- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
LonGleY
veterán
Noh, ennyi idő után is hozzászólnék azért a témához. :]
Mint kiderült, az input lagja viszont borzalmasan sok,
gyakorlatilag a mindennapi használatot nehezíti azzal,
hogy még az oprendszerben egerezést is késlelteti.Sokáig nem jöttem rá, hogy mi lehet a hiba, hát.. most már tudom.
EIZO-ból az egyetlen, amit ezek alapján vennék, az egy FORIS FX2431
lenne. De megint kénytelen leszek belemenni valami átmeneti megoldásba
(DELL 2209WA vagy HP ZR22w) így, hogy elajándékoztam az EIZO-t. :] -
titán
válasz gixxer-tomee #134 üzenetére
Tenyleg jo.
-
gixxer-tomee
aktív tag
Még jó hogy lehet kapni.
tacstacstacstacsveddveddveddveddbebebebe
-
old_artist
addikt
Üdvözlünk az EIZO-s "fénygépek" (jó fogalmazás, megjegyzem!) táborában!
A kezelőszerv-háttérvilágítás hiánya engem nem zavar, mivel egyszer beállítom (bekalibrálom), és szinte sohasem kell hozzányúlnom, az osd menüje bőven elég a desktopon való "kezelésére"!
Hát igen, egy SX2461W (bocs nem SX2261W) a legjobb alternatíva szinte mindenre, amire én is "hajtok/pályázok"!
Sok örömöd legyen, az EIZO színterek világában!
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
Tegnap óta pislogok egy ilyen monitorra, nagyon jóféle. :]
Van benne fényérzékelő, így automatán tudja állítani a fényerejét,
amit egy lassú, alig észrevehető átmenettel vesz föl vagy le.
(Nem emlékszem, hogy ez meg lett volna írva, meglepetésként hatott. :] )Tényleg kerülhetett volna bele egy kezelőszerv-háttérvilágítás,
de ez a legnagyobb hiányossága, annyi baj legyen. A hangszórói arra
pont jók, hogy pl. egy szebb akváriumos képernyővédő zubogása hallatszódjon,
de a mobiltelefonom headsetjére sem utolsó rákötni kihangosításképp. :]
Mégiscsak szabad hangszórók.Egy dolgot viszont hozzá kell fűznöm, ami kicsit zavar. Nincsen kis asztalom, és viszonylag messze tudom rakni a fejemtől a fénygépet, mégis elég rendesen ki lehet venni a képppontokat. 0.282 × 0.282 mm pixelspecifikációval bír, míg egy 24-es Eizo 0.270-es lenne. Ezt a 2231-eset ideiglenesen használom, a pixelméret miatt a végleges sajátom egy SX2261W lesz. Aki megszokta ezt a fajta (négyzetcentiméterrel számolt) kisebb felbontást, annak nem fog gondot okozni, így is messze sokkal jobb, mint bármely más egyszerűbb monitor. Csak kell egy méter nézegetési távolság, én tartani szoktam, de ebben az esetben érdemes is...
[ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
Az kell mondanom, hogy nagyon korrektűl meg van szerkesztve!
Pár évvel ezelőtt ( kb. 3éve) már volt egy EasyUp-os EIZO-m, s azóta sincs semmi gond vele (bár már eladtam, s csak kalibrálni járok ki hozzá).
Működik, mint "Katiban a gyerek" - ettől nem kell félned, ez EIZO!!!Erre is vonatkozik különben az 5 éves világgaranciájuk is!!!
-
Mauzes
addikt
válasz old_artist #128 üzenetére
Még annyit elfelejtettem, hogy mennyire stabil/tartós az Easy Up állvány?
Oké, hogy Eizo, de sokszor lehet hallani, hogy az ehhez hasonló állványok egy idő után megrogynak, nem elég erősek egy ekkora monitorhoz. -
Mauzes
addikt
válasz old_artist #126 üzenetére
Köszi szépen!
Mondjuk a WH szerintem jobban néz ki sokkal, de az ergonómia nekem fontosabb, úgyhogy akkor a WE lesz...
-
old_artist
addikt
Üdv!
Itt küldök egy kis képes anyagot!
A "WE" az EasyUp-os az egy csuklókaros (falra is szerelhető, egy bizonyos kiegészítővel) és szinte bárhova, bármerre állítható, a talpán elforgatható!
A "WH" az oszlopos, az csak horizontálisan lehet föl-le mozgatni és a talpa fix, nem lehet elforgatni a tengelye körül!Mivel egy árban vannak (135e), ezért én mindenképpen az EasyUp-osat rendelném, mivel olyan fexibilis, amilyet még nem igen láttam más készülékeknél, tehát bárhova bármerre forgatható, dönthető, állítható pivot. Nekem is ez van, és bárhova ülök az aztal körül, mindenhonnan tudom látni és élvezni!
-
Mauzes
addikt
Üdv!
Mi a különbség az S2231WH-GY/S2231WH-BK és az S2231WE-GY/S2231WE-BK (tehát WH <-> WE) talpazatai között? Azt vágom, hogy az egyik "Easy Up" a másik meg sima "oszlopos", de a gyakorlatban ez hogyan jelenik meg? Melyik jobb, és miért?
Előre is köszi!
-
old_artist
addikt
Igen, már igy három hónap távlatából br.189e-ért lehet kapni a Hexaa-nál, mint viszonteladónál itt a PH-n:
- S2431WH-GY/S2431WH-BK-t - ami talpas,
de EasyUp álványosat, ami
- S2431WE-GY/S2431WE-BK már br.205e-ért is van nála!Az S2231WH-GY/S2231WH-BK és az S2231WE-GY/S2231WE-BK is már br.135e.
Az S2431W-re visszatérve, nagyon jó/kiváló "kis" monitor a visszajelzésekből kiindulva, már nem egy fórumtárs vette meg ezt a készüléket, és játékoknál, filmeknél kiválóan teljesít (input-lag, reakcióidő, interpoláció). Grafikára és képszerkesztésre, DTP-re és CAD-re meg egyszerűen figyelemre méltó 16:10 formátumával!
[ Szerkesztve ]
-
Tithian
őstag
válasz Johnny Cage #113 üzenetére
200-ba már majdnem belefér a tesztelt monitor nagyobb testvére, az S2431W.
Jelenleg 208-210K-ért kapható itthon is (és elvileg van is bolt, ahol van raktáron belőle), de itt a fórumon is írta valaki, hogy 210K alatt tud szerezni. Néhány hónapja még 250K körül mozgott az ára, de azóta majdnem a 245T szintjére esett...Szerintem jó beruházás. CRT (Sony G520) után kezdtem használni, input laget nem vettem ésre (a tesztek szerint átlagosan 32ms), szellemképeknek pedig nyomuk sincs. Ha UT és Freespace alatt nem tűnik fel semmi, szerintem emiatt nem érdemes aggódni.
Az interpolációja is kiváló, akár 640x480-as játékokat is élmény játszani rajta. Sőt, jobban néznek ki, mint CRT-n.</örök nyugalom> Mottó: "Te nem vagy én, ezért ..."
-
KTTech
veterán
válasz Johnny Cage #120 üzenetére
Mégis mi a fenét vártál egy TN+film-től, ami összevissza ditherel, mert 6 bites a panel, azaz 262000 valós színnél képtelen többet megjeleníteni (ditherrel, FRC-vel 16.2 millió "szín"), azon kívül még véletlenül sem szépen oldja meg a gammát (mert kevés bitből dolgozik)...?
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Johnny Cage
addikt
Nos, tegnap elkezdtem játszani az Assassin's Creed-el (ami amúgy varázslatos grafikájú játék) egy TN paneles Samsung 225BW-n. Ami egyből feltűnt: a sötét árnyalatok egyszerűen elvesznek. A fehérek nagyon fehérek, de az árnyalatokban nincs kontraszt, csak szürkeség. Másrészt meg egy kicsit pacsmagosnak éreztem a képet, a textúrákat, akárhogy állogattam a gammát, fényerőt, kontrasztot (míg egy jobb kategóriás CRT-n gyönyörű volt, a textúrák foltossága egyáltalán nem látszott). Most ezek vagy a TN panel jellegzetességei, vagy a TFT egyszerűen ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
válasz Johnny Cage #117 üzenetére
200e alatt nézzél vmi újgenerációs S-IPS-t (nemistom, hogy létezik-e még) vagy vmelyik S-PVA-t. Ezekkel nem foghatsz mellé.
Az Eizót én a helyedben csak akkor venném meg, ha neked fontos a 10 bites LUT és hogy 22-es. Amúgy inkább egy 24-est vennék, pl. a Dellt. Vagy Samsung 245T.Egyébként a tömöritési hibás filmek minden LCD monitoron rondán festenek, minél nagyobb a monitor, annál rondább, mert annál nagyobbak a pacsmagok. Plusz egyes TN-ekben van egy kis villódzás is.
Most készült el egy 24-es cikk, amiben TN-ek lesznek, és én ezeket filmnézésre nem tudtam ajánlani. De igazából ilyen divx/xvid/x264 szintű rettenetekhez sztem egyik 24-es sem jó, egyedül a full HD (blu-ray/hd-dvd) filmekkel lehet kibékülni a nagy LCD-ken."Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
Johnny Cage
addikt
Mondjuk a haverom TN paneles Samsung-jának (225BW asszem) a windows asztalán gyönyörű képe van, szemkápráztató, éles... de amint berakunk egy filmet, máris kilóg a lóláb: tiszta foltos az egész, mint ha valami mobiltelefonra tömöritett ratyi lenne... aztán szemből nézve már látszik, hogy alul vagy felül fakóbb. Alul ráadásul durván bevilágit. Szóval összességében nem nyűgözött le. (Viszont ez a 16:10 képarány nagyon bejövős.)
-
KTTech
veterán
SZERINTEM megfelel az elvárásaidnak az Eizo... de - mivel vidéki vagy - így kénytelen leszel másokban megbízni... elég ritka, hogy egy Eizo bárhol is raktáron legyen. (várható a 2231-es nagytesója karácsony környékére, 24", FullHD felbontással, de ez még csak pletyka szintjén terjed a nagykertől, de állítólag jóárasítva lesz)
-
KTTech
veterán
Dell 2408WFP-HC, Eizo S2231W, Samsung 245T... kb. ez ami belefér ebbe a kategóriába...
-
KTTech
veterán
válasz Johnny Cage #109 üzenetére
100E alatt wide S-PVA? elég valószínűtlen... normál is alig van (pl. Samsung 971P, Eizo S1931, de ezek is igen közel vannak a 100-as cimkéhez).
-
Johnny Cage
addikt
Akkor legyen a mérce 200.
Mod: de ha ez az Eizo pont megfelel az elvárásaimnak (nem szoktam olyan játékokkal játszani -pölö counter-, ahol kritikus a reakcióidó), szóval nem látok homályos foltokat, ha fordulok egyet egy FPS-ben, akkor maradok ennél. De ha van jobb is, mondjátok.
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
válasz Johnny Cage #111 üzenetére
100e alatt? esélyed nincs.
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
fLeSs
nagyúr
válasz Johnny Cage #109 üzenetére
22-esben nem fogsz találni ilyet, az Eizón kívül az összes TN paneles.
Nézd meg, hogy Samsung 215TW-t vagy 214T-t (nem wide) mennyiért tudsz szerezni.
Esetleg Dell 2007WFP."Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
Johnny Cage
addikt
-
KTTech
veterán
válasz Johnny Cage #105 üzenetére
Én mondtam, hogy gyere el, és nézd meg az enyémet... nem hiszem, hogy bármiben is túl nagy kompromisszumot kéne kötni ezzel az Eizoval. De megnézheted a DELL 2408WPF-HC-t is.
-
fLeSs
nagyúr
válasz Johnny Cage #105 üzenetére
mekkorát akarsz? és mennyid van rá?
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
Johnny Cage
addikt
Akkor a jó isten áldjon már meg mindenkit... Mégis milyen monitort vegyen egy olyan pók, aki mély feketéket (minimális bevilágítás nélkül), homogén képet és kiváló képminőséget akar. Játszik, programozik, netezik, grafikákat csinál... és nem szeret kompromisszumokat kötni, de a buxája azért nem feneketlen... Kicsit úgy érzem, hogy ez a TFT technológia egy zsákutca.
-
fLeSs
nagyúr
válasz Johnny Cage #98 üzenetére
Én megvenném, ha szükségem lenne rá. Speciel 22-est már nem vennék a mostani sima 21-es után. Ha cserélek, akkor 24-esre cserélek, de már erről is nagyjából lebeszéltem magamat, mert nincs miért.
Az utánhúzásról annyit, hogy én régen Q3-aztam elég sokat/keményen, és a 25 ms-es sima PVA paneles monitoron 1 méteres utánhúzással úgy elvertem a CRT-st, mint szódás a lovát. Nem ettől függ a skill.
Komolyra fordítva a szót, sztem 6-8 ms g2g-jel már mindenkinek elégedettnek kell lennie, aki ezeknél utánhúzást vesz észre játék közben, az menjen el a bánatba, és térjen vissza a CRT-re.
[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
válasz Johnny Cage #100 üzenetére
Nem, mert lassabbak. Nem véletlenül nincs 2ms-es S-PVA, de 6ms alatt még nem is láttam... de átlagos játékra még így is jók. Nekem nem okoz gondot fps-nél az S-PVA hátránya
-
laforge
csendes tag
Ez tényleg jó választás lehet. Én grafikus vagyok és ügynökségnél csak eizókat használunk DTP-n, ez nem is kérdés.
De most otthonra nézek vmi fél-grafikus monitort, ami mellesleg minden más igényt is egész jól kielégítene. (casual gamer vagyok, de az nagyon)
Arra is gondoltam, hogy beszerzek egy olcsóbb s-pva moncsit és mondjuk egy asus gamer monitort mellé 22 collon. (+hely nekem nagyon jól jön az adobe programok miatt)Viszont van mégegy monitor amiről balkánon kívül már sok jót írtak, itthon is beszerezhető 22 collos:
l220x
(valamiért nálunk TN-nek írják, pedig elvileg nem az....)Emellé még simán vehetek egy tn-filmest az Eizo árából. A fene tudja....
-
KTTech
veterán
válasz Johnny Cage #95 üzenetére
Mint említettem a Crysis-t próbáltam rajta, nem volt gond vele Sávosodást nem igen tapasztaltam, köszönhetően a 10 bites LUT-nak. De ki kell próbálni... azt meg tudjuk oldani, hogy ellátogatsz hozzám, és megnézed, hogy Neked megfelel-e. 5 év a gari az Eizora (vagy 30.000 üzemóra, amit mér is magának), de általában a dupláját is tudja tapasztalat szerint, gond nélkül. Az OFF Samu nem csak a sávosodás, hanem a dither miatt sem az igazi filmnézésre, sőt általában semmilyen képszerkesztésre... de ez a legtöbb TFT-re igaz. Az Eizoban legalább normális 8 bites panel van, ami 10 bites táblából dolgozik, láttam már 14bites LUT-ú Eizot, az sem volt jobb.
-
KTTech
veterán
válasz Johnny Cage #94 üzenetére
Importőrtől vettem (bécsi raktárból)... de annyiért, amennyiért én vettem, nem kapod meg... sajna. Itthon egyébként a www.komel.hu -t ajánlom, az előzőt ott vettem, az egyik legrégebbi hivatalos forgalmazója az Eizonak. Jelenleg 163E-be fáj kb.
-
Johnny Cage
addikt
Ja még egy kérdés: gondolom ez a monitor játékra is tökéletesen alkalmas...? Én egy olyan, minimum 22" átmérőjű monitort keresek, aminek az ára nem éri el a 150e Ft-s lélektani határt, de mentes azoktól a - számomra elviselhetetlenül zavaró - tipikus TFT jelenségektől, mint a nem teljesen fekete feketék (legalább olyan legyen, mint egy jó CRT-nél), a nem homogén kép, a korlátolt betekintési szög (kicsit felülről nézem, az alja már torzul), az utánhúzás, és a legdurvább, amit eddig TFT-nél tapasztaltam: a sávosodás. (Utóbbi egy 22"-os TN+FILM paneles Samsung-nál olyan mértékű volt, hogy míg egy átlagos képcsöves monitoron a divx-es film kiválóan élvezhető volt, addig a TN paneles monitoron egyszerűen nézhetetlenül ocsmány, akárhogy állogattuk.)
Én alapvetően kényes vagyok a képminőségre. Egyébként sokat nézek filmeket, de egyre gyakrabban dolgozok képekkel, és játszani is szeretek. Emellett meg általános használat: web-böngészés, programozás, videoszerkesztés stb. Na ehhez kéne nekem egy jó monitor (ami 5 év múlva is monitor lesz)!
(Egy barátomnak Samsung 225BW-t vettünk /TN paneles/ pár hónapja, ő tökéletesen elégedett vele, engem viszont egyből elkezdett zavarni néhány dolog: alul csúnyán bevilágít, filmnézésre a sávosodás miatt szinte alkalmatlan, s egy ekkora monitornál a korlátozott betekintési szög is durván zavaró.)[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
Soha nem írtam ilyet Csak a kérdésre válaszoltam
Egy olyan usernek, aki elsősorban képekkel dolgozik, de mellette általános felhasználást sem vet meg, egyszerűen a legjobb ez a monitor jelenleg (mint pl. nekem), főleg, ha az árat is nézzük...
-
KTTech
veterán
válasz Johnny Cage #90 üzenetére
Megnéztem a filmet is, tökéletes a lejátszás. egyszerű HDTV-ből lekonvertált filmmel néztem meg, aminek nem volt túl jó minősége (egyszerű sorozat). Gond nem volt vele, a tömörítési hibákon kívül más hibával nem találkoztam. Utánhúzás, overshoot nincs. A panel hihetetlenül pontosan kalibrálható, a színhiba 0,1 környékére visszaszorítható.
-
KTTech
veterán
Ja,a fekete meg egyszerűen fekete Ennél jobb jelzőt nem nagyon tudok mondani rá... Jobbat szerintem LCD technológiától már nem nagyon várhatunk (kivétel, ha minden pixel alatt saját LED lesz, de az már inkább OLED )...
-
KTTech
veterán
válasz Johnny Cage #87 üzenetére
Max. fényerőn van némi bevilágítás, 130cd/m2-re kalibrálva azonban nincs semmilyen bevilágítás. Sávosodás még véletlenül sincs , bár filmekkel még nem annyira néztem, mert egyszerűen nem jutottam odáig, volt pár képszerkesztéses melóm. Crysis-t próbáltam rajta, ugyanolyan jó, mint a korábbi S1931-em volt. Estére majd tüzetesebben összeírom a tapasztalatokat, filmekkel, mindennel együtt, akkor lesz egy kis időm, úgy néz ki...
-
KTTech
veterán
Na, megvettem a 2231-et, maximálisan meg vagyok elégedve vele
-
frankie!
őstag
válasz Lord Dragon #84 üzenetére
Jaaa, akkor félreértettelek..nekem épp a rossz kábel okozta a homályos képet.
Akkor lehet hogy amit most haszunálsz, az sem elég jó.. -
senior tag
-
frankie!
őstag
válasz Lord Dragon #82 üzenetére
A szellemkép talán azért lehet, mert hibás darab. Próbáld kicseréltetni!
Az (analóg) kábel minősége tényleg sokat számít, a régi moitoromhoz kapottal tök homályos volt a képe a 22" Fujitsumnak, pedig kívülről ugyanúgy néz ki a két drót. Tudnátok valami tanácsot adni, hogy mi alapján/hol érdemes kábelt venni? -
senior tag
Hali mindenkinek, elnézést, hogy ide írom a gondomat, de nem találtam jobb helyet. Annyi az eltérés, hogy nekem nem EIZO CRT-m van hanem Sumsungból kettő is.
Annyi lenne a gondom, hogy eddig mindig egy Samsung 959NF 19" CRT monitort használtam és mióta megvettem 4,5 éve mitnha zsír új volna még most is gyönyörű szinei vannak és tűéles képe. Nem akarom elszólni, de szerencsére a mai napig teljesen hibátlan és nem láttam túl sok CRT monitort ami elé beülve legalább olyan jónak találtam volna mint a 959NF-emet. Most viszont vettem egy Samsung 1200NF moncsit és kissé szellemképes és homályos is picit. A szellemképet siekrütl teljesne megszüntetni azzal hoyg kicseréltem a kábelét a monitornak, de a fókuszt meg a convergenciát is álligattam mrá mindnehogy és akárhogy álligatom, csak nem olyan szép tiszta és sokkal homályosabb mint a 959NF Valahoyg orvosolható ez a probléma, mert mindenképpen ragaszkodnék hozzá, hogy javítva legyen, aki tud segíteni, vagy Szegeden ill. környékén ilyesmihez ért vagy javítással foglalkozik az kérem írjon Privát üzenetet! Előre is köszi mindenkinek! Üdv! L.D.
-
Johnny Cage
addikt
Köszönöm a válaszokat. Abban, hogy a kijelző a legfontosabb részét képezi egy konfigurációnak, maradéktalanul egyetértek. Az érveitek pedig meggyőzőek.
-
KTompi
aktív tag
válasz Johnny Cage #78 üzenetére
Na igen, de egy 22"-os CRT (ami ritka volt mint a holló) azért nem 160E ft-ba került (hanem közelítette az 1 millió ft-ot, kb. 10 éve)... 17"-os PVA-s TFT-t meg kapsz 50E körül is, ami már egész jó...
A "jófajta" CRT-nek nagyobb volt az inhomogenitása, mint ma egy átlagos TFT-nek, csak annak idején erről nem nyilatkoztak. Cserébe villódzott (még 100Hz-en is, most is a melóhelyen egy 17"-os Eizo CRT előtt ülök), a feketék jók, az igaz, de a fehérek már közel sem (vagy ha azok jók, akkor eltűnik a fekete). Szóval a CRT ugyanolyan gyerekbetegségekkel küzd, mint a TFT. A sávozódás hiánya, a gyors reakcióidő is (de közel sem 0ms, azaz utánhúzásmentes, maga a fizikai kialakítása nem teszi ezt lehetővé, mivel soronként rajzolja ki a képet, akár interlaced, akár nem) az igaz (a nagy kontraszt már esetleges), DE erősen függött a képminőség a használt kábeltől és a videókártya kimenetétől. Gyakorlatilag kalibrálás nélkül bármelyik CRT szintén használhatatlan volt munkára, sőt a beállított értékeket HETENTE felül kell vizsgálni, legalább (az Eizo S1931-em 1 hónap alatt 0,5cd/m2-es fényerőeltérést produkált, az Eizo CRT-m 1 hét alatt 10cm/m2-t...)
KTTech névre váltottam...
-
Ijk
nagyúr
válasz Johnny Cage #78 üzenetére
Nézd. 10 évvel ezelőtt egy komoly 21" crt-nek iszonyatos ára volt. Most ahhoz képest arányaiban sokkal olcsóbban kapsz egy 21" pva-s tft-t. Minőségbeli különbség? Nem fogsz tapasztalni semmit a tft hátrányára. Egyedül talán a kevésbé mély fekete lehet feltűnő, de pva paneleknél ez kicsit sem fog zavarni. Viszont egy digitális jelű, homogén, analóg zajtól, villódzástól és torzítástól mentes képet kapsz.
Én mindenképp pva-t javasolom neked, ha számodra fontos a minőség, mert ha tn-eset veszel, akkor később azon rágódsz, miért nem jobbat vettél. Ha rá tudod szánni a pénzt és nem sajnálod akkor vedd meg és élvezd.
Én is ebben a cipőben jártam, végül decemberben megvettem a samu 214T-met. Azóta egy percig sem bántam meg, hogy rááldoztam az összeget. A monitor a számítógép azon része amit a legtöbbet használsz.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Johnny Cage
addikt
Minél több ilyen teszten rágom át magam, annál jobban elbizonytalanodok a választásban - ahogy a mellékelt ábra is mutatja, egy igazán jó, gyerekbetegségektől mentes TFT bazi drága és csak munkára ajánlják - én meg játszok és netezek, de akkor is jó minőséget akarok - akkor most ráfizethetem a gatyámat is? Ez esetben meg mitől jobb ez az új technológia? Vagy mitől jobb ez a mai helyzet?
Ott vannak a jó öreg CRT-k: még az olcsóbb modelleket is gyakran jellemezte jó kontraszt és mély feketék, s nem kellett egy ilyenért még alulról sem súrolni a százezres árcédulát. Most meg itt vannak ezek a csodamonitorok és ember legyen a talpán, aki ki tud választani magának egy olyat, ami hozza legalább azt a képminőséget, amit egy jófajta CRT nyújtott évekkel ezelőtt és mentes a technológiából adódó gyerekbetegségektől (korlátozott betekintési szög, válaszidő, bevilágítás, sávosodás, nem homogén képfelület stb.).
Ez a technológia minden, csak nem kiforrott. Vagy nem jó. De semmiképp sem olcsó, és ezzel a vásárlók szívták a legnagyobbat, akármennyire is erőltetik a gyártók.
-
Fecóóóó
tag
de viszont ami még a HP-t is odavágja az pedig egy BenQ - FP783 review 25" ezen már lehet huzglni az egeret.. hez hozzácsapni egy NVidia 880GTX-et mondjuk SLI be.. egy 6.0Ghz es procit. 2-3 GB ram.. és lehet pörgeti 1680 x 1050 pixelen ahoz viszont már nem árt egy jo 35-40cm es egérpad hogy átérje
ε(●̮̮̃•̃)з ̿̿̿ ̿̿̿̿'̿'\̵͇̿̿\=((•̪●))=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ ε(●̮̮̃•̃)з =)))
-
Fecóóóó
tag
ki van lemaradva miért is?
amugy a monitora visszatérve tudnék valamit ami egy kicsit ütösebb és még olcsobb mint az amiröl it szo van.. és télleg nagyon megbizhato a márka és ez pedig a ---> HP w22 22-inch Wide Flat Panel ---> Ez már monitor na ez már nevezhetö monitornak ettöl jobb már csak a projectorε(●̮̮̃•̃)з ̿̿̿ ̿̿̿̿'̿'\̵͇̿̿\=((•̪●))=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ ε(●̮̮̃•̃)з =)))
-
Fecóóóó
tag
hát ez a monitor nem semmi... szivesen tesztelném énis 1-2-3 évig valahogy oylan meglátásom van találnék neki helyet.. amugy ez télleg egy olcso ugy mond a többi árhoz képest amit ök gyártanak de amugy faya
ε(●̮̮̃•̃)з ̿̿̿ ̿̿̿̿'̿'\̵͇̿̿\=((•̪●))=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ ε(●̮̮̃•̃)з =)))
-
fLeSs
nagyúr
Nemtok franciául, csak következtetek, de itt a Samsung 22"-os PVA-ja: [link].
-
dezz
nagyúr
-
Turmoil
senior tag
Nem látom jól a különbséget, csak ha jól megnézem. Viszont szép egyenletes az átmenet
(De ez egy CRT, szóval nehezen összevethető az LCD-vel.)Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes. Tőle féljetek. Aki tud, és nem tudja hogy tud, az bölcs. Tőle tanuljatok. Aki nem tud, és tudja hogy nem tud, az okos. Őt tanítsátok. Aki nem tud, és nem tudja hogy nem tud, az hülye. Őt hagyjátok ..
-
Khaal
őstag
Ezeken nem látok semmi sávosodást, pedig a zöldön szokott csinálni a monitorom (FuSI S20-1w).
Mondjuk az is lehet, hogy most végre jól be van lőve, mert a vidkari driver (nvidia) nekem is bezavart régebben.
Volt, hogy megváltoztak a színek, pedig nem nyúltam semmihez a monitoron, csak újraindítottam a gépet. Persze ez alapesetben nem volt észrevehető, csak egyik háttérképen tűnt fel, hogy néha sávosodik, néha nem.Szívesen látnám ezt a panelt nem Eizo (olcsóbb) monitorokban is, mert mostanában 24" alatt ritka holló a VA-s vagy IPS panel.
-
Turmoil
senior tag
Ez jó, bár a kék és zöld képen a vörös vonalzót hiába kerestem
Samsung 755DF monitorom Radeon 9000 Pro karival: gradiensek gyönyörűek, #02 látható a legsötétebb és a #253 a legvilágosabbak közül!Ezek után nehéz lesz jó LCD-t venni, de azért megpróbálom.
Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes. Tőle féljetek. Aki tud, és nem tudja hogy tud, az bölcs. Tőle tanuljatok. Aki nem tud, és tudja hogy nem tud, az okos. Őt tanítsátok. Aki nem tud, és nem tudja hogy nem tud, az hülye. Őt hagyjátok ..
-
gardener
senior tag
Olvasgatom,tesztet meg a hsz.-ket is. Kicsit elbizonytalanodtam,a tervezett Samu 245B vételét illetően. Visszaolvastam a tesztjére is. hááát.
Eizo-t is lesegetve, úgy látszik az ár itt, azért sokszor tükrözi a minőséget is. -
dezz
nagyúr
Hiába jó a tesztkép, ha a videokártya belerondít... Próbáld csak meg pl. Nvidia kártyáknál állítani a driverben a gammát... Kapásból csíkos lesz, mert 8 biten végzi a műveletet. Vagy ha pl a kontraszt nem pont 50.00%, akkor is kiesik/duplázódik 1-1 érték. (Gyengébb monitoron kevésbé feltűnő az "eredmény".) Találkoztam már olyan verzióval, ahol valami ezek közül picit el volt állítódva. (Vagy nincs esetleg fent színkezelési profil?)
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Mindenek előtt: a sávosódás teszek megismétlése szerintem kívánatos lenne. Akit ezért érdekel ez az olcsó Eizo, mert grafikázna de nem milliomos, azt bizonyosan érdekelné.
"Vagy esetleg nem az Eizo által adott képnézegető programot használtátok? Na az viszont a szemétbe való, mert overlay-on jeleníti meg a képet"
De komolyan, ezeknél a cégeknél kötelező néhány szellemi fogyatékost alkalmazni műszaki döntéshozóként, vagy hogy van ez?
Egyébként a tesztelésre való grádiens az megint egy annyira nehéz kérdéskör, hogy kevés cég tudja megoldani... Én azonban 200 fős teamemmel és a NASA bevonásával ( ) kifejlesztettem néhány használhatót: [link]. Szürke, csak R, csak G, csak B. Na most tényleg nem azért mert "éééén csináltam", de ezekről legalább tudom, hogy nincsenek elb.
-
ddekany
veterán
A világító gombok valóban még rosszabbak lettek volna... de, miután a "joystick-es" elrendezés állítólag nem férne el (lehet, bár szerintem dehogynem... ha már látott vki mobilt, onnan pl. lehet lesni), vagy dizájnilag nem néz ki jól [sóhaj], itt ismét felhívnám egy űrtechnológiából ismert fejlesztésre a figyelmet: ... [dobpörgés] ... a gombsor, ami mögött a LED csak akkor gyullad ki rövid időre, ha előtte megnyomtál valamit! Hoppá! Ja, de mit kéne megnyomni először... amit akarsz persze, a menű gomb pl. ártalmatlan. De, OK, ha más nem, hát világítótoronyként ott az a büdös powerled, tegyenek mellé egy "villanykörte" gombot. Vaáú, váú, nóbeldíjat érdemlek, komolyan! Ez több másodperc kutatómunkámba került! De úgy egyébként 1001 más megoldás lehet még, és egyszerűen nem igaz, hogy ez nem lehetne normálisan a vizuál design rombolása nélkül. Ezeket a véletlenszerű ostobaságokat (amikhez aztán ragaszkodnak, mert az szar -- lásd gomb nélküliség Samsung-nél) szerintem azért csinálják a cégek, hogy kiborítsák a még gondolkodó embereket, hiszen ők közellenség...
-
LonGleY
veterán
A kezelőszervekről annyit, hogy legalább nem dudorodnak, nem világítanak és ha már valaki kétszer használta őket, tudja kezelni, még akkor is, ha nem a lehető leggyorsabb módon. Szeirntem lényegesebb, hogy ne zavarjon a soksok órai munka / játék közben, mint hogy láthatóbb legyen abban a fél órában, amit egész élete alatt állításra szánsz.
-
Findzs
addikt
én nem szeretem a samsung monitorokat nem a mentségére akarok szólni meg lényegtelen is de az eizon is 3 kocsi van
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
dezz
nagyúr
válasz Dr. Akula #49 üzenetére
Akkor sem mindegy, hogy az elektronikus frissítődés után mennyi idő alatt áll be a pixel a kívánt értékre.
--------------
Teljesen kizártnak tartom, hogy akár a zöld, akár más kicsit is sávos legyen Eizo-n (kiv. a kicsi olcsó TN-esekiket [ill. talán csak egy ilyen típus van], bár ott is mindent megtesznek, hogy minnél többet hozzanak ki belőle).
Ki kellene próbálni más videokártya-driverrel, vagy másik kártyával (pl. Nvidia helyett ATI), mert előfordulhat, hogy a driver belezavar a színkezelésbe a kártyán, márpedig az 8 biten zajlik.
Vagy esetleg nem az Eizo által adott képnézegető programot használtátok? Na az viszont a szemétbe való, mert overlay-on jeleníti meg a képet, márpedig az overlay konverzióval jeleníti meg az RGB-t. Nem tudom, ezt hogy gondolták.
A LUT-os dologhoz, és az 1,06 milliárd színhez: nos 2^10 = 1024, ebből 1,07 milliárd jönne ki. Számolni valóban így számol - azért 1,06 milliárdot írnak (ami tényleg 1021/komp.), mert a megjelenítés 8 bit + PWM(!) FRC (/komp.)! (Ez persze szemmel alig-alig látható (közelről nagyítóval), hiszen a 256 lépcsős skála egyes fokai között történik a dolog, miközben 1 lépcső különbség is igen kicsi.) Azaz, ő nem csak 1x választja ki a legközelebb eső lépcsőket, hanem ténylegesen a megjelenítés is 1,06 milliárd árnyalatból 256, közüttük 1/256-od különbségekkel. Ezért van, hogy ha a monitoron bármit állítunk, pl. levesszük a gain-okat, nem lesz kevesebb lépcsőnk! Mindig megmarad a 256! (Így akár nyugodtan támogathatnák a HDMI DeepColor képességét is, nem is értem, miért nem teszik... Talán az majd egy "új rókabőr" lesz a későbbiekben.)
-
KTompi
aktív tag
válasz Alvin_ti4200 #48 üzenetére
Ezt egy kicsit erősnek tartom... ugyanis símán játszok az Eizo S1931-el, ami még a 970P-re épül, és soha, egyetlen játéknál sem zavart, hogy 8ms-es g2g lenne...
(sőt, a 970P-n az overshoot miatt elég durván látszódtak dolgok, amik az Eizo-n nem. Ugyanez a helyzet a 971P - Eizo S1961 közt...). A Samsung színei - bár a panel azonos - köszönőviszonyban sem voltak az Eizoéval, amikor váltottam (hiába, ditherelés Samu 970P átok, 971-ben végre ezt javították, de mégis az Eizonak szebbek a színei, nem véletlen az a 12 bites LUT és 10 bites Gamma számítás).Mindenesetre ezt a monitort tényleg nem játékbuziknak találták ki, hanem pl. nekem, ahol fontos a fényképek normális megjelenítése (nekem nem mindegy, mit hívatok elő egy esküvő után, természetesen van saját hardveres kalibrálóm is - ami itt a PH-n szerintem nem sok emberkének akad), és videónézés, néha játék, főleg FPS (a konfigomból látszik, hogy nem a leggyengébb erre a célra sem).
Ennyi pénzért ez a monitor ajándék (legalábbis akiknek fontos a képminőség), ez lesz a következő az S1931-em után.
KTTech névre váltottam...
-
Dr. Akula
félisten
-
Alvin_ti4200
félisten
az nem a magas válaszidőből adódik (ami mellesleg 6 ms g2g a 971P-nél), hanem a ghost blendingből, ami miatt egy rakás szar játékra az általad említett 971P, nekem sajnos kettő is volt, különböző revíziók, de a panel ugyanaz, különben szép színei lennének (vagyis vannak is), csak mozgóképet ne akarjon rajta nézni az ember.
-
Drizzt
nagyúr
Sötét környezetben is néztétek a bevilágítást? Nappali fényben a 200W6CS-emnek egyáltalán nincsen, de este, sötétben meg ha nem kapcsolok valami fényt, akkor rendesen látszik sajna.
I am having fun staying poor.
-
8zabi
őstag
kicsit off leszek, elnézést
van nekem egy viewsonic vx2025wm tipusú monitorom, találtam a neten hozzávaló kalibrált icc profilt, viszont nem látom a hatását
pontosabban hogyan kell használni egy profilt? mert hozzáadtam windowsban, de nem veszek észre semmilyen különbséget -
nagyúr
válasz shouryuken #42 üzenetére
Viszont ha elolvastad volna a cikket, akkor láttad volna, hogy az EIZO-nak egyáltalán nincs bevilágítása, amit a képen látsz, az hosszú záridővel készült kép, hogy kiemelje. Ha a Dell-t ugyanilyen záridővel fotóznád, akkor elvakítana a bevilágítása...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
shouryuken
senior tag
Én a 2407fwp HC-m, 157k-ért vettem, a cikkben 160 körüli árat írnak az Eizora.
Amit belinketltél képet, az a sima (sok más gonddal is rendelkező 2407fwp), nekem HC van, a bevilágítás ezen tényleg elenyésző (a belinkelt sima 2407fwp-hez) és az Eizo-hoz képest.Nem gondolom, hogy lejáratásról, vagy valótlanságokat állítottam, egyszerűen megfogalmaztam a szubjektív véleményem, egy házigazdához nem igazán tartom méltónak a hozzászólásod.
üdv.
-
tempx
tag
"Az Eizo S2231W a 22 colosok között elsőként Super-PVA panelra épül..."
Ez annyiranem igaz, van már l220x [link]
-
Hebry
senior tag
Tudom, hogy nem ide tartozik, de nem találtam rá topicot.
Miben különbözik, és miben jobb Egy S-PVA-s panel, mintegy S-IPS??? -
Produkció
senior tag
ennyiért 100X jobban a Dell, épp ez a mondat fogalmazódott meg bennem amikor az árát olvastam, aztán a végén Fless is ugyanerre jutott
Az autónak 3 betűből áll a neve: BMW!!!!! BMW E36 M3 3.2 a PRODUKCIÓ :P
-
lúzer
veterán
végre egy olcsó eizo!
viszont ez zavar: Samsung LTM220M3 a panel
hiszen jelenleg az egyetlen S-PVA paneles 22 colos monitor a piacon.egyedül az eizonak gyártja a samu?
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
nagyúr
-
fLeSs
nagyúr
"5-8ms-nek írt VA-s panelen simán látszik az utánhúzás, főleg ha CRT után ülsz át."
ne ijesztgesd már az embereket.
ezekhez az alacsony válaszidejű monitorokhoz kb. 2 perc alatt hozzászokik az ember."Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
ddekany
veterán
válasz Dr. Akula #13 üzenetére
Nem tudom hány ms valós válaszidő az elég a szemnek (mert 1000 ms / képfrissítés aligha, hiszen akkor szinte folyamatosan átmeneti képet látsz mozgáskor), azt meg pláne nem hogy egy x ms-nek írt panel valójában mikor hány ms, de egy 5-8ms-nek írt VA-s panelen simán látszik az utánhúzás, főleg ha CRT után ülsz át.
-
fLeSs
nagyúr
Elképzelhető, hogy később a többi gyártó is kijön ezzel az S-PVA panellel 22-es méretben (gondolom nem csak az Eizo használhatja fel), és akkor lesznek értelmes 22"-os monitorok az Eizón kívül is, valszeg annál olcsóbban.
-
nsrking
senior tag
Mostanában tervezem egy 22"-os monitor vásárlását de sajna ennyi pénzem nincs... Úgyhogy luxus marad az Eizo.
-
Lipton
őstag
-
Mr Bond 007
őstag
válasz shouryuken #23 üzenetére
Ja! Aztán ha kifogod az utánhúzós modellt akkor meg cumizhatsz. Még a dell is bevallotta hogy létező hiba de nem orvosolja. Ennyi pénzért már nem kéne lutrizni... (külföldi fórumokon is anyáznak keményen az elégedetlen tulajok. Szerintem ennyi pénzért joggal)
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
Tudtommal abban is S-PVA panel van.
Az ára kétlem, hogy alacsonyabb lenne, nézz körül a boltokban.
A design az szubjektív megítélés kérdése.
Bevilágítás az Eizon speciel semennyire sem látszódik, talán el kéne olvasni először a cikket, mielőtt ilyeneket írsz. Másrészt a 24-esek között éppen a Dell 2407-nek elég egyenetlen a panel fényereje, és bevilágítás is látszik rajta, már nappali fényviszonyok között is [link].Szóval képminőségben az Eizo az Eizo. Az más kérdés, hogy kinek mire van szüksége, de a valótlan állításokat tartalmazó lejárató hozzászólásokat sosem szerettem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
a dizajnt plane, ha szemelyes izlestol fuggoen enmlegeted plusznak elohozni kicsit necces.
a negyedekkora bevilagitast hogy definialod? A kep alapjan?
-
shouryuken
senior tag
"Egy átlagos felhasználó szemszögéből nem túl jó üzlet, mert például ott van a Dell UltraSharp 2407WFP-HC alig magasabb árával, nagyobb képátlójával, bőségesebb csatlakozókínálatával és az NTSC színtartományt 92%-osan lefedő paneljével."
És ez így is van
+2 col
+csatlakozók
+=s-ips panel
+alacsonyabb ár
+sztem faszább design, állvány
+negyedekkora bevilágítás, mélyebb fekete -
neduddki
nagyúr
HI!
Ennyi pizi szar enek a neyedeje is ma ngyobb monitot vezek ami nagyon szep es jo es sokkla jobb adatokkal rendelkezik!!!
udv
neduddki
p.s. bof
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
-
Ádyka
őstag
Na fel van adva a lecke fLeSs. Én sem értem, hogy lehetett ilyen hanyagul tesztelni
-
ddekany
veterán
"Megnéztem a gradienseket, és a zöld nem volt tökéletes."
De a többi meg minden értelmes beállításnál tökéletes volt, ideértve a szürkét is? Mert az akkor igen jó, szóval pozitívabb színezetet is adhatnátok annak a bekezdésnek. Amúgy milyen tesztábrát használtatok? Az nagyon lényeges, mert vannak szánalmas grádienses tesztábrák, ahol eleve nem egyenletesek a lépcsők szélességei, meg túlságosan el vannak nyújtva a lépcsők, stb. Ja, és vajon beleszólt vmi a videókátya "LUT-jába"? Akár hibás gyári beállítsú driver, mert pl. láttam olyat nemrég nVidia-éknál. Akkor aztán a DVI-n, ami eleve csak 256 fokozatú, jó kis ugrásokkal megy a kép a monitorba.
"Megnéztem azt is, hogy látható-e ditherelés, de nem, szal ebben normális 8-bites panel van."
Reménykedjünk hogy igen... de amúgy ez nem ilyen egyszerű, mert a 6 bites FRC-s VA panelen (a TN más tészta) nem biztos hogy konkrétan látod a csalást. Mondjuk akkor kit érdekel, mondhatnánk... de pl. egy valódi 8 bites panel és még afelett dithering (ideértve FRC-t is), az már különbség.
Aprópó... alacsonyabb kontrasztoknál színismétélés van? Tehát amikor két egymás mellet lévő szürkeárnyalat pontosan ugyan úgy néz ki. Na csak mert abból is lehet levonni következtetéseket, hogy hány színt is tud a panel.
-
Ádyka
őstag
válasz Dr. Akula #14 üzenetére
Aha de másfél éve 4 ms-os 19-es Tn panelos samsungot lehetett venni. pfff
Ha te mondod lehet visszaviszem......
Na meg az innen onnan leesett cuccok nem igazán mérvadóak. Árverésen nyertem egy neves fotós-számtech boltból, úgy, hogy senki nem licitált rá, émmeg rádombtam kemény 1 Ft-ot.[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
Tessék. ~~
Ádyka:
Másfél éve ennyibe került a FlexScan S1910-em. Mindíg szívesen olvasgatom az ilyen Eizos cikkeket/teszteket, és mindíg eszembe jut, hogy akkor alkalmi vételként (90K), milyen jól is jártam vele.
Annyira nem, én 80-ért vettem a Dell 2007WFP-t. ^^[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
az S2231W-ben 16 ms-os tipikus, és 8 ms-os g2g (gray-to-gray, azaz szürkéből szürkébe) válaszidővel rendelkező panel található, míg a TN+film panelesek már 2 ms-mal büszkélkedhetnek, ebben utóbbi technológia a nyerő, legalábbis elméletben
Hát tényleg csak elméletben. A TFT monitorok 60 vagy 75 Hz-es frissítéssel rendelkeznek, tehát 16 ms-t (1/60) vagy 13 ms-t (1/75) tudnak csak megjeleníteni. 2 ms-hoz 500 Hz tartozna - ilyen monitort látott már vki? ^^ Szal 13 ms alatt értelmetlen a ms bűvészkedés.
-
gergod
tag
Barcsak a Dell 2408-at is letesztelnetek ilyen minosegben...
Mikor lesz? Mikor lesz? ) -
elit_hun
őstag
Hú de olcsó, rohanok venni egy új monitort
hja, ha az embernek nincs szocialis kapcsolata, mindenkihez probal beszelni, ebbol lesznek az utcan motyogo oregasszonyok - meg a bloggerek ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
-
fLeSs
nagyúr
A második oldalt frissítettem. Megnéztem a gradienseket, és a zöld nem volt tökéletes. A többivel nem volt gond. Megnéztem azt is, hogy látható-e ditherelés, de nem, szal ebben normális 8-bites panel van.
-
Ádyka
őstag
Na ezt a joyscick szerű minden irányú gombokat, meg enter, meg vissza.....na ez az amit soha nem fogunk látni eizo monitoron. Mindíg is büszkén hírdette, hogy a kerete minden irányban csak 12 mm, és oda ugye csak sorban férnek el pici gombok. Néha én is nyomkodom tök sötétben, úgy, hogy nem látom. De hamar meg lehet szokni, hogy a ledtől balra hányadik gombot kell megnyomdod a cél érdekében.
-
ddekany
veterán
Gyorsan futottam csak át a cikket, de ha jól látom hogy nem vizsgáltátok a sávosodást. Mert akkor az eléggé nagy kár. Az Eizo monitorok egyik lényeges tulajdonsága épp az szokott lenni a kommerszel szemben, hogy nem (nagyon) sávosodnak.
És ha már profibb monitorokat is teszteltek, szerintem nézhetnétek a "VA shadow" jelenséget is. Ez az amikor a kép középen sötétebb (főleg sötét színeknél látszik), és amiért sok grafikus nem is akar VA-t használni. Érdekes lenne látni, hogy ebben eltérnek-e a VA-s panelek. Erre anno adtam egy tesztképet is -- ha kell még egyszer előkaparhatom.
Amúgy ígéretes monitor, csak azért hihetetlen, hogy nem bírnak kezelőszervet tervezni (pl. nem tudom láttak-e már olyat, hogy négy irány kör alakban elrendezve, középen egy "enter", jobb felső sarokban meg egy "back/escape" -- azt nem kell látni ahhoz hogy navigálj vele, meg egyértelmű is), meg hogy megint csak 1 custom mód van (gondolom az előre definiáltakat nem lehet módosítani). Ez még elmegy olyan taknyosoknál akik kommersz monitorokat terveznek, de elég abszurd ebben az árkategóriákban.
-
Ádyka
őstag
Másfél éve ennyibe került a FlexScan S1910-em. Mindíg szívesen olvasgatom az ilyen Eizos cikkeket/teszteket, és mindíg eszembe jut, hogy akkor alkalmi vételként (90K), milyen jól is jártam vele. Iszonyat milyen gáz képeket produkálnak ezekhez képest a 60-70 ezres 22 colos moncsik.
Annó nekem is megfordult a fejemben, hogy simán árában lecserélhetném egy jóval nagyobb de olcsóbb típusra. Amikor nézegettem az egyes modelleket ŐŐŐŐ inkább nem
Amúgy másfél év alatt eddig 4300 óra pörgött bele. Valami olyasmi van a gariban, hogy a megvilágításra vagy mire van 5 év vagy 30.000 óra gari. Remélem nem lesz rá szükség. -
nagyúr
Ez egy kifejezetten olcsó monitor.
Mármint az EIZO áraihoz képest persze...Nem nagyon értem, hogy milyen piacra szánták. A tervezőknek vannak profibb és nagyobb EIZO-k, a home userek meg ugyanezért a pénzért nagyobbat, vagy ugyanekkorát olcsóbban vesznek...
Aki él és nem boldog, az téved!
Új hozzászólás Aktív témák
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Villanyszerelés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Robotporszívók
- ASUS routerek
- Spórolós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ubuntu Linux
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS32A700NWUXEN) 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS34C652UAUXEN ) WQHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG Ultragear 27GN950-B - 27" UHD 4K 3840x2160 / NANO IPS 1MS /144Hz (OC 160Hz) / G-Sync - 1 ÉV Gari
- LG (LS27BG400EUXEN ) 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest