- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Hóban vigad a ló
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
a darabokról készült képeket majd a barkács + gány topic-ba kérjük....
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
-
proci985
MODERÁTOR
"Rendszeresen valami DP Link errorral indul a win"
ez biza hibás kábel lesz. nekem ugyanez volt, ment egy ideig a kábel, aztán néha befeketedett a kép. asztalt néha mozgatta a win, néha nem. garanciálisan cserélték, sőt még két zacskó gumicukrot is kaptam mellé.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
proci985
MODERÁTOR
az is biztos, hogyha megmozgatom a csatit, akkor egy pillanatra legalább megszakad a kapcsolat, és utána meg újra megy
igen, utánna újraindul a kapcsolat. anno a hibás kábellel ezt megtapasztaltam.winnel nekem az volt a tapasztalatom, hogy nem mindig kap észbe, de ha kábelhibát érez, akkor szólni szokott. bár nem mindig.
maga a kábel nehéz, próbáld meg egy picit úgy húzni, hogy kevésbé feszüljön a DP csatlakozás.
-
szab.tam
nagyúr
viszont ha a boot-oláskor éppen nincs érintkezés, akkor utána csatit hiába mozgatnád, nem lesz benne az aktív kiterjesztáésben, csak a következő restart-kor.
visztont a kijelzősorrend is borulhat ilyenkor, kivéve ha nem pont a 3. az, ahol nincs konntakt a boot-kor. és nem rajta van a win tálcája az ikonokkal...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
"nem merek hozzányúlni "
jajj de ismerős érzés....
nvidia-nal ugyenez van. ha ritkán találok egy olyan verziót, ahol pl. a az ego engine-es játékok dx11-ben a load/save alatt nem fagynak ki, akkor addig kitartok mellette, amíg nem jön valami nagy új játék, ami megköveteli a cserét. és akkor kezdődik minden elölről...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
proci985
MODERÁTOR
egyébként tegnap jött ki a 12.2 pre certified. elvileg a hydravision/hydragrid is erősítve lett benne.
utóbbi jó dolog lenne, gyakorlatilag kiváltja az ultramont. még anno 2007/2008ban használtam Vistán, napokban jutott eszembe, hogy mennyire jó lenne megint.
-
szab.tam
nagyúr
lehet, hogy a hardveres gyorsítás valamiért azon a kimeneten nem akar rendesen működni, és a proci számol. (nézd meg a cpu használat különbséget mindkét kijelzőn.) habár annak is bőven elégnek kéne lennie.
vagy nem annyi hz-en megy, mint kéne, azért tűnik darabosnak. vagy mittomén...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Z10N
veterán
Tudnad linkelni, mert igy rakeresve tobb tucatnyi van. Hogy ON is legyek a "tearing" meg most is jelen van ha a 3 kijelzon 3 videot nezek kulon (M1HD dvbt stream, .mkv FHD, .wmv FHD) extended modban, pedig nem hinnem, hogy az UVD3-nak ez sok lenne. Direkt kulonfele forrast valasztottam a kodek miatt. Remelem a 12.2-be vagy a 12.3-ba fixaljak.
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
szab.tam
nagyúr
"Van még hová fejlődni ezekkel a több monitoros dolgokkal... "
ja. nekünk, és vissza...
aki megízlelet a sok kijelző adta kénylemet és/vagy játékélményt, az nem akar lemondani róla. még a macerák mellett sem.
én pl. több ablakban, (nem fülön!), böngészek egyszerre. amikor pl. skyp-olok valakivel, és ugyanarról az oldalról, oldalakról beszélünk, a másik még a tálcán, fülek közt kotorászik, én már rég látoma témát.
szerződéskészítés: amikor össze kell ollóznom 2 dok-ból egy harmadikat, lényegesen egyszerűbb a meló, és még össze sem kell nyomorítanom 50%-ra, hogy kiférjen...stb, stb, stb....
bírom a "minek 1 monitornál több" kezdetű dumákat...
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
"Mintha a 3-asra nem lehetne áttenni. Végül megcseréltem a két DVI-n a monitorokat, és így most a 2-es számot rakta a fő monitorhoz... így már működik."
"Nem merek hozzányúlni "
bearanyoztad a reggelm. (öö, delem...)
idáig azt hittem, évek alatt csak én tudtam (és fogok) ezzel szopni. jóleső és megnyugtató érzés, hogy más is...
nekem pl. a htpc-n az alaplapi hangkártya panele csak a tv-n hajlandó megnyílni. mindegy, hol zárom be. nem jegyzi meg. ha a tv-t kiveszem a kiterjesztésből, akkor is. (tehát egy éppen nem létező kijelzőn.
ez hoz néha bosszantó helyzetet.[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
ja, igen. az a legjobb, amikor a másol van a tálca és máshol az asztal ikonok.
a 0-ról való építkezésnek az a titka, hgy onem elég egy kikapcs a következő monitor rádugásánál, hanem kell előtte egy restart is. azaz, feláljon 1x a rendszer az új módival. ez 3 monitornál 3 restart, 3 kikapcs és 3 dugás össz...
-
proci985
MODERÁTOR
hm, nekem miniDP -> DVI -- DVI -> analóg átalakítósoron nem sikerült az analóg monitort életre bírni. bár hd6xx0nál valami változott tudomásom szerint.
több monitornál furcsaságok lehetnek, sokkal magasabb a terhelés, mint egy kijelzővel.
-
szab.tam
nagyúr
sok buktató van. és a legtöbb valami olyan rejtett anomália, amire tudatosan, hibakizárással rájönni sem lehet.
igp + vga-nál azt mondom, hogy ok.de hogy egy 3 kijelzőt kezelő vga-nál is jön a szopás, az már nincs rendjén.
az első igazi móka a 8800gt sli volt, 2 kijelzővel. mire megértettem, hogy aktív sli-nál kikapcsolja a másodlagos kitejesztést. kihullott a fele hajam...
-
szab.tam
nagyúr
most az ati-s gépemben le van húzva, ccc-t nem tudok nézni.
nvidia-nal: az adott vga kiválasztása után, egy legördülő menüben lehet választani a kijelzők sorrendjét. (1/2, 2/1, meg ilyenek vannak...)egy elég amatőr módszert szoktam választani. de célravezető. először csak az van rádugva a gépre, ami a "tálcás2 monitor. 1-esnek fogja jelölni. restart, feláll, megjegyzi. kikapcs.
2. rádug. indít, 2-es lesz. a kiterjesztés módot, képernyők egymáshoz viszonyított helyztetét (balra, jobbra), beállítom, restart, kikapcs.
3. rádug. stb...
a restartot a kikapcs előtt nem szabad kihagyni, mert így "verődik a fejébe".de ne birizgáld!
sokkal több probléma van még eldugva, ami előjöhet. 2 példa:
ha nem egyformák a kijelző felbontásai. pl. 1. kijelző, tálcás, 1680x1050. 2. kijelző a fullhd tv. a lejátszó ban lévő kép a tv-n teljes képernyős módban csak 1680x1050-ben látszik, fekete keret kívül. mire rájöttem, hogy megoldás, ha a nagyobb felbontás kijelzőt jelölöm 1-nek....
viszont így az eyik hdmi bmeneten ha átrakom 24 hz-re, "lelóg" a kép. (mso téppen így van. 60hz-en nézem a 24-es bluray-t. vagy kapcsoloma másik gépet mozizáshoz....úgyhogy nem egyszerű móka ez.
szerintem hagyd a francba az egészet, mert a végére több bajt hozol elő, mint ami most van...[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
kontakthiba. vga, kábel, kijelző. valamelyik.
ha a 3 kijelző küzül az 1. vagy a 2. kontaktos, akkor borul a szépen fejébe vert rend.
a legfontosabb az, hogy ha megnézed a kijelzőazonosítókat, akkor az 1. számú kijelzőn legyen az win első számú kiterjesztése is.
de ha pont ez lesz kontaktos, (és itt mindegy, hogy a dvi, vagy a kijelző hálózati kábele száll el egy pillanatra), szegény win nem tud mit csinálni, átdobja az ikonokat tálcástól a 2. számú kijelzőre....a random szerű elándorlás nálam elrre utal. különben minden restart után gond lenne.
én évek óta művelem, több géppel a 3 kijelzős kiiterjesztett asztal mókát. szópós egy téma, az tuti...szerk:
hülyeség. a tápellátásnak nincs hozzá köze. nálam a tv sokszor ki van kapcsolva. és ha gép bekapcsolva marad,a 3 kijlező előtt van egy áramtalanító elosztó, azt le is lövöm. és nem kavar be semmit.viszont a kis gép vga-ja néha a pcie-ben elmozdul. akkor az igp-re dugott kijelzőre ugrik át minden.
több oka lehet, mint gonolnánk. majd csak eszembe jut valami.
most mindhárom kijelző az 5770-en van?szerk2.
az igp-nél a bios-ban oda kell figyelni, ha van olyan opció, hogy primery vga.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
szerintem lehet akkor az zavar be, hogy kinyomtad.
kattintgatás... nekem a tálcára van kirakva, egy gombnyomás a váltás. de gondolkodok kirakom őket favorite a billen, aztán meg van oldva.
mondjuk én mindig egy kártyát használtam csak a több kijelzőhöz.
-
proci985
MODERÁTOR
fura, nekem mindig fix a beállítás.
helyedben én olyat csinálnék, hogy beállítanék két profilt cataban. egyiket extended desktopban, másikat extended desktop+projektorban. amikor kell a projektor, akkor így kiterjeszthetnéd, egyébként meg használhatnád két monitoron.
dolog fura, nekem ilyen sose volt, bár általában mindig úgy kapcsolom le a gépet, hogy az összes kijelző aktív.
-
szab.tam
nagyúr
köszi, de analóg annyira alapból nem kell. csak gondoltam, ha itt van a sarkon, akkor esetleg rendelek egyet. de ennyi macerát nem ér.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
na szuper, akkor megy! köszi az infoért. típust tudsz mondani?
más: pár tesztnél cpulimitesnek tűnt a helyzet. itt van mellettem egy i5-760 egy giga p55ud3al és 4 giga oczvel (tesztelni jó lesz, előző tulajtól kaptam kipróbálni), kíváncsi vagyok lesz e javulás jó, nem 2600k/8120 mint az eredeti tervek szerint, de árban is a töredékéből jött ki a váltás.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Z10N
veterán
Mint a listaban is szerepel csak aktiv letezik, jol mondod a DAC miatt. Mig a tobbinel csak a drotozast alakitjak at, addig itt mindenkeppen kell. Viszont nem feltetlen kell ilyen m/DP-DSUB. Megoldhato m/DP-DVI onnan pedig DVI/DSUB. Bar itt mar tenyleg fellep a kerdes milyen lehet a jelatvitel a toldasokkal. A legegyszerubb szerintem, ha irsz a supportnak es majd frissitik a regi listat.
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
proci985
MODERÁTOR
nem véletlenül kezdtem egy hosszabb leírással, hogy mi megy, mi nem megy.
a kábel rész kb 6 weboldalról jött össze, illetve pár fórumos beszélgetésből. nagyon sok a félreértés, az AMD oldala nem teljes (Sapphire és XFX oldalon kint az eyefinity certified, AMD oldal nem ismeri ezeket az átalakítókat) és jellemzően olyan gyártókat hoz fel, amikről én még életemben nem hallottam (de legalább prisjakt/pricerunner, a helyi depo/arukereso sem). nekem csak kb +3rembe került ez a mutatvány, mert ahonnan jött a monitor, ott Sandberg féle (nemderültkimilyen) miniDP--DVI csati volt, xfx sapphire kifogyott, szóval a kábelt külön kellett Göteborgból rendelnem. ami göteborgi boltból lehet, hogy másnap délre itt a cumó, ha este 6ig rendeli az ember, de azért postaköltség tekintetében nem olcsó.
aztán ott az XFX is, az Eyefinity6 kitjével (alig lett volna drágább, és mégiscsak többféle miniDP átalakítóm lett volna), amiből van kettő, az egyik passzív (minek kellene olyan bárkinek is?), a másikban elvileg csak a miniDP--DP passzív, a többi aktív, de a leírás eléggé megtévesztő. szal szívás volt itt is.
ja, marketingben simán megy. egyébként én pl az Asus képviselet helyében (ők árulnak monitort és videokártyákat is) ha van főképviseletük, akkor kiraknék demozni egy eyefinity rendszert, egyrészt megtapogattatni (pl mennyire zavaró a káva demonstrálására), másrészt meg szerintem reklámnak se lenne rossz, Apple kirakatban az Andrássyn is kint a 30"as kijelző, vevőnyálatcsorgattatni (gondolom abból is hasonlóan hatalmas mennyiséget adnak el).
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
szerintem nekem több átalakítóm és kábelem van. 9 digit kábelem, a legkülönbözőbb átalakításokkal a végükön, + átalakítók, és olyan kiosztásokban, hogy a gépek háta mögé nem kéne mászkálom. de most perpill a hd5750 még csak 1 analóg kábelen lóg, hogy legalább azt ne kelljen átdugdosnom a monitoron...
nálam még mini hdm is van a képletben.
és mindezeken felül van persze egy fölösleges passzív dp->dvi is. (szintén apróbetű...)[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
Single-link DVI can handle 2048x1152 and even a little more beyond that, as explained here:
linkOn that Wikipedia page it says: "With a single DVI link, the largest resolution possible at 60 Hz is 2.75 megapixels (including blanking interval). For practical purposes, this allows a maximum screen resolution at 60 Hz of 1,915 1,436 pixels (standard 4:3 ratio), 1,854 1,483 pixels (5:4 ratio), or 2,098 1,311 (widescreen 16:10 ratio)." 2048x1152 < 2098x1311. ez stimmel, elvileg magához a monitorhoz is egy single link dvi kábel jár. ha azzal működik, elég a single link. dp és miniDP egyezik átvitelre specifikáció szerint. neten páran írják, hogy nem megy, viszont szerintem volt bőven user error is a leírások alapján.
igazából a legegyszerűbb az lene, hogy valakitől kölcsönzölé tesztelni egy aktív dvi átalakítót, de az nehéz lesz,
megértem nem akarsz a háthára pénzt kiadni.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest