Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:48:38

LOGOUT.hu

Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7816) Alpi. válasza jokeph (#7804) üzenetére


Alpi.
addikt

Ez elég összetett téma. A 775 platform ram sávszélben eléggé limites sajna. A legnagyobb javulást, minden téren az fsb emelése hozza, de a különböző ram osztók közt is lényeges különbségeket tapasztalhatunk.
333-as strap 2.4-es, ill. 3.2-es szorzója pl. kifejezetten gyors ramot eredményez. Namost ddr2-vel ez elég hamar túl magas ram frekit eredményez, így nincs mit tenni, jön a visszaosztás. Persze az fsb további emelésének lehetősége bőven megér ennyit, de ez mégis egy kényszerű, rossz váltás. Szerencsére az 1:1-es ram is egész jó ram értékeket hoz, nem ég és föld a különbség. A Ddr3 egyik előnye pl., hogy sokkal tovább marad szabadon konfigurálható a ram. Vagyis nem direkt módon jobb a magasabb ram freki, ám mégiscsak jobb a beállítás szabadsága miatt.
Emmellett van némi "nyers" javulás is az órajel miatt, de annyira elenyésző, hogy szinte említésre sem méltó. Nagyon magas fsb-nél, ahol enyhül a limit, ott egyre láthatóbb lesz a ddr3 előnye, de hétköznapi beállítások mellett elenyésző.
Ha a kisebb üzemi feszültséget nem is, egy esetleges 8Gb ramos konfig jóval egyszerűbb és problémamentesebb működtetését mindenképp az előnyökhöz sorolnám. (bár itt tényleg minden eset egyedi sikereket illetve anomáliákat produkálhat, szóval ezt inkább csak zárójelben tenném hozzá)
Leszögezném, hogy ezek kizárólag az én tapasztalataim, ráadásul ez tényleg sokkal összetettebb dolog, nem csak ennek a 2-3 változónak a függvénye, de most kifejezetten a ddr2 vs. ddr3 -ra reagáltam.

https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.