Új hozzászólás Aktív témák

• Johnny Cage

addikt

válasz KTTech #91 üzenetére

Ja még egy kérdés: gondolom ez a monitor játékra is tökéletesen alkalmas...? Én egy olyan, minimum 22" átmérőjű monitort keresek, aminek az ára nem éri el a 150e Ft-s lélektani határt, de mentes azoktól a - számomra elviselhetetlenül zavaró - tipikus TFT jelenségektől, mint a nem teljesen fekete feketék (legalább olyan legyen, mint egy jó CRT-nél), a nem homogén kép, a korlátolt betekintési szög (kicsit felülről nézem, az alja már torzul), az utánhúzás, és a legdurvább, amit eddig TFT-nél tapasztaltam: a sávosodás. (Utóbbi egy 22"-os TN+FILM paneles Samsung-nál olyan mértékű volt, hogy míg egy átlagos képcsöves monitoron a divx-es film kiválóan élvezhető volt, addig a TN paneles monitoron egyszerűen nézhetetlenül ocsmány, akárhogy állogattuk.)

Én alapvetően kényes vagyok a képminőségre. Egyébként sokat nézek filmeket, de egyre gyakrabban dolgozok képekkel, és játszani is szeretek. Emellett meg általános használat: web-böngészés, programozás, videoszerkesztés stb. Na ehhez kéne nekem egy jó monitor (ami 5 év múlva is monitor lesz)!

(Egy barátomnak Samsung 225BW-t vettünk /TN paneles/ pár hónapja, ő tökéletesen elégedett vele, engem viszont egyből elkezdett zavarni néhány dolog: alul csúnyán bevilágít, filmnézésre a sávosodás miatt szinte alkalmatlan, s egy ekkora monitornál a korlátozott betekintési szög is durván zavaró.)

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák