- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
Migráns #62692 üzenetére
Ezek azok a feladatok, amiért az előző cégemnél nem voltam rest a 3. projectem után odaállni a vezetőség elé és azt mondani, hogy rendben, a bértárgyaláson tisztázott feladatok mellett ezeket is ellátom szívesen a továbbiakban, a hozzá tartozó 2. bérért. Finoman közölték, hogy vesznek fel rá embert, aki majd intézi..a felmondási időmet letöltve kerestem céget, ahol ez nem probléma, azóta is kint vagyok 3x4-6 fővel a jelenleg futó nagyobb projecteinken..napi 12 óra helyszínek közt rohangálva, utána home officeban estébe nyúlóan, de haladok végre anyagilag..
-
Migráns
tag
válasz
kenwood #62693 üzenetére
Persze, túltolja a poénkodást sok helyen.
De az biztos, hogy egy létező munkaerőpiaci rés betömésére ajánlgatja magát!
Nekem egyébként a " tetszés szerint " kitétel miatt lett trollgyanús a szöveg!
Mert ha a tudsz " tucc ", akkor a tetszés csak teccés lehet!
Trehány volt az elkövető, nem figyelt oda, és a tetszést helyesen írta!
Hiteltelenné is vált rögtön! -
koko52
nagyúr
válasz
Trailblazer #62695 üzenetére
Az csak pár napig.
-
koko52
nagyúr
Off: Uplayen ingyen Assassin Creed 2
-
kenwood
veterán
válasz
Migráns #62692 üzenetére
Az amit leirsz egy letezo munkakor, es valoban kell hozza szakmai tapasztalat,es olyan soft skillek,amikkel kevesen rendelkeznek.
A szoveget biztosan nem olyan irta, aki az ilyen embereket hianyolja a szakmabol.
A mekis kaja,es a jakuzzis hazbol tok egyertelmu.Apropo, az megvan nektek, hogy a Jacuzzi egy brand, nem pedig egy kad tipus, es letezik Jacuzzi markaju szauna is ?
Olyan ez,mint a Mirelit. Sokan a mai napig minden melyhutott termeket annak hivnak. -
Migráns
tag
Nem erre gondoltam!
Hanem arra, hogy az építőiparban lassan lámpással kell keresni a "fronton " (azaz kinn az építkezésen) szolgáló alsó vezetőket, legalábbis azokat, akik érnek is valamit.
Ez egy igen összetett feladat, mert neki kell a helyszínen levezényelni mindent.
Meg kell találnia a hangot adott esetben a megrendelőkkel,a kivitelezőkkel (tehát a saját főnökeivel),a szakemberekkel, a culágerekkel, a kiszállítokkal, az építőanyag-kereskedőkkel, az építkezésen esetlegesen megjelenő hivatalos szervek képviselőivel, ellenőrökkel, szomszédokkal, boldoggal-boldogtalannal, stb.
Ismernie és értenie kell a tervrajzokat, tisztában kell lennie a folyamatokkal, a sorrendekkel.
Ki kell osztania mindenkinek a feladatokat úgy, hogy az az adott személy szakmai/szellemi képességeivel összhangban álljon.El kell döntenie, hogy egy adott munka elvégzése az megfelelő minőségben történt-e?
Ütemtervet kell készítenie, tudnia kell, hogy hol fog tartani az építkezés két hét múlva.Az esetleges változtatásokat, problémákat azonnal kezelnie kell, de úgy, hogy lehetőleg a legkisebb fennakadást okozzák.
Ha beüt egy hét esőzés, tudnia kell az embereinek olyan belső munkát adni,hogy se az idő, se a pénz, se a munkaerő ne vesszen el.
Tehát komoly meló ez, akárki nem tudja megcsinálni. Az értelmesebbje természetesen elment külföldre, ugyanebbe a munkakörbe, mintegy három-négyszeres pénzért!Itthon pedig maradt a linkebb réteg, és az ez irányú szakemberhiány.
Szerintem a hirdetés ezt a hiányt figurázza ki.
Persze a céges kocsi+ céges telefon, szállás, és 500k fizu nem is fantazmagória.
.Egy komolyabb építkezésen talán simán megadják! -
-
KROK640
nagyúr
Nekem még jellemzően azok is bírták amiket unlockoltam (mert szorzózárasok voltak)
Előfordult h bizonyos szorzókat nem bírtak, de alatta/felette igen. (pl ez a procim 10× szorzóval semmilyen FSBvel nem volt hajlandó elindulni, 9-essel meg 11-essel meg kb bármilyennel. De volt olyan proci ami más szorzót nem bírt) -
-
-
koko52
nagyúr
Bánati uraság egyre éhesebb, vagy kevés a vásárló. Már az egész összeget kéri tőlem lófosáson.
-
-
Meg rendőrségi bizonytéknak
@F.E.K : Azzal kéne vezekelned, hogy veszel egy olyan drága telefont, mint amilyen az a gép volt újkorában
Különben zsír a cucc, bár én a kisebb hordozhatókat szerettem, Psion volt 2, meg Palm is 2. Jó sokat olvastam, meg nem keveset írtam ezeken -
-
-
-
koby11h
őstag
válasz
berek21 #62667 üzenetére
Nagyon "sukárzó" ötlet! Bár "Nula" helyesírás.
Amúgy ha normális Peltier-elem van benne kb. ennyire jön ki az ára. A megvalósítás minősége elmegy, de én inkább ventilátornak hívnám mint hősugárzónak. A mozgó levegő miatt inkább hideg érzetet kelthet mint meleget "sukároz". -
-
BiP
nagyúr
válasz
KROK640 #62663 üzenetére
Azt néztem én is. Így hirtelen arra gondoltam, hogy 1. nem is az ő címe, hanem úgy vette ő is valakitől, így az előző tulajé 2. lehet, hogy nem is csalásnak indult a dolog, csak aztán mégsem sikerült feladni a csomagot.
3. tényleg ennyire amatőr.
Vagy lehet, hogy úgy van vele, mint Norman, hogy nem érdekli, hogy tudják, ki ő. -
KROK640
nagyúr
Aha.
Nekem az 1700+ 1466 ment az ASUS lapban ilyen szépen. Persze nem egyből rángattam így, csak 3 éves korában néztem meg először h léghűtővel mi is a reális, még használható vége (2669MHZ, bár megjegyzem h úgy ordított vele a hűtő, hogy meglenni nem lehetett mellette, ma már tuti csak ezért visszavennék pár száz MHZ-et) .
Mikor megvettem először, akkor 11×133-ról első este már 13×166-ra állítottam és sokáig úgy hajtottam. Ezegy teljes értékű 2700+ volt akkoriban, aminek az ára 72000ft volt, én meg vettem ezt a procit 12000ft-ért.
Igaz, hogy sorozatszám alapján válogattam magamnak. Meg ezekután elég sokat másoknak is -
KROK640
nagyúr
Csalósban az új csúcs, nem tudom h az áldozat észrevette-e :
Átverték egy Asus Tuf b450 pro gaming alaplappal, ám az alaplaphoz tartozó két kép közül az egyiken rajta van az eladó neve, és lakcíme, szóval csak gratulálni tudok a csalónak az amatőr kivitelezéshez -
-
KROK640
nagyúr
mi megy 2.3-on? Ha a procira gondolsz az a 2669MHZ valami 3400+-nak felet meg akkoriban. Részeb negyébként ez a tuningolhatósága volt az egyik oka amiért kimaradt az Athlon 64 korszak, ugyanis nagyon jó ideig nem érte meg váltanom a sebesség töblet miatt, vagy azért merrt kellene a 64 bit annyira. Végül az SSE2 utasításkészlet hiánya verte be az utolsó szöget a következő gépembe és indította el az úton... Ugyanis eljött az Athlon Xp-n az évek előrehaladtával egyre kevesebbet és kevesebbet játszottam, majd a Phonom 9500 (és a HD3870X2) érkezésekor jöttem rá, hogy nem kinőttem a játékokból, csak a kedvem hagyott alább, mivel egyre több cím el sem indult, meg 2007 nyarára a GeF3-al már eléggé darabos lett az élet ...
Most nézem az Athlon XPben jelenleg nincs táp. Te jó ég, ha csak egy gagyibb tápot is veszek bele, gyakorlatilag megduplázom a forgalmi értékét
-
-
KROK640
nagyúr
Na, ez az (főleg egy magos) Athlon 64, meg DFI Lanparty alaplap, GeForce 6000 széria, és társai nagyon kiamaradtak. Úgyértem követtem a HW világot akkor is, meg szereltem/telepítettem ilyen gépeket stb, de nekem nem volt. Lehet, hogy ezért, de nekem a szememben ezeknek ma sincs sok értékük... olyanok mint a 20-25 éves autó. Ahhoz hogy a korából adódóan legyen cool (oldtimer) még bőven fiatal, de ahhoz, hogy érdemes legyen használni, vagy értéket képviseljen már öreg.
Persze nekem érdekes volt az utam ilyen szempontból, mert az 1 magos Athlon XP sorozatról egyből 4 magos Phenom 9500-ra váltottam (igaz akkor még elképesztően új dolog volt ez 2009-ben) egyszerre elhozva a 64 bitet és a több magot is. így mondhatnám h pl a 2 magos korszak is kimaradt, de ha nagyon vaskalaposan nézzük a mostani gépem csak 2 magos
-
kenwood
veterán
En G4400-at vettem 6+ postaert.
Ma raktam ossze a gepet.
Anyunak lesz az E5700 helyett.
Alap dolgokra az jo boven, viszont a 4ks youtube video a belet is kitaposta.
Hardveresen buta hozza,szoftveresen meg gyenge -
Gyuri27
félisten
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #62634 üzenetére
Pontosan.
Ott van nekem az Athlon XP-m, (igaz extra abból a szempontból, hogy extrém tuning potenciál van benne) cakk-pakk egy 10-est sem hiszem hogy ér, ha mindenféle retro szemlélet nélkül nézzük (ASUS A7N8X-E DLX, Athlon XP 1466@2669MHZ, 2GB RAM, GeForce 3 Ti200 @ 550 128MB, 250GB HDD) és nemrég csak a VGA-ért akartak 8-at adni, és azt mondtam h nem akarom eladni. Mondjuk dobhat az értékén h a VGAnak is megvan a doboza és minden kiegészítő bisz-basz, gyári cd, leírás stb, ugyanez az alaplapnál is (egyedül egy ASUS feliratú IDE kábel nincs meg hozzá, mert az öcsém előző gépével együtt eladódott).Úgy fogalmaznék ezért a gépért biztos nem adnának annyit, amiért én azt mondanám h vihetik, mert nekem adja a feelinget és egy régi szép korszakomra emlékezett még azzal együtt is, hogy jelenleg egy ilyen gépnek szerintem a használati értéke (szemben egy oldtimer autóéval) gyakorlatilag majdnem nulla.
-
Az tuti, hogy fejlőddött
Megoldástól függ, de érdemes kipróbálni.
Mondjuk én nem játszom, de ha telefonflashelés lemegy úgy, hogy egy romos Core2-n futó Vmware-n fut egy Win10, aminek az USB-je hálón van átküldve a gépemre (ide egyszerűbb bedugni a telót), akkor egy játéknak is el kell futnia egy bármilyen VM-en
-
Ilyet probaltunk mar, annyi szivas volt a dologgal, hogy hagytuk inkabb a picsaba az egeszet.
Barmi masra orommel hasznalok VM-et, szoktam is, ha ugy adodik, de jatekra inkabb hanyagolom. Persze lehet fejlodott mar ilyen teren a dolog, evekkel ezelott volt az utolso probalkozas, de iszonyat mennyisegu fagyas/anomalia/nem indul el/stb volt. -
-
cof
veterán
-
Felmegy ra az XP, es gond nelkul fut a star craft:bw, a cs1.5, az ut2k4, a quake3, empire earth, stb. Igazabol nem feltetlen a gepeknek kell retroknak lenniuk, hanem a jatekoknak. De az is lehet, hogy megnezem majd, hogy van-e GoG-os verzioja ezeknek a jatekoknak, ami win10-en fut hibak/anomaliak nelkul, aztan ha mas nem, laptopokkal osszeulunk valahol.
szerk:
envagyok #62642: huh, ez nagyon jol hangzik! -
envagyok
veterán
Most vettem egy LANParty UT ICFX3200-T2R/G [link] crossfire lapot dobozosan kisebb vagyonért. Az egyetlen AMD chipsettel szerelt Inteles alaplap. Abba tervezek Crossfire mókát 2900xt-vel vagy 3850x2, 3870x2-vel, vagy ha még akarok tenni egy kis exkluzivitást, akkor X1950XTX master + slave kártyát, és bedobni egy physx kártyát fizikát számolni mellé
@hcl, azért már a socket am2 is kezd retró lenni, bár az AMD-t csak az Athlon XP-nél szerettem.
-
envagyok
veterán
Mindegy, hiszen józan ész szerint mindegyik túlárazott ezeréves szar.
Belegondolva egy amigával se facebook, se semmi, egy okosóra is gyorsabb jobb, szebb, nagyobb felbontású.
De egy p4-et is komplett korabeli csúcs vga-val egy középkategóriás telefon otthagy.
De egy 5000 forintos 775-ös gép, amiben van valami dedikált vga, simán többet tud mint a p4 a korabeli csúcs vga-val (elég egy 2-3000FT-os 9600gt 512MB, sőt az még overkill), lehet rá amiga, c64 emulátort tenni.
De múltkor azon röhögtem, hogy a kínai pár ezer forintos tv okosítómra linux alapú libreelecet téve, nemcsak filmeket játszik, hanem komplett retró emulátort lehet tenni. MIndent emulál, dreamcast, atari, commodore 64, amiga, dos. ja egy 10*10*1cm-es doboz, 5v 1A táppal. -
-
válasz
envagyok #62630 üzenetére
Huh, ezeket most irigyelem kicsit oszinten szolva.
Evek ota beszelunk rola haverokkal, hogy osszedobunk par regi gepet es tolunk egy retro lanpartyt, de vegul valahogy sose jutottunk el odaig
En valami olyasmire gondoltam, hogy egy a64 3200+, 2gb ddr2 ram, valami korabeli uberalles vga (x800 vagy gf6800), valami olcso ssd, aztan lehet csapatni. -
-
BiP
nagyúr
válasz
Trailblazer #62636 üzenetére
Az 50k-s P4 részre értettem.
Megzavart, hogy CoF commentjére reagáltál, és előtted is pont ő írt. -
BiP
nagyúr
válasz
Trailblazer #62634 üzenetére
De hát ott a hirdetésben, hogy szeretett konfigom. Azonnal 3x-os ár.
-
-
cof
veterán
Elgurult a gyógyszer a retro piacon, nem kicsit, nagyon.
Mi a fenét csinál egy amiga-val amit egy modern pc-vel nem.
Nekem nem volt ilyenem, 486 66 MHz-en kezdtem. Lehet azért nem értem.
De nem kéne ilyen sem.
Itt meg szeméttelepre száműzitek az 50k-ért árult P4-es gépeket.
-
kenwood
veterán
Vajon a hasznalt notik 1060as vgaval,es 6-7 gen i7-el miert kerulnek nagyjabol annyiba,mint egy uj 8-9 gen - 1660ti kombo ?
Erosebb a 1060 a 1660ti-nal ?
Vagy 2 eve 450-500 volt,es nem baj, hogy 350 az utodja ? -
-
asdf_
veterán
Az 1200 meg hogy' érne már 100 ezret...
Ezen lestem en is, de gyorsan megneztem ebay-en, bakker, tenyleg 100 korul (es jellemzoen felette) mennek ezek (es a sold-ot neztem, nem a hirdetoket, top+bottom case + keyb 30 ropi folott megy, tehat uresen, alaplap es fdd nelkul) Mindjart gyorsan bekapcsolom az enyemet, megy-e meg, ha igen, gazdag vagyok
De a 1230-as Blizzard kartya sem kispalyas 150-ert -
-
envagyok
veterán
Amiga 500 minden utcában van egy, ahogy C64 is.
Heti rendszerességgel kertül fel ezekből több db a hirdetési portálokra.
Ezért ezek kb 10 körül (C64) és 30 körül (A500) mennek.
C128, főleg a külön billentyűzetes már ritkább állatfaj, és az Amiga 1200 is, ezek 100 körül mennek, persze az amigához létezhet olyan turbó kártya, ami simán duplázza az árat.
Nálam most c16, plus4, c64 pár darab plusz egy floppy, amiga500 pár darab van, és egy C128 DCR.
Ez bőven elég örömködni, még sok is. De 100 körül biztos nem adnék a1200-ért. -
TVC-hez és C64-hez és Spectrumhoz is rengeteg mindent készítenek, hivatalos, ipari cuccokat is, kis szériában. Van egy marha jó doksi orosz Spectrum fejlesztésekről, az most ott tart, hogy 4MB-os, ATX alaplapos gépek winyóval kazetta helyett, amikre PC bilentyűzetet kötsz+modemet... és még mindig Spectrum, furnak rajta a Spectum programok
TVC-hez inkább csak SD olvasó + ilyesmi szokott menni. -
BiP
nagyúr
válasz
kenwood #62614 üzenetére
Gondolom ez ilyen gyűjtőknek szánt ár. Bár szerintem ők sem veszik meg ennyiért.
Nekem egy C64c porosodik a polcon, sosem adnám el, pedig anno vagy 15e-ért el tudtam volna adni, amikor a PC hajnalán (386-486 időkben) nagy hullám volt ezeken túladni.
(#62617) Syl: Mondjuk Amiga egy külön állatfaj. Egy hozzáértő kezében durva dolgokra képes, rengeteg cuccot bütykölnek hozzá, elég komoly közösség van mögötte.De gyanítom alapgépet már nem tudnak gyártani, a világban lévő amigák száma meg véges.
-
-
kenwood
veterán
Valaki meghirdette eletem elso szamitogepet.
Egy videoton tv computer.
Mondjuk az nekem nem tiszta, hogy ez valoban meger-e 30 ezret ugy,hogy nem is mukodik, de lehet,hogy csak egy kabelen mulik
Az enyem nem 64-es,hanem 16-os volt,meg kevesebb kiegeszito,es ahhoz volt egy magno is.
Egyebkent akkor mar javaban tombolt a C64 laz itthon,ez pedig a c16 es a plus 4 ellenfele lett volna, ha nincs a commodoreokra ezerszer,tizezszer tobb szoftver. -
galoslac
tag
-
kenwood
veterán
Apron egyik arc egy G3900 Celeront probal 8k-ert elsutni.
A 4400 is megcsipheto 5-6k magassagaban -
galoslac
tag
válasz
Trailblazer #62603 üzenetére
Semmi, természetesnek vette, hogy jöhet érte.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Elite: Dangerous
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest