- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Hóban vigad a ló
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz proci985 #316 üzenetére
de nem ez volt a kérdés.
az utolsó leállításkor kikapcsolt groupnál 3 db klón volt.
most 2 kábelt kihúzok, és csak 1 rákötött monitorral fogom inddítani a gépet.
használom.
majd lekapcsolom.
utána rádugom a másik 2 kijelzőt.
majd indítom.
és ekkor vajon a 3-as klón lesz, vagy 1+1 kitejesztve, és a 3. sötéten?
és esetleg kezdhetem előről az egész buzerálást.így teccik érteni?
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz proci985 #308 üzenetére
na, vettem egy aktív dp->dvi-t.
kipróbáltam.
több órás küzdelem volt, az agyvérzés határán.
nem akart menni a 3 kijelző, volt, hogy a gép sem akart elindulni.
a kábeleket össze-vissza cserélgettem, valszeg egy hosszú, prémium hdmi-hdmi kábel nem tetszett neki.
de 1x csak volt mindhátom kijelzőn kép, kitejesztve.
az eyefinity group létrehozásánál is gondok voltak, de 1x csak az is meglett.
már nyomkodtam mindent.
ekkor a kijelzők sorrendje nem lett jó.
de valamiért 1x az is jó lett, gyorsan visszavontam a csoportot, majd restart, hogy megjegyezze.sajnos ezen az os-en kevés játék volt telepítve, de megnéztem a hawx1-et, 5040*1050-ben.
dx10-ben, 9-ben is, viszonylag magas beállítások mellett, de élsimítás nélkül.
csak vga beállítás tesztet, és szabadrepülést.
megdöbbentően élvezhető volt, 30-100 fps között.emlékeztetőül ez a 3. konfig, amit "eyefinyty minimal-nak kerszteltem el.
(fanless, E5700 + hd 5750...)majd összeszedtem magam, telepítek, és megnézek pár autós játékot is, (tdu, shift, race07, -on, dirt2, gtr2), majd cikk....
de ami előre is látszik már:
pár éves játékokkal egy ilyen, elavult, elfekvő cuccokkból is össze lehet szedni egy olcsó eyefinity konfigot.[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
prokxy
veterán
válasz proci985 #306 üzenetére
Hidd el, próbáltam keresgélni a FLEX-es eyefintire, de nem igazán van találat.
De mindenképp a flex-be kell a 3 kábel, ezt tudom, csak azt nem tudtam eddig, ha egy egyszerű hdmi dvi-d jó lesz-e. De úgy néz ki, h igen, legalábbis a srácok ezt mondják.
Kipróbálni pedig még nem tudom, még nincs meg a 3 monitor. Amint meglesz, biztosan megírok egy beszámolót róla ide vagy a logout-ra.Origin/Uplay/RSC/XBOX: Pr0kxY ; BattleTag: Pr0kxY#2203 ; PSN: x_Pr0kxY_x ; YT channel: Pr0kxY_Gaming_HD
-
szab.tam
nagyúr
válasz proci985 #289 üzenetére
remek.
nálam softth-del a dirt3 el sem indul, csak ablakos módban. az pedig kegyetlenül leterheli a gépet, és ráadásul valami fura, nagyon elnyújtott lesz a kép.
nagy szívfájdalmam, hogy nem megy dirt3, f1 2010, (mert a 2011 hiába megy, nsgyon fura), gtr evo textúra hibás. tdu2 kilép.
az autós játékok felével baj van.
nincs kizárva, hogy a nagy gépbe a 480 helyére majd bejön egy kicsit erősebb, surround kompatiblis kártya. valami olyan, amit a nyákelrendezés miatt be tudok rakni a nagy hűtőbe.
a 680 drága, és rendetlen...még ez lenne esélyes, mert ezt kénylemesen fel tudnám bordázni.
it ta nyákbordája. csak simán rá kell ragasztani a bordákat. még moddolni sem kell, garivesztés sincs.
és egy 7950 az eyefinity miatt alapból magasabb fps-eket kapnék, mint a tákolt softth-tal, ráadásul több vram, erősebb is. vissazállna a 2x8x pcie a 16x-ra, ami szerintem korlátoz 3*1680-ban.
tehát méh ez id elég esélyes is lehet.... (fél év múlva...)[ Szerkesztve ]
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz proci985 #277 üzenetére
ezért is lene már jó megcsinálnom az "eyefinity minimal" tesztet. mert a kollégának is 5770-e van.
lehet, gohy páraknak jól jönne, hgy omire elég. de nincs még dp átalakítóm, és piszokuk kifáradztottam magam a 2 gép véglegesre gylulásával, pláne a htpc-ével. azzal fizikailag is sok meló volt. (pár decibelért, lyukért és fokért...)fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Male
nagyúr
válasz proci985 #270 üzenetére
Igen, néztem a rajzot... de ez a DP csati a kábellel, a NYÁK a másik végén van (...és sajnos le van öntve azon a végén teljesen a ragasztóval, így megmérni sem tudom, hová megy).
Köszi a figyelmeztetést mindkettőtöknek!
(úgyis van egy foltos monitorom, kipróbálom majd azzal.. de előbb megnézem, hogy most így mit művel ) -
Male
nagyúr
válasz proci985 #267 üzenetére
Köszi
Most, hogy a belsejét nézegettem... a DP csati felénél mintha egy nem lenne beforrasztva, fél mm-rel a NYÁK fölött van a semmiben.
Pocsék fotó lett, de valamelyest látszik:A felső az... kicsit mintha ki is lenne csúszva az a tű. Ahogy kiszámoltam, a 20-as PIN, tehát "DP_PWR", Power for connector (3.3 V 500 mA).
...nem, nem a "becsapódásnál" ment szét, látszik, hogy soha nem is volt ráforrasztva a NYÁK-ra.
Szerintetek? Lehet, hogy ez a gond? Beforrasztassam, vagy ez direkt nincs bekötve?
-
Male
nagyúr
válasz proci985 #261 üzenetére
Csak egy DP van rajta.... azt tudom megpróbálni, hogy az egyik monitort kötöm rá a kimenetére. (bár kevéssé valószínű, hogy a D-Sub kábellel lenne gond, abból igen jót vettem, mert ott tényleg nem mindegy)
Nomeg kiporolom a csatit a kártyán, mert elég régóta ment már, mire használatba került a DP rajta... hátha csak ennyi.[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
válasz proci985 #237 üzenetére
Ma van Februar utolso napja es meg mindig nincs 12.2? "mixed resolution eyefinity" nincs az viszont rossz hir Az RC3 Release Note-t tudnad linkelni, mert en csak ezt talalom. Vagy innen nezed?
#241: A tearing akkor nalad is fellep UVD hasznalat mellett?
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
szab.tam
nagyúr
válasz proci985 #232 üzenetére
ahol láthatóan nincs gpu, cpu, vram limit, és mégis 40-45 fps, ott nekem is a pcie16x@8x gyanús...
dx9-ben gyakorlatilag akármit csinál az ember, az 1 gb vram elég. még 3*1920*1080-ban is megnézettem.
azért voltam arra kíváncsi,mert volt még 2*6850 cf passzív hűtésű powercolor elképzelés. a hűtő megépítése előtt. de azt nehéz volt itthon beszerezni, és elég snassznak is hatott....[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz proci985 #230 üzenetére
más.
shift2.
persze, hogy próbáltam 1080-on. ott minden maxon, 1 autó 60 fps, kiakad. soka utóval lemegy arajtnál 43 körülre, éjszaka. nappal jobb.
és nem azt modntam, hgy egy mag kiakad,a többi 0-n áll. dolgozik mindegyik, 50-60%on legalább. csak az egyik sokkal terheltebb. általában minden játéknál, de itt szembetűnőbb.fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz proci985 #228 üzenetére
nálam a shift2 a játszhatatlan kategória. helyenként 25-30 fps. pedig kidolgozottabb a graikája. szebb. és ugye ott az éjszakai futam lehetősége...
nordschleife, egyedül, éjszaka. imádom. de 5040x1050-ben még ha visszaveszek mindent, akkor is cpu, gpu használat időnként az egekben....
megnézem, fent van-e minden patch.
nagyon kifogtad azt a lap, proci ram cuccot. ennyiért. ááá. semmi irígység.
szimplán dögölj meg...
mondjuk rádfért már, hogy elszakadja 6600-tól. afölött már eljárt az idő... az enyém még határeset, de néha látom az egyik mag görbéjét a 90%+-ban, amikor visszanézem játék után. nem megnyugtató. el fog fogyni...[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz proci985 #223 üzenetére
Akkor mégiscsak GPU-é az a limit?
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz proci985 #199 üzenetére
emeltem picit órajelet, azaz 22x160 = 3520.
metro2033 highon nem mozdult meg, szóval megvan a gpulimit. 38.4fps, impresszív.
dirt3 szintén maradt 56 avg 46 minimumon.
úgy néz ki i5-760 alapon már elég egy 6950 2GB alá 4m pixeles felbontással.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Z10N
veterán
válasz proci985 #201 üzenetére
Feature highlights of the AMD Catalyst™ 12.2 driver:
AMD Eyefinity 2.1 technology enhancements
Additional resolution support: Users can now choose from a larger set of resolutions when running AMD Eyefinity
Dynamic Configuration Changes: Design to switch between different display configurations automatically when physically plugging/un-plugging displays
HydraVision™ enhancements: The Windows® Task bar can now be moved and resized based on users preference
Profile Manager improvements: Increased support for Display Groups (including 5x1) and Extended configurations within the Profile ManagerOh Yeah!
-
Male
nagyúr
Áh, még a 11.8 van fent.
Nekem úgy sikerült ez, hogy:
- DP -> proji (1)
- alsó DVI -> másodlagos monitor (2)
- felső DVI -> fő monitor (3)
A zárójelben a számok, hogy a win hányasnak jelölte. Az 1-es volt alapból az elsődleges. Átkattintottam, hogy a 3-as legyen... erre a 2-es lett az. Megint a 3-asra akartam tenni... na akkor áttette a 3-asra az ikonokat, a programok is ott indultak, de a tálca maradt a 2-esen. Oda vissza váltogattam a 2-es és 3-as között, hogy melyik legyen az elsődleges, de a tálca fixen maradt a 2-esen. Mintha a 3-asra nem lehetne áttenni. Végül megcseréltem a két DVI-n a monitorokat, és így most a 2-es számot rakta a fő monitorhoz... így már működik. (mintha a win képtelen lenne a 3-as számúra tenni a tálcát )Ma reggel indult szépen, bár dobott egy hibaüzenetet, hogy nem tudta beállítani a kívánt felbontást és frissítést valami link hiba miatt a DP-n. Ehhez képest van kép, és a megfelelő felbontás / frissítés van belőve.
Nem merek hozzányúlni -
szab.tam
nagyúr
akkor szereti, ha az egyik kijelzőről átlövöd a másikra a win elsődleges-t.
tálca átugrik, az ikonoik laggolnak....sok ikonom van. szép rendben. jó ideje rutinosan az asztalra nyomok egy print scren-t, hogy ha borul az asztal, akkor legyen egy etalon kép, ami alapján azt a 90-100 ikont gyorsan a helyére tudjam rakni....
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz proci985 #192 üzenetére
szerintem ezt gondold át...
csak dvi-d ajzatba nem lehet dugni dvi-i vagy dvi-a dugót, mert nincs meg a 4 db. lyuk.
viszont ha a kábeledben nincs analóg tüske, attól még az átalakító dvi ajzatába bele tudod dugni.
de egyáltalán a miniDP -> DVI átlakító viszi az analóg jelet?
[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
válasz proci985 #190 üzenetére
Amennyire tudom a (mini)DP->DVI átalakítók csak DVI-D-k valójában, még akkor is, ha fizikailag DVI-I-nek néznek ki... szóval abból analóg jelet nem nagyon lehet varázsolni (passzív eszközzel). Ehhez (mini)DP -> D-Sub kell neked.
Magasabb, meg minden, de hány éve vannak már ilyenek? Azért elvárnám, hogy zökkenőmentesen és stabilan tegyék a dolgukat, amivel reklámozzák őket (különösen az ATI/AMD az EyeFinity-vel...).
szab.tam: Az is jó móka lehetett...
Néha felmerül bennem a kérdés, hogy ezt vagy azt vajon egyszer is kipróbálták, vagy csak eladták... -
szab.tam
nagyúr
válasz proci985 #190 üzenetére
tudom, belépő szintű kérdés, de a dvi-dvi kábel dvi-i vagy dvi-a volt legalább?
(könnyű elvéteni, ha csak dvi-d volt esetleg...)
de ha egyedül rákötve volt kép, csak hármasban nem, akkor a kérdés megválaszolva.fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Male
nagyúr
válasz proci985 #182 üzenetére
Áh, de pont ezt akartam elkerülni a kábellel... hogy ne kelljen semmit kattintgatni, mindig aktív lehessen mind a három kijelző.
Mázlista vagy, vagy tényleg ez a titok. Mondjuk most a projinak lenyomtam az áramot is éjjelre, lehet, hogy ez kavart be
Nekem mindig csinálta, az XP is, a Win7 is ezt. Illetve a Win7-nél még hozzájött, hogy egy időben aktív volt az integrált HD4250 és a diszkrét HD5770 egyszerre, pont a három csati miatt. Ott is néha indulásnál úgy döntött, hogy most az integrálton lévő lesz az elsődleges.
Párhavonta üldözhetem a képet, hogy épp hol van -
Male
nagyúr
válasz proci985 #177 üzenetére
Nincsmit!
Típus... az nincs. Magán az átalakítón semmi felirat (OEM, gondolom erre menne rá a tetszőleges márkanév, attól függően kinek a megrendelésére készül, XFX, Sapphire, stb.).
A csomagolásán is csak annyi, hogy "DisplayPort Adapter" (mellette hely a tetszőleges márkának ), és egy matrica az adatokkal:
- DisplayPort 1.1a compliant receiver offering 1.62 and 2.7 Gbps over 4 lanes
- Support full DisplayPort link training
- Video resolution up to 1920 x 1200 @ 60HzA rendszer sem lát semmit belőle, simán a monitort ismerte fel, annak a nevét írja.
-
Male
nagyúr
válasz proci985 #129 üzenetére
Eltartott egy ideig, de ma végre megérkezett a DP -> D-sub átalakítóm.
A csomagoláson 1920x1200 @ 60Hz a maximum.
Összedugtam, és elsőre volt is kép, win belőtte 2048x1152-re... tökéletesen megy!
...és igen, a három monitor is megy vele szépen.
Egy DVI-n, egy DVI->D-Subbal, és egy a most vásárolt DP -> D-Subbal... azért kötöttem így, mert nem bíztam a képminőségében, inkább a kivetítő legyen direktben a kártyára kötve (a DVI->D-Subbal), de bizony a képminőséggel sincs semmi gondMost ürölök, hogy nem ugrottam be a 8-10.000 Ft-os DP->DVI-be, hanem vettem 4.000-ért egy ilyet
-
Jack@l
veterán
válasz proci985 #165 üzenetére
UI: Köszönöm a segítségeteket, nagyjából képbe kerültem, mi merre miért, hány méter
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
válasz proci985 #162 üzenetére
Épp most művelődöka témában, itt egy jó topic, csomó cuccal a témában: [link]
Asszem vagy lesz az új prociba +1 gpu, vagy veszek használtan egy másik régi pciexpresseset 7 ropiból, egy hülye drótért tuti nem adok 7 ropit. Irták azt is, hogy a 30 dodós passzív valakinél nem működött... Az aktívak meg 100 dollár felett.UI:irtó gáz, hogy ilyen apró baromságot nem képesek megoldani egy sokezres videokártyán, pedig a dugók megvannak...
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz proci985 #160 üzenetére
Ja ,az két külön téma volt, only játékra írtam.
---
Viszont tényleg nem lehet még desktopot se? Lehet megnézem ketté lehet e osztani a d-dvi-t, vagy hátha a kínaiak árulnak occsó kábelt hozzáA hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Z10N
veterán
válasz proci985 #153 üzenetére
Igen, azt varom mar. Nehol mar irtak rola cikkeket amik taglaljak miket fog tudni az eyefinity 2.0, viszont nehol csak HD7000 tamogatast irnak. Amit a tobb savos videokonferencianal meg is ertek, de a tobbi funkciohoz miert kene GCN, azt nem tudom. HD6000-nel is megvan minden csatlakozo, szabvany tamogatas, ez csupan szoftver kerdese szerintem. Meglatjuk
[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
válasz proci985 #145 üzenetére
Nekem nem ajanlja fel. Lehet azert mert elteroek a monitorok. 19"+24"+19" (a ket szelso azonos tipus),mert nagyobbak mar nem fernek el az allavanyon levo kozelteri monitorfalak miatt (140cm, az egesz asztal emelvenyet teljes egeszeben elfoglaljak, most is ugye enyhen dontve vannak, hogy merolegesen nezzenek ram /-\). Akartam 3db 24"-t de nem fernenek el a studio asztalon. Szoval ezert varom a 12.2 -t. Mert a nativ felbontasuk 1280x1024 + 1920x1080 + 1280x1024 ebbol akarnek krealni Battlefield alatt 4480x1080 -at, ugye igy lenne 4db lelogo 1280x28 boxom vagy 2db 1280x56, amit a driver kirenderelne csak nem jelenitene meg, bar a fov meg mindig kerdes. Kene erre vmi hybrid eljaras, mert igy felemas.
[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
válasz proci985 #143 üzenetére
Nekem bezel correction felbontasokat nem engedett, pontosan hol kell? Nah igen a FOV az kenyes tema, pedig jo lenne. Jobb felso sarokban az akadast ugy nezd meg, hogy korozol a gombok folot, neha meg meg ugrik egy picit, nem olyan feltuno, de akkor is. Nah majd frissitek drivert.
-
Z10N
veterán
válasz proci985 #121 üzenetére
Igen, most ujbol en is utana neztem a hivatalos AMD oldalon. A mDP to DL-DVI 2560x1600-at tamogat, igy akar 7680x1600-as desktop is mukodik konverterrel (DL-DVI/HDMI/mDP). Mar csak monitorral es szuflaval kell birnia aki ilyet akar
-
KAMELOT
titán
válasz proci985 #116 üzenetére
Megint félre írtam akkor....Nekem ez van! Még a dobozon is megnéztem és a hátulját is a kártyának. Akkor minden okés! Akkor mehet a 3 monitor!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
válasz proci985 #114 üzenetére
Igen azokat néztem....Nálunk azaz Slovak Rebublic ennyi az ára.10-20euro között megy. Mindenhol más az áruk. Ezen remélem nem veszünk össze. Peace ,nothing personal!
Nekem HD5670 512MB GDDR5 Eyefinity van. Nálam ,hogy nézne ki ez az egész? Mondjuk hozzá 3x a profilomban lévő monitorral. van rajta VGA és DVI
Kártyán van VGA HDMI DVIV1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
válasz proci985 #107 üzenetére
2-es képnél inkább az asztal rendezettségét akartam mutatni. hirtelen oylan képet találtam.
Én sem nézegetni szoktam a képernyő szélét hanem a desktopot nézem.
De ha már van 3 monitorom akkor mind a 3 ugyan olyan legyen. Csak ennyit akartam írni.
3 képernyő már nekem is kéne. lehet valahonnét összekotrom azt a 90K-t.
nyárra remélem összejön.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
szab.tam
nagyúr
válasz proci985 #107 üzenetére
írtam már párszor, hogy megy mindkettő. csak a shift2 nagyon alacsony fps-en...
"De még munkára is jobb 3 egyforma monitor ergonómiai és esztétikai szempontból."
ezzel én is vitatkozom. nálam pont jó, hogy az egyik nagyobb. arra tolom ki azt, amit másképp akarok megjeleníteni. pl. fényképeket nézegetünk. ráadásul a filmeket és a tv rec-eket is azon tolom.....
-
Male
nagyúr
Igen, csak azt tudom, hogy az SL DVI mire elég, itt a kérdés az átalakítóban lévő elektronika (az, hogy fizikailag egy SL DVI a kimenete, nem jelenti azt, hogy tud is annyit... ha a FullHD-vel reklámozzák, akkor lehet, hogy annál vége is van).
Jah, az AMD oldalon én is néztem a HDMI-s bukta után. Az ismeretlen nevekre eBay-en volt találat, kb 7000Ft + posta lett volna egy belőle.... de arról se tudni semmit, csak hogy FullHD-t viszi, meg AMD Certified.
XFX-et most néztem, ahogy írtad... pl náluk a DP -> DVI aktív átalakító 1920x1200 max, ami nekem pont kevés.... aztán vagy megy akkor a 2048x1152 vagy nem.... de valószínűbb, hogy nem. A DL DVI-sekkel biztos megy, de az meg már horror áron van.
-
Male
nagyúr
Igen, az SL DVI elég hozzá, azt kipróbáltam, itt az átalakító a kérdéses, mert az nem egy passzív elem, simán lehet, hogy nem tud többet, mint 1920x1080 @ 60Hz... és pont erről nem írnak semmit.
Jah, kb senkinek nincs A talán meg... már van egy HDMI -> DVI átalakítóm emiatt (közel egy hónapba telt beszerezni, azthittem ha HDMI-re kötöm az egyik monitort, akkor menni fog... hiába, az apróbetű ), aztán van egy DVI fordítóm (DVI-I csatis, fix kábeles monitorhoz kellett... az is mire meglett, rá egy hétre eladtam azt a monitort.). Szóval több ilyen cuccot nem veszek, csak ha biztos a dolog... nomeg alig többért le tudom cserélni Flex verzióra a kártyámat
-
Z10N
veterán
A plusz oldalt a tovabbi felhasznalasokrol, mindennapi alkalmazasokrol tamogatom (munka / jatek / netezes / videozas / filmnezes/ zeneles / modellezes / grafika / stb.) ertem ezalatt a kulonfele setupokat, beallitasokat. Ide meg johetne az ultramon, gridmove, rocketdock, areosnap, winflip etc.
#89 az viszont mar SurroundView Extended modban
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
az eyefinity + softth kombó nem lett ám világosabb, most sem. de nem baj.
"a perifériát is teljesen betöltötte a kép. ez az, amiről mindenki beszél, aki már próbálta,"
a lényeg itt van. sokan azt hiszik, hogy az ember a 2 szélső kijelzőt bámulja, és forgatja a fejét. egy fsp-nél vagy stratgiainál még az is lehet, hgo ykipillog.
de a döntő történések még mindig középen folynak. a 2 szélső kijlező igazából csak "ott van".
erőltetett a hasonlat, de kicsit olyan, pint a philips amibilight-ja. ott ahogy a fények változnak a tv körül, az aktív rész megnagyobbodik.
ott még nagyobb képet sem látunk, de mégis kitágul a érzékelési mező.
itt is valami ilyen történik, csak sokkal aktívabbb módon.
ezt nem értehtik, akik még nem próbálták, és a kávánál leragadnak, és jönnek az 1 db. nagy tv-vel.viszont!
ha valakinek van helye, bőven pénze, és vesz pl. 3 db. 40"-os tv-t, nem biztos, hogy jó megoldás.1 kijelzős módban én már tudtam autós játékot elég széles spektrumban játszani, illetve fülke nézetből replay videót visszanézni. 22, 26, 32, 40, 50".
a 40 és 50"-nál már valami nem tetszett. próbáltam belőni az optimális távolságot, de a méretek, (kormány, műszerfal motorháztető) valahogy nem voltak természetazonosan érzékelhetőek.
furcsán hangzik, tudom. miért mentem akkor közelebb, vagy távolabb. hiába tettem. ha közel mentem, akkor ugye ezek túl nagyok lettek. ha távolabb, hogy a méretek ideálisak legyenek, akkor optikailag zavart, hogy a kijelző túl messze van. ilyenkor egy 40"-on pilótafülke nézetben a tv bő másfél méterre van, közben a kormány előttem 20 centire. zavaró.
egy 26-32-os tv-nél, amikor a tv távolsága 70-100 cm, és jó pozícióban van akkor a kormánykerék teteje majdnem oda kerül, ahol a képen is látható. a képi és a valós kormány összhangban van, nem érzem a tárgyakat sem kicsinek, sem nagynak, sem távolinak, sem közelinek.hansúlyozom: ezek autós játékbéli tapasztalatok, máshol lehet, hogy nem így van.
én 3*32"-t tervezek emiatt (is). meg hát ugye ár, hely, stb...
ha a középső kijlező 90-100 centire lesz, akkor a szélsők széle pont a perifériális látómező szélére kerülnek. azaz, azon kicsit túllógnak.eyefinity, surround ellemző írások.
teljesség igénye nélkül még 1x a linkek, egy helyen...ATi Eyefinity izomból, tőböl, ökölböl - gabipaci
TripleHead2Go helyett ATI Eyefinity? - pointer4
EVGA GTX590 Classified Quad SLI 2 - nakos -itt az oldal közepétől nagyon sok 3 kijlezős sourrond game videó!!!!
[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
Sajnos a határon van, vagyis kicsit fölötte.... 2048x1152 > 1920x1200. Ellenben a monitorokhoz gyárilag egy SL DVI kábelt adtak, és ment is vele simán... szóval itt a gondom. (mondjuk nekem nem kell egyszerre a három, csak kényelmesebb lenne, ha nem kéne kapcsolgatni.)
klambi: Attól függ mit programoz... nekem pl sokat gyorsít a munkán, hogy kettő van.
[ Szerkesztve ]
-
gabo89
senior tag
Két kártyás rendszert pont a fogyasztás miatt nem szeretnénk.
Írtad, hogy egyszerre 2 port mehet a DVI és a HDMI-vel együtt.
Akkor ezek szerint ha olyan videó kártyám van amin van 2 DVI, 1 HDMI, és X darab displayport, akkor a meghajtható monitorok száma x+2? Tehát displayportbol bármennyi is van, azt meghajtja, plusz a két DVI/HDMI-t? Mert akkor egy kis pénz ráfordítással lehetne egy szimpla 6850, melynek a hűtése is jobb mint ennek az XFX-nek.[ Szerkesztve ]
indul a sörös aludni
-
rambustibi
őstag
27" Asus-okat
Töltöttem fel youtube-ra videókat, de sajnos a Fraps progi fele felbontással rögzíti, mint a valós játékbeli felbontás, így torzít sajnos :
[link]
[link]
Itt még a régi OP rendszerem volt, ezért is érdekes a 6014*1080 felbontás , ami ugyebár 6024*1080 kellett volna hogy legyenKlaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
rambustibi
őstag
Nálam javulás volt újratelepítés után, bár lehet, hogy újratelepíteni a CF miatt kellett (megbolondította), volt itt hardveres hibától kezdve minden, már teljesen magam alatt voltam.
Újratelepítés előtt csak úgy tudtam a 3 kijelzőt 1 csoportba tenni, ha bekapcsolás után, amikor beboot-ol DOS alatt, kihúztam a mini DP kábelt és visszadugtam , ráadásul a kártyáimmal borzasztó fps adatok voltak 5-6 éves játékoknál, miután újratelepítettem az operációs rendszert, azóta minden cukor A régi 80fps helyett kaptam 220fps-t (nem mindegy)
Sajnos egyenlőre nagyon kevés monitorgyártó tesz a monitorjaira DP bemenetet, ezért nagyon körüljártam a dolgot, mire megtaláltam ár-bemenetek-érték-coll arányban a legjobb vételt.
TV-ben gondolkodtam először, mert egy 32"-os nem sokkal drágább, mint egy monitor, de ha az aktív átalakítókat számolom a TV -monitor árkülönbözetre, akkor már sokkal többe kerül. Így döntöttem a monitoros megoldás mellett.Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
rviktor25
tag
hmmm...
Egyszer próbáltam csak 3 kijelzővel, amikor haver megkért, hogy nézzem már meg, hogy add-e képet a monitora (vga-ja szállt-e el). Lehet, hogy csak azért működött, mert előtte lekapcsoltam a tv-met és meghalt a hdmi jel(?)? Ezesetben bocs (csak aktivnak volt kiirva még a display manager-ben mind a 3)
Poénból előkaptam a manual-omat és télleg nincs a támogatott módok között.Chiwasuu!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
- Új 8GB 1600MHz 1,35V DDR3L és 1,5V DDR3 laptop RAM-ok, ingyen (Fox)posta másnapra
- Apple Iphone 16 plus 128gb fekete szinben TELJESEN UJ bontatlan FUGGETLENUL elado
- HP OEM/CUSTOM 775 alaplap + hozzátartozó front panel I/O TESZTELETLEN
- GIGABYTE 970A-UD3 REV1.2 TESZTELETLEN
- GIGABYTE GA-M52L-S3 TESZTELETLEN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest