Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#27001) Mátésum


Mátésum
aktív tag

Sziasztok. Ultra és ultra 2 között mekkora a különbség valós használat és nem a paraméterek között. 40. szülinapomra tervezem, hogy egy uktrával meglepem magam. Akkor már a 2-es széria lenne. Most viszont hozzájutnék egy zsír új, első generációs ultrához 200 körül. Nagyon elgondolkodtató...

(#27002) icecave válasza Mátésum (#27001) üzenetére


icecave
nagyúr

Szerintem nem éri meg lecserélni az újra, ha lényegesen olcsóbb az első gen, akkor főleg. Fényerő nagyon rendben, nem volt olyan éles napsütés, hogy ne láttam volna, így hidegen hagy, hogy 2. gennek még erősebb a peak fényereje. Proci is újabb benne, de igazság szerint nekem még ez se reccent meg.

Lényeg a lényeg, ha nagy az árkülönbség én azt mondom vedd az első generációsat (mondom ezt úgy, hogy én is azt használok).

(#27003) Mátésum válasza icecave (#27002) üzenetére


Mátésum
aktív tag

Ja, nem lecsérelem. Vagyis, egy watch 5-öt cserélek le 😀

(#27004) Krisz79 válasza Mátésum (#27003) üzenetére


Krisz79
őstag

Én is azt cseréltem le tegnap egy 8-ra.
De Nekem tönkre ment az 5.... :(
Különben, kár, hogy az ultrából nincs egyel kisebb méret... Mert akkor azt veszem... :R

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79

(#27005) Mátésum


Mátésum
aktív tag

Köszi a válaszokat. Igazából, 30. szülinapom is egy óra volt. Samsung galaxy watch classic. Nagyon tetszett a design, de nem jött be az okosóra dolog, eladtam, vettem egy viszonylag jó klasszikus órát. Aztán két éve megirigyeltem Feleségem watch 7-esét, a Telekom adott egy 5-öst 90 ezerért, és ez jóval inkább bejön, azóta csak ezt hordom órának. Az Ultra meg nagyon megtetszett, és bringához, síelni, ilyesmi jobb is lesz. Az mondjuk tény, hogy irgalmatlan pazarlás. Semmi nem indokolja, hogy ilyenre költsek. Még szerencse, hogy 40 leszek :DD

(#27006) Parson válasza Mátésum (#27005) üzenetére


Parson
addikt

Csupán kiváncsiságból kérdem - mi lett a klasszikus órával? Már nem hordod egyáltalán az Apple Watch miatt ?

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#27007) Mátésum válasza Parson (#27006) üzenetére


Mátésum
aktív tag

Igazából 2 év óta először vettem fel a karórámat hétvégén. Még mindig nagyon tetszik, hiányzik is, de a watch miatt egyáltalán nem hordom. Mondjuk, valószínűleg rendbe rakatom, mert van olyan öltözék, amihez azért jobban menne. Én bőr szíjjal használom a watchot, klasszikus számlappal, szerintem tud elegáns lenni. Mondjuk az Ultra már lehet, hogy kevésbé.

(#27008) Sungoo


Sungoo
addikt

Nem találkozott valaki valahol ezzel a képpel? Nekem kell ilyen! :)

(#27009) tuzpenge válasza Sungoo (#27008) üzenetére


tuzpenge
őstag

Mentsd le és tedd be háttérnek!!! ;] ;]

ˣ

(#27010) Parson válasza Sungoo (#27008) üzenetére


Parson
addikt

Google is your friend :)
1.
2.

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#27011) Sungoo válasza Parson (#27010) üzenetére


Sungoo
addikt

Köszi, de
1. az óráról nekem is megvolt a kèp
2. ez nem az a kép
:R

(#27012) Parson válasza Sungoo (#27011) üzenetére


Parson
addikt

1. Lapozz lejjebb
2. ha pontosan ugyanazt nem is, de olyat (hasonlót) találni egy rahedlit.
Keresgélned kell, én csak a keresésben adtam egy támpontot. :)

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#27013) (ex)Cat válasza Sungoo (#27008) üzenetére


(ex)Cat
senior tag

Ez amúgy szerintem nem konkrét kép, hanem vmi 3rd party WF, szóval inkább ott keresgélj.

(#27014) Sungoo


Sungoo
addikt

November 17.-én emag. Ha esetleg valaki ilyenben gondolkozik.

(#27015) nji válasza szebe (#26993) üzenetére


nji
aktív tag

Én korábban is megmondtam és leírtam, hogy az Apple szoftveresen befolyásolja az akkuidőt. Korábban is volt már ilyen "balhé". Most érdekes az óráknál is elismerték, azért adtak ki hirtelen frissítést, mert még a legújabb modellek is siralmas akkuidőket mutattak, pedig azok akkuja még 100 %-os.
Ez alapján el tudom képzelni, hogy szándékosan beavatkoznak az akkuidőbe.
A konkrét tapasztalatom: S7-es 81 %-os akkuval korábban írtam, hogy nem bír ki 1 napot edzések esetén edzés nélkül estig bírja. Beküldtem szervizbe, onnan valami hivatalos szervizbe küldték, tesztelték és vissza is küldték. Csodák csodájára azóta KETTŐ napot bír. Nem tudom, hogy az órán hogyan tudok képernyőképet csinálni? Tudom, hogy Google a barátom, de még soha nem néztem meg. Csatolnék egy grafikont, hogy milyen szép lett a merülés görbe. Tehát edzés nélkül kettő napot bír. Hosszú bringaedzést azóta nem végeztem, az fektette ki délután 4-re úgy, hogy teljesne leállt. Majd megyek vele egy napot csak állandóan esik az eső. A lényeg, hogy ne hagyjátok magatokat, küldjétek szervizbe és kérjetek szoftveres ellenőrzést!!! Így nekem simán kibírja jövő szeptemberig, mert várom a 10-est. Abban biztosan sok újítás lesz, azt már meg fogom venni és lesz kettő darab órám egy fiókhoz társítva, így már bőven le leszek fedve, mert az egyik mindig töltőn lesz és eseteg bringa túrákra majd viszem a régit a zsebemben.

[ Szerkesztve ]

(#27016) esbii22 válasza nji (#27015) üzenetére


esbii22
őstag

Van ilyen sajnos hogy egy-egy frissítés után beakad valami és merül mint a Titanic. Én is jártam így még a watchOS 8.6-al azt hiszem. Nem mindegyik modellre volt akkor sem jellemző. Akkor szinte egyedül voltam vele a fórumon. Nyugodtan visszakeresheted a nevem alapján.

iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.

(#27017) nji válasza esbii22 (#27016) üzenetére


nji
aktív tag

Örülök, hogy most így "megjavult". Bár az Amazfit GTS-t nem tudja utolérni soha :). Viszont annak a szoftvere a Zepp nekem nem tesztik annyira és nem is megy át minden adat az Apple Health-be. Nekem az a fő szempont, hogy minél több adatot gyűjtsek magamról, mert a saját orvosom vagyok :). Szerencsére még nem kell orvoshoz járnom, gyógyszert sem szedek, de az adatokból sok mindenre tudok következtetni és esetleg vátoztatni. Az orvos nem ismer engem és 5 percig foglalkozik velem, tehát rájuk nem lehet számítani, az én egészségem csakis kizárólag az én felelősségem. Ehhez kell nekem az Apple watch és ezt tekintve már megéri. Remélem a 10-esben mégtöbb mérési és elemzési lehetőség lesz.
Lehetne egy olyan óra is, ami csak ezeket tartalmazza, semmi mást. Nekem a többi annyira nem szükséges, tudok nélküle élni, mert ott van a telefonon

(#27018) esbii22 válasza nji (#27017) üzenetére


esbii22
őstag

Almát (hahaha) hasonlítasz a körtéhez.
Egy noname kínai telefon bírja 6 napig egy töltéssel, az iPhone meg 1.5-ig. De valójában jobb az a noname kínai telefon ? Nem.
Felejtsétek már el ezeket az összehasonlításokat, hogy melyik meddig bírja. Tudja azt, amit a Apple watch ? Nem. Nem egy polcon vannak. Galaxy watch se tud több üzemidőt. Tudásban az áll a legközelebb.

iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.

(#27019) nji válasza esbii22 (#27018) üzenetére


nji
aktív tag

Leírtam, hogy nem tudja ugyanazt viszont nekem elég lenne annyi, amennyit az Amazfit GTS tud. Nem vitatkozni akarok csak privát vélemény. Egyik irányban sem vagyok elfogult, mert van ez is és az is. Egyikben ez a jobb, másikban az. Általában mindkét oldalt szoktam tesztelni, tehát az androidot is szeretem.

(#27020) esbii22 válasza nji (#27019) üzenetére


esbii22
őstag

No offense, de akkor miert nem próbálod ki huzamosabb ideig a droid+amazfit vagy bármilyen okosóra vonalat? Vagy Apple Health visszatart ?

iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.

(#27021) nji válasza esbii22 (#27020) üzenetére


nji
aktív tag

Folyamatosan használom azt is, de az Apple Health jobban tetszik. Írtam fentebb, hogy a szoftver sokkal jobb. De állandóan tesztelem a másik oldalt is. Írtam nekik a Zepp-hez egy csomó ticketet, de leszarják. Pedig fel lehene fejleszteni Apple Health szintre is. Android és non-ios vonalon szerintem sokkal rosszabb a szoftver támogatás. Az Apple ebben a legjobb.

(#27022) esbii22 válasza nji (#27021) üzenetére


esbii22
őstag

Igen ebben azért nagy előnye van az Apple-nek.

iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.

(#27023) kchris78 válasza nji (#27015) üzenetére


kchris78
veterán

persze hogy befolyasolja de ennek nem az a celja hogy 1 nap alatt lemeruljon... a mostani cpuk eseten a kulinfele terheltsegekhez kulonfele mukodesi frekvenciakat ES feszultsegeket be lehet loni szazadvolt pontossaggal igy alakul ki a fogyasztas.. neha kicsit nagyobb teljesitmenyre neha a fogyasztasra hangolnak szerintem.. ez androidnal is megvan ott rootolas utan sajat magunk is allithattuk ezeket. mondjuk nagy mozgaster nincs benne mert jo fogyasztas eseten jelentosen lassabb mukodes jott ki.. vagy kisebb fesz eseten egyszeruen megfagyott par perc-ora utan.

(#27024) Dell XPS


Dell XPS
veterán

Sziasztok!

10 napja elküldtem órámat garanciális javításra. Mai érdeklődésem elmondták, hogy tovább küldték javításra az Apple -hoz, Csehországba. Kb 10 nap múlva értesítenek.

Nekem az első garanciális problémám Apple eszközzel. Tényleg így működik ?? Három hét ? :(( Recseg, torz hangot ad ki a hangszóró. Ez olyan bonyolult …

köszi! :R

Üdv, Dell XPS

(#27025) Rage47 válasza Dell XPS (#27024) üzenetére


Rage47
veterán

Hát igen, néha eltart eddig is. De attól is függ, hol adtad le.

(#27026) Dell XPS válasza Rage47 (#27025) üzenetére


Dell XPS
veterán

CARE Center - ben. Szomorú vagyok, azt hittem jobb színvonalú szolgáltatásban lesz részem mivel Apple.

Üdv, Dell XPS

(#27027) Rage47 válasza Dell XPS (#27026) üzenetére


Rage47
veterán

Apple Store-ban több sikered lenne Bécsben.

(#27028) mazsiii92


mazsiii92
aktív tag

Sziasztok!

Tudom, hogy nehéz lesz erre válaszolni, de vannak már pletykák vagy erőteljes sejtések esetleg a 10. generációs Apple Watch-ról?

Gondolkodtam rajta, hogy a mostani 5-ösömet majd lecseréljem jövőre, de aztán szembe jött egy black fridayes lehetőség egy Watch 8-asra. Persze ha lenne legalább egy olyan újdonság amiért megéri várni a 10-esre akkor biztosan türelmes lennék.. de jelenleg én nem tudok ilyenről vagy nem jól kerestem.

iPhone 13 Pro + Watch Ultra 2 + MacBook Air M1 + AirPods Pro 2 + PS5

(#27029) kchris78 válasza Dell XPS (#27026) üzenetére


kchris78
veterán

szerintem orulj neki hogy tovabbkuldtek es nem dobtak vissza azzal hogy ez ilyen nem garancialis gond... talan kapsz egy ujat.

[ Szerkesztve ]

(#27030) esbii22


esbii22
őstag

10.2 beta 3-nál visszakerült elvileg a számlapok közötti váltás swipe-ra, nem kell hosszan nyomni a kijelzőt.

[link]

iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.

(#27031) Kbali válasza mazsiii92 (#27028) üzenetére


Kbali
nagyúr

Az egyedüli feature, amiről pletykálnak, az az optikai vércukorszint mérés (ami kb. semmire sem lesz jó) - esetleg gyártástechnológiából fakadóan plusz fél nap üzemidő.
A nyolcas most nagyon jó áron van.

(#27032) mazsiii92 válasza Kbali (#27031) üzenetére


mazsiii92
aktív tag

Köszi, én is így gondolom.

iPhone 13 Pro + Watch Ultra 2 + MacBook Air M1 + AirPods Pro 2 + PS5

(#27033) lugosi válasza Kbali (#27031) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

“(ami kb. semmire sem lesz jó)”

Tök jópofa, hogy még meg se jelent, az sem biztos hogy megjelenik a funkció a következő modellben, de már most tudjuk, hogy nem lesz jó! :DDD

(#27034) Sungoo válasza lugosi (#27033) üzenetére


Sungoo
addikt

A vércukorszint mérés eddig ismert tematikája szerint megelőlegezhető. :)

(#27035) szebe válasza lugosi (#27033) üzenetére


szebe
őstag

Ha a cukorbeteg családtag ódákat zengene az új, non-invazív mérőjéről, akkor el is hinném, hogy hozzák a következő szériás órában, orvosi hitelesítéssel, stb. De nem nagyon van ilyen...

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#27036) lugosi válasza Sungoo (#27034) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Nekem pl. watch 7 van, abban nincs hőmérés, de úgy tudom hogy a 8-ban is olyan formában vezették be, ami a trendeket, változásokat jelzi. Ha a vércukornál valami hasonlót tudnak majd mutatni (nem tudjuk, hogy tartalmában milyen lesz, csak tippelgetünk), tehát például trendeket tud észrevenni és jelezni, akkor máris nem haszontalan. Én kíváncsi vagyok rá, hogy mit fog tudni (ha benne lesz egyáltalán a következőben, mert még azt sem tudjuk).

szebe: tényleg, nem tudom, a pulzusmérés ami van a jelenlegi modellekben, azon van orvosi hitelesítés?

[ Szerkesztve ]

(#27037) (ex)Cat válasza lugosi (#27036) üzenetére


(ex)Cat
senior tag

Nincs orvosi hitelesítés. Ezt szerintem egy kommersz gyártó nem fogja bevállalni.

(#27038) Kbali válasza lugosi (#27033) üzenetére


Kbali
nagyúr

Konzultáltam róla a diabetológusommal személyes érintettség kapcsán és ő azt mondta, hogy nem lát benne sok lehetőséget. De itt is volt hír - ezért is írtam, hogy pletyka és maga az Apple is úgy nyilatkozott, hogy cukorbetegség esetén nem javasolt erre alapozni, inkább a megelőzéshez lesz egy jó saccraméter.

(#27039) kchris78 válasza Kbali (#27038) üzenetére


kchris78
veterán

kb igen. ha 10 bol 2szer riaszt es 8-szor nem akkor valoszinu nincs problema, ha mar 4-6-7szer es 6-5-3-szor nem, akkor eselyes. Ez egy nem cukorbetegnek oke, cukorbetegnek hasznalhatatlan.

(#27040) Semin


Semin
senior tag

Emag BF. A darabszám, az nyilván kérdéses.

(#27041) Sungoo válasza Semin (#27040) üzenetére


Sungoo
addikt

(#27042) (ex)Cat válasza Kbali (#27031) üzenetére


(ex)Cat
senior tag

Pletykálnak újfajta szíj rögzítésről is, ami miatt elvileg nőhet az aksi mérete. egy ideje mondogatják már a forradalmi design újítást is, vérnyomás mérés... most így hirtelen ezek jutottak eszembe.

Ezek közül az egyetlen jó dolog szerintem ha valóban más lesz a szíj rögzítése és ezt valóban az aksi méret növelésére használják fel. De erről majd leghamarabb szerintem nyáron lehet valami "pontosabb" szivárogtatást olvasni. Én mindenesetre kivárok. Az S7 teljesen jó egyelőre és bár gondolkodtam egy Ultrán, de hátha valóban lesz valami "forradalmi" a 10. generációra.

(#27043) CharlieDrop válasza (ex)Cat (#27042) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Ja. De már S7-re is forradalmat vártunk. :(

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#27044) kicsi007 válasza kicsi007 (#26932) üzenetére


kicsi007
tag

Tegnap megkaptam a csere 45 mm 9-es órát Nike szíjjal.

Várom a dedikált ügyintéző jelentkezését, mert meg kellett nézni, hogy megy-e az EKG. Természetesen működik.
Nem tudom mi mást kell még vele egyeztetni.

Mindenesetre ha valaki hasonló cipőben jár, akkor kezdje intézni.

Apple TV 4K/ Iphone 13 Pro Max/ Apple Watch NIKE S9/ Ipad AIR 4. Gen

(#27045) rasky válasza kicsi007 (#27044) üzenetére


rasky
senior tag

ez aztán a jó csere :)) ez szilikon tok rajta?

[ Szerkesztve ]

(#27046) CharlieDrop válasza kicsi007 (#27044) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Ez a számlap S9-es vagy megvan S7-en is?

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#27047) Semin válasza CharlieDrop (#27046) üzenetére


Semin
senior tag

Megvan

(#27048) kicsi007 válasza rasky (#27045) üzenetére


kicsi007
tag

:) .

Igen, szilikon keret.

27046# CharlieDrop

Ez a WOS 10-el érkezett mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

Apple TV 4K/ Iphone 13 Pro Max/ Apple Watch NIKE S9/ Ipad AIR 4. Gen

(#27049) CharlieDrop válasza Semin (#27047) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Köszi. Valahogy lemaradtam róla :R

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#27050) lugosi válasza (ex)Cat (#27037) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Értem, köszi. Akkor valószínűleg a vércukor mérésétől sem várja senki. (Reálisan.)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.