- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
válasz szab.tam #315 üzenetére
nalam siman az van, hogy win gomb + p betu egyszerre lenyom, be a klont es megy is az eyefinity.
egyebkent amiatt is erdekes lehet az eredmenyed, mert az 5750 szintjet lassan a legerosebb IGP is hozza AMD oldalon, csak a procit passzivan huteni meg nem egy nagy dolog.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz szab.tam #311 üzenetére
na, remek!
kivancsi leszek mennyire lesz hasznalhato a setup, bar mennie kene. Shiftben mondjuk nem vagyok biztos, elso resz nagyon threadlimites, tippre agyoncibalt sandy/ivy kene hozza.
viperabácsi: nezd meg a temaindito irast, egy szem 6950 2GB hajtotta a rendszert.
multigpum is alapvetoen azert van, mert egy 7850 2Gb par esetben necces volt, illetve ott volt a "miert ne" faktor is.
[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
válasz szab.tam #311 üzenetére
Üdv Érdekelne , hogy csak egy videókártya van a gépedben?Eddig akár hol olvasgattam ebbenm a témában mindenütt 2 db kártyával csinálták.Az érdekelne , hogy a kép szép és akadozásmentes?Nekem egy
ilyen videókarim van, akkor ezzel simán futna gondolom.Eddig azért nem fogtam bele mert mindenütt többkártyás rendszereket mutattak.
Még annyi , hogy mennyiért és hol sikerült az aktív adapterhez jutnod?
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
proci985
MODERÁTOR
válasz szab.tam #299 üzenetére
Így van, stimmel amit írsz. Gyakorlatban single link elég 1920x1200 illetve (nem hivatalosan 1152pig, topikban volt tapasztalat h elég a sávszélesség). Gyakorlatilag 1440pre már biztos kevés single link, de olyan 27" alatt ritka.
Más, cf és eyefinity: régebben volt olyan megkötés, hogy a master cardba -illetve egy kártyába- kellett mennie az összes kábelnek. Gyakorlatban a flexbe kéne szerintem bedugni az összes monitorkábelt. Igazából neten kell körbenèzni, hátha valaki màr próbált ilyet.
-
prokxy
veterán
válasz szab.tam #301 üzenetére
Köszönöm válaszod!
De mivel csak a FLEX a megjelenítő, hiába is dugok kábelt a másikba, nem?
/CF topicban megkérdem/Akkor ha csak a FLEX lenne, akkor jó a kábel, amit linkeltem?
Origin/Uplay/RSC/XBOX: Pr0kxY ; BattleTag: Pr0kxY#2203 ; PSN: x_Pr0kxY_x ; YT channel: Pr0kxY_Gaming_HD
-
proci985
MODERÁTOR
válasz szab.tam #290 üzenetére
7950 nem rossz megoldás, kb másfélszer gyorsabb a 6950nél. több mem is néha jó lehet.
ja igen: dirt3nál ultra 0AA és 4AA között se volt különbség. arra gondolok, hogy jóval nagyobb 48:9es FoV, mint a 15:4es. Közös nevezőre hozva 192:36 és 135:36os arányokról van szó, ami majdnem másfélszeres különbség. a kép szélén meg a Dirt3 is futtat post processt (emiatt szinte egyformák a min és avg FPS értékek), szóval fura ez. aztán lehet megint csak újra kéne indítani, mint legutóbb.
kieg: az is fura, hogy 3840x1024nél még ultra és high között hatalmas ugrás volt CPUlimites helyzetben.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
válasz szab.tam #278 üzenetére
ó, nekem is négy hete itt a rendszer a 6950 2GBvel, ami szintén még a valamennyire indokolhatóan drága megoldás ez esetben.
teszt szempontjából kb egy hónap alatt a tapasztalatok kb leírhatók egy bekezdésben:
Metro 2033: 5760 high noDoF AAA 4AF 25avg, ugyanez mediumon 45. utóbbi játszható
Crysis 5760 high 26-28avg GPU részen, borderline, talán a shaderek mediumra húzása segítene. egyébként nagyon állatul néz ki.
Duke Nukem Forever: elsö pályát letoltam, úgy néz ki megy szépen AA nélkül. 5760 egyébként max.
Shift2: 5760 max, noAA noAF, egyébként max, szépen viszi, de csak Nordschleifét néztem egyedül.
Angry Birds: tökéletesen megy.remélhetöleg jövö hét végére lesz idöm rendesen tesztelni.
-
Gigi01
őstag
válasz szab.tam #273 üzenetére
Hát az 60cm inkább 70,de max.80!
Láttam 22"-al is a youtubon,nem néz ki rosszul,csak ugye eldönteni mégiscsak kipróbálás után tudnám.Igazából nem akarok nagyon sokat költeni rá,de ahogy elnézem,3 monitorral sokkal jobban járnék(akár 3×22"),mint az egy 40"-os tv-vel.
Csak autókázásra használnám , fps pedig egy monitoron menne. -
Male
nagyúr
válasz szab.tam #255 üzenetére
Hm, szóval bootnál mindenképpen érintkeznie kell? Akkor viszont mi történik? Mert így nem értem. Rendszeresen valami DP Link errorral indul a win (kivágja, hogy így nem lehet beállítani a kívánt felbontást), ennek ellenére kb 50% eséllyel mégis ott a kép... ha meg nem, akkor elég megmozgatni a csatit, és megjelenik a kép.
Az 1-es számú a DP-n lévő, de a 2-es számú van kijelölve elsődlegesnek, azon van a tálca.
Ez pedig már a vicc kategóriája:
(Nem, nem állítottam semmit, ez így egyszerre van szerintük )proci985: Igen, ezt hallani is, bimbammol ha megmozgatom, és megjelenik a kép. Oldalra húzhatja minimálisan, de egyébként felfekszik a kábelkupacra az átalakító, szóval lefelé biztos nem. Még játszok vele egyszer
[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
válasz szab.tam #253 üzenetére
Igen
Most volt fimezés... nem volt kép elsőre, megmozgattam a csatit, lett... szóval biztos, hogy az érintkezéssel van valami. (egyébként egy újraindítás is megoldotta a múltkor ezt a nincs kép dolgot... szóval itt valami szoftveres gond is van mögötte, de az is biztos, hogyha megmozgatom a csatit, akkor egy pillanatra legalább megszakad a kapcsolat, és utána meg újra megy) A win közben egyébként végig mutatja mind a 3 kijelzőt, szerinte nincs semmi gond. Ellenben ilyenkor a lecsukott ablakokat mind átdobja a 3-as kijelzőre, de csak azokat, amik elöl vannak rendesen, azokat nem... -
proci985
MODERÁTOR
válasz szab.tam #231 üzenetére
jaja, szerintem az AI thread lehet a limitáló meccs közben, főleg az elején.
hm, 3x720pt tudsz nézni? az lényegesen alacsonyabb pixelmennyiségre, szóval ki lehetne próbálni, hogy az FoV akasztja ki, vagy valami más a hunyó. esetleg 3x 800x600, pixelre kb 1080p, viszont FoVre kisebb 720pnél.
nekem még a pciE bandwith ami gyanús, VRAM annyira nem limitáló, meg textúrák lehúzásával el kéne tűnnie limitációk közül.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz szab.tam #229 üzenetére
1080pben nézted a shift2őt? egyedül nordschleifén fix 60fpsem volt (körbeforgatásnál nem elején, de az irreleváns), ez eyefinityben lement 40-50 közé, de még volt tartalék a kártyában. és ez még a q66al volt, a q955öd annál lényegesen gyorsabb.
patcheld meg, nézd meg 1080pben, valami ott nem stimmel. shift2 legalább 3 magig skálázódik, q66al 70-80%os CPUkat is láttam vele.
minimum egyik ram egyébként tényleg döglött volt, de úgy is jól fogtam ki. szóval még 400 koronáért lett ramom (8g corsair), 130ért új felfogatásom a cpuhűtőre, azért így sem rossz. azért az árban az is benne volt, hogy a tulaj szerintem nem volt benne biztos, hogy működik a konfig. tehát egyik részről persze mázli, másrészről viszont default/failsafe beállításokkal a gép be se volt hajlandó bootolni. 1333cl9en még mindig boot közben dobálta el a cuccokat, végül 800cl7( vagy cl9) 1.65V 1.21QPIvel mertem nekiállni újrahúzni a windowst, mert teszteléshez kellett (1600cl9es ramról beszélünk). viszont az előző winem nem igazán tolerálta a félkonfig cserét. menni ment, de a diagnosztikai szoftverek elindiítására system_errorral bsodzett.
namost, ez így elmondva lehet nem akkora dolog, de aki nem oczik, az valszeg a win képernyőig nem jut el a cuccal default beállításokkal. az előző tulajnak az OCZ supportnál valamennyit segítettek állítani, azzal bootolt, de azzal se volt stabil a rendszer. tetejében egy kör memtestet még bírtak is, másodiknál meg 100 hiba test6 alatt, csak az egyik sticken.
egyébként furcsa volt elváltani, 4 év alatt eléggé hozzám nőtt a q66. ez az első procim, amit nem úgy cseréltem le, hogy már legalább egy éve eléggé lassúnak érződött. alapvető igényekre még valamennyit várhatott is volna a csere (cpu limit volt, de amennyi időm van játszani...), viszont ezzel kb két évre megúsztam a fejlesztgetést. nézegettem teszteket, kb AES és zip alatt kap ki nagyon az egyébként nézett 8120/8150től, minden másban viszont szépen tartja magát. ja és első tesztek alapján úgy néz ki, hogy a bullnál jóval jobb OC alap lesz. q66ból meg lehet htpc/netezős gép lesz majd egyszer, arra bőven elégnek kell lennie. 2.4@1.008Vn meg a fogyasztása is elég alacsony.(OFF)[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
-
Male
nagyúr
válasz szab.tam #209 üzenetére
Persze, sokszor jól jön... és igazából nem is csak az, hogy nagyobb a terület, hanem hogy kettő teljes monitor. (pl direkt azért vettem 2048-as monitort, hogy 2x 1024 kifér... ami mondjuk hasznos is néha, de kevés, és kényelmesebb, ha külön monitorok vannak.) Fejlesztésnél is sok időt megspórolok vele (pl a fő monitoron írom a kódot, a másodlagoson nézem az adatbázist), de néha arra is kell, hogy pl a másodlagoson megy az F1 szabadedzés stream teljes képernyőn, és közben a fő képernyőn teszem a dolgom. Csak odapillantok a másodlagosra, ha valami érdekesebb van... vagy virtuális gép megy a másikon... vagy távoli asztal. A lényeg, hogy nem kell váltogatni, és mivel ma már azért elég erősek a gépek, szinte úgy használható, mintha két gépem lenne, teljesen megosztott tárterülettel (és vágólappal, stb.).
Nah, este közben lehet, hogy indul a mozi... kiderül lesz-e kép
-
Male
nagyúr
válasz szab.tam #206 üzenetére
Akkor már megérte
Nekem a VLC csinált ilyesmit... megnyílt rendesen, áthúztam a projira, teljes képernyő... erre visszaugrott a monitorra. (semmi beállítás nem volt erre, magától csinálta... később javították szerencsére)
Van még hová fejlődni ezekkel a több monitoros dolgokkal...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz szab.tam #198 üzenetére
"ja, igen. az a legjobb, amikor a másol van a tálca és máshol az asztal ikonok"
na ilyet még én sem láttam.
Male: szedd le 12.1et és rakd vissza 11.12őt. 12.1ben úgy néz ki elszúrták az extended desktop kezelést, szóval emiatt is simán lehet a bajod. 11.12 stabil volt. 12.2previewet most húzom.
más, 12.2 preview out
AMD Eyefinity 2.1 technology enhancements
•
Custom resolutions – users can now choose from a much larger set of display resolutions for their AMD Eyefinity configurations[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
válasz szab.tam #187 üzenetére
Sajnos itt átszámozást nem találok. Be lehet jelölni, melyik legyen az elsődleges, de ennyi, a sorszáma attól nem változik.
Jaja, valami ilyesmi módszert alkalmaztam először én is. Megy is hetekig, hónapokig, aztán egyszercsak megzavarodik az egész. Nem hinném, hogy kábeleken, csatikon múlna, mert már minden cserélődött (a monitorok, a proji, a kábelek... de még az OS és a VGA is )
Áh, muszáj lesz birizgálni most, hogy kiderült, jó a képminősége az adapternek. Egyik monitor az egyik DVI-re, a másik a másik DVI-re, a proji meg a DP->D-Sub átalakítóval a DP-re. Kiesik így a DVI->D-Sub adapter a rendszerből végre (helygond van vele), és a másodlagos monitoron felszabadul a D-Sub bemenet, amire néha szükség lenne.
1000%, hogy ezután megint a projit nézi ki magának, és arra dobja a desktopot... na majd akkor állok neki, ha amúgy is filmezés lesz... úgy két órával előbb elég lesz belekezdeniNa szép, van mivel küzdeni ott is
Nekem szerencsére egyforma a két monitor, és így a felbontás is (2048x1152), de azért itt is vannak furcsaságok, pl teljes képernyőn sokszor érezni, hogy a másodlagosnak jelöltön szaggat a film... aztán a másodlagosat leveszem 1920x1080-ra, és megszűnik a szaggatás (ok, mert pl FullHD a film, és a 2048-hoz nagyítani kell, de az elsődlegesen is ugyan ez a helyzet, ott miért nem szaggat..... és itt jön még az is, hogy egy sima SD filmnél is megcsinálja ugyan ezt, szóval mintha valahol néha lenne egy szűk keresztmetszet a rendszerben ilyen felbontás mellett). -
Male
nagyúr
válasz szab.tam #185 üzenetére
"a legfontosabb az, hogy ha megnézed a kijelzőazonosítókat, akkor az 1. számú kijelzőn legyen az win első számú kiterjesztése is."
Hogy teszem át, hogy a DVI-n lévő legyen az 1-es? Mert most a 2-es, de primary displaynek van bekattintva.
Egyébként a 3-as számú a proji, és ma épp arra pakolta át. A vicc, hogy amikor máshová volt kötve a proji, akkor is arra tette. Valamiért vonzódik hozzá"most mindhárom kijelző az 5770-en van?"
Igen, mindhárom az 5770-en van, az integrált pedig le van tiltva."az igp-nél a bios-ban oda kell figyelni, ha van olyan opció, hogy primery vga"
Igen... ez jól volt beállítva, az 5770 volt a primary. Induláskor volt is kép, csak amint indul a driver, már borult is... korábban is szívtam két kártyás megoldással (FX5600 + Matrox MilleniumII még WinXP-vel), és a win felülbírálja ezt sajnos, ha épp olyan kedve van. -
Jack@l
veterán
válasz szab.tam #164 üzenetére
30 dollárt írtam, de amazonon is ennyikért voltak most, mind1, valószínű marad a + kártya majd ha kelleni fog. Szimplán dolgozni, eyefinity-s játékokhoz se kártyám, se annyira nagy vágyakozásom nincs. Ha játszani akarok nagyban, kinyomom tv-re, és leülök elé 1-1,5 méterre
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
válasz szab.tam #158 üzenetére
Akkor csak egy kérdésem lenne, ha valaki tud választ röviden, hogy lehet display prot nélkül egy 6850 esen 3 monitor dvi-n és hdmi-n működtetni egyszerre? (a kérdés gond, mert néha annyi van rákötve a gépre, és csak 2-t enged a mocsok alapból)
Ja, ha már eyefinity, ha milkós lennék, nem bohóckodnék 3 monitorral, meg a hülye kávájukkal, vagy összehangolnék 2 projektort egymás mellé, vagy 1et de annak rohadt széles vetítőtere és nagy felbontása kéne hogy legyen. ( a BF3 ultimate szimulatoros videóba láttam ilyet)
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
-
Z10N
veterán
válasz szab.tam #131 üzenetére
Szerintem meg neked kene atgondolni A HDMI szabvany szerint az 1.4-s verziotol kezdve tamogatja a 4k x 2k -t, de mar az 1.3-s is tamogatja a 2560x1600 -t. A HD5000 mar tamogatja az 1.3-t, a HD6000-tol kezdve pedig az 1.4-t.
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Male
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
válasz szab.tam #108 üzenetére
igen, emlékszem a shiftre, csak konstatáltam kép alapján is.
utóbbi meg a felhasználási igény. ami eléggé szubjektív. alapvetően itt jön be az, hogy mit próbált az ember, mire használja, és mik az elvárásai.
annyi előnye a jelenlegi rendszeremnek van, hogy középen picit nagyobb a pixelméret, illetve a 19"es nekem picit kényelmesebb szöveget olvasni/írni. persze, ott a zoom kapcsoló a billentyűzet közepén, de pdfeknél akkor is idegesítő. megoldás lehetne az ultramon, de 1920x1080 pixelt két részre bontani nem tudom mennyire ideális. másik oldalról meg a két szélső szimmetrikus, tehát kognitív szempontból azért valamennyire működik.
KAMELOT: desktopot általában nem látja az ember. ha az ember befektet egy harmadik monitorba, akkor valószínűleg azért teszi, hogy valami legyen is rajta. az kb a legkisebb dolog.
De ha már van 3 monitorom akkor mind a 3 ugyan olyan legyen
játékra nagyon ajánlottköltségre még számolj átalakítót.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz szab.tam #103 üzenetére
Hát te nagy face vagy. Mindenre van megoldásod. Mindenki más ettől színes a világ. De ez így van rendjén. Én ilyen 3 gépes felállásoknak nem vagyok híve.
Nálam ez érvényes: Erős gép alacsony fogyasztással. IVY Bridge remélhetőleg. De a Sandy Bridge is már ilyen.
Én mondjuk a letisztult formákat szeretem. 1 2[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Male
nagyúr
Nah, abba már szerencsére nem futottam bele, a HDMI->DVI átalakítóval elegem lett
(Van még itt is bőven, ezek csak a ballépések maradványai, amiket írtam ...de küzdöttem előtte sokáig az integrált HD4250 + az 5770 együttes használatával is... no, ott is szívtam a fix DVI-I kábeles monitorral, mert az ASUS mérnökök DVI-D csatit raktak a lapra... amibe fizikailag se ment bele... aztán meg a szoftveres része, hogy pl egyes játékok úgy döntöttek, hogy márpedig ők az integrálton futnak, függetlenül attól, hogy melyik monitoron van a kép... vagy éppen a szaggató filmek... )
proci985: Csak a marketing anyagban megy ez simán...
[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
Nem kell kipróbálnod, nem megy úgy sem... csak akkor tudsz kettőnél többet rákötni, ha a többi DP-re megy (vagy DP csatira vagy aktív átalakítóval). Persze normál esetben, mert ahogy írod is, Flex kártyákkal más a helyzet.
proci985: Sajnos a specifikációkat is már a marketingesek írják a termékekre, így csak annyit tudni, hogy a FullHD megy... de hogy az éppen egy picivel nagyobb felbontás megy vagy sem, az nem derül ki. Többet meg már nem vagyok hajlandó költeni erre hátha jó lesz alapon.
-
-
szab.tam
nagyúr
"a 3. kijelzőhöz mindenképpen a display port-ot kell bevetni."
ez így önmagában teljesen nem igaz. léteznek már az úgynevezett "flex" kártyák. ott a 3. kivezetéshez szükséges elektronikát a kártyán belül megoldották. gondolom valami olyasmi,a mit mi kívül, az aktí dp->dvi-jal teszünk.
csak ezek a kártyák jóval drágábbak. meg kell nézni, mi kerül többe. a flex megoldással egyszerre 3 kapcsoplható dvi, vagy normál kártya + aktív átalakító, ami 5-10k.
mindegy melyiket választjuk. mindkettő nehezen kapható, és drága...
én inkábba külön átalakítóra szavazok.rviktor25
valóban. azaz olvastam, csak már elfelejtettem....Amióta meg télleg használok 3 kimenetet két okból nem zavar:
1. z68+hd3k igp
2. u2412m dpebből a z68 és az igp amit értek.
te a többit és a hogyanokat már nem.[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
rambustibi
őstag
A ladás nem én vagyok
A 3 kijelzős Forza és a PC 3 képernyős mód között van különbség. Míg PC-n egy "nagy" felbontású képet oszt el 3 kijelzőre, addig a Forzánál, 3db xbox renderel 3 különböző képet, és a 3 képet szinkronizálja a 3 monitorhoz. Ezért kell ennél "fokok a képernyők között" állítani/megadni. Eyefinitinél ezt a FOV állítással lehet kompenzálni, de mégsem lesz olyan tökéletes, mint a külön lerenderelt képeknél.
Picit bonyolultan írtam, de remélem érthető a két féle 3 képernyő közötti technikai és megvalósítási különbség.Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
rambustibi
őstag
Ezt a videót néztem: EVGA GTX590 Classified Quad SLI 2 - nakos -itt az oldal közepétől nagyon sok 3 kijlezős sourrond game videó!!!!
Itt látszik, hogy el van csúszva a monitorok között a kép (nincs kitakarás).
Nálam is van ilyen gond, de csak bizonyos játék felbontásokon (valamelyik hozzászólásomban már említettem, hogy a bezel compansationt nem alkalmazza játékoknál az eyefinity, hanem csak desktopban, és ez a képelcsúszás zavaró játék közben)Amilyen 3D progit linkeltem, ahhoz elfelejtettem írni, hogy drasztikusan lecsökkenti az fps-t
[ Szerkesztve ]
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
rambustibi
őstag
Nekem is volt már "nagy" képátlós megoldásom: [link] [link]
Volt konzolon 3 képernyős megoldás: [link]
Most jelenleg PC-re van 3 képernyős mód.
Mindegyik élvezhető, viszont játékokra a 3 képernyős mód élvezhetőbb, jobb, nagyobb élményt ad. Alátámasztom a véleményed, hogy tényleg nem zavaró a képernyők kávája.
Filmnézésre a kivetítős megoldás élvezhetőbb, jobb, nagyobb élményt ad.
Ezt kell figyelembe venni, amikor az ember dönt.
Egyébként ajánlom ezt a programot, ha 3 képernyős móddal szeretnél 3D-ben játszani: [link] eddig ezzel a progival lett a legélvezhetőbb az anaglyph 3D élmény. Próbálgasd, szerintem nagyon jól lehet finomhangolni.Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
proci985
MODERÁTOR
köszönöm.
próbáltam összeszedni kb mindent, ami egy ilyen rendszerhez kellett. amit Veled beszéltem (köszönöm a tapasztalatokat, illetve a megerősítést az active adapter kapcsán), illetve amit fórumszinten láttam, az alapján nagyon kevés a tapasztalat és sok a félreértés. emiatt próbáltam mindenre kitérni, és emiatt is próbáltam több játékot: 6950/6970 topikban úgy néz ki elég sok embert érdekelt a technológia, illetve a kérdés, hogy a kártyák mennyire elegek egyedül 1080p fölött. persze, ez így játszani nem tökéletes, szerintem legalább három helyen kihangsúlyoztam. viszont nekem az a tapasztalatom, hogy ha az ember valamit megpróbál, és az eredmény az, hogy ez így nem jó, az attól még eredmény, és érdemes publikálni. képek meg amiatt kellettek, mert kb 4000 szavas a cikk, tehát eléggé hosszú. képek nélküli első draftra pedig többen panaszkodtak, hogy száraz és tömény.
persze másik oldalról összeraktam a monitorokat, belőttem a shift2őt, majd 15 perccel később azt vettem észre, hogy ez valami eszméletlen. kb olyan volt az élmény, mint amikor 95ben egyik barátom apja hazavitte az akkor még elképzelhetetlenül drága projektort, és a p166on toltuk 640x400ban a Need For Speed 1et, 3x2 méteren a falon. csak még annál is jobban, mert a perifériát is teljesen betöltötte a kép. ez az, amiről mindenki beszél, aki már próbálta, de próbáltam elfogult és neutrális lenni, mégiscsak címlapos írásról van szó. valamint arra is gondolni kell, hogy a kávákat/színbeli és méretbeli eltéréseket az emberek nem egyformán tolerálják. kb mint a 3d, azt is vásárlás előtt ki kell próbálni, rajtam pl a piros/kék megoldások egyáltalán nem működnek.
hétköznapi... egy 4way rendszerhez képest mindenképpen. illetve olyan szempontból is, hogy a régi 19"esemet megtartottam.
softTHnál a dolog úgy működik, hogy az ember megkapja a felbontást, a program problémázik egy sort, hogy nincs meg a bal kijelző (ez logikus), majd indul. értelme talán régebbi programoknál lehet, ahol nem működik az eyefinity, de van softTHs workaround. technológiailag kb ugyanaz, mint extended desktop, valszeg utóbbival nem is pampogna az eltűnt kijelzők miatt. nekem inkább amiatt volt érdekes, hogy ha régebbi program nem menne eyefinityvel, akkor van e rá másik megoldás.
szab.tam #53: köszi a linkekért, így, hogy egy helyen van minden kicsit talán a későbbi próbálkozoknak egyszerűbb dolga lesz.
szab.tam #58: köszi, el is felejtettem, hogy tud ilyet is. nekem egyezik a két szélső kijelző, pixelméretet is szerintem tudnám fixálni, hm.
Male: ha elég a single link dvi (1920x1200ig jó, sávszél problémák miatt van baj később), akkor elég az átalakító is. ezen áll vagy bukik a dolog.
Klemice: játékra ajánlott három egyforma kijelző. szerintem ez így informatívabb és jobban van illusztrálva, mintha az "Ubuntu megy három kijelzőn VMWareben, és az Eclipse is skálázódik, bejövős" felkiálltással zártam volna.
RCH663: . hugomat (és a pasiját) sikerült beültetnem Shift2 elé, és ment több kört, magától. hugom életében nem ment autós játékkal, utálja őket. szerintem ez azért elég sokat elmond arról, hogy mennyire is remek ez a rendszer még így, ebben a távolról sem optimális formában.
59re: Eyeben állítható a bezel correction, nálam 4000x1024 volt a bezeles érték. és segít is bekalibrálni (mozgasd a háromszöget amít nem lesz jó). programokban pedig szokott lenni mindkét felbontás, ami megint jó dolog. monitorok eyefinityben tényleg nem állíthatók egymáshoz képest, extended desktopban nincs megkötés egymáshoz képesti pozicionálásban.
Bezel pedig tényleg nem jó se fpsre, se asztalra. szerencsére eléggé egyszerűen megoldható a választás a két mód között.
[ Szerkesztve ]
-
RCH663
aktív tag
Az eye ezt úgy oldja meg, hogy lesz egy 3840x1024 helyett 4028x1024-es felbontásod, amiről tudja a kari hogy kompenzált felbontás, és ez a felbontás megjelenik a programokban a választható felbontások között. (Win7 alatt desktop méretként is)
Ez a monitor össze szintezés ilyen formában nincsen támogatva...
[ Szerkesztve ]
-
RCH663
aktív tag
"attól hogy a partvonalról, logikusnak tűnő módon értelmetlennek tartod, hidd el, hogy nem az... "
Most komolyan... aki nem hiszi, azt leültetem a gépem elé hogy püfölheti egy kicsit... kb szerintem két óra múlva szólnék neki, hogy hát akkor alkosson véleményt, akkor jönne a : ...hát így 10 perc próbálkozás után nem is rossz...., ok de két órája nyomod...
Törpieknek:
Káva: már leírtam, akinek van az is le írta: NEM VESZED ÉSZRE JÁTÉK KÖZBEN! Az ok az emberi szem, és figyelem korlátaiban keresendő. Persze jobb ha nincs, de nem zavar.
Bezel managment/Káva kitakarás: Ez annyit csinál, hogy a felbontást nagyobbra veszi a ténylegesnél, viszont azt a 2x 20-50 pixelt nem rajzolja ki, hanem a kártya lenyeli, tehát a kép nem ott folytatódik, ahol a másik monitoron megszakad, hanem "elveszik" egy része. KB mintha két lécet tennél függőlegesen a 16:9-es montirodra úgy hogy a három osztat egy arányú legyen. Szimulátornál ez nagyon jó mert nem törik meg a kép a monitorok között (főleg repülésben jön ki a lényeg, ha kell csinálok fotót)
Fps-nél, és munkánál nem használjuk a "bezeles" felbontást, mert munka folyamán ha a határon van, akkor elveszik a szemednek az infó, (pl excelnben egy oszlopot a káva kitakar), fps-ben pedig kényelmesen elfér a holttérben egy egész szakasz esetleg...
Itt natívban jobb a dolog. A kettő között váltani meg kb 2 másodperc, oszt csókolom.[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
SoftTH téma.
ezt több topicban leírtam, így most csak összevagdosom:
tettem egy vargakanyart, és a 3. konfigomba vettem egy 5750-et. gondoltam, megnézek egy belépő szintű eyefinity-t, mire elég. de én is jól megszívtam, mert ehhez a mókéhoz nem elég a passazv dp-dvi adapter, hanem aktív kell, mert nem engedi aktiválni a 3. kijelzőt. 2 nap óta dúltam-fúltam...
a hűtőjét azért lecseréltem, hogy passzív legyen. egy mini ninja-ra....
részeletes leírás. és egy kép:na, jó, 2...
tehát dühöngtem az aktív dp miatt, és keresgéltema neten, honnan is tudnék kukázni ey ilyen adaptert. közben rábukkantam erre a 2009-es cikkre. van benne szó eyefinity-ről, matrox-ról, és egy érdekels szoftveres megoldásról, a softth-ról.
lényege:
ha van egy erős kártyád 2 kimenettel, és még egy akármilyen 3d képes rütyvedt kis kártyád, és perce még egy nagy pcie síned, legalább 2.0 4x, akkor a fő kártya kiszámolja a képet, a 3. kijelzőe átküldi az arra kötött monitorra jutót.
tehát: nem kell se matrox, se surrond, se eyefinityy. ez utóbbi amúgy is nálma a dp adatpter mizéria miatt: kedes eyefinity, backup/6...van egy konfig file, amit szerkeszteni kell, és nem bőbeszédű egy leírás sem. a játék könyvtárakba berakott dll file-ok után nem akart semmi indulni, mert további dll hiányáért sikított a gép.
senki ne kérdezze, hogy hogyan sikerült, de a gtr evo-t és a gtr2-t sikerült elindítanom. gtr evo-ban valami bugok lettek, de a gtr2 hibátlan.
ráadásul volt egy kis huncutság. 2*22" 1680*1050 és egy 32"-os fullhd tv-m van. a tv-t hátrébb raktam, és úgy forgattam be, hogy a szemem perspektívájából pont elvágólag lett a monitorral. azt is 1680-ra lőttem.sötét szobában 3 tök egyforma monitornak hatott.
ja, a passzív gtx 480 alá betoltam egy 8400gs passzívat, segédkártyának....és akkor 2 kép. az egyik a szemem nézetéből, ahonnan a méretkülönbségek nem voltak láthatóak, és után egy távolabbról...
csak hogy világos legyen. egy nappali kép. elég rendes a méretkülönbség a bal és a középső kijelző között, és mégis sikerült összehoznom. és ugye jól látható, hogy nem rakhattam volna középre a nagyot az emelvény miatt. de pont a kis polc miatt kerülnek magasabbra a 22-esek, a kijelzők középvonala pedig egy síkba, és a tv-t hátrébb tolva optikailag egy bizonyos pontról egy méretűvé váltak...
sajnos a többi játék xp-n nem megy. de igazából pont a gtr2 érdekelt legjobban. hawx szétesik, valami ramkezelés, vagy sávszél probléma, (2 kártya nagyon messe van, mert ott a riser is), dirt2, f1 el sem indulnak.
de nem adtam fel.
ha lesz dp adatpter, azért a 3. konfigon csinálok egy közpes graf beállításokkal egy autós minitesztet. mire elég az 5750 egy E6300@2.1 ghz. gondolom nem sokra, habár várjuk ki a végét.
de azt már látom, hogy lehet spórolósan is összedobni 3 kijelző sjátékmódot. persez, ha nincs szanaszét pár monitor, akkor nem.....
a szofteres megoldásban az is érdekes, hogy kölönféle felbontásokat is össsze lehet hozni.
és akávaszélek: nem, nem zavaró. a legélvezetesebb nem apiótafülke nézettel, oldaltükörrel, hanema motorháztető, felső virtális tükörrel. a 2 kávaszél pont az első oszlopok érzetét adja, és így sokkal több látszika térből.és ekkor megnéztem a win7-en is
proci985 kollégának többszörös hála.
átküldött nekem szerkesztett softth cfg file-t és működő dll-eket.azóta tökéletes működésre bírtam: 5040*1050, és általában high beállítások.
gtr2
dirt2
f1 2011
shift1
shift2a shift2 valamiért medium-on is 30 fps körül produkál. elég gyalázat. az okra még nem jöttem rá. de a többi játék 40-50 fps, játszható, élvezetes. a 60-nak jobban örülnék, de egy szem gtx480-tól ez is szép szerintem.
még pár játékkal bírkózom.
azért is örülök ennek, mert a gtx480-at kisedni a hűtőmből, hát nem egyszerű. ráadásul aki ismeri a szerkezetemet, az tudja, hog adirekt érinkezős 6 hőcsövet a kupka nélküli ati gpu-ra rádolgozni nem is lenne könnyen megoldható feladat.sift1-ről csináltam még pár softth képet, később feldobom. a shift fizikáját nem nagyon szeetem, a simbin játékoké élvezetesebb. de 3 kijelzővel egy vizuális orgazmus....
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
Új hozzászólás Aktív témák
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mozilla Firefox
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...