Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
net84
őstag
Teljesen jól összefoglaltad...
Ha már a WiFi-nél tartunk. Közintézmény, Cisco rendszer, még a takarítók is egyedi felhasználónév és jelszó kombót kaptak a kapcsolódáshoz (nekik csoportos, a többi dolgozónak egyedi, névre szóló). Mindenkinek névre szólóan osztottam ki és el is magyaráztam mit, miért kap. Jó fél év után meguntam és úgy döntöttem, hogy jelszót cserélek . Ezzel 2 nap alatt fel is térképeztem, hogy mennyi user használta az én accountomat eddig (tűzoltásnak mindig beütöttem a sajátom, amikor net kellett valamelyik munkaállomásra és nem volt hangulatom a kiselőadáshoz). Onnantól kezdve viszont senkinek...hirtelen előkerültek a korábbi papírosok.
Ugyanitt futottam bele olyan hálózati hibába, amikor sorra IP-cím ütközést jelentettek, leállt a hálózati nyomtatás, a tesztgép nem kapott IP-t és valaki még a rendszergazdai noti IP-jét is lenyúlta. Ha minden és mindenki egyszerre aktív, akkor sem lehetett volna 160-nál több IP forgalomban - de nem számoltam a kiszivárgott központi WiFi kóddal (a hibakeresés elején nem voltam még ebben biztos). Annyira elöntött az ideg, hogy kitiltottam MAC alapján a hálóról mindenkit (aki lenyúlta a rendszergazdai IP-met, azt tiltásba tartottam, úgyis szól, ha nem megy nála a háló és lebukik - a mai napig nem tudom) és lelőttem a DHCP-t, majd nyomtam egy restartot az egész rendszeren. Amikor nálam minden működött, levettem a tiltást és jelszót cseréltem a belső hálóhoz tartozó WiFi-n is...#27532 - hcl - Legalább jó helyen volt csak a nevek nem stimmeltek.
Júzer hív, nem megy az egér:
- próbáltad kihúzni, visszadugni (tudom, köcsög kérdés )?
- igen, de akkor sem működik
- világít az alja (ne bonyolítsuk, fordítsd hanyatt és pont)?
- nem, ez jó vagy rossz?
- megyek...
A felhasználó abból tudta, hogy ő a hunyó, hogy elkezdtem fotózni. Sosem próbáltam addig, de azóta sem. A HDMI aljaztba tökéletes passzol az USB-A dugó. Még némi ellenállást is tanusít, hogy bedugáskor és kihúzáskor is meglegyen a megszokott érzés...Read only...
-
-
-
-
-
-
zsolt_64
senior tag
Akkor (megmost is) engem csak a java érdekelt, eléggé paráztunk hogy mi lesz, de szerencsésen megoldódott. Az Oracle-s java teljesem el is engedtem, ez az adoptopen teljesen jó...
Éedekes kérdés lenne hogy jó biznisz volt-e az Oracle-nak akkor megvenni a sunt-t , illetve fizetősssé tenni a java-t, ez utóbbiban nemigen látom a biznissz modellt. -
Tim82
félisten
-
-
vince
őstag
Múltkorában hívtak a gazdaságis kollégák, hogy van egy számla, segítsek már azonosítani, hogy pontosan miről szól. Nézem a számlát, két darab monitorállvány, sok tízezer forintért. Először nem értettem, nem szoktunk külön állványt venni monitorokhoz, aztán gyanús lett, hogy valami hangtechnikai áruház állította ki a számlát. Az állvány cikkszámára rákeresve meg is lett a megoldás, valami professzionális stúdió hangfalhoz (amit a szaknyelv szintén monitornak hív) vettek állványt az illetékesek, szóval nem volt közünk a pénzköltéshez
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
koby11h
őstag
Pontosan! Elkezdte magyarázni nekem a húga és az édesanyja, hogy próbáljam megtudni mit rontottam el, vagy mi nem tetszik neki... Mondom én? Majd elmondja, ha szeretné, én már megkérdeztem, hogy mi a baj, semmi! Elmondtam, hogy ha semmi, akkor én nem tudok mit tenni, mert csak azt tudom megoldani, amit értek... Végül jött és elmondta. Persze egy felfújt dolog volt, amiért utána még bocsánatot is kért
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
Ferrari fan
tag
Így kell
Én le se merem írni a munakidőmet, mert meg fogtok kövezni
9-15 hétköznap és ha bármit intézni kellene alatta pl posta stb. akkor simán megoldható, túlóra sok nincs, jah és full HO van Ügyfélszolgálat vagyok egy személyben+ a főnököm, akia fejlesztő a cég saját programjait felügyelve, telepítve. -
koby11h
őstag
Pontosan, én is mindig a gazdasági igazgatóhoz és a tulajdonoshoz küldöm őket!
Érdekelt-e, amikor 3 éve az utolsó katódsugárcsöves monitort is lecserélte az ügyfél? Hát persze! Mert nem mindegy mit cipelek! Nekem már 13 éve is LCD volt (amire vissza tudok emlékezni) és 4-5 éve egy 75 Hz-es IPS-t használok.
Érdekelt-e, amikor az utolsó HDD-s gépet lecserélte az ügyfél SSD-re? Naná! Hisz nem mindegy mire telepítek és min frissítek! Persze nekem már 2013 óra SSD volt a gépemben, de mi ugye nem az ügyfél gépeit használjuk
És persze nem mi döntünk az IT beruházásokról sem, sajnos! A javaslatainkkal pedig sokszor kitörlik a ..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
Tim82
félisten
azért jutalmul kapott egy új jelszót
Mi lesz, ha azt tudni fogja fejből?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Úb+
De végülis mindegy, hogy fejből melyiket nem tudja.
Nekem ilyenek, hogy
1.
Nem jó a nyomtató, hibát jelez (ticket, ez az egy sor, kicsit hosszabban). User offline.
Nyomtatót nézem, semmi hiba, nyomtatok rá, kérdek valakit, aki ott ül, kijött.
Közben válaszol a user is. Ja hogy minden más nyomtat, csak az Excel nem.
Mondom nyomtass PDF-re, arra is dobja?.
Azt hogy kell?
Leírom neki, hogy hogyan váltson nyomtatót (csak úgy 20 éve dolgozhat számítógépen, ha nem régebben).
Jön a válasz, hogy nyomtat!
Mondom a PDF-re?
Nem, az Excelre!
...nem tudom, mitől javult meg neki, de mindegy is...2.
Kollega ideg, hogy nem megy a kétfaktoros hitelesítése. Az a lényeg, hogy korábban ment többféle appból, de mostanában csupál ki végre mindenfélét a mobilos csapat. Mondom hogy csak a ************* fog menni.
DEŐAZTNEMAKARJA
Mondom wtf.
Mert túl hosszú a jelszava, és azt be kell írni.
De mondom egyszer, amikor behitelesíted.
DEAKKORSEMTUDJABEÍRNI
IT-s.Mutogatni való hater díszpinty
-
totron
addikt
- de annyira meggyőző...
Ezek csak a színeket látják esküszöm. Mindenki lehet béna, a kérdés az, kifejlődik-e a könnyedén meggyőzhető állapotból.- hát nem, mert nem tudom fejből a jelszavam
Szép fordulat és lehetne ez az univerzum általi jótékony kikompenzálása a nő <-> technika veszélyes elegynek, de mindig ott lesz az a mínusz egyedik önkéntelen mesterlépés ami szavatolja a pajzson a rést/supporteri arclevakarástot. Szeresük hát üket, mert úgysem lesz soha más. -
KROK640
nagyúr
"úgy, hogy általában nem a turbómagyarok a leghegyesebb nyilak a tegezben." . és milyen igaz.
Épp a minap kellett eléggé részletesen kifejtenem az egyiknek, hogy Kárpátalja mostani visszacsatolása miért is nem lenne annyira jó ötlet, és ha ezen gondolat vezérli miközben erősen oroszpárti a háborúban, akkor nyugodtan újra lehet gondolni az egész történetet.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
- Tetszik neked a titkárnő Gizike, de nem szeretnéd zaklatni. Milyen formában közeledhetsz felé?
- Lenne egy jó ötleted a csapatépítő tréningre, sörpong.
- Vagy csak valami bérügyintézéssel kapcsolatos dologgal, mert azt hitted, hogy a bérszámfejtés is rá tartozik (amúgy egyes kis cégeknél a bérszámfejtő a HR , sőt konkrét ERP-ben HR modulnak is hívják a bérszámfejtő modult )Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
koby11h
őstag
Mit csinálnak?
- felrakja a hálózati meghajtóra egy nyitott mappába a dolgozói magán email címlistát (ahová a bérpapírokat kérik), jelszavazatlanul és amikor mondom, hogy gödöpörö, akkor megijed...
- elfelejt szólni, hogy az új ember mikor jön és csodálkozik, ha nincs előkészítve új laptop
- elfelejt szólni, hogy az új ember nem is jön, mert kapott jobb ajánlatot és ne várjam a gép átadással fölöslegesen a tárgyalóban
- elmondja, hogy miket kell betartani a cégnél szabályzatok és furán néz, ha jelzed neki, amikor megszegi, sorozatosan, többet isSzóval azt tudom, hogy mit csinál napközben, azt nem tudom csak, hogy a fizetését miért kapja?
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Ja, ez nálunk rendszeres. Vannak erre módszerek
És hogy mivel zaklatod Jön a levél, hogy elektronikusan kell elfogadni az új munkaszerződést (cégben változás miatt kell).
Levélben egy darab link se, csak képernyőképek.
Azonnal válasz, hogy OK, de hol van ez a cucc? Mert valamelyik HR felület, de hát én pont ugyanannyira vagyok hajlandó tudni, mint ők a mi szabályainkat...Mutogatni való hater díszpinty
-
Top cat
addikt
" - mi faszér tart este fél8-kor még online akármit? "
[ Szerkesztve ]
-
szebe
addikt
- mi faszér tart este fél8-kor még online akármit?
MLM kalapom.#28657 BiP
Notórius "késő" kollegák rendre 5-10 perccel később érnek be a reggeli meetingre (ha épp nem HO-ban vannak), attól függetlenül, hogy fél 9, háromnegyed, vagy egész volt épp a kezdés."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Milyen munkakör? Kettővel ezelőtti helyen pl. a training csoport globálba' dolgozott a magyar telephelyről. Tehát simán tartottak oktatásokat amcsiknak este 10-kor.
Csak mondjuk nem gúgli találkán...
De mondjuk hogy a távoli félnél mi a gond... hát, azt majd az ottani IT.Mutogatni való hater díszpinty
-
-
Na igen, az üveg valami kolloid, elvileg meg tud folyni, de ez inkább nagy tömegnél számíthat és állítólag a régi (középkori) üvegtáblák sem attól lettek megvastagodva alul, csak úgy sikerültek, de egy ideig azt hitték, ez az üveg megfolyása.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple notebookok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gitáros topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Eredeti játékok OFF topik
- Dell notebook topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- További aktív témák...
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest