Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
BiP
nagyúr
Oké, a nap nagy részében nálunk is megy maga a gép, de monitor kikapcsolva.
Viszont amint leülök elé, a 2 gyerek egyből a nyakamon lóg, mit csinálsz? Szóval lehetőség szerint kerüljük a használatát.
Meg próbáljuk a függőségünket is csökkenteni. Jó dolog a papír. (pl. bevásárlólistára is millió app van telóra, de egyik sem kényelmesebb, mint papírra felfirkantani, és cetlivel járni a boltot) -
Ilyenre gondoltam, hogy Sony A7, benne egy GSM modul MILC_be , tükrösbe még senki nem épített Android telefont pl.
Kompaktba igen, az olyan is volt@looser : Én sem tudok nekik segíteni, ha az Excel mélységeiben van valami, pl. függvénnyel. Én nem használom. Nyilván kéne tudni, meg amikor tudom, segítek is (meg Google állandóan), de ha pl. nem mi supportáljuk a szoftvert, akkor felejtős.
Egyes cégeknél vannak erre kijelölt emberek, akik amúgy userek, de többet tudnak. Ez mondjuk önkéntes alapon még jó is, de többet fizetni nem szoktak érte. :S
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
Lenry
félisten
válasz Rimuru #10732 üzenetére
akkor Turing megbukna az ezres elválasztó felismerésén. legalábbis a mai kalandom alapján.
jön a CSV, vannak benne számok, némelyik legalább négy számjegyű, ezért a CSV-t készító algoritmust készítő programozó úgy gondolta, hogy rendes helyesíróként szóközökkel elválasztja hármasával a számjegyeket.
na ezt próbáld elmagyarázni az Excelnek, hogy akkor a4 200
az négyezer-kétszázat jelent és nem plaintextként egy négyest meg egy szóközt követően egy kettest és két nullát.nem tudod neki elmagyarázni. megadod, hogy a szóköz nem mezőelválasztó. bepipálod, hogy a szóköz ezreselválasztó. ráböksz az importra és hogyan fogja behúzni?
bingó!'4 200
mentségére szóljon, hogy a LibreOffice Calc pont ugyanilyen hülye.[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
-
-
válasz Rimuru #12086 üzenetére
VLC-vel a lejátszott adást is lehet menteni, streamelni, távirányítani a lejátszót...
Mondjuk talán a sima videólinket is lejáttsza Youtube-ról, de amit nem játszik direktben : a tartalék gépre tettem egy Downloadhelper-t, és az aztán mindennek kitúrja a direkt linkjét.
A youtube-dl -nek meg megadhatod, hogy mit mentsen.Nekem ez az általában használt eljárásom hozzá (volt egy jobb, de elhagytam )
youtube-dl -v --extract-audio -f'bestaudio' --prefer-ffmpeg --postprocessor-args "-b:a 256k" --audio-format mp3 videócímeamitmenteniakarszMutogatni való hater díszpinty
-
-
-
Tim82
félisten
válasz Rimuru #12111 üzenetére
NFS-t, SMB-t biztosan tud a Kodi bármelyik platformon lévő változata. Szerintem FTP-t is, csak azt sose használtam.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
-
Lenry
félisten
válasz Rimuru #13585 üzenetére
nem lenne motivaciod hogy elmenj nyaralni a balatonra.
igaználunk nem lehetett választani, kajás zsebbe kapjuk minden hónapban és kész.
nekem így teljesen jó is.[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
-
bambano
titán
válasz Rimuru #25896 üzenetére
gondolom windows... ha ez a feltétel, akkor inkább kukázom az egészet.
meg az is számíthat, hogy mennyire kínzod meg a cuccot.
például akartál a 2x10 gigás ethernet kártyád mellé berakni egy 2x40 gigásat? miközben esetleg fullra pakoltad rammal? gyakran szoktál soros portot használni?Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
fatpingvin
addikt
válasz Rimuru #26307 üzenetére
arra értem, hogy ha már odavizionáljuk ezt mint egy szükséges funkció, mintha az esetek túlnyomó többségében ne lehetne pipeline-okkal megoldani bármit amit az egyszeri júzer vágólapként ismer mint funkcionalitás...
[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
válasz Rimuru #26385 üzenetére
Hat, most megneztem, mert mar eleg oreg volt az info, de nem gondoltam, hogy ennyit valtozott, de... Igazad van, tenyleg baszottnagy lett mar az enyem is, my bad. Swappal egyutt ~60GB. Ezt jol beneztem.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
-
-
válasz Rimuru #26486 üzenetére
Szintén. A verziószám egyértelmű.
@koby11h : "És a swap sem fogyasztja el az SSD-t, mert alig swappel."
Chrome : fogd meg a söröm
De tényleg, bezárom a Chromiumot, és használati időtartamtól függően 4-10GB-t esik a RAM használat[ Szerkesztve ]
-
válasz Rimuru #27484 üzenetére
Wow Már ha valaki nagyon mazo
@Lenry : Próbáltál vele már tunnelt csinálni? A céges-játszós gépen ezért van Putty...
@Bambano : Na ez az... Meg kéne nézni, milyen SSH van fent, és hogy annak hogy mondod meg. Amúgy van OpenSSH Winre, abban esetleg több ilyen lehetőség van. (Vagy hát talán szabványos annyira, hogy lekezeljen egy X forwardot )
-
válasz Rimuru #29659 üzenetére
Na ez jó kérdés, ha nem is biztos, hogy app alapon, de egyedi policyt lehet alkotni, és azzal valamilyen szinten megvalósítani ilyesmit.
Nálunk group alapú cumó a gyakori, ha valahol valami spec. dolog kell, arra lehet csinálni csoport, és abba betenni a usert, gépet."Termeszetesen nem arra gondolok hogy a policyt irja felul"
Létezhet olyan, hogy a globálból jövő AD policyt adminként át tudod billenteni a helyi policyvel, de jobb nem engedni ilyet[ Szerkesztve ]
-
-
-
Pötyi
őstag
válasz Rimuru #36984 üzenetére
2500,- játékpénz egy szájbalökött kapuccsínóért??? ÉS MÉG SZARVIZDÍJJ??? Bakker, bemegyek a pult mögé, félretolom a főpincért az eszpresszógéptől, lefőzöm magamnak és megiszom ott, helyben, hogy ne kelljen kihozniuk, mert egyszerűen nem vagyok hajlandó ilyen ká drága kávéért még plusszba szarvizdíjjat is ráfizetni!
QNX is cool!
-
Tim82
félisten
válasz Rimuru #37281 üzenetére
Ha kapható még, akkor Rania matrica (ilyesmi), de a háttérvilágítást nem fogja "átengedni".
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
válasz Rimuru #37500 üzenetére
Ja, ez lehet a lényeg. Ezek ilyen sokadik használatú cuccok, sosem nyit rajta az ember ilyet Nálam Alpine azon van, amin már semmi komolyabb nem megy. ( Pl. a Linx-en, meg x86-os, 64 bites SBC...)
Viszont ezeken hibamentes. (Azaz : amit egyszer összefaragtam rajta, az működik.)[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz Rimuru #37509 üzenetére
de ahhoz, hogy felrakjak egy glibc-t egy musl rendszerre, se flatpak, se chroot, se semmi ilyen hülyeség nem kell.
de az tény, hogy ezt a fejlesztők zöme nem tudja.egyébként ez az alapvető bajom mostanában a linuxszal, hogy olyan dolgokat "fejlesztenek", amit egyébként a linux tud. felesleges erőforrás pazarlás.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
válasz Rimuru #37506 üzenetére
BTW nekem nincs egyiken sem hackelve... és megy...
@bambano : Ez valahol igaz. Ezektől az alternatív csomagolós megoldásoktól kapok hülyét, de amúgy mivel Linux, mindenki azt csinál vele, amit akar. A Canonical is milyen szépeket szokott vle bukni...
-
-
válasz Rimuru #37547 üzenetére
Nekem se kényelmes a parancsor, DOS alatt is első utam a VC volt , de alap dolgokra az az egyszerűbb, hatékonyabb, de mondjuk scripteket már inkább valami "csak" programozási nyelven írok. Amúgy nektek mennyire megy pl a regexp? Próbálom emésztgetni, de 20 év alatt még most se rutinszerű.
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
totron
addikt
Nem ezen múlik ez. A egyik fajta ember soha nem kerül átfedésbe a másik fajta emberrel, erre kiemelten ügyel az Univerzum. Az említett fajta szánalmas mértékben képes menekülni bármilyen cli-tevékenység elől, még akkor is, ha a Start menüben is pötyögéssel indítja a szoftvertet. Akkor is, ha a GUI megoldás többszörösen bonyolított agyfasz, az ő szemében persze nem. De mit kezd az ilyen, ha egyszer megvakul? Mindez csak egy kimenet, a szocializáltság egy vetülete, az irtózás másik - igazi? - oka, hogy túl nagy logikai utat kellene bejárni fejben a cél eléréséig, s ha nincs előtte vizuálisan/megszokottan/mindenki más által úgyművelten, akkor fúj. Na meg ő nem lesz nyüves kocka, hát elhagyná az asszonyfeleség azonnyomban, távérzékeléssel megérezve a vállalhatatlant.
-
Tök mindegy minek hívjuk szvsz, cmd, cli, console, tty, a lényeg, hogy ugyan arra gondolunk.
Plusz programozási/architekt szempontból ilyenkor első sorban nem is arra gondolunk, hogy valaki majd nagyon keménynek érzi magát, mert tud programot futtatni konzolból, hanem arra, hogy scriptelhető legyen a futtatás, ha és amennyiben ez értelmezhető."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest