- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Megoldások IBS/IBD-re
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- 20 éve a PH!-n
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny Cage
addikt
Nos, tegnap elkezdtem játszani az Assassin's Creed-el (ami amúgy varázslatos grafikájú játék) egy TN paneles Samsung 225BW-n. Ami egyből feltűnt: a sötét árnyalatok egyszerűen elvesznek. A fehérek nagyon fehérek, de az árnyalatokban nincs kontraszt, csak szürkeség. Másrészt meg egy kicsit pacsmagosnak éreztem a képet, a textúrákat, akárhogy állogattam a gammát, fényerőt, kontrasztot (míg egy jobb kategóriás CRT-n gyönyörű volt, a textúrák foltossága egyáltalán nem látszott). Most ezek vagy a TN panel jellegzetességei, vagy a TFT egyszerűen ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
Johnny Cage
addikt
Mondjuk a haverom TN paneles Samsung-jának (225BW asszem) a windows asztalán gyönyörű képe van, szemkápráztató, éles... de amint berakunk egy filmet, máris kilóg a lóláb: tiszta foltos az egész, mint ha valami mobiltelefonra tömöritett ratyi lenne... aztán szemből nézve már látszik, hogy alul vagy felül fakóbb. Alul ráadásul durván bevilágit. Szóval összességében nem nyűgözött le. (Viszont ez a 16:10 képarány nagyon bejövős.)
-
Johnny Cage
addikt
Akkor legyen a mérce 200.
Mod: de ha ez az Eizo pont megfelel az elvárásaimnak (nem szoktam olyan játékokkal játszani -pölö counter-, ahol kritikus a reakcióidó), szóval nem látok homályos foltokat, ha fordulok egyet egy FPS-ben, akkor maradok ennél. De ha van jobb is, mondjátok.
[ Szerkesztve ]
-
Johnny Cage
addikt
-
Johnny Cage
addikt
Akkor a jó isten áldjon már meg mindenkit... Mégis milyen monitort vegyen egy olyan pók, aki mély feketéket (minimális bevilágítás nélkül), homogén képet és kiváló képminőséget akar. Játszik, programozik, netezik, grafikákat csinál... és nem szeret kompromisszumokat kötni, de a buxája azért nem feneketlen... Kicsit úgy érzem, hogy ez a TFT technológia egy zsákutca.
-
Johnny Cage
addikt
Ja még egy kérdés: gondolom ez a monitor játékra is tökéletesen alkalmas...? Én egy olyan, minimum 22" átmérőjű monitort keresek, aminek az ára nem éri el a 150e Ft-s lélektani határt, de mentes azoktól a - számomra elviselhetetlenül zavaró - tipikus TFT jelenségektől, mint a nem teljesen fekete feketék (legalább olyan legyen, mint egy jó CRT-nél), a nem homogén kép, a korlátolt betekintési szög (kicsit felülről nézem, az alja már torzul), az utánhúzás, és a legdurvább, amit eddig TFT-nél tapasztaltam: a sávosodás. (Utóbbi egy 22"-os TN+FILM paneles Samsung-nál olyan mértékű volt, hogy míg egy átlagos képcsöves monitoron a divx-es film kiválóan élvezhető volt, addig a TN paneles monitoron egyszerűen nézhetetlenül ocsmány, akárhogy állogattuk.)
Én alapvetően kényes vagyok a képminőségre. Egyébként sokat nézek filmeket, de egyre gyakrabban dolgozok képekkel, és játszani is szeretek. Emellett meg általános használat: web-böngészés, programozás, videoszerkesztés stb. Na ehhez kéne nekem egy jó monitor (ami 5 év múlva is monitor lesz)!
(Egy barátomnak Samsung 225BW-t vettünk /TN paneles/ pár hónapja, ő tökéletesen elégedett vele, engem viszont egyből elkezdett zavarni néhány dolog: alul csúnyán bevilágít, filmnézésre a sávosodás miatt szinte alkalmatlan, s egy ekkora monitornál a korlátozott betekintési szög is durván zavaró.)[ Szerkesztve ]
-
Johnny Cage
addikt
Köszönöm a válaszokat. Abban, hogy a kijelző a legfontosabb részét képezi egy konfigurációnak, maradéktalanul egyetértek. Az érveitek pedig meggyőzőek.
-
Johnny Cage
addikt
Minél több ilyen teszten rágom át magam, annál jobban elbizonytalanodok a választásban - ahogy a mellékelt ábra is mutatja, egy igazán jó, gyerekbetegségektől mentes TFT bazi drága és csak munkára ajánlják - én meg játszok és netezek, de akkor is jó minőséget akarok - akkor most ráfizethetem a gatyámat is? Ez esetben meg mitől jobb ez az új technológia? Vagy mitől jobb ez a mai helyzet?
Ott vannak a jó öreg CRT-k: még az olcsóbb modelleket is gyakran jellemezte jó kontraszt és mély feketék, s nem kellett egy ilyenért még alulról sem súrolni a százezres árcédulát. Most meg itt vannak ezek a csodamonitorok és ember legyen a talpán, aki ki tud választani magának egy olyat, ami hozza legalább azt a képminőséget, amit egy jófajta CRT nyújtott évekkel ezelőtt és mentes a technológiából adódó gyerekbetegségektől (korlátozott betekintési szög, válaszidő, bevilágítás, sávosodás, nem homogén képfelület stb.).
Ez a technológia minden, csak nem kiforrott. Vagy nem jó. De semmiképp sem olcsó, és ezzel a vásárlók szívták a legnagyobbat, akármennyire is erőltetik a gyártók.
Új hozzászólás Aktív témák
- Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Call of Duty: Black Ops 6
- Vállalatirányítási rendszer - ERP
- eFootball
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Windows 11
- Ukrajnai háború
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xiaomi Smart Band 7 - hetedik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest