Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
#10603804 #1851 üzenetére
Ahogy mindig, most is gugli a barátod.
Ahogy írtam, jó rég volt, mikor ezzel "játszottam". Akkor talán még nem is volt telefonos fizetés (az akkori telefonomon legalábbis nem volt nfc, az tuti), így csak a banki app-ok miatt volt érdekes ez az egész.
Egyébként van itt is topic-ja. -
<Adamsky>
nagyúr
Jó rég foglalkoztam cust. ROM-okkal, de régen – a banki alkalmazások esetén legalábbis – minden a root-on, azon belül is a Magisk-en múlt.
Volt valamilyen (bakker, most nem jut eszembe ...)ellenőrzés, amin át kellett mennie a telefonnak / ROM-nak, és akkor a banki app-ok szépen mentek.
Ezek szerint most már sehogy sem lehet becsapni, vagy ahogy írod, csak nagyon rövid időre?update: eszembe jutott → SafetyNet (pl. [Play link])
-
-
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
Tudom, hogy neked nagyon szúrja a szemed a Simple, de egyfelől nekem - és a 4,2-es értékelősből arra következtetek sokaknak - ha nem is hibátlanul, de alapvetően jól működik. A telepítés sem igényel trükközést, szemben a GPay-el, aminél előfordulhat hogy sideload-olni kell az "old app"-ot.
Egyébként érdemes megnézni az értékeléseket (régi, új / USA) és a kommenteket. Félre ne érts! Én is jobban örülnék egy flottul működő GPay-nek, de addig amíg szemlátomást sz@rnak az egészre, addig bizony van létjogosultsága az ilyen-olyan banki app-oknak. És ne legyünk szemellenzősek! Szerintem most egyik 19, a másik egy híján 20. Mindkettőt lehet szapulni, ha nagyon akarja az ember. -
<Adamsky>
nagyúr
Tényleg nem a Gránitot - vagy a többi bankot - akarom védeni, de ahogy ez a GPay működik vagy épp nem működik (mert meg sem jelenik a telefonon) ...
Szóval érthető módon nem akarnak ezzel szo*ni. Majd ha a Google eljut odáig, hogy out-of-the-box működik a GPay, és minden rohadt android-on (egyformán), akkor talán majd a bankok is meggondolják. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Divinity #1236 üzenetére
" ... azokban a régiókban van ahol van aktív app ... " - ennek ahhoz tudtommal semmi köze. A GPay-hez kellene hogy legyen egy közvetlen link a power menu-ből. Legalábbis valami ilyesmi rémlik. Majd rákeresek. Elvileg már a 10-es droid-nak is része, de ott valamit trükközni kellett hozzá.
#1237 vnorbi
"Csak a Curve van berakva GPay alá ... " - hát én abban annyira nem bízom. Mármint, hogy minden esetben működik. Szóval nekem a Revolut is be van "kötve" a GPay alá (is).Na, találtam is egy videót ...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Dolphine #1227 üzenetére
" ... így nem csak a frissítést teszi fel, hanem az egész fájlt letölti."
Na, ilyenről sem hallottam eddigEz lenne az "official" megoldás, ha nem incremental update-et szeretnél leszedni, hanem a teljes image-et?
"GPay app közül melyiket töltsem?"
Az "old version"-t keresd: [APK mirror] -
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
hedgehog #1182 üzenetére
" ... mindenhol át fognak állni arra."
Háát, nem tudom, hogy ennek most örüljünk-e vagy sem (pusztítóan rossz véleménnyel vannak róla a felhasználók)." ... be van építve a Play Services-be." - ezzel tisztába vagyok, csak mintha félidőben kiesett volna a fejlesztő kezéből a klaviatúra. Kellene hozzá mondjuk egy widget, amivel gyorsan lehet kártyát váltani, és kész is lenne (so-so).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
hedgehog #1179 üzenetére
"Cserélik le a régi szolgáltatáscsomagot az újra ... " - hol?
Az USA-ban már lecserélték. Utálják is az újat, mint a ..." ... nem foglalkoznak elegen a régi appal szerintem."
Hogyne foglalkoznának! Szinte havonta frissítik.Totálisan nem látni, hogy mit akar a Google, ill. mi a célja.
Szerintem az "alap" érintésmentes fizetést - egy gyors kártyacserélési lehetőséggel - már rég a rendszer részéve kellett volna tenni. Aztán régiónként írhattak volna külön kiegészítő app-ot, ha szükséges.
" ... nálam évek óta kiválóan működik a Google Pay ... "
Maga a GPay nálam is szuperül működött addig, amíg nem jelentek meg hivatalosan is itthon. Viccesen hangzik, de így van. Persze ehhez kellett a Huawei mérnökök f@**sága is. Szóval most nekem - meg még jó pár sorstársamnak, akinek Emui 9-es telefonja van - csak akkor működik az érintésmentes fizetés, ha fenn van az "old" app, amit először tiltottak, most pedig gőzerővel fejlesztenek, de közben a Play!-ből nem letölthető, ezért több ezer felhasználót arra kényszerítenek, hogy sideload-ja az apk-t. Mi ez, ha nem bénázás a köbön? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
aujjobba #1174 üzenetére
" ... emiatt inkabb hagyja csak veszni a bank a jelenlegi takolt megoldasat, szerintem."
Attól függ melyik. Nem tudom a más banknál mi a helyzet, de az OTP ugye a Simpe-be egy elég komoly szolgáltatáscsomagot integrált. Szóval nem "csak" egy mobilos fizetési felület. Ilyet a Google sose fog tudni (itthon). A Google Pay az utca embere számára "láthatatlan", nulla infója van róla. Ha pedig mégis tudomást szerez róla valaki (pl. szomszéd), akkor pedig előkerül, hogy mit is lehet ezzel csinálni, amit mondjuk az előbb említett Simple-el nem. A GPay nagy előnye lenne, hogy egyszerre több kártyát is tud kezelni (most a Curve-öt hagyjuk!). Na épp ezt szúrta el a Google, ugyanis a váltás - app v. bármilyen más megoldás (widget) hiányában - pusztítóan körülményes.
Nem tudom, hogy mit hoz a jövő, lehet az OTP is lép, de nagyon nincs rákényszerítve, és ez jelentősen a Google bénázásának köszönhető. Utóbbi se nagyon töri magát, hogy lenyomja a helyi megoldásokat, szóval ez eléggé 22-es csapdája. -
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
aujjobba #1169 üzenetére
Szerintem a Google a f@*ok. Ahogy ezt a GPay-t kis hazánkba bevezette, azt oktatni kellene. Úgy értem, mint elrettentő példát. A bankokat azért menteném fel a felelősség alól, mert egyrészt nem vagyok benne biztos, hogy időben szóltak nekik (mármint a Google-től), másfelől, tőlük senki, semmit nem ígért.
-
<Adamsky>
nagyúr
"Ki írta, hogy külön fejlesztenek appot?"
Senki, de abból, hogy se itthon, se külföldön semmi hír arról, hogy a Google új Pay app-on dolgozna, ezért csak az merülhet fel a józanul gondolkozóban, hogy akkor biztos a K&H-val közösen dolgoznak valamin. Ez viszont nem túl valószínű
... ami valószínűbb, hogy a K&H-nál hülyeséget beszélnek.#1135 slice14
Az lesz a megoldás, amit hedgehog is írt. Vagyis, ha az adott készüléken system app volt a GPay, akkor azt max. tiltani tudta a Google. Mióta viszont nincs tiltás, az szépen frissül, mintha egy általad telepített alkalmazás lenne. Ez így működik. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
slice14 #1131 üzenetére
Nem tudom, hogy mi lehet az oka, de a te eseted egyedi. Az emberek 99,999%-ának nincs GPay app.
#1133 tomp
"Bíró Pál azt mondta, hogy dolgozunk rajta és előre láthatólag pár hónapon belül elérhető lesz."
Na, ez az, aminek túl sok köze nincs a valósághoz. Az a baj, hogy szemlátomást a szerző (újságíró) sincs tisztában azzal, hogy mi a különbség az app (old. app) és az account services alatt lévő "modul" között. Azért legyünk őszinték, hogy az azért elég meglepő lenne, ha a K&H felkérésére csak nekünk, ill. csak a K&H-nak fejlesztene egy új app-ot a Google. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Grande Ale #1122 üzenetére
Ezt Hovival egy másik topic-ban már kibeszéltük. Valószínű ezt az egész fake news cunamit a K&H indította, és a jelek szerint semmi alapja.
#1126 slice14
"Akinek a Google fiókján már elérhető ... "
Ez a "régi" app, amit vicces módon folyamatosan frissítenek. Trükközés nélkül ez itthon sose lesz elérhető. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
norrberth #1077 üzenetére
"Mibe hogy nem mered kitörölni. "
NyertélSzerintem telefont se fogok többet cserélni. Kikapcsolni sem merem
Ááá, nem hiszem, hogy bármi hiba lett volna. Nálam nem volt se factory reset, se egyéb mókolás. Legutóbb nem ment. Ma eszembe jutott, hogy ráírok a support-ra, mert hallgatnak mint az a bizonyos hal a szatyorba, de előtte azért gondoltam rápróbálok, hogy teljes biztonsággal mondhassam nekik, hogy még mindig sz@r. Erre most működik. De, nem én vagyok az első, akinek mindenféle előzmény nélkül egyszer csak (újra) jó lett.
"Az előző frissítéssel, magától megjelent a G pay gomb."
Nekem GPay gomb régóta van Curve alatt, de onnan se ment (eddig). Viszont ahhoz, hogy legyen gombom kell a natív GPay app.Egyébként csak a jegyzőkönyv kedvéért:
GPay verzió: 2.129.362212739 (már van 2.129.364674449-es)
Curve: 2.5.81 -
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... a Pay régióm USA, mert régebben csak így ment a GPay ... "
Ja, értem. OK. Hát, akkor nem marad más hátra, mint a "hazaköltözés".#1058 pdr755
Köszi a link-et. Még csak átfutottam, de majd elolvasom figyelmesebben is.
Viszont az már most is látszik, hogy ez egy jó nagy kalap kaki. Ha képes lesz a Google ezt is - nálunk is - elcseszni, akkor lehet az lesz az utolsó szög nálam az Android koporsójában, és kénytelen leszek az almára váltani (de nem szeretném...)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
norrberth #1018 üzenetére
Play!-ből raktad fel vagy sideload? Utóbbi esetben nem is fog.
" ... megkapjuk vajon az új appot?" - nálunk szerintem olyan jó ideig nem lesz. A GPay-nek errefelé ugye app. nélkül kellene működnie. Ez az, amivel szerintem se a Curve se a TW nem tud igazán mit kezdeni.#1020 slice14
" ... folyamatosan teszik elérhetővé."
Persze, persze. Láttunk már ilyet, szóval itt nem is a késés a fura, hanem, hogy egy "old app."-ot frissítenek.A szomorú helyzet az, hogy hála a Huawei és Google - ja és a Curve - bénázásának engem (és gyanítom sok más sorstársamat is) hátrányosan érintett a GPay hivatalos megjelenése itthon. Ez azért sokat elárul a project "sikerességéről".
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
norrberth #990 üzenetére
"Aztán történt valami, és elbaszódott..."
Hogy, mi?
Ma (most): Spar, DM, Aldi, Lidl és Tecso. "Csim-bumm", gond nélkül (GPay + Rev.), mint a villám.#991
"Ezt hogy érted? Részedről?"
Mondjuk: is. Én - de ezt szerintem írtam már neked privátba is - parkolópályára (értsd: fiók) tettem a Curve-öt. Az elmúlt 1-1,5 hónapban mondjuk nem néztem a topic-ját, de amit addig ott láttam (és tapasztaltam), az alapján azon a véleményen vagyok, hogy a pár szerencsésen kívül, akit csak egy-két alkalommal szo*atott be (szerintem olyan nincs is, akinek hibátlanul tette volna a dolgát), tényleg csak a mazochisták használják. Ja, amit még láttam, hogy a 3DS miatt pl. az Esrte-s kártya használhatatlan alatta. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
norrberth #986 üzenetére
" ... előző G pay frissítés után kezdete csinálni ... "
Akkor miért nem tetted vissza az egyel korábbit?
Nekem egyébként egyik verzióval sem volt gondom. Mondjuk a legfrissebbet még nem teszteltem, de olyan esetekre, ha bármi gond lenne, mindig ott figyel egy korábbi apk a telefonomon (a Drive-on meg kb. 5).#988
"Abban reménykedek, ha lesz hivatalosan G pay Magyarországon.
(...) pár usernak akkor baszódott el, mikor hivatalos lett itthon."
Itt nézek némi ellentmondást.Hivatalos az. Mármint a GPay. Csak a Revolut-on kívül a többiek képtelenek voltak (vagy meg sem próbálták) azt megfelelően implementálni.
TW-m nincs (egyelőre nincs rá szükségem). A Curve-nek pedig szerintem meg vannak számlálva a napjai. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
norrberth #978 üzenetére
Nálam minden OK a GPay + Revolut párossal. Ma egymást követően fizettem Lidl-ben, Tesco-ban, DM-ben és ALDI-ban minden gond nélkül. Ráadásul az első kettőnél offline módban, mert valami gond volt a mobilnettel. Erre csak akkor jöttem rá, mikor a második fizetés után se pittyent a telefon, ill. a Revolut. Nem is látszódtak a fizetések, míg helyre nem jött a kapcsolat, de fizetni tudtam.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
zsola400 #944 üzenetére
"Nem ír ki semmit, hogy miért v. mire vár." - a két egymást követő screen, amit betettem a hsz-emben. Nem vár sokat 2-3 másodperc, és dobja a 2. képet (Can't complete ...)
"Nekem is ugyanezeket írta mint a képernyőmentéseiden ... " - akkor igazából nincs különbség. Azt lenne jó tudni, hogy nálad molyoltak valamit az acc.-odon vagy csoda történt?
"Ezeket kéne látnod ... "
Na, nekem az első kép már nem - így értelem szerűen a második sem - jelenik meg.Egyébként nem hiszek ebben a - most azért lett jó mert Android 11-re frissült a rendszer - dologban. Egyébként dirty flash volt, vagy volt factory reset is?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
zsola400 #942 üzenetére
"Az első kép, amikor a bank ellenőrzi a kártyát utána jön smsben a 6 jegyű kód."
Nem jön semmilyen SMS. Azt nem kéne kiírnia, hogy most az SMS-re vár? Az a baj, hogy már nem emlékszem rá, anno, hogy volt.
A két kép(ernyő) nálam így jön egymás után. Kicsit ott köröz a stilizált bank épület körül a kék csík, aztán bevágja, hogy nem sikerült ...
Angol bin-es (5375 9000) azért is tudott működni a bevezetés előtt." ... a Revolutra nem emlékszem hogy ott volt-e sms ... "
Én 99%-ban biztos vagyok, hogy nem. -
<Adamsky>
nagyúr
... és zsola400
Őszinte leszek, fogalmam nincs, hogy mikor következne az SMS-es rész. Anno - még a GPay magyarországi bevezetése előtt - nekem működött az érintésmentes fizetés. Akkor - mikor a GPay appól vettem fel a Curve kártyát, jött is SMS. Most viszont - mikor megjelent itthon a GPay, akkor - a Revolut kártyámat már a Revolut app-ból vettem fel, minden gond - és SMS (!) - nélkül.
Mindent egybevéve szerintem ha az adott kártyakibocsátó alkalmazásából indítjuk a kártya felvételét, akkor nincs SMS. Nálam pedig azért sincs SMS, mert egyszer már megtörtént a telefonszám / készülék / kártya összerendelés ... gondolom.
Ezután hasal el:
... a végén (második kép) jön az üzenet, hogy neten használhatom, de boltban nem. Vegyem fel a kapcsolatot a bankommal. Ma újra rájuk írtam, és - ugyan nagyon gyorsan, de - meg is jött a sablon válasz:
Hi Adam,Thanks for your message.
I can confirm that, although we're continuing to look into this issue that's preventing you from adding your card to Google Pay, we have yet to find a fix.
Apologies once again for any inconvenience caused. Rest assured that we'll be in contact with customers affected as soon as we have an update.Best wishes,
Grace
Team Curve... és ez megy nov. 20 óta.
#940 zerodot
" ... a droidos telefonok gyártói jellemzően nem vagy csak késve szokták a rendszerfrissítéseket integrálni/elérhetővé tenni?"
A Huawei esetén ez tuti. App nélkül nem megy a GPay.
... mondjuk más kérdés, hogy a magyarországi bevezetés előtt - ahogy írtam is - ugyanezen a telefonon ment minden. Szóval szvsz. itt most összetalálkozott a Google hülyesége a Curve bénaságával, ami ezek szerint pusztító elegyet alkot. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
zsola400 #934 üzenetére
UK bin, de ugyanúgy kapufa. Mikor kapcsolódik a bankhoz, hogy ellenőrizze a kártyát, akkor hibával tér vissza. Próbáltam a Curve app alól indítva a folyamatot, az Account Services alól, és a GPay app-ból (nekem fenn kell, hogy legyen, különben nem működik a GPay) is, de ugyanaz.
#932 zerodot
"Hátránya, hogy a pénzváltásra kb. 0.5-0.7% díjat számol, vagyis forinttal használva csak a cashbackkes helyeken éri meg használni."
Köszi az infót!Majd ellátogatok a Fintech topika, aztán +látjuk ...
-
<Adamsky>
nagyúr
... és @Kits1
Ha, nem nagy kérés le tudná írni valamelyikőtök röviden, hogy egy Curve-höz v. Revolut-hoz képest milyen is ez a Vivid? Azt látom, hogy elég durva visszatérítések vannak. Az is plusz, hogy a free-ben 15 különböző számlád (egyedi, személyes IBAN) lehet (gondolom pénznemenként egy). Az app a Play!-ben mondjuk közepes (a Curve-nél és a Revolut-nál rosszabbat) értékelést kapott. Mi lehet ennek az oka?
Arról van valahol egy lista, hogy itthon hol, milyen jellegű visszatérítést ad? -
<Adamsky>
nagyúr
Mindig vannak kivételek.
Nem tudom, hogy milyen gyakran, ill. mikor jártál a Curve-ös topic-ban, de érdemes ott egy picit szétnézni. Az, hogy nem, vagy esetlegesen működik a GPay-el (hangsúlyozom, a GPay magyarországi bevezetéséig nekem is ment) az a legkisebb probléma.
Tök általános a dupla könyvelés, vagy a fizetés elutasítása limit túllépésre hivatkozva. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Divinity #913 üzenetére
Te is tudod, hogy ez csak papíron igaz. Istenigazából a Revolut az egyetlen, ami 10-ből 10 embernek működik rendesen a GPay-el. Itt van olyan fórumtárs, akinek a TW azt írta vissza, hogy Magyarországon részükről nem támogatott a GPay. A Curve ... azt meg hagyjuk! Nekem azóta nem megy a GPay-el, amióta hivatalosan is mehetne. Érted?! Egy rossz viccé kezd válni az egész.
Ezért is mondom azt, hogy lehet itt gucsmolni a helyi megoldásokat, de azok sokszor üzembiztosabbak annál, mint amit most a Google nyújtani tud. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Divinity #909 üzenetére
"Amíg nincs bank akivel le lehetne pacsizni ... "
Miért, most kivel "pacsiztak le"? Úgy jöttek ide, hogy egyetlen egy sem támogatja. Ha nem lenne pár fintech cég, amivel - úgy, ahogy - használható, még a hajunkra is kenhetnénk. Akkor meg? Erre írtam, hogy ennyi erővel jöhettek volna 5 évvel korábban is. -
<Adamsky>
nagyúr
De van az egésznek egy olyan olvasata is, hogy a Google sokáig b@**akodott, így a magyar bankoknak bőven adott időt a saját - ilyen-olyan minőségű, de működő - megoldásaik bevezetésére, majd a végén nagy unott pofával "magajándékozott" minket egy igen sután működő GPay-el.
Ezt, amit most megléptek, hogy levették a tiltás a régióról már 1000 éve megtehették volna. Az ég világon semmi nem indokolta szerintem ezt a halogatást. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
norrberth #836 üzenetére
Na, szerintem ezt a tapasztalatot (főleg, ha már ennyit szo*tál vele) szerintem minden releváns topic-ba beírhatod.
Vagyis, "nulláról" indulva egyedül a Revolut-ot lehet a GPay-hez beüzemelni.
A Curve-nek és TransferWise-nak kell az app (ahhoz, hogy legyen bennük
"Add to GPay" gomb, mindenképp), de még így sem garantálható,
hogy tutira működni fog a kártyájuk a Gpay alatt. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
norrberth #825 üzenetére
"És érdekes a Revolutnak akkor is ott volt a gomb.
Szépen be is rakta magát.
Lett G pay menü ismét.
Revulot megy bárhogy "Ez ráerősített arra, amiről már régóta beszélek: Vagyis a Revolut "kompatibilis" a Google Pay azon verziójával, amikor nincs app. a Curve pedig nem.
Tényleg a TW-t nézted?Ja, most olvasom, hogy az is k@ki."Jön az Emui 11
És készültem egy Hard resetre.
Hátha úgy fog menni."Kizárt. Itt szerintem nem user oldalon van gond.
#830 stickermajom
"Hogy most a GPay vagy mögötte a Curve a ludas azt nem tudom ... "
Megmondom én neked: a Curve. Én most Revolut-al használom, és 100%-ból 100× működik.
Ha még nem jártál mostanság, nézz be a Curve topic-ba, és látni fogod, van annak némi alapja, amit állítok. Nem tudom, hogy más országokban / régiókban mi a helyzet a Curve, de ha hasonló, akkor hamarosan lehúzhatják a rolót. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
norrberth #819 üzenetére
"Szerinted a telón teljes gyalulás segítene?"
Szerintem tuti nem. Ha a Google Play Store és a Google Play Services data-ját törlöd, akkor az tapasztalatom szerint "nulláz" minden szükséges dolgot. A Pay el fog tűnni az Acc. services alól és gombod se lesz pl. a Curve-ben mindaddig, amíg fel nem teszed a natív app-ot.
Én egyébként itt is érzek valami "logikai bukfencet". Pl. nem világos, hogy akinek nincs Pay az Account Services alat, az hogyan varázsolhatja azt elő? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
norrberth #806 üzenetére
Egy másik topic-ban adták nekem ezt a linket. Innen kavartam át a Google 1-ra, ahol egy chat-ben - annak ellenére, hogy (tudtommal
) nincs előfizetésem - irányítottak át a Pay-es csapathoz. Azóta ezen a címen levelezek velük: googlepay-support@google.com
Azt mondjuk nem tudom, hogy erre direktbe is lehet-e írni, de meg kell próbálni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
norrberth #804 üzenetére
"Ami érdekes Curve kártyát se tudom ... "
A tiéd is UK BIN-es, ugye? Mondom, egy cipőben járunk:
Revolut megy, Curve nem, TW nekem nincs.
Ha, teheted, írj Te is a Curve-ösöknek, hogy érezzék a törődést.
Én legközelebb viszont megírom ezt a GPay vs. Curve dolgot a Google-nek is, hátha. Velük most elég hosszú e-mail-ezgetésben vagyok a GPay vs. Emui 9 miatt (ld. aláírásom). Szóval, ha azt sikerülne megoldni, akkor utána adok majd nekik új feladatot. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
István89 #798 üzenetére
" ... az app már tiltva volt a Google által és csak a Curve appban próbáltam mindig a hozzáadni a gpay-hez. Előtte pedig töröltem a google pay oldalán a kártya adatokat."
Ez így kevés. Ha nulláról akarsz indulni, akkor a tiltás helyett töröld az app-ot, utána pedig a "Google Play Store" és a "Google Play services" adatait is. Na, nekem ekkor eltűnt az "Account services" alól a Pay. Ilyenkor pedig a Curve-ben sem volt gomb. Amint feltettem az alkalmazást (!), lett. Tehát, valami kell, hogy "triggerelje" a Pay megjelenését az "Account services" alatt különben nem lesz gomb a Curve-ben. Az én eddigi tapasztalatom szerint legalábbis. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
norrberth #795 üzenetére
Próbáltam én már mindent (is).
• Curve-ből (a support szerint innen kellene)
• Google Pay app. alól
• Account services → GPay alól
... egyik sem segített.
Ráadásul, ha nincs fenn az app. akkor ugye gomb sincs. Tehát az első verzió kipróbálásához kell az app. Az én tippem, hogy se a Curve, se a TW nincs arra a verzióra "ráhangolva", hogy itt "Kelet-Balkánon" nincs dedikált Pay app. ill. hivatalosan nem engedélyezett.#794 slice14
"Most fiók szolgáltatások alól kiválasztottam a már hozzáadott TW kártyát ... "
OK, de ha nagyon bátor vagy, akkor előbb teljesen töröld a kártyát.
Nekem is benn volt, és működött is, míg meg nem jelent itthon a Google. Csak aztán más okból / hibából fakadóan jó ötletnek tűnt a kártya törlése és újra felvétele. A Revolut-al nem volt semmi gond, a Curve (UK BIN-es) azóta sz@rakodik. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
norrberth #788 üzenetére
Na, pont ugyanígy jártam, csak Curve-el. Félre ne érts, de most mégis azért örülök az általad leírtaknak, mert ez alapján elképzelhetőnek tartom, hogy nem a kártya kibocsátójánál (Curve, TW) van a gond, hanem a Google kavart be valamit. Eddig - látva egyébként azt a mértékű szo*ást ami most a Curve szolgáltatása körül kialakult - meg voltam róla győződve, hogy a Curve-nél szúrtak el valamit. Ezek szerint nem, vagy nem biztos...
Megtennéd (nekem ugyanis nincs TW kártyám), hogy körbekérdezel a TW-s topic-ban, hátha járt még valaki így? Egyébként a TW support-ja milyen? Velük, ill. náluk próbálkoztál már?#789 István89
"TransferWise applikációból próbáltad hozzáadnia Gpay-hez?"
Szerintem próbálta: "Próbáltam a google fiók alól. Úgy se engedi."#790
" ... nem jelenik meg ha nincs feltéve app."
"Ha teszek fel apkmirror appot akkor egyből felugrott.
Elindítottam tw ből és semmi, nem engedte.
Revolut persze ment elsőre."
Szóról-szóra ugyanez nálam is, csak TW helyett Curve-el. -
<Adamsky>
nagyúr
Egy pillanatra felejtsük el, hogy a Simple OTP-s. Nézzük a funkcionalitás és a megbízhatóság oldaláról. Nekem (!) semmivel sincs rosszabb tapasztalatom vele, mint most a Curve-el. Sőt most már utóbbival több gondom van ...
Ugye bankkártyával is járt már úgy mindenki, hogy nem tudott vele fizetni? Na, nálam ezzel is pariba van a Simple. Most pedig ezzel a QR-kódos dologgal azt látom, hogy megpróbálkoznak valami újjal. Lehet zsákutca, de nem lehet tudni.
Ja, és még egy a végére. Érdemes megnézni, milyen érékelése van az új (!) Google Pay app-nak az USA-ban, és milyen a Simple-nek itthon.#780 ACE-
" ... az emberek nagy része jelenleg is NFC-vel ... "
Egy nagy részének pedig nincs NFC a telefonján." ... ugyanúgy kell hozzá kereskedői oldalon eszköz, bérlés ... "
Dehogy: "Tedd elérhetővé az elektronikus fizetést (bankkártyás, illetve azonnali utalási tranzakciók) bankkártya-elfogadó (POS) terminál nélkül! Nincs másra szükséged, csak a mobilodra és mobilnetre." -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
emeritus #776 üzenetére
"A Gpay úgy viselkedik nálunk, mint az "okos lány": hozott ajándékot is meg nem is ..."
Csak közben az OTP nem tétlenkedik...#777 balinlin
" ... elég sok usert ki is zárnak ... "
Mindeközben az OTP nyit (ld. fenti link). Nyit, mert nem kell POS terminál, és nem kell majd NFC sem. Nem mondom, hogy ezzel most máról holnapra agyoncsapja az NFC-s fizetést, de mindenesetre egy érdekes alternatívát nyújt ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
emeritus #771 üzenetére
" ... ez azon alapulhat, hogy a GPay app hivatalosan nem érhető el nálunk."
Nincs összefüggés. Kártyát GPay app. nélkül - az Account services alatt lévő Pay-ben (ha "előbújt") - is tudsz felvenni." ... mindkét alkalmazásból mennie kell, ahogyan PC-n is."
Így van. Kivéve, hogy PC-n / weben keresztül - tudtommal - nem tudsz contactless payment-re kártyát felvenni.#772 slice14
Sehol sem. Se Curve app.-ban, se GPay app.-ban, se a services alatt."Amúgy szerencsére már helyreált a GPay app ... "
Jaja, máskülönben még a Revolut kártyám se tudnám (köszi Emui 9) használni. Más kérdés, hogy a Play!-ben ugye még mindig tiltva van. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
emeritus #768 üzenetére
" ... ez "banki" alkalmazásból lehetséges ... "
Szerinted csak és kizárólag? Már nem emlékszem, hogy hol - talán pont ebben a topic-ban - mutatta valaki, hogy a Curve support a válaszában azt írta, hogy csak az alkalmazáson keresztül lehet felvenni a kártyát. Érdekes.
Persze nekem most (mióta hivatalosan is lehet használni itthon a GPay-t) se így, se úgy nem sikerül. Szemben a Revolut-al, aminek kb. mindegy.
All-in-all szerinted érdemes a Google irányából is próbálkozni? Eddig én nem tettem, mert a hiba alapján (írja is, hogy fordulj a bankodhoz) eszembe se jutott.Na, közben meg is találtam.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
István89 #765 üzenetére
... és @emeritus
Bocsi, pont a lényeg maradt le: a magyarországi bevezetés előtti időszakról beszélek.
Akkor még nem volt "Add to GPay" gomb. Felvettem (mert fel tudtam venni!) a - UK BIN-es - Curve kártyámat oszt' helló. Most meg szívok mert valami nem OK.
... és miközben agyalok, jutott eszembe az SMS, aminek nem világos a szerepe. Illetve az sem, hogy most miért nem jön? Vagy mikor is - melyik lépés után - kellene jönnie.
Most a GPay rögtön rávágja, hogy nem sikerült beállítani a kártyám cp.-re, és vegyem fel a kapcsolatot a bankommal. Szó sincs SMS-ről. -
<Adamsky>
nagyúr
Skacok, valaki vágja, hogy anno mikor itt többen felvettük a Curve kártyánkat a GPay alá, akkor honnan is jött az SMS? Azt most a Google küldte v. a Curve? Ha, előbbi, akkor a Revolut kártyánál miért nem jött. Na, nem mintha hiányozna, mert utóbbi enélkül is működik, csak próbálnék rájönni, hogy a Curve kártyámmal mi (kinél: Curve / Google) lehet a gond.
A Curve-nél megy a szokásos töketlenkedés. A Google-el eleve levelezésben vagyok a hülye Emui 9 miatt. Azon gondolkoztam, hogy lehet rákérdezek náluk a Curve-re is. Hátha látnak valamit - amit én nem - miért utasítódik el a kártya felvétele a contactless payment-hez. -
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Criminal017 #748 üzenetére
Nálam ugyan nem bújt elő (mert nem tudott, ugyanis közben többször töröltem), de látom, hogy egyre több felhasználónak jelenik meg, ill. akik felteszik (ahogy én is), azoknak végre nem tűnik el (kopp-kopp).
Azért szeretném hinni, hogy ehhez van némi közöm.
A magyar account-omról írtam (chat) nekik, aztán csináltam egy UK-sat, hogy a Play!-ben egy review keretében írjam le a tapasztalataimat (ezzel kapcs. szintén keletkezett egy hibajegy, szóval most már csak tőlem van kettő nekik).
Ezen felül 4× beszéltem a magyar Huawei support-al (bár ez már kevesebb embert érint).
Egyébként tesztelni (hogy tényleg működik-e újra) sajna ma nem volt alkalmam. Majd holnap. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
szatocs1981 #737 üzenetére
Amennyiben van rá 10-es droid, én feltenném a helyedben. Sok topic-ban követem a témát, és úgy tűnik a 10-es Emui-t nem érinti. Tesztnek sem lenne utolsó, mert ha megjavulna az upgrade-tól akkor az még egyértelműbbé tenné, hogy a 9-esben van a hiba.
Kérlek mindenképp jelezz vissza, hogy mire jutottál! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
szatocs1981 #733 üzenetére
"Ezek szerint egyelőre esélytelen?"
Eléggé. Google Pay app. nélkül legalábbis. Csak azt meg ugye a Google egy idő után blokkolja.
... és ahogy most már az aláírásomban látod, elkezdtem gyűjteni azon Emui 9-et futtató modelleket (szerény véleményem szerint az összes ilyen), amin nem megy a GPay. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
szatocs1981 #729 üzenetére
"Mate 20 pro" - rendszer, ill. Android verzió?
Ha, 9-es, akkor gyere, nyomjad a like-ot. Utána pedig írj v. hívd Huawei support-ot. Minél többen anyáznak, annál hamarabb történik valami. -
<Adamsky>
nagyúr
"p20 on megy ... "
... mert azon - gondolom - 10-es Emui van. A 9-es Emui-al ill. Androiddal van gond. Én legalábbis még nem találkoztam olyannal, akinek ment volna.#710 tlala
"Végre most már 2 fintech kártyámat (Revolut, Curve) is hozzá tudom adni a GPay fizetéshez ... "
Ha, jól értelek, te most az online fizetésről beszélsz. Oda eddig is, kb. bármilyen kártyát fel tudtál venni (nekem spec. mióta Android telefonom van, egy OTP-s virt. kártya van oda betéve)
Itt most a contactless payment szintjén történt - mérsékelt sikerű - előrelépés. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
norrberth #704 üzenetére
"Vicc az egész amit leművelnek ezek..."
Az. OK-OK, normális - értsd: kb. mindenhol kiv. Emui 9 - rendszereken működik a dolog. Bár itt tenném hozzá gyorsan, hogy azért volt itt akinek előbb fel kellett tennie a Pay app.-ot ahhoz, hogy legyen "add card" gombja a Curve/Revolut app.-okban. Másképp nem ment volna, mert az Account services alatt szintén rejtve volt a Pay (még a magyar call center-es csaj telefonján is).
Aztán érdemes azt is megemlíteni, hogy app. nélkül nem látszanak a költések, és a kártyacsere is fájdalmasan lassú. Ja, meg ott vannak a hűségkártyák, de az valamiért egyébként sem működik nálunk (úgy tudom, hogy csak régi verziós alkalmazással)
Szóval van baj Google oldalon is.DE! A fő probléma - amiért egyes készülékekkel egyáltalán nem lehet fizetni, az - az Emui-ban van. Hogy ezt mikorra fogják kijavítani, tudva, hogy eol-os, 9-es droid-ot futtató telefonokról van szó...
Ami miatt mégis levelezek a Google-el (is), hogy legalább a tiltást vegyék le arra a kis időre, míg ezek a telefonok kifutnak. De, sajna ott is olyan fogalmatlan support-osok ülnek, mint bárhol máshol. Hosszasz chat-elés és egy e-mail után pontokba szedve leírták nekem, hogy hogyan tudom felvenni a kártyát, ill. kérték, hogy készítsek képernyőképeket
#705 Divinity
" ... a kínaiak barmoltak el valamit." - ez szinte egészen biztos. -
<Adamsky>
nagyúr
Valaki, aki a Play!-ből töltötte le a Google Pay app.-ot (ez azért fontos, mert hiába van fenn, nem tudok review-t írni, mert nem onnan telepítettem) beírná ezt a review-t?
"Hi! The problem with this method (g.co/help/37hd9k) you mentioned e.g. to Austin Hundley is that it seems it does not work with Huawei and Honor phones running Android 9. At least this is my impression based on some brand mate's report. Could you please check this?"
-
<Adamsky>
nagyúr
"A felmérésed csak erősíteni tudom."
Akkor pls. ha időd engedi, hívd a Huawei support-ot: +3680482934
Én ma kb. 45 percen keresztül magyaráztam - az egyébként segítőkész - call center-es hölgynek, hogy mi a szitu (vagyis, hogy app. nélkül nem müxik, app-al meg nem tudjuk használni mert a Google blokkolja). Nagyon nehezen akarták megérteni. Pedig már akkor mondtam nekik, hogy 99% nem csak az én készülékemmel, és nem csak a P10-es típussal van gond, hanem az összes Emui 9-en lévő telefonnal. Az az érzésem, én voltam az első, aki ezt így közölte velük. Ezért lenne jó, ha minél több érintett Huawei / Honor tulaj találná meg őket ezzel a problémával.
ui: kinghaxor-nak is ezt javasolnám ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DonThomasino #680 üzenetére
Ki lett már tárgyalva, hogy egy ideje (9-es droid-tól biztos) része a Pay az Account services-nek. Az más kérdés, hogy akinek nem jelenik meg, annak hogyan lehet elővarázsolni.
Nekem utóbbira van egy módszerem (APKmirror-ról leszedett GPay-t kell telepíteni, elindítani, azt már törölhető is) de ez hááát... nem épp a "just works" kategória. Persze volt olyan is, akinek nem kellett semmit csinálnia. Ott volt a gomb a pl. Revolut-ban, rányomott, két "katt" és működött minden.Nem reprezentatív felmérésem alapján viszont az összes Android 9-et futtató Huawei és Honor telefonnal gond van. Nevezetesen: app. nélkül nem fog menni az érintésmentes fizetés.
#685 Blamazs
"... nem szándékozom törölni." - sajnos el fog tűnni magától. Idő kérdése. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... 10-es android ... " - sejtettem.
" ... 5375 9000 ... " - ha jót akarsz, ne próbáld meg törölni (mondjuk miért tennéd, ha működik), mert jó eséllyel nem tudod majd újra felvenni a natív alkalmazás nélkül.#669 kinghaxor
" ... egy Huawei Mate 9. Az android verzió pedig 9.1.0.275 ... "
Annyira tudtam ....
Most már gyakorlatilag biztos, hogy a 9-es Emui-val van valami (a 10-en lévőknél nincs gond), ami miatt nem megy se a P10-en (többünknek), se a Mate 9-eden. A márkatársakat - a topic-otokban - körbe tudnád kérdezni? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
kinghaxor #664 üzenetére
Köszi a visszajelzést! Milyen készülék, ill. mi az Android verzió? Csak nem vm. Huawei / Honor készülék ... ?
#665 Blamazs
Gondolom 10-es Android. A Curve kártyád milyen BIN-es?#667 tlala
Nincs az kétszer. A pay.google.com-on csak azok a kártyák látszanak, amivel online (is) tudsz fizetni. A Google Pay app.-ban pedig csak (!) azok, amikkel contactless.Az most már egészen biztos, hogy vannak készülékek, amik a dolgok jelen állása szerint igényelnék az app.-ot, amit a Google volt szíves letiltani. Máshogy nem megy velük a fizetés.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
balinlin #655 üzenetére
" ... ha gondolod pár nap múlva be tudok számolni hogy mi a helyzet ..."
Igen, légy szíves jelezz majd vissza!
Ami még érdekelne, hogy a "kis vacakkal" tudsz-e majd fizetni az alkalmazás nélkül.
Az új UK-s acc. létrehozásásakor (és azóta) nem kért hozzá angol telefonszámot? -
<Adamsky>
nagyúr
Azon gondolkoztam, hogy ha sokáig megy ez a vacakolás a Google Pay app. körül (folyamatosan tiltja a Google, így hiába van minden meg az Account services alatt, mégsem tudok fizetni) akkor lehet mégis létrehozok egy új UK-s acc.-ot (VPN-el, és kinti címmel, ahogy kell). Viszont - mielőtt nekivágok - kellene egy megerősítés, hogy van értelme. Magyarán, ha van a telefonon egy UK és egy Hun. acc. akkor nem tiltódik (értelem szerűen a UK-val lenne telepítve) a Google Pay app?
#650 Krethx
Ha, fogadnom kéne, akkor arra tenném a voksom, hogy Édesanyádnál, ha majd rányomsz az "add card"-ra a Curve-ben, akkor meg fog jelenni a Google Pay az Acc. services alatt, és mivel 10-es droid, működni is fog. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
István89 #644 üzenetére
"HWSW legalább megkérdezte, hogy miért nincs app ... "
Ja, legalább ennyit megtettek. De a többiek?Az a baj, hogy itt is PH!-s lapcsaládon belül van min. 3 topic, amibe gyűlnek az infók. Én próbálom követni, mert érdekel, ill. érint a téma.
Az eddigi tapasztalatok alapján:
• 10-es Android-tól gyk. 100%, hogy elég, ha az Account services alatt minden rendben van, akkor menni fog a fizetés.
• A UK Bin-es Curve kártyák felvételével akadhatnak gondok (én pl. csak natív app.-ból tudom felvenni, az Account services alatt lévő Google Pay-ből nem)
• Akinél működik a fizetés - de nincs fenn az app. - azok közül sokan arra panaszkodnak, hogy a hajdani gyorsaság és "megbízhatóság" (kb. mindegy, hogy hogyan tartottad a telefont, elég volt közelíteni a terminálhoz és csippant) a múlté.#645 zsola400
" ... áprilisban adtam hozzá a UK bin-es Curve kártyámat amivel működőtt is kb. 2hónapig, aztán ezt azóta sem sikerült működésre bírni."
Én július óta folyamatosan használtam a UK Bin-es Curve kártyámat apkmirror-os app.-al mindenféle gond nélkül. A Revolut-on nem tudtam hozzáadni ...
Aztán jött a nagyszerű hír. Egyetlen napig tudtam neki örülni. Működött a Curve és a Revolut is. Aztán elkezdték tiltani az app.-ot. Azóta (ill. anélkül) nem megy egyik sem." ... ha a Gpay app-ot visszarakom/engedélyezem fizetés előtt akkor hogyan viselkedni."
Most mondom, hogy menni fog. De 1-1,5 órával később már tiltva lesz (nálam ez történt pénteken).Jól értem, hogy most neked a Revolut se megy?
#646 balinlin
"Újságírók azok is (...) és nem mennek utána az adott témának."
Én két dolgot hiányolok - de nagyon - a legtöbb ilyen szakmai oldalon. Szinte sose mennek utána a témának, néznek bele a fórumba (na, jó, ritkán, az elején ...) végeznek "oknyomozást" (ld. más újságírók vm. politikai témában).
Riport valamilyen cégvezetővel? Olyan langyi kérdéseket tesznek fel, hogy az interjú felénél az ember már-már bealszik. Nem azt mondom, hogy legyenek pofátlanok, de lehetne az egész egy kicsit provokatívabb. Végezhetnénk "piackutatást", hogy a nép (fórumozók) mire lennének kíváncsiak, stb. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
István89 #638 üzenetére
"Itt a banki alkalmazásokra gondolsz?" - igen, azokra.
" ... az MC adja az API lehetőséget és minden egyebet ... " - OK-OK, de én pont erről beszélek, hogy mintha a pálya (persze mondhatjuk erre, hogy nem meglepő módon) mintha a Google felé lejtene.#639 zsola400
" ... nekem alapértelmezettnek van beálítva a Gpay és még is xarakodik amióta tiltják az app-ot."
Ja, értem. No, az érdekes. Gondolom akkor van tapasztalatod azzal kapcsolatban, hogy milyen az amikor ez rendesen működik. 10-es Android-on vagy?Ennek app. tiltásnak, a Pay bevitelének az Account services alá valahogy nem látom az értelmét. Főleg úgy nem, hogy az amerikaiak meg új app.-ot kaptak. Amit később talán a többi ország is megkap. Akkor meg miért nem maradhatott addig a régi?
Annyira szuper lenne, ha a tech. újságírók kicsit (jobban) utána mennének a dolgoknak. Végezhetnének egy kis oknyomozást. De sajnos a többségnek csak arra futja, hogy szemlézik a másik által kiadott híreket. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
zsola400 #636 üzenetére
Ez ilyen. Kalap kakesz ez is. Ha nem állítasz be alapértelmezettet, akkor csak folyamatos szívás lesz. Én - ha menne (eddig ment, most, hogy hivatalosan is van, nem megy ... logikus ) - akkor csak a GPay-t használnám.
Egyébként komolyabb összegben mernék fogadni, hogy a Google előnybe részesíti a saját rendszerét. Annyival látványosan gyorsabb a többinél, hogy nehezen hiszem, hogy ez mondjuk programozói hiba lenne a többi (3rd party) alkalmazás esetén.
-
<Adamsky>
nagyúr
Köszi mindenkinek a visszajelzést!
Nekem sajnos nem megy app. nélkül (a UK BIN-es Curve kártyát pl. fel sem engedi venni). Ma ugyan nem próbáltam, de holnap újra teszek egy kísérletet (mármint app. fel. aztán fizetés).Olyan valaki írjon már pls. aki 9-es vagy még régebbi Android-al próbálkozik ...
Ja, és még egy dolog. A Google-t milyen fórumon / hol érdemes "bombázni" a kérdéseimmel?
-
<Adamsky>
nagyúr
"Hozzáteszem, nekem nem tűnik el az apkmirror-ról szerzett program."
Melyik verzió, és milyen Android-on vagy?
Nekem is nagy volt az arcom, mert sokáig nekem sem törlődött. Ahogy valamelyik topic-ban (talán itt is) írtam, flottul működött minden az apkmirror-os app-al. Tegnap aztán annyira ráálltak, hogy nálam már pedig nem lehet fenn az alkalmazás, hogy miután visszatettem a 2.119.338332786-ot azt törölték (ill. letiltották), majd a legfrissebb 2.119.340301324 is próbálkoztam, ami kb. 1 órát lehetett fenn, mire "kilőtték".#597 K Norbi
Az elméletem szerint (10-es droidtól nem feltétlen kell az app.) nálad működni fog.#596 Criminal017
Ugyanez történt nálam is. Hónapokig minden OK, aztán 1 nap alatt elcsesződött minden. Már nem is próbálom visszatenni, mert kb. 1-1,5 óra múlva már úgyse tudnám használni
Az, hogy neked 10-es működik - app. nélkül is - tovább erősíti az elméletemet.Jó lenne, pár 9-es droid-os tapasztalat is ...
... vagy már mindenki ilyen új telefonokkal szaladgál? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Divinity #591 üzenetére
"Ahogy azt fentebb lehetett olvasni így lett engedélyezve itthon ... "
Segíts ki kérlek, hogy hol!" ... a kérdés az, hogy pontosan mikor jelenik meg"
De, miért szo*atják az embert? Normálisak? A warez-t nem űzik így, mint most azt aki alternatív forrásból feltette a Google Pay app.-ot.Ebből így nem lesz "rendszerváltás". Kevesen fognak ezzel annyit vacakolni, mint mi. Mennek szépen vissza a megszokott banki alkalmazásukba. Persze erre lehet azt mondani, hogy kis ország, meg minden ...
-
<Adamsky>
nagyúr
Fiúk, lányok! Akinek működik a fizetés Google Pay app. nélkül, annak milyen verziójú az Android-ja? És, akinek, nem?
Nekem 9-essel nem működik., de app.-al működött.#588 K Norbi
Szerintem ketté kéne választani a dolgot. Van akinek az a legnagyobb baja, hogy az alkalmazás letiltódik (de azt pl. nem tudjuk / tudja, hogy esetleg tudna nélküle is fizetni) és van, akinek az, hogy nem tud fizetni, mert az alkalmazás letiltódik.Na mármost. Pont ebben a topic-ban jött elő, hogy még jóval a GPay megjelenése előtt is volt már olyan akinek (10-es droid, Miui) tiltódott az app. de vígan tudott fizetni. Én akkor nem kísérleteztem, de most, hogy itt a GPay, a Google megtette helyettem, és letiltotta az alkalmazást. Nem is megy a fizetés.
Én most arra gyanakszom, hogy 10-es droid-tól nem kell az alkalmazás. Aki szo* a tiltás miatt, az mind 9-es v. régebbi droid-on van. Mondjuk, ha így van, akkor felmerül a kínzó kérdés, hogy a Google nem ismerné a saját rendszerét (miszerint 10 alatt kell az app.)? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
István89 #582 üzenetére
" ... nem a UK bin-es kártya miatt lehet?"
Ez nekem is megfordult a fejembe. Holnap ki megpróbálom üzembe helyezni a Revolut-ot, és ha megy, akkor - egyelőre legalábbis - tojok a Curve-re.#583 K Norbi
Kezdek én is hasonlóan érezni, bár most a Google-el sem vagyok kibékülve. Ahogy ezt a bevezetést "levezényelték" (ja, nem mert lókolbászt se csináltak, csak se szó, se beszéd letiltottak egy alkalmazást a távolról a telefonomon) az szégyen egy ilyen komoly (?) cégre nézve.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
István89 #576 üzenetére
"Gpay fizetés után tűnt el a program" - és utána tudtál fizetni?
Nekem - ahogy írtam és talán olvastad is - utána teljesen ledöglött a Google Pay. Hiába virított ott az NFC-s beállítások között, ellenőriztem ill. nyitottam meg az Account Services alatt. Ha most megnézed a Play!-ben, akkor neked tiltva (nekem tiltva lett) van vagy fel sincs telepítve? Ja, és milyen kártya / kártyák voltak alatta? Mivel próbáltál fizetni?#580 tomp
" ... ez az idióta átmenet miatt nincs nálunk Pay app. Egységesen leállították a kiadását."
Inkább úgy tegyük fel a kérdést, hogy miért fáj nekik, ha fenn van a Google Pay app?
Előtte illegálba használták egy csomóan, és most is 1,5-ig nálam minden csitti-fitti volt. Aztán jól belesz@**ak a levesbe. Le-force-olták a tiltást (itt jegyzem meg, hogy ezt még egy warez alkalmazás esetén sem lépik meg) és azóta egy kalap ... nálam. -
<Adamsky>
nagyúr
Köszi a tippet!
Ez gondolom ugyanaz, mintha a böngészőbe belépve a myaccount.google.com/deleteservices alatt törölném a Pay-t. Vagy nem? Ugye, milyen "szuper", hogy Pay az is ami az online vásárláshoz tartozik és Pay az is, ami a contactless payment-hez. Vagy ez csak nekem nem logikus?
Egyelőre nem törlök semmit. Holnap megnézem, hogy az elvileg működő Revolut-al tudok-e fizetni. Ha, nem, megpróbálom, amit írtál. -
<Adamsky>
nagyúr
"Ez akkor van ha app-on belül adod hozzá. (Pl. Revolut) Ebben az esetben csak érintéses fizetésre adja hozzá."
Igen, erre én is rájöttem, csak a logikát nem látom benne. Ha mobilon próbálok a Google Pay alatt felvenni egy kártyát, akkor nem kérdezi meg, hogy csak érintéses fizetésre vagy online-ra, hanem ha előbbi nem is jönne össze, utóbbiba mindenképp beteszi.
3rd party app. alól - ahogy írod - csak érintéses fizetésre lehet kártyát regisztrálni, a neten "pay.google.com" pedig csak online vásárláshoz.Mind1, nem is ez a fő gondom, hanem, hogy a Curve kártyámat nem tudom sehogy se működésre bírni. Írtam a support-nak (Curve), de túl sok jóra nem számítok (állítólag napok / hetek?).
-
<Adamsky>
nagyúr
Most egyelőre arra leszek kíváncsi, hogy a Revolut működik-e. Ha az sem... akkor az "szuper".
Egyébként, amit végképp nem értek, hogy a pay.google.com -on miért nem látszik minden kártya? Ott csak az látszik, amit ott veszek fel. Vagyis az újonnan felvettem (a Revolut alkalmazásból) Revolut kártya nem. Az csak a telefonon látszik az Account Services alatt lévő GPay-ben. Ott persze, ha fel szeretnék venni egy új kártyát, akkor behozza a pay.google.com -os listát. Na, nem tudom mennyire voltam érthető, de az a lényeg, hogy a pay.google.com -on lévő lista még véletlenül sem, ill. nem feltétlenül egyezik a GPay-es kártyákéval a telefonon.
Agyrém!A slusszpoén (bár én most nagyon nem nevetek rajta), hogy volt egy pillanat (egy nap) amíg minden flottul ment. A még júliusban regisztrált Curve és a most engedélyezett Revolut is. Fogadni mernék, hogy ha most visszatenném az app.-ot, akkor megint minden működne (míg le ne törlik).
Store-os app.: szerintem sose lesz. Meg aztán van aki azt mondja (és tapasztalja), hogy nem is kell. Mondom, vicc az egész.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
emeritus #549 üzenetére
Fel tudom venni, de az nem segít. A contactless payment-et nem engedi beállítani a kártyára.
Az a baj, hogy abban sem vagyok biztos, hogy a Revolut működik. Mert hiába minden "szuperzöld" (az volt akkor is, mikor a "nagy testvér" kilőtte a Google Pay app.-omat) semmi nem garantálja, hogy fizetni is tudok majd vele.
Szóval tesztelnem kell ...
... de az biztos, hogy ma úgy se ment, hogy beléptem az Account Services alatt a Google Pay-be, ahol írja, hogy érintsem oda a terminálhoz. Kénytelen voltam a sokat szidott Simple-re váltani... no comment. -
<Adamsky>
nagyúr
Na, engem ma jól felidegelt a Google.
Azt hittem megúszom, de nem. Fogta és valamikor éjjel, vagy reggel törölte a Google Pay app.-ot. Nem is tudtam fizetni reggel - se később - hiába volt ott az Account Services alatt mindkét (Curve és Revolut) kártya. Kénytelen voltam visszatenni a GPay-t. Megint működött minden. Aztán szerintem egy órán belül megint letörölte. Óóó.... mondom ... b+Most nincs fenn a natív app. Töröltem mindkét kártyát és mindkét alkalmazásban (Curve és Revolt) szépen meg is jelent a kártyák felvétele a GPay-be. Nosza! "Katt-katt" a Revolut pikk-pakk engedélyezve lett, de a UK BIN-es Curve-öt - amit július óta használok "okosban" - nem tudta se az alkalmazásból indítva felvenni, sem direktben.
-
<Adamsky>
nagyúr
Szerintem az lenne az OTP-től a legbölcsebb lépés - én legalábbis ezt tenném - ha "beengedné" a többi hazai bankot is a Simple-be. Jó, ill. magyarországi szolgáltatásokkal lehet csak konkurenciát állítani a Google-nek (ami most szintén valami hasonlóra készül).
Azt nem tartom túl valószínűnek, hogy kukázzák a Simple-t, vagy párhuzamosan azzal majd engedik a Google Pay használatát. -
<Adamsky>
nagyúr
Az jelenlegi és az "old. app" ugyanaz, csak a lokáció más. Nézd meg az URL-ed végét:
&hl=en&gl=US
Az amcsi app. viszont tényleg más. Érdekes, hogy alig pár napos, és már most rosszabb az értékelése, mint a "réginek".
Az első "review": It was the best app for payment, but now its slow
Szóval annyira ne áhítozzunk utána. Nekem legalábbis ez így jó, ahogy van (hogy pusztítóan gyors vele a fizetés). -
<Adamsky>
nagyúr
" ... nehézkes a kártyaváltás ha nincs GPay.app. (Settings- Google - Account Services - Google Pay.)"
Jaja, ezt vágom. Ezért írtam, hogy éppen működik a dolog GPay app. nélkül is, de - bizonyos esetben - kényelmetlen tud lenni a használat.
Ezt az automata törlést / letiltást egyébként sem értem. Ilyet én még nem is láttam, csak itt a PH!-n olvastam, hogy többek így jártak ...... ha viszont fenn van, akkor elindítani sem feltétlen kell.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
norrberth #493 üzenetére
Szerintem ne erőltesd a Google Pay app.-ot. Egyre nyilvánvalóbb, hogy a 10-es Android vagy letiltja, vagy törli. Nem fog megmaradni ... de, nincs is rá szükség! Gondolom Curve-öt, Revolut-ot v. Transferwise-t használsz. Utóbbit ugyan nem ismerem, de előbbi kettőben is látszik szépen a kártyahasználat (mikor, mit, mennyiért ...). Innentől kezdve felesleges a Pay.
Én mivel 9-en ragadtam, ott nem tapasztalok ilyen "problémákat". De, ott valamilyen szinten kell is a GPay, különben nagyon mélyre kellene túrni a beállításokban, ha pl. nem a default kártyát szeretném használni.
Tényleg, 10 alatt van erre valamilyen lehetőség (pl. Widget)?
-
<Adamsky>
nagyúr
Én valamikor február végén regisztráltam. Akkor még működött a meghívós rendszer, és nekem mindkét helyről (később a Revolut-tól) ingyen jött a fizikai kártya. Kérni se kellett. És mivel akkor még nem vagy nagyon feltételes módban működött a GPay (csak bizonyos BIN-es kártyákkal) ezért én örültem a fizikai kártyának.
A Revolut-al azóta tuti elhagyták a fizikai kártyát, ill. ha kérni akarod, fizetned kell érte. Ez biztos, mert a havernak is és a feleségének is segítettem a folyamatban, és a saját szememmel láttam. Úgy volt, hogy regisztrálunk nekik Curve-öt is, hogy menjen az NFC-s fizetés, de ez az elmúlt napok eseményei után azt hiszem el fog maradni.
All-in-all, ha tutira akarsz menni, akkor
a) Curve fórum
b) Curve support
c) elindítasz egy regisztrációt és kiderül" ... vajon NFC képes okosórával hack nélkül is lehet már fizetni?"
Na, jó, azt gondolom tudod, hogy NFC ≠ Google Pay. És azt is, hogy nem minden NFC-s órán fut Wear OS. Szóval mindegyikkel tuti nem lehet majd fizetni -
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
"Ott is meg lehet adni bankkártyaadatokat, az miért nem jó?" - ezt nem értem. Hol "ott"?
"A weben megcsinálom (...) kitöltöm, az miért nem jó?"
Mert ott ugyan bármilyen kártyát fel tudsz venni, de az érintéses fizetést csak a Pay alatt tudod aktiválni (ha engedi)."Ha mondjuk curve mellett döntök, akkor nincs olyan opció, hogy nem kérek kártyát?"
A Curve-nél úgy tudom / látom, változatlanul nincs ilyen lehetőség. De, nem kér enni, szóval elfér a fiókban, és adott esetben jól jöhet." ... ha kell a kártya, úgy is van már."
Igen ám, csak ha innen nézzük is, jó ha van Curve (ill. az jobb a többinél). Mögé ugyanis elvileg bármennyi kártyát betehetsz. Így tényleg elég csak a Curve-öt magaddal vidd.#467 emeritus
"A Curve nem küld fizikai kártyát, ha nem kéred külön ... "
Az a Revolt, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
lo Update 2 (2021.09.07):Többen is jelztétek, hogy elérhető az alkalmazás mostantól Magyarországon is! Innentől az...
- Tőzsde és gazdaság
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- LED világítás a lakásban
- Asztalos klub
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- X1 Carbon 9th 27% 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Roborock S8 White, 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest