- Asszociációs játék. :)
- Hóban vigad a ló
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Megoldások IBS/IBD-re
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
PH-Imre
csendes tag
Sziasztok. Egy kis infó Nekem van 1 Asus P5B Premium alaplapom és ugyebár gyárilag a memóriát csak 800MHz ig támogat. Ezt felülmúltam
Tegnap kipróbáltam haver memóriáit ami 2*2GB crucial ballistix tracer ami 1060 MHz
És beindult a gép és stabilan ment is Igaz a memon vannak ledek azok már nem ugy villogtak mint ahogy kellene Furi de ment a proci Core2Duo E6400 Nem volt huzva és így fainul ment de viszont ha huztam a cpu-t 1 kicsit is akkor 800MHz felett már nem ment a memo. Érdekes Na sziasztok -
Mik972
csendes tag
Kedves stol!
Sajnos lehet, hogy neked van igazad. Első gondolatom nekem is ez volt. Reménykedtem, hogy egyszerűbb lesz a megoldás, mert egyik kollégám hívta fel a figyelmemet egy esetleges táp összefüggésre, azért kérdeztem meg itt. Az IC ki- és beforrasztása meghaladja a képességeimet. Nem tudom, ki csinálná meg nekem, ráadásul, hogy mennyiért, mert Tomi850-nek köszönhetően már elég sokban van a cucc. Elsőre nem értettem, de megnéztem egy YouTube-s videót, hogy mi is az a "reball". Nekem esélyem sincs rá.
Köszönöm a hozzászólásodat!
kts88-nak is! Kis időm lesz meg is próbálom. Mit veszthetek? Még néhány kondi ára már nem egetverő... -
kts88
aktív tag
Ha van szkóp nem ügy, rémérsz és kiderül, hogy a szűretlen táp-e a baja. Ha nincs akkor is meg lehet próbálni a kondicserét, rosszabb nem lesz. De akár a zaj megméréséhez lehet digit multit is mérni, ha AC állásba rakod akkor a váltakozó jelű komponens középértékét méri, normál esetben ennek nagyon kicsinek kell lennie. Ja és lehetőleg a multi bírja a nagyobb frekiket is mérni, mert ha kommerszebb akkor nagyon meghamisítja az eredményt a frekifüggés.
-
Mik972
csendes tag
Sziasztok! Egy kicsit off topik leszek, de talán nem is annyira... Nemrég hozzájutottam egy laptophoz, ami hibás volt, be se bootolt. Véletlenül vettem észre, hogy ha hidegről behozom, működik egy kis ideig. No elő a hűtősprét és kiderült, ha az ATI Radeon IC-t lehűtöm, működik, mindaddig amíg kb. szobahőmérsékletűre nem melegszik. Hogy hogy jön ez a kondikhoz? Hát úgy, hogy vettem én Tomi850-től egy szerinte "istenbizonyhogyműködik" alaplapot, ami ugyanezt a jelenséget produkálja. Azt, hogy nem más a hibás, azt kiszűrtem, egy másik működő laptoppal, amit kölcsön kértem, és egyesével kicseréltem minden elemét. Biztos, hogy az alaplap a hibás. A másik is. Tomi850 (Hamvai Tamás) csúnyán átvert, azóta az e-mail-eimre sem reagál... Így van két hibás alaplapom... De ez egy másik történet... Viszont felmerült a gyanú a kollégámban, hogy bár hűtősprével egyértelműen csak az ATI IC-t hűtve működik, hátha más pl. tápfesz elégtelenség a hiba, és mondjuk hidegen elégséges az a táp az IC-nek, vagy jobban bírja az üzemi frekit stb. Na ezért tettem fel itt a kérdést, mert aki tuningol az jobban otthon van az ilyen dolgokban! Vagyis szerintetek lehet-e mondjuk táp szűretlenséggel összefüggésben (kiszáradt kondi) ez a hűtésre megjavuló hiba? Először hibás forasztásra gyanakodtam, ezért kerestem másik alaplapot. De két különböző évjáratú, más szériájú alaplapról van szó! Van-e valakinek ötlete, mit nézzek meg? Köszönöm, hogy meghallgattatok, és remélem kapok egy-két ötletet, segítséget, amit előre is köszönök! Üdv: Mik972
-
Stirbi
addikt
üdv
nagyon preciz teszt lett -
-
pmheros
őstag
ebből aztán kb semmit nem értek ! Viszont akkor lehet hogy jó helyen, jó embertől kérdezek. Teszem azt publikusan azért hátha másnak is jár ilyesmi a fejében, még akkor is ha elsőnek nagy ökörségnek tűnik. Hangsúlyozom nem értek hozzá !!
Van nekem egy régi Fastfame 8VTAA (KT133A) lapocskám, és rajta néhány kondi ami "kivirágzott" kiköszönt az elektrolit amolyan cseppköves stílusban, volt olyan is ami szépen kinyílt (nem nálam, még valamelyik előző gazdájánál). Múltkor játszadoztam: egy AsRock lapból forrasztgattam ki többek közt 3300uF 6,3V 105°C -os kondenzátorokat. Szépen lassan belejöttem, hogy lehet a nyák és a kondi átmelegítése nélkül gyorsan kikapni őket. Ezeket a 3300 -asokat betehetem a Fastfame -be ez eddigi 2200uF 6,3V 105°C helyére ?
Van esélyem hogy jól fog működni?nem vagyok tökéletes
-
kts88
aktív tag
Most néztem szét az egyik elektronikai üzletben, és lényegesen drágább, ennyi.
Sima Low-ESR elektrolit kondi ami ide tökéletes lenne 1000uF/10V 105° 16Ft
Míg ugyanez tantál elektrolitosban (szilárd) 300 Ft. Bár szerintem ez már azon belül is spéci lehet, mert a 470uF-os 50Ft
Ráadásul a nyagyobb kondik miatt lehet nem mennek fel a tuninghűtések, és a CPU POT. -
-
kts88
aktív tag
A kondiméret a kapcsolófrekitől függ, nagyob freki alkalmazásval elég egy kisebb kondi is. Én csináltam 100W-os invertert amibe 47uF-os kondit raktam és bőven elég bele.
stol Ha növeled az induktivítást akor lesz még szép tranziens. Nagyobb induktivítás nagyob feszültséget is indukál. Én amikor játszottam az inverteremmel és nagyobb trafót raktam bele, szépen kivágta a feteket. Szkóppal rámértünk és a 12V-os táplálás ellenére 60V-os tranziensek voltak rajta, ami megette a tranyókat. Letekertem a primerből 1menetet és azóta jó.
-
Izé. Szilárdelektrolit kondikról tud valaki infót, hogy pl. nem kisebb az elérhető max. kapacitás velük mint elektrolitosokkal?
Mert nekem fura volt hogy ezen a lapon 820uF-osak voltak, amikor normál elkóból mindenre 2000-3000uF szokás tenni
Mondjuk a sima elkó egy olyan lapnál amit max. pár évig használnak, nem gáz.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
tlac
nagyúr
A modded_2-ben a foglalat körüli kondiknál mi változott az első körhöz képest?
Annyit látok, hogy más az elrendezés, meg másfajta kondikat használtál, de a kapacitás nem változott.
Mi volt ennek az értelme?A pirossal jelölt értékek a legoroszabb mért értékek.
Én sehol nem látok piros jelölést, és mi az, hogy legoroszabb?
-
kts88
aktív tag
Akkor 5DIV*1us/DIV =5us
1/5us=200kHz
A mos tranyók gate elektródáján nem mértél?
Esetleg elvetemült ötlet, hogy a tekercsekre meg lehetne próbálni rakni veszteségi ellenállást. Mondjuk olyan 10kohm-ot vele párhuzamosan. Mintha egyszer említette volna az egyik tanárom, a tekercs jóságát eléggé lerontaná, de lehet csökkenne a tranziensek is.[ Szerkesztve ]
-
kts88
aktív tag
Tetszett a cikk, nálam ilyenkor mindig van egy pici izgalom, hogy beindul-e
nem kötekedni akarok, de nekem sehogy nem jönnek ki ezek a frekvenciák. Mert ha 5 osztás és 1us azidőalap akkor az csak 200k. És a vrm frekilye is ennyi lesz.
-
-
Steven
addikt
Kérdés ... De használt valamit ? Volt egyáltalán értelme?
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
twollah
nagyúr
Ez nekem kinai.
-
-
Ez igen, szép munka! Örülök, hogy ilyen bátran hozzányúltatok a laphoz, és nem ijedtetek meg egy kis kondicserétől, no meg a jó öreg szkóptól!
-
scope2007
addikt
Zé_Mester és Stol köszi a tesztet
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
Zé_Mester
őstag
korrekten összefoglaltad, jó cikk gratt és köszi mindent
egy dolgot kifelejtettélamikor elkészült az első mod a lapra, akkor ugye felkerültek a Rubycon XYZ elkók.
namost ez nagyon szépen mutatott rajta, csak amikor hazaértem akkor jött a gond, hogy a hűtés nem nagyon fér el a procin, de aztán óvatosan megoldottam hogy a legkisebb mértékben nyomjam meg őket a hűtővel.
Ma viszont, ahogy levittem a lapot, az én hűtőmet nem vittem le.
akadt a boltba egy Freezer, gondoltuk az majd megteszi. csak épp az se nagyon akart elférni.
ekkor kedves Stol kollega eldöntötte, hogy pedig ennek fel kell mennie.
a folyamat kb úgy nézett ki, hogy a hűtés nagyjából a helyére és egy jól irányított mozdulattal kb rápréselte a lapra
a lap recsegett kicsit, a kondik kb úgy áltak ezután mint a cirkuszkerítés, de a hűtő fent volt, és Stol kollega elágedett fejjel közölte :ÉN MEGMONDTAM HOGY FELMEGY
na kb itt kibuktam, próbáltam orvoshoz küldeni, de mondta hogy felesleges
ui.: köszönet hogy megcsináltad a lapot, köszi Istvánnak hogy megengedte hogy szétmoddoljuk
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen videókártyát?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Társasjáték topic
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest