- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Meggyi001: Kuponok....
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LÁZ
addikt
értéknyilatkozat akkor kell, ha nem tudják eldönteni a postán, hogy mi a küldemény, vagy nem egyértelmű nekik. Épp pénteken kaptam egy levelet tőlük, hogy nem tudják továbbadni a vámnak a csomagom (ami már 3napja náluk van
), mert nem tudják eldönteni, hogy mennyit érhet. ( konkrétan egy csikozó vga)
Igy irtam nekik egy értéknyilatkozatot, hogy kb semmit, mert rossz, csak gyűjtöm őket
ps. a levél kézbesitésével együtt kb 1 hete várom a cuccot, és persze a vámnál is simán ülhetnek rajta 4-5 napot
-
Peter789
senior tag
sajnos sok rizsföldi trükközik olyat - főleg a co.uk-n - hogy angliát vagy más eu országot jelöli location-nek, de távolkeletről küld valójában... ezt főleg olcsóbb számtech cuccoknál, mobil kiegészítőknél tapasztaltam eddig - az ilyeneket lehet kiszűrni ha átnézed a negatívokat, hogy mégis milyen indokkal kapta...
én azért rendelek sokszor a co.uk-ről, mert bár valamennyivel drágább általában mint a globális (többnyire hong kong-i forrással) - de ha tényleg angliából küldi, akkor 4-7 nap alatt meg szokott érkezni a termék, rizsföldről meg a létező legjobb szintidő eddig 13 nap volt, az átlag valahol 2-3 hét között szokott lenni, de volt már amire 5 hetet is vártam...
-
micimacko
aktív tag
Én is a 22 EUR-os határt tudtam. Nem is számoltam a magánszemélyes dologgal, mert nem tudom, hogy a feladó hogy adja fel a csomagot.
Annyi kimaradt a cikkből, hogy a VÁM + ÁFA hogy működik. Majd jönnek az okosabbak, akik pontosan tudják a dolgot, én már régóta nem vámoltattam, de ha jól emlékszem, akkor a következő a menete.
A termék ára és a szállítási ktg lesz a vámalap...arra kell megfizetni a vám-ot, nem csak a termék ára után. Az ÁFÁ-t pedig a termék ára + szállítási ktg + vám után fizeted meg.
Tehát ha a termék ára 100 EUR, szállítás 10 EUR, vám 5 EUR, akkor az ÁFÁ-t 115 EUR után fogod megfizetni.
Viszont régebben volt egy olyan törvény, hogy a vámot csak akkor kell kifizetned, ha a vám értéke túllép egy bizonyos értéket...valami 2500 Ft körüli értékről beszélünk. Vagyis amikor megállapítják a vámalap utáni vám-ot, és az kevesebb ettől az összegtől, akkor a vámot nem kell kifizetned, hanem csak ÁFÁ-t.További infó, hogy a távolkeletiek előszeretettel írnak alacsony összeget a csomagra, hogy lehetőleg ne vámolják meg. Régebben az amerikaiak is megtették, ha megkérted rá őket, de valami új amcsi szabályozás miatt most már nagyon odafigyelnek rá, és fel is tüntetik a hirdetésben, hogy még csak eszedbe se jusson megkérni ilyenre, azon az áron fogja feladni a csomagot, amennyit fizettél érte.
Új hozzászólás Aktív témák
- Meletrix ZOOM TKL DYNA - féláron
- AMD Ryzen 5 5600 6-Core 3.5GHz AM4 Box (100-100000927BOX) - Azonnal átvehető, Számla + Garancia: 1év
- PS4 Pro 1Tb Destiny Edition Elado
- RTX 5070 Ti OC 16G/ új, bontatlan/ 3 év garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN S2 TG Chieftec 750W
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G10 i7-1355U 32GB 1000GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (CSAK RENDELÉSRE)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3431, 94% Akkumulátor
- iKing.Hu - Nothing Phone (2a) Black Fiatalos Glyph stílus, 120 Hz AMOLED 8/128 GB Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest