Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:48:38

LOGOUT.hu

Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4311) Smiley válasza Speed® (#4305) üzenetére


Smiley
őstag

Persze, en mindig magambol indulok ki, es en nem 1-2 evre szoktam szamitogepet venni. Amugy ez szerintem nem csak a penzen mulik, hanem sokkal inkabb a felhasznalasi modon. Tehat ha csak netezesre hasznalja az ember, akkor oda felesleges megvenni a haswell i5-t, boven eleg egy 775-os quad is, ami toredeke az elozonek, a megtakaritott penzt meg nyaralja el. :)
En a mai napig a q9550 775-el tolom a cegnel is, mert par darab terminalhoz minek jobb, vehetnek ide magamnak barmikor skylake i5-ot vagy i7-et is 32gb DDR4-el, de minek. Ahol viszont kell, a fejlesztoknel es a grafikusoknal, oda persze folyamatosan uj hardvereket veszek, mert ok ki is hasznaljak rendesen, es a ceg tud profitalni a teljesitmenynovekedesbol. Ezzel csak annyit akartam, hogy eloszor ki kell talalni mi lesz a feladata a gepnek, es csak utana gondolkozni hogy mi is ami a legjobban passzol ehhez a feladathoz, es erre meg raszamolni +25%-ot, es ha nem feltetlenul szukseges az uj termek akkor eloszor korbenezni a hasznaltpiacon es ott megvenni, ha ez egy 6 eves arch akkor azt. A proci fogyasztasa meg otthoni felhasznalasban szerintem nem mervado, a regi 775-os 3,6Ghz HT P4-es (ami azert nem mai darab) routerem a cegnel par honapja lett cserelve egy haswell pentium-ra, ez ugye 0-24-ben megy, es ahogy mertem az acp-vel, majd osztottam-szoroztam, kb eves szintem ~18e takarit meg a cegnek. Az egyetlen dolog aminek orultem, az a +3-4 perc a szunetmentesen. :)

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.