Hirdetés
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Sziasztok én egy ketegos gazttuzhejet keresek nem horribilis összegért koszi"
Helyi Focibook csoport.Mutogatni való hater díszpinty
-
koby11h
őstag
Én is mindig ezekkel vagyok bajban, hogy pl. használt terméknél kié a bizonyítási kötelezettség!
Nem tudom, hogy így van-e, nem tudom milyen értékhatárra vonatkozik pl. és nem tudom érvényben van-e még a cikk tartalma - 6 éves.
Csak azért raktam be, hogy nem olyan egyértelmű sajnos. Én futottam bele hasonlóba, volt bizonyítékom, hogy nálam működött, szóval mondtam, hogy ok, pereljen be. Nem láttam többet."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
addikt
-
-
koby11h
őstag
Elvileg meg de: Magán eladásokról
"Sokak számára nem ismert, de magánszemélyek közötti adásvétel esetén is érvényesek a Polgári Törvénykönyvben rögzített kellékszavatossági szabályok, vagyis a vásárlástól számított egy éven belül eladóként felelősséget kell vállalni az értékesített termékekért. Bármilyen termék továbbadásáról is legyen szó tehát, az árucikk eladója a termék hibájáért (pontosabban: a vásárláskor a termékben már meglévő hiba-ok miatt bekövetkező hibáért) szavatossági felelősséggel tartozik.
Az adásvételi szerződésekben az eladó felelősségét csakis a termék olyan hibája alapozza meg, amely hibának az oka már megvolt a termékben a vásárlás pillanatában is, csak akkor még nem volt felismerhető (ezért nevezik rejtett vagy gyártási hibának). Az eladó kellékszavatossági felelőssége független attól, hogy tudta-e, hogy hibában (pontosabban hiba-okban) szenvedő terméket adott el, vagy sem, tehát a jóhiszemű eladó is felel a hibás teljesítésért a vevővel szemben."Ezért tesztelek mindent agyon és fotózok, videózok róla és őrzöm sokáig... szóval jó ha tudod bizonyítani, hogy nálad ment 1 óra memtest és minden ok volt, vagy Aida64 stress test vagy bármi...
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
addikt
"Szakmai" kérdés lesz.
Magánemberként kell nekem garanciát, szavatosságot, jótállást adnom egy általam eladott termékre?
Illetve ha postán feladok egy terméket, azt ő átveszi, és írt hogy rendben megkapta (az nem derült ki hogy próbálták-e, de valószínűleg nem), majd pár órával később jelzi hogy nem jó (természetesen nem tudható hogy így volt, azaz nem e nyúlt hozzá, bele közben, előtte...), akkor neki milyen jogai vannak?
hcl: itt nem az a gond, hanem hogy elvileg az ő állítása szerint 1 sosem működő, működésképtelen cuccot adtam el...
[ Szerkesztve ]
-
-
TaaT
nagyúr
"Samsung kizárva, kínai kizárva"
Ezzel kizártad a piac mennyi, 80-90%-át?
hcl: Szerintem nézelődök tovább, néha be esik pár jó vétel csak eddig lassú voltam.
szebe: 20e forint körül/alatt nézelődök, nem gondoltam volna hogy ezt is befolyásolja az erős forint.
[ Szerkesztve ]
Give them hell Ukraine!
-
szebe
addikt
Infláció + a rendkívül erős fizetőeszközünk.
Almáéknál figyelhető ez meg leginkább. A 13 pro-féle 999 dollár 425k huf volt, a 14 pro 999 dollárja már 570k[ Szerkesztve ]
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Illetve iPhone-ból a 8-assal érdemes szóba állni, a nyáron 50 körül láttam. Jó vételek amúgy mert jó hosszan supportál az Apple, alkatrész Kínából dögivel.
Árak meg, ha a kaja drágul, akkor minden. Most meg nem csak a kaja drágult, hanem minden
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
cof
veterán
Kb. 20 ezer volt már a beugró 1 éve is, nekem is kéne már valami másik mert sok app nem megy már Android 6-on, de Samsung kizárva, kínai kizárva, és még normális méretben sem találok ami nekem 5.5" max. csak ilyen téglákat árulnak manapság.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Hát az durván sok
Azt tudom, hogy a nyáron A5 2017-et vetem 22-ért, mint az új, és official Lineage támogatott. A*1 alatt nem hiszem, hogy Samsungból érdemes bárminek nekiállni, még inkább A*2 mint középkategória, mert az még 2 évig kb. telefon lesz, hiába nem 20 ezer. (Tehát A21, A51, A32, A52...)
Ha meg sokkal olcsóbb kell, akkor Lineage és A5 2017, vagy régebbi S-es, csak bankolni ne akarjon.
@Ciccuka : Ez alapján sok minden lehet Volt olyan terminál is, aminek volt némi saját szoftvere, de az messze volt oprendszertől. Meg a Videoton talán gyártott olyat is, ami terminál és 8 bites gép is lehetett.
-
Ciccuka
veterán
Az ámbra monitor (80-as évekből, de az nem Videoton volt), amelyik elvileg karaktert tudott megjeleníteni valami terminál lehetett (12" körüli és nem és sokkal kisebb volt a méretre többihez képest). Valószínűleg valami OS volt rajta. Billentyűzet telefoncsatlakozós volt. Talán egy soros port volt a hátulján még.
Ehhez hasonló kinézet:
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
TaaT
nagyúr
25e forintot kér érte, azt nem tudom hogy sok vagy kevés, bár én 15-nél többet nem adnék érte, sőt.
Le kéne cserélni nővérem telefonját, valami ősrégi huawei van neki. Viszont nem tudom mi történt az árakkal. Muternak vettem egy Mi A2 Lite-ot 18-ért, 20e-ért később egy A20e-t kapott mert a xiaomi érintője megdöglött. Faternak szintén 18-ért egy Mate 10 Lite lett vásárolva. De manapság 20-ért vagy alatta nem nagyon találok értelmes telefont.
Give them hell Ukraine!
-
-
-
válasz Ciccuka #96564 üzenetére
Amit te gépnek nézel (a képen), az VT terminál Az kb. csak karakteres, soros vonalon, vagy telefonvonalon csatlakozik a nagy/minigéphez, saját maga nem tud OS-t futtatni. Az óriásgép (a képeiden) az általában valami IBM Mainframe, VAX, vagy PDP klón, jobb esetben valami Unix-szerű OS-sel (R32, meg ilyesmi néven futottak a KGST-s klónok).
Amúgy ha az OTP netbankját használod, akkor jó esetben azoknak a nagygépeknek az utódjain fut a cucc[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
HT-1080Z és Primo volt ami elé először oda engedtek ülni
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Ciccuka
veterán
Régi játékokban ki lehetett választani, hogy milyen módban legyen a játék.
VGA monitoron tudtál CGA vagy EGA vagy Hercules monitor megjelenítéssel is játszani.hcl
Ha jól emlékszem volt olyan ámbra monitor, ami csak karaktert tudott megjeleníteni, meg voltak a jó kis Videoton gépek a suli oktatótermében.Nem tudom mi lett a sorsuk, de annyi gép volt az épületben, hogy abból egy múzeumot lehetne megtölteni.
Az országban több helyen fejlesztettek ilyen gépeket a 60/70/80-as években.Ilyen gépeket kell elképzelni, de voltak termek óriásgépekkel amik lyukkártyával üzemeltek vagy szalagosak voltak.
[ Szerkesztve ]
-
-
koko52
nagyúr
Nekünk a színes monitor az szemkímélő zöld színű monitor volt.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
-
Csupingo
veterán
válasz koby11h #96553 üzenetére
Áhh. Itthon csak tűs, vagy ff nyomtató. Annyira nem hozott lázba a dolog. A tintasugaras egy időben 3 évente látott színes patront is, de aztán annak is elmúlt a varázsa. Ha nem volt kötelező a nyomtatóba, akkor többet nem is tettem bele.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
-
Csupingo
veterán
Érdekes módon, amire elsőre saját zsebből futotta, az egy ff svga monitor volt. Nem is nagyon tudtam, hogy olyan is van. Rengeteg szürke árnyalatot ismert. Persze volt előtte sok egyszerűbb is. Találkoztam monochrome monitorral is, stb. (Még tomato alaplapom is volt.) Viszont az árnyalatok hüle elnevezéseivel nem igazán találkoztam a haverok körében.
-
koby11h
őstag
Hiába írom bele, akkor ő is engem hívogat...
Nem tudja mit kellene eladni (gép, monitor, laptop, nyomtató, alkatrészek..), nem tudja törölni, újratelepíteni, tesztelni, beárazni sem. Fotókat is kapok néha hozzá, de inkább sajátot csinálok.
És ha kérdeznek a cuccról bármit, akkor is csak pislog..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
koby11h
őstag
válasz MasterDeeJay #96545 üzenetére
Én is nagyrészt ismerősök cuccait árulom - ja, mert élvezem ha szívok vele
És meg van beszélve előre, hogy én beárazom teszt után, de mondhat a tulaj is árat. Viszont ha a tulaj elvárása extra sok, akkor nem én fogom hirdetni, ha nagyon sok, akkor szintén nem. Ha már csak picit van a piaci ár felett, akkor ok, de ha nem viszik, akkor 1-2 hét után leviszem a piaci árra.
20-ból egy esetben van olyan, hogy olcsóbbat mond a tulaj, mint amiért én raknám fel...
Bezzeg amikor venni akarnak valamit!"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
Chaser
legenda
válasz Astroboy #96544 üzenetére
hö? nem vagyok én színész : )
vitzet' félretéve nekem úgy jött le úgy mondod, mintha ez nem lenne egyértelmű és mosolyogtam egyet
hogy ezért mért vagyok hülye hát passz, gyuri vágjon a napbaMasterDeeJay
az a notebook nekem is jó lenne
mekkora ssd és ram van benne?
póósta az árban?
: )_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Facebook market, felraktam pár dolgot. Adok még egy esélyt hátha...mindet úgy raktam fel hogy helyben (Veszprém és környéke)
HP első gen i5 gép, nincs benne ram és háttértár, win10 home eredeti. 7eft első ember Szolnokra postázom-e....
Másik egy összerakott 2gen i3 gép, 4gb ram 256 ssd, fsp táp, valami hd6570 videókari, win10 telepítve (win7 kulcsom van de elkevertem a matricáját) 20eft szerintem jó áron, ennek ellenére egy vevő jelentkezett hogy megyek-e pestre a géppel valamikor....most feljebb raktam 25e-re hátha.Aztán ismerős idehoz egy atomos celeronos notit hogy agyjam el, persze sima hdd, 2gb ram, win8 home eredeti de persze újabb mint a fentiek és csodálkozik hogy 10eft-ot írnék rá....
Másik meg idehoz egy új! notit hogy rakjak fel rá OS-t, celeron N4500, 8gb ram 256-os nvme!. Akad minden mint az állat, alig használható, proci teker de legalább totál új....végülis freedos volt rajta azt viszi rendesen.[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz megott #96542 üzenetére
Azt nem mondanám, de mivel sose dolgoztam olyan területen ahol sok színt használnak és jelentőségük van az árnyalatoknak, ezért akaratlanul elmaradt az ez irányú képzésem. Persze tudtam a létezésükről, de a cifra neveiket nem ismertem.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
-
koby11h
őstag
válasz Astroboy #96538 üzenetére
Igen, itt is az volt, hogy nagy matt fehér kartont odaraktam Neki a szobákban és úgy nézte hozzá, napfényben is, és félhomályban is. Mindig ott jó nézni, ahol lesz, de tisztán magában.
Végül egy kicsit szürkés, mogyorós drapp lett a fal, ami szerinte egy "nagyon halvány mogyorós beige". Ok[ Szerkesztve ]
-
Astroboy
őstag
válasz koby11h #96537 üzenetére
Én úgy vettem észre, hogy a színskála is csak akkor mérvadó, ha hófehér felület (fal/ A4 papírlap stb.) elé téve vizsgáljuk, vagy próbafestést végzünk pár négyzetméter felületen.
Egy félig besötétített nappaliban TV fényénél a kézben tartott minta-palettán egész másképp fest egy szín, mint falra kenve...[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
Ezt hiába mutatom, nem kalibrált a monitorom Rendes színskálát hoztam Neki, csak dönteni nem tudott azonnal Mondjuk volt 3 hét, és közben legalább 10 kérdés, hogy de ez jó lesz? És baszki mind a 10 ugyan olyan színű volt... persze az egyikben kicsi szürke, a másikban kicsi narancs... értem én csak nem látom a különbséget.
-
Ciccuka
veterán
Egyszer régen két külsőleg egyforma CRT Samsung SyncMaster monitor kapcsán megkérdeztem valakit, hogy az egyiknek miért lilásabb a másiknak pedig miért kékesebb a színárnyalata. Ő azt mondta, hogy a távol keletiek kissé másképp látják a színeket. Egyik Európai másik távol keleti piacra szánt monitor.
A mai monitoroknál a színhőmérsékletet már könnyen be lehet állítani.
-
koko52
nagyúr
válasz F.E.K.. #96526 üzenetére
Nekem a kék mellett van még vájling kék meg libafos zöld.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
törölt tag
válasz koby11h #96519 üzenetére
Én eddig csak nőktől hallottam azt is, hogy a pink és a rózsaszín nem ugyanazt a színt jelöli. Ilyenről hallott itt már bárki is? Eleve a pink rózsaszínt jelent, akkor hogy a francba ne lenne már ugyanaz a kettő? (Megjegyzem azok a nők, akiktől ezt hallottam, tudtak angolul, tehát nem a nyelvtudásuk volt hiányos.)
-
mpo
veterán
Általában a nőknek több ruhadarabjuk van, mint ami kellene, ez okozza az örök kérdést.
Mit vegyek föl?
Itt az eredménye:
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
-
törölt tag
Azokba a kocsmákba, ahol én megfordultam még a 90-es években, oda nem jártak nők. Az elmúlt bő 20 évben meg nem voltam még kocsmában, lehetséges, hogy manapság már a nők is férfiállat módjára viselkednek, kocsmába járnak, verekednek, lövöldöznek? Régen ez az úri huncutság kizárólag a férfiemberek kiváltsága volt, a nők helye a konyhában volt.
-
-
törölt tag
Én amikor utoljára kocsmában voltam, még 20 vendégből 20 férfi volt. Legalábbis azokban a kocsmákban, ahol megfordultam. És mielőtt bárki félreértené, nem a nagyvezír meg az ereszmászó törzshelyéről beszélek:
https://www.tiktok.com/@its.hunique/video/7042227991027535110?is_from_webapp=v1&item_id=7042227991027535110 -
-
senior tag
válasz Csupingo #96493 üzenetére
sok éve kocsmáros voltam. (pultos/kiszolgáló/takarító - 1 személyes univerzális )
a női WC 10-ből 9x undibb volt a férfinál.
szerk: vendégarány: férfi/nő ----- 5/1[ Szerkesztve ]
tel: 7o-373-oo29 *** NO SMS!!! *** brit tudósok szerint 10 fogorvosból 8 az 2. ------- Idiocracy: 8 éve abszurd film volt, hamarosan valóság lesz??
-
törölt tag
Kivételek mindig vannak. Én mindenesetre a nőket önmagukra és környezetükre nézve is igényesebbnek, jobban odafigyelőnek tartom (kivéve autós/műszaki dolgok).
Ha esetleg dicsérő szavaim hatására bármely nőnemű egyed (18-49 éves kor és 40-69 kg súly között) szeretne nekem köszönetet mondani, privát üzenetben várom a jelentkezéseket a "Csak az asszony meg ne tudja" jeligével. Köszönöm -
TaaT
nagyúr
válasz #24845312 #96503 üzenetére
Autókozmetikában dolgoztam pár évet, nincs értelme általánosítani. A körzeti orvos aki tizenvalahány évvel ezelőtt keresett havi 1m forintot simán le tudta rúgni az új Ford S-max-ot hogy csak na. Aztán volt aki úgy vigyázott a kis kereklámpás VW polojára hogy amikor betolta a szalonba hogy lecserélje már rakták is félre mert egyből leadták a drótot valakinek.
Give them hell Ukraine!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest