Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
- Pajac: Hámozott narancs
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: 24 éves a Windows XP! Nézzen ki úgy a Windows 11 mint az XP?
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
nem használok UVDt
. utóbbi időben kb jó közelítéssel nulla időm van filmezni. meg az én setupom a célra nem is igazán alkalmas.RC3 release notes amd oldalon volt valahol.
rich-7: elcsúszás képben, szinkronizációs okok miatt (a két dvi synchron clockot kap, a miniDP nem). Nálad nem vagyok biztos, hogy fog jelentkezni, mivel mindhárom kijelzőt DPre kötöd.
szerintem asztali használatnál és játéknál nem feltűnő a dolog, filmnél állítólag jobban látható, de filmezni szerintem az eyefinity setup nem igazán alkalmas.
más: úton a harmadik ips226v.

-
Male
nagyúr
Ne már, hogy ezt most linkelnem kell

Nálam inkább szaggat a HD film a projin... bár most viszonylag jó, és már tényleg nem merek semmit piszkálni... tegnap este működött

(Tudom a frissítéssel kéne babrálni. De amire kéne állítani, arra nem lehet, azt nem támogatja a proji...) -
proci985
MODERÁTOR
namost, két lehetőséged van:
1.: eyefinity @ 3840x1024: középső monitoron állítsd be az eredeti képarány megtartását. a két szélső kijelzőt fizikailag a középső elé kell behúzni. a vonalak törése miatt ez problémás megoldás, de járható út. bezel correctiont ezek után lesz. elvileg a pixelméret 24"nél és 19"nél már kb egyforma, szóval szerintem egész korrekt eredményt fogsz kapni vonalak tekintetében is.
előny: dx11, hivatalos támogatás, egyszerűen működik.
hátrány: elvesztesz valamennyi képernyőterületet, fizikailag mozgatni kell.
2.: softTH @ 1280x1024+1920x1080+1280x1024. azaz kiterjesztett módban használod, minden egyes programhoz pedig softTHt használsz. softTH előnye, hogy csak a két szélső monitornak kell egyeznie, nem mind a háromnak. ez a software tripplehead2go.
előny: működik a rendszereddel teljes képernyőn, natív felbontásokban is; jobban testreszabható (fov, cylinder correction, bezel)
hátrány: csak dx9, nagyon macera bekonfigurálni (dlleket kell másolni minden egyes játékhoz külön), nehéz rendesen testreszabniami az igazi lenne, az a hybrid eyefinity. remélhetőleg eyefinity2.0 segítségével ez már menni fog.

softTH
belülről látszik a nagyobb képképminőségért bocsánat, csak telefon volt kéznél.
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
bezel correctiont már most is tudsz állítani. miután végeztél az eyefinity képernyőcsoport beállításával, utánna felajánl pár linket, hogy mit érdemes még csinálni. utánna kapsz egy extra felbontást, ami immár a bezel correctionnel ellátott.
hybrid eyefinity, mint régen a matroxoknál jó lenne. viszont a custom FoVk miatt pár programnál bajos lehetne, nem tudom mennyire fogják ezt támogatni/implementálni.
akadást én a jobb felső sarokban nem láttam, nekem ez gyanús, hogy driver.
milyen kijelzőket használsz a 6850 mellé?
-
szab.tam
nagyúr
"7680x1600-as desktop is mukodik konverterrel (DL-DVI/HDMI/mDP). "
szerintem ezt át kéne gondolni. a hdmi szűk keresztmetszet, ha belekerül a képletbe, nem fog átmenni rajta a 2560x1600...
erre a sávszélre csak a dp és a dual link dvi képes.
meg a thunderbolt is, de az már más tészta....(#130) Male
nem tudom, neked melyik kell, (mini vagy a nagy), és mennyiért, de hardverkerben van 10+ raktáron, 10k-ért... asszem eza nagy lesz, habár a szimbollikus képen a mini van, linken a nagy...szerk:
"Rendeltem egy olcsó DP -> D-Subot"
azzal nem fog szerintem....akinek mini dp-s vga-ja van, annak ez még egy érdekes cucc...
-
Male
nagyúr
Guglival ennek ellentmondó írást is olvastam ma... tehát elméletileg van passzív még ebből is (DAC nélkül, az analóg jelet várja a DP-n a kártyától, amit az vagy képes kitolni rajta vagy nem, de inkább nem... szóval kb olyan kategória, mint a D-Sub -> RCA, ami van amivel működik, néha némi hekkeléssel életre kelthető).
Rendeltem egy olcsó DP -> D-Subot, majd kiderül, hogy megy-e

A DP->DVI aktív átalakító, majd arra egy DVI -> D-Sub összeállítás nem működik... még amelyiken fizikailag DVI-I van, az is valójában csak DVI-D. (többen panaszkodtak arra, hogy megszívták ezzel)
Ráadásul a DP->DVI aktív átalakító drágább is, mint a DP->D-Sub. -
szab.tam
nagyúr
az igazsághoz hozzátartozik, hogy inkáb motorháztető nézet + felső virtuális tükörrel megyek, mert látványosabb. és több látszik a külvilágból. az autó belseje túl sokat takar ki.
kikéve, ha nyitott az autó. akkor mindknképpen fülke nézet.elvileg a f1 2011-ben lehetne fura, mit kerse 2 "A" oszlop a képben. (a kávák.) de a gyakorlatban fel sem tűnik...
-
proci985
MODERÁTOR
ultramont használtam, többit megnézem.
játék szerintem valamennyire le lett fedve (burnout paradiset, shiftet még fel tudnék rakni, esetleg hot pursuitot, ha azzal még játszik valaki, meg ilyen régiségiket mint az NFS: U2 és MW). videoeditálással én nem foglalkoztam. zenéléssel is utoljára a samplitudevel, 10 éve. modellezéssel, grafikával picit 3dsmaxoztam és minimálisan használtam photoshopot/illustratort tavaly egy weboldal kapcsán, de semmi extra.
ultramonom volt még két monitoron 1280x1024 x2 felbontással lehet, kipróbálom újból, akkor nem tűnt annyira fontosnak. többiek jók, Te mit használsz?
Male: hát, én 4 óráig nézegettem a kábelt. ennyi idő alatt kb videokártyát ki tudtam választani anno...
-
proci985
MODERÁTOR
"Szoval ez csak akkor mukodik, ha van rajta dsub (pl.: dvi+hdmi+dsub)"
erre tudsz valakit, aki próbálta, és biztosan ment? (terveztem egy updatet a cikknek, azaz ami pluszban még így kiderült a fórumból, azt szerintem jó ötlet lenne integrálni) tomshardwaren szokták írni, hogy mindenképpen kell dp, alsóbb kategóriás kártyáknál ez érdekes probléma lehet.
más,
még pár, régebbi link. leírtak nem mindig stimmelnek, de az alapvető gondolatmenet nem változott:
the large display paradox @ coding horror: nagy kijelzők optimális felhasználására ad tippeket, sok program
three monitors for every user: 2010 áprilisi cikk, eyefinityvel kapcsolatban. sok info már nem igaz (pl aktív dpből már van olcsóbb, usb nélküli verzió), viszont a linkjei nagyon jók.játékok tekintetében:
widescreengamingmegint más:
azon gondolkodok lehet összegyűjtöm a linkeket és hozzáadok egy oldalt további olvasnivalóval, esetleg kommentálva is a linkeket. -
szab.tam
nagyúr
itt szerintem többszörös kutyulás van. nálad és rviktor25-nél is.
"attol meg a kartyanak digitalisan kell kitolnia. Szoval ez csak akkor mukodik, ha van rajta dsub (pl.: dvi+hdmi+dsub)"
miért is? a dvi-> d-sub átalakításnál nem a digitálisból csinál analógot. hanema dvi-ban van analóg rész. azaz a pl. dvi-i-ben. feltéve, ha a dvi az dvi-i. az a kombinált. analóg + digitális. a dvi-d nem tartalmazza az analóg tüskéket. a dvi-a pedig csak analógot.azaz. dvi-d-ből nem tud d-sub-ot csinálni.
csak, hogy értsd:

tehát ebből a szempontból tök mind1, hogy eleve d-sub-ból, vagy dvi-i-ből lesz d-sub.
tehát akártyának nem "digitálisan kell kitolnia", mint ahogy írtad...rviktor25 által felvetetthez:
a probléma máshol van. lehet, hogy kipróbálom, hogy megy-e 2 digit + 1 analóggal a 3 kijelző. de boritéákolom, hogy azzal sem. a 3. kijelzőhöz mindenképpen a display port-ot kell bevetni. vagy dp monitort rákötve, vagy ugye "átverve" a rendszert egy aktív átlakítóval.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z270 GAMING PRO CARBON alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
. utóbbi időben kb jó közelítéssel nulla időm van filmezni. meg az én setupom a célra nem is igazán alkalmas.