Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
koby11h
őstag
Pontosan, én is mindig a gazdasági igazgatóhoz és a tulajdonoshoz küldöm őket!
Érdekelt-e, amikor 3 éve az utolsó katódsugárcsöves monitort is lecserélte az ügyfél? Hát persze! Mert nem mindegy mit cipelek! Nekem már 13 éve is LCD volt (amire vissza tudok emlékezni) és 4-5 éve egy 75 Hz-es IPS-t használok.
Érdekelt-e, amikor az utolsó HDD-s gépet lecserélte az ügyfél SSD-re? Naná! Hisz nem mindegy mire telepítek és min frissítek! Persze nekem már 2013 óra SSD volt a gépemben, de mi ugye nem az ügyfél gépeit használjuk
És persze nem mi döntünk az IT beruházásokról sem, sajnos! A javaslatainkkal pedig sokszor kitörlik a ... -
Ferrari fan
tag
Így kell
Én le se merem írni a munakidőmet, mert meg fogtok kövezni
9-15 hétköznap és ha bármit intézni kellene alatta pl posta stb. akkor simán megoldható, túlóra sok nincs, jah és full HO vanÜgyfélszolgálat vagyok egy személyben+ a főnököm, akia fejlesztő a cég saját programjait felügyelve, telepítve.
-
-
koby11h
őstag
Pontosan! Elkezdte magyarázni nekem a húga és az édesanyja, hogy próbáljam megtudni mit rontottam el, vagy mi nem tetszik neki... Mondom én? Majd elmondja, ha szeretné, én már megkérdeztem, hogy mi a baj, semmi! Elmondtam, hogy ha semmi, akkor én nem tudok mit tenni, mert csak azt tudom megoldani, amit értek... Végül jött és elmondta. Persze egy felfújt dolog volt, amiért utána még bocsánatot is kért
-
vince
őstag
Múltkorában hívtak a gazdaságis kollégák, hogy van egy számla, segítsek már azonosítani, hogy pontosan miről szól. Nézem a számlát, két darab monitorállvány, sok tízezer forintért. Először nem értettem, nem szoktunk külön állványt venni monitorokhoz, aztán gyanús lett, hogy valami hangtechnikai áruház állította ki a számlát. Az állvány cikkszámára rákeresve meg is lett a megoldás, valami professzionális stúdió hangfalhoz (amit a szaknyelv szintén monitornak hív) vettek állványt az illetékesek, szóval nem volt közünk a pénzköltéshez
-
-
zsolt_64
senior tag
Akkor (megmost is) engem csak a java érdekelt, eléggé paráztunk hogy mi lesz, de szerencsésen megoldódott. Az Oracle-s java teljesem el is engedtem, ez az adoptopen teljesen jó...
Éedekes kérdés lenne hogy jó biznisz volt-e az Oracle-nak akkor megvenni a sunt-t , illetve fizetősssé tenni a java-t, ez utóbbiban nemigen látom a biznissz modellt. -
-
net84
őstag
Teljesen jól összefoglaltad...
Ha már a WiFi-nél tartunk. Közintézmény, Cisco rendszer, még a takarítók is egyedi felhasználónév és jelszó kombót kaptak a kapcsolódáshoz (nekik csoportos, a többi dolgozónak egyedi, névre szóló). Mindenkinek névre szólóan osztottam ki és el is magyaráztam mit, miért kap. Jó fél év után meguntam és úgy döntöttem, hogy jelszót cserélek
. Ezzel 2 nap alatt fel is térképeztem, hogy mennyi user használta az én accountomat eddig (tűzoltásnak mindig beütöttem a sajátom, amikor net kellett valamelyik munkaállomásra és nem volt hangulatom a kiselőadáshoz). Onnantól kezdve viszont senkinek...hirtelen előkerültek a korábbi papírosok.
Ugyanitt futottam bele olyan hálózati hibába, amikor sorra IP-cím ütközést jelentettek, leállt a hálózati nyomtatás, a tesztgép nem kapott IP-t és valaki még a rendszergazdai noti IP-jét is lenyúlta. Ha minden és mindenki egyszerre aktív, akkor sem lehetett volna 160-nál több IP forgalomban - de nem számoltam a kiszivárgott központi WiFi kóddal (a hibakeresés elején nem voltam még ebben biztos). Annyira elöntött az ideg, hogy kitiltottam MAC alapján a hálóról mindenkit (aki lenyúlta a rendszergazdai IP-met, azt tiltásba tartottam, úgyis szól, ha nem megy nála a háló és lebukik - a mai napig nem tudom) és lelőttem a DHCP-t, majd nyomtam egy restartot az egész rendszeren. Amikor nálam minden működött, levettem a tiltást és jelszót cseréltem a belső hálóhoz tartozó WiFi-n is...#27532 - hcl - Legalább jó helyen volt csak a nevek nem stimmeltek.
Júzer hív, nem megy az egér:
- próbáltad kihúzni, visszadugni (tudom, köcsög kérdés)?
- igen, de akkor sem működik
- világít az alja (ne bonyolítsuk, fordítsd hanyatt és pont)?
- nem, ez jó vagy rossz?
- megyek...
A felhasználó abból tudta, hogy ő a hunyó, hogy elkezdtem fotózni. Sosem próbáltam addig, de azóta sem. A HDMI aljaztba tökéletes passzol az USB-A dugó. Még némi ellenállást is tanusít, hogy bedugáskor és kihúzáskor is meglegyen a megszokott érzés... -
Ferrari fan
tag
Így van, nálam is volt már hasonló kérdés.
Ez ugyanolyan mint mikor ír vagy hív a user, hogy "nem megy a gépem".
-Világít rajta valami? (már rutinból ez az első kérdés ilyen megkereséskor nálam)
-Igen, villog is.
-Áhh, akkor megy az a gép, csak képet nem ad...Monitor be van kapcsolva?
-PERSZE MINDEN, NE NÉÉZ MÁR HÜLYÉNEK...
-Ok, leballagok (emeleten volt az IT iroda)....
Nézem, monitor nincs bekapcsolva..feltűnik, hogy az asztalon át lett rendezve pár dolog, egyből nézem a monitor hátulját, hát a kis huncut táp kábel nem ki van húzódva
"Minden be van kapcsolva ahaaa..."Ugyanerre az esetre pedig másik változat, amikor az elosztó van lenyomva, de a gépe megint szar...cseréld le!
Egy kolléga mondását átvettem én is, sok esetben igaz, csak vele ellentétben a Usereknek nem mondom a szemébe
"Default-ból minden User hülye." -
-
BiP
nagyúr
Asszony is kap ilyen emaileket, (neki pontos címe van).
És tök más embernek célzott levelek ezek.Persze mivel mindkettőnknek elég generic címe van, évszám minden kutyafüle nélkül, az eltévedt mailek többsége olyan, hogy
- lemaradt a vége, amit McDuglas is ír
- valaki nem tudja a saját emailcímét, és rosszul regisztrál a szolgáltatónál, biztosítónál (ezeket utálom a legjobban). Van átfedés a végéről lehagyott évszámmal.
- a másik fél csak nevet tud, és bepróbálja a névből képzett címet. -
BiP
nagyúr
ahogy begépeltem ugyanazt pont nélkül, azonnal írta, hogy ez már foglalt.
Tehát az is lehetséges, hogy valaki más ezt már beregisztrálta magának korábban.(nekem úgy rémlik, hogy anno én beregisztráltam magamnak mind a kettőt, de a pontossal nem foglalkoztam, és vagy elvette vagy csak szimplán rosszul emlékszem, de már más használja)
És igen, irtó nagy blama. Nem egy megoldhatatlan probléma, de mégsem kezelik le, hanem letudják azzal, hogy az ugyanaz.
-
-
-
-
-
-
E.Kaufmann
veterán
Én is használtam olyat, puttyal, hogy elérjem egy Linux szerver X felületét, amin futott egy böngésző és abban lehetett buzergálni egy szolgáltatást, biztos ami biztos
Na jó, mondjuk ugyanazt tuti elértem volna sima ssh konzolon is, de ha már így mutatták, így csináltam -
-
totron
addikt
"A kaputelefon, kérjük hívja az alábbi számot:" - ahogy kiveszem, most ez virít ott.
Mondjuk ez egy csomó ember számára értelmesnek hat, jelentéstartalom mindegy, az értelmes szövegekből is pont ennyi szűrődik át. Vagy ha végképp nem bírod a nyomást: "Kaputelefon állt itt, most kőhalom".
Nem kezdem megint, de múltkor, mikor írtam, hogy méltatlan ez a mindenes mivoltod ott...hát itt a példa.
Végül sosem a főnök kerül cikibe.
-
-
-
-
Elemental
addikt
Már eleve nem sok emberhez megyek. Akikhez igen, oda meg szívesen. Ez a srác is bármikor jön, akármikor szólok neki.
Csórók szegények, nem akartam még egyet rúgni bele. Ha lett volna tartalék ssd-m, oda is adtam volna neki szívesen.
Csak az volt szar, hogy nem terveztem estig maradni, de csak az lett belőleA slusszpoén amúgy, hogy végül meg sem tudtam csinálni, amit kellett volna. Kukázott valami régi nyomtatót, ahhoz kellett volna drivert telepíteni, de hiába ment végig a telepítő, végül mindig azt írta ki, hogy a telepítés sikertelen. Gondoltam is rátok, hogy valakit megkérek, hogy ugorjon át hozzánk
-
fatpingvin
addikt
ami nincs odaláncolva, ugyebár...
számomra az volt az egyik legnagyobb csalódás a világgal amikor az egyik egyetemi előadónkban a projektor bikacsök vastagságú VGA kábelén kis Elzett lakaton fityegett egy kb 20 centis kis láncocska, aminek a másik vége ugyancsak egy Elzett lakattal tartott fogva egy HDMI-VGA átalakítót.szeretném azt hinni hogy csak az operátor bácsi került idegállapotba és lőtt túl a célon amikor ezt a konstrukciót összehozta, és nem arról volt szó hogy a gyorskötöző és a textilszalag már nem bizonyult elegendőnek...
-
koby11h
őstag
-
Lenry
félisten
meg is van: a Marchetti-féle állandó
-
Top cat
addikt
Ennek is bedőlnek. Bár lehet, hogy nem alaptalanul.
-
Nekünk a sok hülye igény miatt vannak standard cuccok. Egy-egy speciális eset van, tervezők (pl. 3D egér), ipari cuccok, stb., de alaptelefon az a Samu közepes, managernek iPhone, azt' csönd. Monitor 24" van meg másodiknak használt kisebbek. Kamerából is vannak standardok, ha valaki az ipari cuccaihoz mást akar, megveszi, üzemelteti. TV is, gépet adunk hozzá, ami hajtja, de ha nem tetszik az amit ipari területre leteszteltünk, akkor vesz magának, garit intézi, felszereltetést intézi... Fülesből is van standard vezeték nélküli, meg vezetékes.
Itt is volt, hogy ilyen 100 ezres mechanikus billzeteket rendelgettek (azt' vitték haza, mert HO), főninél akkor telt be a pohár.
A legkeményebb az, hogy egy csomó cucc állt nálunk akár egy évig is, mert requesteli, azt' nem jön érte. Így egy idő után, ha valamit nem visznek el, akkor szabad préda
-
F.E.K..
senior tag
Nagyjából ezt írtam válaszként.
@koby11h nem jó, pc kell, mert ugye azon szöveget is szerkesztenek, + legalább két stratégia játékról tudok amivel játszik, és azok csak pc-n vannak meg.
Bár ha csak játékra kell egy valamilyen gép, egy konzol kétségtelenül észerűbb választás, ebben teljesen egyetértek.
-
totron
addikt
Jó, de akkor mi van, ha nem csak fotón fura a gyerek feje.
Ja, járjon mindenki jól, csak tudják mit csinálnak, legyen a fejekben fogalom a szintekről, azaz egészséges önkritika.
Különben a művészvilágban sem sokkal jobb a helyzet, ott másként van a torzulás. Értem én, hogy az van ami van és el is van engedve, mégsem könnyű nézni, mikor valaki pénzzel akarja pótolni az amúgy nemmeglévőeket. Jóllehet a példában szereplő kislány fejébe buzzwordként jutott el csak a profi szó is.
-
KROK640
nagyúr
Egy bizonyos pont felett igazam van, ez kb 8GB.
Azt észrevettem már régebben is, hogyha valamennyivel több RAMom van akkor több a foglalt is, de 8GB felett már nincs különbség. (egyébként a 3GB-t onnan mondtam, hogy megnéztem hogy boot után mennyit foglal a Win10. Az adat 16GBra vonatkozok, de tudom, hogy 8-on is ennyi.
Egyébként ebbe beleköthetünk ezer oldalról, mert pl attól függ mi van az indítópltba, melyik build épp stb, stb. Itt nem a konkrét szám, hanem az arányok amik lényegesek. -
-
-
fatpingvin
addikt
én már elengedtem, szerintem te se húzd fel magad. Kroki koma elég nyilvánvalóan soha nem használt és ebből kifolyólag egyáltalán nem is érti az UNIX logikát, az ismeretlennel kapcsolatban meg érzelmi alapom fenntartásai vannak. csak ezt még nem tudja teljesen a helyén kezelni.
én is mondogathatnám hogy a win mennyire egy használhatatlan szutyok mert agyon van bonyolítva és teljesen átláthatatlan a működése, de ez eléggé hiteltelen lenne mert soha nem használtam érdemben. -
KROK640
nagyúr
-
TESCO-Zsömle
titán
Én amikor beszállok a liftbe, időnként azt a gombot nyomom, ahol épp vagyunk. Ugyebár Honnan -> Mit -> Hová...
Pedig nem vagyok informatikus.
@bambano - Nem érettségi szintű. A zip kicsomagolás kb fájl megnyitásával egyenértékű, az legnagyobb jóindulattal is általános iskola, de oassan lehet becsusszan az óvodai szintre... Szerintem...
-
szebe
addikt
ezt hívják gyűjtővezérlésű liftnek
Meg van, amikor nem sikerül rendesen beprogramozni
Tavaly újították fel a liftet a lépcsőházunkban, kapott fancy vezérlést.
3. emeletről menne le a fsz-re a szomszéd, közben lépek ki a 7. emeleten a lakásból, nyomom a lefele gombot (nincs más), zárok, és addig felhozza a 3. emeletről a júzert, aztán ott pislogunk egymásraAnnak szoktam még örülni, amikor nincs mozgásban a lift, nyomom a gombot, aztán felmegy felsőbb emeletre a lift. Szállnék be bringával, szomszéd meg ott pislog bent
-
BiP
nagyúr
Na, csak leesett, mit akartál mondani a "mire szolgál ekkor a másik gomb?" dologgal.
Végülis igen. Ha hívásra szolgálnak a gombok, akkor valóban elég 1 gomb. Jöjjön, akárhol van. És kész.#26253 dvdbackuper : Tudom mire valók a gombok.
Csak elmélkedünk, hogy mi lett volna, ha fordított szemlélettel lennének a liftek. (ahogy az említett kolléga gondolta, ill. ahogy én is gondoltam gyerekként) -
BiP
nagyúr
feljöjjön a mélygarázsból?
vagy épp nem a földszinten vagyunk, hanem a harmadikon, akkor is 2 gomb kell.
Teljesen ugyanannyi gomb kell, mint ahhoz, hogy merre akarsz menni.De mindegy is, történelmileg így alakult. És összességében valóban így egyszerűbb, mert nem kell azon agyalni, hogy hol van a lift. Azt meg, hogy merre akarsz menni, úgyis tudod.
#26249 zhali1 : Ez tipikusan az a helyzet, hogy mindkét megközelítésben van némi logika.
Más kérdés, hogy valós használat közben melyik a praktikusabb. Valószínűleg ezért lett ez a megközelítés, hogy "amerre menni akarok". -
BiP
nagyúr
Amikor még gyerek voltam, és életemben először találkoztam olyan lifftel, amin nem csak 1 szem hívó, hanem fel-le volt, én is így gondolkodtam. (mert ha le akarom hívni, akkor a le gomb volt nekem a logikus).
Akkoriban azért volt még jelzés, hogy épp hol tart, tehát tudni lehetett, hogy fentről fog lejönni.Aztán rájöttem, hogy pont fordítva gondolkodtak a gyártók. És megtanultam, megszoktam.
#26245 fatpingvin : => Filózófia topik
Amúgy igen, akár másik irányból is csinálhatták volna. De azért az az elképzelés valósult meg, mert nekik akkor az tűnt logikusnak.
Persze vannak, akik ész nélkül csinálnak valamit, mennek a szimpla elképzeléseik után, de azért a mérnökök próbálnak némi logikát is belevinni a dolgokba. Általában. (hogy ez mennyire életszerű, vagy az átlagember szempontjából mennyire kifacsart logika, másik téma) -
flegga92
senior tag
Szerencsére gyorsan távozott, de az év pokol volt. Túlóra nem lehetett, november közepétől februárig otthon voltunk, csúsztattuk a túlórát, közben volt nagycsomó meló amit oda lett adva alvállalkozónak
De még mindig nem sikerült az az előtti állapotot visszaállítani, pedig lassan 10 év eltelt azóta. A gépeket még mindig nem a saját műhelybe hordjuk javítani a külső területről, mert nincs polcon alkatrész és a beszerzés katasztrófa az "egyedi" dolgokra. Közben meg bemegyek egy random kisgép alkatrész boltba és van polcon.
De legalább nekünk is csepegtetnek kis pénzt mint a régi szép időkben, sajnos már nem annyit mint anno. -
-
-
totron
addikt
Embert kell alkalmazni a nem érintett részek érintésére. Részemről mindig figyelek az egyenletes elhasználásra, legyen az pad vagy bill, elegánsabb egy szép öregítés, arról nem is szólva, hogy megsértődhetnek az elhanyagolt részek. Nyomjatok Print Screent, Scroll Lockot.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Sokan találkoztunk már olyan ismerőssel, "üzletféllel", aki minden segítséget ingyen szeretne, és azt is...
- Autós topik
- Assetto Corsa Competizione
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- MIUI / HyperOS topik
- Mikrotik routerek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Vírusirtó topic
- LED világítás a lakásban
- További aktív témák...
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Eladó használt M2 Mac Mini - 8gb ram, 256 Gb ssd
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 32/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Turtle Beach Recon 70 /// Új // Számla+Garancia
- Eladó Apple Mini 6
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest