Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz hobizoli #24398 üzenetére
Nyilván az i3, bár ha van otthon Core2, és nincs 13k-d... Akkor elég egyszerű.
"de meg ha 10k vs 15k az aruk, akkor sem 50k a diffi"
Az előbb még 50-esből kijött
Mondjuk nem mindegy, hogy lap+proci+RAM kell, vagy mellé még SSD + akármi is.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz jokeph #24387 üzenetére
Aha, az könnyen lehet, hogy majdnem turbóját láttam.
az I3-8350k és az I3-9350k igazán mókás darabok, anno nagyon izgalmasnak tartottam ezeket a K-s I3-asokat (kár h a 10th genben nem volt, bár lehet h akkor most I3-mam lenne), mert gyakorlatilag olyanok mint egy régi K-s I5-ös, jó magas órajellel, a 9350k-nál már turbó freki is van ...
A turbó órajelből (4600MHZ) arra következtetek, hogy még a legszarabb példányok is elszaladgálnak 5GHZ környékén egy jobb lapban. 4C4T 5GHZ, 8MB cache, játszani szerintem még ma is kiválóan alkalmas.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Két munkahellyel ezelőtt, 2016 elején kipróbáltam. Nem volt szinte semmivel lassabb az akkori 10. A mostani 20H verziók már lassabbak lennének.
Minek pöcsölni régebbi gépekkel - mondjuk mert nem akarsz elkölteni 50 ezret.
@Top cat : Ezek még megoldhatóak lennének, de ez alapból átverés...
-
-
KROK640
nagyúr
válasz jokeph #24383 üzenetére
Igen, mobil proci. És egyetértek, nekem sem kéne ingyen se, tegnapra se. Ráadásul mint írtam tök alacsony órajele van, nehogy véletlenül valamihez elég legyen. 2014-es laptop, de szerintem már akkor is max 2010-es programok futattásáig merték ajánlani (Bár a Phenom 9500-asomat még ígyis bőven lenyomja, pedig annak van 200MHZ órajel előnye is)
Neki valami 4500RPM-es HDD volt benne, pokoli lassú volt, a gép bekapcsolása/újraindítása szó szerint hosszú perceket vett igénybe.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
nagyúr
válasz KROK640 #24386 üzenetére
i5-7600k, de nincs húzva, amit láttál az a turbo clk nagyjából (hivatalosan 4,2 GHZ) és a HD 630-as IGP-vel használom.
Kb. ua. mint az i3-8350k és az i3-9350k.
A korábbi i3-asokat és az i5-ket is minden téren kenterbe veri.#24391KROK640: a 7600k-m csúcsban 4,9-et tud, napiban 4,5-ön szoktam veretni (itt még elég az 1,25 Volt Vcore - ebből lejön még a Vdrop - ez kb. 0,02 Volt feszes LLC-vel) ha nem az IGP-t használom.
Ramokat (2*8 GB) is be tudtam mellé lőni 3866 CL15-15-15-38 1T-re, anélkül hogy széjjel feszeltem volna az IMC-t, valszeg plussz kakaóval menne 4000-et is.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #24372 üzenetére
Szerintem teljesen jogos amit írsz. Ha napi használatra kell, akkor haswell I3 a minimum minimumja. (retrozni nyilván más)
Zoltán haverom apukájának mai napig egy E8400 + 3GB RAM + 640GB HDD-s a napi gépe. Az alaplapon elszállt a hálókártya, így most wifivel keccsöl... felmerült, hogy jajj honnan tudna egy hasonló lapot keríteni? Aztán mondtam, hogy ne már, rákölt X ezer ft-ot és ugyanez maradjon??? 3GB RAMmal manapság létezni? Végülis ott kötöttünk ki, hogy 50K körül kap egy 8GB RAMos 4th gen I5-öt (ami azért sokkal durvább mint egy E8400), ennyiért kis szerencsével még 128/256GB SSD és egy 1TB-os HDD is belefér. Amikkel meg az öreg játszik (Diablo 2, WOW) azok bőven elmennek egy ilyen CPU IGP-jén is.
Amúgy ha pedig 5-10 évente nincs az embernek 50-60ezre egy új gépre, akkor régen nagy bajok vannak, és nem az elavult gép a legnagyobb gond...Öcsém Pentium G-t hajt, MSI Z97-es lap, Pentium G3250, 4GB RAM, GTX960 2GB, 120-as SSD meg 1TB HDD. Épp tegnap mondta, hogy összetol vagy 4-5 kilót aztán rakjak neki össze valami új korszerűbb gépet, mert ezt erőteljesen kezdi "kinőni". Nem is csoda, látom, hogy szegény gép hogy megy, a hajamat kitépném ha ilyen gépem lenne...
-
nagyúr
Én tudom hogy jó. És értékelem is, elvégre 2008-as az alaplap és ez a legfiatalabb alkatrész, na jó az a CPU hűtő, mert az korábban az 5600X-en volt, oda kevés, erre tökéletes - Wraith Prism RGB.
#24382KROK640: jah, hogy mobilproci.... na az ingyen tegnapra se kéne.
HDD amúgy is katasztrófa, pláne az 5400 RPM-es (vagy kisebb RPM-es) 2,5"-os példányok.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #24369 üzenetére
Laptop. 4th gen I3 van benne, de valami bitang alacsony 2GHZ körüli az órajele csak, 2C/4T, 4GB DDR3 RAM és egy 500GB-os SSD. Ezt az SSD-t én tettem bele neki, mert előtte 500-as HDDje volt, de olyan élhetetlenül pokoli lassú volt a rendszere, hogy egyszerűen nem bírtam nézni.
Csak netezni megteszi neki. Csak azt kéne megszoknia, hogy 20-30 tab a chromeba nem kell.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #24351 üzenetére
Egyetértek, kivéve a retorzás.
De amúgy én is azt mondom, hogy akinek Haswell I3-nál régebbi gépe van az inkább cserélje le.
Tavaly márciusban váltottam haswell I3-ról 10400F-re, és ég és föld a különbség a két gép között. Akkor jöttem rá, hogy a I3 4330 már csak használható volt, de nem jó.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Tim82
félisten
Van itthon egy HP DC7800 SFF (benne egy
Q8400X3320, szintén 4*2 GB DDR2, GT1030, SSD, USB 3.0 bővítőkártya), Win 10-zel ebből "gamer gép" lesz "vidéki birtokainkon".[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
nagyúr
válasz KROK640 #24365 üzenetére
Nem annyira nagy tragédia, nálam a 16 GB-ból (IGP-vel megyek) összesen 8,5-9 GB a használt memória, ebben benne van a Chrome a fix 40 nyitott oldalával, YT non-stop megy...
A Chrome 4 GB alatt használ, a többi az OS-é (W10x64 PRO) és egy sereg futó cuccé...#24372hobizoli: de-de, ahogy #24374Tim82 is írja, Intelnél lehetett az IGP Intel vagy nVidia, AMD-nél meg ATI vagy nVidia.
#24376--ka: simán megy vele, miért ne menne... nálam pl. ezen (is) hasít a W10x64 PRO:
AMD Phenom II X6 1090T (előtte Opteron 1381), Asus M3A78-EM + ATI HD 3200 IGP, 4*2 GB DDR2 800-as ramok és természetesen SATA SSD, YT 1080p-s videót még az Opteron-al is vitte...#24378Tim82:
S ha még dobsz neki némi csillámpóni RGB-t, akkor az +10% FPS.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
...pedig tökre élveztem a múltkor kipróbálni, hogy a Q9500, 4×2GB DDRII 800, GT630, SSD kombó milyen jól hasít Windows 10-zel!
Olyan vagyok, mint Putyin: egy beteg állat!"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
fatpingvin
addikt
-
Tim82
félisten
Core2-nel meg nem volt IGP
Ami egyszerűen nem igaz: a prociban nem, az alaplapon általában már igen...
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
akkor se
Core2-nel meg nem volt IGP, meg mai web oldalaknal egyre szopobb egy qrva regi videokalyha, ami abbol az idoszakbol szarmazik, hogy egy beagyazott videonal seggre ul az egesz a plusz dVGA erteke/ara miatt nem is olcsobb...meg ha igazabol frutti az is
meg a RAM mennyiseget is korlatozza, hogy DDR2-s
2x4GB-t lassan tobbe kerul osszerakni DDR2-bol, mint DDR3/DDR4-bol
Haswell IGP-je tud HD-t is, szokott lenni HDMI kimenet is USB3.0 alapbol az anyulapokonaz ennel oregebbeknel ez elegge necces, vagy pont annyiba kerul erte, mint a 1150-s i3 is
de akkor meg miert venne az ember a regebbit?Haswell i3-t lehet venni itt a HA-n 2.5-3k-ert, tavaly vettem ennyiert tobbet is
annyiert milyen Core2Duo + dVGA-t lehet venni, ami ugyanazt tudja?
a RAM is ugyanannyi hozza vagy akar tobb is, a deszka kb annyival dragabb az i3-hoz, mint amivel a C2D + dVGA a i3-nal tobbe kerul
azaz osszesegeben nagyjabol ugyanoda jossz ki arban, vagy van ~2k diffi, ami manapsag egy doboz cigi ara (annak aki dohanyzik...)
wow
ennyiert megeri egy +5 evvel regebbi rendszerrel keccsolni, mikozben igazabol a Haswell is ~8 eves mar?plusz 1150-s i3-nel akad HDMI kimenet is, hogy 32"-s "kiszuperalt" HDready 1366x768-s TV-n nezd , meg USB3.0 is, hogy vmi ncore/torrentbolti HD videot pikk-pakk lemasolj pendrive-ra
8-10 GB-t frutti USB2.0-n lemasolni, az azert koszi...
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
KROK640
nagyúr
Én barátnőm ugyanezt csinálja. 4GB RAM mellett huszonsok-harminc tab van neki nyitva, aztán csodálkozik, hogy időnként összeomlik a chrome, és akkor állhat neki újra nyitogatni, pár napig megy, aztán újra összeomlik.
-
Top cat
addikt
Valami C type-ok húzták le pár forinttal.
Azért sem lenne érdemes már ezzel a géppel foglalkozni, mert a ténykedésük eredményeképp a gép kikapcsolhatatlan lett. Hiába állítod le a rendszert, mert leáll és egyből újra is indul. Csak a táp főkapcsolójával tudja kikapcsolni.
A 8.1 nek 2023. jan. 10.-én szűnik meg a támogatottsága.
-
bambano
titán
válasz fatpingvin #24362 üzenetére
milyen os??? nyilván windows 11. lololol...
debian.
két rs232-es port van egy pcie 1.0x1-en.
semmit.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
fatpingvin
addikt
-
senior tag
válasz Top cat #24358 üzenetére
Bizonyos, nem ajánlott dolgok miatt hétfőn reggel már másodszor nem boot-olt a Windows 10-es rendszerem és dolgozni meg kell. Nem vártam meg a harmadik alkalmat.
...és ha már telepítek (adatmentés, telepítés, visszaköltözés), akkor kipróbálom a 11-est, gondoltam.
Úgy néz ki, hogy marad. A 10-es licensszel aktiválódott, szerintem gyorsabb is kicsit. Kevesebb RAM-ot eszik, igaz egyelőre száműztem a Chrome-ot is, csak Edge-zsel próbálom használni, kíváncsi vagyok meddig bírom."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
BiP
nagyúr
Windows 8.1 32 bit kevésbé volt használható egy Pentium 4 641 (631?) + 2×1GB DDRII 667+ i945G gépen, mint a Windows 10 64 bit a fent vázolt konfigon.
Ezzel a kijelentéssel kapcsolatban elég szkeptikus vagyok, de nem voltam ott. Akár úgy is lehetett.Ez quantum ugrás lesz!
Az.
Én is úgy vagyok vele, hogy egy 4.gen i5 SSD-vel kijön 50e-ből, akkor nem is értem, miért pöcsölni régebbi gépekkel. Max. retró hobbiból.[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz fatpingvin #24355 üzenetére
emlékeim szerint be van kapcsolva...
de meg fogom nézni.
kösz a tippet.de ha már hardver: van egy soros port kártyám, aminek az interruptját nem látja a kernel. ha pollingra állítom a drivert, akkor nagyjából megy. erre is van ötleted?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
válasz Top cat #24345 üzenetére
Az egy ezer sebből vérző dolog na.
Madárfogós volt, vagy sima idióta?@--ka : Mostanra már minden OS arra épít, hogy úgyis gypors a háttértár.
Linuxok kevésbé, de ott is észrevehető. A Win8 meg különösen úgy volt belőve, hogy swappelt, ha kellett ha nemLátnád a virtuális Win10-t nálam AMD A8-3850, 12GB RAM (8GB a virtuálgépé), RAID-es winyók. Percekig tér magához...
8.1 már nem supportált, nem? AKkor meg kb. mindegy, hogy az, vagy 7.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Top cat #24354 üzenetére
Ez quantum ugrás lesz!
Irodai gépemre tegnapelőtt telepítettem Windows 11-et; i5-4440, 2×4GB DDRIII 1600MHz, 500GB SSD SATA3. Hibátlan.
Mielőtt kérdezné valaki, igen, meg kellett hozzá néznem egy Youtube videót..."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
fatpingvin
addikt
válasz bambano #24339 üzenetére
nem tudom mid van, de nekem a biosban be kellett kapcsolnom az "above 4G memory mapping/crypto mining" fantázianevű opciót amikor a videokártya, a 10G Ethernet, a SAS HBA és a SATA/IDE RAID vezérlő mellé még beraktam egy SCSI vezérlőt.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Top cat
addikt
válasz hobizoli #24351 üzenetére
Inkább egy i5, valami ilyesmi.
-
senior tag
válasz Top cat #24349 üzenetére
Windows 8.1 32 bit kevésbé volt használható egy Pentium 4 641 (631?) + 2×1GB DDRII 667+ i945G gépen, mint a Windows 10 64 bit a fent vázolt konfigon.
Ha túl meredeknek érzed a 10-est és van időd, kedved szórakozni a 8.1-gyel, akkor hajrá!
...én biztos, hogy 64 bit-es OS-sel próbálkoznék és 4GB RAM + VGA kombóval.Mazochisták előre!
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
senior tag
válasz Top cat #24347 üzenetére
Win10 64 bit, legyen benne 2×2GB RAM és jó lesz, főleg, ha teszel bele egy Core 2 Duo E8x00-es procit. Meg valami VGA-t (ha nincs, de ne az alaplapi legyen). Sajnos a quadok nem játszanak (már ha a képen látható ASRock lapról van szó). Ez nem sok, ha kell az a gép, akkor ennyit megér. Ha tervben van gépfejlesztés, új gép, akkor vegyék meg első körben még az SSD-t, és kapnak még pár hónap "haladékot".
Igen, Win10 64 bit! E8500 + 2×2GB DDRIII 1333@1066 (sajnos nem találtam eddig kompatibilis 4GB-os modulokat) 7200 RPM HDD - jobb, mint a Win10 32 bit és jobb, mint a Win7 32/64 bit. Kipróbálva! (Türelem, na az kell hozzá, de használható!)szerk.: A VGA is legyen windows 10 64 bit kompatibilis.
[ Szerkesztve ]
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
Top cat
addikt
Igen a 8.1 jobb, de nem erre a gépre. Ehhez maximum a Win7 lenne jó.
98, na ne! Ez komoly? Végül is vírusirtó sem kell hozzá.
-
Top cat
addikt
Igen tudom. SSD nélkül már jó ideje nem ajánlatos gépet összerakni.
De egy ilyen gépet már nem éri meg fejleszteni.Ennél is az update dolgoztatta meg első bekapcsoláskor. De amúgy is, induláskor a win7 még nem annyira, de a 8 már elég nagy lemezműveleteket végez. Az automatikus indításból kiszedtem amit csak lehetett.
-
senior tag
válasz Top cat #24345 üzenetére
Nem gép és nem Windows verzió specifikus.
Win7-től Win11-ig a HDD-ket 100%-on dolgoztatja a Windows a bekapcsolás után néhány percig, főleg, ha a gép régen volt bekapcsolva (frissítések jönnek ezerrel, ha van net, akkor még rosszabb a helyzet). Valójában az sem segít, ha leválasztod a netről. SSD. Szinte nincs más megoldás ez ellen.
Egyébként a feladatkezelőben megnézheted, hogy mi darál, és ki is lőheted az automatikus indításnál és szolgáltatásoknál a "felesleget"."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
Top cat
addikt
Ebben az esetben teljesen mindegy, hogy benne e van a foglalatban, vagy nincs.
Ugyanis döglött volt az a RAM.A video kártyák szintén. Szerencséjére van az alaplapon integrált VGA.
Egy E2200-as gép, 2Gb memóriával. És valami okos Win8-at rakott rá. Az első 5-10 percben a vinyó megállás nélkül dolgozik.
-
-
Top cat
addikt
Ezt nézzétek meg!
Van olyan, aki így képzeli el a memória bővítést.
Ha már bővítés a videó szekció se maradjon ki. Egy videó kártyánál jobb a kettő.
Így rögzítette be, a slot mellé. Persze a PCI foglalatba kicsit nehezen menne bele, egy ilyen kártya. Biztosan nem ismeri ezt az eszközt.De ha belemenne se sokra menne vele.
-
-
bambano
titán
nem arról van szó, hogy kinyírta a gépet, hanem arról, hogy az alaplap tervezése fizikai határokat hozott a címzésbe, amiről nem tudtam, hogy már elértem.
és fejreállt, mint a jancsiszög. ha beleraktam a frissen vásárolt hálókártyát, már nem tudta bemappelni a videokártya ramját, ettől fejreállt az X.
mekkora gigalol már, hogy két ethernet kártyától elszáll....
egyet kivettem, most működik a gép.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
Top cat
addikt
válasz koby11h #24324 üzenetére
Nem mondanék ilyesmit. Valószínűleg sosem tudjuk meg, hogy is volt.
#24328 F.E.K..
48 Gb RAM? Nem aprózod el. Nekem csak 32 van, de az is sok. Ránéztem a Firefoxra, én is szoktam több tabot megnyitva hagyni. Most 30 van, (általában a fele szokott lenni ennek)
1,3 Gb-ot eszik meg. -
-
-
E.Kaufmann
veterán
Én kapásból 32-őt vettem a HTPC-be, most kapott egy 5600G-t a 3200G helyére, egy kicsit még a hűtésén alakítgatok, de egy csendes kis szürke eminenciás jól elrejtve a gyerkőc elöl és nem érdekelnek a nyitva hagyott tab-ok (egy ideig )
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
-
F.E.K..
senior tag
Egyszer kíváncsiságból megnéztem, hogy a feleségem által használt chrome mennyi memóriát használ... azért 19,7Gb-on meglepődtem... (jó, mondjuk az tuti nem segít hogy nagyjából minden IS megvan nyitva nála, kb. örök időkre, de azért no...)
Jó, 48Gb ram van az asztali gépen, szóval végül is elfér, de nem éppen takarékos...
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
válasz Gézengúz #24326 üzenetére
Jaja. Aztán felzabálja a Chromium, majd a következő alkalommal, amikor megnyitod a kedvenc cuccod, aminek van erőforrásigénye, kiderül, hogy nincs szabad RAM
(Mondjuk ilyenkor Chromium bezár, kinyit, van, hogy 10-12GB-al is leesik a használat..)Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz Gézengúz #24320 üzenetére
Az informatika valamikor régen arról szólt, hogy logikusan, átgondoltan működnek a dolgok, nem pazarolva.
Na, ennek már vagy 20 éve vége.Amúgy a RAM esetleg kéne másra is.
A Chromiumot be szoktam zárni, amikor elég vót a RAM zabálásból, újraindít, prioritás levesz, és akkor megint jó pár napig Annyi a történet, hogy ahogyan az ember böngész, ez rakja a historyt, és tartja a RAM-ban a meglátogatott oldalakat. Aztán ez halmozódik.
Ha erről le lehetne szoktatni, az nem lenne baj. A brute force megoldás meg a cgroup, csak lusta vagyok mint a főd.[ Szerkesztve ]
-
Top cat
addikt
válasz koby11h #24322 üzenetére
Vagy nem is mondott ilyent.
-
koby11h
őstag
Bill Gates szerint a kriptovaluták piaca az emberi hülyeségen alapszik
Amíg van egy hülye, akinek drágábban el lehet adni, addig működik, de amúgy semmi értelme a kriptopénzeknek és az NFT-knek a Microsoft alapítója szerint.Lehet nem is olyan gyagya ez az ember? Mintha nem is ugyan az az ember lenne, aki azt mondta, hogy 640K-nak mindenkinek elégnek kell lennie...
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
válasz Gézengúz #24320 üzenetére
Az nem baj, ha használja, csak az baj, ha kilépek, de eszembe jut még valami (asszony szól, hogy ez meg az...) és újra el szeretném indítani, de 17 másodpercig várok, mert még kifelé lép... elszoktam tőle
Illetve ne csinálja, ha valójában nincs rá szüksége! Ha valamit meg lehet csinálni 7-800 MB-ban, akkor a többi fölösleges energiapocsékolás!"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
válasz hobizoli #24318 üzenetére
Nekem is 4c8t, 16 GB és nem kellene ezt csinálnia. De nem is mindig csinálja, viszont ha fut 30-32 órát, akkor szinte mindig ez van.
Itthon 4c, 8 GB, pl. film a Filmvilag-ról, mire végére érek Chrome alatt 7-800 MB, FF-nél (naprakész, csak Ő futott, CPU kihasználtság 3%, SSD 1%, LAN 0%) 5.2 GB foglalt memória volt! Bezártam, és utána még 17 mp-ig futott, mire az utolsó FF folyamatszál is eltűnt.
És már nem eszi a memóriát... bazinga! Most újra olyan, mint 8-10 éve, amikor ugyan ezzel küzdöttek."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
wintikek
tag
Biztos volt már itt is, de a csicsa weboldalakra reagálva: [link]
-
-
opr
nagyúr
Ne lepodjunk meg, amiota npm nelkul nincs elet webfejlesztesben, azota a hello world is ugy kezdodik, hogy behuznak 120.000 dependency-t... Aztan csodalkozunk, hogy egy sima hulye weblap megfektet barmilyen gepet/bongeszot, vajon miert? Nevetseges az egesz.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
-
koby11h
őstag
Nekem is FF meg Chrome van fenn saját gépen és ugyan így gondolom. FF esetén idővel megszaporodnak a programszálak és rendesen belassul. Valamelyikben azért nagyjából mindent meg tudok csinálni... de azt nem mondhatom, hogy bármelyik is "Jó!".
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
válasz bambano #24305 üzenetére
Sorban áll az Edge is...
@koby11h : Firefox tök jó, de nekem nagyon belassult egy idő után, Chromium meg ugyan sok ramot zabál, de általában stabil.
Le szoktam venni a prioritását, így a Fb meg hasonló zabáló oldalak kevésbé tudják megenni a hardvert. Cgroup kéne még rá, csak lusta vagyok. Kapna mondjuk max. 4GB, aztán férjen el.[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
válasz bambano #24305 üzenetére
Nem, én sem szeretem, sosem szerettem, de a többi jobb? Safari nekem megszokhatatlan, FF megint memóriazabáló, Edge - egyben minden rossz, a Chrome-ba átmentett IE marhaságok, Chrome - jó, de miért van az, hogy FF-ben meg tudok csinálni dolgokat a Chrome-ban meg ugyan az nem megy néha... Brave, idézem a weblapjukról: "A Brave böngésző értékajánlata néhány szóban: Reklámmentes", de ha bekapcsolod a reklámokat akkor kaphatsz BAT tokent...
A többi chromium alapú csoda meg hibahatáron belül... Az olyanoktól meg mint az Avast browser és társa az ég mentsen meg!
Ja, Opera, utoljára 2 éve néztem egy céges laptopon, mikor megakadt a Youtube 4 mag 8 szálon, akkor inkább eltávolítottam. 4-5 éve használtam 4 hónapig, de nem tudott megfogni.
Kihagytam valakit?"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
"A történelem leggyűlöltebb böngészőjének története végleg véget ér. "
Vajon melyikre gondolnak"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Van, amikor nem kedv kérdése
Meg ne már ilyen mimózák legyenek az emberek, ha valami nem optimális, attól még használható@fatpingvin : Azaz
Bár a KDE neon Plasma Mobile-át elnézve, azon még rengeteg meló van, hogy normálisan működjön.@F.E.K. :
Revo-t jobban szerettem. Kompaktabb volt, hosszabb üzemidővel.@frescho : Valaki írt arról az időszakról egy jó elemzést a Logoutra.
[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
válasz fatpingvin #24286 üzenetére
Mivel elég közelről láttam, ezért pontosítanék: Ott lett eltolva, hogy a 770-be nem rakták bele a rádiós részt, mert a Symbióták víz alá nyomták a maemo-s csoportot. Aztán a 800-ba sem került be (Mind a kettőből megvan még a végleges proto...)
https://frescho.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Elfelejtettem a film címét
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Apple iPad Pro 11 2024 Wifi + Cellular 256GB M4 Garanciális
- Apple iPad Pro 13 Wifi + Cellular 512GB 2024 M4Garanciális
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- iphone 16 128GB gyári független, új, bontott
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.