- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Chrome - Kérjük vissza a Chrome alsó letöltési sávját
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Skylake-
addikt
válasz
#19158016 #398 üzenetére
Mégis hogy lehet használati értéket összehasonlítani két teljesen eltérő termék esetén amit ráadásul még azzal is megfejelsz, hogy az egyikből az abszolút felsőkategóriát veszed figyelembe, a másikban pedig az abszolút alsót ? Ezen az elven egyébként hidd el a P900 és a FlipBook is egy kalap szar akkor , amikor ki akarsz mosni egy pólót. Viszont bármelyik random mosógép köröket ver használhatóságban a két (három) termékre, miközben mindegyiknél olcsóbb. Hát ennek aztán sok értelme van ugye ?
-
-
iNfAntRy
senior tag
válasz
ForRedGlory #384 üzenetére
Ja ok
így már más. Legalább frissítetted az aláírást
-
törölt tag
Tarifa árak német Vodánál: 299€ egyszeri költség, havi 25€ két évig, ha a Red L 8GB csomagot választja az ember. Csomagdíj 35€, a 13. hónaptól 45.
S8+ ugyanilyen kondíciókkal 199€, minden más ugyan annyi.
S8 99€, a többi egyezik.
Huawei P10Plus 1€, a csomagdíj, készülékdíj ugyanaz.Csomag nélkül a Note8 999€.
A plusz szolgáltatások vígan megérhetik a felárat.
-
glugi
aktív tag
Érdekes ez a drága-nem drága kérdés, mindkét oldalnak van igazsága. De szerintem hagyjuk meg a döntést (mármint, hogy drága, vagy sem) azoknak, akik megveszik. Ne a magyar átlagkeresetből induljatok ki, ugyanis a valóság az, hogy igazából rohadt sok pénze van egy csomó embernek idehaza, csak ez nem teljesen látszik pl. egy KSH adaton. Nézzetek szét mi megy egy hosszúhétvége, ünnep alkalmával, milyen megpakolt/drága cuccokkal jönnek ki boltokból általában és milyen autók járnak az utakon. Más példát nem is mondok. (Jó, igaz, van személyi hitel, stb., de ezt most hagyjuk). Szóval, akinek van rá pénze, meg fogja venni: vagy azért 1. mert megteheti és mindig a legújabb kell neki, holott semmivel nem tesz hozzá a telefon (elnézést a példától, de pl. a vállalkozó bmw-s ilyen általában), vagy azért mert 2. mert megteheti és a funkciói segítik őt (megtérül közvetve vagy közvetlen, el lehet hinni nyugodtan). Valamint ezek árnyalatai.
Aki KSH szerint keres (munkavállaló, SZJA), feltehetően nem tudja magának megengedni, de vannak szép számmal olyanok, akiknek ez bőven belefér, sőt, minden hónapban tudnának kettőt is venni belőle. Racionális? Nem. Megtehetik, mert bármilyen okból kifolyólag van rá zsé? Igen. Van ezzel baj és az árazással? Nincs.
Ha körbenézek, akkor - sajnos vagy nem sajnos, mindegy - két kezem nem lenne elég felsorolni azon ismerőseimet, akik csak azért veszik majd meg biztosan, hogy ki lehessen csapni a lottózóban szombat reggel. S valóban, igen, egy 100-150k telefon is bőven kielégíti az igények 99%-át kompromisszumok nélkül, de mégis, vannak helyzetek, amikor - sznobság, vagy sem - de (az ismerőseim egy másik csoportjánál) nem mindegy milyen telefon van nálad kint a tárgyalás során.
Ha magamat nézem, megtehetném, hogy megvegyem, de nem teszem, mert szubjektíve annyit nem ad hozzá a produktivitáshoz jelen áron, mint amit elvárok majd tőle X idő múlva/alatt és így szigorúan az én szempontomból nem lenne racionális a vétel.
Plusz, nem szabad szerintem elfelejteni, hogy a flagship attól is flagship egy bizonyos szemüvegen át nézve, hogy mennyibe kerül...
Minden tisztelettel és no offense, de a fórumozók egy része nyugodtan járhatna nyitottabb szemmel is
Lehet savazni -
válasz
7Heads Drago #379 üzenetére
Nem, hanem azokat, akik kiakadnak az árán.
-
-
Swinegod
őstag
válasz
-Skylake- #357 üzenetére
Én téged speciel teljesen megértelek, de itt sosem ezzel volt a probléma, hanem azzal, hogy igazából ilyen 1% aki így gondolkodik, a flagship tulajok 90%-a havonta maximum a telefon árának felét keresik meg, rosszabb esetben anyuci-apuci veszi meg neki, és ezt mind részletre, emiatt pedig a közép-belépő telefon tulajok nagy hányada elvből elítél mindenkit akinek flagshipje van sajnos. "Havonta 6000-ért még a fél milla se drága"
(#345) zoleeno1: Mondjuk céges autónak veszel 14M-ért egy Lexus IS 300h-t igenis visszatermeli neked a pénzt, mert kevés, vagy kb fél millió kM-ig gyakorlatilag nincs szervízköltség és a fogyasztás sincs 7l fölött, és közben nem egy Swift kényelmű autód volt
-
Kasya
nagyúr
válasz
yoshimitsu81 #383 üzenetére
Amit te irsz, az nem a premium, hanem marketing.
Az aksi ugyan nem nött, de a fogyasztas csökkent. Foleg az Exynos mellett.
A Note pedig a ceruzaval volt mindig is a lenyeg... -
ForRedGlory
félisten
válasz
iNfAntRy #342 üzenetére
Nincs S8+ telefonom, kösz, hogy felhívtad rá a figyelmet. Ott maradt aláírásban (de le is vettem).
Csak OnePlus 5 van. Note 8-at nem vennék, mert nem ad az árához képest annyival többet, az a 3300-as akku meg egyenesen felháborító.
Egyébként note-ot csak az s-Pen miatt érdemes venni, mert alig tud többet, mint az S8/S8+.
Aztán bekattanok és megveszem, bár ezt most nehezen tudom elképzelni, mert tényleg nem fogott annyira meg. A Note 7 számomra jobb volt. -
yoshimitsu81
tag
Gyerekek ez gáz! Már a 3 évvel ezelőtti not 4 ben is ekkora aksi volt. Az edge 7 ben 3600mah aksi van, s8+ ban 3500, a noteban 3300 mi a fuck van, megy össze? majd a s10 nél már 1500-nál fogunk tartani?
/ gb ram ok 64 gb hát lehetne már 128 alapjáraton. 4000 es aksi hanem 4500 as 4 k kijelző és akkor azt mondom ok megéri a pénzét, de ez csak egy s8+ cerkával kisebb aksival.
Ebben mi a note? A note az mindig odapörkölt (ezt most ne az aksira értsétek xd) Ami az elvárás lenne 4-4500 mha aksi 4k kijelző, 6, de az se baj ha 8 gb ram, 4k kijelző 128 gb háttértár. Na ez számomra a prémium.
-
OutsideR
aktív tag
Akinek túl drága úgy néz ki lesz karcsúsított verzió is
-
-
laabom
tag
Gyerekek mi megy itt mint az óvodások. Kár volt beleolvasni a topikba. Rosszabb mint az S8-ban volt de komolyan. Mit kell itt harcolni hogy mennyibe kerül? Akinek kell megvesz akár hobbira akár munkára kell neki. Amúgy meg várni kell vele és a szolgáltatónál pár hónap után S8+ árban lesz kb előfizetéssel.
A Note mindig is az android "legfelsőbb" kategóriája volt ne várja senki, hogy középkategóriás telefon árába kerüljön. -
Minden ki csak a dual kamerát és az s pent hozza fel a 8+ képest. A +2GB ram nem is gazán számít mit gondoltok? Egy 4gb rammal szerelt s8+ ki fog szolgálni 2 évig?
-
-Skylake-
addikt
Szerintem pedig igenis meglepő, mert ez csak annyit jelent, hogy nem feltétlen én vagyok a célcsoport. Ezzel az erővel nyugatabbra meg ahol legyen mondjuk 3ezer euro az átlagbér (csak a számolás kedvéért) , ott meg azt mondhatom hogy olcsó ? Erről beszélem pár hsz-el feljebb, hogy nem értelmezhető ez hogy drága meg olcsó. Erről nem lehet beszélni, arról lehet beszélni, hogy beleillik e az én helyzetembe vagy nem. Annak, aki havi 160at keres, amiből elmegy 100 a lakásra, 20 a szórakozásra , 50 kajára meg 15 ruházkodásra (mielőtt valaki belekötne ez összeadva direkt nagyobb összeg, mint 160ezer), ott ez a telefon ugyan úgy nem "drága". NEM Ő a célcsoport , nem annak árulnak 300ezres telefont , akinek havi 160bol kell kijönnie. A 3000 eurós nyugati fizetésből is "drága" egy Veyron , ez nem jelenti azt, hogy egy német orvos szarul keres. Annyit jelent csak, hogy a Bugatti felvevőrétege egyáltalán nem a német orvos. A Note 8 felvevőrétege pedig alapvetően egyáltalán nem a magyar minimálbéres , ennyi. Annyira egyszerű hogy azt sem értem mit kell rajta magyaráznom.
-
válasz
#67656192 #341 üzenetére
Miért kéne hozzá tennem?
Talán te nem a saját véleményedet írod, hanem a postásét?
Specifikációban igen, de árban nem.Nem mondom h vedd meg, azt sem mondom h ér ennyit.
Szerintem 300e ért drága, ahogy 335e-ért is.
Csupán az összehasonlítással nem értek egyet.
S8+ 300e, ahhoz mérve ennek ennyi a piaci ára.
És ha s8+ nem ment a hiszti h milyen drága, akkor nem értem itt miért megy? -
Seangaijin
senior tag
Nem rossz ez csak akkor az S8+ minek?
-
-
-Skylake-
addikt
válasz
#82729984 #352 üzenetére
"Na, azért szerintem az egy kezemen meg tudnám számolni aki azért vesz 300 ezres telefont mert úgymond azon dolgozik és visszatermeli az árát. És annak javarésze is mind telefonra alkalmazást fejlesztő mérnök lenne."
Ez egyértelmű, nem tudok pontos számot de feltehetően rémisztően kevesen lehetnek. De azért valljuk be, facebook-instagram-youtube szentháromságra (ami miatt telefont vett az ebben a topikban jelenlevők minimum fele, vagy még több) oda egy ilyen telefon luxus. Ha meg valaki luxus szinten akar szórakozni, akkor miért zavarja a luxus ár ? Vagy csak addig kell a luxus ameddig nekem az, a gyártó az kapja be ? Nekem itt van a gondom ebben az egész témába amit itt már hozzászólások százai óta megy, hogy ha valakinek az elérhető egyik legjobb/leggyorsabb/legprémiumabb termék kell, akkor miért nem akarja azt kifizetni ? Döntsük el, luxust akarunk vagy nem. Ha azt akarunk akkor fizessük ki, ha nem akarjuk kifizetni akkor nem a gyártó a köcsög, hanem a termék nem nekünk szól. Amikor leülsz (nem te, általánosságban) és az a számolásod vége, hogy egy note 8 miatt neked spórolni kell, másra szánt pénzt kell átcsoportosítanod , akkor nem gyanús egy icipicit , hogy talán nem neked szól a termék ? Ugyanis én azt látom, hogy nem, kurvára nem gyanús ez senkinek. Arról amúgy nem is beszélve, hogy pontosan , majdnem fillére pontosan ugyan annyiba kerül ez a termék, mint a közvetlen konkurens i7+. Miért ekkora fájdalom, hogy ennyibe kerül ? Miért ?
-
.Szaki.
addikt
Nekem valamiért a Samsung Note széria mindig az Android elitjét jelentette, borzasztóan tetszett minden modell, amikor az iPhone-omat vettem, akkor is az iPhone és a Note között gondolkodtam és nehezen hoztam meg a döntést. Végül egyáltalán nem bántam meg a döntésemet, de ugyanúgy ahogy mindegyik Apple széria tetszett, úgy a Note minden egyes szériája is folyamatosan dobogtatja a szívemet, ez úgy néz ki már csak így marad.
Ez a telefon szerintem abszolút 2017, ebben minden benne van, aminek egy 17-es flagshipben benne kell legyen. Belegondolok, hogy hányszor tudnám használni a zárt kijelzőre való írást például. A forma szerintem remek, a hátlapra költöztetett ujjlenyomatolvasó viszont nálam nagy fekete pont, sajnos úgy néz ki a kijelzőbe integrált olvasó nem fog megvalósulni egyhamar a két konkurens márka egyikénél sem.
Az ár valóban nagyon sok ezért a telefonért, itthon vagy az fogja ezt megvenni, akinek baromira nem számít még ez az összeg sem, vagy az, aki komoly munkára használja, a maradék (többség) pedig 1-2 év múlva fogja megvenni szolgáltatói ajánlatban, ha féláron nem is, de feltehetőleg a kezdőárnál jóval olcsóbban. Az egyedüli amit nem tudok, hogy a Samsung hogy áll a hosszútávú frissítéssel. Ha Apple szinten tolja, akkor 1-2 évesen még bőven megérheti megvenni. Ettől függetlenül teljesen felesleges ezen fennakadni, ahogy '17-ben ott tartunk, hogy lehet 7 millióért SEAT Ibizát venni, ugyanúgy a telefonok ára is iszonyatosan növekszik, ennyibe kerül egy flagship. Az i8 se lesz olcsóbb és jövőre az S9/Note9 ára is csak felfelé fog menni, ne legyenek kétségeink. Amíg pedig zabálják ezeket a telefonokat (márpedig zabálják) addig hülyék lennének olcsóbban adni.
(#357) -Skylake-
Az egésszel amit leírtál baromira egyetértek és nagyon fontos, hogy valaki leírta!
-
Ijk
nagyúr
válasz
#67656192 #349 üzenetére
Nem tudod befolyásolni az embereket. Valakinek az a mániája hogy neki csúcstelefon kell mert azzal akar játszani vagy divatból, de ő kifejezetten erre akar költeni. Van akinek a motor a hobbija, nekik sem tudod megmondani hogy szerinted mondjuk tűzre való az összes motor, mert veszélyes a motoros közlekedés.
Mindenkinek mások a preferenciái és mindenkinek a másik hobbija tűnik baromságnak.Szerencsére 80k-ért is kapni jó telefont amivel ugyan azt el tudod végezni mint a 300k-s S8-al.
-
törölt tag
válasz
-Skylake- #347 üzenetére
Na, azért szerintem az egy kezemen meg tudnám számolni aki azért vesz 300 ezres telefont mert úgymond azon dolgozik és visszatermeli az árát. És annak javarésze is mind telefonra alkalmazást fejlesztő mérnök lenne.
"A lényeg itt az lett volna, hogy meg tudod e indokolni magadnak, hogy miért van szükséged egy 300ezres telefonra."
Ez viszont igazából teljesen lényegtelen, az ember egy olyan állatfaj aki bármit meg tud indokolni még a legirracionálisabb döntést is. Még a piramisjátékba beugrók is veszettül meg tudják indokolni hogy az miért jó és miért hülye mindenki más (amig be nem dől).
De egyébként teljesen felesleges az áron vitatkozik, per definició szerint amig veszik mint a cukrot addig nem drága, drága akkor lesz ha majd nem tudják eladni annyiért. Az már inkább sajnálatos hogy mi is olyan régióba tartozunk ahol ez az ár több havi kereset.
-
Ricardo
titán
Úgy néz ki picit az S8+ alatt van az akku teljesítmény [link]
-
-Skylake-
addikt
válasz
zoleeno1 #345 üzenetére
Amennyiben visszatermeli az árát, onnantól az egy befektetés volt. Én nem mondtam, egyetlen szóval sem mondtam, hogy nem tudnám elvégezni a munkámat egy 128ezer forintos telefonnal, mert eltudnám. De lehetnek preferenciáim, amiket adott esetben az teljesít amim most van. A lényeg itt az lett volna, hogy meg tudod e indokolni magadnak, hogy miért van szükséged egy 300ezres telefonra. Amikor én vettem telefont, azon felül, hogy el tudjam végezni rajta amit elszeretnék, elvárásom volt felé hogy :
- bővíthető legyen
- viszonylag jó akkuideje legyen
- vízálló legyen
- nagy méret
- nagy felbontás
- reszponzív működésEnnyi. Ezeknek tökéletesen megfelelt az S7E , amég mondjuk egy OnePlus 5 nem. Egy OnePlus 5-ön is tökéletesen el tudnám végezni amit szeretnék, de nekem megérte a plusz pénzt a vízállóság pl és úgy döntöttem, hogy erre megéri beruházni és megvettem. Ennyi.
Ennyire pedig ne legyél magyar, hogy 20 millás céges autó blabla. Az, hogy valaminek nem érted a létjogosultságát, az nem jelenti azt, hogy nincs neki. Az a baj, hogy kategóriányi eltérések vannak itt , amit próbálsz összemosni. Azt gondolod, hogy egy 20millás autó funkciója az, hogy elvisz A-ból B-be mint egy Swift, csak 30szor drágábban. Nem, 20millióért nem azt fizeted már meg, hogy A-ból B-be visz, hanem azt, hogy hogyan. Az a baj, hogy nem gondolkodsz érted ? Tegyük fel a céges autós példádat, vegyük alapul, hogy napi 2 órát vezet. Ha mondjuk adott esetbe emberünknek sikerül napi 8 órát aludni , a maradék 16ból amit ébren van 2 órát vezet. Fel sikerül fogni, hogy ez azt jelenti, hogy az ébren töltött "életének" 12,5%-át abban a kocsiban tölti ?? Szerinted az csak villogás, meg felvágás, amikor egy termékre amit az életem 1/8-ában használok sokat költök ? Szerintem egyáltalán nem az. Ez irigység, már bocs.
-
Egyharmadmillio... biztosan elgurult a gyogyszer...
-
zoleeno1
veterán
Duma, semmivel nem tud mast csinalni ezzel se, mint mondjuk egy 100-150k-s teloval. Telefon ami vissza termeli az arat... hat persze
Ez olyan, mint azert veszek 20 millas ceges autot, mert azzal dolgozok, vissza jon... Feneket, azert veszek, mert kenyelmesen es arcosan akarom betenni a pi..amat bele. Ha vettem volna 5 millaert, ugyanugy elvinne A-B-be, megmaradt volna 15 misim. Szoval ez a vissza termeli az arat szoveg egy suletlenseg
-
Ijk
nagyúr
válasz
#67656192 #341 üzenetére
A samsung marketingesei megiondokolják.
Az árakat meg a paic szabja meg, ha kifutó telefont nem vesz senki akkor olcsóbb mert azt is el kell adni. Az újonnan megjelenő készülékeket meg ha jobban viszik mint amennyit legyártanak akkor nem csökken az ára.
Vinni fogják 330-ért, az iPhone 8-at vinni fogják 400-ért is. Az meg senkit nem érdekel hányan rínak fórumon hogy drága, az árat az eladások határozzák meg.Kopi31415: Hogy váltaná már ki a DEX-szel a notit? Notit bárhova elviszed teljes értékű pc-ként, Dex-hez meg majd viszed a monitort, egeret, bill.-et, monitort, monitorhoz akkumulátort?
-
Ricardo
titán
Jó drága lett. Ez nekem sem tetszik, de sajnos erre halad a világ. Lehet szídni a Samsungot, de ez sajnos általános jelenség.
Kíváncs vagyok milyen áron érkeznek majd az új pixelek, az iPhone 8, és a Mate 10. Nekem az a tippem, hogy esetükben is elég vastagon fog majd az a bizonyos ceruza
-
iNfAntRy
senior tag
válasz
ForRedGlory #340 üzenetére
Én egy kicsit másképp közelítem meg a dolgot és kíváncsi vagyok mit válaszolsz majd. Szóval, ha van egy S8+ telefonod, akkor miért szeretnél venni egy Note 8-at?
Két dolog miatt érdekel:
1: a 2 telefon kb ugyanazt tudja, a komoly plusz az az S Pen. Tehát, ha az S Pen miatt vennéd, akkor meg kell vennedÚgy értem nincs más telefon, amihez jár S Pen (a C szériát ne nézzük, mert az nem kapható itthon), tehát nincs más választásod.
2: Ha csak azért vennéd, mert miért ne, amúgy is S8-am van, ami igy is brutál drága volt, akkor hadd ne legyen már még egy ilyen drága telefonom stb., akkor miért zavar a +30.000 ft? Ha képes vagy 300.000 forintot fizetni egy S8-ért és pár hónap múlva akarsz venni egy hasonló árú jobb telefont, akkor minek sírsz az ár miatt? Aki ezt a dolgot megteheti hogy 600.000 forintot költene pár hónap alatt, az miért gondolkodik 30.000 ft-on?nem értem
-
törölt tag
Szerinted, tedd hozzá.
Amúgy meg minden szakírás a kifutó modellhez hasonlitja az újat. Vagy mihez kéne a Note 12-höz?Indokolja már meg a Samsung, vagy Te ha ennyire oktatsz, hogy miért vegye meg az ember az ő termékét és ne másét emelt áron 'régi hardverrel(s8)! Mi az ami ennyire sokat ér? A gyenge akku? Vagy mi a lórépa? Nem kellene ennyire elvakultnak lenni, hogy csak azért mert új valami akkor az biztos jó is sőt, néhányan már indokot is gyártanak, meggyőzik saját magukat a Samsung helyett, hogy ezt meg kell venni. Nem egy éle van a dolognak.
Ha esetleg eltelik egy két hónap és bebizonyosodik, hogy a Note8-on nem lehet fogást találni azaz megéri az árát akkor ok de egyelőre a Note-nak bizonyitania kell, hátrányból indul. -
BeastMode
őstag
válasz
maximilian4 #330 üzenetére
Minden egyes szavaddal egyetértek
-
tipuka
addikt
néztem, hogy telekom ír -e már árat, de nem merik kiírni még úgy látom
(nem akarom megvenni, csak kíváncsiskodtam)
-
munnergep
senior tag
Nézegetem ezeket az új csodákat és le a kalappal a fejlesztések előtt. De nekem nem nagy kaland mostanában az új mobilokra várni. Semmi újdonság. Csak erősebb, több, stb.
Én a SOC-ot kihagynám a buliból. Egyre takarékosabbak, de erősebbek is, de az üzemidő egy dekát nem növekszik. Pár ms válaszidős netkapcsolat valami LTE++ 6G antennán és az otthoni gépeden egy moddolt droid/osx szépen elvégzi a feladatokat. Észre sem vennéd, hogy nem a telód csinálja. Kell még bele a mikrofon, hangszóró és egy optika. Egy alap soc ami ezt meghajta. Egy hét készenléti idő. Nincs belassulás, stb.
Ha bulizni még csak az e-inkes cuccot viszed farzsebben. Egyéb esetben meg egy általad választott méretű kijelzőt.
Teccik érteni? Vagy nagyon f@szság? Remote Screen Phone vagy ilyesmi néven
Vagy csak én vagyok lemaradva és rég van már ilyen? -
válasz
maximilian4 #330 üzenetére
Ennyire nem általánosítanék, de +1
Valakinek ez a 3 havi fizetése, valakinek egyharmad...
Akinek kell, annak kell. Pont. -
.DLL
veterán
A note7 valahogy az én szememnek gyönyörűbb volt, ez olyan semmilyen már. (legalábbis ezzel a szimpla fekete házzal) Egy kicsit kékesebb, acél-szürke árnyalatban megnézném milyen lenne.
-
maximilian4
addikt
De jó hogy a hozzászólások fele az áráról szól. Nem lehet simán magáról a telefonról véleményt nyilvánítani, úgy hogy nem is nézel rá az árára? Amúgy 1. azért mert mi csóró ország vagyunk nem fogják a magyaroknak féláron adni a telót, nem nézik országok szerint az átlagbéreket és nem ahhoz képzik az árakat, ergo nagyon sok helyen nem okoz problémát ez a vételár 2. tipikus magyar mentalitás hogy minket mindig a másik ember érdekel. Ha valaki hitelre vesz telefont az ő dolga, neked ez miért fáj?
Komolyan annyira bolond egy ország... -
Tatu-1981
tag
Mindenki az árral foglalkozik, nekem sokkal inkább a képernyő méretével van bajom.
Papíron remekül hangzik a 6,3 collos kijelző, de ezzel a 18,5:9-es képaránnyal a kijelző területe kisebb, mint a korábbi Note-ok 5,7 collos kijelzője. Hosszabb, de keskenyebb, és összességében kisebb, vagy maximum akkora.
Ráadásul ebből még lejön a szoftveres gombok által elfoglalt terület, a kijelző 2 lehajó és tükröződő széle, valamint sokszor a képarány miatt kieső részek is (például ha egy 16:9-es videót nézel, akkor a képernyő két szélén lesz majd egy szép fekete sáv a hosszabb képarány miatt).
Szóval szerintem ez a telefon alig nyújt nagyobb használható képernyőt, mint a korábbi S szériák az 5 coll körüli kijelzőjükkel, meg a hardveres gombokkal. Pedig a Note szériától nem ezt vártam volna.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
babosmiki #318 üzenetére
DEX mar van, ezt eladom a francba. De dex nelkul is lecsaptam volna ra, mert ezt a formavilagot, nevezzuk igy vartam mar tobb eve. Egyebkent meg mindenrol a nep dont nem szarszung meg a tobbi, ha senki nem venne 1 honap mulva szazezreket esne az ara, de mivel ennyiert is gyozik majd gyartani, nyilvan elkerik erte amit csak lehet.
En is ezt tennem, senki nem szeretet szolgalat.
Bocs az edetleges hibakert, mobilrol potyogok, amiz utalok. -
Ijk
nagyúr
válasz
-Skylake- #323 üzenetére
Nem ezt kérdeztem hanem hogy milyen munka az ahova nem elég egy jobb 100k-s telefon és nélkülözhetetlen egy 300k-s csúcskészülék?
Ezeket vagy divatból vagy tech geekek veszik. Nagyon nehéz beleerőltetni a filozófiát hogy munkaeszközként nélkülözhetetlen. Talán toll miatt bele lehet valamit magyarázni. -
-Skylake-
addikt
"És egy telefon hogy termeli vissza az árát? Mert nyilván telefonra szükség van, csak kíváncsi vagyok milyen terület az ahol nélkülözhetetlen a 300k-s csúcstelefon."
Sehol sem nelkulozhetetlen, ilyet nem allitottam. Egyebkent en pl adott esetben tudok es szoktam is telefonrol dolgozni, az pedig hogy hogy termeli vissza, az a munkatol fugg. Ha valakinek 1millios instagram profilja van, neki a kepek feltoltesehez-menedzselesehez kell a telefon, aki meg mondjuk uzeltember es hetente 5 napot vam repulon, annak meg a ceges ugyek intezesehez es kapcsolattartashoz kell telefon. Felesleges belemenni ebbe szerintem, valoszinuleg tobb szaz/tobb ezer olyan pozicio letezik a vilagban, ahol egy telefon munkaeszkoz.
-
mjani1172
addikt
Az ember eddig csak olvasgatta ezt a sok sírást, de tényleg szánalmas. Egy vadonatúj csúcs és luxus dolog árazásán sírnak sokan.
Soha semminek nem sírtam az árán. Három kérdést tettem fel magamnak. Szükségem van e rá, meg tudom e fizetni, megéri e Aztán döntöttem,de sírni fórumokon, hogy egy luxus high tech dolog nem olcsó, én szégyellném magam.Gabbana: Férfiként van más is nálam, én nem így gondolom hogy ez jellemezné a férfit.
-
TheGerike
tag
Svájcban 1049 CHF = 280.000 Ft....
Fapados repjegy oda-vissza és meg is van olcsóbban mint itthon. Ja várjunk csak! Felengednek vele a gépre??
-
Departed
őstag
Gyulladósmobil utódja 335ezerért? Remek marketingcég ez a samsung ha ennyiért ezt bárki megveszi.
-
Ijk
nagyúr
-
Gabbana
aktív tag
válasz
#72042496 #312 üzenetére
Cigi... napi 1 doboz, 10hó alatt visszajön
horgászat... buli... egy elbszott autóeladás/vételen sokkal többet bukik az ember, egy komolyabb gyorshajtás is ennyi.Ezt mindenkinek magának kell eldönteni.
Bárhová mész, férfiként manapság a telefonod és az órád van veled egész álló nap.
-
-
-
törölt tag
válasz
-Skylake- #307 üzenetére
"Ameg visszatermelem vele az arat addig leszarom mennyibe kerul."
Elég kritikus szokott lenni, hogy mennyi idő alatt termeli vissza az árát, ezért sem szokták leszarni a vállalkozások sem, hogy mi mennyibe kerül.
Szerintem itt a legtöbb embernek egyébként hobbiból kell(ene), vágyik rá ahogy te írtad. Csak most túlment egy lélektani határon, amibe a hobbi kerülne. Két-három hónap, aztán úgyis lecsillapodnak a kedélyek, és lesz róla érdemi beszélgetés is.
Addig még az ár a téma, az akku, pár hiányossága, esetleg az első hetekben kiderülő valamilyen probléma, mint az S7-nél a torzító kamera (ami máig egy hulladék btw), az S8-nál meg a rózsaszín kijelző volt.
-
Na most lehet kidobni az asztali pck nagyrészét. Miért nem csinálnak notebook házba rakhatót?
-
blagolf
senior tag
A tavalyi bukáshoz képest, azért van arcuk. Kíváncsi vagyok mi indokolja ezt a csillagászati árat. A leírásból egyenlőre semmi sem indokolja.
-
-Skylake-
addikt
válasz
ForRedGlory #280 üzenetére
Nem haver, te vagy az aki nem erti a lenyeget.
Ugyanis a lenyeg nagyon tomoren annyi, hogy ket lehetoseged van :
- szukseged van egy eszkozre
- vagysz egy eszkozre.Namost akinek szuksege van egy adotr keszulek adott tudasara, az vagy penzt termel azon az eszkozon/annak az eszkoznek a segitsegevel, vagy pedig olyannyira fontos szamara az adott funkcio (pl az a hobbyd , hogy te ejjel nappal telefonnal fotozol ezert jo kameras mobilt szeretnel) , hogy hajlando a hobbyjara aldozni az adott osszeget. A masim, hogy vagysz ra, azaz nincs ra szukseged es eldontheted, hogy ezen vagyad kielegitese meger e neked esetunkben 335.000 forintot, avagy sem. A tobbi csak duma. Probaljatok mar meg felfogni, hogy nagyon ritka esetben letezik csak az a kifejezes, hogy draga. Annak, aki berszamfejto, annak nagyon "draga" egy quadro m5000, annak aki meg mernok es havi 1,5millioert rajzol annak meg nem. De a ket esetben a termek ara mindig ugyan annyi. Ez a telefon ugyan ezen az elven NEM draga, ez csak ennyibe kerul es kesz. Ha neked hoz anniy hasznot, ami tobb mint amibe kerul akkor munkaeszkoz, ha nem hoz akkor meg hobby. Dontsd el es ennyi. Tolem lehetne 700ezer is, tok mindegy. Ameg visszatermelem vele az arat addig leszarom mennyibe kerul.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ennyi pénzt nem ér...
Mennyit ér?
Ha lehet folyamatábrában vezesd le, évekre bontva a többi flagship (iphone7, s7, s8, mate 9, p10 etc...)árával, vagyis, ahogy alakultak az árak, hasonlatosan, mert kezdem magam úgy érezni, hogy a köcsög samsung át akar vágni és akkor még nem tudom, hogy szeptember 15-re szereltessek-e be egy hiper technikával felvértezett füst(tűz)jelző berendezést, ami rögtön értesíti a tűzoltókat... -
Jakesz
addikt
De a legjobb, hogy sokan még ennyi, sőt kevesebb fizetésből is megveszik. Természetesen hitelre. És cserébe inkább kevesebbet esznek vagy tisztálkodnak, de had ne kelljen már nélkülözniük egy ilyen telefont. Meg úgy csinálnak, mintha torkukhoz raknák a kést, hogy ezt most meg kell venniük. Az meg már a hab a tortán, hogy már kevesebb mint feleennyiért olyan csúcstelefont lehet venni, ami egy átlagfelhasználónak tökéletes minden kompromisszum nélkül. Az emberi butaság határtalan.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3280, 100% akkumulátor
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest