Hirdetés

2024. március 4., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) rviktor25


rviktor25
aktív tag

Jó kis leirás, de annyit megjegyeznék, hogy lehet 3 kijelzőt meghajtani a 2dvi,1hdmi-vel egyszerre. Amit félreértettél, hogy nem 2 lehet ebből aktiv, hanem 2 lehet digitális módban aktiv. Azaz 1dvi, 1hdmi, 1dvi->vga analóg működhet együtt egyszerre.

Chiwasuu!!!

(#2) anjani182


anjani182
őstag

Kár hogy a középső moncsi régi fajta, így nagyon nem adja a lényeget :(

[ Szerkesztve ]

Forever and ever, let's make this last forever.

(#3) thomeef


thomeef
őstag

Aki otthon, számítógépen keresi a pénzét (programozó, mérnök stb) annak biztos jó ez a rendszer, másra nem nagyon tudom elképzelni :) Én akkor inkább már egy 40"os led tv-t rakok oda:D Vagy akkor 3 40"-os led tv-t ;)

"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."

(#4) JanR válasza thomeef (#3) üzenetére


JanR
addikt

Én meg inkább vennék egy jó kocsit :D

Valahogy fps-re nem tudom elképzelni a 3 monitoros megoldásokat - oké, hogy nagy szögben látsz, de számomra nem fontos, elég a 16:9 / 16:10.

Jó írás, sok teszt játékkal és bő bemutatóval, de egyre inkább jövök rá, hogy számomra totál felesleges lenne egy ilyen ejefinití. Inkább akkor egy 27"-os nagyfelbontásos csodamonitor, aminél 1 asztalon elfér 20 millió ablak :)

(#5) Sub-ZeRo válasza thomeef (#3) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Akkor egy kicsit ellentmondásos amit írtál nem? Mert te is 3 monitor/tv-t használnál. ;]
Szerintem inkább úgy pontosíts, hogy 3 egyforma eszközt használnál.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#6) JanR válasza Sub-ZeRo (#5) üzenetére


JanR
addikt

Ikreket ;]

(#7) proci985 válasza rviktor25 (#1) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

köszönöm:)

sajnos ez a 6950es szériánál biztosan nem igaz. rá lehet őket egyszerre kötni, de nem lehetnek aktívak.

kipróbáltam, dv1-> analóg (csak ez az aljzat kompatibilis az adott átalakítóval, 6xx0 széria valószínűleg csak egy analóg eszközt tud hajtani) ment a samuba, dvi2-> dvin át az egyik LGbe, hdmi hdmin át a másikba. ugyanúgy jött a hibaüzenet, mint amikor az ember passzív átalakítóval próbál három kijelzőt használni.

anjani182: igen, sajnos nem az igazi játékra. viszont úgy gondoltam, hogy nem nagyon volt ilyen tekintetben tapasztalat, közreadom. többek között azt is, hogy játékra tényleg egyforma monitor kell:).

JanR: többek között ez is a teszt célja volt, bemutatni felhasználási szempontok szerint. játékra végig felemás érzésem volt. volt, ahol remekelt (shift2, gtr evo, dirtet csak bencheltem), volt, ami azért jó volt (dx:hr, duke nukem), de pl supreme commandernél kifejezettengyengébbnek tűnt a natív kétmonitoros özemmódjához képest.. Homm6al kapcsolatban se jutottam teljesen dűlőre, lehet egy nagyobb pályán több értelme lett volna.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#8) RexpecT


RexpecT
addikt

Mondjuk ettől tényleg több értelme van rátolni a TV-re.

(#9) rviktor25 válasza proci985 (#7) üzenetére


rviktor25
aktív tag

hmmm...

Egyszer próbáltam csak 3 kijelzővel, amikor haver megkért, hogy nézzem már meg, hogy add-e képet a monitora (vga-ja szállt-e el). Lehet, hogy csak azért működött, mert előtte lekapcsoltam a tv-met és meghalt a hdmi jel(?)? Ezesetben bocs :R (csak aktivnak volt kiirva még a display manager-ben mind a 3)
Poénból előkaptam a manual-omat és télleg nincs a támogatott módok között.

Chiwasuu!!!

(#10) LorD_ARmES


LorD_ARmES
tag

Nagyon komoly és hasznos teszt. Pont aktuális a dolog. Annyi kérdésem lenne, hogy 3 dsub kimenetet lehet valahogy összerakni valamilyen ATI kártyán? CRTFINITY3-ban gondolkodom. :R

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=LorD_ARmES

(#11) Janus27


Janus27
tag

Érdekes írás, nekem nagyon tetszik. Kössz hogy megosztottad velünk. Egy észrevételem lenne: A Duke Nukem Forevernek köze nincs az Unreal 3-as motorhoz, az 1.6-os "dübörög" alatta.

(#12) SzalaiG


SzalaiG
addikt

Zsír. :D

Főnököm 4monitoron játszik repülőgép szimulátorral. Egy monitor / egy ablak. :U

(#13) proci985 válasza LorD_ARmES (#10) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

köszönöm!

szerintem nem menne. hd6xx0ás szériánál már csak az egyik dsub tud vga jelet kiadni (ez nem biztos, de több jel ilyen irányba mutat). persze a dolog eltérhet nemref kártyáknál, talán a sapphire flexekkel mehetne.

viszont CRTből én nem ajánlanám a rendszert. a kisebbik baj, hogy a káva eléggé széles lenne, a nagyobbik, hogy nem szemből nézve a CRTk vibrálnak, még 100hzen is. ez fárasztó és a szemnek sem tesz jót. még 2007ben próbáltam ilyen megoldást, de nagyon rossz eredményekkel zárult.

RexpecT: játékra ez a megoldás tényleg nem jó. viszont fejlesztői környezetre a tv nekem nagyon nem jött be (pár hónapig használtam a gépet TVvel is). ellenben úgy gondoltam, hogy ha már itt a rendszer, akkor pár játékot benchelni is lehetne vele (gyakorlatilag kettővel játszottam 10 percnél többet), mert érdekes lehet, hogy mennyire bírja a kártya és mégis milyen élmény. a cikk gyakorlatilag négy 6950 topikos hozzászólásból nőtte ki magát, hogy ha valaki több monitoros rendszert szeretne építeni, akkor ne vesszenek el a tapasztalatok.

Janus27: köszönöm:). úgy emlékeztem UE3 került alá a végén.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#14) RCH663 válasza thomeef (#3) üzenetére


RCH663
aktív tag

Mint gyakorló Eye-s tulajnak tetszik az írás, ugyan azokba a problémákba futottál bele mint én :).

Nekem SP HD5770 Vapor-x re vannak kötve a monitorok. Az első teszteknél három különböző monitorral nekem sem volt nagyon bejövős.

Aztán szereztem három egyforma hp1730-as tft-t, és kinyílt a világ. Munkára szerintem nincs jobb! Hihetetlen szabadság. Egy monitoron, még full hd-n is olyan mintha egy lyukon keresztül kellene dologzni, egyszerűen bezártság érzete van az embernek.

A három monitor játékhoz is ideális. Én ARMA2, DCS-Black Shark , FSX, Teamfortress2, Civ5, Il-2, alatt nyúzom főleg. Szimulátorok alatt a bezel comp. be van kapcsolva, fps-ben nincs.

Arma2-ben freetrack programmal brutális a játék élmény. Pl.: Fekszel a bokorban, figyeled a falut a völgyben keresed az ellenséget. Nem az egeret mozgatod a nézelődésre, hanem csak a szemedet. Mint a valóságban, pásztázod a látómezőt. Ha valami felkelti a figyelmed finom fej mozdítás, és az van középen, de a fegyver csöve még mindig annak a háznak a sarkára néz, ahova az előbb. És ha ott mozdul valami, mivel periférián a mozgást érzékeled, azonnal tudsz reagálni. Nincs az hogy oda néztem nem volt ott, aztán csak a killcam-en bosszankodsz... :)

Egyszer kipróbáltam vörös-cián szemüveggel, freetrackkel, Eye-ben a DCS Black Sharkot. Nagyon durva élmény, de sajnos nagyon fárasztó a szemnek, és az FPS-t is nagyon lenyomja az én kártyámon. Viszont a 3d látás nagy látószögön az ami "berántja" az embert. Kár hogy a színes szemüveg nagyon zavaróvá válik egy 20-30 perc játék után.
A berántásról meg annyit, hogy a harc hevében "belenyúltam" a monitorba, hogy átkacsoljam az infra zavaró üzemmódját, aztán koppanás, meg az elmozduló monitor érzékeltette velem hogy próbáljam meg a bill-ről mint rendesen... :)

(#15) jegenye77


jegenye77
addikt

samsung d8000 ilyenből kellene 3-at összerakni.Szinte nincs is kerete a tv-nek ami zavaró lenne. ;)

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!

(#16) rambustibi


rambustibi
őstag

Hozzászólnék a cikkhez.
Miből gondolod, hogy a mini DP--)DP kábel nehezen beszerezhető? Lehet kapni 6K. Teljesen felesleges aktív átalakítóra költeni, olcsóbb a mini DP--)DP kábel.
Jó a teszt, bár kiegészíteném, ha nem gond:
Nos, aki CF-ben gondolkodik 3 képernyővel, az mindenképpen úgy kösse össze a kábelt a monitorokkal, hogy (esetemben):
Csak az elsődleges kártyáról menjen ki az összes kábel:
1db Mini DP--)DP kábel
2db DVI kábel
Nemsokára megérkezik a DVI helyett, a 2db DP kábel.
Azért fontos, hogy 3 DP kábellel vigyük át a jelet, mert gyorsabb az adatátviteli sebessége, és "nagy" felbontásnál, nem lesznek szinkronizációs problémák.
Visszatérve...ha már össze van kötve a VGA a monitorokkal, akkor lehet újrapattintani az OP rendszert, jelen esetben ajánlott a win 7 64 bit-es verzió. Ezt azért ajánlom, mert voltak problémák az fps-el és a kompatibilitással, hardveresen is és szoftveresen is. Újratelepítés után ugyanazon játékokban, azonos beállításokkal 2-3 szorosa lett az fps!!!!
Ajánlott DP bemenetes monitorokat venni, így nem lesz plusz költség az aktív átalakító, mert nem kell.
LED monitorjaim vannak, de semmilyen problémát nem láttam, hogy az oldalsó monitorokon rosszabb lenne a kép(sötétebb, fakóbb) a betekintési szög miatt.
A bezel compensation nem működik játékok alatt, csak a desktopra vonatkozik!!!
Csak bizonyos felbontásoknál nem duplázza a kép széleit játék közben, ezért kell bizonyos felbontásokon próbálkozni (játékon belül).
Én azok táborát gyarapítom, akik nem bánták meg a több képernyős módot, és nagyon élvezem így a játékokat. Csak is ajánlom. Sok utánajárásba és próbálkozásba került, mire rájön az ember a beállításokra. Csak azok vágjanak bele, akik kellően fanatikusok.
Remélem nem gond, hogy leírtam 1-2 gondolatom, hátha így is tudok segíteni azoknak, akik ilyenen törik a fejüket. :R
Képek:
[link]
[link]
Hatalmas panorámát kapunk, így jobban belátható a pálya, és jobban érzékeljük mi zajlik körülöttünk. Játék felbontás: 6024X1080 60Hz

[ Szerkesztve ]

Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"

(#17) kidpepi


kidpepi
tag

Nagyon szuper kofig :)
Én csak két monitort használok (nem játékra) de néha úgy érzem, hogy ez is kevés, jól jönne egy harmadik :)

(#18) proci985 válasza RCH663 (#14) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

köszönöm a tapasztalatokat!

munkára mekkora volt a különbség a három különböző tft és az egyformák között?

rambustibi: köszönöm a kiegészítéseket!

akkor: újratelepítésből nálam nem volt gond. fpseket összevetettem 1080phez képest, várható értékeket hozta a rendszert.

miniDP -> DP kábelt itt nem árulnak minden boltba. az olcsóbb DPs Dellekhez nem adnak DP kábelt, tehát azt is kell venni. összességében a miniDP -> DP + DP -> DP kábel együtt árban egy aktív miniDP->DVI árában van, DVI kábel meg szokott járni a monitorokhoz. tetejében az LGknek nincs DP bemenetük, csak a DELLeknek. szinkronizációs elcsúszást én nem láttam, viszont akkor erre érdemes gondolni, köszönöm.

bezel correction ha volt 4000x1024es felbontás, akkor ment játék alatt is, ahogy nekem feltűnt. 3840x1024nél nem volt.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#19) Sub-ZeRo válasza rambustibi (#16) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

:Y Brutál! Ide kellene még egy track ir és akkor N.1. :O

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#20) proci985 válasza rambustibi (#16) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

látom közben szerkesztetted: mekkora monitorokat használsz?

bezel compensation kép alapján aktívnak tűnik. köszönöm mégegyszer a kiegészítést, nagyon jól néz ki a rendszered.

kidpepi: köszönöm! nekem is volt ilyen érzésem, ezután szereztem be a harmadik kijelzőt is.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#21) rambustibi válasza proci985 (#18) üzenetére


rambustibi
őstag

Nálam javulás volt újratelepítés után, bár lehet, hogy újratelepíteni a CF miatt kellett (megbolondította), volt itt hardveres hibától kezdve minden, már teljesen magam alatt voltam.
Újratelepítés előtt csak úgy tudtam a 3 kijelzőt 1 csoportba tenni, ha bekapcsolás után, amikor beboot-ol DOS alatt, kihúztam a mini DP kábelt és visszadugtam :W , ráadásul a kártyáimmal borzasztó fps adatok voltak 5-6 éves játékoknál, miután újratelepítettem az operációs rendszert, azóta minden cukor :K A régi 80fps helyett kaptam 220fps-t (nem mindegy) :D
Sajnos egyenlőre nagyon kevés monitorgyártó tesz a monitorjaira DP bemenetet, ezért nagyon körüljártam a dolgot, mire megtaláltam ár-bemenetek-érték-coll arányban a legjobb vételt.
TV-ben gondolkodtam először, mert egy 32"-os nem sokkal drágább, mint egy monitor, de ha az aktív átalakítókat számolom a TV -monitor árkülönbözetre, akkor már sokkal többe kerül. Így döntöttem a monitoros megoldás mellett.

Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"

(#22) rambustibi válasza proci985 (#20) üzenetére


rambustibi
őstag

27" Asus-okat
Töltöttem fel youtube-ra videókat, de sajnos a Fraps progi fele felbontással rögzíti, mint a valós játékbeli felbontás, így torzít sajnos :O :
[link]
[link]
Itt még a régi OP rendszerem volt, ezért is érdekes a 6014*1080 felbontás :U , ami ugyebár 6024*1080 kellett volna hogy legyen

Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"

(#23) X Factor


X Factor
addikt

Tetszett nagyon a teszt, de a véleményem még mindig az h. munkára (cad, prog, vagy bármi) tökéletes, mert nagyon megkönnyíti az ember dolgát a nagy felület. viszont játékra, a káva miatt nem ajánlott, ráadásul irdatlanul erőforrás igényes.

Make things work

(#24) jozsef m.


jozsef m.
tag

Jó cikk lett, gratula a szerzőnek.
A kezdetektől használom ,még 5750-el kezdtem, döntően munkára.
[link]

(#25) JanR válasza rambustibi (#16) üzenetére


JanR
addikt

Persze, hogy 64bites rendszer kell ide, mivel a 32bites összesen csak 4GB memóriát lát és ebben benne van a VGA ram-ja is. Na most ha valaki 1-2GB-os kártyákból épít CF/SLI-t, vagy csak 1 kártyát használ, akkor ezek mellett nem fog olyan "gördülékenyen" menni a játék, főleg, hogy a mai 3 monitorra is optimalizált játékok bekajálnak 2-3GB memóriát.

(#26) AnginaP


AnginaP
aktív tag

Gratulálok a cikkhez! :)
Nemrég toltam be a második monitort a rendszerembe, hasznos és informatív volt az írás, köszi! :)

Indítok egy Skyrim szervert.

(#27) rambustibi válasza JanR (#25) üzenetére


rambustibi
őstag

A "régi" operációs rendszerem is win 7 64 bit volt, bár ez a hozzászólásomból nem vehető ki pontosan, ezért most korrigálom :)
A lényeg az lenne, ha megvan a CF a 3 kijelző, és valami nem stimmelne, akkor az operációs rendszer újratelepítése sokat javít a dolgon, sok időt lehet ezzel megspórolni, minthogy állítgatom és telepítgetek, hogy elmúljon a probléma (tapasztalat) :DDD

Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"

(#28) Med1on


Med1on
aktív tag

Csillagos ötös a mű! :R

A semmi az a valami, ami azáltal van, hogy nincs.

(#29) zz top


zz top
tag

Nagyon is jó dolog ez az Eyefinity, volt nekem is egy konfigom, core i2500K-val, 2GB-s HD6950-el, 3 darab egyforma 19"-es 4:3-as régebbi TN paneles monitorral. Többet ér mint mondjuk egy 24-es monitor, de tény hogy a kávák sajnos kitakartak fontos infókat, pl. a ammo mennyiséget a játékban, meg néha a menükben, pl pont nem láttam tőle a billentyűzet kiosztást. Majd egyszer ki szeretném még próbálni valami egész vékony kávájú 3darab 24 colos 16:10-es IPS panelessel is, csak addig még sajnos várni kell hogy legyen hozzá megfelelő VGA is, mert ha lehet akkor nem szivesen vesződnék crossfire-el, meg SLI-vel, ha nem muszáj.

(#30) gordonfreemN


gordonfreemN
addikt

A "produktivitás" kifejezés az adott szövegkörnyezetben szereintem helytelen, vagy nehezen értelmezhetö.
Jelentése szoros összefüggésben áll a termeléssel, termelöképességgel, mint pl. egy adott üzemi gyártósor havi lehivásának teljesitésének eredménye.

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#31) proci985 válasza jozsef m. (#24) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

köszönöm!

látom 5760x1080ban használod. az 5750el mennyire működik jól párosítva, gyors az aero? a három u2410 mennyire ad szép, egyenletes képet? (látom tervezőmunkára használod)

gordonfreemN: nem tudom mi lenne a megfelelő kifejezés, az angol productivityt írtam át produktivitásra/tevékenykedésre. gyakorlatban ez lehet irodai munkától programozáson át 3dsmaxig bármi. alapvetően ha az ember usabilityről beszél (ennek megint nincs magyar megfelelője általános esetben, csak weboldalakra; a felhasználhatóság hülyén hangzik, a felhasználóbarátságnál pedig sokkal többről van szó). pl tomshardware is használja.

rambustibi: a CF lehetett a gáz, azzal előfordulnak ilyen hibák. a harmadik monitor bekötése tényleg annyiból állt, hogy kábel összedug, engedélyez, megy.

X Factor, AnginaP, Med1on: köszönöm:)

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#32) jozsef m. válasza proci985 (#31) üzenetére


jozsef m.
tag

Az 5750 volt a próba, utána lett az 5870, és most várom a 7950-et.
A Dellek gyönyörű képet adnak.

(#33) proci985 válasza jozsef m. (#32) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

játék vagy tervezőmunka miatt cseréled/cserélted őket?

köszönöm az infot, tehát akkor a minőségi (előrekalibrált IPS) monitorokat ilyen célra is remekül lehet használni.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#34) stranger28


stranger28
addikt

Remek írás. :) Nekem külön tetszik, hogy középen nem wide monitor van. A második monitor valóban sokat tud dobni az elérhető teljesítményen, többel még nem volt dolgom. Még meg sem jött az új monitor, de már töröm a fejem valami olcsó monitoron bal oldalra. ;]

(#33) proci985: Még csak azokat lehet igazán. :)

[ Szerkesztve ]

(#35) gabo89


gabo89
senior tag

Jó írás, pont jól jött.

Egy barátomnak rakok össze egy gépet. Játszani egyáltalán nem fog, csak brókerezni fog, és erre kell neki négy 1080p-s monitor. Én egy 5 displayportos 6770-et néztem. link
Nos azért megkérdezem itt is, hogy elboldogul a 6770 (vagy ehhez hasonló kaliberű) videokártya 4x1080p felbontással?

indul a sörös aludni

(#36) BeLucZ


BeLucZ
addikt

Durva hogy a q6600 miatt még eyefinityben is cpu limit van :D pedig nem is alapon megy
kicsit eljárt felette az idő, de jó kis veterán procc, amúgy klassz a teszt nagyon, képek tetszenek biztos bulis lehet egy ilyen rendszer

(#37) proci985 válasza gabo89 (#35) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

köszönöm!

én maximum 5.34 millió pixelen tudtam próbálni, barátodnak 8millió pixel lesz a felbontása. 5.34m pixellel kb 630mega memóriát eszik, tehát aeroval kb elégnek kell lennie az asztalon a vramnak. teljesítményre asztalon általában 0%on van terhelve a gpu, ami néha 25%ig ugrik. tehát a 6770nek megint csak elégnek kell lennie. szerintem. ezek viszont csak tippek, nekem kb kétharmada a pixelek száma, a videokártya pedig lényegesen erősebb: ha a pixel ratet nézzük, majd kétszeres a különbség.

a négy DP pedig jó ötlet, érdemes olyan monitort venni, amin van DP port, olcsóbban fog kijönni. delleken például szokott lenni. esetleg lehet az is megoldás lenne, ha venne két videokártyát, és kiterjesztett asztalon használná a kijelzőket. úgy nem kellene displayport, és a kártya is nagyobb valószínűséggel bírná. probléma a plusz melegedés, plusz fogyasztás, illetve a négy kijelzőt nem lehetne egy nagyként (pl 2x2es felosztásban egy ablakként) használni.

BeLucZ: igen, én is meglepődtem:D, bár Shiftnél a CPUlimit csak több AIs rajtoknál áll fent, és arról még 1080ps mérések alapján tudtam. Supreme Commander meg... amikor kijött, a leggyorsabb processzor a qx6850 volt, az pedig lassabb, mint jelen húzott q6600. gyakorlatilag el van szúrva az automatikus sebességállításért felelős threadje (és a threadkezelése is), tehát egy idő után akármit rak alá az ember, cpulimites lesz. 4ghzes yorkokon legalábbis még az volt, 5ghzs SBről nincsenek információim. de GPU terhelés alapján gyanús a dolog. másik oldalról meg a Crysis mellett a másik játék, aminek 4giga rendszermemória nem mindig elég. a Metro2033 meg olyan volt, mint az okos lány a mesében, skálázódott is, meg nem is. cputerhelése nem változott, fps csak 20-25% körül eset... FSB limitre gyanakszom, de sem megerősíteni, sem megcáfolni ezt nem tudom.

köszönöm:). a rendszer tényleg remek, imádom a hatalmas felületet.

stranger28: köszönöm:) belépsz a multimonitorosok közé?;)

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#38) jozsef m. válasza proci985 (#33) üzenetére


jozsef m.
tag

Játszani már ritkán játszom, inkább a munka marad. Viszont ott is elég terhelőek a 3D alkalmazások, elég rendesen hajtják a VGA-t is, mármint ekkora felbontáson,no meg lassan lejár a garancia is róla.

[ Szerkesztve ]

(#39) stranger28 válasza proci985 (#37) üzenetére


stranger28
addikt

Az még odébb lesz, de tervezek egy kisebbet majd mellé, igen. Lehet meghagyom a mostani CRT-t az új mellett, hadd süsse a szemem tovább. :)

(#40) mmdms válasza proci985 (#31) üzenetére


mmdms
addikt

Miért nem próbálod meg akkor a 400*8-as kombót, ha FSB limitre gyanakszol, nem hinném hogy sokkal többet kérne a proci, plusz a ram írási/olvasási sebessége is lehet hogy gyorsabb lenne.

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

(#41) proci985 válasza jozsef m. (#38) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

ez is igaz.

mmdms: fogyasztás.

ezek a 24/7es beállítások (immár szünetekkel lassan 4 éve), 8x400on feszemelés kell (1.38 1.20 helyett, gmchnak is kellett +0.1, fsbnek is), a fogyasztás meg kb a másfélszeresére ugrik 9x333hoz képest, az idle fogyasztás pedig elszáll. másik a ram lehet, ami szűk, viszont egy benchnél annyira ez nem játszhatna be. VRAM terhelés is kb giga körül volt. mivel egyébként se használnám olyan beállításokkal, így nem jártam utánna a dolognak.

stranger28: neten láttam olyanokat, akik 21,5ös monitorokat használnak pivotban 27"esek mellé, bizonyos esetekben az is jó megoldás lehet.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#42) grozam


grozam
tag

szerintetek 3db 3ds monitoron menne 3d ben? elmèleti kèrdès mert nincs olyan kari,ami jàtèk közben kihajtan 3 ilyen moncsit!?!

(#43) gabo89 válasza proci985 (#37) üzenetére


gabo89
senior tag

Két kártyás rendszert pont a fogyasztás miatt nem szeretnénk.

Írtad, hogy egyszerre 2 port mehet a DVI és a HDMI-vel együtt.
Akkor ezek szerint ha olyan videó kártyám van amin van 2 DVI, 1 HDMI, és X darab displayport, akkor a meghajtható monitorok száma x+2? Tehát displayportbol bármennyi is van, azt meghajtja, plusz a két DVI/HDMI-t? Mert akkor egy kis pénz ráfordítással lehetne egy szimpla 6850, melynek a hűtése is jobb mint ennek az XFX-nek.
:R

[ Szerkesztve ]

indul a sörös aludni

(#44) stranger28 válasza proci985 (#41) üzenetére


stranger28
addikt

Az is egy jó ötlet, de az nem hiszem, hogy járható út 21-esekkel. Keskenyek úgy nagyon szvsz.

(#45) fondorlatos


fondorlatos
aktív tag

El lehetne játszadozni egy ilyen összeállítással, de egyelőre hiányzik hozzá 1 ilyen ati kártya meg +2 monitor... :D

(#46) proci985 válasza gabo89 (#43) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

pontosan. tehát ha van három (hdmi+dvi), akkor abból kettőt lehet egyszerre használni. tehát 4 kijelző mehet 2xdvi+2xDPről, vagy 2xDVI + 2x miniDPről. esetleg 1xHDMI + 1xDVI + 2x (mini)DP megint működne. ref hd6x00 széria meghajt négy kijelzőt.

jó hűtés meg fog kelleni, nagyon megdobja a fogyasztást több kijelző együtt.

grozam: elvileg működik a technológia, mind nv, mind ati oldalon. hd7x00től van elvileg támogatva az eyefinity3d. 7970nek meg legrosszabb esetben párban elégnek kéne lennie mindenre még 5760x1080on is.

stranger28: munkára láttam ilyen megoldásokat, kiterjesztett asztalon, nem eyefinityben. pl a 27/30as dell mellé egy 2212hm, spórolni a hellyel és költségekkel, ha úgyis csak dokumentumok olvasására kell.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#47) Male válasza rviktor25 (#1) üzenetére


Male
nagyúr

Nekem ez nem megy HD5770-el...
DVI + HDMI->DVI + DVI->D-Sub kombinációval max két kijelzőn lehet kép egyszerre... próbálgattam elég sokat, de végül azt az infót kaptam, hogy három kimenet csak úgy lehet aktív egyszerre, ha a három közül az egyik a DP-re van kötve. (Ha tudsz valami trükköt, akkor légyszi privizzél rám :) )

(#48) Apika


Apika
Közösségépítő

Nagyon jó, és hatalmas lett a cikk... Még olvasom... :K

(#49) #56573440


#56573440
törölt tag

a cikk zseniális :R nekem bent a cégnél és otthon is két monitor van, ott már javasolnám, de háromnál szerintem kötelező lenne egy ultramon vagy hasonló progi telepítése. én ultramont megvettem mert megért annyit, de vannak mások is amik a tálcát kiterjesztik, így az adott monitoron futó progik ott jelennek meg. jelentősen jobban kezelhető a történet. plussz az ultramon tud shortcut-okat, ctrl+í nálam az aktív progi köv monitorra dobása (fullscreen fullscreenre a többi meg ahogy van) ctrl+y meg köv monitor közepére dobja az egeret. de van rengeteg funkciója ami kényelmes shortcutolva... :R

(#50) RCH663 válasza Male (#47) üzenetére


RCH663
aktív tag

Igen az egyiknek a DP-n kell lennie, és vagy DP-monitor, vagy DP !Aktív! átalakító. Ha nincs DP akkor nem engedi a kártya.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.