Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#951) tomi5244 válasza szabogabor10 (#950) üzenetére


tomi5244
őstag

A hangszóró pattogás tényleg elmúlt! :)

(#952) buci30 válasza szabogabor10 (#950) üzenetére


buci30
addikt

:R :R

iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro

(#953) focvis válasza tomi5244 (#951) üzenetére


focvis
veterán

Nekem meg sosem volt. A rezonáláshoz pedig hozzászoktam, telefonon szinte már hiányzik. :D

(#954) legiaap válasza tomi5244 (#951) üzenetére


legiaap
nagyúr

Bakker, tényleg. Eddig fel sem tűnt.
Nekem jelenleg az a bajom, hogy a safariban ha sok oldalt nyitok meg akkor újratölti. Mármint kiírja a tabok alatt, hogy probléma van és ezért újratölt.
Meg amúgy az OS-el van tele a hócipőm. De nyáron jön a win10 ugye meg az android m is igen jó lett. Ha az ios 9 nem hoz valami brutált akkor pápá. Igen csak össze kell szedniük magukat.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#955) Tibee86 válasza legiaap (#954) üzenetére


Tibee86
veterán

Már az Air 2 is újratölti? Az gyönyörű...lassan tényleg el kell gondolkozni, hogy vajon miért fizet az ember ilyen brutális felárat az Apple termékekért..

(#956) univerzita válasza legiaap (#954) üzenetére


univerzita
addikt

Nem fogsz váltani,a 9-es nagyon jó lesz.

(#957) legiaap válasza univerzita (#956) üzenetére


legiaap
nagyúr

Láttad te a google keynote-ot pár napja. Elég nagyot szólt szerintem.
:)
Google now on tap, ingyenes google photos, jön a google offline, új battery saving mód, új backup, stb.
Szóval nagyon erős lesz. A win10 meg ugye amiatt, mert könnyebb lesz ios és droid appokaz portolni.
Szerintem mostanság kicsit belassult az apple és bénázik. Ezt annak ellenére mondom, hogy azt használok, meg hogy így is eladási rekordokat döntenek.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#958) univerzita válasza legiaap (#957) üzenetére


univerzita
addikt

Igen,igazad van,a Google most nagyon odatette magát,és a Windows is a 10-el nagy jó lesz. Ez nembaj,sőt nagyon jó mert a Apple is kényszerben lesz újítani. Ha igazak a,,pletykák " és rá mérik engedi a 9- est a iPad minire, és a iPhone 4s-re akkor hogy fog menni egy Airen. 2 hét múlva kiderül.

(#959) Auratech


Auratech
őstag

Kábé meg vagyok elégedve az oprendszerrel, pedig volna jópár hasznos dolog.
- Például egy jól paraméterezhető vendég, child mód, amit egyszer kell beállítani, nem pedig apponként biztonságot konfigurálni, (ha lehet) és ami kényelmetlenné teszi az ujjnyomat használattal átlagesetben azért biztonságos használatot.
Mekkora könnyebbség lenne, ha mondjuk a gyerkőc rögzített ujjnyomával egy olyan környezet éled fel, amiben nem éri el a leveleimet, védett appjaimat egyáltalán, hanem csak ami neki szól!
- Esetleg ezt az iTunesben is össze lehetne kattintgatni ilyen konfig fájlt.
- Esetleg egyedi munkakörnyezetet is meghatározhatna mondjuk az öt különböző ujjnyom. A megjelenő környezetben egy ikon, vagy gesztus lenne az alap felülethez visszatérés.

- A programok adatviszonyainak, függéseinek,( open in, save, send, ..) konfigurálhatósága egy átlátható felületen, nem szigetszerűen, lineárisan. Sok minden megoldható például a WorkFlow progival (de az meg átesik a ló túloldalára), miközben pont ez volna az oprendszer dolga, hogy a sokféle elérhető alkalmazásból egyedi, kiváló felhasználói környezetet hozzon létre, azok funkcióinak biztonságos integrálásához.

A win-ben épp az (lehet) a jó, hogy egyszer beállítom, mi játsszon le, kezeljen egy csatolmányban érkező hangot, képet, filmet, linket, doksit. Ha az nem megy, próbálkozik a beépítettel..
Az IOS-ben pedig majd mindegyik komolyabb app kvázi oprendszerként viselkedve mindent meg akar jeleníteni, lassan szerkeszteni is, a saját homokozójában. Például a Dropbox, vagy más fájlkezelő.
Ez az elharapódzott, terhes redundancia szerintem rákfenéje az IOS-nek. BÁBEL.

Imádom az iPadom közvetlenségét, a hang-kép-doksik kezelésének appokon belüli kiválóságait, de például gyűlölöm, hogy nem tudok az alap és jó levelezőben közvetlenül a válaszomhoz felcsatolni egy kurva pdf-fájlt, táblázatot, doksit bárhonnét a tábláról, például a dokumentumokból, felhős tárhelyekről, pdf kezelőből... miközben ott csücsül a táblán...
Olyan nagy gond lenne. ha az IOS lokális-felhős dokumentum mappájában létre lehetne hozni a fájltípusoknak megfelelő almappát és azokból merne csatolni, nyitni, menteni.. bármelyik app?

[ Szerkesztve ]

Auratech Field Recording

(#960) univerzita válasza Auratech (#959) üzenetére


univerzita
addikt

Úgy tudom hogy a 9-es ben majd lehet valami családi felhasználás. Hogy mi mindent fog takarni nemtudom, de lehetséges hogy lehetnek felhasználási területek amikhez nem mindegyik család tag fog hozzáférni.

(#961) buci30


buci30
addikt

Air 2-hőz lehet kapni olyan tokot ami sima átlátszó szilikon nem a kemény müanyag a hátlapja és az elejét is védi valami ráhajtva?

Mert vagy bőr vagy stb hátsóval találok de sima átlátszót nem.

Anno iPad4-hez vettem smart tokot aminek pont ,hogy kemény müanyag a hátulja és 1 hét utána ugy nézet ki ,hogy az borzasztó pedig eredti smart tok volt persze nem ebay stb.

iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro

(#962) bok92 válasza legiaap (#954) üzenetére


bok92
addikt

Na ez a hiba engem is bosszant. Inkább pattogna, minthogy a safari vacakoljon...

(#963) Vasinger! válasza legiaap (#954) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Most nem azért a 2 fillérért, de miért ne töltené újra? Az oldalak újratöltése nem azért oldódott meg az Air 2-n, mert lokálisan lementené azt a flash tárolóra, hanem azért mert bent tudja tartani a RAM-ba magát a Safarit suspended állapotban a háttérben jóval tovább, mint amikor 1 GB volt a teljes memórai. Tehát ha megtelik a RAM, akkor kilövi a Safarit is, ez ilyen egyszerű. 16 GB rammal is újra folg tölteni, ha betelik a RAM. Az újratöltést csak az javítaná meg, ha iOS 9-ben úgy oldanák meg, hogy a flash tárolóra lementi bezárás előtt a lapokat, így onnan töltené vissza.

[ Szerkesztve ]

(#964) szabogabor10 válasza Tibee86 (#955) üzenetére


szabogabor10
veterán

Nálam nem nagyon szokta újratölteni, még sok tabnál se.
Egyébként nem nagyon van már felár, többi nagy gyártó csúcskészülékeinél nem drágább már se az iPad, se az iPhone (legalábbis USA-ban és Nyugat-Európában, Mo. más elfuserált állatfaj).

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#965) Tibee86 válasza szabogabor10 (#964) üzenetére


Tibee86
veterán

Az, hogy az USA-ban vagy Nyugaton mi mennyibe kerül nem igazán tud boldogítani senkit kishazánkban, attól még nálunk jelentős (40-50-60 ezres) felára van az Apple termékeknek a konkurenciához képest, és egyre kevésbé indokolt ez sajnos. Persze amíg nálunk egy Apple termék "rajfaktor", addig lehetne a duplája is, vennék az emberek.
Egy 32GB S6-ot kerül annyiba, mint az egy másfél éve megjelent 16GB-os 5S, szerintem már sajnos nem kérdés, hogy melyik éri meg jobban, mondom ezt úgy, hogy iPhone-t használok. iPad ebből a szempontból azért jobb, ott még van mit behozni, nadeeznagyonoff.

[ Szerkesztve ]

(#966) Auratech


Auratech
őstag

Az árral nem érdemes foglalkozni, mert mindenképpen túl magas. Háromhavi minimálbér egy tablet? Bangladesh... Nekünk csóringer magyaroknak spórolni kell egy ilyen eszközre. Impulzusból kevesen karmolhatnak iPad Air2-t...
Egyértelműen csökken az oprendszer és a vas wow faktora. Nem az Apple romlik, a többiek jönnek fel..
Sima tartalomfogyasztásra szaporodó számban van sokkal olcsóbb hasonló megoldás almán kívül. Az irodai használat is jól sok esetben jobban működik, ha táblán kell megoldani valamit. A Google és a MS. nem pihen.
A W10-zel érkezni fog egy olyan környezet, ami kemény kihívás elé állíthatja az Apple-t.
A speciális, ios platformon magát jobban érző progik léte, fejlődése és a megszokottság még létező előny, de fogyatkozik. Nekem az iPad kvázi céleszköz, amire vettem, azt egyre jobban tudja. Van erőtartaléka is. De épp a deskt. jellegű használat hozza ki, hogy kibírnám, ha még erősebb és kitartóbb lenne.
Simán "felfújni" már nem lesz elég..

[ Szerkesztve ]

Auratech Field Recording

(#967) focvis


focvis
veterán

Amint lesz Andriodos tablet hasonló tudással, minőségben, értéktartással és akkuidővel, én azonnal váltok. Ezekből az értéktartás és az akkuidő ami jelenleg még necces, előbbi lehet, hogy sosem valósul meg.

A droidos telóm (szinte) mindenre alkalmas amire az ember egy 5"-os eszközt használni akar, de jobb lenne ezt 10" környéken megvalósítani.

(#968) Auratech


Auratech
őstag

Például nagyon frusztrál, hogy semmilyen, az ingyenes Wifi Overview 360- hoz, vagy pro változatához hasonló app nem található ios platformon. Miért?
Használom a FING-et, Net master HD-t, Scany-t,... de olyan progi, ami megjeleníti a hotspotok csatornakiosztását, térerejét, ne adj isten irányát, ha már, olyan nincs. Ha van ne titkoljátok el.. Köszi!

[ Szerkesztve ]

Auratech Field Recording

(#969) cirx válasza Auratech (#968) üzenetére


cirx
senior tag

Különböző jogokra kitérve az apple száműzte a wifi scan progikat az appstoreból, így valószeg nem fog találni senki! :(

S23 GREEN

(#970) legiaap válasza focvis (#967) üzenetére


legiaap
nagyúr

Pár hónap és lesz ilyen. Android M-el sokat fog javulni az akkuidő. Minőséggel eddig sem volt gond, lásd Sony tabletek vagy nexus vonal. Értékállóság más tészta de talán az is jobb lesz.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#971) Auratech válasza cirx (#969) üzenetére


Auratech
őstag

Köszi! Sejtettem, hogy valami ilyesmi lehet a gond. Persze az ios wifi beállításainál látható a többi elérhető hálózat és a térerő is. Ha a foglalási csatorna számát kiírná az infora kattintva a térerő db értéke mellett, esetleg el tudná dönteni a felhasználó, melyikre csatlakozzon, ha interferencia gyanúja áll fenn...

Auratech Field Recording

(#972) Vasinger! válasza legiaap (#970) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Nem igazán néztél utána az Android M-nek a technikai hátterének. Tudod mikor fog nőni az akkuidő? Amikor nem mozog a telefon. Szóval ez baromi sokat fog jelenteni, hogy este nem volt 10%-ot merülni, hanem csak 1%-ot, mint egy iPad....

Másrészt a jogosultságkezelést egy az egyben átvették az iOS-től, ezt ők sem tagadják hogy innen jött az ötlet.

Ettől függetlenül én is úgy gondolom, hogy Droid igazán erős lett az utóbbi években főként telefon téren, iPad még mindig előrébb van szvsz. mint a konkurencia, de nem sokáig. iOS9 szerintem döntő fontosságú lesz, csak a pletykák szerint nem fog hozni sok új dolgot. Na de 1.5 hét és kiderül...

(#973) legiaap válasza Vasinger! (#972) üzenetére


legiaap
nagyúr

De utána néztem, mint ahogy a teljes keynote-ot élőben követtem. De ez akkor is hasznos ha nem nyúlok hozzá nem merül dolog. Plusz ráállnak a RAM gazdálkodásra is ami szintén jó dolog. Az hogy másoltak az engem nagyon nem érdekel, csak működjön frankón, meg annál könnyebb lesz megszokni ha áttérek.
:)

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#974) focvis válasza legiaap (#970) üzenetére


focvis
veterán

Kb. 12 órája már Android M-en vagyok dualboottal ;) (N5)

(#975) szanyi20


szanyi20
tag

Sziasztok. Beléptem én is a klubba. Életem első almás eszköze és egyben életem első tabletje. Eszméletlen, hogy mennyire pöccre megy minden... :D 16Gb-osat vettem, nekem ez elég. Ez az app store meg... Hát van itt minden, mint a piacon.... :D

(#976) Auratech válasza szanyi20 (#975) üzenetére


Auratech
őstag

Kellemes használatot kívánok! Vigyázz rá! Tok, fólia kerüljön rá. Prima eszköz de annyira légies, hogy könnyen elpottyan, kicsusszan... Ha a használattal kapcsolatban segítség, jótanács kell, itt megtalálod. A 16-ossal is jol el lehet lenni, ha van benned egy kis odafigyelés.
Szóval hajrá!

Auratech Field Recording

(#977) Auratech


Auratech
őstag

Ha kedvező válasz érkezik, esélyes, hogy az iPad Air2-re épülő mobil stúdióval fogok a Művészetek Völgyéből templomi, akusztikus koncerteket, egyebeket közvetíteni valós idejű stream formájában. konnektorfüggetlenül...

Auratech Field Recording

(#978) Werkly


Werkly
őstag

Sziasztok! Air 2-re ismerősnek kéne kijelzővédő fólia. Ajánlanátok esetleg linkkel együtt? Meg valami hordtasek is kéne. Szilikontokban van így hátulja védve. Csakhát hordozni is kéne valamiben. Kösz!

(#979) joey04


joey04
titán

na adok pár napot az ios 9-nek. :)

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#980) legiaap válasza joey04 (#979) üzenetére


legiaap
nagyúr

Na aztan beszamolot kerunk.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#981) cirx válasza joey04 (#979) üzenetére


cirx
senior tag

beta 3-tól lehet szűrni! addig ne lepődj meg semmin! :)

S23 GREEN

(#982) joey04 válasza cirx (#981) üzenetére


joey04
titán

bétáztam én már, meg egyébként sem szaroznám le a nem végleges rendszert ;)
első pár óra után nem lehet komolyabb tapasztalatokat leszűrni, de nagyon pozitív az összkép, nem érzem, hogy béta lenne, persze csak pár funkciót használtam. maga a rendszer nem lett döcögősebb, se gyorsabb, se lassabb, se instabilabb. akksis tapasztalathoz még nagyon kevés idő telt el. az osztott képernyős móka bug nélkül megy, de csak a gyári alkalmazásokkal. hasznos, hogy végre lehet keresni a beállításokban. billentyűzetet még nem nagyon próbálgattam.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#983) makimakom


makimakom
aktív tag

Valaki tud valami jó és nem túl drága hangszórót ajánlani air2hoz? Egyébként mennyire könnyen karcolodik a készülék, tok,fólia szükséges rá?vagy elég lenne csak egy olyan gerilla tok amibe bedobom csak,és cipelhetem is benne.

[ Szerkesztve ]

(#984) cirx válasza joey04 (#982) üzenetére


cirx
senior tag

Remélem az osztott képernyős módba idővel bekerülnek a külsős progik is, mert pl. a youtube közbeni böngészés nagy vágyam évek óta! :)

[ Szerkesztve ]

S23 GREEN

(#985) legiaap válasza cirx (#984) üzenetére


legiaap
nagyúr

Meg a dupla safari megnyitasa.
Apropo aki developer az irjon mar nekik, hogy ugyan mar jo lenne, ha beletennek ezeket megjelenesig.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#986) univerzita válasza cirx (#984) üzenetére


univerzita
addikt

A Side by Side - ba ez már most is működik.

(#987) univerzita válasza cirx (#984) üzenetére


univerzita
addikt

(#988) legiaap válasza univerzita (#987) üzenetére


legiaap
nagyúr

Ezzel az appal csak az a bajom, hogy semennyire nem fejlesztik. Utolso frissites tavaly volt.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#989) univerzita válasza legiaap (#988) üzenetére


univerzita
addikt

Igen,sajnos. Air2 tulajoknak mindegy mert a 9- ben megoldva.

(#990) Werkly


Werkly
őstag

Milyen fájlformátumú videókat játszik le a gép?

(#991) univerzita válasza Werkly (#990) üzenetére


univerzita
addikt

H.264,MPEG -4. Ha avit vagy mkv-t szeretnél akkor media player -lel.

(#992) joey04 válasza joey04 (#982) üzenetére


joey04
titán

Na az első jele annak, hogy béta: 4 óra alatt 80-ról 67%-ra merült úgy, hogy kb 15 perces safari használat volt összesen.
Mondjuk az ios 7 első bétái sokkal jobban merültek, igaz csak bizonyos (bugos) alkalmazások használatakor, mint pl podcasts, vagy zene.

Van néhány menüpont a beállításokban ami még nem magyar.

Fagyás, lassaulás, grafikai bugok nincsenek továbbra sem.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#993) cirx válasza joey04 (#992) üzenetére


cirx
senior tag

A facebook app brutálisan fogja a procit, szinte forró a gép ha sokat nyomom! Még azért nagyon az elején vagyunk, de egyébként stabilnak mondható, a hetes első bétáihoz viszonyítva meg pláne!

S23 GREEN

(#994) Werkly


Werkly
őstag

Amatőr kérdés. Az akkut kell formázni vadi új gép esetében? Vagy valami tanács? Kösz!

(#995) radi8tor válasza Werkly (#994) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nem kell. Csak feltöltöd és használod.

⭐ Stella

(#996) joey04 válasza cirx (#993) üzenetére


joey04
titán

Valóban, de facebook app legjobb verziója a legsatbilabb iOS-en is szar. :D
Droidon is amúgy. Nem is használom. Itt azonban a gyári appokra gondoltam.

Újabb tapasztalatok: az akksi továbbra is jobban merül, kb olyan mintha egy iPhone-t használnék, nap végén már enni kér. Btw ha nyomkodom, akkor nem merül lényegesen jobban, hanem készenlétben merül iPad-hez képest brutál sokat. Hiba még az osztott képernyőnél, hogy egyszer összeomlott az app amit másodiknak nyitottam meg és csak az iPad újraindítása után lett jó, valamint pár esetben a másodiknak elindított alkalmazásnál 30%-os méretnél van néhány grafikai hiba, pl összecsúszik a vissza felirat vagy más gui elem, valamint egyszer a safarit használva a felső sáv átlátszó lett és "érzéketlen", vagyis nem tudtam lehúzni a redőnyt az értesítésekhez, és a tetejére koppintva nem ugrott az oldal tetejére. Safari restart megoldotta. Ezeket leszámítva jól üzemel. :)

[ Szerkesztve ]

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#997) cirx válasza joey04 (#996) üzenetére


cirx
senior tag

nekem nem merül jobban mint eddig!

[ Szerkesztve ]

S23 GREEN

(#998) joey04 válasza cirx (#997) üzenetére


joey04
titán

Jó neked :(

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#999) Auratech válasza joey04 (#996) üzenetére


Auratech
őstag

Az osztott képernyős megjelenítéshez szükséges az appok ios9-hez illesztett frissítése is. Főként, ha kifejezetten retina felbontásra lett megírva.
Addig nem túl etikus elvárni, hogy az eddig ismeretlen megjelenítési mód hibátlanul támogatott legyen.
A multitask érkező lehetősége hasznos lesz. Szívesen vettem volna az ujjlenyomathoz társítható belépési profilokat, felhasználói fiókokat, ilyesmiket.

Auratech Field Recording

(#1000) Werkly


Werkly
őstag

http://www.supergamer.hu/tok-4ok-nilo-apple-ipad-air-es-air-2-nylon-black-p-253238.html
Ezt ismeri valaki? Vagy tudtok ajánlani hasonló hordtáskát magyar webshopból? Kösz!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.