Hirdetés
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szili17
tag
válasz
JustInTime #12249 üzenetére
Üdv, elvileg 4.26-os Waze verziótól elérhető (Androidon) a matricás menü. Megnéznéd kérlek ha neked 4.26-os vagy későbbi van, hogy látszik-e és működik is?
Köszi! -
junkpod
veterán
válasz
Donki Hóte #12255 üzenetére
És mikor útközben jön egy fontos telefon hívás és annyira belemerulsz, hogy elfelejted kinyomni?
Ezek csak a te általad kialakított szokások, nincs összefüggés azzal, hogy jó vagy nem jó a waze mostani matricás rendszere.
Múlt hétvégén nekem volt egy bp-praga-bp után, közben cseh csavargassal és hibátlanul navigált végig. -
viktorhu
veterán
válasz
Már megbeszéltük, hogy a régi megoldás nem volt jó Magyarországra, mert felesleges pályakerülő kirándulásokra vitt, hogy ne kelljen fizetni az autópályáért.
Egyébként tényleg javítottak valamit, egy ideje nem kapok ajjajt az egyik telefonon sem.
-
Szili17
tag
válasz
Donki Hóte #12258 üzenetére
Nem azon van a hangsúly, hogy Pesti vagy-e vagy sem. Én is csak böktem valahol a térképen, ahol úgy éreztem, hogy nem feltétlen egyértelmű, hogy merre kell menni, hol kell lejönni, hol kell kikapcsolni a többi naviban a fizetős utakat.
De konkrét esetben tévedtél, az a leggyorsabb, ha fel sem mész a pályára.
Ugyanez Téglásra? Az alatta lévő település, oda meg már jobb a pályán, ne mondd hogy ezt te otthon vagy vezetés közben számolgatni tudod mindig és közben a közlekedésre is kellőképpen figyelni tudsz. -
válasz
Szili17 #12256 üzenetére
Nyilván a hardcore navisok a térképet is tudják olvasni. Ha nem tudják, akkor nem hardcore navisok
Ha HB megyei matricád van, akkor az M3-ról le kell jönnöd a megyehatár után az első lehajtónál (a 338-as útra), ahonnan eléggé kacskaringós eljutni a 4-es útra, tehát ez zsákutca.
Marad a Hajdúnánáson keresztül menő út.
Pesti vagyok, életemben sem jártam se Polgáron, se Újfehértón, de ezt problémát nem 10 perc, hanem 2 perc alatt sikerült átlátni
-
erdey_a
addikt
Sziasztok, iphone se-t használok és olyan gondom van, hogy hiába állítom be, hogy a telefon hangszóróján jöjjenek az utasítások, egy darabog működik, aztán egyszercsak átáll bluetooth-ra. Ami nem lenne tragédia, de akkor meg nem mond semmit, hiába van amúgy a telefon a szekér (audi a1) rendszerével automatikusan összekötve. Nekem tökéletesen megfelelne (sőt, ez volna a kívánatos), ha a telefon beszélne és nem ugrana át magától kékfogra. Egyáltalán miért áll át magától?
Van valami ötletetek? -
Szili17
tag
válasz
Annyival hadd árnyaljam a hardcore profik helyzetét, hogy honnan tudod (minden esetben) biztosan megítélni, hogy neked meddig kéne autópályán menned (és merre)?
Tegyük fel, hogy neked Hajdú-Bihar megyei matricád van és Polgárról Újfehértóra mész, honnan tudod hogy melyik a leggyorsabb útvonal, ha a komplett Európa fizetős úthálózatot kapcsolgatod? Nyilván ha országos lenne vagy HB + Szabolcs-Szatmár-Bereg, akkor M3→4 a legjobb, de ha csak HB van, akkor az utolsó lehajtónál Nyíregy felé elég kacskaringós, lehet, hogy Hajdúnánásnál kell lejönni, vagy az M35-ön Böszörménynél. Hogyan találod ki melyik a jobb/gyorsabb útvonal mehet közben? Vagy otthon vagy hardcore és indulás előtt 10 percig utat tervezgetsz? A középszerű szomszédod, aki meg beállítja a dolgokat már rég úton van. -
Nyilván kényelmes az új matrica-figyelő rendszer, de a hardcore navisok anélkül is jól megvoltak. Nekem pl. az iGO Nextgenben mindig ki van téve a "Fizetős utak" engedélyező ikon a navi főképernyőjén, alapesetben engedélyezve van a fizetős utak használata. Van Pest megyei matricám, ha Pest környékén navigálok, akkor ez a jó beállítás. Ha viszont autópályán már elhagyom Pest megyét, akkor a megyehatárnál kinyomom a fizetős utak engedélyezését és a navi az első lehajtónál már visz is le a pályáról.
Mindent figyelembe véve a középhaladó navi használóknak jó az új rendszer
(Kezdőknek nem jó, mert fogalmuk sincs róla, hogy van ilyen beállítási lehetőség, a profiknak meg felesleges, mert enélkül is kiválóan tudtak navigálni
)
Azt amúgy el kell mondanom, hogy tényleg jól működik a waze rendszere, próbaképpen terveztem egy utat Zakopaneba, de nem pipáltam be a szlovák autópálya matrica meglétét, és a Zólyom - Besztercebánya közötti szakaszon kiválóan tervezett a nem fizetős úton az ott futó fizetős autópálya mellett
-
Faterkam
addikt
-
vaakuum
addikt
válasz
vaakuum #12251 üzenetére
Play áruházból lehetett ráfrissíteni, most úgy tűnik, a legfrissebb verzió került fel.
Viszont érdekesség, hogy még emlékszik rá valahonnan, hogy az elező évben milyen megyei matricáim voltak. Gondolom jan 31-ig ez így marad. Viszont honnan a francból tudja a rendszer? A matricák egy részét benzinkúton vettem. Mi alapján kötötte össze velem? Nem rémlik, hogy megadtam volna bárhol is ilyen adatot korábban.
-
vaakuum
addikt
Samsung telefonon nincs olyan menüpontom a navigáción belül, ahol a matricákat be lehetne állítani.
A névjegyeknél sem találok opciót, hogy frissítsem a programot.
Mit tudok ilyenkor kezdeni vele? -
Szili17
tag
válasz
JustInTime #12249 üzenetére
Szia!
Nincs sajnos, mivel csak akkor visz fel, ha van olyan engedélyed. Akkor van olyan engedélyed, ha beállítod a kliensen.
Sajnos úgy tűnik a profillal nem viszi át, tehát nem lehet telefonról megtrükközni.
Viszont ne add még fel a dolgot teljesen. -
JustInTime
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos az autóban lévő fejegységen, nincs lehetőségem a legújabb waze-t használni, hanem csak egy régebbit.
Van valami beállítási lehetőség, hogy alapból tervezzen autópályára, mert egyelőre nem jöttem rá...Köszi előre is!
-
Szili17
tag
válasz
viktorhu #12241 üzenetére
Esetleg még diktálni lehet, ha nem félsz tőle hogy a hangodat távoli szerveren elemzik (beszédfelismerés).
Ez sem van, beágyazott Google hangereső, csak adni kell a Waze-nek a mikrofonhoz is jogot. (Mondjuk én rég használtam, de akkor viszonylag jól ment.) Illetve az Apple-nak is van valami hangfelismerős cucca, azt még nem használtam. -
dionaea
őstag
válasz
Winner_hun #12243 üzenetére
a playről letöltött utolsó verzió.
-
fant0mi
őstag
válasz
Winner_hun #12242 üzenetére
Jo, hat nem a lozung duma a lenyeg. Arra celoztam, hogy az utobbi idoben eleg sok AA-s hozzanyulkalast olvastam.
-
-
Márton
nagyúr
Jó dolog, hogy tudok saját hangot felvenni, de azért az mégsem olyan minőség.
Van lehetőség otthon jobb minőségben, profi mikrofonnal rögzíteni a hangokat, majd rátölteni a telefonra? Hol vannak ezek tárolva?
Másik kérdésem, hogy azt be lehet állítani, hogy jelezze, ha barátok vannak x km-es körzetben? Pl. nem tudunk róla, de mindketten Debrecenben vagyunk egy adott időben, így lehetne találkozni. -
dionaea
őstag
Sziasztok
Pár éve Wazer vagyok de most úgy néz ki, hogy az eddigi táblagépes navigáció helyett Andoid Auton fogom tovább tolni. Egyelőre puhatolózom, és nézegetem, hogy működik.
Citroen rendszer amin használni fogom illetve amint tesztelgettem egy S8Hát volna pár kérdésem amire nem nagyon találtam választ.
Tehát Android auto OK waze OK viszont ahogy láttam mintha más volna a az autó kijelzőjén megjelenő waze.
-Nem láttam sebesség figyelmeztetést.
-Beállítások nem jelennek meg a fedélzeti kijelzőn?.-Kereső sávot nem lehet eltüntettni?.
Lesz esetleg olyan verzió ami kifejezettem Andoid autóra van? Bár az utóbbi időben nem érzem a fejlesztőkben azt a landületett mint régen. Vagy nagyon a szinfalak mögött kell tevékenykedni.
Mirror linkkel hogy működik van tapasztalat?
Köszi
-
Márton
nagyúr
válasz
Márton #12161 üzenetére
Ezekre még valaki?
Tehát hosszú városnevet mindig teljesen be kell írni, hogy el tudjam kezdeni az utcát beírni?
Illetve ha egy korábbi célt akarok módosítani, pl. csak az utcanevet, azt nem lehet? Megint kezdhetem beírni a várost is?Vagy van valami trükk, amiről nem tudok?
-
viktorhu
veterán
válasz
Winner_hun #12231 üzenetére
Az a megoldásom, hogy két telefon van nálam, így az egyiken általában működik (mindkettőn kb. 50-50 az ajjaj és az útvonaltervezés aránya). De az ünnepek alatt a munkára használt mobilt nem hordtam magammal, így kellemetlenebb volt a dolog.
-
viktorhu
veterán
Most már a második nap, hogy nem kapok ajjajt!
Remélem, történt valami, mert még tegnapelőtt is négyszer kellett újraindítanom a waze-t, hogy egyszer navigálni tudjak.
-
Faby
senior tag
Igen, sokat pályázok, de nem mindig a Waze-zel. Nekem nem egyszerűbb folyamatosan a menüben matatni, matricát hozzáadni, eltávolítani.
Régi verzió:
Egyszer bekapcsoltam, hogy tervezzen fizetős utakon, és megvettem a matricákat akkor, amikor arra mentem, akár itthon, akár külföldön, nem kellett semmit állítani, tervezett szépen, akár külföldön is fizetős pályán.Új verzió:
Ha nem kapcsolom be a matricát minden egyes út előtt, pl Lengyelországba a Szlovák és a Cseh matricát, akkor nem is tervez autópályán! (vagy állandóra bekapcsolom az összes matricát, és lesz@arom, hogy állítgassam folyamatosan, asszem ez lesz a megoldás, ez hasonlít a legjobban a régi beállításra)Nyilván bennem van a hiba, de számomra nem előrelépés ez a fejlesztés, akármennyire is nehéz, vagy összetett lehetett megcsinálni, sajnálom. De nem vagyunk egyformák, és valszeg én a kisebbségbe tartozok ezzel a véleménnyel.
Ja, és engem is rettenetesen idegesített (nem tudom, mostanában nem használtam az alkalmazást) a folyamatosan, naponta többször felugró kapcsold be a matricát reklám, ráadásul nem is releváns módon pl Cseh matricát akart bekapcsoltatni, vagy random valamelyik megyeit.
-
intensa_man
tag
+1 mostani matrica beállítás. Rinyáltam én is a megyei matrica miatt, nagyra értékelem, hogy bele került. Természetesen szubjektív vélemény volt. :-)
-
petir
senior tag
Ha viszont sokat pályázol hozzáadod az országost + megyeid ha lejár az országos törlöd lehet ezt amúgy kombinálni is . Sajnos vagy nem sajnos de ez Magyarországspecifikus - ( micsoda szó
) örülhetünk, hogy lekódolták a fejlesztők...nem kis meló lehett amennyire tudom más országban ilyen megye szintű matricarendszer nincs.
Én is sokat pályázom, napi 200-400kmt megteszek a saját kocsimon csak pestmegyei van - így ha azt használom az országost eltávolítom arra az útra...
Először én is nehezen fogadtam de aztán rájöttem jól össze lett ez rakva !
Én is meg rajtam kívül még sokan sokkal jobban összefoglaltak, hogy is működik ez a matricásdi és hidd el jó ez - Csak meg kell szokni
-
Faby
senior tag
-
Faby
senior tag
Nem tudom, amikor megyei matricákat használtam, én utánanéztem, melyik az a kihajtó, ameddig mehetek, és nem volt belőle gondom. Különbenis, a fő szabály ugye az, hogy a megyehatár utáni első lehajtóig mehetsz az előző megye matricájával, a megyehatárt elég nagy tábla jelzi, utána az első lehajtót nem nehéz észrevenni. Valamint, ha valaki megyei matricát vesz, az rendszeresen jár arra, tehát szerintem nem gond megjegyezni, meddig mehet.
Román példádat bevallom, nem értem teljesen, mivel az országba be se engednek matrica nélkül, ha jól tudom, tehát evidens, ha oda készülök, veszek, vennem kell matricát. Itt szerintem nincs értelme kapcsolgatni, hiszen csak fizetős úton mehetsz.
Ausztria: ha Ausztriába megyek, akkor az tudatos, tehát tudom, hogy vennem kell matricát, és veszek, nem tétel. Véletlenül nem fogok arra keveredni.@(#12218) Ear001:
Én biztos nem sírtam érte
Amikor megyei matricát használtam, akkor ingáztam, ismertem az utat, nem is nagyon használtam Waze-t, hacsak nem a forgalom figyelésére.
Nem tudom, hogyan lehetne máshogy megoldani, de nekem például jobb volt a régi módszer, egyszerűbb volt.@(#12217) Márton
Nem, szerintem nincs ellentmondás. Eddig folyamatosan be volt kapcsolva a fizetős utak, és vettem matricát, ha kellett. Ha nem akartam fizetős úton menni, csak egy kapcsolóval kikapcsoltam. Most, ha ki akarom kapcsolni a fizetőseket, vagy lejárt(ak) a matrica(k) egyesével minden matricát ki kell kapcsolnom. Nekem ez nem tűnik kényelmesnek.@mindenkinek:
Éppen ezért írtam, hogy nekem nem jött be a váltás, számomra kényelmetlenebb a rendszer használata, mint korábban. De kinek mi a használati szokása, biztos vannak, akiknek ez így jobb. Attól még, hogy én nem látom értelmét, nem én vagyok a célcsoport, lehet, hogy van akinek így könnyebb, nem vitatom.
És, hogy konstruktív is legyek: Mi a helyzet pl az utánfutó kezelésével? Ahogy a motorkerékpárt külön be lehet állítani, mint járművet, szerintem lenne értelme az utánfutós opciónak is, márcsak az eltérő sebességhatárok miatt is. Autópályán elég nagy a különbség, 130 vs 80 km/h, az már érkezési időben is számottevő különbséget okoz. Vagy esetleges behajtási tilalmak miatt.
-
canniball
nagyúr
A motoros példánál leragadva két dolog jutott eszembe.
1. Kb. így vagyok én is, a motorra és az autóra nem ugyanazokat a matricákat veszem. Ezért lenne jó ha gépjárművenként lehetne állítani a matricákat, így indulás előtt csak azt kéne kiválasztani mivel utazik épp az ember.
2. A motort valamilyen szinten külön kezeli a Waze; kérdés, hogy vajon azt figyelembe veszi-e ha motorral közlekedik az ember olyan országban ahol azzal ingyenes az autópálya használata? -
vlevi
nagyúr
"Pl megyek itthonról Wroclawba, az Mo-val együtt négy ország, eddig egy kapcsoló volt, és tervezett fizetős úton gond nélkül, "
Kicsit összetettem ez a dolog.
Mert aki vett Pest+Nógrád megyére matricát, de nem akar véletlenül sem rákereverdni megyén kívüli fizetés nélkül Heves megyében a pályára.
Ha kikapcsolod a fizetős utakat, akkor egyáltalán nem használja.
Ha bekapcsolod, akkor pedig Egerig pályán tervez. És, ha csak ritkán jársz arra, akkor nem fogod tudni, melyik az a lehajtó, ahol LE KELL jönni a pályáról.
Vagy esetleg, amikor átruccansz ausztriába. Nehogy véletlenül rátervezzen a pályára, mert akkor nagyon drága kirándulás lesz az...Vagy, más. Románia minden útja fizetős. Ha kikapcsolod teljesen a fizetős szakaszokat, akkor nagyon sokat fog rinyálni, hogy nem jó-nem jó- nem megközelíthető.
Harmadik. Sok országban motorral ingyenesen használható a pálya. pl. Szlovákia. Vagy az előbb említett Románia, ahol motorral nem kell útdíjat fizetni. Magyarországon nem tervezek pályát használni, mert nem vettem matrinyát, de ezen említett országokban nem is kell.
Szóval ez is olyan, mint ahogy te is említetted. Egyezzünk ki döntetlenben, mert jó, hogy külön állítható, de rossz, mert többet kell állítgatni.
Amúgy én is kizárólag navigálásra használnám, semmilyen egyéb funkcióját nem használom, még azt is letiltottam, hogy a naptáramat lássa.
-
-
Márton
nagyúr
"Tudom, hogy kell vennem matricát, és veszek is, de ezt én észben tartom, "
majd később:
"most azt vegyem ki, mert lejárt."
Nincs itt egy kis ellentmondás? Miért vennéd ki, ha egyszer észben tartod?
Ha mégis zavar, muszáj a legújabb verziót használni? Ez nem erőszakos mint a win10 vagy az android rendszer, nem?
-
Astery
senior tag
Megértjük. Ízlések és pofonok különbözőek. Nekem az új rendszer sokkal kényelmesebb mert csak beállítom a matricákat és nem kell vele többet foglalkoznom. Nyilván felhasználási szokástól függ, hogy kinek melyik volt kényelmesebb. Ha vki két autót hajt azt is megértjük, hogy ott is lehet macerás a dolog.
-
Faby
senior tag
Bocsánat, picit hosszú lesz.
Nem írtam még ebbe a fórumba, csak néha beleolvastam, de az új matricakezelés (legalábbis nekem új, nem nagyon nézem a frissítéseket, csak egyszerűen alkalmazom azokat), amit a rádiók is harsognak (ezt sem értem, mondjuk, de lehet, hogy valamiből kimaradtam), nekem nagyon nem jön be, és az én szokásaimmal nem is logikus, felesleges bonyolításnak tűnik. Leírom, miért:
Én csak használom az alkalmazást, van vele jó és rossz tapasztalat egyaránt, mentem már vele több, mint százezer km-t, volt, hogy bevitt a susnyásba, feleslegesen, volt, hogy jól jártam vele, nagyjából egál.
Nekem a régi opció, jelesül a fizetős utak elkerülése on/off sokkal egyértelműbb, sokkal logikusabb volt, mint ez a mostani. Én csak használom az alkalmazást, nem azon keresztül élem az életem, nincs FB profilom, nem vagyok bejelentkezve, nincsenek barátok beállítva (bár, ha jól rémlik, amit itt olvastam, az már FB nélkül nem is megy), nem küldök jelentést, nem igazolok vissza eseményeket, zavarnak a reklámok, a szponzorált üzenetek, (vagy mi a túró az, amikor dugó vagy piros lámpa miatt állok, és feldobja pl a Shell shop meglátogatását. Kösz, ha oda akarok menni, akkor majd odamegyek.). Szóval én csak használom. Nem akarok rajta keresztül zenét hallgatni, semmilyen csatornán, nem akarok semmi közösségi vackot, nem küldök érkezési időt senkinek, csak navigálni szeretnék, a forgalmi helyzettől függően. Éppen ezért, sokkal egyszerűbb nekem azt beállítani, hogy menjen-e a fizetős úton, vagy nem, mint egyesével, mindig állítgatni, hogy van-e az adott útra matricám. Tudom, hogy kell vennem matricát, és veszek is, de ezt én észben tartom, azt pedig csak egyszer beállítom, hogy tervezzen fizetőst is, és kész. Pl megyek itthonról Wroclawba, az Mo-val együtt négy ország, eddig egy kapcsoló volt, és tervezett fizetős úton gond nélkül, most meg állíthatok külön matricákat a Szlovák és Cseh pályákra, és pluszban a fizető kapukat Lengyelo.-ban Nem logikus, nekem legalábbis nem. Nem akarok mindig a beállításokban turkálni, most ezt a matricát adjam hozzá, most azt vegyem ki, mert lejárt. Azt hiszem, értitek.
Nekem a régi verzió sokkal szimpatikusabb volt. -
Dr V
őstag
Sziasztok!
Hallottatok reggel a rádióban, h ne felejtsétek el beállítani az autópálya matricákat a naviban?
Rock fm-en vagy a Petőfin hallottam
-
Sobvan
csendes tag
válasz
Szili17 #12209 üzenetére
Köszi, kipróbáltam, hogy belépek azzal az accountommal, amivel a telefonon beállítottam a matricákat, de sajnos akkor sem veszi figyelembe a matricákat a waze az autó fejegységén. És igen, sajnos az apkmirror szerint is a legújabb verzió, ami 4.0-s Androidon fut, az a 4.0.28.
-
Szili17
tag
válasz
Sobvan #12208 üzenetére
Hadd kérdezzem meg, van-e olyan telefonod, amin elfut a Waze újabb veriója (mondjuk a most aktuális v4.46.2.1)?
Ha igen, akkor olvastad ezt a hsz-t? Ha igen akkor volnál olyan kedves kipróbálni? Hátha működik és segít másnak, ha meg nem akkor legalább tudjuk hogy ez van. -
Sobvan
csendes tag
válasz
Winner_hun #12207 üzenetére
Köszönöm a konstruktív hozzászólást. Így már jól indul az év
-
merqree
őstag
válasz
Winner_hun #12203 üzenetére
-
merqree
őstag
Ennek az útnak a bekötésében kérek segítséget.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
lo Waze, a közösségi “mindennapi” navigáció bemutatása.
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest