Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#25001) Thewent12


Thewent12
aktív tag

Még mindig hezitálok a Watchon. :D Ahogy említettem mivel újra elkezdtem komolyabban a sportot az életemben, így jól jönne az edzésekhez. Egészséggel kapcsolatos funkciókat is mindenképp használnám, ami viszont elbizonytalanít, hogy hétköznapokra, munkába, utcára jobban szeretem a hagyományos órákat hordani. Valahogy elegánsabb nekem. Ráadásul mindig eszembe jut, hogy az előző 6 órámat is eladtam max egy év után, így teljes a dilemmám, hogy kell-e nekem ez a 7-es. Ma estig lehetne átvenni a rendelésem és azóta emeltek is az áron, ezért mindenképp el kell döntenem. Aki hasonló cipőben járt milyen pro-kontra érvek mentén döntött végül?

(#25002) icecave válasza Thewent12 (#25001) üzenetére


icecave
nagyúr

Ha veszel, azt akkor állandóra célszerű. Mivel a sport fontos, akkor a "gyűrűk bezárása" is. Vagyis egész nap hordod, hogy meglegyen az "állás-gyakorlat-mozgás" cél. Nyilván van, akiket ez nem motivál, de ott van méga 10 percenkénti pulzus mérés, stb. Szóval szerintem úgy érdemes venni,hogy az emberen egész nap rajta van, nem csak fél napot, vagy épp edzés alatt.

Ha nem tudsz lemondani a másik óráról akkor megoldás lehet egy Polar mellkaspént (pl.H10, vagy újabb), aztán a Polar appban (vagy épp Strava, akármi) az edézsadatokat rögzíted vele.
Minden más esetben meg használod a sima órát.

(#25003) MaddeNNNN válasza Whynot? (#25000) üzenetére


MaddeNNNN
őstag

Nekem is volt, kilőttem manuálisan minden alkalmazást meg kapott egy újraindítást és megoldotta. Valami beakadt frissítés után.

To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.

(#25004) kulu22 válasza Thewent12 (#25001) üzenetére


kulu22
aktív tag

Teljesen szubjektív vélémény jön. Nálam az alábbiak döntöttek: pro, hogy nagyon jó az ökoszisztéma, pontosak a szenzorok, a szoftver (egészség) is nagyon jó, van eSim, tulajdonképpen a telefon kiterjesztése, rengeteg app nagyon hasznos rajta. Ellene szól, hogy az üzemidő nem túl fényes, 1-2 nap és kizárólag iPhone-al használhatod. Mindemellett hogy nagyon szeretem, nem egyedüli eszköz. Nekem is egy S7-em van, de vegyesváltóban hordom egy Garmin Venu2 plus-al, ez utóbbit gyakrabban mert bőr szíjjal nekem jobban bejön a hétköznapokra is, és elég heti egyszer rátöltenem. Cserébe ez inkább sportóra mégha nem is úgy néz ki. Kifejezetten sportolásra viszont egy másik Garmint használok.

[ Szerkesztve ]

(#25005) Whynot? válasza MaddeNNNN (#25003) üzenetére


Whynot?
aktív tag

Segített, köszi!

(#25006) (ex)Cat válasza kulu22 (#25004) üzenetére


(ex)Cat
senior tag

Ez itt nagyon OFF, de ennek így mi értelme van?

Mármint miért váltogatod a Venut az S7-tel? Mondjuk ha a sport a prioritás, akkor talán oké, bár ott is inkább azért lehet érdekes a Venu, hogy a Garminra jól szinkronizálódjanak az adatok, egyébként - bár ezt most csak ez emlék, ill. tesztek alapján írom - az AW is elég jó sportra. Ha csak pusztán a csuklós pulzusmérést nézed és nem külön mellkaspánttal, akkor nagyjából uazt hozza mint a Venu2 - de láttam olyan tesztet is, amely szerint jobbat.

Ami ránézésre is lényeges különbség lehet, az ugye egyértelműen az óra formája, de még inkább a Connect-en elérhető WF-ek minősége és mennyisége. (Ez mondjuk nekem nagy szívfájdalmam, hogy az Apple a f.szért nem csinál hasonló WF-eket, pedig adná magát. - Jó tudom, mert csak.)

És persze ott vannak azok a nem elhanyagolható apróságok, hogy a venu2-re simán kirakod a pulzust, ami nem csak 10 percenként frissül, hanem állandó, ezen felül a lépés szám, emeletek, stb.. szóval ezt nézve természetesen van értelme a Venu2P-nek.

De akkor minek mellé az AW?

Én amúgy épp ezen vacillálok most. Azaz hogy vennék újra AW-t (7-es a kiszemelt), a Venu2 helyett, mert sportra -. kerékpár - ott az Edge, kondihoz mindegy mit használok, ahhoz elég ha csak rögzíti a mozgást. (Bár az azért tetszik a garminnál, hogy alapban tudok sorozatokat, súlyokat beírni edzés közben - arra már nem emlékszem az AW tud-e ilyet, rég volt 4-esem )

Szóval a lényeg, hogy ha AW lesz, akkor a Venu2 megy, mert nem látom értelmét, hogy legyen 2 hasonló tudású órám - az egyik okosabb, a másik sportosabb :)

(#25007) chatran válasza Thewent12 (#25001) üzenetére


chatran
őstag

Ha jól tudom az EMAG-nál egy hónapig elállhatsz a vásárlástól. Így viszonylag hosszú időd van tesztelni és eldönteni kell-e ez neked. :)

(#25008) chatran válasza Whynot? (#25000) üzenetére


chatran
őstag

Ez nem a Kisegítő lehetősek Assistive Touch miatt van? Mondjuk én ezt kikapcsoltam és továbbra is maradtak az idegesítő feliratok. Ugyanebben a menüben kikapcsoltam a kézmozdulatokat és nyomtam egy rebootot. Így remélem már jó lesz.
Amúgy nektek működnek ezek a kézmozdulatok, csípés és ökölbe szorítás? Nekem teljesen megbízhatatlanok, talán ha szorosabban van az óra a kezemen, akkor jobban működik.

(#25009) Thewent12


Thewent12
aktív tag

Köszi srácok a válaszokat! Már múlthéten berendeltem a Notebook.hu-ról, elég jó áron, 150-ért tudnám még ma átvenni. Viszont ahogy icecave is írta, valószínüleg ennek úgy lenne a legtöbb értelme, hogy ha csak az AW-t hordanám. Azonban magamat ismerve utcára nem tudnám elengedni a hagyományos órákat, így szerintem elengedem ezt most.

(#25010) kulu22 válasza (ex)Cat (#25006) üzenetére


kulu22
aktív tag

Számomra fontos, hogy a Connect-be menjen minden adat (és nem valami konverziós program exportálja az AW adatait mint pl. a RunGap), a Venu-t tehát ezért van napi használatban, és azért is szeretem, mert szerintem diszkréten szép és kerek a formája mint egy "rendes" órának :) Mindemellett egy helyen látom a Garmin appban, hogy alapvetően mennyit mozogtam.
Ahogy írtam is, ha kifejezetten sportolok (kerékpár, futás, kondi, túra stb.), akkor egy nagyobb Garmint (Enduro 2) használok ami nagyon jól bírja akkuval még akkor is, ha közben folyamatosan megy a GPS (és még zenét is hallgatok mondjuk), cserébe szerintem ez általános használatra nagyon bumszli.
Az S7 alapvetően három okból van meg, az egyik, hogy szerintem az alvást (borzasztóan rossz alvó vagyok) ez monitorozza a legjobban, így éjszakára szinte mindig felveszem, a másik, hogy az ApplePay még mindig a többi előtt van (Garminét is használom,), harmadsorban és talán ez a legnyomósabb ok, hogy ebben van eSIM. Ha leugrom a boltba, vagy csak levegőzöm gyorsan egyet, elég ha rajtam van az AW és nem húzza a rövidnadrág zsebét a telefon nyáron. Szeretem, hogy tudom használni üzenetküldésre és email írásra és egy csomó más dologra is telefon nélkül, de ez a négyszögletes forma nem az én világom.
Futottam egy kört a Samsung vonalon is, de az nagyon nem jött be.
Ha esetleg a Garmin kijön egy eSIM-es verzióval, fontolóra veszem majd a váltást, szerintem jobb egy platformfüggetlen óra és ebben a Garmin nagyon jó, bár ugye pont ez a hiányossága is: sehová sincs igazán integrálva, leginkább sportóra marad.

(#25011) (ex)Cat válasza kulu22 (#25010) üzenetére


(ex)Cat
senior tag

Megértelek. Én is ezért vacillálok annyit az AW vásárláson, mert sajnálom elhagyni a Garmin napi rögzítését. bő 1 éve vettem meg a Venu2-őt - előtte Galaxy Watch Active2 volt (utáltam), ezt megelőzően AW4, előtte Forerunner 235 - és tök jó volt újra belevetni magam a napi/heti/havi kihívásokba (elsősorban persze kerékpár és lépésszám), összeszedni az újabb kitűzőket.. szóval volt ennek egy hangulata. De mostanában már nem annyira hajt ez a dolog. A kerékpárra úgyis ott az Edge, ez tud mindent, amire nekem szükségem van, jobban is szeretem, mint órán nézegetni az épp aktuális tempót, pulzust, stb.. Futni már sajnos nem tudok, max néha, ha nagyon nem bírom, futópadon, de azzal meg az agyam nem eléggé kompatibilis :D Kondihoz meg tényleg nem kellenek nagy dolgok.

Visszatérve a Garmin Connect-hez, tényleg azt fogom sajnálni, hogy ide nem lehet AW-ról - másról se - minden adatot szinkronizálni. Az edzések persze átmennek, de csak a sima lépés szám, napi pulzus, egyéb egészségadatok, sajnos nem. Persze értem ebben a logikát mindkét fél részéről, de azért jó lenne ha volna átjárhatóság.

Az alvás rögzítés nekem nagyon nem jött be a Venu2-őn, mondjuk nem is nagyon nézegetem már, mert azt úgyis tudom, hogy rosszul alszom, ezen nem fog javítani az sem, ha grafikonon látom, mit teljesítettem ennek kapcsán :) Eleinte persze érdekes volt, de egy ideje már csak akkor nézek rá, ha valamiért nagyon kirívóan sz@r éjszakát tudhatok magam mögött.

A fizetés kapcsán abszolút megértelek, bár Curve és társaival megy ugye a Garmin Pay is, de ez azért mégsem olyan mint a AW esetében. Szóval ez is visszahúz. No meg főleg az hogy az iPhone-nal azért az AW a tuti. Mármint nekem pl. fontos - lenne - hogy a különböző üzenetekre tudjak gyorsan és változatosan reagálni, tökre szerettem, hogy a fotók is megjelentek az órán, ha jött messenger/viber üzenet, hogy a navigáció - persze csak a térképek - az órán is jelezte az irány, meg még biztosan volt pár dolog, amiért anno nagyon kedveltem az AW4-et és amiért most újra arra az élményre vágyom.

Ezzel együtt a Venu2-őt szeretem. A Plus ami neked van jobb lenne, mert azzal már legalább lehet beszélni/hívást felvenni ha épp szükséges - néha nagyon jól jönne - sokkal jobb formájú, nagyon sokkal szebb watch face-ejk vannak rá, és hát lényegesen jobb az üzemidő (no a napi töltést nagyon nem fogom majd újra kedvelni azt hiszem)

(#25012) CragON


CragON
aktív tag

Léteznek olyan szilikon vagy szövet szíjak amik az alábbi képen látható módon csatlakoznak az órához? Tehát a szíj nem közvetlenül megy bele az órába.

(#25013) Big_Boss válasza CragON (#25012) üzenetére


Big_Boss
aktív tag

Gyors keresés után ezt a kettőt találtam:
[link] [link]

(#25014) lugosi válasza (ex)Cat (#25011) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Én Garmin fenixről váltottam. Pár dolog hiányzik, de ez a két óra felépítéséből adódik. Már nem mennék vissza garminra. A múltkor rajtam volt, meglepődtem hogy hogy bírtam évekig azt a súlyt és méretet napi szinten elviselni. Nekem 4 év edzésadata volt benne, sokminden abból átkerült az egészségbe. Sajnálom azokat az adatokat amik elvesztek, de ez van. Visszagondolva azt sajnálom, hogy eredendően nem aw-ot választottam, vagy hogy nem váltottam hamarabb.

(#25015) (ex)Cat válasza lugosi (#25014) üzenetére


(ex)Cat
senior tag

Mindkettőnek megvan a maga előnye/hátránya. Nekem valahogy pár évente megborul az agyam és hol a sportos oldalt, hol az okos oldalt tartom fontosabbnak. Anno ezért vettem FR235-öt, majd utóbb ugye Venu2-őt, mert a sport... most meg újra az okosság lenne a fő szempont.

De lehet ez a korral is jár már. ha már én hülyülök, legalább az órám legyen okos :)

Amúgy az idén tervezek visszaváltani iPhone/AW kombóra, 2 év S20/GWA2->Venu2-ről. Az óra csere bár csak opcionális - a telefon az biztos - de azért is valószínű, hogy jön egy AW7, mert iPhone-nal még annyit sem tud közösen - ha jól olvastam - a Garmin mint egy Androidos mobillal. (Mert ugye kevesebb dolgot enged ki a kezéből az Apple) Szóval azért majdnem eldőlt ez a kérdés is, főleg ha az XS+AW4 kombóra emlékszem vissza, amiről csupa pozitív dolgok jutnak eszembe.

(#25016) oszy válasza Gáben81 (#24781) üzenetére


oszy
veterán

A második baromi jó pedig! :K

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#25017) Gáben81


Gáben81
senior tag

Budapest Maratonon nem brillírozott a GPS sajnos. Ez egy hivatalosan kijelölt hitelesített pálya volt, bár nagyon nehéz, sok visszafordítóval, aluljáróval és alagúttal.
Jó 270m-el többet mért. Megnéztem több más órának az adatait is, Garminok is vegyesen szerepeltek, volt ami majdnem méterre pontos volt, ráadásul olcsóbb Forerunner 235 és volt ami ugyanennyit vagy többet csalt 935-ös jóval drágább. Polárokról meg ne is beszéljünk. Coros Vertix is többet mért.
Igazából ez egy ilyen közepes eredménynek számít még belefér, de ugyanilyet tudtak az eddigiek is. Bízzunk abban, hogy még friss és javítja majd update.
Érdekes hogy a 10. km körül futottunk át az alagútban és után még jó volt, méterre pontosan egyezett a kijelölt kilométerekkel, majd valami elszállt 15km körül.

Aki nem tudna a hivatalos táv 42195m. Legtöbb esetben szűk íven futottam.

lugosi: Azt hiszem te kérdezted anno, most már van a Stravaban itt is olyan beállítás, hogy automatikusan szinkronizáljon.

[ Szerkesztve ]

(#25018) CharlieDrop válasza Gáben81 (#25017) üzenetére


CharlieDrop
veterán

az de jó a 174-es átlagpulzus, én 170-nél már ájulás közelében vagyok.

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#25019) Gáben81 válasza CharlieDrop (#25018) üzenetére


Gáben81
senior tag

Köszi.

Még az előző posztomhoz, végülis most így számolgattam nem is olyan nagy eltérés ez ha azt veszem.

(#25020) TheMarci válasza Gáben81 (#25019) üzenetére


TheMarci
addikt

Én is ezt akartam írni, hogy ennyi kanyarral nem rossz ez, már úgy jelentős különbség lehet az útvonalakban, hogy mikor futsz külső, vagy belső íven.

Do You Dream?

(#25021) szebe válasza Gáben81 (#25017) üzenetére


szebe
őstag

Grat az eredményhez! :R

270-et írtál, de szerintem 370 a különbség, nem?
A 370 is 0,9% eltérés, szerintem vállalható.

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#25022) Gáben81 válasza szebe (#25021) üzenetére


Gáben81
senior tag

Ja igen, bocsánat :) , elnéztem és köszi szépen.
Igen persze vállalható, meg pont most jelzett hogy van van 9.0.2, ez nemtom volt eddig is általában észre szoktam venni…

[ Szerkesztve ]

(#25023) lmno válasza Gáben81 (#25017) üzenetére


lmno
őstag

Stravával mérted vagy a gyári Workout app-al? Ha a gyárival, akkor mik az eltérések?

(#25024) Sungoo válasza CragON (#25012) üzenetére


Sungoo
addikt

Veszel egy adaptert, és olyan szíjat raksz rá, amilyet csak szeretnél. Mint egy “ rendes” óránál. [link]

[ Szerkesztve ]

(#25025) Gáben81 válasza lmno (#25023) üzenetére


Gáben81
senior tag

Gyárival, de ott van egy bug a szintemelkedés az nem annyi, hanem sokkal kevesebb.

(#25026) Sungoo


Sungoo
addikt

Van valahol olyan oldal, ahol összehasonlítják a S5-öt az SE2-vel? Én béna vagyok, nem találom. Egyáltalán van értelme lecsererélni?

(#25027) lmno válasza Gáben81 (#25025) üzenetére


lmno
őstag

Én eleve nem értem, hogy a Strava miért nyúl bele, miért nem tudja csak 1:1-be beimportálni az adatokat?

(#25028) lugosi válasza Gáben81 (#25017) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Igen én voltam, köszi. Nem találom a stravában, most néztem körbe az appot. Szeptember 30 óta most nyomogattam végig az összes azóta csinált tevékenységet.

(#25029) icecave


icecave
nagyúr

Melyik beállítási opció felelős azért, hogy bemondja az óra, ha elértem a gyakorlat vagy mozgás célt? Kikapcsolható úgym, hogy nem megy más rovására? Úgy értem, cska azt kikapcsolni,hogy hangosan bemondja az óra maga ezt a két dolgot.

(#25030) Gáben81 válasza lugosi (#25028) üzenetére


Gáben81
senior tag

Basszus bocsi, benéztem :F . Nekem kivolt kapcsolva a felső kapcsoló a „Send To health” és felületes voltam edzés után és úgy posztoltam ide. Aztán most megnéztem rájöttem hogy ez eddig is volt csak ez visszafelé küldené :(( .

icecave: Na ezt én is kilőném évek óta, mert roppant mód bosszantó, de úgy tudom sajnos, hogy nem lehet.

(#25031) trobi28 válasza Sungoo (#25026) üzenetére


trobi28
addikt

[Itt] össze tudod hasonlítani az összes Apple Watch modellt :K

Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!

(#25032) Gáben81


Gáben81
senior tag

Ezek voltak eddig is, vagy most jöttek a frissítéssel? Nem emlékszem rá, hogy láttam volna eddig.

(#25033) Sungoo válasza trobi28 (#25031) üzenetére


Sungoo
addikt

:R Sok opció azért nincs! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#25034) koxkids válasza Sungoo (#25033) üzenetére


koxkids
őstag

Összes modell ;)

[ Szerkesztve ]

(#25035) Jano_023 válasza Sungoo (#25033) üzenetére


Jano_023
őstag

Én a GSMARENA használom ilyesmire.

''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''

(#25036) chatran válasza icecave (#25029) üzenetére


chatran
őstag

Ez jó kérdés, ezeket én is kikapcsolnám. Amit észrevettem, hogy sokkal szószátyárabb lett az óra a frissítés óta. Eddig csak annyit mondott, "egy kilométer, tempó ennyi meg ennyi", most meg kétszer is elismétli a szintidőt meg valami szakaszt is emleget.

(#25037) Oldman2 válasza chatran (#25036) üzenetére


Oldman2
veterán

Kíváncsian várom én is az esetleges kikapcsolási lehetőséget.

Néha jól jön, de van olyan amikor kimondottan idegesítő számomra.
:W

(#25038) laciba77


laciba77
tag

Sziasztok! A problémám az, hogy nagyobb csuklóval rendelkezek, ezért a gyári nagyobbik szíj is kicsi (kb. 2 "luk") hiányzik. Samsung Galaxy Watch-nál is volt gondom ezzel és elég sok amazonos/ebayes nagyméretű szíjat rendeltem be, amíg találtam közülük 2 használhatót. Ezt most megsporolnám itt. Van valakinek tapasztalata nagyobb méretű/xxl szíjakkal és van olyan, amit tudna ajánlani? Kösz előre is.

(#25039) Jano_023 válasza laciba77 (#25038) üzenetére


Jano_023
őstag

Fejebb ha olvasol ajánlottak olyan kütyüt ( nem jut eszembe a jó szó rá) amivel bármilyen szijat fel tudsz tenni. Meg is van adapter.

[ Szerkesztve ]

''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''

(#25040) atees válasza Gáben81 (#25017) üzenetére


atees
őstag

Melyik watch ez?

Aláírás (nem kötelező megadni) :)

(#25041) oszy válasza atees (#25040) üzenetére


oszy
veterán

Ultra

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#25042) oszy


oszy
veterán

7-esen jól működik a watchOS 9.02? Nincs már bug pl. az iránytűvel, számlapokkal? :)

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#25043) MaddeNNNN válasza oszy (#25042) üzenetére


MaddeNNNN
őstag

Iranytu meg fos, szamlapok nalam mukodnek bar elotte is mukodtek.

To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.

(#25044) csaba1203 válasza oszy (#25042) üzenetére


csaba1203
addikt

Nálam semmi gond nincs hibátlanul megy minden.

(#25045) Jano_023


Jano_023
őstag

Hölgyek, Urak. Körülbelül 1 hete használok AP7 előtte és mellette is G-Shock órákat használok.
Magyarázzátok már el, hogy van az hogy a G soha nem vertem be az ajtófélfába (oke vagy nem vettem észre), de az apple watchos ezalatt az egy hét alatt 3x vertem oda az ajtóba... Még jó hogy van rajta fólia. De ilyen nincsen... Nálatok ez hogy van?!

''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''

(#25046) drzozo válasza Jano_023 (#25045) üzenetére


drzozo
senior tag

Murphy. Az Ultrát most odavágtam kétszer én is valamihez, míg az AP5-öt 3 év alatt összesen ennyiszer.

(#25047) MaddeNNNN válasza Jano_023 (#25045) üzenetére


MaddeNNNN
őstag

Én első héten úgy telibevertem az asztal sarkát vele öröm volt nézni, előtte 3 évig volt egy batár nagy fossil óra a kezemen. Azt soha sehova. Ez ilyen beavatás.

To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.

(#25048) Gáben81


Gáben81
senior tag

Az a funkció amit promotáltak, hogy lehet magammal versenyezni adott útvonalon, mint a Strava-n, az hol lelhető fel nem tudja valaki?

(#25049) (ex)Cat válasza Gáben81 (#25048) üzenetére


(ex)Cat
senior tag

Tudomásom szerint ezt még nem aktiválták.

(#25050) Gáben81 válasza (ex)Cat (#25049) üzenetére


Gáben81
senior tag

Oké, köszi :) .

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.