Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ertyu
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
A frissen érkezett telefonomról TCL S720 MTK6592M szeretnék egy mentést csinálni, mielőtt a recovery-t és a romot lecserélem. A gondom a következő:
-Flashtools-os mentés a leírás szerint nem akar összejönni, bár ezt ráfogtam arra, hogy nem tudom az akksit kivenni a telefonból, mert beépített.
-MTKDroid: már több mentést is csináltam vele, de ez most nem akar összejönni. A driverek fent vannak, az eszközkezelőben minden ok, de a telefonhoz kizárólag FACTORY módban csatlakozik, bekapcsolt állapotában nem! Factory módban viszont azt kéri, hogy a képernyőn hagyjam jóvá a root jogokat, ami ugye grafikus felület nélkül nem megy...
Van valami ötletetek, miért van ez így?
Az USB debugging be van kapcsolva...
Amire mentem eddig az az, hogy factory módban kapcsolódva a droid kiolvasta a scatter file-t...
Előre is köszi! -
Joeker67
aktív tag
válasz
aytukabozs #833 üzenetére
Sajnos ezzel a KK-es DT-al is ugyanazt a hibaüzenetet kapom!
-
Joeker67
aktív tag
válasz
aytukabozs #833 üzenetére
Köszi! Ezt nem tudtam, kipróbálom!
-
aytukabozs
addikt
válasz
Joeker67 #832 üzenetére
csak tippelek de nem lehet hogy a kitkat a baja?
merthogy van kitkathoz átírt MTK DT is.... -
krisztian030
csendes tag
Hello mindenkinek cappa72 látom ebben a témaban szakértö vagy légyszi segits nekem a következö hibaval jelenleg nem kapcsolbe de gép lása A3GTi9500 s4 kon hiba fashtool al probaltam piros csik utan amikkor kövlépes jöne hibakodot ad brom error s_da_emmc_flash_not_found (3144) megoldást köszönöm elöre is
-
Ezt megcsinálja 4-5 alkalommal (ki-be kapcsolgat a telefon, megjelenik a töltésjelző majd elsötétül aztán újra) aztán marad kikapcsolt állapotban.
Erre ezt tudom mondani: [link]Mincs más teendőd, mint az auto installerből elindítani a becs fájlt, és települ.
Utána egyszerűen rádugod a telefont kikapcsolva (akku ki/akku vissza akció után), ekkor lesz kapcsolat.A preloader kapcsolat csak flesseléskor marad fent.
De javaslom kipróbálni először a readback-et, azzak kárt nem csinálsz, viszont ellenőrizheted a működését. -
Megvannak a mentések, illetve a scatterben is látom a cuccokat. A vcom driverrel van a gondom. Ha kikapcsolt állapotban rádugom a telefont a gépre, akkor egy pillanatra megjelenik az eszközkezelőben az MTK65xx Preloader eszközöm, de aztán el is tűnik. Ezt megcsinálja 4-5 alkalommal (ki-be kapcsolgat a telefon, megjelenik a töltésjelző majd elsötétül aztán újra) aztán marad kikapcsolt állapotban.
Az eszközkezelőben nem tudok hozzá drivert társítani, mert mire megtenném addigra eltűnik az eszköz. USBDevview-ben is látom hogy az egyik hubra csatlakozott már a preloader, de ott is inaktív. :'(
-
Ha jól veszem ki a köv. lépés az, hogy rászenvedem a gépre az adb drivert és kikapcsolt állapotban megpróbálom feltolni rá az új romot?
Az adb driver az MTKDroidTools-os mentéshez kell, illetve az adb eléréshez.A flashtool-nak usb vcom driver kell, mert az kikapcsolt állapotban fog dolgozni a telefonoddal.
Ne keverd az adb kapcsolatot és a flashtool-hoz szükséges vcom-usb/preloader kapcsolatot.
Mielőtt azonban nekiállsz bármit csinálni, ellenőrizd le a mentésedet: nézd meg, hogy minden olyan file megvan-e, ami a scatter-ben szerepel (kivéve FAT és BMTPOOL szakaszokat). mindezek img és/vagy tar fájlban elérhetőek-e.
Ha pl. hiányzik a system.ext4.tar vagy system.ext4.img, akkor nem lett jó a mentés (amúgy erről hibaüzenet formájában szokott értesítést küldeni az MTKDT)Romot flesselni csak saját felelősségre!
-
-
Az adb driver az MTKDroidTools-os mentéshez kell, illetve az adb eléréshez.
"Próbáltam nekiesni az MTK droid tools-al, ez legalább felismeri,"
Az már jó.
Csináltass vele egy scatter file-t, amit fel tudsz használni a flashtool-os mentéshez.
Én javaslom még az adb terminal -ban az alábbi parancsokat kiadni, ami a partíciókiosztást tartalmazza:
adb shell cat /proc/dumchar_info
adb shell cat /proc/emmc
adb shell cat /proc/partitionsA flashtool-nak usb vcom driver kell, mert az kikapcsolt állapotban fog dolgozni a telefonoddal.
driver-ek
Ezek után ez alapján remélhetőleg elkészíthető a mentés SP flashtool-lalA yunOs az valami android-szerűség lehet, spec. nem ismerem. (talán xiaocai x9-nél írták)
-
Recovery módban sem túl bíztató a helyzet:
--- ERROR : --- TotalBytesPerChunk Not Found. Set default Page/Spare=2048/64 !!!
--- Unknown ROM structure, backup NOT possible!
--- ATTENTION! Recovery doesn't suit this phone!
--- Unknown ROM structure, backup NOT possible! -
Üdv!
MTK6592 alapú Kingelon g9000 csodát szeretnék újrafőzni, de vannak kisebb nagyobb gondjaim. Ha valaki találkozott hasonló jelenséggel, akkor szívesen meghallgatnám a gondolatait. Nem vagyok nagy spíler, S2-t sikerült már újraromoznom, de úgy érzem, hogy ez más tészta.
Utánaolvasgattam már az MTK fórumon, mindenhol úgy kezdik, hogy ADB driver és a SPFlash Tools. Az ADB driverrel eleve gondom van, mert w7 talál hozzá egy "YunOS ADB Interface" drivert, amit akárhogy püfölök az eszközkezelőben az MTK driverekkel, egyszerűen nem tudom rávenni, hogy ne használja. Természetesen ezekkel a driverekkel el sem indul az SPFlash.
Próbáltam nekiesni az MTK droid tools-al, ez legalább felismeri, a telefon szerint rootolt a rajta lévő android, de minden backup opció inaktív, rootolni ezzel nem tudom, simán "Failure" üzenetet dob. ( --- ERROR : SU inaccessible ) szóval nem tudom merre legyen a következő arra.
Brickelni semmiképp sem akarom, rootoláshoz/rom cseréhez csak úgy értek, ha fogják a kezem, szóval valaki türelmes válaszoljon inkább. Köszi
Ez a készülék: http://www.dealsmachine.com/best_180248.html
Ez pedig a rom amit rá szeretnék cuppantani: http://www.needrom.com/mobile/star-kingelon-g9000/ -
Miből vágod azt hogy kettő "android" partíció van?
Ha megnézed a szövegfájlokat, akkor van egy
android
és egy
android2
partíció.
Azonos a méretük.
Mivel ezzel ilyennel én még nem találkoztam, távolról pedig nem sokat tudok erről elképzelni, ezért érdemes megvárni, míg az oroszok (Lenovo-forums.ru vagy 4pda.ru oldalon) megoldják.
Kicsit sajnálom, de látatlanban ismeretlent nem portolnék.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Először olvasd végig, ne állj neki "csak úgy, pikk-pakk"FONTOS!Az MTKDroidTools nem alkalmas az MT6595 és az...
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest