Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Elemzés A 2020-as hegyi-karabahi háború
- Tudástár Sonarr és Radarr
- Vélemény Cyberpunk 2077 2. rész
- Tudástár Űrhajózás 2020 - Összefoglaló
- Teszt Dell Precision M6800: dolgozz és játssz
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] A 2020-as hegyi-karabahi háború
- [Re:] [Wiz Khalifa:] Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- [Re:] [kyrabaybee:] :L
- [Re:] [btz:] Internet fejlesztés országosan!
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [andor80:] SZERENCSÉTLEN PÁNK 1.1 PATCH
- [Re:] [bitpork:] Hazai autó (vagy bármi) alkatrész árusok
- [Re:] [Vakegérke:] NyalóVilág: tíz, kiver a víz - VV10 - Való Világ 10
- [Re:] Gurulunk, WAZE?!
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
GAMEPOD.hu témák
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2020-08-22 22:06:57

LOGOUT.hu
Speed(R)
HARDVERAPRÓD
Inkább platformváltás mellett döntöttem..akkorra már durván túllőttem az értelmes szinten, már ami a 775höz illő költségvetést illeti..a 4x2GB 1110C5 GSkill árából lett 4x4GB Crucial ECC, a G33M-DS2Rből DP67DE, az X5470ből i5-2400, a HR01+05IFX pakkból meg Noctua C12P..szerintem jobb lépés volt, mint venni egy P45öt Azóta i7re költöttem 20kt, hogy kimaxoljam a vasat, de össze se lehet hasonlítani a tempót

Speed(R)
HARDVERAPRÓD
Elkövettem azt a hibát, hogy anno nem mértem ki az 5470et is..mindenesetre nem túlzó, hidd el, már egy 5440 is csúnyán meg tud ugrani OCval. LinX alatt mért értékek (komplett gép), csak a vCore az FSB lett variálva, a többi konstans volt.
2830MHz/1000mV 175W 38.5GFlops
2830MHz/1075mV 185W 38,5GFlops
3400MHz/1075mV 200W ~45GFlops
3400MHz/1175mV 225W ~45GFlops
3825MHz/1175mV 245W ~50GFlops

koszigin1
csendes újonc
2 db azonos csak a 2db 1gb van, 2gb-bol csak egy van sajnos. Biztos hogy bekavar a mikrokód a biosnak, mert az 5420-al még olyat is csinált hogy kiirta cpu fun error! Pedig ment a venti.

g@norbert
aktív tag
Csak simán a 2x1gb-al próbáld tesztelni alapórajelen,és mind a 2 pár slottal nézd meg(1-3,2-4)
Egyébként milyen hőmérsékleteket,és feszültsègeket lát a biosod?
Feltölthetnél róla 1-1 kèpet.
Még a 350w-os noname tápodra is gyanakszom,nem tudnád egy másik táppal is kipróbálni?
[ Szerkesztve ]
Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)

xeon forever
őstag
Fogadjunk Minden energiagazdalkodasi opcio ki volt lôve biosban.
Nekem Minden on. "level 2" szinten nagyon szepen skalazodil a fogtasztas.
Idle 13,72w (Errol most NE nyissunk vitat,mar kitargyaltuk, de AZ elorefizetos digitalis elmu Ora mereset elfogadom egy 3x12 oras tesztkent teljes konfigra nezve+gigabyte es software)
vegyes átlag ~ 55w
Full throttle 112w
Gyari tdp meg 80w
MAIN QUEST LINE: DELL WORKSTATIONS 2x T5810 2xT3600 T1600 RouterBOARD 750G r3 RouterBOARD RB260GS 3Com Switch 4800G RETRO Cuccok:GIGA P45UD3R+Xeon e5430@3.73GHZ ://www.passmark.com/baselines/V9/images/126668301354.png

xeon forever
őstag

CJ4567
veterán
Terhelés alatt nem sokat érnek az energiagazdálkodási opciók.

xeon forever
őstag
En arra celoztam, hogy nem eszik ->folyamatosan<- sokat oc mellett sem, viszont ha kell megy. Szorzo:6-8x
6x-2667mhz
8x-3733mhz
MAIN QUEST LINE: DELL WORKSTATIONS 2x T5810 2xT3600 T1600 RouterBOARD 750G r3 RouterBOARD RB260GS 3Com Switch 4800G RETRO Cuccok:GIGA P45UD3R+Xeon e5430@3.73GHZ ://www.passmark.com/baselines/V9/images/126668301354.png

koszigin1
csendes újonc
próbáltam ugyis már, semmi gond vele így sem, csak az egész olyan mintha 3gb ramtol felfelé nem akarna indulni, sőt már ugye 3gb-al sem, ezért próbáltam még a 2,5 -öt ugy még megy a gép, mintha valami memóriakorlát lenne, de nemtudom miért.

g@norbert
aktív tag
Szerintem érzékeny a különböző méretű-típusú ramokra,nem utolsó sorban a ramok elérési idő különbsége is probléma szokott lenni,ha nem egyforma.
Nem tudod valakinél kipróbálni 4db azonos méretű rammal?
Akkor kiderülne hogy van vagy nincs ramhiszti.
Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)

koszigin1
csendes újonc
megfogom próbálni köszi, asszem van egy rossz 2gb ramom de arra jó hogy indul e vagy sem

xeon forever
őstag
...nem! a hibas ram nem Jo...
Ram párok kellenek a jó mûködéshez. Ha más nem nézz ITT hardveraprón.

koszigin1
csendes újonc
Így sem jó, amúgy egyforma a másik 2gb-os ramommal ami jó csak ennél a memtest jelez hibát. valami nem tetszik neki ha több ram van ez tuti. Sztem csak egyszerüen a chipset ezt a hibát produkálja, biztos lehetne vmit mókolni a bioson hogy jó legyen de ahoz már nem értek.

g@norbert
aktív tag
A hibás ramot nem szabad párba-dualba tenni a jó rammal,csak 2db tökèletesen egyforma méretű,időzítésű,és azonosnak kell lenni a gyártónak is.Még így is lehetnek problémák,nem véletlenül árulják kit-ben(2-3-4-db a gyártó által egyformákat kiválogatva)nézz tényleg körül a hardveraprón.
Proci tényleg olcsó jó tuningolható, könnyebb- olcsóbb a RAM bővítés... Csak x58-as lapot nem könnyű szerezni

g@norbert
aktív tag
2x2gb ddr2 800-as ramot kapsz 5ezer körül,kitben is láttam 4400-ért,keress rá.

koszigin1
csendes újonc
sztem nem menne, a c2duo procit ha most betenném vissza egyből menne minden rammal,(már próbáltam) itt biztos hogy más van, de nemtudom hogy mi

Speed(R)
HARDVERAPRÓD
Szó sem volt idle értékekről, nem tudom hogy jött ez ide Egyébként C1E/EIST ofkorsz bekapcsolva volt, nem Lagzi a vezetéknevem.
Az értékeiddel kapcsolatban valóban meddő lenne újra értekezni..azóta sem változott az SW/HW viszony

VIPowER
senior tag

g@norbert
aktív tag
Így van,nem feltétlenül,de ez nem egy g31-es lap,hanem g965-ös,és itt bizony nem minden esetben elég sajnos az azonos memóriaidőzítés,elég érzèkeny tud lenni ez a chipset a ramokra,de persze nem minden esetben.

koszigin1
csendes újonc
az 512-ramom az ecc szerver ram, azon gondolkodtam, hogy rakok bele azt azt tudok szerezni.

xeon forever
őstag
(AZ is meghatarozo honnan indul. Pl alap orajelen 5w idle;40w vegyes;79,98w max gigabyte energy saver serint ami megfelel az intel altali ertekeknek. [szerintem ez is AZT bizonyitja, hogy pontos a sw amit hasznal a gigabyte a lapjaihoz]

g@norbert
aktív tag
Èn nem full pc fogyasztásról beszèltem,hanem arról hogy egy x5470-es cpu 120w tdpvel nem azt jelenti hogy mindíg annyit fogyaszt.
Occt-vel tesztelve mind a 4 mag100%on dolgozik infinitie-be pihi nélkül a hibakeresès miatt,és ott is folyamatosan változó èrtéket mutat az aida(mindíg evvel monitorozok),32%os tuning után,és a legkissebb érték sem 120w.
A win10 energiagazdálkodási profilja max teljesítményre állítva,biosban minden ilyen funkció kikapcsolva.
A tàppal sincs gond(seasonic platinum ss-860xp).
A másik tápommal ugyanez,avval sincs baj(evga supernova 850 b2).

g@norbert
aktív tag
Mielőtt próbálkoznál,nézd meg a lap felhasználói kézikönyvében hogy támogatja egyáltalán az ecc ramokat,mert azok szerverlapokba valók,vagy a gyártó felhívja a figyelmed hogy elfogadja az ecc modulokat.
[ Szerkesztve ]

koszigin1
csendes újonc
Ami most van benne 512-es is ecc ram, gondolom akkor kezeli a többit is. Pénzt meg nem bukok rajta ingyen lesz a ram.

g@norbert
aktív tag
Mondtam hogy nézd meg az user manual-t.
Én megnéztem.
4x1gb 667-es ramot bír max kezelni a lapod.
Valószínűleg ez a problémád forrása.
Ellenben láttam olyan oldalt is,ami azt írta,hogy kezeli a 2gb-os modulokat is.
Szerintem egy biosfrissítés megoldaná a gondot,de ennek tényleg nézz utána,mert lehet hogy ez a baj.
[ Szerkesztve ]
Üdv. Van egy Fujitsu P7935 gépem. Alaplap típusa D2812-A2. Ezt a lapot vajon össze lehet házasítani egy 50W-os Quad Xeon procival? Tapasztalat valakinek? Köszi.
„A politikusok mindenhol egyformák. Megígérik, hogy felépítenek egy hidat ott, ahol még folyó sincs." - Charles de Gaulle

Tim82
nagyúr
X3*** (pl. X3320, X3330, X3330 és ezek 771-es megfelelői a megfelelő fizikai moddolás után) procik mennek bele, az 50W-os L5***-ök és úgy általában a 5*** szériás procik nem.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - JVC HA-S500 fejes, desktop DDR2 modulok, mobil i3-4000M proci eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

koszigin1
csendes újonc
Nyílván a legújabb biost használom és már csináltam kb 5 verziót, az összes mikrokóddal, anélkül, csak azzal ami kell, stb... értek a gépekhez mivel 20 éve van valamilyen gépem és végzettségem is ez,(386-os géppel kezdtem ) néha jobb néha rosszabb gépem van vagy semmilyen mióta családos vagyok, ezt a xeon modot kb 2 hónapja hallottam elsőnek, ez kimaradt az életemből pont ez miatt, azért is írtam ide mert ti ezt jobban tudjátok mi szokott a hiba lenni, és köszönöm is a segítségeteket, szerintem ez a lap ilyen mint ahogy irtad is, a chipset elég forrófejű, és nem is erre lett szánva, meghát ritka is, bár elvileg ugyanaz mint a p965 csak ebben van integrált vga... csak mivel sztem elég hamar leálltak az uj biosokkal ehhez a laphoz így nyilván a legújabb bios is elég hibás. Ha tudok inkább szerzek vmi másik lapot. Régen p5q-ld pro lapom volt asszem vagy 6 éve na az most jól jönne.
Akkor semmivel nem vagyok előrébb mint ha dobnék bele 5k-ért egy sima Q8xxx quadot. Köszi.
„A politikusok mindenhol egyformák. Megígérik, hogy felépítenek egy hidat ott, ahol még folyó sincs." - Charles de Gaulle

xeon forever
őstag
Nyilvan lapot nezz ebben AZ esetben. 5-10k kozott ha nem akarsz uj konfigot.

Tim82
nagyúr
Annyival igen, hogy az X33**-ak a Q9*** sorozat Xeon-os megfelelői, nem a Q8*** sorozaté. X3320 pl. = Q9300.
Van egyébként itt is 1 db energiatakarékos négymagos proci: L3360, csak épp drága cucc.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - JVC HA-S500 fejes, desktop DDR2 modulok, mobil i3-4000M proci eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

DJGABI
addikt
sziasztok! asrock G31M-GS alaplapba szeretnék egy X3330as prockót tenni. itt is kell bios mókolással foglalkozni, vagy plug and play a dolog?
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

Starchm
őstag
Elméleti szinten kell, mivel a support listen egy xeon sincs.
http://www.asrock.com/mb/intel/g31m-gs/#CPU
3770k + EVGA SC 1070 + 24GB | ZUK Z2row LOS18.0

Speed(R)
HARDVERAPRÓD
Javasoltabb sima E vagy L Xeon, a TDP miatt.

DJGABI
addikt
a kínai oldalon találtam hozzá moddolt biost, remélem jó lesz
(#7485) Speed(R) helybe csak ilyen lenne, meg óccó. q6xxx, q9xxx van az alaplap listáján, szóval annak elvileg bírnia kell. tuningolva nem lesz, engem meg aztán nem zavar ha fogyaszt.

g@norbert
aktív tag
Nagyon szívesen,én teljesen meglepődtem azon hogy az egyik oldalon gazdagon ecsetelték,hogy belemegy a 2giga is a leírás szerint meg 1giga 667-es,érdekes...

VinoRosso
addikt
Feles szorzóval kisebb csak, cserébe dupla cache és potom pénz.

Speed(R)
HARDVERAPRÓD
Téged nem zavar, de az alaplap gyenge VRMel bír és benne van a korban..~5k egy értelmes proci, annyit talán megér a nyugalom, nem? Persze nem írtál árat, ha annyira olcsó, ill. nem félted a lapot..hasonlóba raktam anno L5408at is, 2.66GHzre állítva szépen ment 1.05Von, alig evett..esetleg ha ilyet találsz ~3 körül, még lehet jó alternatíva. Viszont ha számít a tempó is, valami jóárasított E5450et néznék, az mégiscsak 3GHz/80W TDP..kis alulfesszel nagyon baráti tud lenni.
[ Szerkesztve ]

VinoRosso
addikt
Az a baj ezzel, hogy ebben a lapban nem lehet vCore-t állítani, L-es procit meg alapból szarul kezeli minden a giga lapokat leszámítva, nem biztos, menni fog neki 333-on. A biztos az E54xx.

Speed(R)
HARDVERAPRÓD
Konkrétan a G31M-Sben ment nálam az említett 5408, nem is kellett piszkálni a feszt, csak felpöckölni az FSBt..persze ha olyat fogna ki, ami kérne egy kis +feszt, akkor lehet ciki helyzet, aláírom. Gond nem volt nálam vele, működött szépen. Egyébként az X5460al, amivel hozzám került a lap, lehetett állítani, az alapon throttlingolt is csúnyán, alulfesszel ment csak rendesen. Szóval mindenképp hanyagolnám a 80W feletti megoldásokat ennek fényében

DJGABI
addikt
oks, én meggyőzhető vagyok, meg bevallom ehhez a részéhez nem értek. viszont az e5450 árak el vannak szállva. inkább 7k mint 5 ahogy látom. e5410 esetleg?

Speed(R)
HARDVERAPRÓD
7k nem sok érte szvsz, de egyéni megítélés. Ha fogni akarsz a forintokon..az a 2.33GHz órajel nem combos L5410 postával ~3k, akkor már ilyet.

g@norbert
aktív tag

Walkyrie
csendes tag
Szia!
Segitenél ebben, hogyan sikerült ? Én nem tudom irni a bios MMtoolal

DJGABI
addikt
igazából annyira nem sürgős. egy L5408 aliról jó lehet? 🤔 most egy e5300 van benn, ahhoz képest ahogy nézem minden előre lépés lenne kb
[ Szerkesztve ]

VinoRosso
addikt
Alább írtam, hogy az L-es proci csak giga lapban megy kifogástalanul biztosan. A többiben vagy jó vagy nem.
De ha már aliról tudsz rendelni, akkor E5440. 12 dé, = 3k, azaz ennél jobb opció nincs.
g@norbert: Mivel hűtöd, hogy 4,3Ghz és 1,45V mellett csak 50 fokos load ??

g@norbert
aktív tag
4392mhz-en stabilan 24/7 működik,természetesen vízzel hűtöm,de az occt teszt alatt folyamatosan szünet nélkül közel 100% terhelés mellett ment majdnem egy órát,játékok alatt nem éri el az 50 fokot.

xeon forever
őstag
Amugy ha fsb:ram 1:1 aranyban van huzva sokkal jobb eredményeket is ki lehet hozni.
Nalam pl [ fsb 466mhz:dram 932mhz ] jobb eredményeket hoz mint egy 4+ghz 5440/5450
Egyedul a memoria olvasásban lattam jobb eredményeket itt.
(fsb 4x466mhz 64bit/dram 2x466mhz 128bit)
[ Szerkesztve ]
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- Lenovo Yoga 720 15IKB, 15" 4k 3840x2160, i7-7700HQ 3.5GHz, 16GB RAM, 500GB SSD hibátlan új állapot
- 2020 CTO MacBook Pro 13" Apple M1 chip/16GB/512GB Touch Bar és Touch ID (Silver)
- Eladó Aerocool Xpredator gépház
- ÚJRA ! HP OMEN AX204 | 15"iPS-FHD | i7-7700 | 1050Ti-4GB | 16/256SSD | HuLED, garancia, 2.2 kg "A+"
- Canon EOS 750D digitális, tükörreflexes fényképező + EF-S 18-55 Is STM + EF-S 55-250 Is ST +...