- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rap, Hip-hop 90'
- Samus: Tomb Raider IV-VI Remastered
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: JBL wave beam 2
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
IO.sys
őstag
Wow, köszi.
Szóval szúrta valami akadémikusnak a szemét, hogy a prefixumokat nem érti a 2-es számrendszer hatványainak bűvkörében. Mert az, hogy 1024, az nem szám. De akkor ezt jó lenne a Winben is foganatosítani, mert a sok hülye el fogja magát számolni xB*24-gyel...
-
Diabolis
aktív tag
Nyert
Mutatta a hálózati kapcsolatot, hirtelen eszembe nem jutott, hogy telepítsem a drivert, hiszen működik....
De hát megszoktam, hogy a win10 felszalad, oszt'jónapot, lehet tolni a többi cuccot. Régen bezzeg az eszközkezelőben nyitottam. Szerintem megint rá fogok szokni.
Ellustultam én is, na.... -
opr
nagyúr
Mi nagyon hasonloba akkor futottunk bele, amikor MAC address utkozes volt a halon. Nem tudom, mekkora az eselye a dolognak, de erosen a nullahoz konvergal elvileg. Konkretan En voltam az egyik szenvedo alany. Nem emlekszem mar ra pontosan mennyi, de bo ket hetig szivtunk vele, mire kiderult, hogy akkor van gond, ha mind a ket gep be van kapcsolva. Vegul csak azert jottunk ra, mert egyszerre volt bajunk, raadasul -netto mazli- ismertuk egymast es elpanaszoltuk egymasnak a bajunkat, es gyanusan hasonlo agyfasz volt, ugyhogy megneztuk mivan.
-
opr
nagyúr
Nekunk (akkor meg szuloknek) az elso modernebb kocsi egy asszem 1.3-as benzines bekalampas corolla volt. Imadtuk, vilagbol kiment, es amig nalunk volt (valahol 5-8 ev kozotti ido) konkretan nem volt semmi baja, egyszer sem.
Az utodja egy full extras 2.0hdi 307 volt, az mar az en mercemmel ki volt tomve minden szarral, kiveve a valtot, az maradt manualis (tempomat, digit klima, automata ablaktorlo meg tompitott meg mittudomen). Ez egy erdekes auto volt, mert ~8 ev es 180.000km-en at semmi baja nem volt, ami nem a mi hibank volt, pedig kapott szegeny rendesen, En is akkor voltam friss jogsis, ennek megfeleloen elkovettem minden letezo hibat is, de gyakorlatilag annyi baja lett, hogy a kuplungot 1 ev alatt kinyirtam (igaz, akkor mar 3-4 eves volt amugyis).A kovetkezo, mar sajat, egy B vectra volt, hasznaltan, olcson, olyan is volt, de szerettuk, kb 1 evig az uton tartott, ami boven tobb volt, mint amit realisan el lehetett tole varni.
Ezutan lett egy lexus is200, na azt nagyon imadtuk. Kuszob rohadt, mint midnegyik is200-ban, azt meg kellett csinaltatni, de ezt kiveve egy zsenialis auto. Nem gyors, de hihetetlen jo vezetni, kenyelmes, el is fertunk benne (nem vagyunk magasak), nagyon megbizhato is.
Annak az utodja lett az is250, es az van most is. Azt is imadjuk, bar nagyon mas, mint az is200.
Ez viszont most szerintem egy darabig marad is, mert nekunk tokeletes, kenyelmes, boven eleg eros, megbizhato es szerintem jol is nez ki, plusz az egyetlen igazi hatranya (magas fogyasztas) se nagyon erdekel, mert nincs napi szinten hasznalva. Jo oreg v6 szivobenya, manualis valto, rozsda sehol, nem szamitok sok bajra. -
IO.sys
őstag
Ebből van, amit a blogodon láttam.
Benzines 2.0 Toyota Corolla Versot szeretnék, csak kíváncsi vagyok, mi a szakértők véleménye. Nálam a diesel nem játszik, napi 2x4 km-t megyek egész évben, közben 3x leállítom. A Versoba is befér a fél Ikea. Hírhedt arról, hogy ha ilyened van, akkor te leszel az ügyeletes mosógépszállító az ismeretségi körben.
-
opr
nagyúr
Igen, nalam is valahogy igy nez ki, plusz jobbra meg ott figyel minimum egy ps devkit (attol fugg melyik, min dolgozok eppen), meg azon egy 4k tv/monitor, meg az asztal alatt a ps3 devkit, de ez utobbi mar kb csak disznek van, azt se tudom, mikor volt utoljara bedugva a konnektorba. De jol nez ki, ugyhogy marad.
Plusz a mogottem levo ures asztalon meg mindenfele kacat, kabelek, multimeter, ragasztopisztoly, forrasztopaka, raspeberry-k, harom monitor, stb, de ezek kozos dolgok, nem csak sajat hasznalatra vannak.
Jah, es az En asztalom meg boven nem a legdurvabb:
Kollegae ugy nez ki, hogy 42" 4k TV, plusz ket monitor, plusz egymason stocolva 4db ps5 devkit, plusz minimum 2db ps4 devkit, plusz minden devkit stoc tetejen egy darab 4k hdr monitor, plusz az apro. -
Chaser
legenda
azokhoz lehet, de mintha nem csak a dell árulna monitort ( :
az nem standard, h kötelezően mellékelnek dp-t kábelt is a gyártók, adott típus függvényePötyi
hdmi -> dsub vagy dsub->hdmi?
digitális jelet könnyű analógra alakítani, fordítva már nem, és azok jellemzően 10e ft környékén vagy afölött mozogtak mikor még néztem őket - persze ami tényleg tudja is amit kell - -
Top cat
addikt
-
bambano
titán
"pontosan ez az ami miatt nem veszem el az asszonyt": külső nyomás miatt nem esküdni az pontosan ugyanaz a befolyásolás, mint tömegeket meghívni a lagziba...
a többire is: ne gondoljátok, hogy a szülők csak akkor gondolják, hogy nekik kell eldönteni mindent egy lagzival kapcsolatban, ha ők fizetik... akkor is, ha nem ők...
-
bambano
titán
"ha rábök a nyomtatásra, az bizony benn az irodában fog kijönni a nyomtatóból, nem otthon.": vagy nem. például ha rdp-n használsz olyan alkalmazást, amihez usb-s kulcs kell (mifelénk a k&h banki szoftvere volt ilyen), akkor a kulcsot a helyi gépbe kell dugni.
szerk: "maga nem ilyen informatikus?": nem, én olyan informatikus vagyok...
-
koby11h
őstag
Mi is így voltunk, lerendeztük szűk családi körben 20 fő, egy polgári szertartás utáni ebéd féleség. És ez is kb. 15 éve volt vagy 100.000 Ft, pedig tényleg semmi extra nem volt benne.
Közös megegyezés volt, és mind a két család támogatta. A távolabbi rokonság kicsit zokon vette, de ez van. Nem akarunk mindenkinek a kedvében járni. Ha meghívnak elmegyünk, viszünk is gáláns ajándékot, Nekik ezt már nem kell viszonozni. -
-
E.Kaufmann
veterán
Az a baj, hogy hiába valami informatikai rendszer, hiába elvileg szakik írták, a program vagy oldal "logikája" megint egy más tészta, azt külön tanulni kellene.
Más tészta, hogy az ember sokféle rendszert ismer és vannak hasonló elvű és felépítésű rendszereket, de gyakran van, hogy spéci, nem informatikai szaktudás kell hozzá, vagy pedig csak a költőnek volt logikus a felépítése, mindenki más meg szívjon vele, mire átlátja. Mi meg kapjuk, hogy akkor mire fel tanultunk annyit, ha ezt se bírjuk kezelni. Néha még rokontól is -
BiP
nagyúr
Ennél a laptopnál még a NAS-om is erősebb
(J5005, 8GB ram, 64-es SSD)Nekem hasonló sztorim volt nyáron: negatívnak indult, de pozitív lett. Szintén keményvalutás fizetséggel
Szomszéd csaj tavaly laptopot akart venni. Egyszer már megszívtam vele, pár éve ugyanúgy laptopot vett, előtte engem kérdezett, mit ajánlok. Elmondtam neki, hogy min.8GB ram, és SSD. Ez alá ne adja. Na, a bátyja "segített neki", vettek egy Asus csajos laptopot, de 4GB ram, 1TB hdd, HD kijelző. Persze, hogy állandóan szenvedett vele.
Szóval újra megkeresett, mert nagyon érik a csere, hullik szét a másik. Elmondtam neki kb. ugyanazt, mint pár éve.Jó, de most intézzem én.
Oké, mi a keret? Mivel nem túl vastag, közalkalmazotti fizetésből, úgyhogy alapból valami használt T440-féleségben gondolkodtam, de kibökte, hogy 150-et szánna laptopra. Fura, de mondom, ebből egy igen fasza 2-3éves üzleti is simán kijön, egy életre jó lesz neki. Mutattam is neki pár jó gépet innen, egyik jobb, mint a másik.
De hát neki mindenképp új kell, és olyan, ami nem ilyen fiús, és mindenképpen 15". Jaj.
Aztán végül találtam neki egy fasza zsír új bontatlan Lenovo 330-at 8.gen i5, 8GB ram, SSD. Nem üzleti, de ez fért bele, ő meg elégedett volt.
6-os Staropramen pakk volt a hála, finom fizetség volt -
DJGABI
addikt
legalább nem vették -annyira- drágán, szerintem most vennék többe fájna, meg fejleszthető, nem forraszott alkatrészek. sztem az első bekapcsolás után lesz nemulass. ez mi, core duo szint? de legalább még ssd sincs
(#4084) Lenry afölött átsiklottam, mondtam vna hogy még 1-1 hetek is számítanak. az alzás itteni reklámot szokták szidni, de még talán az is combosabb ennél
-
-
-
tonyrulez
őstag
A gép annyi memóriát használ fel amennyit csak tud. Ha épp nincs már mit memóriába tenni, akkor a maradékot elkezdi lefoglalni, gyorsítótárazni. Agyam eldobom amikor például Linux DE-ket azzal hasonlítanak össze, hogy mennyi RAM-ot használ ez-az. Ember, van minimum 8GB a gépben, az a disztró meg elhasznál belőle max kettőt, ki az istent érdekel hogy most épp 20MB-al többet fogyaszt a fájlkezelő? De ugyanez igaz Windows felhasználókra, akik elkezdenek memóriát "tisztítani", meg superfetch-et letiltani, mert "jajdejó, több szabad RAM-om van". Aha, csakhogy a boltban mind a 8GB-ot megvetted, akkor miért jó hogy csak 4-et használsz, cserébe lassabban indul minden?
Ugyanez igaz fordítva is: egy futó Chrome egy lappal lefoglal neked 5.2GB RAM-ot, míg másnak 10 futó tab és 5 másik futó alkalmazás (nálam még +1 belépett user) mellett is 3GB felett mozog, és nincs észlelhető különbség.
-
-
bambano
titán
egyszer részt vettem egy isp ászf felülvizsgálatában. beleírtam egy törvényre hivatkozást, majd egy mondatban mögé írtam, hogy miért.
úgy ment ki az ászf, fent volt a weben, a hatóságnál, stb. hogy benne volt a magyarázatom és mögötte a jogi osztály megjegyzése, hogy a törvény hatályos...
meg olyan is volt, hogy anno kellett még telepítő cd a nethez. okos windózer kolléga összeállította, elment a vtcd-nek, legyártották, majd áttolták egy vírusellenőrzésen, ami nem talált csak vagy 2-3 féle vírust rajta. egy részéből pohár alátét lett, a többit bedarálták...
-
IO.sys
őstag
Híjnye. Nálunk annyi a különbség, hogy a csávó ilyenkor megáll, megakad, az agya megpróbál a feladathoz szükséges 100W-ot felhasználni, de csak 1.2W áll rendelkezésére, fel se fénylik, és már kikapcsol. Aztán felolvassa, hogy ide be kell illeszteni az aktuális promóvideónk YouTube linkjét, utána megkérdezi, hogy akkor én most ide illesszem be az aktuális promóvideónk YouTube linkjét? Van nekünk ilyen? És azt hol találom?... Sima kontrolcé kontrolvé?
-
Top cat
addikt
-
koby11h
őstag
Itthon 1 gép, sokszor előfordul, hogy vagy bemegyek valamelyik céghez vagy itthonról elintézem amit kell. Rövid dolgok, de inkább ez mint öltözködés, 15 perc kocsival oda, 15 vissza...
Ehhez sokáig Win7, aztán fél éve már Win10, mert szoknom kell, hogy azonnal tudjak válaszolni különböző Win7 alatt nem létező hibákra (kezdő képernyőnél hiába nyom bármit nem jön be a jelszó kérő ablak, frissítési gondok, tálca fagyás, mi van a gépházban és mi a vezérlőpultban, proxy kezelés...) plusz mindenhol Office 365 aminek a portal-ja böngészős de a tudnivalókat képernyőképekkel elmagyarázni szintén csak Microsoft Office alatt tudom, így arra is rá vagyok kényszerülve. Illetve van még régi vSphere 4.x, az újabb már abból is böngészős hála Istennek, de a régi még megy kettő szerveren is ami már nem lesz megfrissítve. Sőt ne nevess ki de van egy amit néha felügyelek és még NetMeeting-es!
Szóval sok leíráshoz képernyőképhez, kompatibilitás miatt (még macOS alatt futó legújabb Office program is tudott egy esetben kompatibilitási problémát produkálni, nem beszélve a Libre Office-ról). Szóval a kényelem miatt kötve vagyok, és tényleg nincs erőm két rendszert kezelgetni, váltogatni így maradtam jelenleg Win10-en.
Persze ez az én szoc. problémámnem kell irigyelni...
-
cof
veterán
Nem akartam én senkit sem lebeszélni a W10-ről, csak az én tapasztalataim alapján beszélek.
Google fiókot, hogyan lehetne ellopni, ha van rajta 2FA, itthonról beenged de más IP-ről aligha, főleg ahonnan még nem léptem be.
Aliexpress-em van igen, de nincs elmentve a bankkártya, és olyannal vásárolok amit költés előtt töltök fel. Az emberek többsége saját maga adja ki az adatait egy a valóssal teljesen megegyező oldalon többnyire.
De ahogy írtam, én tudatos internetezőnek tartom magam. Szóval 90%-ban az user a hibás, ugyanaz az email/jelszó páros több helyen, stb... Vagy például Backup kódot tárol gmail-on piszkozatba... [A tulajdonos hibája miatt loptak el 30 BTC-t egy Ledgerről]. Felhőben semmit sem tárolok, hanem csak offline, jelszavak, backup kódok stb.
Ui.: Nincs Steam fiókom sem. Tudom ,nem is létezem.
De reggeltől estig lehetne sorolni az ilyesmit.
-
solena
tag
1.
"Szia!
Keresd meg azzal az egeredet. Nem az anyukád vagyok, hogy utánad pakoljak, és/vagy megmondjam, hova tetted."2.
"A varázsgömböm szerint bekapcsolva hagytad az autocorrectet és betett egy plusz szóközt a pont után, vagy valami ilyesmi."Hogy egyesek milyen életképtelenekXD
Hozzám meg most jöttek egy sima regisztráció-végigkíséréssel, fogalma nem volt, hogy mi hány méter. Érdekesek a funkcionális analfabéták.
Ma reggel óta csütörtök érzésem van, pénteki hangulattal. Pedig még csak szerda van
-
bambano
titán
az ilyen de jó hogy látlakkal két bajom van:
1. elfelejtem. ha odamentem valahova megoldani egy problémát, akkor arra koncentrálok, amit közben mondanak, az olyan, mint anyósnál a csákány: jobb fülemen be, balon ki és közben nem lassul.
2. ha nincs írásos nyoma, hogy mit csináltam, akkor nem hiszik el, hogy melóztam. ezért optimális esetben van hibajegy rendszer, amit lehet statisztikázni, és akkor ha megkérdezi valaki, hogy miért lógsz, meg lehet mutatni, hogy mennyi meló van.Nekem egyébként egy fokkal könnyebb a dolgom, mert vállalkozói szerződéssel dolgozom, ami jól van megírva (én írtam...). benne van centire pontosan, hogy mi a melóm, a többire pedig most már nemet mondok. ha olyan a probléma, hogy valóban rám tartozik, akkor én rohanok, megcsinálom amilyen gyorsan csak lehet, majd eltűnök a balfenéken.
-
-
KROK640
nagyúr
Jaja, egyébként pont azért került bele, hogy objektívan megvilágítsam a dolgokat. Nem akarom én itt a saját részemet sem csökkenteni, hiszen így visszagondolva nekem is bőven volt részem abban, hogy odáig eljutottunk, ameddig. Úgy érzem minden kell az összképhez.
Alapvetően szeretek gépekkel foglalkozni, bütykölni, telepíteni őket, és úgy voltam vele, ha ez (legalább részben) megvan fizetve, akkor mindenki örül.
Amúgy ha már így belemásztam a dologba, az utolsó fejezetnél a tanulságokat is gondoltam levonni.
-
-
törölt tag
-
koby11h
őstag
Hidd el jobb mint ha hazaérsz, elmentél két írószer bolt, egy Tesco és egy Penny mellett és amikor beálltál az udvarra, becsuktad a kaput akkor megszólal a lányod, hogy "Apa, holnapra kellene vinni technika órára 15 darab hurkapálcát és egy kétoldalas kartont!"
Na ezért vannak ránevelve, hogy ha megyek értük a suliba és meglátnak akkor mondják ezt el és ne otthonA kollégák az más tészta, írjanak emailt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Sokan találkoztunk már olyan ismerőssel, "üzletféllel", aki minden segítséget ingyen szeretne, és azt is...
- Milyen házat vegyek?
- Automata kávégépek
- Akciófigyelő: két olcsó, de már dokkolós porszívó is akciós a Ranvee boltjában
- Nintendo Switch 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- The Division 2 - Néhány nap múlva bemutatkozik a The Battle for Brooklyn DLC
- Sorozatok
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Építő/felújító topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ) dokkoló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest