrzés várható vagy ilyesmi. Nem a fix trafira gondolok!!
-
Azt írja ki, hogy 2 km-re előttem van valami az útvonalon, majd eltűnik pár száz méter megtétele után, de akkor még mindig 1.5 km-re van, tehát felesleges rányomnom, mert olyan messze nem látok el
Csak az zavar, hogy nem tudom jó szívvel megerősíteni a jelentést, de figyelek az általad leírt anomáliára is.
Köszi a jelentés gombos trükköt.
-
válasz
Braddock #8210 üzenetére
2km-el előtted út szélén álló autót jelez?
Pár száz méterrel szokott maximum.
Minden esetben eltűnik?
Mert az is előfordulhat, hogy csak lejárt az előző jelentés ideje, nem nyomott rá senki a like-ra, ezzel nem hosszabbította meg az idejét, és eltűnik.
Ezt mondjuk tudod úgy ellenőrizni, hogy nyomsz Te is egy jelentést, és ha számozottan jelenik meg jelentés, akkor valóban ott volt, csak valami bugy miatt nálad nem látszódott. (Régen volt asszem ilyen, de kijavították, legalábbis nálam egy ideje nem fordult elő)
Egyébként van gyorsjelentés is. Persze az sem egy gombnyomás tudomDe ha valaki nem tudná, rányomod az ujjad a jelentés gombra, és nyomva tartva elhúzod a képernyő közepe felé. Ekkor felugrik 3 kategória (veszély, dugó, rendőr)
-
Van egy olyan gondom, hogy a Waze jelzi, hogy valami esemény lesz az úton előttem, de mire odaérek eltűnik az oké kézjellel együtt a jelentési lehetőség. Tudom, hogy lehet jelenteni a menüből, de az mégsem egy kattintással történő megerősítés, mint a felugró ablakos.
Szóval jelzi, hogy 2 km-re előttem úton álló autó lesz, de mikor közeledek hozzá, akkor már nem jelez.
Szerintem túl korán jelez bizonyos eseményeket. -
Ide is írhatod, ha nem tutkos, ha pedig igen, jöhet PM-be, vagy emailbe.
Egyébként simán térképhibaként is jelentheted, csak ott fontos a pontos paraméter. Pl utca Északnyugati oldala a páros, és a jelentés helyén van a 32, az utca házszámozása a xy utca felé növekszik.
Vagy valami hasonló -
Nikaré
őstag
Azt hol és hogyan tudom jelezni, ha nem jó az adott utca számozása?
Utóbbi időben előfordult kettő olyan is ami eléggé félre vitt, pl. az egyik körülbelül egy kilométerrel odébb volt.
Találok én mindent a hengerelésen át a kereszteződéssel kapcsolatban, de házszámot nem. -
Szili17
tag
válasz
univerzita #8205 üzenetére
Félreértetted, arra volt kíváncsi hogy van-e magyar TTS hang, ami bemondja az utcaneveket, ha így jobban érted. Ilyen viszont nincs, de látszik egyébként a listából, mert a többi TTS hang is az adott nyelv hangjai között van, magyar meg csak 2 van és egyik sem TTS. Clear?
-
univerzita
addikt
-
poli27
veterán
válasz
univerzita #8201 üzenetére
Es hol lehet fellelni ?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest