- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ujok
újonc
válasz
aytukabozs #1280 üzenetére
Köszönöm szépen megnézem úgy is.
-
Joeker67
aktív tag
válasz
aytukabozs #1143 üzenetére
Sajnos a mentésem megsérült, így nem tudom visszatenni!
Viszont közben kiderítettem, hogy a romban más lcd meghajtó van! -
btz
addikt
válasz
aytukabozs #1143 üzenetére
Jobb esetben van olyan.
-
Debilon
addikt
válasz
aytukabozs #1136 üzenetére
igen, mert közben elolvastam rendesen mi volt odaírva, és nem az ATTENTION volt a fókuszban
elnézést
-
válasz
aytukabozs #1107 üzenetére
Hát csak hajrá!
Aztán majd a kibic eltűnik az aláírásodból! -
válasz
aytukabozs #1103 üzenetére
Keeperv85 ajánlása alapján Linux mint-ből sem mindegy, hogy milyet tesz fel az ember. A 13-as Mint utáni verzió nem javasolt (12.04-es Ubuntu alapokra épül).
Kell a Linuxos Android SDK, frissítve. [link]
Az MTKs SP flashtool-nak is elméletileg van Linuxos változata, de én nem tudam még használni (igaz, nem is erőltettem).[link] Szóval téglát visszahozni linux alól számomra egyenlőre esélytelen.
Azonban féltéglát már nem reménytelen, ha van pl. factory mode. Ott legtöbb esetben (sajnos jellemzően 4.4 alatt már nem) van élő adb elérés, ahonnan szinte minden megoldható.
Ahogy Keeperv85 írta, az MTK platform jelentősen Windows-only orientált, ott (sem mindig) működnek a dolgok, lásd az általa írt bejegyzést.
Menteni root-olt telefonról dd-vel lehet, igazán egyszerű (szerintem).
Téglát gyártani könnyű, szintén dd-vel lehet (dd-vel is lehet preloadert kilőni)
Az újabb MTK SoC-ok esetén lehet használni a fastboot mode-ot. Aztán lehet gyártani insecure kernelt, miután van már mentett boot img. Ezt követően pedig fastboot mode-ban feltenni; utána adb-n keresztül már root elérés lesz, ami a dd mentés alapja.
Vannak olyan esetek is, amikor engineering mode-ban használható az insecure adbd-re állítás, mint pl. Lenovo P70, ekkor gyakorlatilag a gyári rendszer adja a lehetőséget a teljes root elérésre adb-n keresztül, ami megint nyitott kaput enged mindenféle (nem balatoni) hekkelésnek.
Aztán a boot és recovery módosításához ott van az mtktools (a githubról, Bruno Martins szakinak köszönek!).
Ezzel lehet az MTKs recovery, boot, logo img-ket kibontani /módosítani / összecsomagolni.Illetve ugye nagyon fontos elolvasni Keeperv85 (már megint Ő
) ismerkedős bejegyzéseit mind MTK-ra, mind pedig egyebekre.
-
iassak
csendes tag
válasz
aytukabozs #958 üzenetére
Nem vagyok egy nagy szakértő. de szerintem a mentések már alapértelmezésben a számítógépre mennek, ott meg természetesen előfordul néhány GB, és a telefon külső, belső tárhelyén is lett volna elég helye. De én is így értelmeztem első körben viszont a "ERROR :block PMT error" már nem erre utal. Meg a "nodl_pmt - ERROR" is a mentés közepén jött elő, nem logikus, hogy utána meg felír még egy pár száz MB-ot.
-
Szita1
tag
válasz
aytukabozs #927 üzenetére
Egy pure too tabletre, q8h a23 v3.0 lapra tettem fel eredetileg 4.2.2 a23 wifi8089 el jó volt a wifi rajta, 4.4 auto-121A t tettem fel de a wifi nem megy. https://cloud.mail.ru/public/2c94404e8f12/Allwinner%20A23/Q8H/
Még kell valamilyen infó? most visszatettem a 4.2 hogy kiszedjem melyik wifi modul kell neki, vagy mi a gond a 4.4-el. Ezt hogyan és hol tudom megnézni? -
Szita1
tag
válasz
aytukabozs #925 üzenetére
Szia milyen info szükséges még?
-
ForgoLajos
csendes tag
válasz
aytukabozs #917 üzenetére
hát sajnos nem tudom, hogy Kínai telcsi létére, mi lehetett rajta, mert beszart a boot.
A napokban készítek fotót a telcsiről. a Framaroot úgy néztem apk. tehát a mobilon kellene futtatni?mert ha igen akkor sajnos az a korábban említett okok miatt nem fog menni. más megoldás kell.
-
szornyu1
tag
válasz
aytukabozs #901 üzenetére
Sajna ez sem jött be: chattr not fund hiba üzenetet kapok. Nem gömbölyű ez a kínai ideiglenes root. Hiába próbálom mountolni rw-re a systemet, mindig system ro üzenetet kapok. Terminálból is és ADB-n keresztül is. Pedig az ADB is megkapta a root jogot és a shell parancsra is reagál. Próbáltam Root Explorerrel törölni a set_immutable.list fájlt is: failed.
Sőt semmit nem tudok törölni. Viszont a More Locale működik, így már részben magyar.
-
szornyu1
tag
válasz
aytukabozs #901 üzenetére
Köszi, ezzel teszek egy próbát. Bár most a vroot sem adja vissza az ideiglenes root jogot. Viszont a mentés sikeres volt.
-
Ispy
nagyúr
válasz
aytukabozs #895 üzenetére
Nem nagyon értek hozzá, egy fórumtárs ajánlotta ezt az utat, neki ment.
Lehet akkor megpróbálom MTK-DT-vel.
-
villásdugó
csendes tag
válasz
aytukabozs #881 üzenetére
Igen, próbáltam többfélével.
Mtkdroidtools-t még sosem használtam.Ahogy látom, az a probléma, hogy a preloader elromlott. Itt-ott már olvastam, hogy a telefonon eredetileg rajta lévőt mindig vissza lehet tölteni, de ez nekem ugye nincs meg. Nemtudom, hogy egyáltalán lehetséges-e másikat rátölteni, mert úgy tűnik az nem elég, hogy ehhez a típushoz való. Ha nem, akkor sp flash tools-zal úgy tűnik, nem javítható a telefon.
-
villásdugó
csendes tag
válasz
aytukabozs #875 üzenetére
Volt egy mentésem egy gépen, aminek viszont tönkrement a winchestere
Egyetlen életjelet mutat: ha rádugom pc-re, az felismeri "MTK USB Port"-ként.
-
Joeker67
aktív tag
válasz
aytukabozs #833 üzenetére
Sajnos ezzel a KK-es DT-al is ugyanazt a hibaüzenetet kapom!
-
Joeker67
aktív tag
válasz
aytukabozs #833 üzenetére
Köszi! Ezt nem tudtam, kipróbálom!
-
válasz
aytukabozs #735 üzenetére
Azt írja CWM-mel tudom rootolni, de a cwm-hez meg root kell, csak én érzem ezt klasszik catch22-nek? :/
Igazából nem 22-es csapdája, hanem több módozat létezik.1, Van már root, ekkor MUT-tal, dd-vel lehet legkönnyebben feltenni a recovery-t.
2, Ha nincs root, akkor Flashtool-lal felteszed a recovery-t, és utána recovery-ből root-olsz.
-
aytukabozs
addikt
válasz
aytukabozs #735 üzenetére
ok. framaroot megcsinálta.
-
egabi71
aktív tag
válasz
aytukabozs #730 üzenetére
adb driver fent van.usb hibakeresés csatlakoztatva.telefon adatokat nem ir ki.mtk frissitettem. mtp és hàtértàrként is probàltam.a gépen win 7 van
-
válasz
aytukabozs #709 üzenetére
Ha megvan az mtkdt mentésed, akkor faragok belőle cwm-met.
(persze a megfelelő fájlok kellenek azért)
-
ratracerbalu
csendes tag
válasz
aytukabozs #644 üzenetére
szia Aytukabozs, bocs hogy ilyen későn jelentkezem,a két linkelt, rommal probálkoztam brom error, lett a vége, vagy L uzer error,
valami ilyesmi, de köszönöm. nem lett diadal a vége, ugy hogy a gyári rommal vigyorgok tovább, savanyuan
-
ratracerbalu
csendes tag
válasz
aytukabozs #635 üzenetére
HELLO , van egy olyan problémám, hogy az adb terminálon keresztül nem tudok semmilyen paranccsal belemászni a telóba, pedig adb eszkőz illesztő van , usb vcom van,
nvram warning error, 0=1000, az imei hiány miatt -
ratracerbalu
csendes tag
válasz
aytukabozs #635 üzenetére
Kosz nagyon, delutan leszek gepkozelben, majd irok, remelem sikerrol
-
ratracerbalu
csendes tag
válasz
aytukabozs #573 üzenetére
szia aytukabozs, arra , gondoltam ha át tudnád küldeni a MUSEUI, vagy a LEWA romot, megprobálnám , azt felrakni, umi v109 gyári van rajta, viszont nincs imei szám, igy hálózat sincs, előre köszönöm
-
Roowland
csendes tag
válasz
aytukabozs #632 üzenetére
Igen, valóban az lesz a gond.Ha letakarom akkor nincs semmi baja, de viszont nem találok ilyen opciót, ahol ki lehetne kapcsolni. :\
-
ratracerbalu
csendes tag
válasz
aytukabozs #622 üzenetére
az a gondom hogy nincs iei szám mtk droid tools ,se hozta vissza,
-
ratracerbalu
csendes tag
válasz
aytukabozs #618 üzenetére
nálam az volt ,a probléma , hogy a teló tégla volt, ki be kapcsolgatott, csak recovery be állt meg bekapcsolva, a preloader ,meg a boot img. hibás volt , de a jó őreg flashtool rendbe szedte, másképp a kéménybe jó lett volna
-
Istvanpepe
csendes tag
válasz
aytukabozs #494 üzenetére
Nem is vettem kötekedésnek,abból a korból már kinőttem.Minden építő jellegű segítséget szivesen veszek.A célom a telefon életrekeltése.
Üdv! István -
Istvanpepe
csendes tag
válasz
aytukabozs #489 üzenetére
Természetesen olvastam és tiszteletben tartom.
Ám a vágy hajt,hogy hátha megoldható a gondom -
Istvanpepe
csendes tag
válasz
aytukabozs #477 üzenetére
igen nem ellenőriztem a public mappában lóó...sz sincs
-
válasz
aytukabozs #458 üzenetére
Na akkor már biztonságban vagyMármint a telefon.
-
válasz
aytukabozs #456 üzenetére
Hát láttam már ilyen "nem kérek root jogot, hanem van", és azon sem volt sem superuser, sem supersu alkalmazás.
Ami kért root jogot, az kapott.
Szerintem nem annyira jó, ha bódog-bódogtalan kap rendszergazdai jogokat. -
aytukabozs
addikt
válasz
aytukabozs #455 üzenetére
Nem szeretnek engem az istenek, még mindig nem találtam időt a mókolásra, de lenne egy kérdésem.
A rendszer elvileg rootolt, ezt a rootchecker is megerősíti, de bármit használok aminek elvileg root kell, nem kér megerősítést, sőt SU sincs a gépen...
Ez normális? -
válasz
aytukabozs #453 üzenetére
bár a gépen nem találtam meg ennek a file-jait
Az tényleg furcsa, mert abba a könyvtárba szokta létrehozni a backup könyvtárat, ahonnan a programot elindítottad. Abban a backup könyvtárban pedig egy, a telefon azonosítójával és dátumával ellátott könyvtárban kellene hogy legyenek a mentett fájlok.Hol lesz jelentősége?
Néhány root megoldás szokott bonyodalmakat okozni.
Ilyen pl. egyes esetekben a vroot program, kínai supersu-val. Frissíteni akarja magát, létrejön két supersu, és összekeveedik. Ezek után meg pl. az EsExplorer nem tud root jogot szerezni. Nem minden esetben ilyen, de van pár.
Ha romot akarsz cserélni, akkor az MTKDroidTools-os mentés mindenképp kell, illetve a fájlok md5 ellenőrzését is érdemes megtenni.
Ha mégsem lenne meg a mentett fájlok csomagja, akkor ismét próbáld meg. -
válasz
aytukabozs #450 üzenetére
*amennyiben rootolva kaptam a telefont a webshopból, az eljárás akkor is ugyanez, csak alapból aktív lesz a BACKUP gomb?
Csak miután megszerezted az ideiglenes root jogot (a root gombbal)*van e jelentősége hogy a kici kínai mivel rootolta a rendszert?
A backup-ra nincs. -
aytukabozs
addikt
válasz
aytukabozs #450 üzenetére
No az egyik kérdésemet már megválaszolta az internet;
"RE: THL W100 factory mode in Chinese language
工厂模式(Gōng chǎng mó shì)=factory model
完整测试(Wán zhěng cè shì)=complete testing
单项测试(Dān xiàng cè shì)=single testing
测试报告(Cè shì bào gào)=test report
清除e MMC(Qīng chú e MMC)=Clear/Remove/reset e MMC
版本信息(Bǎn běn xìn xī)=Version Information
重启手机(Chóng qǐ shǒu jī)= restarting the phone "A többi kérdésem még él :/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Remek áron Lenovo Flex 5 14 laptop/2in1/Touch/Ryzen i5-1135G7/8GB/512 GB SSD/14"/Gari
- Exclusive ajánlat! Dobozos új LG GRAM /13. gen i7-1360P/32GB RAM/512GB SSD/14"COL/FHD+/IPS/Garancia/
- Pénztárcakímélő áron eladó HP Pavilion laptop/I5-1135G7 8GB 256SSD 13" FHD IPS Gari
- Samsung Galaxy Book 3 /i5-1335u/8GB/512SSD/FHD/Garancia/ 6 napot ment eddig összesen
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro Plus 12/512GB Újszerű,Dobozos,Kétkártyás 1év Garanciával!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged