- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- tordaitibi: Chatcontrol
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sellerbuyer: ScreenX technológia élmények az Arénában
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- sh4d0w: Tele a hócipőm
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
visszajött gariból a kábel, és tesztelgetem az új i5-760at, alapon.
dirt3 még mindig (!) -valszeg- CPUlimites ultrán. 3840x1024 ultra 0xAA avg 57 min 47, 4xAA 57min 47avg (meg még mindig nem jegyezte a beállításokat, de effektek alapján stimmelnie kéne). és a q6600 járt magasabb órajelen, szóval ez itt most csak az architektúra. tetejében a ram is fele (második 4 gigás stick csak holnap jön), késleltetések miatt meg elvileg a throughput se annyival több. volt egy olyan érzésem végig anno a q6600al, hogy igazából az FSB az, ami a kezdetektől fogva szűk volt, node ennyire?
metro2033 3840x1024 high no DOF 38as avg, min fpsre 6ot ír a legelején, gyakorlatilag 32 alá nem ment. ez q6600al az átlag volt. 1080p very high DOFnélkül szintén játszhatónak tűnik.
igazából itt jön az a pillanat, hogy gyakorlatilag mindent újra kéne mérni, mert úgy néz ki, hogy a várakozásokkal ellentétben hatalmas bottleneck volt a rendszerben (szándékosan nem cpulimitet írok).
szerkesztés: ó a büdös .... ...., nem működnek a preset váltások 12.1el
-
szab.tam
nagyúr
ja, igen. az a legjobb, amikor a másol van a tálca és máshol az asztal ikonok.
a 0-ról való építkezésnek az a titka, hgy onem elég egy kikapcs a következő monitor rádugásánál, hanem kell előtte egy restart is. azaz, feláljon 1x a rendszer az új módival. ez 3 monitornál 3 restart, 3 kikapcs és 3 dugás össz...
-
Male
nagyúr
Hallgatnom kellett volna szab.tam-ra
Már azon vagyok, hogy apró darabokra töröm a VGA-t... de még nem döntöttem el, hogy elég a 3 milliméteres, vagy legyen kettő
Nem írom le az egészet, csak annyit, hogy jót bújócskáztam a képpel, néha sikerült megtalálnom különböző felbontásokban, néha pedig olyan alaposan elbújt, hogy a háromból egy kijelzőn sem volt éppen. A legtrükkösebb az volt, amikor ugyan az egyik monitor volt az elsődleges, minden azon indult, de a tálcát / start menüt a biztonság kedvéért a másikra tetteVégül eljutottam azért oda, hogy minden a helyére került... még újraindítás után is ott volt... aztán a következőnél megint nem. Reggel kiderül mi fogad majd...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
proci985 #192 üzenetére
szerintem ezt gondold át...
csak dvi-d ajzatba nem lehet dugni dvi-i vagy dvi-a dugót, mert nincs meg a 4 db. lyuk.
viszont ha a kábeledben nincs analóg tüske, attól még az átalakító dvi ajzatába bele tudod dugni.
de egyáltalán a miniDP -> DVI átlakító viszi az analóg jelet?
-
Male
nagyúr
válasz
proci985 #190 üzenetére
Amennyire tudom a (mini)DP->DVI átalakítók csak DVI-D-k valójában, még akkor is, ha fizikailag DVI-I-nek néznek ki... szóval abból analóg jelet nem nagyon lehet varázsolni (passzív eszközzel). Ehhez (mini)DP -> D-Sub kell neked.
Magasabb, meg minden, de hány éve vannak már ilyenek? Azért elvárnám, hogy zökkenőmentesen és stabilan tegyék a dolgukat, amivel reklámozzák őket (különösen az ATI/AMD az EyeFinity-vel...).
szab.tam: Az is jó móka lehetett...
Néha felmerül bennem a kérdés, hogy ezt vagy azt vajon egyszer is kipróbálták, vagy csak eladták... -
szab.tam
nagyúr
sok buktató van. és a legtöbb valami olyan rejtett anomália, amire tudatosan, hibakizárással rájönni sem lehet.
igp + vga-nál azt mondom, hogy ok.de hogy egy 3 kijelzőt kezelő vga-nál is jön a szopás, az már nincs rendjén.
az első igazi móka a 8800gt sli volt, 2 kijelzővel. mire megértettem, hogy aktív sli-nál kikapcsolja a másodlagos kitejesztést. kihullott a fele hajam...
-
Male
nagyúr
válasz
szab.tam #187 üzenetére
Sajnos itt átszámozást nem találok. Be lehet jelölni, melyik legyen az elsődleges, de ennyi, a sorszáma attól nem változik.
Jaja, valami ilyesmi módszert alkalmaztam először én is. Megy is hetekig, hónapokig, aztán egyszercsak megzavarodik az egész. Nem hinném, hogy kábeleken, csatikon múlna, mert már minden cserélődött (a monitorok, a proji, a kábelek... de még az OS és a VGA is
)
Áh, muszáj lesz birizgálni most, hogy kiderült, jó a képminősége az adapternek. Egyik monitor az egyik DVI-re, a másik a másik DVI-re, a proji meg a DP->D-Sub átalakítóval a DP-re. Kiesik így a DVI->D-Sub adapter a rendszerből végre (helygond van vele), és a másodlagos monitoron felszabadul a D-Sub bemenet, amire néha szükség lenne.
1000%, hogy ezután megint a projit nézi ki magának, és arra dobja a desktopot... na majd akkor állok neki, ha amúgy is filmezés lesz... úgy két órával előbb elég lesz belekezdeniNa szép, van mivel küzdeni ott is
Nekem szerencsére egyforma a két monitor, és így a felbontás is (2048x1152), de azért itt is vannak furcsaságok, pl teljes képernyőn sokszor érezni, hogy a másodlagosnak jelöltön szaggat a film... aztán a másodlagosat leveszem 1920x1080-ra, és megszűnik a szaggatás (ok, mert pl FullHD a film, és a 2048-hoz nagyítani kell, de az elsődlegesen is ugyan ez a helyzet, ott miért nem szaggat..... és itt jön még az is, hogy egy sima SD filmnél is megcsinálja ugyan ezt, szóval mintha valahol néha lenne egy szűk keresztmetszet a rendszerben ilyen felbontás mellett). -
szab.tam
nagyúr
most az ati-s gépemben le van húzva, ccc-t nem tudok nézni.
nvidia-nal: az adott vga kiválasztása után, egy legördülő menüben lehet választani a kijelzők sorrendjét. (1/2, 2/1, meg ilyenek vannak...)egy elég amatőr módszert szoktam választani. de célravezető. először csak az van rádugva a gépre, ami a "tálcás2 monitor. 1-esnek fogja jelölni. restart, feláll, megjegyzi. kikapcs.
2. rádug. indít, 2-es lesz. a kiterjesztés módot, képernyők egymáshoz viszonyított helyztetét (balra, jobbra), beállítom, restart, kikapcs.
3. rádug. stb...
a restartot a kikapcs előtt nem szabad kihagyni, mert így "verődik a fejébe".de ne birizgáld!
sokkal több probléma van még eldugva, ami előjöhet. 2 példa:
ha nem egyformák a kijelző felbontásai. pl. 1. kijelző, tálcás, 1680x1050. 2. kijelző a fullhd tv. a lejátszó ban lévő kép a tv-n teljes képernyős módban csak 1680x1050-ben látszik, fekete keret kívül. mire rájöttem, hogy megoldás, ha a nagyobb felbontás kijelzőt jelölöm 1-nek....
viszont így az eyik hdmi bmeneten ha átrakom 24 hz-re, "lelóg" a kép. (mso téppen így van. 60hz-en nézem a 24-es bluray-t. vagy kapcsoloma másik gépet mozizáshoz....úgyhogy nem egyszerű móka ez.
szerintem hagyd a francba az egészet, mert a végére több bajt hozol elő, mint ami most van... -
Male
nagyúr
válasz
szab.tam #185 üzenetére
"a legfontosabb az, hogy ha megnézed a kijelzőazonosítókat, akkor az 1. számú kijelzőn legyen az win első számú kiterjesztése is."
Hogy teszem át, hogy a DVI-n lévő legyen az 1-es? Mert most a 2-es, de primary displaynek van bekattintva.
Egyébként a 3-as számú a proji, és ma épp arra pakolta át. A vicc, hogy amikor máshová volt kötve a proji, akkor is arra tette. Valamiért vonzódik hozzá"most mindhárom kijelző az 5770-en van?"
Igen, mindhárom az 5770-en van, az integrált pedig le van tiltva."az igp-nél a bios-ban oda kell figyelni, ha van olyan opció, hogy primery vga"
Igen... ez jól volt beállítva, az 5770 volt a primary. Induláskor volt is kép, csak amint indul a driver, már borult is... korábban is szívtam két kártyás megoldással (FX5600 + Matrox MilleniumII még WinXP-vel), és a win felülbírálja ezt sajnos, ha épp olyan kedve van. -
szab.tam
nagyúr
kontakthiba. vga, kábel, kijelző. valamelyik.
ha a 3 kijelző küzül az 1. vagy a 2. kontaktos, akkor borul a szépen fejébe vert rend.
a legfontosabb az, hogy ha megnézed a kijelzőazonosítókat, akkor az 1. számú kijelzőn legyen az win első számú kiterjesztése is.
de ha pont ez lesz kontaktos, (és itt mindegy, hogy a dvi, vagy a kijelző hálózati kábele száll el egy pillanatra), szegény win nem tud mit csinálni, átdobja az ikonokat tálcástól a 2. számú kijelzőre....a random szerű elándorlás nálam elrre utal. különben minden restart után gond lenne.
én évek óta művelem, több géppel a 3 kijelzős kiiterjesztett asztal mókát. szópós egy téma, az tuti...szerk:
hülyeség. a tápellátásnak nincs hozzá köze. nálam a tv sokszor ki van kapcsolva. és ha gép bekapcsolva marad,a 3 kijlező előtt van egy áramtalanító elosztó, azt le is lövöm. és nem kavar be semmit.viszont a kis gép vga-ja néha a pcie-ben elmozdul. akkor az igp-re dugott kijelzőre ugrik át minden.
több oka lehet, mint gonolnánk. majd csak eszembe jut valami.
most mindhárom kijelző az 5770-en van?szerk2.
az igp-nél a bios-ban oda kell figyelni, ha van olyan opció, hogy primery vga. -
-
Male
nagyúr
válasz
proci985 #182 üzenetére
Áh, de pont ezt akartam elkerülni a kábellel... hogy ne kelljen semmit kattintgatni, mindig aktív lehessen mind a három kijelző.
Mázlista vagy, vagy tényleg ez a titok. Mondjuk most a projinak lenyomtam az áramot is éjjelre, lehet, hogy ez kavart be
Nekem mindig csinálta, az XP is, a Win7 is ezt. Illetve a Win7-nél még hozzájött, hogy egy időben aktív volt az integrált HD4250 és a diszkrét HD5770 egyszerre, pont a három csati miatt. Ott is néha indulásnál úgy döntött, hogy most az integrálton lévő lesz az elsődleges.
Párhavonta üldözhetem a képet, hogy épp hol van -
proci985
MODERÁTOR
fura, nekem mindig fix a beállítás.
helyedben én olyat csinálnék, hogy beállítanék két profilt cataban. egyiket extended desktopban, másikat extended desktop+projektorban. amikor kell a projektor, akkor így kiterjeszthetnéd, egyébként meg használhatnád két monitoron.
dolog fura, nekem ilyen sose volt, bár általában mindig úgy kapcsolom le a gépet, hogy az összes kijelző aktív.
-
Male
nagyúr
Na, azért annyira nem sima a dolog. Ma reggel megint úgy érezte a Win/Catalyst, hogy neki nem szimpatikus a DVI-n lévő monitor. Induláskor még van kép, driver elindul, aztán kivágja a login képernyőt a kivetítőre, amit persze nem látok, mert az nincs bekapcsolva.
Lehúztam a gépről, újraindítás... és már volt is kép a loginnél, de most meg a DP-n lévő monitoron. Bejelentkezés után átraktam ismét, hogy a DVI-n bekötött monitor legyen az elsődleges. Ilyenkor persze az ikonokat szanaszét kavarja.
Két kérdésem lenne:
- Hogy lehet erről a monitor kavarásról leszoktatni? (amíg kettő volt rajta, akkor is időnként eljátszotta ezt)
- Ha épp olyan kijelzőre teszi a win7 a logint, amit nem látok (profin mindig azt választja), akkor hogyan tudom átváltani a kikötöm és resetelek helyett?
-
Male
nagyúr
válasz
proci985 #177 üzenetére
Nincsmit!
Típus... az nincs. Magán az átalakítón semmi felirat (OEM, gondolom erre menne rá a tetszőleges márkanév, attól függően kinek a megrendelésére készül, XFX, Sapphire, stb.).
A csomagolásán is csak annyi, hogy "DisplayPort Adapter" (mellette hely a tetszőleges márkának), és egy matrica az adatokkal:
- DisplayPort 1.1a compliant receiver offering 1.62 and 2.7 Gbps over 4 lanes
- Support full DisplayPort link training
- Video resolution up to 1920 x 1200 @ 60HzA rendszer sem lát semmit belőle, simán a monitort ismerte fel, annak a nevét írja.
-
proci985
MODERÁTOR
na szuper, akkor megy! köszi az infoért. típust tudsz mondani?
más: pár tesztnél cpulimitesnek tűnt a helyzet. itt van mellettem egy i5-760 egy giga p55ud3al és 4 giga oczvel (tesztelni jó lesz, előző tulajtól kaptam kipróbálni), kíváncsi vagyok lesz e javulás
jó, nem 2600k/8120 mint az eredeti tervek szerint, de árban is a töredékéből jött ki a váltás.
-
Male
nagyúr
válasz
proci985 #129 üzenetére
Eltartott egy ideig, de ma végre megérkezett a DP -> D-sub átalakítóm.
A csomagoláson 1920x1200 @ 60Hz a maximum.
Összedugtam, és elsőre volt is kép, win belőtte 2048x1152-re... tökéletesen megy!
...és igen, a három monitor is megy vele szépen.
Egy DVI-n, egy DVI->D-Subbal, és egy a most vásárolt DP -> D-Subbal... azért kötöttem így, mert nem bíztam a képminőségében, inkább a kivetítő legyen direktben a kártyára kötve (a DVI->D-Subbal), de bizony a képminőséggel sincs semmi gondMost ürölök, hogy nem ugrottam be a 8-10.000 Ft-os DP->DVI-be, hanem vettem 4.000-ért egy ilyet
-
Z10N
veterán
Erdekes dologra lettem figyelmes. Ugye a HD6800-nal egy kijelzo idle c:100/m:300, 38-40°C. Harom kijelzo eseten (Eyefinity es Extended) idle c:300/m:1100 55°C. Viszont most levettem a memoriat 1200-rol 1000-re es a core automatikusan atallt 250-re (UVD c:300, automatan), szoval c:250/m:1000, igy most 48-50°C. 5-7°C-t esett es a fogyasztas is csokkent, kerdes, hogy ezt a driver miert nem teszi meg alapbol
. A minimum amit engedett meg m:825, igy most harom kijelzo 46°C, neha 45°C, az auto venti szabalyzas is 25%-rol 24%-ra csokkent. Van meg mit csiszolni az Eyefinity profilon. Tekintve, hogy egy szimpla bealitassal 6-8°C-t lehet csokkenteni, ezenkivul halkabb egy kicsivel es a fogyasztas is csokken. HD6900-nal nektek?
ui: A fenti orajelek HD6850 Toxic-ra vonatkoznak.
-
Jack@l
veterán
válasz
szab.tam #164 üzenetére
30 dollárt írtam, de amazonon is ennyikért voltak most, mind1, valószínű marad a + kártya majd ha kelleni fog. Szimplán dolgozni, eyefinity-s játékokhoz se kártyám, se annyira nagy vágyakozásom nincs. Ha játszani akarok nagyban, kinyomom tv-re, és leülök elé 1-1,5 méterre
-
proci985
MODERÁTOR
nézz dátumot a cikkre
. coding horror jó oldal, alapvető leírása stimmelnek, és eléggé sok mindenben egyetértünk. viszont, aktív átalakító jelenleg kb 15-30 usd. a passzív biztosan nem működött a célra.
a hülye drót annyit jelent, hogy csak egy videokártya kell, tehát kevesebb szívás van a driverrel, szellőzéssel, fogyasztással. tetejében ha esetleg játszani is kell, akkor sokkal egyszerűbb egy egykártyás (vagy CF/CFX) rendszer, mint egy az általad vázolt megoldás.
megoldás még egy sapphire flex kártya, azok meg tudnak hajtani egyszerre három kimenetet. szab.tamnak igaza van, néha az a legegyszerűbb megoldás.
egyébként mire kell a rendszer? milyen kijelzőket fogsz hajtani?
neten van info, de kb minden, ami régebbi fél-egy évi már réginek minősül, eszméletlen technikai változás volt. egyébként ajánlott átolvasni az eyefinitys leírásomat, szerintem eléggé körbejártam a témát (illetve fórum átfutása is segíthet, szerintem a ph!s multimonitorozók jó része hozzászólt)ha meg kérdés van mondhatod, lassan 4 éve multimonitorozok, szóval valamennyi tapasztalatom a témában van.
-
szab.tam
nagyúr
rég nem 30k. egy dp-> dvi aktív 7-10k. (csak vigyzni kell, hgy dp-t vagy mini dp-t vesz az ember...)
a passzív pedig 3 körül van, de ugye az sok mindenre nem jó...már vannak kártyák, ahol ez belül megoldott. az un. "flex" kártyák azok. azoknál nem kell a 3 kijelzőhöz a dp.
-
Jack@l
veterán
válasz
proci985 #162 üzenetére
Épp most művelődöka témában, itt egy jó topic, csomó cuccal a témában: [link]
Asszem vagy lesz az új prociba +1 gpu, vagy veszek használtan egy másik régi pciexpresseset 7 ropiból, egy hülye drótért tuti nem adok 7 ropit. Irták azt is, hogy a 30 dodós passzív valakinél nem működött... Az aktívak meg 100 dollár felett.UI:irtó gáz, hogy ilyen apró baromságot nem képesek megoldani egy sokezres videokártyán, pedig a dugók megvannak...
-
proci985
MODERÁTOR
kettéosztó van, de a "kínaiak" matroxnak álcázzák magukat, professzionális árképzéssel
.
desktopot sem. szinkronizációs jellegű a probléma (talán órajel kell neki, de ennyire nem mélyedtem bele a dolgokba), szóval mindenképpen kell az aktív átalakító. jelen pillanatban nekem is a két 21,5"ös be van tolva a 19es elé, amíg nem jön meg a kábel, mert anélkül nem tudom a setupot használni.
-
proci985
MODERÁTOR
sehogy sajnos. kelleni fog egy aktív miniDP/DP -> DVI átalakító. olyan 5-7körül már kapni elvileg. jelenleg emiatt nem tudok nézegetni, mert péntek éjjel elszállt a kábelem, holnap küldöm vissza gariba.
hát, fejleszteni projektorral szerintem annyira nem jó ötlet
, de játékra szerintem járható út lenne.
szab.tam: költségről annyit, hogy hd5x00 széria óta gondolkodok, először 3x19" volt a cél. viszont a második 19"esem helyett jött egy 21,5ös tavaly márciusban, aztán szépen így fejlődött. hosszútávú gépfejlesztős móka, pici iterációkkal
. még egy harmadik ips226 lenne az igazi, aztán akkor eyefinity és extended között már mozgatni se kéne semmit. gondolkodok a dolgon, ha nagyon úgy látom, hogy kiárusítják, akkor lehet veszek egy harmadikat, és úgy akkor van három egyforma monitorom
. csak nem akartam kiadni úgy 40k hufot, hogy lehet szükségem sincs rá.
-
Jack@l
veterán
válasz
szab.tam #158 üzenetére
Akkor csak egy kérdésem lenne, ha valaki tud választ röviden, hogy lehet display prot nélkül egy 6850 esen 3 monitor dvi-n és hdmi-n működtetni egyszerre?
(a kérdés gond, mert néha annyi van rákötve a gépre, és csak 2-t enged a mocsok alapból)
Ja, ha már eyefinity, ha milkós lennék, nem bohóckodnék 3 monitorral, meg a hülye kávájukkal, vagy összehangolnék 2 projektort egymás mellé, vagy 1et de annak rohadt széles vetítőtere és nagy felbontása kéne hogy legyen. ( a BF3 ultimate szimulatoros videóba láttam ilyet)
-
szab.tam
nagyúr
hot pursuit nálam is szépen megy 5040x1050.ben.
igaz, egyelőre csak free drive-ban mentem. (mondjuk, nem is fogok máshogy...)mivel beszélgettünk a költségekről:
nálam az volt a buli, hogy nem kellett semmi + ráfordítás. azaz ahhoz, amit valójában felhasználtam.
mert hát ugye előtte a 3. konfigba 18k-ért vettem az 5750-et. és 2 db, egyelőre nem felhasznált kábelt, amiből az egyik pl. egy minőségi 3m-es 1.4-es hdmi. tehát az sem kidobott zsé. és ha 1x a 3. gép 3 kijelzőjét beüzemelem, kelleni fognak azok is.
és így olvasgattam, ismertem meg a softth-ot, és szabadult fel a kis passazv 8400 gs is. de gyakorlatilag a tényleges cucchoz + zsé nem kellett. ezért tetszik főként a móka.
de az igazi buli az lesz, ha tudok majd venni még 2 db 32-es tv-t. (a monitoriokat nem adom el, hiszen pixelhibamentes, 2 egyforma, dobozzal, kapnék a 2-ért 35k-t....)
a 2 tv apróból kb. 130-140k.
mivel a 3 kijelzős belátható perspektíva miatt úgysem 70-90 centire lesznek, mint amikor 1 db. fullhd 32-es tv-n játszottam, hanem kb. 100-120 centire, így ha kevés a vga, simán visszarakom 3*1360x720-ba... -
proci985
MODERÁTOR
update
Need for Speed: Hot Pursuit
Menü 16:9en, verseny három képernyőn. Szépen futPlants and Zombies
Felismeri, hogy több kijelző van rákötve, de csak a középsőn renderel. Gyakorlatilag nem megy.Angry Birds
Menü, játék három kijelzőn, tökéletesen megy.F.E.A.R.
Nem megy, nem támogatja a felbontást. Perseus Mandate sem.Deus Ex: Invisible War
Unhandled exceptionnal kilép. Nem megy alapból. Úgy néz ki az UnrealEngine3 az első, ami nem problémázik a custom aspect ration és a nagy felbontáson. -
proci985
MODERÁTOR
update:
Unreal Tournament GOTY
gyárilag nem megy. modot nem próbáltam.Deus Ex
gyárilag nem megy. modot nem próbáltam.Need For Speed: Shift:
megy, videok három kijelzőn 16:9es képarányban, menü három kijelzőn, játék három kijelzőn. sebességre valami furának tűnik, bizonyos pályákon nagyon szépen megy (40-60fps), két pályán viszont az egyik kanyarban és mindig ott megakadt (AF leszedése nem segített, textúrák és pályarészletesség minimálisan). utóbbi után a gpu 40-60%on dolgozott, fps 40-60 között, szóval eléggé CPUlimitesnek tűnik a helyzet. shift2 úgy néz ki sokkal de sokkal jobban skálázódik több maggal.
dologhoz hozzátartozik, hogy anno még 1280x1024es felbontásban egy 3870el a megakadások nem jelentkeztek, szóval fura. lehet a megemelt FoV miatt valami bekavart. aztán lehet csak a Dirt3nál már látott probléma, és egy restart megoldja.
-
proci985
MODERÁTOR
update
Stalker: Shadow of Chernobyl 3840x1024, full dynamic (dx9), max, Complete 2009 mod
Teljes képernyőn fut, 50-60 fpssel. Menük és videok is mennek szépen három képernyőn. Bezel correctiont felismeri.
Az eredeti játék mintha csak 4:3mon ment volna jól, a complete ezt megoldja. A FoV rendben, bár pár tereptárgy esetén be lehet állni úgy a falba, hogy a képernyő legszéle kilógjon. Alapvetően a játékban általában nyílt terek vannak, szóval ez kevésbé zavaró, mint elsőre tűnhet. 16:10es scoepok is kissé dagik (textúrákból vannak megoldva), földön fekvő tárgyak 2ds textúrái is meg vannak nyúlva oldalirányba. Térkép is dagadt.
Menüben/inventoryban a kurzor olyan sebességgel megy, mint 4:3mon (ez már 16:9en is probléma), ez főleg tárgyak vételénél/eladásánál bajos.Összességében megy és a játékidő jórészében kielégítő, de a már 16:9en is látott problémák eyefinityvel zavaróbbá válnak. Viszont a sebessége nagyon jó, 3x1080pt valószínűleg még bírná elfogadható fpsekkel a 6950, illetve gyengébb kártyának is bírnia kéne ezt a felbontást.
-
Z10N
veterán
válasz
proci985 #153 üzenetére
Igen, azt varom mar. Nehol mar irtak rola cikkeket amik taglaljak miket fog tudni az eyefinity 2.0, viszont nehol csak HD7000 tamogatast irnak. Amit a tobb savos videokonferencianal meg is ertek, de a tobbi funkciohoz miert kene GCN, azt nem tudom. HD6000-nel is megvan minden csatlakozo, szabvany tamogatas, ez csupan szoftver kerdese szerintem. Meglatjuk
-
szab.tam
nagyúr
ha valakinek van működő softth-hoz win7 alá
dll-ek
softth cfg - konfigurálva
és játék config file, akkor nagyon kérném.
a követekző játékokkal nem bírtam még zöldágra vergődni:
grid
dirt3
hawx
codemasters f1 2010
tdu 1és a dirt, de azt még nem próbáltam.
amik már mennek:
gtr2
gtr evo
dirt2
f1 2011
shift1
shift2
hot pusuit -
proci985
MODERÁTOR
softTH beállítása három kijelzővel.
lazán kapcsolódik, későbbi integráció a cikkbe lehetséges. esetleg egy bontás egy következőbe, mivel érzésre már így is kezd eléggé nagy lenni.
ez kelleni fog: softTH. lejjebb egy softTH 1.07bt fogok használni, a beállítások valósak GTR evolutionhoz. középső monitor 1280x1024, két szélső 1920x1080.
amire ügyelni kell: attól függetlenül, hogy a windowsban hogy vannak egymáshoz képest elhelyezve a monitorok, a tálcának a középsőn kell lennie. a monitorok sorrendje a kimenetek párosításához mindegy, nekem a kettes számú van középen. ha a tálca nem a középső monitorra van helyezve, a program hibásan fog működni.
[config]
; deviceIDLeft/right: Direct3D device ID's of left and right monitor, or 'auto' for automatic
; secondaryWidth/Height: Left & right monitor resolution, or 'auto' to use same as middle screen resolution
; secondaryRefresh: Refresh rate of left & right monitors, or 'auto' for automatic
; secondaryFormat: Secondary device image format, 'RGB32', 'RGB16' or 'YUV12'.
; antialiasing: Level of forced anti-aliasing
; anisotropic: Level of forced anisotropic filtering
; borderSize: Size in pixels of frame border between monitors that is discarded
; noHotkeys: Set to 1 to disable all hotkeys
deviceIDLeft=auto
deviceIDright=auto
secondaryWidth=1920;auto
secondaryHeight=1080;auto
secondaryRefresh=60;auto
secondaryFormat=RGB16
antialiasing=0
anisotropic=0
borderSize=0
sideExtraWidth=0
noHotkeys=0a deviceIDLeft és Right értékeit nem érdemes piszkálni. mivel a másodlagos monitorpár 1920x1080 pixelen megy, 60as frissítéssel, a következő sorokban ezeket kell beállítani. a formátum RGB16, elvileg ez mehetne RGB32őn is. antialiasing és antisotropic megint közérthetőek. a borderSize mértékével lehet a bezel correctiont állítani.
[Direct3D]
; ** Advanced setting for Direct3D games **
; cylindicalCorretionAngle: Amount of cylindrical correction done, use with sideExtraWidth
; hideNondefaultDevices: Hides all but the default adapter from the game
; forceHorizontalFOV: Forces horizontal FOV to be three times as wide
; forceResolutionWidth/Height: Forces device to be created with this resolution
; force16bitDepth: Force game to use 16bit depth buffer, can improve performance and reduce memory use
; sleepBeforeRead: Time in ms to sleep before reading back buffer data from video card
; useMultihead: Uses multihead features of primary card if available, can increase performance and reduce memory use
; Set to 2 to force multihead initialization even if game doesn't create device with TH resolution
; delayedPresent: When useMultihead enabled, delay primary monitor present to sync with secondary head
; swapOrder: Swap order at which the frame contents are copied
; autoSquash: Automatically squash output to middle monitor if only pretransformed (GUI) elements are drawn
; d3d8dll: Path to D3D8.dll/D3D9.dll to use or auto for automatic (system32 dir)
cylindicalCorretionAngle=0
hideNondefaultDevices=0
forceHorizontalFOV=0
forceResolutionWidth=0
forceResolutionHeight=0
force16bitDepth=0
sleepBeforeRead=2
useMultihead=1
delayedPresent=0
swapOrder=0
autoSquash=0
d3d8dll=auto
a cylindicalCorrectionAngle az, ami a FoV elcsúszását hivatott megakadályozni. esetleg a forceResolution lehet még érdekes, többire igazából csak akkor lehet szükség, ha a program alapból nem akar menni.[hooks]
; Win32 API hooking settings - Used for some extra compatibility and game-specific fixes
; doHooking: Enable/disable hooks in Direct3D, with OpenGL hooks are always enabled
; doScaleMouseCoordinates: Scale mouse coordinates for getCursorPos to fix games which do not handle negative screen coordinates properly
; doScaleFromLeftScreen: Spread out mouse coordinates from left screen to full width
; doScaleWindowRects: Scale game window rectangle to triplehead size
; mouseXoffset: Number of pixels to offset mouse cursor position in X axis, to fix misplaced cursor due to negative screen coordinates. auto = use X resolution
doHooking=1
doScaleMouseCoordinates=0
doScaleFromLeftScreen=0
doScaleWindowRects=0
mouseXoffset=auto
érzésre ezek is csak akkor lényegesek, ha a program alapból nem megy; Triplehead screenmodes to add to resolutions list (width multiplied by 3 and border added)
; Must be last in this file
[modes]
640x480x60
640x480x75
640x480x85
800x600x60
800x600x75
800x600x85
1024x768x60
1024x768x75
1024x768x85
1280x960x60
1280x960x75
1280x960x85
1280x1024x60
1280x1024x75
1280x1024x85
1600x1200x60
1600x1200x75
1600x1200x85
1920x1080x60ra 1080phez szükség lesz.ha a config megvan, akkor a configban a középső monitor háromszoros felbontását kell használni. nálam ez a 3840x1024as érték volt. gyakorlatban ez nem ennyi lesz, a két szélső monitor értéke felülíródik. csak a softTH feliratú adaptert kell állítani, a másik kettő érdektelen.
ha minden jólmegy, akkor indításnál a két szélső monitoron feltűnik a softTH splash screen, a program pedig indul három kijelzőn.
-
proci985
MODERÁTOR
namost, két lehetőséged van:
1.: eyefinity @ 3840x1024: középső monitoron állítsd be az eredeti képarány megtartását. a két szélső kijelzőt fizikailag a középső elé kell behúzni. a vonalak törése miatt ez problémás megoldás, de járható út. bezel correctiont ezek után lesz. elvileg a pixelméret 24"nél és 19"nél már kb egyforma, szóval szerintem egész korrekt eredményt fogsz kapni vonalak tekintetében is.
előny: dx11, hivatalos támogatás, egyszerűen működik.
hátrány: elvesztesz valamennyi képernyőterületet, fizikailag mozgatni kell.2.: softTH @ 1280x1024+1920x1080+1280x1024. azaz kiterjesztett módban használod, minden egyes programhoz pedig softTHt használsz. softTH előnye, hogy csak a két szélső monitornak kell egyeznie, nem mind a háromnak. ez a software tripplehead2go.
előny: működik a rendszereddel teljes képernyőn, natív felbontásokban is; jobban testreszabható (fov, cylinder correction, bezel)
hátrány: csak dx9, nagyon macera bekonfigurálni (dlleket kell másolni minden egyes játékhoz külön), nehéz rendesen testreszabniami az igazi lenne, az a hybrid eyefinity. remélhetőleg eyefinity2.0 segítségével ez már menni fog.
softTH
belülről látszik a nagyobb képképminőségért bocsánat, csak telefon volt kéznél.
-
Z10N
veterán
válasz
proci985 #145 üzenetére
Nekem nem ajanlja fel. Lehet azert mert elteroek a monitorok. 19"+24"+19" (a ket szelso azonos tipus),mert nagyobbak mar nem fernek el az allavanyon levo kozelteri monitorfalak miatt (140cm, az egesz asztal emelvenyet teljes egeszeben elfoglaljak, most is ugye enyhen dontve vannak, hogy merolegesen nezzenek ram /-\). Akartam 3db 24"-t de nem fernenek el a studio asztalon. Szoval ezert varom a 12.2 -t. Mert a nativ felbontasuk 1280x1024 + 1920x1080 + 1280x1024 ebbol akarnek krealni Battlefield alatt 4480x1080 -at, ugye igy lenne 4db lelogo 1280x28 boxom vagy 2db 1280x56, amit a driver kirenderelne csak nem jelenitene meg, bar a fov meg mindig kerdes. Kene erre vmi hybrid eljaras, mert igy felemas.
-
proci985
MODERÁTOR
-
Z10N
veterán
válasz
proci985 #143 üzenetére
Nekem bezel correction felbontasokat nem engedett, pontosan hol kell? Nah igen a FOV az kenyes tema, pedig jo lenne. Jobb felso sarokban az akadast ugy nezd meg, hogy korozol a gombok folot, neha meg meg ugrik egy picit, nem olyan feltuno, de akkor is. Nah majd frissitek drivert.
-
proci985
MODERÁTOR
bezel correctiont már most is tudsz állítani. miután végeztél az eyefinity képernyőcsoport beállításával, utánna felajánl pár linket, hogy mit érdemes még csinálni. utánna kapsz egy extra felbontást, ami immár a bezel correctionnel ellátott.
hybrid eyefinity, mint régen a matroxoknál jó lenne. viszont a custom FoVk miatt pár programnál bajos lehetne, nem tudom mennyire fogják ezt támogatni/implementálni.
akadást én a jobb felső sarokban nem láttam, nekem ez gyanús, hogy driver.
milyen kijelzőket használsz a 6850 mellé?
-
Z10N
veterán
Par Eyefinity eszrevetel:
- A jobb felso sarokban ha az egerkurzort mozgatjuk, akkor akad (minimalizalo/teljes kepernyo/bezaras gombok). Ez Eyefinity nelkul is elofordul, driver hiba lehet.
- Videok lejatszasakor screen tearinget tapasztalok, ugye ilyenkor esetemben mindharom kijelzo 60Hz-re van limitalva. 3D alatt nem. A video ful alatt probaltam allitani a beallitasokat (VSync), de tovabbra is fennal. Sot ha mindharom kijelzon HD anyagot nezek megjobban elojon (HD6850, UVD3). Az orajelekt felveszi, tht ezzel nem lehet gond, driverre gyanakszom.Amit a 12.2-tol varok a fentebbiek megoldasan kivul:
- Bezel korrekcio
- Hybrid Eyefinity (ertsd tobbfele felbontas kombinalasa), akar tulmeretezett kep renderelesevelHa vkinek van megoldasa vagy hasonlo tapasztalata kerem jelezze.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
rambustibi #138 üzenetére
mert 3 db átalakító, nem egészen 2 áráért, ebből 2 aktív.)
(1db. sapphire nagy dp -> dvi aktív jelenleg kb. 10k...)
-
szab.tam
nagyúr
ok. ez új volt. de akkor majd érdemes megkülönböztetni, mint ahogy a dvi-nál a sinle is dual linket is meg szoktuk.
azt hittem, hogy csak a hd hangban és a 3d kezelésben az újdonság...
-
Z10N
veterán
válasz
szab.tam #131 üzenetére
Szerintem meg neked kene atgondolni
A HDMI szabvany szerint az 1.4-s verziotol kezdve tamogatja a 4k x 2k -t, de mar az 1.3-s is tamogatja a 2560x1600 -t. A HD5000 mar tamogatja az 1.3-t, a HD6000-tol kezdve pedig az 1.4-t.
-
Male
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
"7680x1600-as desktop is mukodik konverterrel (DL-DVI/HDMI/mDP). "
szerintem ezt át kéne gondolni. a hdmi szűk keresztmetszet, ha belekerül a képletbe, nem fog átmenni rajta a 2560x1600...
erre a sávszélre csak a dp és a dual link dvi képes.
meg a thunderbolt is, de az már más tészta....(#130) Male
nem tudom, neked melyik kell, (mini vagy a nagy), és mennyiért, de hardverkerben van 10+ raktáron, 10k-ért... asszem eza nagy lesz, habár a szimbollikus képen a mini van, linken a nagy...szerk:
"Rendeltem egy olcsó DP -> D-Subot"
azzal nem fog szerintem....akinek mini dp-s vga-ja van, annak ez még egy érdekes cucc...
-
proci985
MODERÁTOR
-
Male
nagyúr
Guglival ennek ellentmondó írást is olvastam ma... tehát elméletileg van passzív még ebből is (DAC nélkül, az analóg jelet várja a DP-n a kártyától, amit az vagy képes kitolni rajta vagy nem, de inkább nem... szóval kb olyan kategória, mint a D-Sub -> RCA, ami van amivel működik, néha némi hekkeléssel életre kelthető).
Rendeltem egy olcsó DP -> D-Subot, majd kiderül, hogy megy-e
A DP->DVI aktív átalakító, majd arra egy DVI -> D-Sub összeállítás nem működik... még amelyiken fizikailag DVI-I van, az is valójában csak DVI-D. (többen panaszkodtak arra, hogy megszívták ezzel)
Ráadásul a DP->DVI aktív átalakító drágább is, mint a DP->D-Sub. -
Z10N
veterán
Mint a listaban is szerepel csak aktiv letezik, jol mondod a DAC miatt. Mig a tobbinel csak a drotozast alakitjak at, addig itt mindenkeppen kell. Viszont nem feltetlen kell ilyen m/DP-DSUB. Megoldhato m/DP-DVI onnan pedig DVI/DSUB. Bar itt mar tenyleg fellep a kerdes milyen lehet a jelatvitel a toldasokkal. A legegyszerubb szerintem, ha irsz a supportnak es majd frissitik a regi listat.
-
Viktor81
senior tag
Sziasztok !
Csak annyit fuznek hozza, hogy amennyiben 2-nel tobb monitort akarunk hasznalni, mindenkeppen csatlakoztatnunk kell egy monitort a Display portra (ha atalakitot hasznalunk, aktiv kell legyen) ez az Eyefinity alapfeltetele. Amennyiben ilyen kartyank van, mint a cikkben, a 4 monitoros mod is elerheto (4*1 vagy 2*2), de akkor mindketto DP-n kell monitornak lennie. Bar a kartyan 5 kimenet van, az Eyefinity nem tamogatja az 5 monitoros modot, igy nem kihasznalhato. Szoval, azt erdemes tudni, hogy amennyiben szeretnenk az Eyefinity technologiara epiteni, DP bemenettel rendelkezo monitorra van szuksegunk (vagy aktiv atalakitora), kulonben csak 2 monitor lehet aktiv. -
Male
nagyúr
Ha már ennyire összegyűlt itt mindenki DP átalakítók ügyében: A DP -> D-Sub átalakítók mind aktívak, tehát menni fog a 3 monitor velük, akár hozzáírják, hogy aktív, akár nem? Illetve képminőség terén van komolyabb szórás ezeknél?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
rambustibi #119 üzenetére
ez nem igaz, ne informálj félre.
aktív adapterre ugyanúgy lehet azonos méretű kijelzőket kötni (pl nálam is a két szélső dvi/miniDPn megy át, eyefinity2 pedig összerakható lenne belőlük natív felbontásban). DL-DVI átalakítóval felbontási korlát sincs. 10bitet meg konzumer kártyák amúgy sem tudják.
eltérő méretű DP kijelzők is simán csatlakoztathatóak. ez nem ezen múlik.
az árral pedig az égadta világon semmi összefüggés nincs.
minőségre szerintem consumer szinten nem a kábel a szűk (tvből meg pl amúgy se nagyon van DPs).
Z10N: van DL-DVI átalakító is, bár nagyon drága (25-35k körül). professzionális megoldásokról nem tudok sokat, de jellemzően szoftveres eltérés eléggé nagy szokott lenni.
-
Z10N
veterán
válasz
rambustibi #119 üzenetére
Az egyik nem zarja ki a masikat. "Kemény játékosoknak, és komoly munkaterülethez". Ezt az elsovel is ugyanugy meg lehet csinalni. Annyi a limitacio, hogy a mDP-DVI konverter csak SL-DVI tamogat azaz korulbelul 1920x1080/1200. Korabban ezt mar irtak (szabvany adatok). Az AMD hivatalos oldalan lehet megnezni az atalakitokat, bar nem vmi friss. Szoval az elsovel is lehet 5760x1200-as desktopot csinalni. A felhasznalas merteke pedig ugye a videokartya fuggvenye (munka/jatek/tervezes). Bar FireGL-eknel megint mas az eyefinity tudtommal.
-
rambustibi
őstag
Szóval, 3 monitoros rendszerhez van 2 megoldás:
Általános felhasználás:
1. olcsóbb: aktív adapteres megoldás, nem ugyanolyan méretű kijelzőkkel (nincs DP)
Kemény játékosoknak, és komoly munkaterülethez:
2. drágább (minőségibb): DP kábelekkel csatlakozva azonos méretű DP kijelzőkhöz (ide nem kell aktív adapter) -
KAMELOT
titán
válasz
proci985 #116 üzenetére
Megint félre írtam akkor....Nekem ez van! Még a dobozon is megnéztem és a hátulját is a kártyának. Akkor minden okés! Akkor mehet a 3 monitor!
-
proci985
MODERÁTOR
ok, akkor reális, hogy olcsóbb, elvileg alacsonyabb az áfa.
ezzel a kártyával sajnos max két monitort tudsz egyszerre meghajtani, ha nincs rajta displayport.
ez a fajta sapphire jó, mivel van rajta displayport
ez nem jó, nincs displayport.
ez a flex, ez natívan meg tud hajtani 2xDVI+hdmit.
-
KAMELOT
titán
válasz
proci985 #114 üzenetére
Igen azokat néztem....Nálunk azaz Slovak Rebublic ennyi az ára.10-20euro között megy. Mindenhol más az áruk. Ezen remélem nem veszünk össze. Peace ,nothing personal!
Nekem HD5670 512MB GDDR5 Eyefinity van. Nálam ,hogy nézne ki ez az egész? Mondjuk hozzá 3x a profilomban lévő monitorral. van rajta VGA és DVI
Kártyán van VGA HDMI DVI -
proci985
MODERÁTOR
aktívakat nézd, pl XFX, Powercolor és Sapphiret. legolcsóbb erre 200 SEK, az most olyan 7k huf, de pl németeknél az alacsonyabb áfa (pardon, Mehrwertsteuer) miatt lehet olcsóbb, svédek meg amúgy is kb magyar árszinten vannak (magas áfa miatt). passzívval nem fog menni. amire nem írják rá, az valszeg passzív.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
szab.tam #108 üzenetére
igen, emlékszem a shiftre, csak konstatáltam kép alapján is.
utóbbi meg a felhasználási igény. ami eléggé szubjektív
. alapvetően itt jön be az, hogy mit próbált az ember, mire használja, és mik az elvárásai.
annyi előnye a jelenlegi rendszeremnek van, hogy középen picit nagyobb a pixelméret, illetve a 19"es nekem picit kényelmesebb szöveget olvasni/írni. persze, ott a zoom kapcsoló a billentyűzet közepén, de pdfeknél akkor is idegesítő. megoldás lehetne az ultramon, de 1920x1080 pixelt két részre bontani nem tudom mennyire ideális. másik oldalról meg a két szélső szimmetrikus, tehát kognitív szempontból azért valamennyire működik.
KAMELOT: desktopot általában nem látja az ember. ha az ember befektet egy harmadik monitorba, akkor valószínűleg azért teszi, hogy valami legyen is rajta. az kb a legkisebb dolog.
De ha már van 3 monitorom akkor mind a 3 ugyan olyan legyen
játékra nagyon ajánlottköltségre még számolj átalakítót
.
-
KAMELOT
titán
válasz
proci985 #107 üzenetére
2-es képnél inkább az asztal rendezettségét akartam mutatni. hirtelen oylan képet találtam.
Én sem nézegetni szoktam a képernyő szélét hanem a desktopot nézem.
De ha már van 3 monitorom akkor mind a 3 ugyan olyan legyen. Csak ennyit akartam írni.
3 képernyő már nekem is kéne.lehet valahonnét összekotrom azt a 90K-t.
nyárra remélem összejön. -
szab.tam
nagyúr
válasz
proci985 #107 üzenetére
írtam már párszor, hogy megy mindkettő. csak a shift2 nagyon alacsony fps-en...
"De még munkára is jobb 3 egyforma monitor ergonómiai és esztétikai szempontból."
ezzel én is vitatkozom. nálam pont jó, hogy az egyik nagyobb. arra tolom ki azt, amit másképp akarok megjeleníteni. pl. fényképeket nézegetünk. ráadásul a filmeket és a tv rec-eket is azon tolom.....
-
proci985
MODERÁTOR
"Én mondjuk a letisztult formákat szeretem. 1 2"
vs
"De még munkára is jobb 3 egyforma monitor ergonómiai és esztétikai szempontból."nézd meg jobban azt a kettes képet
. azon is felemás setup van, 23"+19"+23"mas kijelzőkkel, csak neki nem szürke a középső kávája, mint nekem
. egyébként valszeg az is (legalább elsősorban) munkagép a billentyűzete alapján, a Microsoft Natural Ergonomic 4000 az ergonomikus kialakítás miatt a játékra kevésbé alkalmas (van a pénzért jobb is). a delles másik setup már 3x19"ből áll, TN panelekkel, sajátomat nem cserélném rá.
Ahogy már előttem írták. Játékra 3 egyforma monitort illendő venni és akkor nem kell szórakozni a beállításokkal.
egyetértek, a cikkben is benne van. kb még 45ezrembe lenne egy harmadik lg. szab.tam fórumtársnak igaza van, azért nincs három egyforma, mert próbáltam a költségeket a lehetőségekhez képest alacsonyan tartani. lehet lesz harmadik, ha úgy érzem kell, de március-áprilisig semmiképp. esztétikai szempont meg másodlagos, nem nézegetni akarom, hogy jajjdeszépakávátok, hanem használni.
TN monitorból én nem építenék 48:9es setupot.
szab.tam: jaja, beforgatva jól néz ki. látom megy a shift is
.
-
szab.tam
nagyúr
az igazsághoz hozzátartozik, hogy inkáb motorháztető nézet + felső virtuális tükörrel megyek, mert látványosabb. és több látszik a külvilágból. az autó belseje túl sokat takar ki.
kikéve, ha nyitott az autó. akkor mindknképpen fülke nézet.elvileg a f1 2011-ben lehetne fura, mit kerse 2 "A" oszlop a képben. (a kávák.) de a gyakorlatban fel sem tűnik...
-
KAMELOT
titán
válasz
szab.tam #103 üzenetére
Hát te nagy face vagy. Mindenre van megoldásod. Mindenki más ettől színes a világ. De ez így van rendjén. Én ilyen 3 gépes felállásoknak nem vagyok híve.
Nálam ez érvényes: Erős gép alacsony fogyasztással. IVY Bridge remélhetőleg.De a Sandy Bridge is már ilyen.
Én mondjuk a letisztult formákat szeretem. 1 2 -
szab.tam
nagyúr
persze, hogy 3 egyforma kijeljző az ideális. de én ezt úgy hoztam össze, hogy a meglévő cuccokhoz gyakorlatilag +0 költségvetéssel.
proci985 kolléga is próbált költséghatékony lenni.(az egyelőre feleslegesen vásárolt alkatrészekről persze nem beszélek, de az ehhez nem is kellett.)
pixelben nem....
ha a fára gondoltál az sem, mert azon is van felület, csak nem látszik, mert mindkét billenytyűzet fent van. és jobbra elforogva van még egy tartalék pc asztalom.
alapesetben ablak alatti virágtartó. de mindig oda teszem, ahol szükség van rá. direkt kiegészítő asztalnak vettem...1. htpc / 24. az megy mindig.
2. a nagy a játékgép.
3. a cm690 ház megmaradt. az volt a régi játékgép háza, alapja. oda kerülnek be a levedlett cuccok. (minden lga775, ddr2. - van össz 3*4 giga ramom. minden kompatibilis)
tehát a cm 690 lenne a belépő eyefinity teszt alanya az 5750-nel. de az most marad, mert ugye a softth-al bűvészkedem egyelőre. és az a tartalék gép. le van húzva minden kábelről. abszolút villámvédelemes.... -
KAMELOT
titán
Ahogy már előttem írták. Játékra 3 egyforma monitort illendő venni és akkor nem kell szórakozni a beállításokkal. De még munkára is jobb 3 egyforma monitor ergonómiai és esztétikai szempontból.
Én is gondolkodom + 2 ugyan olyan monitoron ami van most. Kicsi a felület amit nézek.
De egyértelműen jűtszani 1 monitoron jó. Vagy aki már annyira fanatik akkor vásárol egy DELL 27-es 2560x1440-es felbontású monitort.
De pénzileg jobban járunk ha vásárolunk 3x BENQ 24-est 3x 45 000ft. Full HD ,nagy képernyő ,alacsony fogyasztás. 5760 x 1200 felbontást kapunk ami szépe nagy felület. Kártyám még jó ,hogy eyefinity-s.(#101) szab.tam: Nem kicsi az az asztal neked?
Minek van neked 3 géped?
-
szab.tam
nagyúr
csinálam egy új képet. a fénykép pontosan a szemem pozíciójából készült.
a 2 szélső kijelzőt nem bírja telejsen befogni.shift1 visszajátszás.
a kávákat nyillal jelöltem be.a bemutatni kívánt lényeg:
nálam a speciális helyzet maitt, hogy a bal oldali kijelző nagyobb, hátrébb van tolva, és sokkal jobban be van forgatva, mint a jobb oldali.
mivel balkormányos autókaban ülök, így a bal oldali ajtó ablaka is közelebb van. a jobban beforgatott kijelző ehhez tökéletesen igazodik. a középső és a jobb oldali monitor egy méretű, majdnem elvágólag folytatódik. pont, mint a műszerfal, ami át is lóg.tehát nálam hiába a méret különbség, mégis tökéletesen paszol a képletbe.
legalább is zárt autóban, pilótafülke nézetben...(emlékeztetűül a totálkép...)
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Home server / házi szerver építése
- EAFC 25
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Spotify
- iPhone topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Autós topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- MSI GeForce RTX 5090 32G VENTUS 3X OC - 2db
- Lenovo Ideapad Slim 3 DDR5, Garancia jún 2026
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Acer Nitro V ANV15-51-554Z SZÁMLA , GARANCIA
- RÉSZLETRE . OPCIONÁLIS. HP EliteBook 840 G11 üzleti prémium laptop számlával és garanciával
- RÉSZLETRE . OPCIONÁLIS. ThinkPad L16 Gen 1 16" WUXGA, Ultra 5, 16GB RAM, 512GB SSD SZÁMLA GARANCIA
- Apple iPad Air 4 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3253,100% Akkumulá
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 1800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest